III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 11:54   #1501
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dostałam zalecenie więcej leżeć zwłaszcza na lewym boku. Mogę spacerować i dużo się wysypiać. Powiedział że przez moje zmartwienia i słabe spanie, spalam wszystko co nagromadziłam, do tego, przez tę nietolerancję nie mogę się objadać tuczącym jedzeniem. Powiedział mogę do woli jeść białe mięso, twaróg i sałatki warzywno-owocowe. Mam od maminki glukometr i będę się kłuć i mierzyć. Był zaskoczony jak mu powiedziałam, że dzisiaj zjadłam solidny posiłek po powrocie z glukozy: 5 pierogów ruskich, dwie kiełbaski z chlebkiem, dowaliłam pączka i po powrocie z zakupów cukier miałam 94.

Na szczęście maluszkowa dostaje wszystko co potrzeba tylko ja nic nie magazynuje. W efekcie przepisał mi relanium na wyciszenie. Fakt, że nie zawsze śpię dobrze, bo często rwie mnie spojenie łonowe i krzyż (efekt rwy kulszowej, którą przeszłam w 16 tyg) więc ułożyć się wygodnie czasem graniczy z cudem.
Oszczędzaj sie Kochana. Dobrze, że Maleńką wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
też mam ograniczyć slodycze

po wizycie ok laska w 100 procentach i straszna wierciocha dzis dokladnie 29+2 a mała waży 1586 co odpowiada 30+4

szyjka długa zamknięta nastepna wizyta 27.08

laski doczytam Was jutro buźka padam

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jednocześnie też dobranoc bo padnięta jestem...
W pracy byłam dziś na 8h, jeszcze potem telefony, dość nerwowo ale popołudnie było przyjemne - pojechaliśmy na basen, tzn. mąż pływał a ja wyciągnęłam się na kocyku nad rzeką.

Gratuluję nowych tygodni! U nas już 29 Malutka przewraca i wierci się dziś okropnie.

Cytat:
witam

nadrobiłam gratulacje wizyt i nowych tygodni

i znów nadaja upały
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
Zuzanka śliczne

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Mi z tego zestawu najbardziej podoba się Judyta.
A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się
- Hania
-Milena
-Oliwia
- Emilia
-Aleksandra
Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi...
Najbardziej podoba mi się Oliwia

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków to waham się między nivea, a rossmanowskimi
które lepsze Waszym zdaniem??
Ja kupię te z rossmana.

Cytat:

Praleczka jest cudowna wczoraj spędziliśmy z mężulem przy niej 1,5h na taborecikach, pilnując pierwszego prania, by nic się nie wylało
futryna wycięta, jedną ścianę trzeba na nowo malować, drzwi od łazienki nie zamykają się, ale grunt, że pralka działa nie no dzisiaj mężul będzie przywracał łazienkę do pierwotnego stanu.

w ogóle włączyłam sobie pranie dzisiaj z rana i oczywiście nie mogło się obyć bez stresu. Ja to mam krna pecha, pierwsze minuty z pralką sam na sam i problemy włączyłam, chodziła elegancko 10 minut nagle się wyłączyła Prąd, woda wszystko ok ja już stres, bo od wyjścia męzula minęło z 15 minut, a ja już spierniczyłam pralkę
okazało się, że przedłużacz jest naderwany i jak go wczoraj mężul chował za pralkę to uszkodził go całkiem uduszę go chyba po powrocie z pracy

tak po za tym to czujemy się z niuńką ok, chociaż mam złe przeczucia co do szyjki nie chce na zapas się zamartwiać, ale te moje dobre samopoczucie jakoś mnie nie pokoi no i ciekawa jestem strasznie jak tam u malutkiej, czy wszystko w porządku. Jejku jeszcze nie miałam tak długiej przerwy między usg, zazwyczaj max 1 wizyta przerwy, a tu od 30 maja czekam wtedy malutka ważyła 650 gram -24tc
ciekawe ile będzie teraz, w poniedziałek będą 33 tygodnie skończone
w dodatku śniło mi się dzisiaj, że poszłam do toalety i odeszły mi wody. Za chwilę się obudziłam z potrzebą siusiu i poschizowana poszłam do wc

I nie przejmuj się na zapas
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:59   #1502
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Hejja ))

o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
Sojka wybacz moją szczerość, ale masz pięęęękny biust

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:05   #1503
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
DZiękuję
.

JA mam koleżankę Nikole i Ona też właśnie w mikołajki obchodzi.

Nicola to często spotykane imię męskie np we Włoszech

JAk młodszy wyda się po starszym braciszku to przez najbliższe wakacje nigdzie dalej niż 200 km nie pojedziemy. Jak zaśnie to ok - ale spi maks do 2 godzin. Pozostała podróż marudzenie, jeść, pić - generalnie nie lubi fotelika.
O samolotach nie myślę bo na razie finanse nie pozwolą.
i tu sie mylisz
na prawdę można bardzoo dużo zaoszczędzić na podróży samolotem.
Takie linie jak ryanair czy wizzair mają serio niziutkie ceny.
np mnie opłacało się o wiele bardziej do polski z włoch latać niż jedzić autobusami nie raz płaciłam za bilety w obie strony na prawdę śmieszne grosze.

.[/QUOTE]
Stary 2012-07-24, 12:07   #1504
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Tlenek cynku pełni tu rolę filtra UV, a biorąc pod uwagę że jest to jedynie faktor 4 to nie może być go za wiele w tym kremie. Krem bardzo dobry, też używaliśmy.

A parabeny to konserwanty, które nie tylko rozregulowują gospodarkę hormonalną, ale również odkładają się w organiźmie i powodują nowotwory. Dlatego warto jednak poświęcić te kilka minut żeby zapoznać się ze składem kosmetyków.

Zawsze zanim się pojawi dzidziuś to mamy trochę inne wyobrażenia na temat rzeczywistości po jego narodzinach. Radzę ostrożnie planować wyjazdy z kilkumiesięcznymi maluchami. Grecja super miejsce, ale w lipcu obłędnie gorące. Na wakacje z niemowlakiem średnio się nadaje, chyba że po sezonie.

Gda, a ile trwa ten lot do Brazylii? Maluszkom lubią się zatykać uszka od zmian ciśniena w kabinie samolotu, ból to jest niewyobrażalny...

Należy równiez pamiętać, żę taki maluch potrzebuje ogromnej ilości "oprzyrządowania". Naprawdę ciężko spakować niemowlę na 3 tyg. wyjazd gdy masz jedynie swój bagaż do dyspozycji.
Sporo dzieci ma problemy ze spaniem, w ogóle z przystosowaniem się do nowego miejsca, a jak jeszcze inny klimat dochodzi, długa podróż to z cudownych wakacji może zrobić się piekiełko. To sie powymądrzałam.
czyli polecasz ten bambino z tym faktorem na wyjscia u noworodka?

najgoretszy jest sierpien. poza tym tam lato jest o wiele lepsze niz u nas w polsce. tam tych 35-40 stopni w ogole sie nie odczuwa, bo zawsze wieje i powietrze jest suche a nie jak u nas wilgotne ciezkie, caly czas duszno.
moj tz nie moze zniesc naszego polskiego lata, cierpi okrutnie i wszyscy sie smieja z niego ze powinien byc przyzwyczajony bo w goroacym kraju sie urodzil. tylko nikt nie rozumie tego ze lato tu a tam to calkiem co innego

polecam poczytac blog http://podrozezmaluchami.blogspot.com/
i ksiązke Smoki i smoczki z dziećmi przez Azję Krzysztof i Anna Kobus

sojka
brzusio sliczny a konik to juz wogole

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:08
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:07   #1505
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam rodziców,z tego co piszesz zawsze możesz liczyć na nich w każdej sytuacji,tacy rodzice to skarb

Mam nadzieję ze kiedyś moje dziecko też tak o mnie powie.
To fakt, można na nich zawsze liczyć. Rodziców mam wspaniałych, połowę rodzeństwa też, mimo że nieraz bym zabiła
Stary 2012-07-24, 12:08   #1506
maggie123
Zakorzenienie

witajcie dziewuszki...
jakoś zupełnie nie mam na nic siły....
kolejny dzień zasypiam w każdej pozycji
wczoraj oglądaliśmy porodówkę i oddział. Wszystko świeżo po remoncie, więc bardzo dobre wrażenie robi tylko ten ścisk 4 4osobowe sale poporodowe, na których leży się z maluszkami a oprócz tego kobiety z dziećmi na korytarzu, w sali przedporodowej... troszkę mnie to przeraża, bo łóżka upchnięte gdzie się tylko da. Ale z pozytywów: położne bardzo miłe, czyściutko, gorąco (aż za gorąco) na oddziale. można rodzić w każdej pozycji są piłki, koło porodowe itd. nie ma tylko drabinek. jakoś się po tej wizycie uspokoiłam i myślę, że poród nie będzie taki straszny... (mam nadzieję). do szpitala tylko majtki siateczkowe dla siebie i chusteczki dla dziecka są potrzebne.

z pieluszek na razie mam tylko dadę w rozmiarze 1 i 2, ale planuję jeszcze pampersy dokupić na początek.
z kosmetyków mam oilatum i sudocrem i te próbki z johnsona.

właśnie zabieram się za pranie ciuszków. Powiedzcie, czy dziecięcy płyn do płukania jest potrzebny, czy wystarczy tylko sam dziecięcy proszek? zupełnie o tym płynie zapomniałam i jeśli trzeba, zaraz lecę do sklepu.

Bardzo się cieszę, że wizyty udane i w sumie same pozytywne wieści.
Kajka, z podanych imion Zuzia to MÓJ faworyt

Marcia, mam nadzieję, że dziś już lepiej sie czujesz i spokojniejsza jesteś.
BTW mój gin polecił mi ostatnio buscopan - działa podobnie jak nospa, ale wiecie, że zauwazyłam, że szybciej łagodzi skurcze i jak biorę 3 razy dziennie żeby skurczom zapobiec, to już od 3-4 dni brzuszek jest cały czas mięciutki i nic sie nie dzieje. i tak się zastanawiam, czy to zbieg okoliczności, czy zasługa buscopanu?

Angel, Wy to macie przeżycia... Podobnie, jak Ty nie mogę się doczekać najbliższego usg (dopiero 14.08!! coś mi się wydaje, że mogę do niego nie dotrwać w dwupaku już). ostatnie miałam 4.06 więc tyle czasu bez podglądania malucha! i jeszcze ta niepewność, czy Zuzia faktycznie jest Zuzią, czy może jednak Tadzikiem?

Weronika gratulacje!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:17
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:08   #1507
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

hahaha to nie biust- to dobrze dobrany stanik :P tak serio serio to cycki mam tragiczne i marzę o skalpelu.. ale niestety na chwile obecną nie stać mnie niestety.
Stary 2012-07-24, 12:09   #1508
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i racja. ja sama widze, ze takie niemowle to lot prześpii, dasz mu tam piciu na start i ladowanie aby cisnienie wyrównac i tyle. a juz taki co zaczyna chodzi to ufff po calym samolocie by biegal, a jak nie dasz to wrzask

a ktore linie wydaja ci sie najlepsze na loty z dzieckiem? ja sie jeszcze nie rozgladalam za tym.
Ja patrzyłam tylko na portugalskie Tap jak na razie

Cytat:
Zawsze zanim się pojawi dzidziuś to mamy trochę inne wyobrażenia na temat rzeczywistości po jego narodzinach. Radzę ostrożnie planować wyjazdy z kilkumiesięcznymi maluchami. Grecja super miejsce, ale w lipcu obłędnie gorące. Na wakacje z niemowlakiem średnio się nadaje, chyba że po sezonie.

Gda, a ile trwa ten lot do Brazylii? Maluszkom lubią się zatykać uszka od zmian ciśniena w kabinie samolotu, ból to jest niewyobrażalny...

Należy równiez pamiętać, żę taki maluch potrzebuje ogromnej ilości "oprzyrządowania". Naprawdę ciężko spakować niemowlę na 3 tyg. wyjazd gdy masz jedynie swój bagaż do dyspozycji.
Sporo dzieci ma problemy ze spaniem, w ogóle z przystosowaniem się do nowego miejsca, a jak jeszcze inny klimat dochodzi, długa podróż to z cudownych wakacji może zrobić się piekiełko. To sie powymądrzałam.
Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego kupujemy tym razem bilety z możliwością rezygnacji nawet w ostatniej chwili, bo przecież nie wiadomo jaki ten nasz synek będzie.

Lot trwa Warszawa-Lizbona 4 godziny, tam nocleg i Lizbona-Fortaleza 6 godzin. Uszka zatykają się tylko przy starcie i lądowaniu na szczęście, wtedy cyca (smoka?) daję i liczę na to, że pomoże.

A jeśli chodzi o bagaż, to w lotach transatlantyckich masz na osobę 2x20 kg. Więc chyba dalibyśmy radę. Poza tym, tam u znajomych też są dzieci, więc są raczej zaopatrzeni we wszystko co trzeba.

My do tej pory mieliśmy taki tryb życia podróżników, że chcemy nasze dziecko od małego przyzwyczajać do zmiany miejsca/klimatu. Oczywiście te wyjazdy będą "troszkę" inaczej wyglądały, bo trzeba tu wszystko opracować logistycznie pod dziecko, ale nie chcemy z tego absolutnie rezygnować.

Cytat:
Zgadzam się z tym! Przepiękny! I stanik faktycznie idealnie dobrany, pięknie podkreśla Twe kształty.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:12   #1509
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Hejja ))

aaa nareszcie korzystam normalnie z komputera w nie w trybie awaryjnym
Ciekawe jak długo :P

Matko poszłam dziś spać o 3 w nocy, ale nawet nie miałam siły na nadrabianie wizażu, siedziałam przed włączonym komputerem i gapiłam się w ekran bez celu ...

Do tego moje Kochanie wczoraj kostke zwichnęło i cierpi strasznie, ale do pracy pojechał..
Nie dał się namówić na izbę przyjęć i rentgena a kostka tak spuchła, że bajka...

Co do kosmetyków dzieciowych też nigdy nie zwracalam uwagi na ich skład, może lepiej czasem nie wiedzieć co w nich jest??
Tak samo jak w gotowych słoiczkach z gerbera..
Pamietam jak w tamtym roku była afera co do słoiczków w których było niby czyste mięsko z indyka i kurczaka co sie okazało było to mięso przetwarzane mechanicznie, czyli największy syf jaki może być, zwykłe ścinki i żyły, a były to słoiczki dla dzieci od bodajże 6msc życia...

Znów wracaja upały chyba tego nie lubie..
wystarczyłoby żeby było tak 20-23 stopnie, przyjemne ciepełko, ale nie gorąc.

o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
Śliczny domek dla Zośki. I Twoje kolejne dziecko również
Stary 2012-07-24, 12:14   #1510
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie dziewuszki...
jakoś zupełnie nie mam na nic siły....
kolejny dzień zasypiam w każdej pozycji
wczoraj oglądaliśmy porodówkę i oddział. Wszystko świeżo po remoncie, więc bardzo dobre wrażenie robi tylko ten ścisk 4 4osobowe sale poporodowe, na których leży się z maluszkami a oprócz tego kobiety z dziećmi na korytarzu, w sali przedporodowej... troszkę mnie to przeraża, bo łóżka upchnięte gdzie się tylko da. Ale z pozytywów: położne bardzo miłe, czyściutko, gorąco (aż za gorąco) na oddziale. można rodzić w każdej pozycji są piłki, koło porodowe itd. nie ma tylko drabinek. jakoś się po tej wizycie uspokoiłam i myślę, że poród nie będzie taki straszny... (mam nadzieję). do szpitala tylko majtki siateczkowe dla siebie i chusteczki dla dziecka są potrzebne.

z pieluszek na razie mam tylko dadę w rozmiarze 1 i 2, ale planuję jeszcze pampersy dokupić na początek.
z kosmetyków mam oilatum i sudocrem i te próbki z johnsona.

właśnie zabieram się za pranie ciuszków. Powiedzcie, czy dziecięcy płyn do płukania jest potrzebny, czy wystarczy tylko sam dziecięcy proszek? zupełnie o tym płynie zapomniałam i jeśli trzeba, zaraz lecę do sklepu.

Bardzo się cieszę, że wizyty udane i w sumie same pozytywne wieści.
Kajka, z podanych imion Zuzia to MÓJ faworyt

Płyn do płukania nie jest konieczny

za to jesli masz taką funkcje to warto puścić pranie z podwójnym płukaniem (w mojej pralce jest od razu takie cuś na programie dziecięcym że jest podwójne płukanie.

a no Staszic niestety teraz bardzo oblegany po tym remoncie, zresztą ma świetnych lekarzy, przemiły personel (przynajmniej na patologii)
Ale fajnie że można rodzić w każdej pozycji, ciekawe czy ktoś korzysta z koła porodowego

Maggie zdajesz sobie sprawe z tego że możemy się spotkać na porodówce
Stary 2012-07-24, 12:23   #1511
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
witam

nadrobiłam gratulacje wizyt i nowych tygodni

i znów nadaja upały
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA

-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA

mi podoba się Laura i Zuzia

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Za oknem piękne słonko tak jak wczoraj może być ale cieplej

Ja się dziś mogę pochwalić ponieważ kończymy 33 tydzień, a wkraczamy w 34
Teraz czekam do następnej wizyty 9 sierpnia ... doktorek wcześniej ma niestety urlop :/

wercia gratki dla Was !

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się i zapodaję prognoze pogody zarówno dla urlopowiczek i hm... w zasadzie dla nas wszystkch bo już będziemy się rozpakowywac
III dekada sierpnia
Stopniowo aura zacznie się psuć. Napłynie chłodniejsze powietrze z zachodu. Po fali burz zrobi się pochmurnie. Temperatury spadną do 24-18 stopni. Z przelotnymi opadami deszczu dotrwamy do końca miesiąca…
I połowa września
To chłód i deszcz. Temperatury poniżej normy, maksymalne zaledwie 14-20 stopni. To sprawka wyżu znad Skandynawii, który ściągnie w nasz rejon Europy pierwsze, arktyczne zimno z północy. Początek miesiąca zapowiada się paskudnie.
II połowa września
Rekompensata pierwszych dni września. Ta połowa miesiąca powinna być sucha i prawie letnia. Co prawda, w nocy możliwe już spore spadki temperatury. Jednak we dnie, dzięki słońcu maksymalne temperatury wrócą do poziomu 20-26 stopni.
czyli trzeba dokupić kombinezonik jednak

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?

jak wszystko bydzie piknie to na słowacje pojedziemy mamy sprawdzone kwatery i na pewno skorzystamy !

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:

Sojka wyglądasz ślicznie !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:24   #1512
Katee27
Zadomowienie

Cześć Wam!!!
Dziś pospałam do 8-ej i nawet wytrzymałam z sikaniemNarazie nie latam tak często jak niektóre z nas,góra 2x,ale zazwyczaj tylko nad ranem.I w końcu mogę odpocząć od fenka.Mam nadzieję,że te leki,które mam od wczoraj będą dobrze na mnie oddziaływać.
Byłam w zusie i banku i niby przelewy się zgadzają,to znowu ja coś pokręciłam i sama sobie stresy funduje

Cytat:
kate nie przejmuj się będzie dobrze, grunt, że z dzidzią wszystko ok. Finansowo dacie radę, u nas tez ciężko jak diabli no ale cóż najważniejsze, by donosić malutką. My o wczasach nawet nie staraliśmy się myśleć
Też Kochana tak się pocieszamDla mnie najważniejsze jest zdrowie dzidziusia a przecież zapalenie okostne,czy branie innych tabletek na podtrzymanie z tym się wiążą.A mój mąż chyba czasem tego nie rozumie.
Wczoraj sprawił mi przykrość,bo wyszło na to,że przeze mnie nie pojedziemy nad morzeJeszcze niby rozumie badania,ale dentysta,gdzie?najlepiej wg.niego to powinnam wyrwać tego zęba a nie leczyć.Ja gdzieś bym chciała pojechać,tylko nie wiem jak bym zniosła podróż,synek z mężem chcieli właśnie morze.Co roku gdzieś jeździmy a w tym roku siedzimy na tyłkuMoże za rok pojedziemy całą czwórką

Cytat:
coverty hm... to chce urodzic początkiem września najlepiej tak między 5,a 15
Mi też te terminy się podobają

tamlin udanego urlopu życzę,tylko się nie spiecz zabardzo!

Choco a jak u Ciebie przed wielkim dniem?

Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze dobre wieści z wizyt!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:25   #1513
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś Ty chuda, a brzuszek maleńki. Ślicznie a cyc rzeczywiściwe robi wrażenie

Cytat:
DZiękuję
Już wiem, ze to od gardła niestety. I raczej nie obejdzie się bez silniejszego leku.
U nas właśnie gardło bez leków przechodzi. No ewentualnie tableteczki do ssania lub tantum verde. A tak to syropek z cebulki, kilka dni i jest ok.
A podróży Paula też nie lubi, nudzi się. Ale się wycwaniliśmy i dvd jej kupilismy do samochodu i już nie ma problemów z dłuższą jazdą

Cytat:
Ja samego proszku używałam z Paula i teraz też mam zamiar tak samo robić.
Stary 2012-07-24, 12:28   #1514
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
i tu sie mylisz
na prawdę można bardzoo dużo zaoszczędzić na podróży samolotem.
Takie linie jak ryanair czy wizzair mają serio niziutkie ceny.
np mnie opłacało się o wiele bardziej do polski z włoch latać niż jedzić autobusami nie raz płaciłam za bilety w obie strony na prawdę śmieszne grosze.

.
[/QUOTE]
JA naprawdę myślę o mega tanich wakacjach
Mamy domek nad jeziorkiem i w tym roku tylko tam byliśmy. czyli tylko za jedzenie trzeba płacić. i 100zł benzyna

Ale to miejsce to moje dzieciństwo więc nie narzekam.

Cytat:
hahaha to nie biust- to dobrze dobrany stanik :P tak serio serio to cycki mam tragiczne i marzę o skalpelu.. ale niestety na chwile obecną nie stać mnie niestety.
No tak. Ostatnio mówiłysmy o stanikach

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 12:29   #1515
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Choco a jak u Ciebie przed wielkim dniem?
no własnie jak tam ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:36   #1516
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jak wszystko bydzie piknie to na słowacje pojedziemy mamy sprawdzone kwatery i na pewno skorzystamy !

to może byś sprzedała namiary na te sprawdzone kwatery

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

JA naprawdę myślę o mega tanich wakacjach
Mamy domek nad jeziorkiem i w tym roku tylko tam byliśmy. czyli tylko za jedzenie trzeba płacić. i 100zł benzyna

Ale to miejsce to moje dzieciństwo więc nie narzekam.

)
Jejku jak ja strasznie zazdroszczę ludziom, którzy mają takie właśnie swoje wakacyjne miejsce, gdzie o każdej porze dnia i nocy może sobie pojechać i ma wszystko w dupie...
Stary 2012-07-24, 12:41   #1517
marta1986222
Zakorzenienie

Kochane jesteście wielkie co bym bez Was zrobiła

Zrobiłam z tym prasowaniem tak jak pisałyście i faktycznie uprasowałam całą górę ubranek i nie czuję się zmęczona i brzusio nie boli.

Wydaje mi się że mam za mało ubranek na 56 i 62 a więcej na przedział 3-6 miesięcy,teraz nie wiem czy dokupywać czy poczekać aż dziecie się urodzi

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Jejku jak ja strasznie zazdroszczę ludziom, którzy mają takie właśnie swoje wakacyjne miejsce, gdzie o każdej porze dnia i nocy może sobie pojechać i ma wszystko w dupie...
Ja również zazdraszczam

Sojka pięknie wyglądasz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:44   #1518
maggie123
Zakorzenienie

Sojka, Tamlin, grazie za odp. w sprawie płynu
Cytat:
a no Staszic niestety teraz bardzo oblegany po tym remoncie, zresztą ma świetnych lekarzy, przemiły personel (przynajmniej na patologii)
Ale fajnie że można rodzić w każdej pozycji, ciekawe czy ktoś korzysta z koła porodowego
z tego koła podobno ze 2 pacjentki do tej pory skorzystały, a mają je już ok roku
Cytat:
Maggie zdajesz sobie sprawe z tego że możemy się spotkać na porodówce
wiem wiem ciekawe, czy faktycznie się spotkamy
Cytat:
też mi się marzy takie miejsce... kocham góry i od zawsze marzyłam o domku z widokiem na Tatry (najlepiej Tatry wysokie) ale to od nas ponad 400 km
więc jakbyśmy inwestowali w jakiś letniskowy domek, to na pewno zdecydowanie bliżej, np. pojezierze łęczyńsko-włodawskie i jakieś jeziorko. Bo jednak na weekend w góry jechać się nie opłaca, a tak w pt po pracy nad jeziorko spokojnie można skoczyć

Sojka! pięknie wyglądasz!!

psinka mi się przeziębiła i kicha mój zaufany wet na urlopie na razie daję mu pół rutinoscorbiny rano i wieczorem i chyba przeziębienie przechodzi.

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:47
Stary 2012-07-24, 13:05   #1519
marta1986222
Zakorzenienie

Maggie może Ty będziesz wiedziała

Firma w której pracuję jest zarejestrowana w Krakowie tam też jest siedziba a ja mieszkam w innym mieście i tam pracuję w jej oddziale,gdzie składam papiery tam gdzie miejsce zamieszkania czy tam gdzie firma?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-24, 13:05   #1520
weronika_91
Zakorzenienie

Sojka ślicznie wyglądasz lacha z Ciebie jak diabli

Widzę że wakacje zagraniczne Wam się szykują z maluszkami my pewnie wybierzemy się nad nasz Bałtyk bądź Mazury jakoś nie wyobrażam się większych wypraw z nawet nie rocznym dzieckiem
Stary 2012-07-24, 13:10   #1521
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć

ja się pokazuję, że żyję i idę Was narabiać

po wizycie prawie dobrze, bo się okazało, że wynik jakiś niefajny - jakieś bakterie i że mam go ze sobą nosić już teraz, bo przy porodzie (gdyby nastąpił już) trzeba będzie podać antybiotyk teraz dostałam leki i co dalej zobaczymy potem
nie do końca wiem, o co chodzi, ale może któraś z Was wie???
Kochana,ale gdzie te bakterie,w moczu?

Cytat:
Do tego moje Kochanie wczoraj kostke zwichnęło i cierpi strasznie, ale do pracy pojechał..
Nie dał się namówić na izbę przyjęć i rentgena a kostka tak spuchła, że bajka...

Kurcze może przekonaj tżta,by zrobił to rtg,żeby nie było gorzej.
Pięknie wygladasz,widać,że wysportowana dziewczyna od razu i konik cudny.

Cytat:
Tlenek cynku pełni tu rolę filtra UV, a biorąc pod uwagę że jest to jedynie faktor 4 to nie może być go za wiele w tym kremie. Krem bardzo dobry, też używaliśmy.

A parabeny to konserwanty, które nie tylko rozregulowują gospodarkę hormonalną, ale również odkładają się w organiźmie i powodują nowotwory. Dlatego warto jednak poświęcić te kilka minut żeby zapoznać się ze składem kosmetyków.

Czyli można go stosować też na buźkę maleństwu??

Cytat:
Też pozazdrościłam

Cytat:
Coś Ty!trudno uwierzyć,ale skoro tak mówisz..widać dobry stanik robi swoje.

Cytat:
Marzenia...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 13:13   #1522
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie może Ty będziesz wiedziała

Firma w której pracuję jest zarejestrowana w Krakowie tam też jest siedziba a ja mieszkam w innym mieście i tam pracuję w jej oddziale,gdzie składam papiery tam gdzie miejsce zamieszkania czy tam gdzie firma?
Ale jakie papiery? bo nie bardzo wiem, co możesz mieć na myśli
BTW mam taką samą sytuację. centrala mojej firmy jest w Krakowie, a ja pracuję w oddziale w Lublinie. Wszystkie dokumenty (zwolnienia, zaświadczenia, wnioski urlopowe itd) wysyłam zawsze do kadr do centrali.

Zapraszam
Stary 2012-07-24, 13:14   #1523
katiem
Wtajemniczenie

Co do domku to faktycznie nic więcej nam nie potrzeba. jak ktoś lubi ciszę, spokój to ma wszystko.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jakaś Ty chuda, a brzuszek maleńki. Ślicznie a cyc rzeczywiściwe robi wrażenie

U nas właśnie gardło bez leków przechodzi. No ewentualnie tableteczki do ssania lub tantum verde. A tak to syropek z cebulki, kilka dni i jest ok.
A podróży Paula też nie lubi, nudzi się. Ale się wycwaniliśmy i dvd jej kupilismy do samochodu i już nie ma problemów z dłuższą jazdą
.
Ma mocno powiększone migdały i białe czopy na nich

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 13:15   #1524
zielona1911
Zakorzenienie

dodalam na email swoje zdjecie w tych ciemnych wlosach co ostatnio farbowalam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 13:20   #1525
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jakie papiery? bo nie bardzo wiem, co możesz mieć na myśli
BTW mam taką samą sytuację. centrala mojej firmy jest w Krakowie, a ja pracuję w oddziale w Lublinie. Wszystkie dokumenty (zwolnienia, zaświadczenia, wnioski urlopowe itd) wysyłam zawsze do kadr do centrali.
właśnie chodziło mi o zwolnienie lub zaświadczenie itp.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie Ci w takich ciemnych

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-24, 13:21   #1526
zielona1911
Zakorzenienie

to sie ciesze ale musze ryło wczesniej wymalowac bo tak rano to straszne
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 13:28   #1527
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie chodziło mi o zwolnienie lub zaświadczenie itp.
jeśli u Ciebie w oddziale jest ktoś, kto zajmuje się obsługą kadrową, to pewnie takiej osobie wystarczy dostarczyć zwolnienia itp. natomiast jeśli nie ma, to najlepiej do kadr bezpośrednio. Ja zawsze wysyłam mailowo skan dokumentu i oryginał pocztą. żeby mieć pewność, dopytaj czy przełożonego, czy koleżanek, jaka jest praktyka w Twojej firmie

Zapraszam
Stary 2012-07-24, 13:41   #1528
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Slicznie!
Stary 2012-07-24, 13:59   #1529
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Fuck.. jaka laska z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GDA, Zielona jak ja wam zazdroszcze takich włosów...... moje nie chcą rosnąc dłuższe niż do ramion ;/
w tamtym roku o tej porze miałam długie i gęste, ale niestety nie moje tylko przedłużane we włoszech na keratynę. po pół roku zdjełam i znów mam tę swoją tragedie na głowie...

Może macie jakieś sprawdzone specyfiki żeby coś zrobić z tym owłosieniem na głowie coo ?????????????????
Stary 2012-07-24, 14:00   #1530
m_moni
Zadomowienie

nadrobiłam tylko 3 ostatnie strony. nie mam siły cytować.

w weekend byłam w domku, wszystko pięknie, ale jeszcze kupa roboty.
oddychać nie można, bo jeszcze sporo kurzu, także to miejsce jeszcze nie dla mnie.

byłam w szpitalu na siemiradzkiego i jak na szpital, to jest naprawdę ok.

w sobotę mam usg 3d, więc trzymajcie kciuki

w portfelu zostało mi ostatnie 80zł na 3 dni

zmykam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości