|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
wiem gdzie Wałbrzych
ja spod Lubina/Legnicy
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja szanowna teściowa dzisiaj kolejny raz wyrażała swoje niezadowolenie z faktu, że nie zostaną poinformowanie jeśli zacznę rodzić
Z moim małżem rozmawiała przez telefon Małż kolejny raz jej powiedział, że dowiedzą się zaraz po tym jak urodzę - a ona kolejny raz powiedziała, że ma być zaraz po bo inaczej nie będzie się odzywać do nas Cytat:
Chociaż póki co Amelka nie szykuje się do wyjścia. Ale patrząc na nasz wątek to Amelki coś nie spieszą się na świat. Małż dobrze przemyślał Giżycko - poza tym jest to dość spore miasto i na pewno nie będziecie się nudzić. Byłam tam kiedyś na wakacjach i bardzo mi się podobało (ale na tyle dawno, że nie pamiętam gdzie spaliśmy - więc wcześniej ani się nie chwaliłam)
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Też wiem gdzie to
![]() U nas szykuje się dziś przemeblowanie I chyba zrobimy to teraz, a spacer później-nie chcę wychodzić z dziećmi w największe słońce.Wczoraj kolega jechał do IKEA i przy okazji kupił nam drugą komodę Dzięki temu dzieci będą mieć dwie takie same, a my w końcu odzyskamy naszą do sypialni
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Wałbrzych też bardzo ładny - w zeszłym roku miałam okazję być w Książu i w palmiarni (moja siostra przez chwilę tam pracowała - bo zmarła kobieta która sprzedawała na kasie bilety i po kolei wysyłali wszystkich pracowników z agencji nieruchomości rolnych do pracy na kasie. Fest zaszczyt
)
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moje...u mnie dziś też rewolucje-malowanie ![]() a jaką masz komodę z Ikei??
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, ja temat informowania rodziców i teściów, że coś się zaczęło omijam póki co szerokim łukiem też zamierzam im powiedzieć jak już będzie po wszystkim, ale oni jeszcze o tym nie wiedzą i ja im o tym mówić nie będę chcę uniknąć właśnie takich debatniech żyją w nieświadomości ![]() zresztą u nas to nie będzie takie trudne, bo ani moi rodzice, ani małża nie mieszkają w tym samym mieście, więc się zbyt często nie widzimy ![]() a co do Giżycka właśnie chodziło nam o takie miejsce gdzie można odpocząć i jest co pozwiedzać przy okazji ![]() myślę, że będzie fajnie
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tż od razu nie kupił wtedy dwóch, teraz mielibyśmy z głowy to skręcanie i przemeblowywanie ![]() A komoda taka (biała): http://www.ikea.com/gb/en/catalog/pr...930/#/10214557 |
|
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla niego za dobrą organizację ![]() A tak w ogóle to zaczęłam dziś 38 tydzień Gdyby tylko łazienka była skończona...
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 38 tydzień, znaczy, że jesteś już donoszona ja dziś zaczęłam 36 tydzień
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z porodem możesz czekać, przed Tobą jest jeszcze bardzo długa kolejka
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Malma też miałam w planie białego, ale w końcu mam taką(Małżowi się b.spodobała, pomimo wysokiej ceny ):http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00067830/
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nic tylko trzymać , żebyś się nie przeterminowała
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, ja nie narzekam na moją teściową bo w sumie to jest spoko. Tylko czasem tak uważająca na wszystko, że aż się słabo robi Czasem bym wolała żeby mi powiedziała wprost co myśli a nie obwijała w bawełnę Ja raczej z tych osób co to subtelności mogą nie zrozumieć Albo mi się nie chce rozumieć. Powinna o tym wiedzieć bo ona z wykształcenia psycholog, a ja inżynier Dwie bajki
|
|
|
|
|
#675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też gratuluję kolejnego tygodnia Cytat:
Dziękuję Cytat:
Już na poprzedniej wizycie (2 tyg. temu) lekarz mówił, że szyjka bardzo króciutka (poniżej 20 mm) i bardzo miękka. Ostrzegł, że trzyma się tylko na pessarze i że jak go usunie... To zaciskanie nóg nie pomorze ![]() Najważniejsze, że mimo iż szyjka krótka od 18 tygodnia (wtedy miała ok. 27mm) to dotrwałam do takiego pięknego tygodnia Cieszę się jak głupi bateryjką ![]() Aaaa, dostałam wczoraj konika i przy pierwszym puszczeniu sama prawie zasnęłam A dziś jak mały ćwiczył w brzuchu po śniadaniu puściłam konika i lekko się uspokoił. Może nie całkowicie, ale ruchy zdecydowanie zwolniły
|
|||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym w którym ja rodzę sale są 2 osobowe (muszę zapytać o pojedynczy pokój bo zapomniałam o tym). Ale w większości są 3 lub 4 osobowe. Niestety
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ,mała dzis spi tylko na rekach u mnie odkladam i po chwili w bek![]() tz mowi ze mamusua nauczyła to teraz ma, no ale jak mam jej nie brac jak moja chorutka placze
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
No tylko coś ta kolejka się nie rusza
W sumie Ty chciałaś rodzić na swoje urodziny, to musiałabyś jakimś cudem wytrzymać do terminu. A jak lekarz mówił, że szyjka mięciutka to pewnie będzie to szybciej.
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam stąd, od 1,5h sprzątam kuchnię i w sumie nic nie zrobiłam
za potencjalne rodzące - a kilka mogłoby się znaleźć.do zobaczenia popołudniu |
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moje sutki juz sa obolałe u was to może już być ten pierwszy skok, u nas na to za wcześnie
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż ma nadzieję, że jednak nie... A co będzie to zobaczymy jak się Kubie uwidzi ![]() No to zdecydowanie trzeba doceniać Na starym oddziale w tym szpitalu co rodzę (nowy oddział oddany do użytku 2 lata temu) to sale były 8osobowe (!). Tragedia... Ale teraz to już naprawdę spoko bo 2 osoby jest ok
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie ja rodziłam też niby tylko 1 i 2, ale ostatnio mają taki nawał porodów, że niestety w każdej sali dostawki i tak leży się w 3 osoby najczęściej (chyba tylko jedna 1 się ostała, ale to dlatego, że jest tak mała że tam już nie ma gdzie łóżka dostawić
)ale z drugiej strony to dobrze, bo przynajmniej nikogo kto przyjdzie rodzić nie odsyłają, a wiem, że w innych szpitalach w Krk tak bywa Cytat:
w końcu kapituluje i idzie spać.Może i to skok rozwojowy, w sumie wczoraj 5 tyg skończyła, dzisiaj już się uspokoiła, pierwszy raz od kilku dni po raz kolejny ładnie zasnęła w łóżeczku bez smoka, zobaczymy co dalej będzie
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dopiero co rodziłaś dla Was obu
|
|
|
|
|
#688 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() skonczylysmy dzis 2 tyg moj slonce zaprotestowalo wcz.. tak jak kilka wiecz ladnie zasypiala tak od 3 ciezko jej to idzie i meczymy sie czasem do plncy...co prawda placzu jest niewiele..musze tylko pilnowac jak jej smoczek z buzki wypadnie i dawac jej z powrotem i tak dopoki nie zasnie.., juz zaczynam cos gaworzyc nocy tez nam zeszlo z karmieniem 2h...ale bidulka nie mogla kupki zrobic... rano bylam padnieta, ale na szczescie pospalysmy razem do 10.30 teraz juz buszujemy ponad godzDziewczyny doradzce....chce zaczac sciagac troche mleka laktatorem..i sama niewiem czy sie zdecydowac?? MAMCIA GRATULUJE Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
?? bo ja chce zacząc odciągac..
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2012-07-21 o 13:24 |
|||||
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a no leci ten czas strasznie szybko, chyba nawet aż za szybko jak dla mnie jak w ciąży chciałam, żeby tak mijał, tak teraz chętnie bym go spowolniła
|
#690 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze laktator się sprawdza Jak produkcja się nasiliła, to zamrażaj, co Ci szkodzi. Ja tam lubię mieć twarde cyce, bo wtedy odciagam i mam na zaś, potem dość szybko mi się napełniają i niunia ma co jeść, a jak już sama zje, to to napełnianie nie jest takie szybkie jak w przypadku laktatora. Bałam się tego, że nie będę mogła z domu wyjść na dłużej niż 2h, bo mi się będzie lalo z piersi itp. historie, ale jest niezle, bo spokojnie te 4h mogę być poza domem i piersi mi lekko mrowią, produkcja trwa ![]() Szkoda, że pogoda dzisiaj lipna, bo byśmy się przeszły. Ja mam niedosyt chodzenia, nogi mnie nie bolą, ale jeszcze nie wypuszczam się na dalekie spacery - może wkrótce i Cię zabiorę ![]() TA położna przychodzi do mnie z papierami jeszcze raz we wtorek, ciekawe czy do Ciebie przyjdzie ta sama. I co załatwiłaś w przychodni ?? Gadałaś z Zalewską? Cytat:
Ale raczej zaparć nie ma dużych, bo by przy tym płakała, może u was jest podobnie. Muszę kupić te kropelki ![]() A teściowa no comment, szkoda gadać. Nie była taka wcześniej. Cytat:
Co do porodu, nastaw się mega pozytywnie tak, jak ja byłam. Może to pomoże !!!!!!! I nie bój się, ból i tak będzie, ale jeśli nastawisz się do niego w ten sposób, że jest nieunikniony, to będzie Ci łatwiej go znieść. Cytat:
Ja wcześniej niunię wybudzałam na karmienie, ale to było bez sensu (w szpitalu był sens, żeby nie spadała z wagi i, żeby nas wypuścili), bo się rozżalała, długo płakała, potem zasnąć nie chciała. A tak po prostu śpimy sobie i budzimy się, gdy jest naprawdę głodna. Poza tym jeszcze jedno - dzieci z żółtaczką mają większą potrzebę snu. Cytat:
nie mam wiedzy na temat pasa poporodowego - koleżanka mi radziła kupić i nosić od razu po porodzie, a kupić taki wciągany, nie na rzepy. Cytat:
Cytat:
Ja cały czas żyję przeświadczeniem, może i błednym, że pewnego dnia zabraknie mi tego pokarmu, więc dlatego wolę pobudzać laktację w ten sposób, żeby Blanka jak najdłużej jadła moje mleko. Cytat:
Piękne okolice, bardzo lubię !!!!!!!!! Wyjeździłam się tam służbowo i zawsze dużo zwiedzałam, więc właściwie dolny śląsk po małopolsce to moje ulubione województwo w Polsce. Cytat:
Apropo spania, to u nas noc prawie bezsenna, żarłok ciągle się ruszał, kwękał, robił kupę i jadł. Tak porządnie zasnęła koło 4:30 i mogliśmy do 8 pospać. Teraz na szczęście śpi, ale zaraz się obudzi, bo mija właśnie 2,5h ciszy i spokoju
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

ja spod Lubina/Legnicy

Z moim małżem rozmawiała przez telefon
Małż dobrze przemyślał Giżycko - poza tym jest to dość spore miasto i na pewno nie będziecie się nudzić. Byłam tam kiedyś na wakacjach i bardzo mi się podobało (ale na tyle dawno, że nie pamiętam gdzie spaliśmy - więc wcześniej ani się nie chwaliłam)
I chyba zrobimy to teraz, a spacer później-nie chcę wychodzić z dziećmi w największe słońce.

, żebyś się nie przeterminowała 
W końcu jak już miała 10cm rozwarcie to skurcze były nieregularne i małą wyciągnęli vacuum (próżnociągiem)

a no leci ten czas strasznie szybko, chyba nawet aż za szybko jak dla mnie