|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cześć kochane,
Witam się po śniadanku. Noc miałam ciężką, jak spałam na lewym boku było ok, ale jak tylko chciałam się przekręcić na prawy czułam kłująco-przeszywający ból w podbrzuszu... Nie mogłam się ruszyć . Wstać na siku też było ciężko... A musiałam aż 4 razy! Teraz ból rozchodziłam ale brzuszek twardy... Niech ta ciąża się już kończy...Cytat:
Swoją drogą dziś też jest mój termin z OM , ale patrzę na ten z USG, bo u mnie na poród chyba się nie zapowiada.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() żeby jeszcze synek posiedział w maminym brzuszku!Cytat:
Szykuj się kochana!Cytat:
Cytat:
żeby akcja się rozkręciła! za 35 tc!
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2012-07-24 o 09:21 |
||||||
|
|
|
#1352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za każdy kolejny dzień w dwupaku ![]() Cytat:
![]() Ja się pomalutku szykuję... Na razie co prawda żadnych skurczy ani nic nie było, ale dopiero wczoraj odstawiłam fenoterol, magnez i no-spę (i w nocy miałam cholerny skurcz łydki - to teraz boli, ała) więc... who knows? Może skurcze przejdą w górę i... nie chcę zapeszać ![]() Ja mam teorię, że dzieci z sierpnia po prostu chcą chociaż 1 tydzień dłużej lata zobaczyć i dlatego im tak śpieszno Tym bardziej, że teraz znowu taka ładna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A tak w ogóle to kolejkę blokuje aż pięcioro dzieci i mam Co Wy takie nieśmiałe?
|
||
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad.2 no to ciekawie, ja mam umowę zlecenie, więc macierzyński mi nie przysługuje, ciekawe co zrobię ![]() Ad.3 jak wyżej, ja potrzebuje kibla w każdym możliwym miejscu... |
|||
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam znad kawki po kolejnej nieprzespanej nocy... Co 30 min (patrze na zegarek) muszę się przewracać z boku na bok bo tak biodra bolą i nogi mi drętwieją - masakra jakaś! Macie jakiś sposób na to?
Poza tym dziś zaczynamy 38 tydzień czyli chyba już jesteśmy donoszone I dziś wyleciał kolejny kawałek czopa. Powiem Wam, że z jednej strony wolałabym żeby mała sobie posiedziała w brzuchu jeszcze a z drugiej mam już dość tej ciąży - marzę o tym żeby pospać na brzuchu chociaż 3 godzinki przez przerwy. phdwao odpoczywaj i gromadź siły bo chyba coś się zaczyna bebe może u Ciebie również coś więcej się dzieje... nela za 35tc!Dopiję kawkę i muszę zrobić mężowi naleśniki bo od tygodnia mu je obiecuję... |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czekam na wizytę jeszcze nie bylo..
mała zaczęła przybierać już ma 20 gram więcej niż jak się urodzila phdwao 3nam kciuki!
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dajcie się dziewczyny spławić z macierzyńskim - jak do tej pory wypisywał to niech teraz weźmie na siebie odpowiedzialność, że 2 tyg. przed porodem nie potrzebujecie L4 - żaden się na to nie zdecyduje. ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Oby Mała dała taką możliwość ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane, niestety niewychodzi mi cytowanie kilku postów, wczoraj sie opisałem i nic sie nie zapisalo więc sie wnerwilam i wylaczylam neta.
![]() Widzę ze sierpniowych dzieciaczkow możemy spodziewać sie wcześniej mój nadal w brzuszku a ze dziś już zodiakalny lew to nic sie nie stanie jak wyjdzie wcześniej. Popatrzcie jak długo wytrzymuje, przecież pod koniec czerwca musialysmy leżeć żeby nie urodzić za wcześnie, a tu już koniec lipca!!! cudownie ze wytrzymalysmy gratuluje każdej z Was i sobie Za chwile przyjeżdża do mnie koleżanka, więc dziś wpadnie tu jeszcze wieczorkiem dopiero A pochwałę sie, kończą dziś fachowcy malować pokoje i przyszedł kibelek i bidet w kolorze czarnym !!!!! Jestem nimi zachwycona w życiu nie zalatwialam sie w czarnym kibelku :p
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze link do forum prawnego. Jak coś to proponuję zadzwonić do ZUS i zapytać
![]() http://forumprawne.org/prawo-pracy/1...porodu-l4.html |
|
|
|
#1362 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tą babę to normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Już ja się z nią dogadam hihi a jak nie to elektroniczną nianię zaniosę tacie i ew. szepnę słówko babci, że idę spać a jakby coś się działo to żeby zajrzała do małej jakby tata miał klientów w tej chwili - mam nadzieję, że to realny plan
|
|
|
|
#1365 | |||
|
Zakorzenienie
|
phdwao Kochana trzymam kciuki żeby Cię wzięło
![]() ![]() ![]() Gratuluję Upławami się nie przejmuj, też miałam w dość sporej ilości. Po drodze miałam robione badanie pod kątem grzybków i wszystko było ok. Ale przy okazji powiedz o tym ginowi. Cytat:
Jeszcze trochę.Cytat:
Ledwo gdzieś wyjdę to zaraz szukam kibla - w ostateczności mogą być krzaki, ale na ogół odwiedzam knajpy i centra handlowe - zakupów nie robię ale mają tam wc ![]() Jak byliśmy z małżem jakieś 2 miesiące temu na wycieczce w Warszawie to odwiedziłam toalety we wszystkich galeriach handlowych Cytat:
|
|||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki sie przydadza, na razie spokojnie, raz po raz cos zaboli ale szalu nie ma
|
|
|
|
#1367 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ginka pracuje w tym szpitalu i jakoś mi jego nie odradzała, poleciła za to sr w tym szpitalu. Poznałam lekarzy i piguły i dobre wrażenie na mnie zrobili. Porodówkę zwiedziłam i jak to porodówka. Mam zamiar urodzić i jak najszybciej wrócić do domu. A według mnie o wrażeniach z porodu decyduje sam poród jak on przebiega, potem ludzie na których się trafi na tej porodówce, a to jest raczej loteria. Tak więc jak urodzę to powiem jakie ja mam odczucia. Aha dodam że na naszej sr jest kilka lasek co rozważało gliwice, zdecydowały się na zabrze ze wzgledu na koszty, chociażby to, że zzo jest bezpłatne. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tego fenka tak odrazu masz odstawić?Ile brałaś tabletek? Ja już fenka odstawiam od tygodnia i puki co to zeszłam z 8x1/2 na 3x1.2, tyle że ja go biorę od 20 tyg i się boję z nim pożegnać i tak przeciągam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mi się śniło, że mi wody odeszły Ale ten sen był strasznie realistyczny
|
||||||
|
|
|
#1368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I z tatusiem i babcią masz rację - od czasu do czasu... a tatuś to nawet częściej ![]() Cytat:
![]() A która galeria w Wawie ma najlepszą toaletę? Może mi się przydać w przyszłości
|
||
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do czasu aż zaczęłam brak fenoterol brałam luteinę (3x1 tabletka) i magnez (3x2 tabletki). Teraz biorę tylko witaminy dla kobiet w ciąży ![]() A usuwania pessara się nie bój, trwa to 5 sekund i jest po prostu nieprzyjemne, ja to tak odczułam. A jak się obudziłaś to sprawdzałaś czy masz mokro pod tyłkiem? Bo ja kiedyś to sprawdzałam - w środku nocy prawie męża obudziłam ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Ale cały czas żałuję, że nie zaglądnęłam do Was wcześniej No ale lepiej późno niż wcale
|
||
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SR - jest albo ta sama, albo położne współpracują. Jak dostawałyśmy jakieś kserówki to był na nich adres internetowy sr z Zabrza Jedyne co to chyba, tylko tyle, że szpital w Zabrzu ma więcej wieloosobowych sal niż ten w Gliwicach. Przynajmniej tak było kilka lat temu jak rodziły moje koleżanki - w sumie 4 i zawsze sala wieloosobowa, a 2 lata temu rodziła kuzynka małża (i też była na takiej wieloosobowej sali). No i sale są chyba mniej ładne - ale może to być tylko moje subiektywne odczucie. Poza tym mają sprzęt do ratowania noworodków - pacjentki z wcześniakami odsyłają do Zabrza. Moja koleżanka jak w 35 tc upadła i zaczął się poród to jej w Gliwicach nie przyjęli tylko karetką na sygnale wieźli do Zabrza. Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak w ramach wiedzy o toaletach
![]() http://przewodnik.onet.pl/reportaze/...2,artykul.html Koleś ma pracę dla kobiet w ciąży
|
|
|
|
#1373 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje a białe upławy to teraz norma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to mogłam uwieczniać kibelki które odwiedzałam w czasie ciąży ![]() Chciałam sobie zadzwonić do ZUSu - popytać odnośnie zasiłku macierzyńskiego, a niech u źródła coś powiedzą. Tylko dziady nie odbierają W sumie inspektorat mam za rogiem i może jutro nabiorę weny to się przejdę - jeśli nie uda mi się dodzwonić. |
|
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj miałam okropną noc, ale widzę, że nie jestem z tym sama
Pomijając już fakt, że wszystko mnie bolało, to co półtorej godziny budziłam się na siku i za każdym razem bolał mnie pęcherz zaraz po, jakbym nie wiadomo ile trzymała No a odkąd wstałam, to latam tak co 30-40 minut . Wczoraj zaczepiła mnie jakaś pijaczka i dawała mi rady, że jak będę już w szpitalu leżeć na tym fotelu, to mam złapać się za rączki i przeć z całej siły, jakbym kupę robiła . Poza tym śniło mi się, że dostałam silnych skurczy, regularnych, pojechałąm do szpitala, tam wypisali mi już te wszystkie papiery do przyjęcia, a mi wtedy te skurcze przeszły Za to mojej siostrze śniło się też dzisiaj, że odeszły mi wody, pojechałam z nią do szpitala, a tam mi powiedzieli, że robią od razu cesarkę...
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj po raz kolejny jakiś obcy chłop gratulował... syna Jak powiedziałam, że będzie córcia to życzył blondyneczki - oboje mamy raczej ciemne włosy
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sale poporodowe są 3-4?osobowe?tego pewna nie jestem bo nie zaglądaliśmy na wycieczce bo każda była zajęta, ale mają łazienki. Gdybym mieszkała w gliwicach to pewnie bym tam rodziła, a że w zabrzu to idę na łatwiznę, bo bliżej. Najbardziej to chciałabym rodzić w starej porodówce w zabrzu na janika bo patrzę na nią z okna
|
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że Cię uświadomiła jak rodzić ![]() Ja też mam wrażenie, że młody jest niżej, jakoś lepiej mi się oddycha i brzuch ma taki inny kształt... Cytat:
- tak mi kiedyś tłumaczyła jedna pani żeby się nie przywiązywać do tego co mówią lekarze ws. płci dziecka Ale ja tam im wierzę - usg robiło mi 4 różnych lekarzy (mój gin + 3 w szpitalu) i każdy mówił, że duży chłopiec
|
||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się pobyczyć, bo potem jedziemy do teścia na urodziny. Wcale mi się nie chce, a wymigać się nie mogę. Jedyne co to mogę wizytę skrócić do minimum
![]() Aha i małż na dzisiaj zamawiał narodziny córki - z okazji urodzin swojego taty Raczej do tego nie dojdzie...
|
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba porządek tutaj zrobić bo kolejka się blokuje
![]() Norniczka (Gabriela, 26 lat) 16.07.2012 Amelia Vestis (Kasia, 26 lat) 16.07.2012 Bartuś Balbinka1983 (Dorota, 28 lat) 20.07.2012 Mikołaj Sala 21.07.2012 niespodzianka natee (Natalia, 25 lat) 23.07.2012 Natan Sio na porodówkę!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

. Wstać na siku też było ciężko... A musiałam aż 4 razy! Teraz ból rozchodziłam ale brzuszek twardy... Niech ta ciąża się już kończy...

Z rana zadzwoniłam do położnej i powiedziała, ze owszem biegunka może być zwiastunem porodu, ale ze innych symptomów brak a kolor niepokojący (niby wskazuje na infekcje) to powinnam iść do lekarza. No to poszłam. Troche sie zmartwił, bo podobno jest to objaw krwawienia w układzie pokarmowym
, ale patrzę na ten z USG, bo u mnie na poród chyba się nie zapowiada.
ale kurcze skurczy nie czuję, chociaż brzuch mi twardnieje 

Szykuj się kochana!

Wy też tak macie??

Już się nie mogę doczekać aż też sobie zjem 
Jeszcze trochę.