|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
tylko fakt no na 2 dni to raczej nie bardzo.w skrocie to konserwanty ktore przedluzaja żywotność kosmetyku, jedzenia. ![]() http://www.era-zdrowia.pl/strefa-tok...ubstancje.html http://www.parabeny.pl/ http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title...wiadomosc.html ja nie mam znowu jakiejs obsesji jesli chodzi o sklad kosmetykow, bo wiadomo nie unikniesz tych wszystkich konserwantów, ale na parabeny zwracam uwage. zawsze sprawdzam czy na liscie jest jakis skubaniec Butylparaben, Methylparaben ja zawsze mialam problematyczna skore wiec chyba to stad
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko że mój zje tą zupę , minie może z pół godz patrzę co on robi a ten sobie kanapeczki szykuje
|
|
#1474 |
|
Konto usunięte
|
no domyślam sie ale chciałam Cie pocieszyć.ja piore w lovelli i owszem pachnie ale też nie jakoś intensywnie
ja planuje.pojedziemy sobie na wieś |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
weronika męzul tak mysli, żeby w przyszłym roku w sierpniu choc na kilka dni gdzieś wyjechać
za rok o tej porze będziemy bogatsi co miesiąc o 1000zł jak mi męzul to ostatnio przypomniał to tylko żal serce ścisnął, że to dopiero za rok jakby tyle kasy było teraz to nie musiałabym się zamartwiac tak wyprawką
|
#1476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
kaski bedzie wiecej i wam lzej na pewno
|
||
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej mnie rozwala jak daje do nich jeszcze keczup. Nie ma to jak zupę przegryzać kanapkami z keczupem ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Grecja
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlaczego mielibysmy sie bac ? z moich obserwacji wynika ze z takim bobasem sie najlepiej podróżuje poza tym tz ma tam dom, giulia dziadków jak bedzie zdrowa to poleci juz w grudniu bo mamy slub siostry tz
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie wczasy u rodziny, a ja myślałam, że w kurorcie itp.---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- mój nawet do pomidorowej potrafi jejsc kanapki z keczupem
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię zupki ale dla mojego mężula taki obiad to też za mało więc na ogół gotuję drugie danie a zupkę tak raz w tygodniu. Dzisiaj na obiad mam łazanki
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale skoro macie tam rodzinę to co innego ![]() mój do zupy jak już je chlebuś to z masłem ale nawet nie rozumiem jak można z masłem jeść Ehh Ci nasi mężczyźni ja zawsze mówię że lepiej mojego ubierać niż żywić bo to taki żarty facet że hej
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz ma chrzestna i kuzynke w Grecji ,ale jakos nas nie zaprasza.Raz tam bylismy to musielismy sobie mieszkanko wynajac,takie za 200e miesiecznie. a bylismy tam jakies 2 miesiace.Ale nie podobalo mi sie tam za bardzo bo daleko do centrum,autobus jechal 3 razy na dzien,mala wyspa-kazdy kazdego zna,drogo jak fiks.W Atenach bylam tez kilka dni ale to tam taki brud ze szok
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ten z cynkiiem wlasnie
![]() i bede go teraz tez kupowala dla dzidzi. milego dzionka zycze,bo wpadla mamcia i pijemy kawcie
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zupełanie jak u mnie zupy może nie być aby kawał mięsa był ![]() z zup to tylko rosol pomidorowa i barszcz biały dzieki za opinie na temat imienia
|
|
#1487 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u mnie wczoraj 30 st bylo i myslalam,zezdechne:brzyda l:a dzis powtórka z rozrywki nosa nie wynurzam z domu,chyba,ze na balkon ....a moj tż biedny na dworze robi w taki upal![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja mam ten bialy softlan i ciuszki pachna,wiec polecam ![]() Cytat:
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie teraz myślę o tym kremiku z cynkiem. Przecież cynk wysusza więc jak można taki krem na buzię dawać? Cynk to na dupkę, na odparzenia a nie na twarz.
A na wakacje w przyszłym roku może nam się uda do Włoch do mojej przyjaciólki z podstawówki a zarazem siostrzenicy kropka pojechać. Mieliśmy teraz jechać w czerwcu, ale przez mieszkanie nie daliśmy rady. Cytat:
Tatus mi pożyczył 300zł na wyjazd bo bieda |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my w styczniu planujemy Brazylię, do znajomych na 3 tygodnie. Trzeba korzystać póki mały będzie latał za darmo
|
|
|
|
|
#1490 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wyspy sa cudowne, my wybywamy zawsze na syros lub evie. polecam bo cenowo sa ok w porownaniu np z kreta, rodos czy santorini!! Cytat:
ja maść cynkowa to do wysuszania pryszczy uzywalam ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
tak wiec dziewczyny nie ma sie co bac, jak ktos ma okazje to nawet sie nie zastanawiac Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-24 o 10:50 |
|||
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
ja się pokazuję, że żyję i idę Was narabiać po wizycie prawie dobrze, bo się okazało, że wynik jakiś niefajny - jakieś bakterie i że mam go ze sobą nosić już teraz, bo przy porodzie (gdyby nastąpił już) trzeba będzie podać antybiotyk teraz dostałam leki i co dalej zobaczymy potemnie do końca wiem, o co chodzi, ale może któraś z Was wie???
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam
my bylismy na Milos na cykladach |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam rodziców,z tego co piszesz zawsze możesz liczyć na nich w każdej sytuacji,tacy rodzice to skarb Mam nadzieję ze kiedyś moje dziecko też tak o mnie powie.
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teraz w tym roku to jeszcze za wczesnie a tym bardziuej nie zdzaze sie odchudzic ![]() Cytat:
wole zapłacić i mieć komfort i z tak długiego i żmudnego lotu. Nadrobiłam ale brak czasu zeby wszystko zacytowac GRATULACJE za wszytskie pozywtyne wizty Ja mam chorowitka w domu i sie kurujemy ehhh.. wiec rece pełne roboty i brak czasu na wizaż jak pójdzie na drzemkę to wtedy będe mogła troszkę posiedzieć buziaki |
||
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli odpowiednio wcześnie zaznaczysz, że lecisz z bobasem, to masz miejsce z przodu i kołyskę dla niego umocowaną na ścianie przed sobą. Nasi znajomi też dużo podróżują i wszyscy zgodnie twierdzą, że najfajniej się latało z dzieckiem do 1 roku, bo potem trzeba już mu zajęcia wynajdywać, bo tak się nudzą...
|
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ktore linie wydaja ci sie najlepsze na loty z dzieckiem? ja sie jeszcze nie rozgladalam za tym. Cytat:
|
||
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Hejja
))aaa nareszcie korzystam normalnie z komputera w nie w trybie awaryjnym ![]() Ciekawe jak długo :P Matko poszłam dziś spać o 3 w nocy, ale nawet nie miałam siły na nadrabianie wizażu, siedziałam przed włączonym komputerem i gapiłam się w ekran bez celu ... Do tego moje Kochanie wczoraj kostke zwichnęło i cierpi strasznie, ale do pracy pojechał.. Nie dał się namówić na izbę przyjęć i rentgena a kostka tak spuchła, że bajka... Co do kosmetyków dzieciowych też nigdy nie zwracalam uwagi na ich skład, może lepiej czasem nie wiedzieć co w nich jest?? Tak samo jak w gotowych słoiczkach z gerbera.. Pamietam jak w tamtym roku była afera co do słoiczków w których było niby czyste mięsko z indyka i kurczaka co sie okazało było to mięso przetwarzane mechanicznie, czyli największy syf jaki może być, zwykłe ścinki i żyły, a były to słoiczki dla dzieci od bodajże 6msc życia... Znów wracaja upały chyba tego nie lubie.. wystarczyłoby żeby było tak 20-23 stopnie, przyjemne ciepełko, ale nie gorąc. o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem bardzo dobry, też używaliśmy.A parabeny to konserwanty, które nie tylko rozregulowują gospodarkę hormonalną, ale również odkładają się w organiźmie i powodują nowotwory. Dlatego warto jednak poświęcić te kilka minut żeby zapoznać się ze składem kosmetyków. Zawsze zanim się pojawi dzidziuś to mamy trochę inne wyobrażenia na temat rzeczywistości po jego narodzinach. Radzę ostrożnie planować wyjazdy z kilkumiesięcznymi maluchami. Grecja super miejsce, ale w lipcu obłędnie gorące. Na wakacje z niemowlakiem średnio się nadaje, chyba że po sezonie. Gda, a ile trwa ten lot do Brazylii? Maluszkom lubią się zatykać uszka od zmian ciśniena w kabinie samolotu, ból to jest niewyobrażalny... Należy równiez pamiętać, żę taki maluch potrzebuje ogromnej ilości "oprzyrządowania". Naprawdę ciężko spakować niemowlę na 3 tyg. wyjazd gdy masz jedynie swój bagaż do dyspozycji. Sporo dzieci ma problemy ze spaniem, w ogóle z przystosowaniem się do nowego miejsca, a jak jeszcze inny klimat dochodzi, długa podróż to z cudownych wakacji może zrobić się piekiełko. To sie powymądrzałam. Znalazłam info na temat gdzie ida nam kilogramy ciążowe. ![]() Cytat:
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-07-24 o 11:51 |
||
|
|
|
#1500 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już wiem, ze to od gardła niestety. I raczej nie obejdzie się bez silniejszego leku. Cytat:
Cytat:
O samolotach nie myślę bo na razie finanse nie pozwolą. Cytat:
No to trzeba się rozejrzeć za czymś jeszcze. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

mam na ten cel 10zł

za rok o tej porze będziemy bogatsi co miesiąc o 1000zł 

nosa nie wynurzam z domu,chyba,ze na balkon

muszę zakupić płyn do płukania to może będzie lepiej ...
jutro się dowiem.