|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Aha no i dwa poranne rozczochrańce
![]()
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() jak wychodze to robi mi "pa pa" i moge wyjść - jak nie podoba się jej że wychodzę to "pa pa" nie zrobi i okazuje niezadowolenie - wyciąga ręce i marudzi że chce do mamy ale cóż - mama musi wyjśc - czasem jak w humorze nie jest to wychodze tak żeby nie widziała żeby krzyku nie było ale raczej zawsze robi mi "pa pa" co oznacza że pozwala mi isc ![]() jak przychodze to uśmiech od ucha do ucha i od razu mama ma brać na ręce - musze rzucić wszystko czy to zakupy czy cokolwiek i ja brac na ręce bo by sie zakrzyczała - a tak zadowolona że mama już jest ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Raczkowanie
|
Qrcze widze ze nawet co do kremów to wszytko sparwadza indywidualnie - u mnie linomag najlepszy (nawet wczoraj na spacerku zakupiliśmy nowy), na większe problemy bepanthen i alantan plus.
co do cukinii był temat uwielbiam w każdej postaci ![]() a wlasnie dziś będe robić dynie makaronową, robiła któraś coś podpowie? znajomy mi przyniósł z ogródka ale mowi ze nie wie jak przyrządzic, oczywiscie przepszerałam juz wujka google z przepisami mam nadzieje ze wyjdzie dobra ![]() Zmalowana Brumek u nas też borówki mniammniam zrywamy sobie nawet z wlasnych krzaczków (jedyne co mamy w ogródku ![]() ![]() ![]() ![]() wogóle u nas owocowe hity borowki śliwki i arbuz |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas szał na maliny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
niestety nie
http://www.youtube.com/watch?v=0FRb6qZgADU http://www.psp.sejnet.pl/aktualnosci...-latajace.html W dniu 7 maja 2011 r. w Pile (woj. wielkopolskie) o godzinie 18:51 Państwowa Straż Pożarna została telefonicznie zawiadomiona, że zapalony latający chiński lampion zaplątał się w gałęzie drzewa. W chwili dotarcia na miejsce zdarzenia pierwszego zastępu ratowniczego (godzina 18:59) okazało się, że lampion zgasł przed przybyciem PSP. W wyniku zdarzenia nie ucierpieli ludzie, nie zostało też zniszczone mienie. Natomiast w dniu 13 sierpnia 2011 r. w miejscowości Górażdże (woj. opolskie) o godz. 22.09 PSP została poinformowana o pożarze kabiny ciągnika rolniczego, który został zainicjowany prawdopodobnie przez lecący lampion wypuszczony z pobliskiego centrum konferencyjnego. W wyniku pożaru całkowitemu spaleniu uległa kabina ciągnika. http://www.ustronie-forum.pl/zycie-c...nie)szczescia/ ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juliś i jego siostrzyczka troszkę starsza ![]() ![]() Cytat:
![]() A ślady po borówkach (tzw. dowody zbrodni) też u nas są ![]() ![]() Tak samo zawsze jak je natkę i koperek, to wyglądają w pieluszce jak zupełnie nieprzetworzone. Mąż się mnie pytał któregoś razu którędy ja go karmiłam ![]()
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
![]() Julka wczoraj wyrzuciła z balkonu ten kubeczek z mula czarny ![]() ![]() Wymienię ten tormentiol na linomag i bepanthen. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to ja nie chcę być stara... Wolałabym tak do 60 pozyć i myslę, że by mi wystarczyło, potem męczarnia tylko jak tak patrzę po starszych ludziach... Przykre to jest. Choroby, odrzucenie, samotność, patrzeć w lustrze jak z dnia na dzień człowiek co raz gorzej wygląda... Co do linomagu to też czasem uzywamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moi rodzice je niedawno na weselu puszczali... Juli jeszcze nic nie wyrzuca, za to zjada pokruszoną posadzkę z balkonu, ziemię z kwiatka, wypija picie chomikowi, zjada trociny, jego jedzenie. Chomik teraz powędrował wyżej bo biedny byłby zamęczony przez dziecko a tak ma spokój.
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze lampiony http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360..._tramwaju.html nawet poznanska piekna noc kupały była ryzykowan a nad morzem zanieczyszczamy wode spalonymi lampionami http://www.wiadomosci24.pl/artykul/l...ka_238182.html pewnie niedługo bedą obostrzenia jak ze sprzedaża fajerwerków - bo kiedyś tez każdy mógł sobie kupic i strzelić, a dopiero jak kilku oderwało ręce zrobili regulacje przepisów... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-26 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Rozeznanie
|
Może to było takie oryginalne pożegnanie ze smoczkiem?
![]() Co do lampionów my mieliśmy na slub zakupionych ok 60szt. ale...... jednak zrezygnowaliśmy z tej "atrakcji" wokół sali gdzie mielismy wesele było za dużo drzew, niedaleko duży szpitalny budynek, a że był to październik nie wiedzieliśmy na jaką pogode możemy liczyć.....bałam się, że niepotrzebnie z atrakcji slubnej zrobimy sobie tylko kłopot..... Spałyśmy dzisiaj do 9.30 ![]() Siedzimy w domu, bo ukrop za oknem, a po południu chyba sama wskocze do Ali małego baseniku ![]() Zdjęcia wszystkie bez wyjątku cudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
A Czy ten Mei Tai można nosić na plecach ? bo widzę jakieś Kangoogo ale trochę dużo wiązania...
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- w ogóle te mi się mega podoba, ale cena ![]() http://allegro.pl/leluja-limitowane-...480574098.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ja odparzenie Krystkowi smarowałam właśnie tormentiolem ale tylko dwa razy i pomogło Cytat:
![]() ![]() Po mamusi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aleś Ty młodziutka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Natka masz już wózek
![]() ja będę mieć taki jutro jak będzie mnie wkurzać to kopanie to sprzedam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już zupełnie nie wyobrażam sobie, że oni sami myślą że woleliby nie żyć już. Brr, nawet mi to ciężko pisać. Oni teraz marzą o tym, żeby żyć, patrzyć jak Tymek rośnie, jak ma komunię itp, czasem się niem opiekować, jak pozwolimy ![]() Cytat:
![]() Foczki mnie rozczuliły ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Kurcze co jest, tyle zaznaczyłam i nie zacytowała, już któryś raz mi sie tak dzieje
![]() Oliweczka wesele bylo w kwietniu, marzec to byl pierwszy miesiac w ktorym tz pracowal. musielismy zaplacic kaucje za mieszkanie, czynsz, itd a pierwsza wyplata wiadomo...wielka nie byla... pod koniec miesiaca juz nam na jedzenie brakowalo, a nie chcielismy pozyczac od nikogo zeby jechac na impreze - dla mnie to glupota... nasz wspolny przyjaciel tez im odmowil 2 tyg przed slubem bo zmarla jedyna siostra jego mamy.. tez sie do dzisiaj do niego nie odzywaja... przykre to ![]() Lampiony: moi rodzice mają dom obok sali weselnej, a na ogrodzie stare, drewniane zabudowania gospodarcze.. ile sobotnich nocy mama nie przespała bo tylko chodziła od okna do okna i patrzyła, który lampion wyląduje na budynkach... ![]() 2 tyg temu kupiam te drzwi na insekty bo byly mocno przecenione... prosilam tz ale nigdy nie mial czasu, ostatnio zaczał je skladac ale przecial sobie palca i tak wszystko lecy na balkonie.. wkurzylam sie i od 11 sama je skladam ![]() ![]() ide dokonczyc poki Lila spi ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Brumku dobrze piszesz! Moja babcia ma 79lat i jest pelna życia ![]() W ogóle to jest jedna z rzeczy, które mi się tutaj podobają... dotąd widzialo się starsze osoby w kościele, w domach przed tv itd.. a tutaj? babcie po 80 lat i najnowszymi mercedasami pomykaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Rozeznanie
|
Brumek no mając 21 lat 60 to strasznie odległa przyszłość. Ja obracam się wśrod osób młodych, mój tata ma 42 lata, mama 40, teść jedynie "stary" bo ma 50, teściowa 45.
U mnie najdłużej w rodzinie kto żył to mój śp. dziadek miał 76 lat, tak to prawie każdy umiera przed 70. Moi dziadkowie (rodzice taty) mają teraz babcia 64 a dziadek 68 i też juz tylko się męczą, siły nie mają, wyjdą trochę z domu tyle co na spacer i tyle. Byli ostatnio na wczasach to babcia cale wcxzasy spędziła w szpitalu bo jej trzustka wysiadła, więc widzisz jak to u mnie jest. Dziadek ma dnę moczanową, miał 3 zawały jest coraz słabszy. Owszem ten dziadek który zmarł w wieku 76 lat był bardzo aktywny życiowo ale to u nas taki wyjatek. Jesteśmy rodziną krótkowieczną i chorowitą, zwłaszxza na serce, ukł. pokarmowy, kości... Więc jak patrzę na moją rodzinę to naprawdę po 60 już się siedzi i choruje. Dlatego tak myślę a nie inaczej... To jest przerażające ![]() Agulaa no ja dużo słyszałam o starości w De. Mój tata tam był i mi opowiadał o "dziadkach w mercedesach" ![]() ![]() A koleżanka niefajna w takim razie, skoro zrozumieć nie mogła.
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-07-26 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo 64-65 to mają moi rodzice, a 45 to ma siostra mojego męża. Co prawda przyrodnia, ale siostra ![]()
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Brumek oglądałam na all właśnie Tuli i są piękne, wiem że Ty je masz,ale cena dla mnie za duża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
A nie ma na Allegro używek?
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
u nas też maliny uwielbiane
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale u Was rozbieżności wiekowe - jedna szwagierka Twoja ma 4 lata a szwagier 58 ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-26 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w tym roku zmarla praprababcia Lili - prababcia tż. aktualnie Lila ma 6 żyjących babć i 5 dziadków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice też młodzi. ( znaczy dla mnie starzy :P ). Mam ma 42 lata, ojciec 44. Teściowie starsi, po 50 lat mają.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-26 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
wg mnie geny bo np. pradziadek zył w esktremalnie biednych warunkach (był drwalem, 12 dzieci, zycie w srodku lasu) i wlasciwie zmarl z powodu kompikacji po złamaniu miednicy. gdyby nie to złamanie pewnie dale by zył. no i to pokolenie przezylo wojne - dla mnie nei do opisania jak musieli zyc! chyba ze wszechobecna chemia takie szkody robi
![]() moi rodzice po 50tce, tesc ma 60, tesciowa w wieku mojego taty. za to moja babcia młódka ![]() ![]() poza tym wierze w genetyke: moja babacia, mama, ja i artur mamy tą samą wadę wzroku! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-26 o 14:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszelkie życzenia
![]() ![]() Cytat:
ze zdziwieniem, co to za obce babsko jakieś ![]() żartuję ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie tak ![]() ![]() Cytat:
1 - przykre to, ale skoro obrazili się o coś takiego to nie warto się przejmować... 2- jakby u nas takie emerytury były to też by można z zycia korzystać ![]() ja mam też długowieczną rodzinę, i dziadkowie i babcie dożyli do ok. 90 lat. Mam nadzieje że trochę genów przekażą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby rodzice roczniki: 70' i 68'?
![]() |
#1920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas pola, skoszone, więc nie ma obawy że komuś dom podpalimy, a lasy są ale w sporej odległości, nie dałby rady takiej odległości pokonać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.