III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 09:24   #1471
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja mam proszek bobas ale też zapach ucieka.

Ja mam syndrom wicia gniazda na całego,tak bym chciała z wszystkim zdążyć,teraz wzięłam się za lodówkę,mam nadzieję że szybko mi pójdzie i jeszcze trochę szafki w kuchni przemyję póki mężula nie ma bo na mnie krzyczy że coś robię ale on nie rozumie ze po porodzie mam zamiar skupić się na nim i dzidziusiu.
Ja tak samo, dzisiaj rano się obudziłam z myślą uporządkowania szafy... i tak ciągle mi się coś nasuwa, co mam jeszcze do zrobienia.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:27   #1472
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane co mogę zrobić na obiad taniego, dobrego,sytego i żeby było na dwa dni??? mam na ten cel 10zł
od oszczędnego gotowania już mi dynka paruje szukam w necie przepisów ale coś mi ciężko idzie. Zastanawiałam się nad zupą ale mojego 120kg chłopa ciężko jest nią nakarmić

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

w domu mam 0,5 kg sera żółtego, który przydało by się zużyć, tylko on taki nie zaciekaw jest, bo połakomiłam się na promocję w netto
ja planuje robic kluski slaskie tylko fakt no na 2 dni to raczej nie bardzo.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Nie śmiać się proszę, ale co to są parabeny
w skrocie to konserwanty ktore przedluzaja żywotność kosmetyku, jedzenia.

http://www.era-zdrowia.pl/strefa-tok...ubstancje.html
http://www.parabeny.pl/
http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title...wiadomosc.html

ja nie mam znowu jakiejs obsesji jesli chodzi o sklad kosmetykow, bo wiadomo nie unikniesz tych wszystkich konserwantów, ale na parabeny zwracam uwage. zawsze sprawdzam czy na liscie jest jakis skubaniec Butylparaben, Methylparaben ja zawsze mialam problematyczna skore wiec chyba to stad

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:27   #1473
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
weronika ja tez kocham zupy. Mężul je smakowo lubi ale sama zupa na obiad to dla niego za mało :/ nie marudzi czy coś ale zaraz woła do niej kanapki i za godzinę mimo to jest głodny
hm... tak myslę, że może faktycznie zapiekanka + zupka jarzynowa to będzie dobry pomysł, bo jakąś włoszczyznę mam zamrożoną
no jakbym widziała mojego tyle tylko że mój zje tą zupę , minie może z pół godz patrzę co on robi a ten sobie kanapeczki szykuje
Stary 2012-07-24, 09:27   #1474
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Choco ale chciałam żeby już teraz mi pachniało w szafkach
no domyślam sie ale chciałam Cie pocieszyć.ja piore w lovelli i owszem pachnie ale też nie jakoś intensywnie
Cytat:
A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?
ja planuje.pojedziemy sobie na wieś
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:31   #1475
angel166
Zakorzenienie

weronika męzul tak mysli, żeby w przyszłym roku w sierpniu choc na kilka dni gdzieś wyjechać za rok o tej porze będziemy bogatsi co miesiąc o 1000zł bo w czerwcu mamy ostatnią ratę kredytu jak mi męzul to ostatnio przypomniał to tylko żal serce ścisnął, że to dopiero za rok jakby tyle kasy było teraz to nie musiałabym się zamartwiac tak wyprawką

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:32   #1476
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
tamlin111 taka to sobie pożyje ja sobie o morzu mogę pomarzyć niestety .

A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?
my tak, polecimy w lipcu lub sierpniu na prawie caly miesiac do grecji

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
weronika męzul tak mysli, żeby w przyszłym roku w sierpniu choc na kilka dni gdzieś wyjechać za rok o tej porze będziemy bogatsi co miesiąc o 1000zł bo w czerwcu mamy ostatnią ratę kredytu jak mi męzul to ostatnio przypomniał to tylko żal serce ścisnął, że to dopiero za rok jakby tyle kasy było teraz to nie musiałabym się zamartwiac tak wyprawką
przeleci szybko, nawet sie nie obejrzysz kaski bedzie wiecej i wam lzej na pewno

Stary 2012-07-24, 09:35   #1477
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
no jakbym widziała mojego tyle tylko że mój zje tą zupę , minie może z pół godz patrzę co on robi a ten sobie kanapeczki szykuje
hehe mój tez tak zazwyczaj robił to teraz już je od razu do zupy woła najbardziej mnie rozwala jak daje do nich jeszcze keczup. Nie ma to jak zupę przegryzać kanapkami z keczupem

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my tak, polecimy w lipcu lub sierpniu na prawie caly miesiac do grecji

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

przeleci szybko, nawet sie nie obejrzysz kaski bedzie wiecej i wam lzej na pewno
no mam nadzieję, że zleci tak szybko jak ciąża
Grecja nie boicie się za granicę z takim maleństwem?

Jagódka
Stary 2012-07-24, 09:39   #1478
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe mój tez tak zazwyczaj robił to teraz już je od razu do zupy woła najbardziej mnie rozwala jak daje do nich jeszcze keczup. Nie ma to jak zupę przegryzać kanapkami z keczupem

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

no mam nadzieję, że zleci tak szybko jak ciąża
Grecja nie boicie się za granicę z takim maleństwem?
moj to do wszystkiego keczup wali

dlaczego mielibysmy sie bac ? z moich obserwacji wynika ze z takim bobasem sie najlepiej podróżuje poza tym tz ma tam dom, giulia dziadków jak bedzie zdrowa to poleci juz w grudniu bo mamy slub siostry tz

Stary 2012-07-24, 09:45   #1479
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
moj to do wszystkiego keczup wali

dlaczego mielibysmy sie bac ? z moich obserwacji wynika ze z takim bobasem sie najlepiej podróżuje poza tym tz ma tam dom, giulia dziadków jak bedzie zdrowa to poleci juz w grudniu bo mamy slub siostry tz
aaaa chyba, że tak to takie wczasy u rodziny, a ja myślałam, że w kurorcie itp.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

mój nawet do pomidorowej potrafi jejsc kanapki z keczupem

Jagódka
Stary 2012-07-24, 09:47   #1480
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
My planujemy. Jeszcze nie wiem, gdzie, ale na pewno gdzieś się wybierzemy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:48   #1481
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
weronika ja tez kocham zupy. Mężul je smakowo lubi ale sama zupa na obiad to dla niego za mało :/ nie marudzi czy coś ale zaraz woła do niej kanapki i za godzinę mimo to jest głodny
hm... tak myslę, że może faktycznie zapiekanka + zupka jarzynowa to będzie dobry pomysł, bo jakąś włoszczyznę mam zamrożoną

Ja też lubię zupki ale dla mojego mężula taki obiad to też za mało więc na ogół gotuję drugie danie a zupkę tak raz w tygodniu.

Dzisiaj na obiad mam łazanki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:58   #1482
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
my tak, polecimy w lipcu lub sierpniu na prawie caly miesiac do grecji [COLOR="Silver"]
Ooo podziwiam no ale skoro macie tam rodzinę to co innego

Cytat:
mój nawet do pomidorowej potrafi jejsc kanapki z keczupem
mój do zupy jak już je chlebuś to z masłem ale nawet nie rozumiem jak można z masłem jeść
Ehh Ci nasi mężczyźni ja zawsze mówię że lepiej mojego ubierać niż żywić bo to taki żarty facet że hej
Stary 2012-07-24, 09:58   #1483
zielona1911
Zakorzenienie

moj tz ma chrzestna i kuzynke w Grecji ,ale jakos nas nie zaprasza.Raz tam bylismy to musielismy sobie mieszkanko wynajac,takie za 200e miesiecznie. a bylismy tam jakies 2 miesiace.Ale nie podobalo mi sie tam za bardzo bo daleko do centrum,autobus jechal 3 razy na dzien,mala wyspa-kazdy kazdego zna,drogo jak fiks.W Atenach bylam tez kilka dni ale to tam taki brud ze szok
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:00   #1484
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
No tysiak to już ogromny plus
Stary 2012-07-24, 10:01   #1485
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja też mam ten z cynkiiem wlasnie
i bede go teraz tez kupowala dla dzidzi.

milego dzionka zycze,bo wpadla mamcia i pijemy kawcie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:03   #1486
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Ja też lubię zupki ale dla mojego mężula taki obiad to też za mało więc na ogół gotuję drugie danie a zupkę tak raz w tygodniu.

Dzisiaj na obiad mam łazanki

to zupełanie jak u mnie zupy może nie być aby kawał mięsa był
z zup to tylko rosol pomidorowa i barszcz biały

dzieki za opinie na temat imienia jeszcze mamy troche czasu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:24   #1487
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
u mnie wczoraj 30 st bylo i myslalam,zezdechne:brzyda l:a dzis powtórka z rozrywkinosa nie wynurzam z domu,chyba,ze na balkon....a moj tż biedny na dworze robi w taki upal

Cytat:
Dzień Dobry

Po wczorajszym niezbyt dobrym dniu melduję się z Zuzią.

Wczoraj bardzo się przestraszyłam bo tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch jak na @ że myślałam że pojedziemy na ip.
Na szczęście wzięłam nospy 2 sztuki,poleżałam i przeszło,co prawda w nocy jak wstawałam znów mnie podbrzusze bolało,także dzisiaj nie robię nic oprócz leżenia i chyba wezmę się za pakowanie torby bo nigdy nic nie wiadomo.

Wczoraj wyprałam ostatnią partię ubranek i już mam przygotowane,swoją drogą nie wiem czy to nie od stania przy desce do prasowania mnie ten ból nie wziął,może za długo

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki jak i za rozpoczęte nowe tygodnie.

Proszę codziennie żeby jeszcze 5 tygodni wytrzymać i mogę rodzić chociaż boję się jak nie wiem.

Do tego w niedzielę mężul mnie zawołał bo na polsat cafe leciał jakiś program typu porodówka i jak to oglądnęłam to mówię do męża ja nie rodzę

No ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić,w końcu chcemy kiedyś mieć drugie bobo.

Wczoraj Zuzia tak mało się ruszała że się bałam ale potem zjadłam dużo lodów,poruszałam brzuchem i zaczęła się ruszać.

Obżeram się jak wariatka ale mam taki apetyt że cały czas bym tylko jadła,ciekawe jak się będę kulać w 9 miesiącu

Miłego dnia
ja teraz caly czas na siedzaco prasuje,biore krzesło z kuchni,obnizam deske i jest o niebo lepiej....na stojaka nie dalabym rady

Cytat:
Hej mamuśki

Za oknem piękne słonko tak jak wczoraj może być ale cieplej

Ja się dziś mogę pochwalić ponieważ kończymy 33 tydzień, a wkraczamy w 34
Teraz czekam do następnej wizyty 9 sierpnia ... doktorek wcześniej ma niestety urlop :/

lourose udanej wizyty życzę 3mam kciuki

anusia ja się skusiłam na dzidziusia aczkolwiek wcale tak pięknie nie pachnie ... ciuszki jak wyschną tracą zapach muszę zakupić płyn do płukania to może będzie lepiej ...

ja mam ten bialy softlan i ciuszki pachna,wiec polecam

Cytat:

ja planuje wyjazd do pl nad morze albo jeziorko jakies

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:34   #1488
tamlin111
Zakorzenienie

Tak sobie teraz myślę o tym kremiku z cynkiem. Przecież cynk wysusza więc jak można taki krem na buzię dawać? Cynk to na dupkę, na odparzenia a nie na twarz.
A na wakacje w przyszłym roku może nam się uda do Włoch do mojej przyjaciólki z podstawówki a zarazem siostrzenicy kropka pojechać. Mieliśmy teraz jechać w czerwcu, ale przez mieszkanie nie daliśmy rady.
Cytat:
A ja jeszcze 25 lat

Tatus mi pożyczył 300zł na wyjazd bo bieda
Stary 2012-07-24, 10:47   #1489
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie teraz myślę o tym kremiku z cynkiem. Przecież cynk wysusza więc jak można taki krem na buzię dawać? Cynk to na dupkę, na odparzenia a nie na twarz.
A na wakacje w przyszłym roku może nam się uda do Włoch do mojej przyjaciólki z podstawówki a zarazem siostrzenicy kropka pojechać. Mieliśmy teraz jechać w czerwcu, ale przez mieszkanie nie daliśmy rady.
No właśnie, ten z cynkiem jest na odparzenia. Ja używałam jak miałam pryszcze na twarz i wysuszał dość porządnie.

A my w styczniu planujemy Brazylię, do znajomych na 3 tygodnie. Trzeba korzystać póki mały będzie latał za darmo
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:49   #1490
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
moj tz ma chrzestna i kuzynke w Grecji ,ale jakos nas nie zaprasza.Raz tam bylismy to musielismy sobie mieszkanko wynajac,takie za 200e miesiecznie. a bylismy tam jakies 2 miesiace.Ale nie podobalo mi sie tam za bardzo bo daleko do centrum,autobus jechal 3 razy na dzien,mala wyspa-kazdy kazdego zna,drogo jak fiks.W Atenach bylam tez kilka dni ale to tam taki brud ze szok
bo ateny to masakra jaska. grecja ma 10 milionow obywateli i 5 milionow mieszka w atenach. w tym miescie nie da sie zyc tam nawet pies musi na chodniku robic bo trawnika nie ma nigdzie.
ale wyspy sa cudowne, my wybywamy zawsze na syros lub evie. polecam bo cenowo sa ok w porownaniu np z kreta, rodos czy santorini!!

Cytat:

A ja jeszcze 25 lat

no wlasnie ja maść cynkowa to do wysuszania pryszczy uzywalam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No właśnie, ten z cynkiem jest na odparzenia. Ja używałam jak miałam pryszcze na twarz i wysuszał dość porządnie.

A my w styczniu planujemy Brazylię, do znajomych na 3 tygodnie. Trzeba korzystać póki mały będzie latał za darmo
dokładnie tak wiec dziewczyny nie ma sie co bac, jak ktos ma okazje to nawet sie nie zastanawiac

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-24 o 10:50
Stary 2012-07-24, 11:00   #1491
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć

ja się pokazuję, że żyję i idę Was narabiać

po wizycie prawie dobrze, bo się okazało, że wynik jakiś niefajny - jakieś bakterie i że mam go ze sobą nosić już teraz, bo przy porodzie (gdyby nastąpił już) trzeba będzie podać antybiotyk teraz dostałam leki i co dalej zobaczymy potem
nie do końca wiem, o co chodzi, ale może któraś z Was wie???
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:02   #1492
zielona1911
Zakorzenienie

kasiam
my bylismy na Milos na cykladach
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:14   #1493
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdraszczam rodziców,z tego co piszesz zawsze możesz liczyć na nich w każdej sytuacji,tacy rodzice to skarb

Mam nadzieję ze kiedyś moje dziecko też tak o mnie powie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:25   #1494
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt

Ja padłam i dopiero co wstałam. Czy Wy też tak macie, że nagle czujecie takie zmęczenie, że nie jesteście w stanie nic innego zrobić jak tylko pójść spać?
Niestety tak...

Cytat:
Rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad,
potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

Cytat:
Do lekarza przychodzi smutny, ale bardzo przystojny facet. W gabinecie siedzi doktor i pielęgniarka.
- Panie doktorze - mówi facet - coś jest nie tak z moim interesem - i wykłada na lekarski stolik ogromnych rozmiarów penisa.
Medyk zaskoczony zrobił wielkie oczy i aż zaniemówił. W tym momencie odzywa się pielęgniarka.
- Niech pan doktor da mi skalpel.
- Co też siostra? - krzyczy lekarz - Chce siostra uciąć taki okaz?
- Nie - odpowiada kobieta - Chcę sobie usta poszerzyć.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Przychodzi nowy zakonnik do klasztoru. Wita go w drzwiach opat i oprowadza po zakonie.
Zaprowadził go na basen.
-Tu mamy basen. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Potem zaprowadził go do biblioteki.
-A tu mamy bibliotekę. Możesz z niej korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Następnie poszli do Drink Baru.
-A tu mamy drink bar. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
Na koniec zaprowadził go do pokoju, w którym była szafa. A w szafie wypięta pupa jakiegoś mnicha.
-A tu mamy pokój uciech. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
-A co z czwartkiem.
-O nie kochany w czwartek masz dyżur w szafie
Rewelacja

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki i gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt

A mi trochę smutno po wizycie....niby jest ok,ale mam tyle badań zrobić na następną wizytę za 3tygodnie,że masakra,ze 2stówy niewyjęte+200zł usg.W dodatku jeszcze te zęby
Ginek zmienił mi leki,tzn.nie biore już fenka i isoptinu a luteinę podjęzykową 2x2 i zwiększoną mam no-spe 3x2.Jakby coś się działo w ciągu tygodnia,w stylu skurcze,twardnienie brzucha mam dzwonić,wtedy wrócimy do tamtych.A o wczasach i tak mogę zapomnieć,bo finansowo jesteśmy w czarnej
Jeszcze ciekawe co z tym pierdzielonym zusemjutro się dowiem.
Mam jakiegoś doła
Aj te wydatki... wiem o czym mówisz...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:28   #1495
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Tak na wielkanoc chcemy lecieć do Turcji bo teraz w tym roku to jeszcze za wczesnie a tym bardziuej nie zdzaze sie odchudzic
Cytat:

Ja dalsze podróże odkładam właśnie jak młody bedzie mial juz swoje miejsce w samolocie.. n ie wyuobrtażam sobie lecieć 12 godzin na karaiby z dzieckiem na rękach wole zapłacić i mieć komfort i z tak długiego i żmudnego lotu.

Nadrobiłam ale brak czasu zeby wszystko zacytowac GRATULACJE za wszytskie pozywtyne wizty

Ja mam chorowitka w domu i sie kurujemy ehhh.. wiec rece pełne roboty i brak czasu na wizaż jak pójdzie na drzemkę to wtedy będe mogła troszkę posiedzieć
buziaki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:33   #1496
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja dalsze podróże odkładam właśnie jak młody bedzie mial juz swoje miejsce w samolocie.. n ie wyuobrtażam sobie lecieć 12 godzin na karaiby z dzieckiem na rękach wole zapłacić i mieć komfort i z tak długiego i żmudnego lotu.
Ja już wszystko mam wybadane w tych liniach lotniczych Jeśli odpowiednio wcześnie zaznaczysz, że lecisz z bobasem, to masz miejsce z przodu i kołyskę dla niego umocowaną na ścianie przed sobą.

Nasi znajomi też dużo podróżują i wszyscy zgodnie twierdzą, że najfajniej się latało z dzieckiem do 1 roku, bo potem trzeba już mu zajęcia wynajdywać, bo tak się nudzą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:47   #1497
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już wszystko mam wybadane w tych liniach lotniczych Jeśli odpowiednio wcześnie zaznaczysz, że lecisz z bobasem, to masz miejsce z przodu i kołyskę dla niego umocowaną na ścianie przed sobą.

Nasi znajomi też dużo podróżują i wszyscy zgodnie twierdzą, że najfajniej się latało z dzieckiem do 1 roku, bo potem trzeba już mu zajęcia wynajdywać, bo tak się nudzą...
i racja. ja sama widze, ze takie niemowle to lot prześpii, dasz mu tam piciu na start i ladowanie aby cisnienie wyrównac i tyle. a juz taki co zaczyna chodzi to ufff po calym samolocie by biegal, a jak nie dasz to wrzask

a ktore linie wydaja ci sie najlepsze na loty z dzieckiem? ja sie jeszcze nie rozgladalam za tym.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak na wielkanoc chcemy lecieć do Turcji bo teraz w tym roku to jeszcze za wczesnie a tym bardziuej nie zdzaze sie odchudzic

Nadrobiłam ale brak czasu zeby wszystko zacytowac GRATULACJE za wszytskie pozywtyne wizty

Ja mam chorowitka w domu i sie kurujemy ehhh.. wiec rece pełne roboty i brak czasu na wizaż jak pójdzie na drzemkę to wtedy będe mogła troszkę posiedzieć
buziaki
mozesz wykupic miejsce juz od razu i zabrac fotelik który przypniesz do fotela

Stary 2012-07-24, 11:50   #1498
Sojka1990
Zadomowienie

Hejja ))

aaa nareszcie korzystam normalnie z komputera w nie w trybie awaryjnym
Ciekawe jak długo :P

Matko poszłam dziś spać o 3 w nocy, ale nawet nie miałam siły na nadrabianie wizażu, siedziałam przed włączonym komputerem i gapiłam się w ekran bez celu ...

Do tego moje Kochanie wczoraj kostke zwichnęło i cierpi strasznie, ale do pracy pojechał..
Nie dał się namówić na izbę przyjęć i rentgena a kostka tak spuchła, że bajka...

Co do kosmetyków dzieciowych też nigdy nie zwracalam uwagi na ich skład, może lepiej czasem nie wiedzieć co w nich jest??
Tak samo jak w gotowych słoiczkach z gerbera..
Pamietam jak w tamtym roku była afera co do słoiczków w których było niby czyste mięsko z indyka i kurczaka co sie okazało było to mięso przetwarzane mechanicznie, czyli największy syf jaki może być, zwykłe ścinki i żyły, a były to słoiczki dla dzieci od bodajże 6msc życia...

Znów wracaja upały chyba tego nie lubie..
wystarczyłoby żeby było tak 20-23 stopnie, przyjemne ciepełko, ale nie gorąc.

o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 396135_266423723458609_1399729215_n.jpg (66,6 KB, 85 załadowań)
Stary 2012-07-24, 11:50   #1499
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Tlenek cynku pełni tu rolę filtra UV, a biorąc pod uwagę że jest to jedynie faktor 4 to nie może być go za wiele w tym kremie. Krem bardzo dobry, też używaliśmy.

A parabeny to konserwanty, które nie tylko rozregulowują gospodarkę hormonalną, ale również odkładają się w organiźmie i powodują nowotwory. Dlatego warto jednak poświęcić te kilka minut żeby zapoznać się ze składem kosmetyków.

Zawsze zanim się pojawi dzidziuś to mamy trochę inne wyobrażenia na temat rzeczywistości po jego narodzinach. Radzę ostrożnie planować wyjazdy z kilkumiesięcznymi maluchami. Grecja super miejsce, ale w lipcu obłędnie gorące. Na wakacje z niemowlakiem średnio się nadaje, chyba że po sezonie.

Gda, a ile trwa ten lot do Brazylii? Maluszkom lubią się zatykać uszka od zmian ciśniena w kabinie samolotu, ból to jest niewyobrażalny...

Należy równiez pamiętać, żę taki maluch potrzebuje ogromnej ilości "oprzyrządowania". Naprawdę ciężko spakować niemowlę na 3 tyg. wyjazd gdy masz jedynie swój bagaż do dyspozycji.
Sporo dzieci ma problemy ze spaniem, w ogóle z przystosowaniem się do nowego miejsca, a jak jeszcze inny klimat dochodzi, długa podróż to z cudownych wakacji może zrobić się piekiełko. To sie powymądrzałam.

Znalazłam info na temat gdzie ida nam kilogramy ciążowe.

Cytat:
Co ile waży?
dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg
Tu cały artykuł: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...6.html?page=0&

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-07-24 o 11:51
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:53   #1500
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

oby szybciutko wyzdrowiał.
A siwki też musze machnąć jakąś farbą bo wstyd tak łazić.
DZiękuję
Już wiem, ze to od gardła niestety. I raczej nie obejdzie się bez silniejszego leku.

Cytat:
no tak mozna tak przetlumaczyc 6 grudnia obchodzi jednak w dokumantach wiadomo ma nicola i dlatego nie raz mamy rozne akcje z tym zwiazane, szczegolnie jak placi w sklepie karta
.
JA mam koleżankę Nikole i Ona też właśnie w mikołajki obchodzi.

Cytat:

JAk młodszy wyda się po starszym braciszku to przez najbliższe wakacje nigdzie dalej niż 200 km nie pojedziemy. Jak zaśnie to ok - ale spi maks do 2 godzin. Pozostała podróż marudzenie, jeść, pić - generalnie nie lubi fotelika.
O samolotach nie myślę bo na razie finanse nie pozwolą.

Cytat:
:
No właśnie. Dlatego myślałam, że mam ten z pantenolem. Ale widocznie wybrałam z tlenkiem ze wzgledu na pozostały skład.
No to trzeba się rozejrzeć za czymś jeszcze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości