|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
PHDWAOgratulacje!!!!!
Hanjaolej takich znajomych! ollccia trzymam kciuki zeby maly sie nie zarazil!gdzie wy zlapaliacie ta angine!? A nam odlaczyli kroplowke i jestem na tableetkach, w pon wszytko ostawiamy, mam stresa!
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-07-25 o 23:11 |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze Małemu muszę zakrapiać oczy - tu też jest krzyk
|
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby się nic, nowego nie wydarzyło.Cytat:
|
||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci są za bardzo skomplikowane Skończą się kolki - zacznie się ząbkowanie, pocieszające |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuję się położyć i zapodać sobie film. Może coś z tej nocy będę miała. Dobranoc, kochane |
|
|
|
|
#1747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z małżem na karaoke. Wyszliśmy z domu po 21 - po drodze do małża dzwoni jego mama i pyta: co robimy? Idziemy na spacer. Dała nam bezcenną radę: kobiety w ciąży powinny unikać słońca
![]() Cytat:
![]() Brawa dla drugich znajomych Jak się chce to się da - żeby tylko tacy ludzie Was otaczali ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() No tak, położna na sr przekazywała nam w optymistycznej wersji - ale jak nie będzie Tż i kibel będzie zajęty.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękności |
|||||
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tą nocą chyba też mocniej fikała, ale gin mówił, że już jest mało wód, także może dlatego bardziej ją czułam. Za to na pewno wraz z obniżeniem brzucha zyskała miejsce na rozmach i miałam okazję poczuć kopniaki w żebra. Rozpychała się też bardziej energicznie. No i dodam, że godziny aktywności po porodzie pokrywały się z tymi brzuszkowymi - w szpitalu rozkręcała się po północy. ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Karolina - mam nadzieję, że Twój gin po prostu coś źle zmierzył, a u innego usłyszysz, że synek rośnie. Cytat:
Wczoraj próbowałam nadrobić wątek i co prawda nie dałam rady, ale dzięki Wam |
||
|
|
|
#1749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy tam z małżem w zeszłym roku - sami zorganizowaliśmy sobie wyjazd na 5 dni. Było bosko. Jeśli tylko będzie możliwość to chcemy tam wrócić ![]() Więc jak tylko Wasze dziewczyny podrosną to polecam Cytat:
![]() Super, że szpital wywarł dobre wrażenie Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już uciekam spać. Dobrej nocy Mamusie |
||||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Anna - zdążyłam doczytać, że dostajesz fenka.
za utrzymanie synka w brzuszku.Dobranoc dziewczyny. |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, piszę, ale jestem tak zmęczona, że ledwo widzę. Muszę się trochę przebudzić, tylko jak to zrobić bez kawy ??? Ta dieta karmiących mnie dosłownie dobija, a myśl, że będe musiała ją utrzymać przez kilka miesięcy nie poprawia nastroju. Dzisiaj akurat jadłam krewetki z cukinia i makaronem - nie wiem, czy wolno, ale mama mi zrobiła, a ona sprawdza każdy kęs, co jem, żeby małej nie zaszkodziło. No ale kawy nie mogę, bo dziecko będzie pobudzone.
Mój tata dzisiaj został sam z wnusią, my z mamą poleciałyśmy na galerię - normalnie galerianki Po czym mała od razu się obudziła i zaczeła wyć, ale dziadek silny nie zadzwonił po nas, tylko własnymi metodami ją usypiał. Udało się, jestem z niego dumna. Dziadek w ogóle taki zakochany, że nie poznaje własnego ojca. Mamy zresztą też. Aż miło na nich patrzeć, gdy cały dzień się uśmiechają i jakoś tak złagodnieli, zmienili priorytety Kupiłam sobie 3 książki, mam parę gazet, nowy lakier do paznokci, ale kiedy to wszystko ogarnąć?
|
|
|
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nie będzie lepiej i tej nocy. Pogasiłam wszystko i próbowałam zasnąć. Już prawie zasypiałam i obudził mnie dość mocny ból brzucha. Przewracałam się z boku na bok ale Mały jest bardzo aktywny i kopie po czym popadnie. Do tego drętwieją mi biodra
Poprasowałam wszystko co poprałam...niedobrze mi.... Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-26 o 03:17 |
|
|
|
#1753 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anna a ile tego fenka teraz bieżesz? Bo ja brałam od 20tyg po 8x1/2 i od tego czasu nie miałam żadnych skurczy, teraz zaczełam odstawiać bardzo powoli i biorę 3x1/2 i skurcze już mam codziennie, nie odstawiam dalej bo muszę czekać na powrót ginki z urlopu do 30.07. Jak ci tak odstawią drastycznie to pewnie urodzisz w przeciągu kilku dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóle to chcę się pochwalić, że dzisiaj z Agatką zaczynamy 39tc i powoli czas się rozpakować Nie wierzyłam, że donoszę do tego tygodnia![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
wkońcu kolejka ruszyła do przodu
|
||||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Phdwao gratulacje! A u nas był wczoraj szał ciał. Kupa na przemian z siku, potem czkawka, a na koniec doszło rzygańsko :/ bąki ją męczyły niemiłosiernie że spać nie mogła. Teraz też dzień już się zaczął... Bujanie w leżaczku i oczy jak 5 zł ... |
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
PHADWAO gratulacje
![]() ja po wczorajszej wizycie opadłam jakoś z sił i nawet nie wchodziłam na wizaż. Oznak porodu brak. Raczej przenoszę zdaniem mojego gina. Dzis idę na ktg. A jak nie urodzę do terminu ( to mój gin się zastanowi co będziemy robić, w dodatku mała ma około 3600 kg). Mam nadzieję, że choć troszkę jest mniejsza ![]() No i dziś zaczynam 40 tydzień
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-07-26 o 07:33 |
|
|
|
#1756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za kolejny tydzieńCytat:
Soleilka film obejrzany, podobał mi się, dzięki, Spałam od jakiejś 4 do 6.30. Kolejna porażka, ale co zrobić. Poboluje mnie brzuch, może nie cały czas ale dość intensywnie. Do tego pieczenie w spojeniu łonowym - czyżby się coś miało ruszyć?? Będę próbowała jeszcze zasnąć, ale z jakim skutkiem?? |
||
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
cZEŚĆ KOCHANE
phadwao gratuluję buziaki dla ciebie i malucha Witam sie z rana i szykuję się na badania oby dzis konkretnego mi powiedzieli ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- modnisia86 a 3600 to całkiem ładna waga taka normalna moja pierwsza córcia ważyła 3500 i nie było tragedii...
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Ooo jai słodki obrazek
czyżby już zapanowała harmonia i nie jest zazdrosny ?
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jestem nie wyspana. mała w nocy mało co spala coś jej się przestawiło teraz czekam aż Nasiusia do Woreczka pewnie zajmie To sporo czasu .
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wiadomość od Mandragorrki: Hej jestem na porodówce. Całą noc miałam skurcze i poszłam tylko sprawdzić czy coś z tego będzie. Już nie chcieli mnie stąd wypuścić. Rozwarcie na ok. 6-7 cm. Zrobili mi lewatywkę. Nie było to takie złe. Czekamy na rozwój wypadków No to trzymamy ![]() |
|
|
|
#1761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam dobrą noc
![]() późno poszłam spać i chyba dzięki temu spało mi się dobrze na sr z ciekawostek mówiła wczoraj położna żeby przez długi czas nie używać po porodzie nic perfumowanego, nic o mocnym zapachu bo maleństwo przede wszystkim nas czuje, musi czuć mleczko w cycuchach a nie perfumy bo odmówi ssania i tyle.
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam na poczatku 38 tc!!!!! Dotrwalysmy! dla nas Phdwao gratuluje Ci serdecznie!
|
|
#1764 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słodziaki Cytat:
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
I ja nadal bez ktg... Trudno
ciekawe kiedy urodze.....![]() Idę zobaczyć co w domku słychać dziś
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ostrzegam, wkrótce będziemy wyganiać na porodówkę ![]() ps. ja za kilka dni zaczynam 39 i sama siebie będę wyganiać
|
|
|
|
|
#1767 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dziś o dziwo spałam w miare dobrze - z 2 przerwami na sikanie i obudziłam sie jak mąż wstawał do pracy. Przekrecanie z boku na bok jak zawsze było dość uciążliwe ale nie wybudzało mnie do końca, więc luz. Koszmarów też nie miałam. Dzis są imieniny babci tż - Anny... Nasza Gosia miała się dziś urodzić (dla babci to był by najwspanialszy prezent, a mała dostała by po niej drugie imię), ale dzień jeszcze długi i wszystko się może zdarzyć - chociaż mało w to wierzę... ![]() Cytat:
.Dzisiaj chętnie pojadę, tylko to nie ode mnie zalezy - ja jestem tylko w ciąży A jak tam Fabiś? Lepiej już mu? Super pamiątka! Słodko razem wyglądają Cytat:
Gratki z okazji 38 tc! No to wedle życzenia kochana - szybkiego porodu!!!No to słońce moje drogie - rodzić proszę! ![]() Cytat:
Trzymam kochana!!!!---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------
|
|||
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
A miałam przeczucie ze jak zacznę leżeć i sie oszczędzać to urodze po termińie
ale do niego jeszcze trochę....
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! no ja wlasnie po badaniach, w ndz odstawiam tabletki i mam sie szykkwzc na Franka na przyszly tydzien
![]() Trzymam kciui za Mandi ale jak juz ponad 5 cm to szybko sie akcja poto czy ![]() Malwinna no ja dostalam pod rzad 3 kroplowki 50 ml a i tak mialam skurcze na ktg do 50! teraz biiore 4 razt po 1 tabletce a w nocu i tak dzisiaj odczuwalam skurcxybyki. na szczescie maluszek jest spory
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Byłaś dzielna 
Albo masaż brzuszka dał rezultaty albo czopki zadziałały 

Macie rację-więcej dla nas. A jutro akurat moje imieniny

I zmęczona ciągle jestem 
i powoli czas się rozpakować
Pisałam rano że mamy mieć gości... no to nie mamy dziś gości