|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
mam jedną sprawdzoną od pasemek, wiem, ze zrobi mi to co chcę, ale nie za wszelką cenę. gorzej ze ścinaniem i uczesaniem
|
|
|
|
#66482 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taką od fryzur - bardzo tania, bo znajoma, fajnie czesze, umie podpiąć włosy ale niestety - używa takich kosmetyków, że one strasznie niszczą włosy, nie skupia się na pielęgnacji
Ta druga zaś świetnie ścina, po nawilżaniu byłam zachwycona ale chodzę do niej tylko raz na jakiś czas, bo chyba bym zbankrutowała, a wiadomo - portfel uczennicy, która jest na utrzymaniu rodziców specjalnie gruby nie jest
|
|
|
|
#66484 | |||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nałóż ulubioną odżywkę/maskę, dołóż co masz w domu (przepisy w receptariaszu), na to folia, ręcznik i możesz podsuszyć suszarką (ale nie musisz). I masz zabieg nawilżający ![]() Cytat:
Mówię o sobie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak pielęgnować? Poczytaj podwieszone wątki, zajrzyj do codziennika.Tam wszystko jest |
|||||||||
|
|
|
#66485 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że kiedyś będę mogła się pochwalić tutaj takimi włosami, o jakich marzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wydaje mi się ,sama odnoszę dziwne wrażenie, że moim włosom te produkty trochę szkodzą...
|
|||||
|
|
|
#66486 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, ale wątków nie nadrobisz. Podpięte wątki, blog AjriszMarty, Małgosi, Volyovej.Powoli, dasz radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, zawsze możesz też wymieszać z innym żelem.Cytat:
Uciekam, TŻ zaraz przyjdzie, nie widzieliśmy się dwa tygodnie. |
|||||
|
|
|
#66487 | |
|
Raczkowanie
|
Ok, będę próbowała jeszcze jutro ogarnąć to wszystko "na trzeźwo". Zrobię listę, jakich kosmetyków będę używała, zamieszczę zdjęcie i dokładne plany na najbliższy czas. I oczywiście wtedy poproszę o opinię, bo widzę, że jesteście o wieeeeeeele lepiej obeznane w temacie niż ja
![]() Cytat:
> Uciekaj, uciekaj, w końcu to bardzo ważne I dziękuję za rady! |
|
|
|
|
#66488 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po myciu włosow wygniatam nadmiar wody i wtedy nakładam b/s, potem laduja w koszuli(plopping, plunking(?) nigdy nie wiem, jak to sie nazywa... ) na kilkanascie minut, potem nakładam zel, susze tak do 80%, odgniatam juz calkiem suche.Cytat:
Cytat:
![]() Jakos nie wierze w to nawilzanie wlosow. Zaloze sie, ze fryzjerka napakowala cos z silikonami, co dalo taki efekt. Lepiej zrobisz jak na umyte wlosy nalozysz jakas maske (np. Bingo spa), mozesz dodac do niej np. miod, zoltko albo jakies polprodukty, na to czepek, potem ogrzewasz suszarka. Na calosc mozesz nalozyc cieply recznik i trzymasz ok 20/30min. Dam znac Mysle, że zakwateruje sie tam jakos we wrzesniu. Chciałabym jeszcze miec czas na poznanie miasta, gdzie co jest... Na razie jestem na poł podekscytowana i przerazona, ale przyda mi sie taki reset.Ajrisz! Chwile mnie nie bylo, a tu rulony, tunele i Bóg wie co jeszcze... Pieknie jak zwykleMacie jakis sposob (oprocz podpinania) na podpiecie wlosow od nasady? U mnie coraz czesciej wychodzi cos à la trójkat... ![]() No i okazalo sie ze rozpuszczone wlosy przy nawet lekko wietrznej pogodzie to zly pomysl. Na wiekszosci zdjec zasłaniaja mnie moje wlasne włosy... ![]() Mam ostatnio ogromną fazę na koka, używam dużego wypełnianiacza ( nie mam problemów z objętościa ale są za krótkie żeby stworzyć dużego koka). Pokochałam ta fryzurę. Najczęściej robię na włosach, które nienadaja się do rozzpuszczenia, ale niechce jeszcze myć. Włosy też koka polubily, mogę go nosić dwa/trzy dni ( za dnia, na noc dopłatami ) i w ogóle się nie koltunia i są zadowolone.P.S Przepraszam, za brak wiekszosci polskich znakow
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-07-27 o 00:45 |
|||
|
|
|
#66489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Miłego Wam tam
|
|
#66490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiajace jest to wypadanie wlosow na CG... Coraz czesciej ktos sie na to skarzy. Moze brak silikonow wplywa jakims cudem negatywnie na cebulki A moze nieuzywanie szczotki. Bo u mnie mimo nieuzywania przez jakis czas w ogole olejow (a na skalp to tym bardziej), mimo niemycia skalpu odzywka, tylko lagodnym szamponem a potem SLSem, mimo unikania masek, mimo dosc czestego mycia wlosow (co 2, czasem 3 dni) ilosc wypadajacych wlosow systematycznie wzrasta A wyniki badan mam książkowe, nie ma się do czego przyczepić.Siedzę sobie z balsamem Isana shea&kakao na wloskach w ramach olejowania, ciekawe co bedzie jutro rano po myciu Mialam dzis wyjechac ale pkp zrobilo mi numer z opoznieniem ostatniego pociagu wiec dobre i to na pocieszenie
|
|
|
#66491 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzię-ku-je-my ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#66492 |
|
Raczkowanie
|
mam dramat na głowie ... ech..zakupiłam olej kokosowy nałożyłam go na noc dziś umyłam włochacze hergonem, d/s isana, b/s joanna len i rumianek , stylizacja mrożący i jest DRAMAT
po prostu depresja głęboka buuuuu.... drobnica wyglądająca jak nieodgniecione strąki ![]() jak myślicie mogłabym umyć dziś po powrocie z pracy włosy znów ?? zaszkodzę ?? myślałam coby popołudniem zapodać im na chwil parę isane bobasu, umyć pottersem i dać na koniec joaśke b/s - może się "odpuszą" help please ps. jak chcecie się pocieszyć że macie świetne włosy popatrzcie na zdjęcia poniżej (...w rzeczywistości wyglądaja troszkę lepiej - wszyscy mówią że strasznie się pokręciły mi dziś włosy ...ech...)
|
|
|
|
#66493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może weź wsuwki i popodpinaj te włoski, szkoda by mi było tak myć co chwilę
|
|
|
|
|
#66494 |
|
Raczkowanie
|
Pogrzebałam troszkę i ułożyłam sobie, może jeszcze niezbyt precyzyjny, ale jednak, plan działania
Dołączam zdjęcia swoich włosiąt, które niestety nie prezentują się zbyt okazale ale mam nadzieję, że przejdą dużą metamorfozę Z góry przepraszam za jakość zdjęć - nie lubimy się z moim aparatem a podobno (PODOBNO XD) to porządny sprzęt, poza tym musiałam też zasłonić bałagan, niczym po jakimś tornado, w pokoju Będę starała się wstawiać w przyszłości fotki lepszej jakości. Jeśli chodzi o to, jak zamierzam dbać o włosy, to tak: Na początek planuję umyć porządnie włosy szamponem z SLS, żeby oczyścić je dokładnie ze wszystkich wcześniej używanych kosmetyków, szkodliwych stylizatorów. Myślę, że szampon do włosów osłabionych i zniszczonych z Green Pharmacy będzie do tego odpowiedni, w sumie jedyny taki w miarę godny zaufania, jaki teraz posiadam ![]() Zdecydowałam się na metodę mycia odżywką. Miało być OMO (miało, miało) ale jednak ta pierwsza metoda jakoś bardziej do mnie przemawia, przynajmniej na razie. Typ włosów oceniłam na 3b według typologii amerykańskiej. I tak: 1. Odżywka do mycia: Odżywka wygładzająca Isana, Rossmann (ten wielki KWC )2. Odżywkowanie: Maska do włosów suchych Biovax / Maska do włosów osłabionych i zniszczonych + proteiny mleczne Biovax / Odżywka nadająca połysk do włosów pozbawionych blasku i łamliwych 'morela i pszenica', Alterra, Rossmann / Odżywka do włosów zniszczonych 'Awokado i masło karite', Garnier Będę używać tych specyfików na zmianę. Planuję nałożyć kosmetyk na włosy (czy na skalp też???) , założyć czepek i ręcznik i trzymać 20-30 min. 3. Odżywka b/s: Balsam nawilżająco - regenerujący, z apteczki babuni, Joanna 4. Stylizacja: Lotion podkreślający loki, Strictly Curls, Marc Anthony; do tego dojdzie suszenie z dyfuzorem, jonizacją i zimnym nawiewem; bez suszenia będą schły same i NIE BĘDĘ ich dotykać ![]() Dodatkowo codzienne picie pokrzywy + Silica ![]() Planuję też spróbować olejowanie włosów olejem kokosowym. Stąd moje pytanie (a raczej kilka ): czy dać włosom czas na przyzwyczajenie się do pielęgnacji i dopiero kombinować z olejowaniem, czy mogę od razu próbować? Gdzie oprócz allegro i stron internetowych można kupić olej kokosowy? W sklepach ze zdrową żywnością? No i co sądzicie o takim planie i kosmetykach? ![]() I błagam, nie przeraźcie się jakością zdjęć i włosiętami ![]() :brzyda l:
Edytowane przez szizii Czas edycji: 2012-07-28 o 21:27 |
|
|
|
#66495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doradźcie mogę umyć znów dziś ?? i raz jeszcze ułożyć ?? |
|
|
|
|
#66496 |
|
Raczkowanie
|
szizii ależ Ty masz piękne loki
zazdraszczam już wyobrażając sobie jak będą wyglądały po pielęgnacji długotrwałej ...mniam
|
|
|
|
#66497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szizii, piękne włosy! biovaxa można nakładać na włosy i skalp, ale ja nakładam tylko na długość włosów.
|
|
|
|
|
#66498 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję, trochę trudno mi w to uwierzyć ale bardzo mi miło!
Spróbuję w takim razie tylko na długość, żeby dodatkowo ich nie obciążać No i teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać na efekty ![]() mimika13 ja myślę, że wcale nie jest źle, nawet tak bym nie powiedziała, takie włosy to teraz dla mnie marzenie możesz je jakoś upiąć i jeszcze zostawić, tak zresztą jak wspominała smoothly
Edytowane przez szizii Czas edycji: 2012-07-27 o 10:30 |
|
|
|
#66499 |
|
Zakorzenienie
|
tzn. możesz spróbować na skalp też, ja później mam problem żeby dobrze to spłukać i później cała głowa mnie swędzi i w ogóle.. fu.
|
|
|
|
#66500 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
W lato nie powinno sie używać srodków moczopędnych, jeśli nie ma ku temu uzasadnienia zdrowotnego, ale to pewnie wiesz. |
|
|
|
|
#66501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i jeśli ten Marek nie posłuży, wypróbowałabym nasz ukochany żel lniany. Najlepiej też nie stosować wszystkich nowości za jednym razem, bo nie będziesz wiedzieć co słuzy. Zwlaszcza olej kokosowy-może spuszyć jak u mimiki. Jeśli już naprawdę nie możesz na nie patrzeć(choc tragicznie nie wyglądaja), umyłabym odżywką (to właściwie nie mycie, a odżywianie, więc nie zaszkodzi).
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-07-27 o 10:47 |
|
|
|
|
#66502 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypytam się o kosmetyki, jakich używa do "nawilżania", jeśli będą to takie, które bardzo szkodzą, już pewnie nie wybiorę się ponownie, jedynie na ścinanie włosów. Cytat:
Jedynie co do Silici się waham, kiedyś ją piłam i nie jestem pewna, czy to ona to spowodowała ale miałam problemy z apetytem, więc możliwe, że jeśli znowu się to powtórzy, pozostanę tylko przy pokrzywie.Cytat:
Isanę wybrałam ze względu na to, że dużo osób ją poleca ale ja mam tendencję do tworzenia się takich maluteńkich loczków i chyba faktycznie moje włosy są dosyć cienkie... Nie wiem, czaję się jeszcze na tego Babydreama, jeśli faktycznie Isana obciąży włosy to posłucham rady Cytat:
Poza tym z tego co słyszałam też może posłużyć jako maseczka/odżywka, prawda? Myślę, że też kiedyś spróbuję, mam go nawet w domu ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Wam za porady |
|||||
|
|
|
#66503 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj loku marnotrawny
![]() Przykro słyszeć, że męczysz się z wypadaniem Przypomnij, czy próbowałaś drożdży? Może nie mam dużego problemu z wypadaniem ale drożdże są nr 1 u mnie Po Twoich włoskach bynajmniej nie widać że schudły ![]() Cytat:
od urodzenia się nie przenosiłam ![]() Na szczęśćie fryzjerkę mogę Ci polecić na start, super pojęcia o kręciołach może nie ma, ale świetnie rozumie, czego się chce Cytat:
![]() Ale ja znowu oszukuję - następna trwała :worek: więc nie wiem gdzie moje gdzie sztuczne :P i już ostatnia na długi czas bo drogie to a nie złapało :/ Cytat:
Do tego - jesli dobrze wnioskuję - "złe" detergnety mają kwaśne pH i truniej o niezrównoważony szampon - a dzieciowy BD jest na granicy Cytat:
szizii - ale skręt tu się będzie działo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#66504 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No, chyba, że jest naprawdę gorąco i/lub ktoś ma problemy z odwodnieniami.
|
|
#66505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odwodnień. odwodnienie organizmu zaczyna się, kiedy czujemy pragnienie. |
|
|
|
|
#66506 |
|
Raczkowanie
|
W największe upały sobie odpuszczę pokrzywę, ale teraz nie wydaje mi się, żeby coś mi groziło, zwłaszcza że piję ją już od bardzo długiego czasu, przez czerwiec/lipiec nic się nie działo
Tylko po prostu skupiam się na tym, żeby jak najczęściej i jak najwięcej dostarczać organizmowi płynów
|
|
|
|
#66507 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
w upały organizm potrafi sie szybko odwodnić bez dodatkowych wspomagaczy jakimi są skrzyp czy pokrzywa i jeśli ktoś nie uzupełni na czas płynów moze nie być fajnie. Wybaczcie mam skrzywienie zawodowe na tym punkcie i wiem,ze ludzie kiwają głowami wiedzą w czym rzecz a potem trafiają do szpitala
|
|
|
|
|
#66508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66509 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#66510 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
na każdego działą inaczej, ja biegam do toalety po pokrzywie często inni zgubią nadmiar przez skóre.. wolę napisać i ewentualnie uprzedzić, bo nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, ze takie zielsko potrafi coś jeszcze oprócz wspomagania przyrostu włosów. Tak jak nie każdy wie, że powinno sie do niej suplementowac witaminy rozpuszczalne w wodzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

Mówię o sobie

) na kilkanascie minut, potem nakładam zel, susze tak do 80%, odgniatam juz calkiem suche.
Pieknie jak zwykle
już nie wiem co gorsze........ Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą"