Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 14:14   #1711
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kinga, Zuzka dziś Wasz roczek

Stronczku zmień mi proszę wiek na 27

Podlaczam sie do zyczen : roza::r oza:
Jasiu

Jacieee Sto lat, chcialabym miec znow 27 lat

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Gdzie zniknęła Marina?
Marina sie znalazla ale za to Iustyne wcielo....

Zznalazlam sposob na nocne spanie mojej corki. Zawsze jak sie obudzila dawalam jej mleko w lozeczku, po tym albo zaspypiala albo nie. Od 2 dni biore ja do nas do lozka i tam karmie. zasypia od razu.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:18   #1712
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Monia, dla mnie randki to właśnie wypad na pizze, do kina, na balety. Ja najwięcej miałam (i nadal mam!) z tż. Do dzisiaj potrafi mi przed takim wyjściem przynieść kwiaty. Tylko z wiadomych względów rzadziej nam się takie wyjścia zdarzają, lub mamy małą przyzwoitkę.
jeszcze jedno przemyslenie - na randke to ja bym sie stroiła itd. a tu (czyli na pizze czy do kina) ide na luzaku. czy to sie wtedy liczy jako randka?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:26   #1713
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Hej laski.

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Zaległe życzenia urodzinowe dla Julki i Hani!

Beatko, fajna z Was rodzinka- aż miło popatrzeć. Tort wyszedł Ci naprawdę rewelacyjnie.
biedna Hania.. tak musiała sie nacierpiec... i jeszcze taka lekarka niemiła Wam sie trafiła na pogotowiu... tam często takie wredne babska pracują niestety...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:28   #1714
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze jedno przemyslenie - na randke to ja bym sie stroiła itd. a tu (czyli na pizze czy do kina) ide na luzaku. czy to sie wtedy liczy jako randka?
Liczy się, tylko to randka na luzaka

Jeszcze raz dziękuję za zyczenia Kochane jesteście

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:28   #1715
brumek
Zakorzenienie

Pierwszy spacer na smart triku zaliczony A wcześniej 50 minutowe składanie
Podobało się. Dziecko dumne i blade, trzyma się tych rączek, jakby od tego losy świata zależały
Stary 2012-07-24, 15:10   #1716
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski.

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Płakała, a właściwie krzyczała tak z bólu, że w żaden sposób nie dało jej się uspokoić. To brzuch był winowajcą, tylko nie wiem co spowodowało jego ból- prężyła się strasznie + gazy. Na pogotowiu przyjęła Nas opryskliwa baba, widać było jej niezadowolenie z tego, że zawracamy jej głowę o późnej porze ... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła - 11 miesięcy mam dziecko i nigdy jeszcze nie widziałam, żeby tak cierpiało,a ta mi wyskoczyła z takim farmazonem. Myślałam, że ją zagryzę... Jak zapytała, czy dziecko dostało w dzień coś oprócz MLEKA, to nie wierzyłam własnym uszom. W końcu po badaniu stwierdziła, że to może faktycznie od brzucha i że mamy dwa wyjścia- obserwacja w szpitalu, lub leki i obserwacja w domu. Wybrałam drugą opcję i po dwóch dniach widzę, że to chyba jakiś wirus- wczoraj 3 luźne kupy, gazy i bóle brzuszka. W nocy spala taka wtulona we mnie jak nigdy i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.

Zaległe życzenia urodzinowe dla Julki i Hani!

Beatko, fajna z Was rodzinka- aż miło popatrzeć. Tort wyszedł Ci naprawdę rewelacyjnie.

I dzisiejsze sto lat dla Jaciowej, Kingi i Zuzi!

Żaneta, ja też miałam pustkę w głowie co do tego jak ubrać Hanię na roczek, ale weszłam do 5-10-15 i się zakochałam w cudownej sukience. Wszystko tam przecenione-kupiłam ją za 40 zł. Obkupiłam też Hanię w inne cuda, t-shirty, bluzkę, spodnium- naprawdę rewelacja. Przez internet też można to wszystko zamówić w tych samych cenach.

Alibany, może wyjmij bateryjkę?

Natka
, Aania, ale Wam zazdroszczę! Czekamy na fotorelację.

Carmela, nie mów że całego wciągnęła?

Madziulka, elegancki roczniak z Szymka, czekamy na więcej zdjęć.

Monia, dla mnie randki to właśnie wypad na pizze, do kina, na balety. Ja najwięcej miałam (i nadal mam!) z tż. Do dzisiaj potrafi mi przed takim wyjściem przynieść kwiaty. Tylko z wiadomych względów rzadziej nam się takie wyjścia zdarzają, lub mamy małą przyzwoitkę.

Mamad, o jesteś zgubo. Powiało od Ciebie optymizmem. Widzę, że tż chyba coś zrozumiał, skoro odpoczywacie u Twoich rodziców. Gratulacje dla dreptającego Patryka.

Wodaqua, jak dobrze Cie widzieć.
No to pochwal się co kupiałś
Jak ma luźne kupy dawaj dużo jej pić,aby się nie odwodniła.
Dla mnie luźna kupa to już mam przed oczami Szpital,
wiem panikuje, ale nie chce przeżywać tego co przeżyłam.
I absolutnie na luźne kupy nie daje się nurofenu.
Może zrób jej masaż w sensie, daj ją do miski z ciepłą wodą i polewaj na brzuszku,to rozluźnia w brzuszek i możliwe że się jeszcze szybciej wykupka i nie będzie ją już nic bolało

Cytat:
A co Ciebie tak wzięło?
Ja na randkach bywałam tylko z mężem w sumie.
W restauracji, w kinie, w pubie.
Nie raz na luzaka, nie raz na poważnie

Moja pierwsza randka była na Rynku, kupiliśmy sobie ciepłe pączki
kolega męża wyśmiał, że miał mnie wziąć do Restauracji, a on na Rynek mnie zabrał

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Podobało się. Dziecko dumne i blade, trzyma się tych rączek, jakby od tego losy świata zależały
A zdjęcia gdzie ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 15:14   #1717
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ojej, Kajoolku, to Wy osobno mieszkacie z TZtem? To oby szybko dał znak razem będzie wam lepiej i łatwiej
Dobry pomysł z wynajęciem mieszkania, po co ma stać puste?
no tez czekam na ten znak juz od kilku miesiecy.... A z mieszkaniem, przynajmniej na kredyt bedzie.
Cytat:
Witam.

Vaniliowa Domek już od jakiś 4 miesięcy nie je w nocy, więc myślę że to nie mleka wina. Daję mu na noc bebilon pepti zagęszczony sinlac'iem. Nie orientowałam się jeszcze w temacie ale chyba nie ma pepti 3

Domek nawet dał dziś pospać Do 2 spał pięknie, potem w godzinę zaliczył 3 pobudki, a potem jako tako Po 5 wylądował z mamusią

Jaś za 13tkę.

jaciee wiesz, ze tez daje jeszcze malemu bebilon ale mieszam z bebikiem i lepiej spi po tym.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dorwałam internet
Ale znowu nie jestem na bieżąco

Nie ma Bebilonu Pepti 3 a B.P.2 jest refundowany tylko do pierwszego roku życia, ale to już na bank wiecie w związku z tym ja dzisiaj zaczęłam [rowokacje u Zuzy zwykłym Bebilonem. A ile się naszukałam, żeby kupić małe opakowanie całe miasto złaziłam, a znalazłam dopiero w realu.
Dziekuje w imieniu Zuzki za życzenia
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Tez robie prowokacje, dojechalam do 2,5 miarki i sie chyba zaczyna pojawiac cos na skorze U nas to jest strasznie dziwne, bo Szymon toleruje mleko zwykle tylko do pewnej ilosci, po przekroczeniu granicy mamy wysypke.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Kajool - myslę że to będzie bardzo dobra decyzja - tak jak Stronczek jestem przekonana ze związki na odległość to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższa mete..

oby jak najszybciej nadeszły wieści od tz-ta o Waszym wyjeździe do niego.

i zdrówka dla Ciebie bo doczytywałam wcześniej że walczysz z choróbskiem

Wiesz Beatko u nas trwa to juz rok prawie. No ale mam nadzieje, ze lada chwila bedziemy miec mieszkanie.Na razie ciesze sie, bo TZ bedzie juz w niedziele
Cytat:
głupie pytanie nie na temat - czy jak bylyscie mlode (wiem, nadal jestescie!) chodzilyscie na randki? bo ja nie. chyba wypadu na pizze czy władce pierscieni do kina nie mozna nazwac randka, ani tym bardziej imprezy na stancji czy dyskoteki... czy ja jestem dziwna?
Ja chyba tylko raz bylam na randce. Moj jeszcze nie maz zaprosil mnie do restauracji.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Monia mój wujek też mieszkał w Koszalinie, ale teraz mają domek w Biesiekierzu (tam, gdzie ten pomnik ziemniaka jest). Byłam tam dwa razy na urlopie. Trochę zwiedzaliśmy Koszalin i często do Mielna jeździliśmy (albo wysiadaliśmy w Unieściu i brzegiem morza do Mielna na piechotę szliśmy). Sarbinowo, Gąski, Kołobrzeg też odwiedziliśmy Mam jakiś sentyment do tych miejsc
Tez mam sentyment, zwlaszcza do Mielna i do promenady. Moje pierwsze kolonie tam spedzalam.

Cytat:
Hej laski.

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Płakała, a właściwie krzyczała tak z bólu, że w żaden sposób nie dało jej się uspokoić. To brzuch był winowajcą, tylko nie wiem co spowodowało jego ból- prężyła się strasznie + gazy. Na pogotowiu przyjęła Nas opryskliwa baba, widać było jej niezadowolenie z tego, że zawracamy jej głowę o późnej porze ... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła - 11 miesięcy mam dziecko i nigdy jeszcze nie widziałam, żeby tak cierpiało,a ta mi wyskoczyła z takim farmazonem. Myślałam, że ją zagryzę... Jak zapytała, czy dziecko dostało w dzień coś oprócz MLEKA, to nie wierzyłam własnym uszom. W końcu po badaniu stwierdziła, że to może faktycznie od brzucha i że mamy dwa wyjścia- obserwacja w szpitalu, lub leki i obserwacja w domu. Wybrałam drugą opcję i po dwóch dniach widzę, że to chyba jakiś wirus- wczoraj 3 luźne kupy, gazy i bóle brzuszka. W nocy spala taka wtulona we mnie jak nigdy i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.

Biedny Haniołek Ucaluj ja ode mnie i od Szymuli.
A co do spotkania Marzenko tym razem chyba nie dam rady, bo w niedziele pedze do mojego TZ

Cytat:
Brawa dla dzielnego chlopca
Stary 2012-07-24, 15:26   #1718
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A co Ciebie tak wzięło?
Ja na randkach bywałam tylko z mężem w sumie.
W restauracji, w kinie, w pubie.
Nie raz na luzaka, nie raz na poważnie

Moja pierwsza randka była na Rynku, kupiliśmy sobie ciepłe pączki
kolega męża wyśmiał, że miał mnie wziąć do Restauracji, a on na Rynek mnie zabrał
a bo w pracy ostatnio kolezanka cos o randkach zagaiła i jakos tak mysle ze jak takich luźnych spotkan jako randki nie uwazałam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:12   #1719
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd jesteś? gdzieś niedaleko mnie? okolice Rzeszowa?
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Beatka Agawoo jest z Mielca

Cytat:
i ja sie dopiero teraz o tym dowiaduję???? musimy sie kiedyś spotkać z dziewczynami Mileczankami coraz więcej nas

edit:
a w jakiej części Mielca mieszkasz? w centrum czy gdzieś niedaleko miasta? nie było mnie jakiś czas i przegapiłam jak pisałas że z Mielca jesteś rodziłaś u nas w szpitalu powiatowym ? do kogo chodziłaś? sorki że tyle pytan na raz ale ciekawość babska nie zna granic
Jestem jak najbardziej za spotkaniem
Beatko, mieszkam na Smoczce, zaraz na początku, przy deptaku
Rodziłam u nas w szpitalu, chodziłam najpierw do dr. Orła, potem do dr. Gruszeckiego Ale zdążyłam poznac połowę mieleckich ginekologów, bo w czasie ciąży 4 razy leżalam w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
ząb mnie p i e k i e l n i e boli, idę dziś wpół do 6 do dentistmena. Igor mega niedobry - zęby.
Marinka, współczuję Nienawidzę jak mnie boli cokolwiek, ale ząb to makabra
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
zadzwoniła mama, że dostałam list, a raczej ponaglenie do zapłaty czy coś że sprawa została skierowana na drogę sądową od tego pieprzonego pobieraczka!
Któraś tu się juz z nimi chyba użerała prawda?
Mój Tz też jakieś maila od nich podostawał :/
Cytat:
Marzenko, współczuję bardzo przejść To straszne jak dziecko tak cierpi, a nie wiadomo jak mu pomoc
Wiem co przeżylas, bo my mieliśmy taką sytuacje po chrzcinach Mała płakała kilka godzin, już na śpiąco praktycznie, ale aż nią wstrząsało, machała rączkami i wyła Okropnosć Tylko na chwilę zasnęła u mnie na klacie, i za chwilę znowu był ryk Też wylądowaliśmy na pogotowiu, a tam jakaś stara baba nam powiedziała, że ona nic tu nie poradzi, bo to "albo ucho, albo brzucho". Uszy nacisneła, stwierdziła, że to musi być brzuszek i kazała zastosować wszelkie sposoby na kolkę
Tyle, że u nas samo wyjście do samochodu i przejażdżka pomogły, bo mała w końcu zasnęła i spała już do rana ...

Oby u was szybko przeszły te brzuszkowe problemy

Cytat:
dla Tymka za przejażdżkę
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
no tez czekam na ten znak juz od kilku miesiecy.... A z mieszkaniem, przynajmniej na kredyt bedzie.
[...]Tez mam sentyment, zwlaszcza do Mielna i do promenady. Moje pierwsze kolonie tam spedzalam.
Kajool, na pewno wkrótce będziecie razem

A do polskiego morza też mam sentyment. Uwielbiam i już Szczególnie Władka, bo mi się dzieciństwo przypomina, i Mielno również (do dziś pamiętam przystojnych ratowników na wieży numer 3 albo 4 )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:21   #1720
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, nie mów że całego wciągnęła?
Pewnie że całego, co to jest jedna gałeczka (tylko smietankowe lubi )

Marzenka współczuje wizyty na IP z Hansien

Wieczorem wstawimy jakiś filmik z plaży, a teraz szykujemy się do rodzinnego grilla.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:39   #1721
DaKaro
Zadomowienie

Kinga Zuzka wielkie buziaki z okazji roczku .

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Udąło się dzisiaj złapać siuśki na nocnik. mam taki zwykły za 10zł co jak się zrobi mokro to gra melodyjka. Nocnik chyba pod wrażeniem siuśków Ali, nie chciał przestać grać przez następną godzinę

Cytat:
jest, nie chodzi i bez zębów
Moja Malwiś też bezzębna, choć nie do końca . Wyszły jej dwie dolne jedynki, gdy miała 3,5 miesiąca, ale w górę nie idą . Dotykając czuję je i widać je poza dziąsłami, ale czemu nie rosną nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wygrałam odżywkę z Nivea
Za to, że zagłosowałam w konkursie
A ja dzisiaj wygrałam kremik BB na onecie .

Cytat:
100 lat!

[/SIZE]
Cytat:
i ja sie dopiero teraz o tym dowiaduję???? musimy sie kiedyś spotkać z dziewczynami Mileczankami coraz więcej nas
Tak, tak, tak - już kiedyś proponowałam!

Cytat:
Beatko, mieszkam na Smoczce, zaraz na początku, przy deptaku
To my prawie sąsiadki jesteśmy - ja obecnie z Dziubkowa .

Marzenko współczuję sytuacji i wizyty na IP. Oby bóle brzuszka poszły w siną dal.

Natko pytałaś o projekt domku oto link: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html

Szukam plastykowy kosz na zabawki. Wczoraj w Tesco fajny znalazłam, ale pokrywa była pęknięta, a drugiej nie mieli i doopa. Na allegro nic nie ma .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:01   #1722
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś tu się juz z nimi chyba użerała prawda?
Ja

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wygrałam kremik BB na onecie .

Szukam plastykowy kosz na zabawki. Wczoraj w Tesco fajny znalazłam, ale pokrywa była pęknięta, a drugiej nie mieli i doopa. Na allegro nic nie ma .

klask i:
A co do pudeł to w Carrefour kupiłam niedawno dwa. Sztuka po 24,99.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:02   #1723
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

.
O widzisz Tylko powiedz mi tak mniej więcej ( bo Dziubków to dla mnie mało jasne pojęcie - tu gdzie mieszkam też był dawniej Dziubków) - mieszkasz tam gdzieś gdzie domki i ul. Osiedlowa?

Stary 2012-07-24, 17:29   #1724
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny, dzięki za życzenia zdrowia dla Hani. Dzisiaj na razie 1 kupa, też luźna, ale Hania wygląda lepiej. Zobaczymy jaki będzie wieczór, bo to w nocy nasilały się objawy.

DaKaro, fajne i tanie pojemniki na kółkach są w Ikei.

Żaneta, dzięki za rady. Staram się jak najczęściej proponować jej picie.
W załączniku zdjęcia ubranek. Na żywo prezentują się o niebo lepiej, w sukience ten różowy pasek jest z tyłu wiązany w kokardę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (54,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszulka1.jpg (30,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszulka2.jpg (37,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leginsy.jpg (47,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnium.jpg (48,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (29,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-07-24, 17:32   #1725
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak ja
Stary 2012-07-24, 17:49   #1726
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz Tylko powiedz mi tak mniej więcej ( bo Dziubków to dla mnie mało jasne pojęcie - tu gdzie mieszkam też był dawniej Dziubków) - mieszkasz tam gdzieś gdzie domki i ul. Osiedlowa?
Dokładnie .

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To tak jak ja
O widzisz. Jak to się stało, że na spacerku się jeszcze nie spotkałyśmy ?

Dzięki za info o pudełkach. Niestety Ikei u nas w mieście brak . Jadę w przyszłym tygodniu do rodziców, może coś w Obi albo Nomi będzie ciekawego.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:56   #1727
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie .

Dzięki za info o pudełkach. Niestety Ikei u nas w mieście brak . Jadę w przyszłym tygodniu do rodziców, może coś w Obi albo Nomi będzie ciekawego.
Ha no nie wiem właśnie ;d Ja nie miałam pojęcia, że tu mieszkasz:d
Stary 2012-07-24, 17:57   #1728
Kolina
Zadomowienie

Sto lat dla Kingi i Zuzi
pełnego wrażeń dnia i mnóstwa prezentów
rośnijcie zdrowo!

hej
wczorja mieliśmy podcinanie, w końcu mi się udało, mało to precyzyjne wykonanie, no ale przynajmniej w oczka nie leci

przez ostatnie nocy Dawidek ciągle się przebudza, raz od 2 raz od 4... popłakuje przez sen, biorę go na ręce i zasypia od razu, odkładam, 15 minut spokoju i od nowa... nie dosypiam
Stary 2012-07-24, 19:48   #1729
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Żaneta, dzięki za rady. Staram się jak najczęściej proponować jej picie.
W załączniku zdjęcia ubranek. Na żywo prezentują się o niebo lepiej, w sukience ten różowy pasek jest z tyłu wiązany w kokardę.
Widziałam,widziałam.
Chciałam tego rampersa,ale cena mnie powaliła.
Ja wymyśliłam sobie że dama będzie miała biała sukienkę prostą,do tego granatowe rajty buciki koralowe i przypnę jej kwiatka gerbera w takim samym kolorze i na głowę opaskę granatową

A dziś znalazłam w szafce mega rampersa biały i na nim ma owoce,
fajny śmieszny )

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:02   #1730
Kolina
Zadomowienie

jacieeeee , wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2012-07-24, 20:11   #1731
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko a Ty już jesteś w Poznaniu?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:27   #1732
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie .

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To tak jak ja
No proszę, a ja tam bez przerwy śmigam na spacerki, bo tam trochę ciszej, niż u mnie przy glównej ulicy, no i mój dziadek ma tam działke, i tak sobie łazimy w tamtych okolicach

Stary 2012-07-24, 21:11   #1733
Kajool
Zadomowienie

Byłam dzidiaj w koncu u dermatologa, z tymi moimi zmianami za uszami. Niestety leczenie przez lekarza rodzinnego, doprowadzilo do tego, ze mam jeden wielki ropiejacy placek za uchem. Boze dziewczyny, nie dosc, ze boli, to jeszcze wstydze sie gdzies isc, bo mam wrazenie, ze wszyscy sie tam parza.
Dermatolog przerazila sie jak to zobaczyla. No i musze lyjac antybiotyk do srodka, na zewnatrz dostalam neomycyne do psikania. Masakra jakas.
A juz na to wydalam 70 zl

Sto lat dla naszych JUBILAtow.
Stary 2012-07-24, 21:14   #1734
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Jaś za 13tkę.

Przyłączam sie do życzeń
Kinga Zuzia sto latek

Jaś

I oczywiście Jacieee wszystkiego naj naj naj
Cytat:
My po koszmarnej nocce... Lila wrzeszczała jak opętana od 1-5.. jeszcze takiego krzyku w jej wykonaniu nie bylo, chyba ja brzuch po lodach bolał;/ sraliśmy równo w gacie z tż ze strachu że cos jej jest powaznego..... masakra.........
Biedna Lila
Cytat:
mi juz drugi raz musieli rpzebijac, widocznie dość szczelna jestem
Mnie też lekarka przebijała
Cytat:

Ojej i jeszcze Hania z bolącym brzuszkiem
Cytat:
dla Tymka , Krystianek nie chce wogóle siedzieć na rowerku a co dopiero jechać

Witam
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:30   #1735
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcia, Zdjęcia poprosimy

Cytat:
Byłam dzidiaj w koncu u dermatologa, z tymi moimi zmianami za uszami. Niestety leczenie przez lekarza rodzinnego, doprowadzilo do tego, ze mam jeden wielki ropiejacy placek za uchem. Boze dziewczyny, nie dosc, ze boli, to jeszcze wstydze sie gdzies isc, bo mam wrazenie, ze wszyscy sie tam parza.
Dermatolog przerazila sie jak to zobaczyla. No i musze lyjac antybiotyk do srodka, na zewnatrz dostalam neomycyne do psikania. Masakra jakas.
O kurka, kuruj się, nie brzmi to za fajnie....a co to za zmiany, czego są wynikiem? Nie wiem czy coś przeoczyłam, coś na tle alergicznym?
Zdrówka!!!

jestem po raz kolejny w szoku jak działa nasza poczta - jak szybko priorytet to naprawde priorytet I nawet tu do mnie na wioskę przesyłka dociera na drugi dzień od wysłania przedmiotu. Fajnie, bo to dużo mniejszy koszt niż kurier. A przyszedł nam dzisiaj bidon ze słomką aventu. W końcu trafiony zakup z serii kubków do picia!! Ala w końcu umie pociągnąć piciu z niekapka!!! Bo faktycznie nic a nic nie cieknie tak jak brumek pisała. a właśnie brumek czy tą słomkę da się jakoś bardziej wysunąć niż to jest w oryginale?
W ogóle biorę prysznic popołudniu, nagle głośne puk puk do drzwi, więc szybko się wycieram ubieram bo puk puk się powtarza, nagle słysze klamka w dół, otwieranie drzwi i donośne HALOOOO- wychodze a to listonosz!!!!! Nosz kurdeeeee zawsze się zamykam, a dziś kilka razy patrzyłam na klucze leżące w salonie z myślą, żeby zakluczuć drzwi i tak ich nie zaklucyzłam.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:42   #1736
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Podlaczam sie do zyczen : roza::r oza:
Jasiu

Jacieee Sto lat, chcialabym miec znow 27 lat

Marina sie znalazla ale za to Iustyne wcielo....

Zznalazlam sposob na nocne spanie mojej corki. Zawsze jak sie obudzila dawalam jej mleko w lozeczku, po tym albo zaspypiala albo nie. Od 2 dni biore ja do nas do lozka i tam karmie. zasypia od razu.

Iustyna jest na wczasach

Cytat:

Sto lat dla naszych JUBILAtow.
O matko to co za patałach rodzinny Cię "leczył" ?!

Co do picia z bidonu, to ja miałam kupić ten co brumkowa polecała, ale akurat w Textil Market był jakiś taki za 7 zł i wzięłam. Nie cieknie z niego i jest ok. Filipowi na spacery odpowiada

Dobry wieczór

Kto wpada na sernik na zimno z brzoskwiniami i borówkami ?

Filip POŻERA borówki. Dziennie zjada pojemniczek.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:46   #1737
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Zuziak i Kinia! Sto lat Maluchy!
Stronczek kiedy dokładnie będziecie w PL? Może się uda Wam wyruszyć troszkę na północ
Brumek, jak będziecie się wybierać - daj znać, jeśli znajdziecie czas na przycumowanie w którymś z portów to postaram się podskoczyć choć na chwilkę Szczególnie do Giża
Dziewczyny, do mnie najlepiej na priva, bo nie wiem czy dam radę tak na bieżąco czytać, a nie chciałabym przeoczyć wiesci o wizytach w moich okolicach
Monia, dla mnie kolorowe dziecko jest super wyjątkowe, u nas lipa z takimi pięknościami. Ja nie chodziłam na randki, w sumie tak tego nie nazywaliśmy. Byłam raz na piwie z obecnym mężem, a potem już bylismy razem to już nie były randki... Ale w sumie fajnie byłoby gdzieś pójść, nawet z mężem
Chelsea, no chociaz jest jeden plus z tej alergii
Cytat:
Dzięki dziewczynki za życzenia
Staro się dziś czuję (za to młodo wyglądam )
O tak!!!!
Cytat:
wypad do kina na romansidło (a nie fantasy czy krwawy horror )
kolacja przy swiecach (a nie wypad na pizze bosmy głodni a gotowac sie nie chce )
spotkanie w parku i wreczenie bukirtu stokrotek na dzien dobry

wiecie, takie romantyczne, a nie "praktyczne" spotkania
Oooo, marzenie.... Mojemu o romantyczności trzeba przypominać...
Boże, ale się Haniołek nacierpiał Przytul ją mocno Marzenko ode mnie i ucałuj! Oby to coś przeszło szybko i nie wracało
Piękne zakupy!
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U nas Zosia zaczyna się wiercić około 4 rano i za nic się nie ułoży do spania, wydaje się na maxa rozbudzona, a jak tylko położę ją między nami to zasypia natychmiast, szok! Potzrebuje naszego ciepełka, a i nam się spodobało Czasami w nocy się obudzę i myślę że mogłaby się już pokręcić, żebym mogła ją wziąć do nas
Brumek, poka poka Tymka na nowej furze!
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wczorja mieliśmy podcinanie, w końcu mi się udało, mało to precyzyjne wykonanie, no ale przynajmniej w oczka nie leci [/LEFT]
My jakiś czas temu Zosi podcinaliśmy na śpiocha grzywkę, inaczej nie da rady. Wyszło całkiem fajnie
Kajool, zdrówka, niech Ci to cholerstwo szybko znika!

U nas Zosia jakby jakas podmieniona od wczoraj - na spacerze się nie podoba, jakies stękania, dziwy, rzucanie się, inny humor... Chyba skok jakiś, albo zeby hurtem idą. Albo dziewczyna dorasta

Dziękuję za wszytskie miłe słowa, jesteście kochane!

Dobranoc!

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Zmalowana, opisz ten bidon, plizzzz! I dawaj do mnie z tym ciachem
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:47   #1738
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Zanim nadrobię to muszę Wam napisać, że spędziliśmy przemiłe popołudnie z naszą Anią i Adasiem
Ania jest baaaardzo miłą osóbką, tak jak myślałam do rany przyłóż, a jej synek Adaś to cud miód malina chłopak, przecudowny, prześliczny i przekochany a do tego bardzo mądry
Tak bardzo się cieszę, że nas dzisiaj odwiedzili
I Ania nie ma nas jeszcze dość i na jutro jesteśmy znowu umówione
Jak nadrobię to wkleję kilka zdjęć chłopaków z dzisiaj
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:00   #1739
wodaqua
Zadomowienie

Dzięki za mms-yZmalowana
Teraz już naprawdę papa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:04   #1740
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

O kurka, kuruj się, nie brzmi to za fajnie....a co to za zmiany, czego są wynikiem? Nie wiem czy coś przeoczyłam, coś na tle alergicznym?
Zdrówka!!!

.
poniewaz wyglada, to teraz jak wyglada dermatolog sama nie potrafila powiedziec. Ja podejrzewam, ze ma to zwiazek z latem. Bo mialam to dwa lata temu tez latem, natomiast nie lkeczylam (moze dobrze :P)

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Iustyna jest na wczasach

O matko to co za patałach rodzinny Cię "leczył" ?!

Co do picia z bidonu, to ja miałam kupić ten co brumkowa polecała, ale akurat w Textil Market był jakiś taki za 7 zł i wzięłam. Nie cieknie z niego i jest ok. Filipowi na spacery odpowiada

Dobry wieczór

Kto wpada na sernik na zimno z brzoskwiniami i borówkami ?

Filip POŻERA borówki. Dziennie zjada pojemniczek.
zmalowana, jak to mowila jakas reklama, jak cos/ktos jest do wszystkiego, to jest do niczego
Ja chce sernika. Przyjde z Szymkiem, bo on tez kocha borowki

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Zanim nadrobię to muszę Wam napisać, że spędziliśmy przemiłe popołudnie z naszą Anią i Adasiem
Ania jest baaaardzo miłą osóbką, tak jak myślałam do rany przyłóż, a jej synek Adaś to cud miód malina chłopak, przecudowny, prześliczny i przekochany a do tego bardzo mądry
Tak bardzo się cieszę, że nas dzisiaj odwiedzili
I Ania nie ma nas jeszcze dość i na jutro jesteśmy znowu umówione
Jak nadrobię to wkleję kilka zdjęć chłopaków z dzisiaj
ale wam fajnie
wodaqua dziekuje A powiedz mi, bo chyba przeoczylam jak maz i jego egzamin??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości