Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 10:10   #3421
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o nie słyszałam o tym heheh
sporo wiem o tego typu infekcjach jak leżałam w szpitalu z zapaleniem nerek to pan ordynator mnie dobrze poinformował co z czego się bierze i powiem Wam, że u mnie z tą wodą dział bo to chodzi o to, żeby po seksie bakterie wypłukać
Stary 2012-07-26, 10:11   #3422
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Kurcze patrząc na te przyczyny o których napisałaś to nic nie pasuje:
słodyczy nie jem w ogóle, nię kąpie się w wannie a tylko pod prysznicem nigdy w gorącej wodzie, nie mam sztucznej bielizny, na basenie nie pamiętam kiedy byłam noi tamponów też raczej nie stosuję
Więc to chyba ten progesteron
Te wcześniejsze przyczyny to są "pozaciążowe" Natomiast w ciąży najpewniej to hormony.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:18   #3423
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Widzę, że trochę wrzało na forum
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Tak się chciałam dziewczyny zapytać o dostęp do klubu/maila, wiem że dołączyłam niedawno ale jakim "stażem" trzeba się wykazać żeby "dostąpić zaszczytu"
Podłączam się do pytania

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Oczywiście, że mogę tylko nie wiem czy to Ci wystarczy, bo z tego co piszesz masz ból brzucha, pieczenie. Ja w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości z tego tytułu, więc to może było jakieś łagodne. Gdybym nie robiła badania moczu na wizytę lekerską to nawet bym o tym nie wiedziała. Wychodziły mi ciągle bardzo liczne bakterie, fosforany, ilość leukocytów była wysoka. Nie zlecono mi wtedy żadnych leków z racji braku dolegliwości. Miałam tylko dużo pić wody, stosować żurawinę i miałam też pić dwa kubki rumianku z cytryną dziennie (rano i wieczór), spożywać produkty bogate w witaminę C. Noi chyba pomogło, bo przy kolejnych wynikach które robiłam była już poprawa a najnowszy wynik był względnie ok jak na ciąże

No ale to u mnie tak było, Ty widzę masz objawy, ale może daj czas, masz zapisany lek, dużo pij i zobaczysz jak to się potoczy. Ja stosowałam się do zaleceń lekarki.
Dzięki za informację, właśnie stosuje się i piję i piję i aż mi niedobrze od tej wody hehe. W poniedziałek mam zrobić wyniki ponownie i zobaczymy czy przeszło.

Dzisiaj rano obudziłam się a tu niespodzianka, brzuch krzywy nie wiem jak to opisać ale z lewej strony wybrzuszenie miałam i do tego ucisk straszny na jajnik hehe, maleństwo jakoś dziwnie wlazło mi w bok. Szkoda, że jeszcze nie czuję ruchów.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-07-26 o 10:22
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:35   #3424
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyy, z uwagi na to, że jak na razie adminem klubu jest Agula która się nie udziela (pomijając jednego posta kilka dni temu) a tylko admin klubu może zapraszać/usuwać, sprawa w zawieszeniu. A mail - już pisałyśmy, by na razie się tam też wstrzymać do czasu ustalenia się stałej grupy piszącej. To jest kwestia prywatności, łatwo dać każdej nowej osobie dostęp, ale już widzimy, że czasem po 10 postach dziewczyny olewają pisanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:44   #3425
marta00537
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35514650]Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21 Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!I pokazuję brzuszek:[/QUOTE]
Piękności
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

piękne
ja się zawsze śmiałam,że jak czaple chodzą
ale szpieg przebił wszystko powiem Wam,że ja mogę mieć mega kiepski dzień ale jak mam szpilki to czuję się strasznie sexy i kobieco- taki atrybut kobiety
tak samo jak od czasu do czasu lubię czerwoną szminkę-mam taką jedną cudowną i czasem jak mamy wielkie wyjście to ją nakładam, nie ma faceta żeby się nie obejżał , ech podła ze mnie istota
Uwielbiam czerwoną szminkę, na jakieś wyjścia to obowiązkowo

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z rana Dziewczyny bo nie mogę spać...
Mieliśmy wczoraj to USG genetyczne, lekarka suuuper. Dzieciątko też super-wierzgało się i grzebało coś przy twarzy Serce oczywiście waliło Ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to się dzieje w moim brzuchu. Mam nadzieję, że TŻ zmieni trochę nastawienie skoro osobiście mu dziecko pomachało kończynami

Niestety z wizyty nie wyszłam wesoła.... Lekarka stwierdziła wadę: brak kości nosowej Nie ze względu na ułożenie, bo dziecko pokazało profil-po prostu twarz miało płaską
Dodam, że NT w porządku: 1,0 CRL malucha 6.
Dostałam więc skierowanie do poradni genetycznej aby zrobić całe PAPPA- jeden plus, że nie będę płacić.
Lekarka nie kazała się zadręczać, więc się nie dołuje-zawsze może się okazać, że kość się pojawi. No ale taki ucisk w sercu pozostaje jak człowiek widzi, że nie wszytko jest dobrze.
No nic...
Na poprawę humoru mogę zdradzić, że Bąbel pokazał wystający element więc probably będzie DZIEDZIC tak powiedziała babeczka
Zdjęcia później-dziś mam znów wizytę u swojej ginki, więc musze się ogarniać
Kochana na pewno będzie wszystko dobrze!! trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziś TŻ ma urodziny, kupię mu wypasioną babeczkę i wsadzę świeczkę Niech sie cieszy. 30-te urodziny powinny być z jakąś pompą, ale zupełnie nie mam sił na pieczenie i imprezy.
No to wszystkiego najlepszego dla Tż

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj USG i strasznie mnie ciekawi, co z tego wyjdzie - zaczęłam 14. tydzień, więc może już coś się pokaże na skanie... Nie mogę się doczekać, idę na 15:00...
A co byś chciała?? No i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć??? Po wielu staraniach o maleństwo śmiem poinformować, że:

OM - 03.05.2012r.
TP - 10.02.2012r.
Witamy

Witam się i ja, już po śniadanku i po ciężkiej nocy, kręciłam się i wierciłam. No nie mogłam sobie miejsca znaleźć :/ jeszcze jak się budziłam to na prawym boku, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluszkowi :/
Miłego dnia kobitki

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:09   #3426
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny, przeleciałam Was :p i piszę co pamietam
* ja też jestem posiadaczką dużej stopy 40/41 ale to przez moje długie, chude palce, których nie cierpię, uwielbiam szpilę, ale oczywiście w czasie ciąży odpuszczam
* Ale zawrzało na forum - nie myślę nikogo obrażać, ale czasem wystarczy jeden łyk piwa czy wina w nieodpowiednim momencie, a dziecko na całe zycie jest chore. Miałam w technikum dziewczynę, która w trakcie ciąży popijała i paliła., dziecko urodziło się w 7 m-cu i teraz mimo 5 lat jest opóźnione i cały czas ma podpięte rurki, do których podłącza się tlen. Straszne, a mama nie moze sobie wybaczyć swojej głupoty, tyle, że już za późno.
* Wysyp chłopców trwa, mam nadzieję, że utrzyma się jeszcze do środy - wydaje mi się, że to dlatego, że z dzieczynkami lekarze dłużej zwlekają z określeniem płci, a wiadomo, że jak coś dynda to nie odpadnie
* moja siostra wróciła z nad morza - zaręczona Pojechali te 750 km, i na plaży, po ciemku jej chłopak się jej oświadczył - za rok we wrześniu najprawdopodobniej ślub Będę miała motywację do zadbania o siebie po ciąży
* Moi rodzice mają dziś 26 rocznicę ślubu

Miłego dnia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:11   #3427
LadyWhisper
Zakorzenienie

Witajcie dziewczęta, ja zaraz lecę z powrotem do łóżka bo fatalnie się czuję, spać mi się przeogromnie i jestem przemęczona nie wiem czym, bo nic nie robię

meduzza trzymam kciuki kochana, MUSI być dobrze!!! Pozytywne fluidki od mojej Dzidzi przesyłam

maluchna heeej

wczoraj spać nie mogłam :/ masakra. I śniły mi się takie głupoty, że szok, jak zwykle zresztą .

Marsi kupiłam motherhood i poszewkę dodatkowo, nie będę ryzykować i zdałam się na Twoją opinię

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:12   #3428
badziabadzia
Zakorzenienie

e_vel przypomniałaś mi że ja mam 2 śluby za rok we wrześniu każda motywacja do zrzucania kg dobra
no i z drugiej strony fajnie chłopak siostry to rozegrał
Stary 2012-07-26, 11:12   #3429
OlimpiaOna
Przyczajenie

Cześć, dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was w razie nieprawidłowości w USG (i innych) zdecydowała się na konsultacje u innego lekarza?
Jeśli tak, to czy potem przekazywałyście wynik swojemu prowadzącemu?
OlimpiaOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:13   #3430
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Ciemnogród totalny i bark jakiej kolwiek odpowiedzialności za dziecko, które noszą pod sercem.
Nie wyrywajcie zdań z kontekstu! Nie wiecie o co chodzi i zrobiłyście aferę, zadna z nas nie pochwala picia ani palenia w ciazy wiec prosze nie osadzac. Radze poczytac od A do Z a potem sie wypowiadac. pozdrawiam
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:17   #3431
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Z kontekstu czy nie, radzenie ile to można wypić czy wypalić w ciąży zawsze jest głupotą.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:18   #3432
badziabadzia
Zakorzenienie

LadyWhisper pokaż jaką kupiłaś
Stary 2012-07-26, 11:29   #3433
szklanka19
Zadomowienie

Meduzza a kiedy będziesz mieć te dalsze badania? Mam nadzieję, że kość się pojawi i okaże się po prostu, że Twój Maluszek będzie mieć zgrabny, mały nosek mocno trzymam za Was kciuki i daj znać od razu jak będziesz coś wiedzieć.

Szaja bluza i brzuszek genialny!

Maluchna witaj

Ja od paru dni biję swoje rekordy i wstaję 3 razy w nocy do toalety. Ciekawe co ile będę wstawać pod koniec ciąży jak już Dzidziuś będzie duży
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:31   #3434
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...501060850.html taką

i mój bandzioch z rana. W sumie dużej różnicy nie widzę, między 12tyg a prawie 16
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bandzioch2.jpg (124,6 KB, 43 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:38   #3435
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
A co byś chciała?? No i trzymam kciuki
Wiesz co, nie mam jakichś marzeń w tej kwestii, jest mi to naprawdę obojętne, ale czuję, że to jest chłopiec, jakaś taka intuicja wewnętrzna mi to podpowiada.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:41   #3436
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta, ja zaraz lecę z powrotem do łóżka bo fatalnie się czuję, spać mi się przeogromnie i jestem przemęczona nie wiem czym, bo nic nie robię

Marsi kupiłam motherhood i poszewkę dodatkowo, nie będę ryzykować i zdałam się na Twoją opinię
Ja też jakoś nie najlepiej się czuje, muli mnie przeokrutnie. Od wczoraj tak mam, myślałam ze wczoraj coś zjadłam, ale dzisiaj powtórka

Cytat:
Napisane przez OlimpiaOna Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was w razie nieprawidłowości w USG (i innych) zdecydowała się na konsultacje u innego lekarza?
Jeśli tak, to czy potem przekazywałyście wynik swojemu prowadzącemu?
Hmm u mnie na Usg wyszło wszystko w porządku, ale jak by coś było nietak to bym poszła na konsultacje do innego. I w sumie nie wiem czy bym pokazał prowadzącemu :/
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, przeleciałam Was :p i piszę co pamietam
* ja też jestem posiadaczką dużej stopy 40/41 ale to przez moje długie, chude palce, których nie cierpię, uwielbiam szpilę, ale oczywiście w czasie ciąży odpuszczam
* Ale zawrzało na forum - nie myślę nikogo obrażać, ale czasem wystarczy jeden łyk piwa czy wina w nieodpowiednim momencie, a dziecko na całe zycie jest chore. Miałam w technikum dziewczynę, która w trakcie ciąży popijała i paliła., dziecko urodziło się w 7 m-cu i teraz mimo 5 lat jest opóźnione i cały czas ma podpięte rurki, do których podłącza się tlen. Straszne, a mama nie moze sobie wybaczyć swojej głupoty, tyle, że już za późno.
* Wysyp chłopców trwa, mam nadzieję, że utrzyma się jeszcze do środy - wydaje mi się, że to dlatego, że z dzieczynkami lekarze dłużej zwlekają z określeniem płci, a wiadomo, że jak coś dynda to nie odpadnie
* moja siostra wróciła z nad morza - zaręczona Pojechali te 750 km, i na plaży, po ciemku jej chłopak się jej oświadczył - za rok we wrześniu najprawdopodobniej ślub Będę miała motywację do zadbania o siebie po ciąży
* Moi rodzice mają dziś 26 rocznicę ślubu

Miłego dnia
Wow, fajne zaręczyny, a i rodziców rocznica niezła. Moi rodzice już 32 lata razem
No właśnie ja mam wyrzuty sumienia i to ogromne, bo jak byliśmy w pubie na zakończeniu studiów, to piłam soczek pomarańczowy. Stał on miedzy dwoma kuflami piwa. Gadałam z koleżanką i tak co chwila łapałam za ten sok i piłam małymi łyczkami bo był zimny i raz tak sięgnęłam i bach a tu kufel z piwem. Ale zanim się zorientowałam to już wzięłam małego łyczka Cały wieczór się zadręczałam, że coś mogłam dzidzi zrobić. Ale zrobiłam to nieświadomie :/ Ja nawet piwa nie lubie

Na pewno świadomie bym nie piła i nie paliła w ciąży. Mam koleżankę która jest 4 tygodnie starsza ciażą, czyli też właśnie rodzi w grudniu. Byliśmy u niej ostatnio, a ta papierosek. Stwierdziła, ze jej koleżanki powiedziały że nie można tak odrazu rzucać, że trzeba stopniowo
jej Tż pije piwko, a ta bach bierze od niego puszkę i robi wielkiego łyka Mi i mojemu Tż oczy na wierzch wyszły. nie mogłam uwierzyć co ona robi. Pogadałam z nią na ten temat, a ona i tak wie swoje. To co mam jej natłuc czy co. Powiedziałam raz i wystarczy, to jest dorosła kobieta i przecież prze kolano jej nie przeciągne. Zwłaszcza ze bierze duspaston (czy jak to się takm pisze) na podtrzymanie bo miała plamienia i lekarz kazał jej cały czas leżeć jeszcze na dodatek brzuch jej strasznie twardzieje. No ręce opadają Ja sie martwie jednym małym łyczkiem, a ta świadomie to robi. No aż mi się ciśnienie podniosło jak to pisze!!

Stary 2012-07-26, 11:43   #3437
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziś ostatni dzień 3 miesiąca i zaraz I trymestru

Instagram

Stary 2012-07-26, 11:44   #3438
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

i mój bandzioch z rana. W sumie dużej różnicy nie widzę, między 12tyg a prawie 16
No fajny już brzuchol
też myślę nad zakupem tej poduchy, bo uwielbiam sobie kołdre zwijać i wkaładać między nogi

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie mam jakichś marzeń w tej kwestii, jest mi to naprawdę obojętne, ale czuję, że to jest chłopiec, jakaś taka intuicja wewnętrzna mi to podpowiada.
hehe też mi tak intuicja podpowiada. Najważniejsze żeby było zdrowe

Stary 2012-07-26, 11:45   #3439
BlackSanctum
Zakorzenienie

Widzę, że obrończynie z tego innego wątku dalej się odzywają... Tak jak wczoraj pisałam - uderz w stół, a nożyce się odezwą... Nikt nie ocenia kobiet, które się tam ogólnie udzielają, tylko te, które opisują sposoby na "zdrowe" picie oraz usprawiedliwiają palenie w ciąży...

Mój TŻ siedzi, jak na szpilkach - tak się nie może tego USG doczekać, a jeszcze 3 godziny.

LadyWhisper - ja mam taki sam teraz, a dzisiaj dopiero 1. dzień 14. tygodnia.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:50
Stary 2012-07-26, 11:46   #3440
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Dziś ostatni dzień 3 miesiąca i zaraz I trymestru
No to gratuluje

Stary 2012-07-26, 11:50   #3441
badziabadzia
Zakorzenienie

ja chyba też mam już drugi trymestr bo dziś mi pokazuje 14 tydzień 0 dni
Stary 2012-07-26, 11:51   #3442
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Jaki masz dzień OM?

Instagram

Stary 2012-07-26, 11:55   #3443
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki masz dzień OM?
17 kwietnia
Stary 2012-07-26, 11:55   #3444
kasia_heaven
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z rana Dziewczyny bo nie mogę spać...
Mieliśmy wczoraj to USG genetyczne, lekarka suuuper. Dzieciątko też super-wierzgało się i grzebało coś przy twarzy Serce oczywiście waliło Ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to się dzieje w moim brzuchu. Mam nadzieję, że TŻ zmieni trochę nastawienie skoro osobiście mu dziecko pomachało kończynami

Niestety z wizyty nie wyszłam wesoła.... Lekarka stwierdziła wadę: brak kości nosowej Nie ze względu na ułożenie, bo dziecko pokazało profil-po prostu twarz miało płaską
Dodam, że NT w porządku: 1,0 CRL malucha 6.
Dostałam więc skierowanie do poradni genetycznej aby zrobić całe PAPPA- jeden plus, że nie będę płacić.
Lekarka nie kazała się zadręczać, więc się nie dołuje-zawsze może się okazać, że kość się pojawi. No ale taki ucisk w sercu pozostaje jak człowiek widzi, że nie wszytko jest dobrze.
No nic...
Na poprawę humoru mogę zdradzić, że Bąbel pokazał wystający element więc probably będzie DZIEDZIC tak powiedziała babeczka
Zdjęcia później-dziś mam znów wizytę u swojej ginki, więc musze się ogarniać
Trzymam mocccno kciuki i bądź dobrej myśli
Gratuluję SYNA
Cytat:
Ja tam preferuje baletki i wszelkie buty na płaskiej podeszwie lub niewielkiej koturnie. Może i jestem niska, ale wygoda ponad wszystko

Nie mówię, bo i wysokie czasem założę, ale tak max 8cm.
Wszelkie wesela, uroczystości, do sukienek ale na co dzień płaskie.
Jestem tego samego zdania i też śmigam w niskich. Po tych wysokich butach na weselu miałam tak potwornie spuchnięte stopy (pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przydarzyło), że nie mogłam na poprawinach założyć zaplanowanych butów. Były o półtora rozmiaru za małe

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć??? Po wielu staraniach o maleństwo śmiem poinformować, że:

OM - 03.05.2012r.
TP - 10.02.2012r.
Witam i gratuluję

Dziewczyny Wy jesteście takie obeznane... boli mnie brzucho, ale w dolnej części, tej zakrywanej przez majtki (sorry ale nie wiem jak to wytłumaczyć)
Nadmienię, że męczę się z grzybkiem czy czymś w tym stylu, myślicie, że to przez to? Zaaplikowałam sobie wczoraj globulkę i takie czułe było to podbrzusze że spałam w samych gaciach bo od piżamy mnie bolało

Też pisałam do MadamAguli o wpisanie do klubu, z chęcią bym Wam pokazała swoją facjatę nastolatki (mam 29 lat )

Co do tej burzy nocnej nt spożywania alkoholu i palenia papierosów w czasie ciąży to też jestem przeciwniczką, ale nie będę nikogo oceniać. Szkoda mi tylko tych maluszków w brzuszkach bo one niestety nie mają wyboru.
Powiem Wam tylko, że byłam zszokowana jak mój gin mówił mi na co trzeba uważac w czasie ciąży i:
- nie brać gorących kąpieli
- uważac na chemie spożywczą i przemysłową
- coś tam o tych serach pleśniowych wspomniał
- i mówi dalej: nie dajmy się zwariować jedna kawa na miesiąc nic nie zrobi dziecku, to samo jak napije się pani okazjonalnie kieliszka wina albo szampana na sylwestra. Ja na to i mówię, przecież trąbią wszędzie, że nie można pić alkoholu w czasie ciąży, a on, że nie do końca bo coś tam coś tam ( juz nie pamiętam).
Nie chciałam się z nim kłócić bo jestem ostatnio za słaba psychicznie na takie zabawy, ale swoje zdanie mam. NIE i kropka
Stary 2012-07-26, 11:59   #3445
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
- i mówi dalej: nie dajmy się zwariować jedna kawa na miesiąc nic nie zrobi dziecku, to samo jak napije się pani okazjonalnie kieliszka wina albo szampana na sylwestra. Ja na to i mówię, przecież trąbią wszędzie, że nie można pić alkoholu w czasie ciąży, a on, że nie do końca bo coś tam coś tam ( juz nie pamiętam).
Nie chciałam się z nim kłócić bo jestem ostatnio za słaba psychicznie na takie zabawy, ale swoje zdanie mam. NIE i kropka
Wiesz, jak ktoś idzie np. na wesele, to symbolicznie łyk szampana nie powinien zaszkodzić, ale ja np. nie wypiłam, bo nie miałam w ogóle ochoty

Co do kawy, to czytałam, ze można max 2 filiżanki słabej kawy dziennie.

Instagram

Stary 2012-07-26, 12:00   #3446
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
No Ty już od ponad tygodnia masz II trymestr 3 miesiące mineły przecież 17.07
A widzisz ja jakoś czasu nie liczę ale fajnie że to już
Stary 2012-07-26, 12:01   #3447
BlackSanctum
Zakorzenienie

To prawda - wg większości kalendarzy II trymestr zaczyna się na początku 4. miesiąca, czyli 13/14 tydzień. Także już od tygodnia jesteś w drugim. Tak jak wiele z nas, ja m.in. też. Szybko to leci.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-26 o 12:02
Stary 2012-07-26, 12:10   #3448
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Podłączam się do pytania

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

i ja się podłączam

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:10   #3449
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale brzuchalek

Cytat:
No to na pewno już jestes w II )

Jakoś humoru nie mam... wkurzona jestem nie wiem na co.... nabijam sobie głowe pierdołami...
przyszedł mój chrześniak 2.5 roku ale wstydzioch nie chce dac buziaka hehe , zsikał się wrrr i teraz lata z gołym pitolkiem hehehe..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:11   #3450
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, jak ktoś idzie np. na wesele, to symbolicznie łyk szampana nie powinien zaszkodzić, ale ja np. nie wypiłam, bo nie miałam w ogóle ochoty

Co do kawy, to czytałam, ze można max 2 filiżanki słabej kawy dziennie.
Tak tylko on mówił o kieliszku a nie łyku.
A co do kawy, to kochałam ją, 3 dziennie to norma, ale jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży moja ukochana kawa przestała mi smakować i zupełnie mnie odrzuciło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości