|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Podlaczam sie do zyczen
Jasiu Jacieee Sto lat, chcialabym miec znow 27 lat Marina sie znalazla ale za to Iustyne wcielo.... Zznalazlam sposob na nocne spanie mojej corki. Zawsze jak sie obudzila dawalam jej mleko w lozeczku, po tym albo zaspypiala albo nie. Od 2 dni biore ja do nas do lozka i tam karmie. zasypia od razu. |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
jeszcze jedno przemyslenie - na randke to ja bym sie stroiła itd. a tu (czyli na pizze czy do kina) ide na luzaku. czy to sie wtedy liczy jako randka?
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziękuję za zyczenia
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy spacer na smart triku zaliczony
![]() Podobało się. Dziecko dumne i blade, trzyma się tych rączek, jakby od tego losy świata zależały
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ma luźne kupy dawaj dużo jej pić,aby się nie odwodniła. Dla mnie luźna kupa to już mam przed oczami Szpital, wiem panikuje, ale nie chce przeżywać tego co przeżyłam. I absolutnie na luźne kupy nie daje się nurofenu. Może zrób jej masaż w sensie, daj ją do miski z ciepłą wodą i polewaj na brzuszku,to rozluźnia w brzuszek i możliwe że się jeszcze szybciej wykupka i nie będzie ją już nic bolało ![]() ![]() Cytat:
Ja na randkach bywałam tylko z mężem w sumie. W restauracji, w kinie, w pubie. Nie raz na luzaka, nie raz na poważnie ![]() Moja pierwsza randka była na Rynku, kupiliśmy sobie ciepłe pączki kolega męża wyśmiał, że miał mnie wziąć do Restauracji, a on na Rynek mnie zabrał ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1717 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ucaluj ja ode mnie i od Szymuli.A co do spotkania Marzenko tym razem chyba nie dam rady, bo w niedziele pedze do mojego TZ ![]() Brawa dla dzielnego chlopca
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko, mieszkam na Smoczce, zaraz na początku, przy deptaku Rodziłam u nas w szpitalu, chodziłam najpierw do dr. Orła, potem do dr. Gruszeckiego Ale zdążyłam poznac połowę mieleckich ginekologów, bo w czasie ciąży 4 razy leżalam w szpitalu Cytat:
Nienawidzę jak mnie boli cokolwiek, ale ząb to makabra Cytat:
Cytat:
To straszne jak dziecko tak cierpi, a nie wiadomo jak mu pomoc Wiem co przeżylas, bo my mieliśmy taką sytuacje po chrzcinach Mała płakała kilka godzin, już na śpiąco praktycznie, ale aż nią wstrząsało, machała rączkami i wyła Okropnosć Tylko na chwilę zasnęła u mnie na klacie, i za chwilę znowu był ryk Też wylądowaliśmy na pogotowiu, a tam jakaś stara baba nam powiedziała, że ona nic tu nie poradzi, bo to "albo ucho, albo brzucho". Uszy nacisneła, stwierdziła, że to musi być brzuszek i kazała zastosować wszelkie sposoby na kolkę ![]() Tyle, że u nas samo wyjście do samochodu i przejażdżka pomogły, bo mała w końcu zasnęła i spała już do rana ... Oby u was szybko przeszły te brzuszkowe problemy ![]() Cytat:
dla Tymka za przejażdżkę Cytat:
A do polskiego morza też mam sentyment. Uwielbiam i już Szczególnie Władka, bo mi się dzieciństwo przypomina, i Mielno również (do dziś pamiętam przystojnych ratowników na wieży numer 3 albo 4
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że całego, co to jest jedna gałeczka (tylko smietankowe lubi
)Marzenka współczuje wizyty na IP z Hansien Wieczorem wstawimy jakiś filmik z plaży, a teraz szykujemy się do rodzinnego grilla. |
|
|
|
#1721 | |||
|
Zadomowienie
|
Kinga Zuzka wielkie buziaki z okazji roczku
Cytat:
Moja Malwiś też bezzębna, choć nie do końca . Wyszły jej dwie dolne jedynki, gdy miała 3,5 miesiąca, ale w górę nie idą . Dotykając czuję je i widać je poza dziąsłami, ale czemu nie rosną nie wiem...Cytat:
A ja dzisiaj wygrałam kremik BB na onecie .Cytat:
To my prawie sąsiadki jesteśmy - ja obecnie z Dziubkowa .Marzenko współczuję sytuacji i wizyty na IP. Oby bóle brzuszka poszły w siną dal. Natko pytałaś o projekt domku oto link: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html Szukam plastykowy kosz na zabawki. Wczoraj w Tesco fajny znalazłam, ale pokrywa była pęknięta, a drugiej nie mieli i doopa. Na allegro nic nie ma .
|
|||
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:A co do pudeł to w Carrefour kupiłam niedawno dwa. Sztuka po 24,99. |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz
Tylko powiedz mi tak mniej więcej ( bo Dziubków to dla mnie mało jasne pojęcie - tu gdzie mieszkam też był dawniej Dziubków) - mieszkasz tam gdzieś gdzie domki i ul. Osiedlowa?
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za życzenia zdrowia dla Hani.
DaKaro, fajne i tanie pojemniki na kółkach są w Ikei. Żaneta, dzięki za rady. W załączniku zdjęcia ubranek. Na żywo prezentują się o niebo lepiej, w sukience ten różowy pasek jest z tyłu wiązany w kokardę. |
|
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.O widzisz. Jak to się stało, że na spacerku się jeszcze nie spotkałyśmy ?Dzięki za info o pudełkach. Niestety Ikei u nas w mieście brak . Jadę w przyszłym tygodniu do rodziców, może coś w Obi albo Nomi będzie ciekawego.
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Kingi i Zuzi pełnego wrażeń dnia i mnóstwa prezentów rośnijcie zdrowo! hej
wczorja mieliśmy podcinanie, w końcu mi się udało, mało to precyzyjne wykonanie, no ale przynajmniej w oczka nie leci ![]() przez ostatnie nocy Dawidek ciągle się przebudza, raz od 2 raz od 4... popłakuje przez sen, biorę go na ręce i zasypia od razu, odkładam, 15 minut spokoju i od nowa... nie dosypiam ![]()
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam tego rampersa,ale cena mnie powaliła. Ja wymyśliłam sobie że dama będzie miała biała sukienkę prostą,do tego granatowe rajty buciki koralowe i przypnę jej kwiatka gerbera w takim samym kolorze i na głowę opaskę granatową A dziś znalazłam w szafce mega rampersa biały i na nim ma owoce, fajny śmieszny )
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
jacieeeee , wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko a Ty już jesteś w Poznaniu?
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzidiaj w koncu u dermatologa, z tymi moimi zmianami za uszami. Niestety leczenie przez lekarza rodzinnego, doprowadzilo do tego, ze mam jeden wielki ropiejacy placek za uchem. Boze dziewczyny, nie dosc, ze boli, to jeszcze wstydze sie gdzies isc, bo mam wrazenie, ze wszyscy sie tam parza.
Dermatolog przerazila sie jak to zobaczyla. No i musze lyjac antybiotyk do srodka, na zewnatrz dostalam neomycyne do psikania. Masakra jakas. A juz na to wydalam 70 zl Sto lat dla naszych JUBILAtow. ![]()
|
|
#1734 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kinga Zuzia sto latek Jaś I oczywiście Jacieee wszystkiego naj naj naj Cytat:
Mnie też lekarka przebijała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Tymka , Krystianek nie chce wogóle siedzieć na rowerku a co dopiero jechać ![]() Witam |
||||
|
|
|
#1735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka!!! jestem po raz kolejny w szoku jak działa nasza poczta - jak szybko priorytet to naprawde priorytet I nawet tu do mnie na wioskę przesyłka dociera na drugi dzień od wysłania przedmiotu. Fajnie, bo to dużo mniejszy koszt niż kurier. A przyszedł nam dzisiaj bidon ze słomką aventu. W końcu trafiony zakup z serii kubków do picia!! Ala w końcu umie pociągnąć piciu z niekapka!!! Bo faktycznie nic a nic nie cieknie tak jak brumek pisała. a właśnie brumek czy tą słomkę da się jakoś bardziej wysunąć niż to jest w oryginale? W ogóle biorę prysznic popołudniu, nagle głośne puk puk do drzwi, więc szybko się wycieram ubieram bo puk puk się powtarza, nagle słysze klamka w dół, otwieranie drzwi i donośne HALOOOO- wychodze a to listonosz!!!!! Nosz kurdeeeee zawsze się zamykam, a dziś kilka razy patrzyłam na klucze leżące w salonie z myślą, żeby zakluczuć drzwi i tak ich nie zaklucyzłam.
|
||
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iustyna jest na wczasach Cytat:
![]() Co do picia z bidonu, to ja miałam kupić ten co brumkowa polecała, ale akurat w Textil Market był jakiś taki za 7 zł i wzięłam. Nie cieknie z niego i jest ok. Filipowi na spacery odpowiada Dobry wieczór ![]() Kto wpada na sernik na zimno z brzoskwiniami i borówkami ? ![]() Filip POŻERA borówki. Dziennie zjada pojemniczek.
|
|
#1737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Zuziak i Kinia! Sto lat Maluchy! Stronczek kiedy dokładnie będziecie w PL? Może się uda Wam wyruszyć troszkę na północ ![]() Brumek, jak będziecie się wybierać - daj znać, jeśli znajdziecie czas na przycumowanie w którymś z portów to postaram się podskoczyć choć na chwilkę ![]() Dziewczyny, do mnie najlepiej na priva, bo nie wiem czy dam radę tak na bieżąco czytać, a nie chciałabym przeoczyć wiesci o wizytach w moich okolicach ![]() Monia, dla mnie kolorowe dziecko jest super wyjątkowe, u nas lipa z takimi pięknościami. Ja nie chodziłam na randki, w sumie tak tego nie nazywaliśmy. Byłam raz na piwie z obecnym mężem, a potem już bylismy razem to już nie były randki... Ale w sumie fajnie byłoby gdzieś pójść, nawet z mężem Chelsea, no chociaz jest jeden plus z tej alergii ![]() Cytat:
Cytat:
Boże, ale się Haniołek nacierpiał ![]() Piękne zakupy! Cytat:
Czasami w nocy się obudzę i myślę że mogłaby się już pokręcić, żebym mogła ją wziąć do nas Brumek, poka poka Tymka na nowej furze! Cytat:
![]() Kajool, zdrówka, niech Ci to cholerstwo szybko znika! U nas Zosia jakby jakas podmieniona od wczoraj - na spacerze się nie podoba, jakies stękania, dziwy, rzucanie się, inny humor... Chyba skok jakiś, albo zeby hurtem idą. Albo dziewczyna dorasta ![]() Dziękuję za wszytskie miłe słowa, jesteście kochane! Dobranoc! ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Zmalowana, opisz ten bidon, plizzzz! I dawaj do mnie z tym ciachem |
||||
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Zanim nadrobię to muszę Wam napisać, że spędziliśmy przemiłe popołudnie z naszą Anią i Adasiem Ania jest baaaardzo miłą osóbką, tak jak myślałam do rany przyłóż, a jej synek Adaś to cud miód malina chłopak, przecudowny, prześliczny i przekochany a do tego bardzo mądry Tak bardzo się cieszę, że nas dzisiaj odwiedzili ![]() I Ania nie ma nas jeszcze dość i na jutro jesteśmy znowu umówione Jak nadrobię to wkleję kilka zdjęć chłopaków z dzisiaj
|
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za mms-yZmalowana
Teraz już naprawdę papa! |
|
|
|
#1740 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chce sernika. Przyjde z Szymkiem, bo on tez kocha borowki ![]() Cytat:
![]() wodaqua dziekuje A powiedz mi, bo chyba przeoczylam jak maz i jego egzamin??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Zaległe życzenia urodzinowe dla Julki i Hani! 
... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła
i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.

zębole
100 lat!

klask i:
?