|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
sporo wiem o tego typu infekcjach
jak leżałam w szpitalu z zapaleniem nerek to pan ordynator mnie dobrze poinformował co z czego się bierze i powiem Wam, że u mnie z tą wodą dział |
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast w ciąży najpewniej to hormony.
|
|
#3423 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Widzę, że trochę wrzało na forum Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Dzisiaj rano obudziłam się a tu niespodzianka, brzuch krzywy nie wiem jak to opisać ale z lewej strony wybrzuszenie miałam i do tego ucisk straszny na jajnik hehe, maleństwo jakoś dziwnie wlazło mi w bok. Szkoda, że jeszcze nie czuję ruchów.
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-07-26 o 10:22 |
||
|
|
|
#3424 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyy, z uwagi na to, że jak na razie adminem klubu jest Agula która się nie udziela (pomijając jednego posta kilka dni temu) a tylko admin klubu może zapraszać/usuwać, sprawa w zawieszeniu. A mail - już pisałyśmy, by na razie się tam też wstrzymać do czasu ustalenia się stałej grupy piszącej. To jest kwestia prywatności, łatwo dać każdej nowej osobie dostęp, ale już widzimy, że czasem po 10 postach dziewczyny olewają pisanie
|
|
|
|
#3425 | |||||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35514650]Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21
Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!I pokazuję brzuszek:[/QUOTE]Piękności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się i ja, już po śniadanku i po ciężkiej nocy, kręciłam się i wierciłam. No nie mogłam sobie miejsca znaleźć :/ jeszcze jak się budziłam to na prawym boku, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluszkowi :/ Miłego dnia kobitki
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny, przeleciałam Was :p i piszę co pamietam
* ja też jestem posiadaczką dużej stopy ![]() * Ale zawrzało na forum - nie myślę nikogo obrażać, ale czasem wystarczy jeden łyk piwa czy wina w nieodpowiednim momencie, a dziecko na całe zycie jest chore. Miałam w technikum dziewczynę, która w trakcie ciąży popijała i paliła., dziecko urodziło się w 7 m-cu i teraz mimo 5 lat jest opóźnione i cały czas ma podpięte rurki, do których podłącza się tlen. Straszne, a mama nie moze sobie wybaczyć swojej głupoty, tyle, że już za późno. * Wysyp chłopców trwa, mam nadzieję, że utrzyma się jeszcze do środy - wydaje mi się, że to dlatego, że z dzieczynkami lekarze dłużej zwlekają z określeniem płci, a wiadomo, że jak coś dynda to nie odpadnie * moja siostra wróciła z nad morza - zaręczona Pojechali te 750 km, i na plaży, po ciemku jej chłopak się jej oświadczył - za rok we wrześniu najprawdopodobniej ślub Będę miała motywację do zadbania o siebie po ciąży ![]() * Moi rodzice mają dziś 26 rocznicę ślubu ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta, ja zaraz lecę z powrotem do łóżka bo fatalnie się czuję, spać mi się przeogromnie i jestem przemęczona
meduzza trzymam kciuki kochana, MUSI być dobrze!!! Pozytywne fluidki od mojej Dzidzi przesyłam ![]() maluchna heeej ![]() wczoraj spać nie mogłam :/ masakra. I śniły mi się takie głupoty, że szok, jak zwykle zresztą . Marsi kupiłam motherhood i poszewkę dodatkowo, nie będę ryzykować i zdałam się na Twoją opinię
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
e_vel przypomniałaś mi że ja mam 2 śluby za rok we wrześniu
każda motywacja do zrzucania kg dobra ![]() no i z drugiej strony fajnie chłopak siostry to rozegrał
|
|
|
|
#3429 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was w razie nieprawidłowości w USG (i innych) zdecydowała się na konsultacje u innego lekarza?
Jeśli tak, to czy potem przekazywałyście wynik swojemu prowadzącemu? |
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyrywajcie zdań z kontekstu! Nie wiecie o co chodzi i zrobiłyście aferę, zadna z nas nie pochwala picia ani palenia w ciazy wiec prosze nie osadzac. Radze poczytac od A do Z a potem sie wypowiadac. pozdrawiam
|
|
|
|
#3431 |
|
Konto usunięte
|
Z kontekstu czy nie, radzenie ile to można wypić czy wypalić w ciąży zawsze jest głupotą.
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
LadyWhisper pokaż jaką kupiłaś
|
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Meduzza a kiedy będziesz mieć te dalsze badania? Mam nadzieję, że kość się pojawi i okaże się po prostu, że Twój Maluszek będzie mieć zgrabny, mały nosek
Szaja bluza i brzuszek genialny! Maluchna witaj Ja od paru dni biję swoje rekordy i wstaję 3 razy w nocy do toalety. Ciekawe co ile będę wstawać pod koniec ciąży jak już Dzidziuś będzie duży |
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...501060850.html taką
![]() i mój bandzioch z rana. W sumie dużej różnicy nie widzę, między 12tyg a prawie 16
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3436 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie ja mam wyrzuty sumienia i to ogromne, bo jak byliśmy w pubie na zakończeniu studiów, to piłam soczek pomarańczowy. Stał on miedzy dwoma kuflami piwa. Gadałam z koleżanką i tak co chwila łapałam za ten sok i piłam małymi łyczkami bo był zimny i raz tak sięgnęłam i bach a tu kufel z piwem. Ale zanim się zorientowałam to już wzięłam małego łyczka Na pewno świadomie bym nie piła i nie paliła w ciąży. Mam koleżankę która jest 4 tygodnie starsza ciażą, czyli też właśnie rodzi w grudniu. Byliśmy u niej ostatnio, a ta papierosek. Stwierdziła, ze jej koleżanki powiedziały że nie można tak odrazu rzucać, że trzeba stopniowo jej Tż pije piwko, a ta bach bierze od niego puszkę i robi wielkiego łyka Ja sie martwie jednym małym łyczkiem, a ta świadomie to robi. No aż mi się ciśnienie podniosło jak to pisze!!
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś ostatni dzień 3 miesiąca i zaraz I trymestru
|
#3438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też myślę nad zakupem tej poduchy, bo uwielbiam sobie kołdre zwijać i wkaładać między nogi ![]() Cytat:
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że obrończynie z tego innego wątku dalej się odzywają... Tak jak wczoraj pisałam - uderz w stół, a nożyce się odezwą...
Nikt nie ocenia kobiet, które się tam ogólnie udzielają, tylko te, które opisują sposoby na "zdrowe" picie oraz usprawiedliwiają palenie w ciąży... ![]() Mój TŻ siedzi, jak na szpilkach - tak się nie może tego USG doczekać, a jeszcze 3 godziny. ![]() LadyWhisper - ja mam taki sam teraz, a dzisiaj dopiero 1. dzień 14. tygodnia.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-26 o 11:50 |
|
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też mam już drugi trymestr
bo dziś mi pokazuje 14 tydzień 0 dni
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Gratuluję SYNA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny Wy jesteście takie obeznane... boli mnie brzucho, ale w dolnej części, tej zakrywanej przez majtki (sorry ale nie wiem jak to wytłumaczyć) Nadmienię, że męczę się z grzybkiem czy czymś w tym stylu, myślicie, że to przez to? Zaaplikowałam sobie wczoraj globulkę i takie czułe było to podbrzusze że spałam w samych gaciach bo od piżamy mnie bolało ![]() Też pisałam do MadamAguli o wpisanie do klubu, z chęcią bym Wam pokazała swoją facjatę nastolatki )Co do tej burzy nocnej nt spożywania alkoholu i palenia papierosów w czasie ciąży to też jestem przeciwniczką, ale nie będę nikogo oceniać. Szkoda mi tylko tych maluszków w brzuszkach bo one niestety nie mają wyboru. Powiem Wam tylko, że byłam zszokowana jak mój gin mówił mi na co trzeba uważac w czasie ciąży i: - nie brać gorących kąpieli - uważac na chemie spożywczą i przemysłową - coś tam o tych serach pleśniowych wspomniał - i mówi dalej: nie dajmy się zwariować jedna kawa na miesiąc nic nie zrobi dziecku, to samo jak napije się pani okazjonalnie kieliszka wina albo szampana na sylwestra. Ja na to i mówię, przecież trąbią wszędzie, że nie można pić alkoholu w czasie ciąży, a on, że nie do końca bo coś tam coś tam ( juz nie pamiętam).Nie chciałam się z nim kłócić bo jestem ostatnio za słaba psychicznie na takie zabawy, ale swoje zdanie mam. NIE i kropka
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kawy, to czytałam, ze można max 2 filiżanki słabej kawy dziennie.
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś czasu nie liczę ale fajnie że to już
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda - wg większości kalendarzy II trymestr zaczyna się na początku 4. miesiąca, czyli 13/14 tydzień.
Także już od tygodnia jesteś w drugim. Tak jak wiele z nas, ja m.in. też.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-26 o 12:02 |
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Jakoś humoru nie mam... wkurzona jestem nie wiem na co.... nabijam sobie głowe pierdołami... przyszedł mój chrześniak 2.5 roku ale wstydzioch nie chce dac buziaka hehe , zsikał się wrrr i teraz lata z gołym pitolkiem hehehe..
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kawy, to kochałam ją, 3 dziennie to norma, ale jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży moja ukochana kawa przestała mi smakować i zupełnie mnie odrzuciło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

jak leżałam w szpitalu z zapaleniem nerek to pan ordynator mnie dobrze poinformował co z czego się bierze 

Nie ze względu na ułożenie, bo dziecko pokazało profil-po prostu twarz miało płaską

Ja sie martwie jednym małym łyczkiem, a ta świadomie to robi. No aż mi się ciśnienie podniosło jak to pisze!!

i mówię, przecież trąbią wszędzie, że nie można pić alkoholu w czasie ciąży, a on, że nie do końca bo coś tam coś tam ( juz nie pamiętam).