|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
A za to ci wfiści z powołania mogą być porównywani do "zwykłych nauczycieli". W gm miałam nauczycielkę, która robiła nam aerobic, tańce, pokazywała w jaki sposób grać, odbijać itp Po 8 takich godzinach wyobrażam sobie jak się czuła
|
|
#3242 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie może być tak, że nauczyciel zostawia bez opieki. Oni zostaną pociągnięci do odpowiedzialności, jeśli komuś coś się stanie. |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wspomniana wfistka wracała i mogła zajmować się domem/dzieckiem/mężem. Inne zaangażowane nauczycielki przedmiotów już niezbyt.
|
|
#3245 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Do tego też wuefista ma o tyle ryzykowniejszą pracę, że na lekcji WF-u o wiele łatwiej o kontuzje i złamania, niż np. na lekcji historii czy matematyki. Ale oczywiście, zgadzam się z tym, że praca wuefisty to trochę inna praca niż praca historyka czy matematyka. Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Niestety, nauczyciele są różni. Można trafić na kiepskiego wuefistę, a można trafić na kiepskiego matematyka. Cytat:
Cytat:
|
|
#3246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-Hmmmm dzisiaj Kowalska robi rozgrzewkę na ocenę bo masz tylko dwie a wszyscy muszą mieć po 3 oceny z prowadzenia rozgrzewki O nie biedni ci wuefiści jako jedyni nauczyciele na świecie piszą konspekty i są odpowiedzialni (!) za uczniów, biedni muszą pisać konspekty i tak dalej. Matko a jeszcze czasami jadą jako opiekunowie na wycieczki, ma-sa-kra Nie wiem po co ta dyskusja znaczy się... wiem po co, ale ostrzegam że to śliski i niebezpieczny temat
|
|
|
|
|
#3247 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Napisałam, że nie tylko inni nauczyciele, ale również i wuefiści mają co robić. Wiadomo, jak ktoś jest złym nauczycielem, to wiele nie będzie robił. Ale to tyczy się i wuefistów, i wszystkich innych. Ale jak ktoś chce dobrze wykonać swoją pracę, to czasem się musi namęczyć. Jak ma wychowawstwo, to też się trochę namęczy. A i na wycieczkach się namęczy.
|
|
#3248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
skoro tego nie napisałaś to logiczne że nie.
|
|
|
|
|
#3249 |
|
po prostu Em :)
|
Tylko pamiętajcie, żeby robić zakupy w IKEA.
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo źle wspominam niektórych nauczycieli. Nauczycielka w LO (chwała jej za to, że odeszła już na emeryturę
Miałaś pomalowane oczy (tusz+kredka) -a X powiedz mi ile Ty czasu poświęcasz na TAKI makijaż?, i ciągle tylko narzekała, komentowała itd. Cytat:
Jak my mamy wyrobić sobie kondycje na 3h wf tygodniowo, żeby biec 40 min? No jak? |
|
|
|
|
#3251 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, żeby zmienić temat...
Dziwi mnie moja mama, która często szuka u mnie jakichś fajnych "modnych" bluzek. Co prawda schudła trochę, ale wciąż ma dwa razy większy biust i dziwi się, dlaczego jej nie pożyczę żadnych bluzek. "No przecież Ci nie rozciągnę"
|
|
|
|
#3252 |
|
Konto usunięte
|
Apropos ubrań dziwią mnie wymiany... może już nie wizażowe bo je omijam szerokim łukiem
zapisałam się właśnie do takiej społeczności gdzie się wymienia ubraniami książkami i tak dalej, niektórzy takie rzeczy wrzucają że mi by było szczerze mówiąc wstyd...
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi,albo śmieszy to,że niektórzy chwalą się?na facebooku,że na obiad mają kraba.
Niewiem czy mają Ci ludzie siebie za ą,ę,z wyższych sfer??Przecież to wszędzie jest dostepne i chyba każdy może sobie zjeść,jeśli lubi.Miałam takich znajomych także,którzy lubili się lubować wkoło tym,że jadają małże,ośmiorniczki z puszki itp
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzeniona
|
Zdziwiła mnie wczoraj elegancka pani w tramwaju, która zaczęła wydzierać się na siedzącego obok niej faceta, że dlaczego jej nie powiedział, że mu czegoś brakuje i że jak długo miał zamiar ją oszukiwać i do każdego pytania było głośne: "NO PYTAM SIĘ!". A na końcu powiedziała, że nie wytrzyma i go zabije.
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za OT ale muszę dodać od sdiebie pewną rzecz
![]() Dziwi mnie zachowanie mamy mojego taty: Moi rodzice mieli razem pojechać na wakacje, ale okazało się, że tata nie może więc mama pojechała z koleżanką. Kiedy mama była na wakacjach ja z tatą i rodze4ństwem pojechaliśmy do matki mojego ojca, czyli teściowej mamy. Ona oczywiście zaczeła spowiedź czemu tata nie jedzie, może mama go zdradza (tak, to wszystko przy moim 5-letnim braciszku który potem pytał co ty znaczy ... ). Kiedy tata mniej więcej opowiedział (nie wdawał się w szczegóły ... ) babcia zwyczajnie wstała od stołu, wzięła telefon i za chwilę tylko słyszymy "Halo, cześć Grażynka, wiesz, ona jednak pojechała sama, no tak, ta od Piotra ... No, nie wiem, nie wiem, muszę go jeszcze dopytać, chyba coś się święci, pewnie zdrada ale pogadamy późniiej papa, całuski ..." :sciana: autentycznie przy nas, bez żadnego wstydu zaczęła opowiadać koleżankom. Tata się wkurzył i od tamtego czasu mamy nikłe kontakty z babcią (a było to ok. 5 l;at temu) - tata próbuje naprawić kontakty, ale rzecz jasna, babcia mu tu utrudnia.
|
|
|
|
#3256 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd się biorą tacy ludzie |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoko, okej, ja bym się nie narzucała - jej problem.
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
http://old.abc.biz.pl/index2.php/ksi...za-szwaji.html kolejny przyklad: miasto Leszno - ale (byle) wojewodztwo leszczynskie, calkowicie nieuzasadniona (wedlug zasad jezykowych) odmiana (a wziela sie od krola Leszczynskiego).
|
|
|
#3260 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3261 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#3262 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
).---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- I takie coś znalazłam: http://www.nazwiska.pawlowice.pl/. Tutaj podawana odmiana nazwiska „Szwaja”, to właśnie Szwaja-Szwai. Moim zdaniem, jedyna sensowna odmiana.
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnaś być bardzo dumna. Też miałam kiedyś podobną sytuację. W-fistka prowadziła samorząd szkolny, zostałam wybrana jako zastępca gospodarza, weszłam do sali, w której było zebranie, i na dzień dobry usłyszałam pełne zdziwienia ,,TY jesteś w samorządzie?!''. Tak jakby ktoś, kto nie umie grać w siatkówkę, nie miał szansy na zebranie żadnych głosów
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-07-23 o 15:36 |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ja miałam fajnego wicedyrektora, bo uważał, że to fajnie jak dziewczyna dba o siebie. Jak raz jedna dziewczyna przyszła z nieumalowanymi paznokciami to się aż spytał co się stało . Ale potrafił być też restrykcyjny, kiedy trzeba.---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalają te wszystkie: psycholożki, socjolożki, filolożki i inne lożki... brzmi to paskudnie. Tak samo jak ministra.... jakby ktoś s... robił kupę
|
|
|
|
#3268 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Choć można by polemizować, że ktoś jest słaby z matematyki, polskiego itp. za to świetnie gra w piłkę, więc czy mu się ta 6 nie należy? Albo jak ktoś ładnie maluje, śpiewa? O tak, program wf powinno się zmienić. Dla mnie wf był mordęgą przez 12 lat, teraz na studiach to sama przyjemność, bo sama sobie wybieram zajęcia.
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od starszych członków grona pedagogicznego dostawało się czasem (werbalnie). I paradoksalnie - kąśliwe uwagi głównie leciały w stronę chłopców, bo niektórzy starsi nauczyciele nie mogli przetrawić faktu, że faceci teraz też robią sobie fajne fryzury, a czasem któryś nawet zafarbuje włosy, zrobi dready itd.
|
|
#3270 | |||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No, ale jeśli ktoś ćwiczy z czystego lenistwa to mnie to dziwi. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Mi sie bardzo podoba to, ze na aerobicu na studiach pani nam mówi, które mięśnie pracują, na co jest dobre to ćwiczenie, co może spowodować nieprawidłowe wykonywanie tego ćwiczenia, itp. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ja nawet na to nie wpadłam i już miałam spytać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Wiem, że większość zawodów jest o wiele cięższa niż praca nauczyciela, ale według mnie mówienie, że praca wuefisty to pestka, jest trochę krzywdzące. Sama raz pojechałam na jedną wycieczkę jako opiekun - po jednym dniu z dziećmi z podstawówki (klasy 1-3) byłam wykończona, byliśmy w górach, więc oczy trzeba było mieć dookoła głowy. Więc ja nauczycieli podziwiam, bo to nie jest łatwa praca (przynajmniej nie psychicznie)*.

Miałaś pomalowane oczy (tusz+kredka) -a X powiedz mi ile Ty czasu poświęcasz na TAKI makijaż?, i ciągle tylko narzekała, komentowała itd.
. Co do wf'u.... dobrze, że jest, bo ludzie się chociaż trochę ruszają. Jedyne, co powinno być zmienione, to program prowadzenia zajęć ruchowych. W większości przypadków, jest to darcie ryja i zniechęcanie uczniów do aktywności fizycznej.
). Kiedy tata mniej więcej opowiedział (nie wdawał się w szczegóły ...
Skąd się biorą tacy ludzie
).
Powinnaś być bardzo dumna. Też miałam kiedyś podobną sytuację. W-fistka prowadziła samorząd szkolny, zostałam wybrana jako zastępca gospodarza, weszłam do sali, w której było zebranie, i na dzień dobry usłyszałam pełne zdziwienia ,,TY jesteś w samorządzie?!''. Tak jakby ktoś, kto nie umie grać w siatkówkę, nie miał szansy na zebranie żadnych głosów