Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 10:17   #871
modnisia86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
przesliczna jest Amelcia

może jestem głupia ale ryczec mi sie chce, zauwazyłam pierwsze rozstępy na brzuchu, cholerka wiem ze to nie koniec swiata, ale dobiło mnie to
u mnie też na brzuszku pojawiły się pierwsze rozstępy nie ma tego dużo ale jednak człowiek jakoś tym się podłamuje.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:18   #872
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
może jestem głupia ale ryczec mi sie chce, zauwazyłam pierwsze rozstępy na brzuchu, cholerka wiem ze to nie koniec swiata, ale dobiło mnie to
Kochana w zupełności Cię rozumiem
To jest właśnie powód dla którego najbardziej chciałabym się rozpakować. Ciąża mi nie przeszkadza, to ugniatanie pod cyckami przez wielki brzuch jest do przeżycia, mam od okresu dojrzewania rozstępy na biodrach i po wewnętrznej stronie ud - ale on kompletnie mi nie przeszkadzają. Ale na brzuchu nie chcę mieć A im dłużej jest się w ciąży tym większa szansa, że pojawią się na brzuchu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:19   #873
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jejku, chciałabym żeby opadł mi już brzuch. Jest mega wielki i po same cyki. I od kilku dni bardzo mnie uciska...
mi opadł już wcześniej, i tak się osuwał co kilka dni po trochu. Teraz mam już naprawdę nisko, sama to widzę i czuję, również wszyscy mi to mówią. Ale naprawdę nisko opadł mi już kilka dni temu i wcale nie jest mi lepiej.. Teraz dla odmiany ciągnie w dół i kręgosłup boli bardziej niż jak był na górze No a mały tak wymachuje rączkami w dole, że naprawdę boli i kłuje

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Mój lekarz ponoć na NFZ jest taki sam. DO tego na necie ma bardzo dobre opinie. Oczywiście może być jedno ale-ma dość specyficzne poczucie humoru. MNie ono jednak odpowiada. Kobiet ginekologów nie znoszę!!! "Zaliczyłam" dwie czy trzy i podziękowałam.
ja byłam dwa razy w życiu u jednej kobiety ginekolog i po tych dwóch wizytach powiedziałam - nigdy więcej To była moja pierwsza wizyta u gina w życiu. W szkole na biologii cały czas wbijali nam do głowy, że jak tylko skończymy 18 lat, mamy zgłosić się do ginekologa na badania kontrolne. Poszłyśmy więc z koleżanką do niej. Wchodzę, ona pyta co się dzieje, ja na to, że skończyłam 18 lat i przyszłam na kontrolę. A ona na mnie z gębą, że zawracam jej du.pę, itd... Za drugim i ostatnim razem jak do niej poszłam to już tylko dlatego, że mój wtedy gin był na urlopie, a mi przypałętał się grzybek. Oczywiście wtedy nie wiedziałam co to, potem okazało się, że dostałam go przez tabletki anty i używanie tamponów. Nakrzyczała na mnie, że jak ja mogłam do tego doprowadzić i że pewnie się nie myje Głupie babsko

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ja w czwartek byłam u koleżanki, która rodziła w zeszłym roku w lany poniedziałek. Mówiła, że jak jej odeszły wody w złapały skurcze w nocy to najpierw wstała i sprawdziła w necie po czym poznać, że to wody i skurcze porodowe Jak już się okazało, że to to to rozpakowała torbę, którą miała spakowaną i ponownie w necie sprawdziła czy na pewno wszystko wzięła Następnie poszła się wykąpać i dopiero na końcu (od czasu jak się obudziła minęła ok. 1h) obudziła męża i zapytała czy zawiezie ją do szpitala
Ja jednak jutro spakuję torbę
dobra ta twoja koleżanka.. To ja mam już od dwóch tygodni spakowaną torbę, z wyjątkiem rzeczy, których używam na co dzień, ale te rzeczy mam spisane na karteczce... I pewnie jak odejdą mi wody lub dostanę skurczy (w tym przypadku jak tylko zauważę, że są regularne)., to zaraz obudzę tzta, bo nie wytrzymam ze stresu

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:20   #874
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana w zupełności Cię rozumiem
To jest właśnie powód dla którego najbardziej chciałabym się rozpakować. Ciąża mi nie przeszkadza, to ugniatanie pod cyckami przez wielki brzuch jest do przeżycia, mam od okresu dojrzewania rozstępy na biodrach i po wewnętrznej stronie ud - ale on kompletnie mi nie przeszkadzają. Ale na brzuchu nie chcę mieć A im dłużej jest się w ciąży tym większa szansa, że pojawią się na brzuchu
noo tkaie na biodrach blade tez mam, ale to nic, teraz wychodza od spodu brzucha różowe niteczki, po raz pierwszy obraziłam się na synka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:23   #875
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
noo tkaie na biodrach blade tez mam, ale to nic, teraz wychodza od spodu brzucha różowe niteczki, po raz pierwszy obraziłam się na synka
kochana nie martw sie urodzi sie synek i Ci wszystko wynagrodzi

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

my dzis na pierwszy spacer. Nie wiem jak mam małą ubrac. Cieplo jest ale doslownie niemam pojecia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:23   #876
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kochana nie martw sie urodzi sie synek i Ci wszystko wynagrodzi
lepiej niech juz sie rodzi bo mam doła
Stary 2012-07-22, 10:24   #877
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
mi opadł już wcześniej, i tak się osuwał co kilka dni po trochu. Teraz mam już naprawdę nisko, sama to widzę i czuję, również wszyscy mi to mówią. Ale naprawdę nisko opadł mi już kilka dni temu i wcale nie jest mi lepiej.. Teraz dla odmiany ciągnie w dół i kręgosłup boli bardziej niż jak był na górze No a mały tak wymachuje rączkami w dole, że naprawdę boli i kłuje

ja byłam dwa razy w życiu u jednej kobiety ginekolog i po tych dwóch wizytach powiedziałam - nigdy więcej To była moja pierwsza wizyta u gina w życiu. W szkole na biologii cały czas wbijali nam do głowy, że jak tylko skończymy 18 lat, mamy zgłosić się do ginekologa na badania kontrolne. Poszłyśmy więc z koleżanką do niej. Wchodzę, ona pyta co się dzieje, ja na to, że skończyłam 18 lat i przyszłam na kontrolę. A ona na mnie z gębą, że zawracam jej du.pę, itd... Za drugim i ostatnim razem jak do niej poszłam to już tylko dlatego, że mój wtedy gin był na urlopie, a mi przypałętał się grzybek. Oczywiście wtedy nie wiedziałam co to, potem okazało się, że dostałam go przez tabletki anty i używanie tamponów. Nakrzyczała na mnie, że jak ja mogłam do tego doprowadzić i że pewnie się nie myje Głupie babsko
To mnie nie pocieszyłaś - myślałam, że jak brzuch opadnie to zrobi mi się lżej, a tu kicha. Chociaż opadnięcie i tak będzie plusem bo niby oznacza zbliżający się poród
Jejku co za babsko - przez takiego lekarza można się zniechęcić do ginekologów. Zero podejścia do pacjenta

Stary 2012-07-22, 10:26   #878
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
w szpitalu mowili by gazikiem z ciepła woda myc potem osuszyc a tutaj w szpitalu psikali octeniseptem i wycierali. I nie wiem co mam wkoncu robic.....
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Nam mówili na SR że normalnie w wodzie z mydłem, osuszyć a potem ostenisept.
dziewczynki, ja nie jetem żadnym autorytetem jeśli chodzi o pielęgnację pępuszka, ale rozmawiałam ze szwagierką i z koleżanką i obie mi powiedziały tak, że szkoły są różne, jedni uczą że przemywać wodą z mydłem, a drudzy, że octeniseptem, ale tak naprawdę w obu tych przypadkach pępek tylko się dłużej paprze i nie goi
szwagierki dobra znajoma (położna) mówiła, że najlepiej przemywać spirytusem, najszybsza metoda na obsuszenie i wygojenie pępka

ponoś w tym szpitalu, w którym chcę rodzić, uczą żeby przemywać wodą z mydłem, ale już mnie szwagierka ostrzegła, żebym absolutnie tak nie robiła, bo się rozpaprze tylko
przemywać spirytusem i kikut odpada w tydzień...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
od wczoraj wieczora jestem juz w domu, chcialam Was nadrobic ale nie mam sily moze pozniej sie za to zbiore!
Dziekuje za doping i gratulacje!
mala jest slodka przekochana mam ochote ja schrupac,
pierwsza noc minela tragicznie mala ryczala caly czas chciala wisiec na cycku czego efektem jest to ze moje cycki odpadaja a nic z nich nie leci..
pozniej przyjdzie polozna wiec bedzie musiala to zobaczyc,,

Porod mialam tragiczny najgorszy nikomu takiego nie zycze, wiec go nei opisze.
Zalaczam zdjecie mojej Kaczuszki
cudna jest, a jakie ma włoski

Edytowane przez kasikkkkka
Czas edycji: 2012-07-22 o 10:29
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:26   #879
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej niech juz sie rodzi bo mam doła
A coś Twój synuś uparty, nie chce na świat. Myślałam, że te porody to jakoś szybciej pójdą a u nas zaś jakiś zastój. Żadne dziecię nie chce się urodzić

Stary 2012-07-22, 10:30   #880
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dziewczynki, ja nie jetem żadnym autorytetem jeśli chodzi o pielęgnację pępuszka, ale rozmawiałam ze szwagierką i z koleżanką i obie mi powiedziały tak, że szkoły są różne, jedni uczą że przemywać wodą z mydłem, a drudzy, że octeniseptem, ale tak naprawdę w obu tych przypadkach pępek tylko się dłużej paprze i nie goi
szwagierki dobra znajoma (położna) mówiła, że najlepiej przemywać spirytusem, najszybsza metoda na obsuszenie i wygojenie pępka

ponoś w tym szpitalu, w którym chcę rodzić, uczą żeby przemywać wodą z mydłem, ale już mnie szwagierka ostrzegła, żebym absolutnie tak nie robiła, bo się rozpaprze tylko
przemywać spirytusem i kikut odpada w tydzień...

cudna jest, a jakie ma włoski
No nam mówili na szkole rodzenia, że alkoholem to się przemywało kiedyś... A teraz są inne standardy -właśnie octenisept i woda z mydłem.
Stary 2012-07-22, 10:32   #881
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
No właśnie standardy w pielęgnacji noworodków co rusz ulegają zmianie. I teraz wg Instytutu Matki i Dziecka tudzież innej mądrej organizacji spirytusu się już nie używa.
Dlatego wszystkie mądre poradniki polecają - jak nic się nie dzieje tzw. suchą pielęgnację, ewentualnie wodę z mydłem albo właśnie octenisept.

Stary 2012-07-22, 10:34   #882
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie standardy w pielęgnacji noworodków co rusz ulegają zmianie. I teraz wg Instytutu Matki i Dziecka tudzież innej mądrej organizacji spirytusu się już nie używa.
Dlatego wszystkie mądre poradniki polecają - jak nic się nie dzieje tzw. suchą pielęgnację, ewentualnie wodę z mydłem albo właśnie octenisept.
spirytus ma to do siebie że wysusza więc może Ciastek powinna go użyć.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:37   #883
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
spirytus ma to do siebie że wysusza więc może Ciastek powinna go użyć.
ja juz nie wiem w ogole co mam robic, dpobrze z ejutro jade do tej doktorki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:38   #884
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
No nam mówili na szkole rodzenia, że alkoholem to się przemywało kiedyś... A teraz są inne standardy -właśnie octenisept i woda z mydłem.
Cytat:
ok, każda zrobi jak będzie uważać, ja tylko mówię co wiem

u nas w przychodni jedna z najlepszych pediatrów właśnie zaleca przemywanie spirytusem
szwagierka mówi, że octenisept ma i może mi dać, bo on jest guzik warty, bo ona też zaczęła małej tym przemywać, ale tylko się paprało, więc przeszła na spirytus i w kilka dni się wygoiło
sorki dziewczyny, ale w octenisept nie wierzę
może jestem przewrażliwiona, ale sądzę, że ktoś strasznie dużą kasę wziął za polecanie go, bo jest na niego moda od kilku lat dosłownie
wcześniej była tzw pępkówka i było dobrze
Stary 2012-07-22, 10:41   #885
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Wow, jestem w szoku, że dała radę urodzić... Takie drobne kobietki często rodzą przez cc.
Znajoma mojego małża miała tak samo - ona jest bardzo drobna, taka wąska, miała dużego syna i też urodziła sn. Poród wspomina jako długi i koszmarny, bardzo żałuje że nie miała cc.
ja przed ciążą też ważyłam 46kg i mam 157cm wzrostu, teraz ważę 60kg.. Ale nie wydaje mi się, żebym była wąska, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle...

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam w 40 tygodniu Nic sie nie dzieje niestety
Zaraz zbieramy sie do kościółka a potem pewnie jakiś spacerek maraton
łączę się w bólu

Cytat:
hej dziewczyny
od wczoraj wieczora jestem juz w domu, chcialam Was nadrobic ale nie mam sily moze pozniej sie za to zbiore!
pierwsza noc minela tragicznie mala ryczala caly czas chciala wisiec na cycku czego efektem jest to ze moje cycki odpadaja a nic z nich nie leci..

śliczna

Dziś zaczynam 40 tc.... Nie gratulujcie bo nie ma czego, ja już chce urodzić...

Stary 2012-07-22, 10:45   #886
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam się wyspana pierwszy raz od 4 tygodni wprawdzie wstawałam dwa razy do karmienia ale karmiłam na leżąco i zostawiłam maluszka u nas w łóżku, w ogóle to zauważyłam ze Mały się zmienił, wiem ze na skok jest za wcześnie ale przestał całymi dniami spać, i jest jakby obudzony, nie wiem jak to nazwać, tak jakby świadomie patrzył, to ze na cycu ciągle chce już wczoraj pisałam, zobaczymy jaki będzie dzisiejszy dzień

na temat wiszenia na cycu usłyszałam wczoraj dwie teorie, moja mama uważna ze mam za rzadki pokarm a teściowa ze mam go za mało, obie - dokarmiaj mm

mamci Amelcia śliczna i ile ma włosków

Cytat:
ooo i jak sie sprawdza?? nie wysusza??
wczoraj mój maluszek mnie wezwał wiec nie zdążyłam Ci odpisach, jak dla mnie jest ok, nie wysusza dłoni, używamy po każdym przewijaniu i toalecie oczywiście, w szpitalu dają próbki ale nie wiem czy w całej Polsce

Cytat:
kazdy inaczej gada
to tak samo jak w szpitalu zabronili mi uzywac chusteczek do pupy. Tylko woda i gazik

a Wy co uzywacie???
my używamy pampers premium care, są bezzapachowe, nic się Małemu nie dzieje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:45   #887
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz nie wiem w ogole co mam robic, dpobrze z ejutro jade do tej doktorki
współczuję stresu

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja przed ciążą też ważyłam 46kg i mam 157cm wzrostu, teraz ważę 60kg.. Ale nie wydaje mi się, żebym była wąska, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle...

łączę się w bólu

śliczna

Dziś zaczynam 40 tc.... Nie gratulujcie bo nie ma czego, ja już chce urodzić...
chyba nie ma co gratulować
oby ten dzień szybko nastąpił

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:46   #888
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
To mnie nie pocieszyłaś - myślałam, że jak brzuch opadnie to zrobi mi się lżej, a tu kicha. Chociaż opadnięcie i tak będzie plusem bo niby oznacza zbliżający się poród
Jejku co za babsko - przez takiego lekarza można się zniechęcić do ginekologów. Zero podejścia do pacjenta
no właśnie - NIBY....

Stary 2012-07-22, 10:51   #889
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
zbledną i nie będzie ich widać mam takie po pierwszej ciąży i tylko ja je widzę
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:52   #890
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A coś Twój synuś uparty, nie chce na świat. Myślałam, że te porody to jakoś szybciej pójdą a u nas zaś jakiś zastój. Żadne dziecię nie chce się urodzić
dokladnie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
wczoraj mój maluszek mnie wezwał wiec nie zdążyłam Ci odpisach, jak dla mnie jest ok, nie wysusza dłoni, używamy po każdym przewijaniu i toalecie oczywiście, w szpitalu dają próbki ale nie wiem czy w całej Polsce
dzieki

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
zbledną i nie będzie ich widać mam takie po pierwszej ciąży i tylko ja je widzę
oby
Stary 2012-07-22, 10:59   #891
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pdhwao nie martw sie sie. ja wygladam jak jedrn wielki rozstep po porodzie wyszly mi nawet na dupie . swoja droga nie wiem jak to mozliwe bo dupa mi w ciay nie z wiele urosla. i badz tu madry.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:02   #892
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
pdhwao nie martw sie sie. ja wygladam jak jedrn wielki rozstep po porodzie wyszly mi nawet na dupie . swoja droga nie wiem jak to mozliwe bo dupa mi w ciay nie z wiele urosla. i badz tu madry.
dzieki mamciapo co te gówna wyłażą
Stary 2012-07-22, 11:02   #893
linzey
Rozeznanie

chce być mamą Śliczna AmelkaWspółczuje trudnego porodu

Cytat:
Nie wiem czy 40 tygodnia wypada gratulować jak już można się rozpakować
Teraz to szybkiego rozpakowania
No właśnie Oby szybkiego
princeNo ja napewno użyłabym spirytusu albo Octaniseptu. Jak sie nic nie dzieje to można próbowac na sucho ale skoro to już chwile to trwaa i coś sie dzieje to co innego.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:03   #894
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
w szpitalu mowili by gazikiem z ciepła woda myc potem osuszyc a tutaj w szpitalu psikali octeniseptem i wycierali. I nie wiem co mam wkoncu robic.....
Uzywałam oceniseptu a położna dodatkowo poleciła fiolet dla urody pępuszka Używałam go tylko dwa dni a wczoraj kikut odpadł

Edytowane przez Alexandraaa88
Czas edycji: 2012-07-22 o 11:11
Alexandraaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:03   #895
Paulaaa23
Rozeznanie

ja za to mam okropny cellulit, nawet w krótkich spodenkach wstydzę się chodzić

Stary 2012-07-22, 11:04   #896
linzey
Rozeznanie

phadwao Współczuje Ja mam z okresu dojrzewania na udach i po ciaży na biodrach ale już powoli bledną
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:10   #897
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
kazdy inaczej gada
to tak samo jak w szpitalu zabronili mi uzywac chusteczek do pupy. Tylko woda i gazik

a Wy co uzywacie???
ja wody i płatków kosmetycznych. W szpitalu używałyśmy chusteczek pampers i niestety, małej się strasznie dupka odparzała, czerwone krostki wyskakiwały, po przejściu na samą wodę zniknęło. I tak mi właśnie w szpitalu zalecili, żeby chusteczek używać tylko na wyjścia. To samo powiedziała mi położna jak do mnie przyszła

Cytat:
hej dziewczyny

Śliczna niunia, sama słodycz

Cytat:

tez tak mysle..... a myslicie ze octenisept jest jeden? czy moze w szpitalu mają jakis inny????
raczej jeden u nas w szpitalu do pępka używali tylko octeniseptu. Psikali a potem delikatnie osuszali patyczkiem

Cytat:

na temat wiszenia na cycu usłyszałam wczoraj dwie teorie, moja mama uważna ze mam za rzadki pokarm a teściowa ze mam go za mało, obie - dokarmiaj mm

Ad.1 Rany, co tak wszyscy się na to dokarmianie upierają Jak ja się cieszę, że mi nikt takich "dobrych" rad nie próbuje wciskać

Ad.2 Ja też dostałam to mydło w szpitalu w takiej pace, ale jeszcze go nie używałam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:10   #898
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
I tak jesz więcej niż ja Bo ja to mam stracha, że Małemu coś się stanie po nowych produktach. Moja siostra tak miała, dostała biegunki takiej, że się odwodniła I ja tak stopniowo jem, ale tylu produktów mi brakuje
Jutro zjem ptasie mleczko, już sobie postanowiłam. A dziś umoczyłam język w napoju gazowanym tak mi się słodkiego picia chce
Ja testuje. I tak wiecej energii kosztuje mnie wymyslanie co jesc niz zajmowanie sie Mala...
Cytat:
kazdy inaczej gada

a Wy co uzywacie???
uzywam chusteczek

Mamuska, masz w domu cudo!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:10   #899
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny

Jaka śliczna
Stary 2012-07-22, 11:41   #900
Linka25
Zakorzenienie

Prince my do pupy używamy gazika + ciepła woda z kropelką żelu do mycia: w szpitalu używałam chusteczek i pupcia była zaczerwieniona a teraz jest sliczna, ani śladu odparzenia. Poza tym te chusteczki są zimne, Mała nie lubiła, a ciepły gazik to co innego

Wczoraj Małej odpadł kikut Po 6 dniach od urodzenia, czyli chyba fajnie. Używałam tego preparatu na o. (na waciku). Nie moczyłam kikuta.

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Linka sugerujesz żeby się rozpakować?
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
To tak żeby zająć czymś myśli Wiesz, nie wydaje mi się to takie złe. Przecież i tak wszystkie rzeczy potrzebne mamy w domu i to tylko kwestia spakowania tego do torby Ale ja chyba jednak spakuję Mąż by się wkurzył jakby musiał się po coś wracać do domu Mimo, że do szpitala jest 7 minut autem
Nie wiem jak bedzie u Was, ale w u mnie przynajmniej okazało sie, ze te wszystkie rzeczy to i tak bez znaczenia. Dla mnie na start ważne były klapki / kapcie - by przejść na porodówkę z IP i butelka małej wody (strasznie suszy). I dokumenty oczywiście. Reszta "na start" jest niepotrzebna. Chwilę po porodzie papierowe ręczniki, podkłady, podpaski. W każdej ilości Plus biały jeleń do podmywania.
Zadnych majtek nie użyłam ani razu i położna stwierdziła że goję się ślicznie, jak rzadko się zdarza. U mnie nie można było mieć swojej koszuli do porodu, dostałam szpitalną.

Cytat:
hej dziewczyny

kochana, już po wszystkim, teraz bedzie tylko lepiej zobaczysz
wielkie gratulacje
fajnie jak poród jest pozytywny a nie traumatyczny ale ostatecznie to bez znaczenia, liczy się tylko dziecko

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-07-22 o 12:09
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości