|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
tak jak ja to rozumiem, to jest to zasiłek opiekuńczy płatny 80% (a nie 100%)
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
i ładnie już ważyu mnie na plusie od początku 8 kg
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz po wizycie.. wszystko ladnie pieknie alee.. mam anemie i musze brac zelazo ale to jakas tam tragedia nie jest no i znowu te globulki dowcipne od poczatku ciazy ciagle jakies globulki biore i nic nie pomagaa (wyslalam tz zeby dal zwolnienie do pracy i wykupic recepte i znowu prawie 80 zl w aptece ![]() aa no i ogolnie +2 kg czyli 61 kg takze nie jest zle bo startowalam z waga 54,5![]() katiem gratuluje udanej wizyty, ale juz synek duzy ![]() u mnie znowu cieplo.. a ma byc jeszcze cieplej nie zniose tego |
|
|
|
#1354 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE]Dziewczyny za dobre wieści Co wy tak mało tyjecie Choco to super że możesz udać się na wakacje
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- tez tak radze.jak przed ciąża miałam infekcje pęcherza ciągle to moja nefrolożka kazała i tżetowi leki przyjmować |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze z 3 razy od poczatku ciazy wiec to chyba nie w tz tkwi problem
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dwa miesiące temu odkryłam swój podkład ideał - Clarins Truly Matte
![]() Ja dodatkowo używam na to pudru jedwabnego dr Hauschka, który matuje na pół dnia idealnie (a mam baaaaardzooo tłustą cerę w strefie T) - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...idenpuder.html Ten puder jest do wszystkiego - na twarz, jako dezodorant do stóp, zasypka na podrażnienia i odparzoną skórę (ideał mojego męża na wakacje). Same naturalne ekstrakty - kocham go!
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo ciekawy ten puder!! gdzie go kupujesz? |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tak samo ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie [/QUOTE]
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, super wieści po wizytach - brawo ![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni ![]() A ja byłam w lidlu, ciuszki fajne tylko ja chciałam w rozmiarze 62 i te akurat były wykupione wszystkie. Każdych innych pełno ![]() Więc kupiłam tylko skarpetki, jedne malutkie z puchatkiem i tygryskiem a drugie troche większe z myszką miki ![]() No i tyle z moich lidlowskich zakupów. A coś z moim cisnieniem sie robi. Zwiekszyłam teraz dawke o jedną tabletke, a jutro powiem lekarzowi bo sie z nim będe widzieć na zwiedzaniu porodówki. Kurcze dlaczego tak znowu sie podniosło ![]() Czyżby przez tą podróż.... |
|
|
|
|
#1364 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak poza tym witam się, wizyta się odbyła i wszystko jest pięknie, no może poza położeniem małej, bo tak jak podejrzewałam ułożona jest pośladkowo, ale jeszcze ma trochę czasu, żeby się obrócić i oby jej się to udało, bo wolałabym uniknąć cesarki. Któraś z was, przepraszam, ale już nie pamiętam która pisała, że będzie omawiać z położną sposoby na obrót maluszka, czy mogłabym prosić o podzielenie się tą wiedzą?
|
||||
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zy...2.html?print=1 |
|
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
A Wam pokaże jakie skarpetki kupiłam w tym lidlu, a co
|
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie sliczne !!! kubus
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w ciucholandzie i kupilam 2 siaty ciuchow za 20zl.
sobie spodnie 3/4,synkowi 2 koszulki,mojej siostrze troche bluzek i dzidziusiowi 4 pajace,4 body z dlugim,1z krotkim i 2 bluzeczki. a co do Pan majacych cukrzyce to Wam wyszlo po krzywej cukrowej? bo przyznam ze ten wynik na czczo 145-mierzone glukometrem czy jakos tak mnie przerazil.. |
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
- jest macciupki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie [/QUOTE]![]() Cytat:
za wizytę
|
||||
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mała jeszcze ma czas żeby ułożyć się główkowo więc spokojnie mój na wizycie w 27 tyg był miednicowo a już w 31 główkowo ale to też nie oznacza że może się zmienić....Jakie słodkie
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Po mszy Jasio mówi do księdza:
- Pańskie kazanie było zaj*biste. - Synu nie możesz tak mówić. - Ale Pańskie kazanie było naprawdę zaj*biste. - Synu opamiętaj się póki możesz! - Było tak zaj*biste, że postanowiłem dać 1000 zł na kościół. - Pie*dolisz. ![]() ![]()
|
|
|
|
#1374 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tamlin już pisała, że buźki nie trzeba smarować i im mniej kosmetyków tym lepiej i ja mam zamiar się tego trzymaćCytat:
Cytat:
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni! My jutro kończymy 30 tydzień Lukrecja cosik nam się nie udziela, ale wygląda kwitnąco. Przepiękny strój weselny! |
|||||
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
lidka fajnie że wizyta udana, oby maluszek się jeszcze obrócił
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
W niektórych aptekach jest i np. online w aptece eskulap. Trochę drogi, ale u mnie starcza na ponad rok codziennego (nawet kilka razy dziennie!) stosowania plus na wyjazdach mąż podbiera zawsze.
Bardzo wydajny.Od 3 miesiąca, tak jak mówią dziewczyny Ja zamierzam chodzić! ![]() Gratuluję wizyt! Ja też byłam na krótkiej wizycie (zwolnienie przedłużyć) i moja ginekolog patrząc na parametry z usg, też stwierdziła, że bobo jest duże! I powiedziała, że powinnam przejść na dietę bezsłodyczową, bezowocową i bezchlebową, bo jak tak dalej będę tyła (już 16 kg!!!!), to większe szanse, że dzidziuś też urośnie wielki... No i jeszcze kwestia, że ja się urodziłam duża zwiększa szanse na to, że będzie naprawdę duży. ECH, nie chcę mieć cesarki!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
niegrzeczna88 , Choco Mademoiselle gratuluję udanych wizyt!
Cytat:
Wzięłam jedynie jednego pajaca 50/56 i ten sam pakiecik skarpetek z myszką Miki i Pluto ![]() Cytat:
|
|
#1378 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Dłuższy czas mnie nie było ale starałam się Was trochę podczytywać. Od dzisiaj jestem na urlopie. Prawdopodobnie po urlopie pójdę na L4 i nie ukrywam, że było mi ciężko rozstać się z pracą. Zobaczymy jak bardzo będę to przeżywała. Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest bardzo dobrze. Dzidziuś waży 1850 gram i Pan Doktor potwierdził, że będzie dziewczynka. Nie mamy jeszcze sprecyzowanego imienia, ale jeszcze trochę czasu jest. Dzisiaj jak sprawdzałam wyprawkowe rzeczy to w sumie niewiele nam już brakuje. Nie mamy wózka, ale ten kupią nam moi rodzice i nie mamy łóżeczka, ale na pierwsze miesiące mamy kołyskę więc z łóżeczkiem się wstrzymuję. Natomiast chciałam kupić już kosmetyki i pieluszki, chciałam Was prosić o poradę w tym temacie, mianowicie: Na które kosmetyki byście się zdecydowały: Nivea, Bambino czy może Rossman? Kupić na początek pieluchy Pampers, czy może od razu spróbować np. z tymi z Biedronki? Z góry dzięki o poradę ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o podkładach i ja jestem bardzo zadowolona z Clarins Skin Illusion oraz Chanel Perfection Lumiere. Teraz co prawda dam odpocząć mojej buzi bo skoro nie chodzę do pracy to odpuszczę sobie makijaż. Aha i chciałam się pochwalić, kupiłam w sumie dla Dzidziusia radyjko, ponieważ nie mamy w domu żadnego odtwarzacza CD a chciałam puszczać mu muzykę dla bobasa. Radio jest takie http://www.mydeal.pl/mobilne_mini_ra...kraj-8991.html a mam zamiar Dzidziusiowi puszczać te płyty http://www.muzykabobasa.pl/
|
#1380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

dzidzius rosnie idalnie brzuszek ma na 30tc glowke na 31
i ładnie już waży
(

za wizytę