|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Witam z rana z kawusią
ale się wyspałam dziś zapowiada się ciekawy dzień ( będziemy latać po mieście po zakupach).
|
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
hej,
wstałyśmy o 7, mała jadła cyca 40 min, teraz bawi ją babcia.Latator przyszedł wczoraj (medela swing) i jest super. Ściągnęłam na noc małej 65 ml mleka i pojadła jak stara. przespała non stop 3,5 h a samo karmienie z przewijaniem trwało niecałe 0,5 h a nie jak dotąd 1,5 h. wiec się w miarę wyspałam. Jedyny minus to to , ze cyce mi się szybko napełniły mlekiem i mam twardawe, wiec produkcja mleka się przez to nasiliła. Wczoraj wybrałam położna , pewnie przyjdzie w przyszłym tygodniu, i zaliczyliśmy pierwszy 1,5 h spacer właśnie do przychodni a potem do carrfoura. Nogi mnie bolały masakrycznie. Nie dziwne skoro prze 8 dni leżałam w szpitalu. |
|
|
|
#603 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem-mama,mąż . Ale do dziewczyny przychodziły po prostu tabuny odwiedzających. Jedni nie wyszli,a już wchodzili drudzy. Aż postanowiłam z nudów ich wszystkich policzyć-to w ciągu dnia dało mi 30 -pare osób . Super opis Cytat:
![]() Ad2. Co za baba. Jakie ona głupoty gada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wspaniała wiadomość Cytat:
|
|
#604 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dzisiejsza noc minęła, jestem jeszcze w dwupaku O 1:30 obudziłam się ze spadkiem cukru cała w drgawkach... Zjadłam już nie pamiętam ile, ale masę słodyczy. Wystraszyłam się, jadłam prawie pół godziny az doszłam do siebie. A rano cukier na czczo 83, czyli ok. Jeszcze 2 razy wstałam na siku i może raz obudziły mnie skurcze, ale niezbyt mocne. Teraz czuje się w miarę, więc za godzinę jak co tydzień jadę na zakupy z teściową. Cytat:
Gratulacje !!! Pumcia, super opis! Każda by chciała taki mieć . Jeszcze raz gratulacje !
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak samo rano wstałam z tą normlaną nabrzeknieta a ta mniejsza nie..... ![]() co mam zrobic by w niej wrocil pokarm ![]() tak w ogóle moja mała 2 noce juz z rzedu przesypia po 4 godz nawet. zznie za duzo? dzis musialam ją zbudzic do karmienia . wczesniej sie srednio co 3 godz budziła.... teraz tez spi jak susel od 6. gdzie karmiłam ją miedzy 4 a 5. zaraz bede Ją budziła bo musze wykąpac w tej kali.....
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że poród był taki ciężki, ale córcia wynagrodzi wszystko Gratulacje Mamciu ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cześć Laseczki Rano mówię do małża, że idę sobie zrobić kawę, a on do mnie: "i pewnie na wizaż" ![]() No oczywiście, że tak. Przecież musiałam sprawdzić czy Mamcia urodziła Bardzo się cieszę, że w końcu to nastąpiło.Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc opis cudny i też chcę mieć taki poród. Cytat:
Ale oczywiście szpital w swojej ofercie chwali się, że gaz jest Z tym, u nas jest dostępne zzo.
|
|||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a butelki TT te zwykłe, czy a tym wkładem antykolkowym?? no ja już mam big sylikony w rozmiarze G, więc więcej nie trzeba... ![]() a pas już mam i zupełnie nie wiem kiedy zacząć go nosić ![]() wielkie wielkie Gratulacje dla Mamci!!! szkoda, że się tyle wymęczyła, ale najważniejsze, że Amelka już na świecie
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-07-21 o 09:31 |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Mamci
![]() Teraz jest mamą pełną gębą ![]() Sobota a ja sama w domu.....rodzice wyjechali na weekend a mąż odwozi rodziców na urlop na wiochę.......
|
#610 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hania kolejkę odblokowała i teraz leci szybko ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
mamcia gratulacje!!!!!!!!
|
#612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to superCytat:
ale cudnie, że mała już na świecie
|
||||
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że w końcu mamy wieści od Mamci, naciepriała się bidulka
Ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło, a teraz niech odpoczywa i cieszy się Amelką ![]() Cytat:
A jak już Ci się wyrówna ilość mleka to przystawiać na zmianę. Chociaż mi położna opowiadała o przypadku, gdzie dziecko za nic nie chciało jeść z jednej piersi, więc jadło tylko z drugiej i się najadało. Tylko wtedy jeden cycek mniejszy drugi większy ![]() Dziecko w nocy może spokojnie przespać i 5 godzin ciurkiem i nic się nie dzieje. Nasza czasem nawet po 5 się nie budziła, ale wtedy ja ją już wybudzałam na jedzenie, żeby z wagi nie zleciała Dobra, teraz nadrobię resztę
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-21 o 09:55 |
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Widzę, że mamy kolejne dziecko chce_byc_mama wielkie gratulacje i dla Ciebie i Amelki Super, że jest już z nami A teraz lecę Was nadrabiać, gaduły jedne
|
|
|
|
#615 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Były rozmiar większe, jak odciągałam pokarm to zrobiły mi się wielkie a jak przestałam i karmię piersią to wróciły mi do rozmiaru sprzed ciąży Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pas noszę od czasu ściągnięcia szwów czyli tydzień po porodzie.
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Mamciu gratulacje
![]() nareszcie mozesz utulić córeczkę
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze w szpoitalu byla normalna a w domu sie taka zrobiła
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Mamci
nareszcie się doczekała, szkoda tylko, ze tyle się bidulka musiała nacierpieć![]() Witam się porannie, niestety nadal w dwupaku. Oficjalnie jestem przeterminowana... Nawet wczoraj udało mi się zbałamucić męża ale nic to nie dało buuu
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze dzis niunia jest bardziej zolta niz wczoraj
no i sa 2 nowe malutkie krostki
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
też mi się wydaje, ze laktator bardzo pobudza laktację, do tej pory nie ściagałam - pokarm miałam ale piersi były miękkie, teraz ściągnęłam i piersi jak kamienie. Nie wiem co dalej .... |
|
|
|
#621 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a już najlepsze jak ludzie tak gadają, chociaż dziecko rośnie prawidłowo i dobrze przybiera, oczywiście każdy musi być "mądrzejszy" Ad.2 Skończy się, skończy Cytat:
przecież standardowo dziecko powinno przybierać 20-30 g na dobę lub więcej, czyli u Fabianka jest super (minimum jest 20g, ale nawet moja położna powiedziała, że czasem się może zdarzyć, że przybierze mniej i nie ma co panikować tylko obserwować dziecko i jak nie nadrobi to dopiero mm wprowadzać)Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w sumie to ten lekarz stwierdził, że w tym wieku taka niedojrzałość może być normalna, a już tym bardziej, jak ona miała taką niską wagę przy urodzeniu, więc absolutnie się tym nie martwimy. Nawet mieliśmy skierowanie wystawione od razu przez pediatrę na konsultację ortopedyczną w razie w, ale lekarz stwierdził, że nie ma po co iść teraz do ortopedy, bo wszystko jest ok, także się nie martwimy ![]() ![]() Pumcia jeszcze w temacie teściowej, to tłumaczenie że to z dobrego serca to jest z d... wzięte, nie gada się takich głupot i nie sprawia takiej przykrości drugiej osobie z dobrego serca, zwłaszcza, jak się w danym temacie nie ma doświadczenia i wiedzy. No ale mam nadzieję, że jednak przystopuje Ciastuś jasne, że jest szansa, że się wyrówna Linka no ja wszędzie słyszę i czytam, że odciąganie laktatorem pobudza laktację. Dlatego ja nie ściągam mleka (chociaż czasem mnie korci, żeby zamrozić i mieć jak bym chciała gdzieś wyjść) Dlatego przy nawałach radzą odciągać ręcznie. Aaaa i jeszcze mi się coś przypomniało, jak ma się twarde piersi to dziecku czasem ciężko jest się przystawić, jakbyście coś takiego zauważyły, to trzeba pierś rozmasować i odciągnąć (koniecznie ręcznie!) trochę mleka, żeby pierś nieco zmiękła. Rada doradcy laktacyjnego ze szpitala
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-21 o 11:02 |
|||||||
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie pojechaliśmy, bo deszcz padał TŻ karmi Małego, a ja odpoczywam Zaraz się ubiorę i idę na targ, bo mnie wyganiają ![]() Cytat:
Cytat:
i tak zjadłam ![]() A Małego nie mam zamiaru dokarmiać. Moje mleko mu wystarcza, więc po co chemią mam go paść
|
||
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek, tak ja napisała agunia, dzidzius w nocy może dłużej spać
na pewno da znać jak będzie głodne ja karmie mm, no i muszę robić to regularnie, w dzień tak co 2,5-3h a w nocy Iga ładnie śpi po 4 godziny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego ja podtrzymuję swoje zdanie, że odwiedziny na korytarzu to nie taki głupi pomysł. Pomijam już fakt, że w przypadku kiedy dzieci są ciągle z mamusiami to taki nadmiar różnego rodzaju baterii tuż po porodzie nie jest dobry ani dla dzidzi ani dla mamuś. Ja bym nie chciała żeby na moje dziecko kichał obcy facet z wąsem Albo żeby mi zaglądali do łóżeczka obcy ludzie. Nawet teraz jak byłam w szpitalu to mówiłam żeby mnie tabunami nie odwiedzali (bo to szpital a nie mój dom, a na sali są też inne dziewczyny i one też powinny czuć się swobodnie) i dało się. Mąż był prawie codziennie na ok. 1h, moi rodzice w ciągu 9 dni byli dwa razy, brat raz, przyjaciółka raz, teściowa 2 razy. Nie zdążyłam się za nikim stęsknić bo są komórki ![]() Oczywiście można poprosić o pokój jednoosobowy, ale ręka do góry, która z Was miała taką możliwość w naszym kraju? |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzis niunia spala z nami ![]() a w ogole ona ma czesto czkawke, mam wrazenie ze marznie ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- ide sobie zrobie bawarke, niby pomaga na latacje bardzo. Prypomniało mi sie ze w szpitalu mówiła polozna..
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też ma często czkawkę. Myślałam że ją za cienko ubieram, bo wcześniej była w samym kaftaniku i pampersie, teraz w body i półśpiochach a żadnej różnicy nie widzę.
Normalnie eureka! Kupiłam baterie do bujaczka i wibracje uśpiły mi dziecko. Uff
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już pisałam tu o córce kuzynki mojego męża - dziewczynka jak miała 2 latka ważyła prawie 20kg. Dla mnie była sapiącym, obtłuszczonym pulpetem. I nigdy bym nie pozwoliła na to, że moje dziecko ktokolwiek tak zapasł. Ale dziadkowie małej byli zachwyceni, że młoda tak ładnie je i nie ma problemów z apetytem. Efekt jest taki, że dziecko przez cały dzień (!) potrafiło mamlać w ustach na zmianę bułeczkę kajzerkę z masełkiem (bo to zdrowe), lizaczka (no jak tu odmówić takiemu maleństwu) i popijała wszystko wodą z sokiem (bo sama woda nie ma smaku to trzeba go dodać). No i podobnie jest z mm - dzieci szybciej przybierają i dziadkowie przez to są przekonani, że są zdrowsze. Że to g...no prawda to my wiemy i trzeba ich uświadomić ![]() I pisze to wszystko dziewczyna, która przez długie lata zmagała się z nadwagą i na pewno nie chce aby moje dziecko było grubasem bo wiem ile wysiłku trzeba później włożyć w to żeby schudnąć. Bo dorośli z nadwagą już nie są tacy uroczy jak dzieci... Szkoda tylko, że dziadkowie (najczęściej w osobie zazdrosnych teściowych lub upierdliwych mamuś - oczywiście nie wszystkie teściowe i mamusie są złe) o tym nie pamiętają jak dziecko ma miesiąc, 6 miesięcy czy roczek. A później idzie do szkoły i rodzice znowu są tymi złymi bo doprowadzili 7latka do nadwagi... Echh, ale się rozpisałam. Sorki jak Was zanudzam ale, jak już pisałam wyżej, ja cierpiałam z powodu nadwagi i swojemu dziecku tego nie zafunduję. Niech sobie wszyscy w koło mówią co im się żywnie podoba - mam to w |
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
ale miałam noc z d.py, karmienie - kupa - karmienie - 15 min drzemka - karmienie - kupa - karmienie.... jestem niewyspana
pierwsza aż taka moja noc eh, obudziłam tż ale co z tego jak on nie ma cycka i na niedługo się jego pomoc zdała, wyjadło mi dziecko wszystko z obu piersi i nadal ssało nawet MM rozważałam, może zainwestuję w lepszy laktator skoro piszecie że to tak pobudza laktacjępije herbatkę z HIPP dla kobiet karmiących i uważam że nic nie daje, a jak przecyztałam skład to się załamałam, ziół tam jak na lekarstwo, sama glukoza, następnym razem kupie w saszetkach bo ma duzo lepsze opinie niż ta granulowana, te herbatki to podobno działają tak że mają pobudzić apetyt maluszka przez co on więcej ssie i tym sposobem pobudza laktację, piję też inkę, nie wiedziałam że to działa na laktację mamcia gratuluje pumas świetny opis
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-21 o 11:02 |
|
|
|
#630 | |||||||
|
Rozeznanie
|
to dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby jeszcze wytrzymała w dwupaku trochę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

ale się wyspałam 

. 
Masakra... Byliśmy też w odwiedzinach u prababci i u mojej mamy, bo kupiła Małemu kilka rzeczy.
Nie jakoś dużo, ale jednak. To było o 12.00. Wkładka cała różowa, do tego śluz. I NAGLE dostałam takich boleści, że myślałam, że umrę. I tak co 3 min. Wlazłam pod prysznic i zadzwoniłam do mojej gin, że chyba się zaczęło, ale że zadzwonię do niej wkrótce. Zadzwoniłam po tż z płaczem, że rodzę 
W końcu jak już miała 10cm rozwarcie to skurcze były nieregularne i małą wyciągnęli vacuum (próżnociągiem)

zzo nie ma, jest tylko gaz... no i najnormalniej w świecie się boję: bólu, tego, że akcja może się zatrzymać, że coś się złego może stać no i takie inne tam, co ciężarna może sobie na poczekaniu wymyślić 

wiec zahaczyliśmy o stację.

żeby jeszcze wytrzymała w dwupaku trochę