|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
ja wcześniej uwielbiałam wszystko co słone, czipsy głównie! Słodyczy niemal nie ruszałam. Teraz na odwrót - oscypek - bleeee
![]() marsi to super, że Ci przeszło, oby nie wróciło! jeszcze 5 dni do wizyty ![]() idę spać, bo padam
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie bedę musiała sie pocieszyc podróbkami typu serek góralski- wyglada nawet identycznie dzowniłam do TZ bo jest w górach- tylko w rejonie dolnoslaskim, może jest szansa że coś upoluje |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę wiecie...zauważyłam, że mam taki "wydęty pępek" wystaje mi bardziej. Po tym widać, że coś jest na rzeczy..i skóra na brzuchu bardzo opięta taka, widać, że to nie z przejedzenia jest (w ciuchach nie widać grubszych wiadomo, w czymś cienkim tam), po prostu zupełnie inny brzuch.
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście też nie, w centrum naszego kraju? haha kumpela mi przywiozła z gór mniam mniam, ale w sklepie są takie "podrabiane" oscypki które też nieźle smakują
|
|
|
#3185 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, to FMF to po prostu badanie u lekarza z tym certyfikatem
![]() http://www.ultramedica.pl/usg_w_krak...4_tygodni.html |
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jeszcze dojdzie ciemna krecha biegnąc od wzgórka do pępka |
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
badziebadzia - ja w poprzedniej ciąży zainwestowałam w taka piłkę ale niestety pamiętałam o niej tylko jak mnie kręgosłup bolał od siedzenia przy biurku i tylko wtedy używałam, potem jeszcze kilka razy ale jeżeli masz wiekszą motywację i siłe woli do ćwiczeń to nawet fajne....
![]() Ojjj pamiętam jak ja nieznosiłam tego pępka w poprzedniej ciąży .... Nie sądze żeby coś w tej kwestii sie zmienilo... |
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn ktore sa juz mamami: bardzo Wam sie zmienil np biust po ciazy, brzuch?
|
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne macie te sukienki
Znowu mi narobiłyscie smaka na oscypka i gdzie ja tutaj go znajde u angolów ((( Mam do Was jeszcze takie pytanie troche z innej beczki. Bo moja bratowa ktora jest w 30 tyg ciazy czyta swojemu Brzuszkowi wieczorem bajki i mowi ze juz od 12 tyg dziecko slyszy a ja mialam gdzies w szkole ze co prawda uszy sie ksztaltuja w I trymestrze ale sluch dopiero sie rozwija w 26 tyg. Myslicie ze my tez juz mozemy czytac i puszczac muztyke maluchom? I co jest lepsze czytanie bajek przez matkę czy puszczanie z płyty przez lektora ? Wiem ze to taki ni stąd ni z owąd temat ale tak pomyslalam ze moze juz warto naszego malucha otaczac różnymi bodzcami . pozdrawiam i kolorowych snow |
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ja mam powiedzieć codziennie o 5 wstaje choć ostatnie dni to tak 10 po i potem pędzę na autobus a spać idę tak 21 z minutami
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio zjadłam scypka (na ciepło bo takie mi bardziej podchodzą) a potem wyczytałam, że w ciąży to nie bardzo zalecają (listerioza)
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Byłam już o 6 na spacerze w lesie z psami. Straaasznie mi się nie chciało, ale obiecałam im wczoraj ten spacer Wróciłam, poszłam po bułeczki i siedzę teraz z moją ucztą śniadaniową Co prawda bez oscypka, ale był soczek pomarańczowy (w czasie ciąży wszystko co pomarańczowe jest dla mnie number 1) Jest herbatka malinowa, 2 bułeczki i twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem![]() Zbierało mi się rano na haftowanie, ale jak wlałam tego soku do żołądka pustego to zrobiło się lepiej Ahh też bym chciała znaleźć jakieś fajne ćwiczenia, ostatnio szukałam to nic mi nie wpadło w oko, ale fakt, że miałam wtedy zły humor, więc i tak byłam "na nie" Dość już mam tego nic nie robienia, zawsze jeździłam w długie trasy rowerowe, albo jakieś solidne cardio a teraz to cóż... Chodzę ile się da, ale gdzie ja mam w kółko chodzić, na cmentarz i do biedronki? Po pierwsze to jakieś zajęcie, a po drugie niech te kg idą w dzidzię, a nie w moje schaby plecne Muszę sobie znaleźć jakąś motywację, BlackSanctum ma doskonałą![]() ![]() No to moja rozprawka z rana, swoje wymarudziłam już, udanego dzinka dziewczynki
|
|
|
|
#3193 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj na Szyndzielnię z rodziną
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
ja mam dziś w planach opalanie nóg
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez ledwo 160 i spodnie skaracam wszystkie ale u krawcowej i tak że przyszywa mi orginalny spód i prawie nie widac że skaracane. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- WIem, tylko że na rynku zapłaciłam 79 a potem w C&A na wyprzedaży kupiłam za 99 i o wiele lepiej leżą; maja jeszcze spódniczki ale jescze nie przecenione.
|
|
#3196 | |
|
BAN stały
|
cześć
nie mogę spać już od 7 jeszcze jak wracałam z toalety do łóżka, to coś mi strzyknęło w kolanie i wywaliłam się prosto na mojego śpiącego męża Cytat:
Dziewczyny, wiem, że sushi nie wolno - bo surowe, ale można np sushi grillowane czy też nie? Mam smaka i poszła bym dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- aaa właśnie ! a propo 3 bita! jeszcze raz dziękuję za przepis
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjechała wczoraj do moich rodziców kuzynka ze Szwecji ze swoją 2 letnią córeczką - jaka słodka i śliczna (ma ciemną karnację i egzotyczną urodę po ojcu Hindusie)
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Bratanic amojego męża przytyła prawie 40 kg, teraz już urodziła i po porodzie waga spadła z 108 do 80 ale była na jkichś badanich i stwierdzili że jeszcze ma w organizmie zatrzymane 26 litrów wody. Masakra.
|
|
#3199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam zachcianek. Jedyna rzecz jaka za mną chodzi to sushi Już nawet niech będzie z ugotowaną rybą ale ten ocet, to wasabi..... Ale robić nie ma komu....Dziś genetyczne USG z TŻtem
|
||
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Siłownia nie dla mnie
Nudne strasznie .... Przed ciążą chodziłam parę lat na fitness, a zaraz przed tym jak sie dowiedziałam o dzidziusiu zaczęłam zumbę - zdecydowanie wolę skakanie na fitnessie czy zumbie niż monotonne ćwiczenia na siłowni.Wiem co bym zjadła Galaretkę warzywno-mięsną Chyba zrobię dziś
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35491622]Ja daleka jestem od panikowania w tej kwestii, nie wolno to nie używam, proste, ale też nie schizuję jak użyłam wcześniej. Na własnym ślubie piłam, a w ciąży byłam, przecież tego nie cofnę? nie wiedziałam rzecz jasna o ciąży
ale nie zadręczałam się, bo to nic nie da.[/QUOTE]Szaja piękna suknia ![]() Ja używałam np afrin na katar bo mi się ciurkiem z nosa lało że nie mogłam sobie już poradzić a potem doczytałam że w ciąży niewskazane i teraz już nie używam; no ale tego wczesniej nie cofnę, mam nadzieje tylko że nie zaszkodziłam fasolce
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej,
ale dziś pospałam zaraz muszę jakieś ciasto upiec bo dostaliśmy wczoraj zaproszenie do kolegi Samuela z klasy no i mamusia mnie przy okazji na kawkę ![]() Cytat:
po jakimś czasie cycki wróciły do normy- wtredy miałam miseczkę A małe B, teraz ledwa w C wchodzę a cycusie są cud malina też mam zamiar karmić, może nie dwa lata a operacje i tak sobie zrobię ale to po 3 dziecku ![]() Cytat:
nie czytam do brzucha bo jestem gaduła i dzieciak słyszy,że matce się japa nie zamyka kiedy urodziłam Samuela gadałam do niego bez przerwy i czytałam mu bardzo szybko (opłaciło się bo szybko zaczął gadać i jest molem książkowym) baby w szpitaly nic nie mówiły do swoich dzieci- dopiero pod koniec zaczęły do nich mówić- bo im powiedziaam,że jak tak można milczeć do maleństwa Cytat:
smakowało mi o wiele bardziej niż z surowego uważaj tylko na knajpe sushi 77- moj TZ kiedyś tam się zatruł a jak będziesz mieć kiedyś ochotę to możemy spotkać się na sushi szkoda,że jeszcze nie mieszkam u siebie bo normalnie bym Cie zaprosiła na domowe- jestem miestrzem w robieniu sushi
|
|||
|
|
|
#3204 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
straaaszną mam ochotę. Trzymam kciuki za wizytę !Cytat:
Wczoraj tak marudziłam o tej zumbie mężowi, że wieczorem powiedział, że mi zrobi zumbę w domu. No i zrobił. Myślałam, że umrę ze śmiechu |
||
|
|
|
#3205 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny.
Pochwalę się i ja, że byłam na usg w zeszłym tygodniu (teraz mam 13 tydzień) i wszystko w porządku. Pan doktor zbadał przezierność, serduszko, "zawartość" głowy malucha, dokonał tysiąca pomiarów i orzekł, że maluch na dzień dzisiejszy jest zdrowy. Same wiecie, jaka to ulga dla "świeżych" mamusiek. Co prawda miałam niezłe przejścia, bo w środę gdy już byłam w gabinecie mój lekarz dostał tel o komplikacjach przy porodzie i musiałam wracać do domu bez niczego (parenaście km), a następnego dnia na jego dyżurze w szpitalu (na którym miał mi to usg w końcu zrobić) też wypadł akurat wtedy gdy miał mnie zbadać poród i czekałam chyba ze 2 godziny. Plus jest taki, że za wizytę (a chodzę generalnie prywatnie na usg, bo ma lepszy sprzęt) nie wziął kasy. Takie miałam "szczęście" a usg chciałam koniecznie zrobić bo w piątek wyjeżdżaliśmy na wakacje. A nawiasem mówiąc już z urlopu wróciliśmy bo dostaliśmy telefon o pogrzebie w rodzinie (dziadek męża) i tłukliśmy się wczoraj pół nocy i pół dnia z Bydgoszczy na południowy-wschód, gdzie mieszkamy. Aha. I jeszcze mój mąż wreszcie uwierzył (jak zobaczył na monitorze), że będziemy mieli dziecko I bardzo mu się podobało, że jak sam to wyraził maluch "dał z półobrotu" nogą w stronę sondy usg, bo jakoś mu się to gniecenie brzucha nie spodobało i zakłócanie jego spokoju też ![]() Pozdrawiam wszystkie mamuśki. |
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jeden dzień nieobecności, a wy tyle napisałyście, że chyba cały dzień posty czytać będę.
Ja wczoraj miałam wizytę u giną w związku z moimi bólami brzuszka. Rano jak wstałam jeszcze zrobiłam siku do kubeczka i zaniosłam do laboratorium, jakoś mnie wieczorem przy sikaniu zapiekło więc stwierdziła, ze skoro idę i tak do gina to sprawdzę i to. Gin zrobił usg, u dzidzi wszystko ok , jednak wyniki były nie za dobre. Mam infekcję pęcherza , kazał mi zjeść opakowanie uroseptu, a jak nie przejdzie to będzie antybiotyk. Okazało się, że część z tych boli jakie miałam były wynikiem infekcji a nie powiększającej się macicy.Dodatkowo moje bóle pleców nie są bólami kręgosłupa, a wynikiem gromadzenia się piasku w nerkach . A i jeszcze jedno, czasami miałam uczucie tak jakby coś siedziało w środku brzucha twardego, tak jak myślałam to dzidzia, ale to nie za dobrze bo macica mi trwardnieje więc nadal muszę nospę brać, aby nie było tego uczucia - brzusio ma być mięciutki o! Sory jak zanudzam, ale musiałam się wygadać
|
#3207 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To kiedy się przeprowadzasz na swoje? Ja jeszcze sama nie próbowałam robić - chętnie przyjmę lekcje ok, 77 będę omijać szerokim łukiem ![]() a co do spotkania na sushi - jestem jak najbardziej ZA
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
O ja chyba też sobie troche posiedzę na słoneczku
hmmm może bym jutro pojechała po samochód tż i pojechała do jego rodzinki na wieś troche posiedzieć na słoneczku hmmm ... Cytat:
Nie jadłam nigdy sushi bu.
|
|
|
#3209 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() MASKARA, tydzień jest okropny - tak mi się nic nie chce dziewczyny!!! ![]() Siedzę w robocie i głowa mi normalnie sama leci, oczy się zamykają, pogoda burzowa z tego co widzę w nocy mnie obudził tak cholerny ból obok pępka!!! ![]() Madam w końcu jesteś, nadrób nas suknie piękne! Black mnie coś gardło pobolewa od wczoraj... Co mogę bezpiecznie zażyć albo co, hm? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

w moim mieście nie ma szans na oscypek
kumpela mi przywiozła z gór mniam mniam, ale w sklepie są takie "podrabiane" oscypki które też nieźle smakują

((( 

Jest herbatka malinowa, 2 bułeczki i twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Po pierwsze to jakieś zajęcie, a po drugie niech te kg idą w dzidzię, a nie w moje schaby plecne
22.05.2008
14.08.2011
jeszcze jak wracałam z toalety do łóżka, to coś mi strzyknęło w kolanie i wywaliłam się prosto na mojego śpiącego męża