|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
spóźnione ale szczere życzonka
Cytat:
![]() szczęśliwego lotu i udanego pobytu Cytat:
![]() Cytat:
Ale wydaje mi się też, że to szczególnie się nasilało w momentach gdy tracił więcej futra, np. gdy zaczynaly się uapły albo gdy zaczynał się okres grzewczy. Więcej sie futra nawcinał i musiał oddać, bosię nie strawiło Poza tym dajemy kićkom odklaczacz, więc on też pewnie własnie w taki sposób działaWitam Was kochane ![]() Wróciłam dziś od rodziców po prawie tygodniu Dziś chwila odpoczynku, wymizialiśmy nasze kićki, które zostały pod opieką koleżanki, no a jutro wyjazd weekendowy na imieniny znajomej. Jednak wcześniej, na 11.20 mam wizytę u gin. Dziewczyny jak ja się strasznie boję tej wizyty. Oczywiście mam najczarniesze myśli, choć jakichś szczególnych powodów nie mam by się martwić, bo się dość dobrze czuję. Tylko dziś po podróży trochę mnie podbrzusze bolało... Już bym chciala żeby bylo po tej wizycie, i żeby wszystko byo dobrze. I marzy mi się by było już widac serduszko, wtedy bylabym spokojniejsza chyba. Ale jutro początek piątego tyg od owu, a czyli początek 7mego od ostatniej miesiaczki, więc serduszka chyba jeszcze może nie być widacCaluję Was mocno i już na dobre wrócę do Was w niedzielę. A dziś to ze 3 godziny nadrabiałam te 7 stron, które naprodukowałyście przez ten tydzień
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam niepotwierdzono endo, tzn nie mialam jeszcze laparoskopii. Dwoch gin na podstawie objawow, wynikow badan (Ca 125) i umiejscowionego bolu tak stwierdzilo. Prz czym jeden z tych lekarzy powiedzial, ze nic nie poradzi na bol, a druga kazala mi brac spasmoline od 20 dc do konca okresu. Trzy razy pod rzad atak bolu sie nie pojawil!!! Myslalam, ze umre ze szczescia. Do tego kazala mi brac cos odwadniajacego i moczopednego, ale na szczescie sama spasmolina wystarcza. Trzeba brac 4 tabletki dziennie. A bralas Dafalgan przecibolowy? Termoforu nie uzywalam. A ja sie dzis dziwnie czuje, 2 dni do @. Spac nie moge.. mam dzis urlop, kilka rzeczy do zalatwienia. Brzuch nadal nie boli w sumie, ale piersi tez nie, strasznie chce zrobic test, ale nadal nie wyjdzie, prawda?
|
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w piąteczek, jutro weekend i jeszcze tydzień i urlop
Jedziemy na tydzień do moich rodziców, gdzie będzie mój brat z moim chrześniakiem, gdzie są czyste jeziorka i jest gdzie pojeździć na rowerze. Potem jedziemy na weeknd nad morze a kolejny tydzień to jeszcze nie wiem ![]() Miłego dnia! Cytat:
Witaj Po to jesteśmy, żeby siebie wspierać i łapać fluidki od zafasolkowanych Pisz co Ci leży na sercu a zobaczysz, że z nami będzie łatwiej, wiem to sama po sobie U nas jest tak fajnie, że wszytskie Twoje smutki i problemy rozgonimy![]() Cytat:
Ja zaczynam od rana
|
||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
To może sobie dzisiaj kupię... W sumie jak nie zaszkodzi a może pomóc to czemu nie. A jak go zażywałaś? Widzę że stosowanie jest takie: dorośli: 1-2 kapsułki 3 razy na dobę. Wiem też, że można go stosować tylko do owulki.
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oj, wciaga, wciaga Moj kregoslup mnie nienawidzi za to ciagle siedzenie przy kompie, najpierw 8 godz w pracy, pozniej kilka w domu.. ![]() Tez myslalam o wiesiolku w nastepnym cyklu. Ale troche mnie odstrasza jego dzialanie ... |
||
|
|
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szejda-zazdroszczę tego urlopu, ja chcę jeszcze raaaz! Może uda mi się wykombinować w sierpniu jeszcze kilka dni ![]() A tak w ogóle to Dzień Dobry No tak dziś piąteczek i weekend ale ja i tak jutro idę na rano do pracy...dobrze,że dziś mam wolne bo mam zamiar się trochę poopalać ![]() Jutro jedziemy popołudniu z Tż kupić farby itp bo w sierpniu mamy zaplanowany mały remoncik pokoju ![]() A tak w góle to strasznie mnie dzisiaj brzuch boli od podbrzusza aż do żołądka promieniuje...przez to przebudzilam się dziś o 6 rano i teraz już wstałam na dobre bo i tak zasnąć nie moglam przez ten ból i upał... A tak w ogole to które w najbliżyszm czasie testują,hmm?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam tego wiesiołka ale wyczytałam w ulotce że zmniejsza krzepliwość krwi, a ja i tak mam słabą krzepliwość, więc nie będę go stosować... Wiem że słaba krzepliwość może powodować problemy z zagnieżdżeniem się zarodka (gdzieś to wyczytałam), więc nie zaryzykuję...
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie 34 dc, 9 dzień po odstawieniu lutka a @ brak. Zaczynam się martwić, bo to dobrze nie wróży
|
#4209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps. ja też lwica
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, część lasek bierze lutka na wywołanie @, kiedy nie mają jej tygodniami albo i miesiącami, wtedy może faktycznie trzeba dłużej poczekać .. a ja miałam wszystko w miarę regularne, tego lutka wzięłam tak o, bo skoro owu nie będzie to oszukam organizm, że była i pójdzie wszystko normalnie. A tu takie coś ![]() A no i dziwnie się szyjka zachowuje, jeszcze 2 dni temu była otwarta i miękka, teraz się zamknęła
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-27 o 09:34 |
|
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba... jakos w nd. Ale teraz czuje, ze w moim przypadku chyba nie doszlo do pekniecia pecherzyka, bo nie mam ZADNYCH objawow wskazujacych na @, nie mowiac o ciazy
Juz raz tak mialam w marcu, musialam brac luteine na wywolanie
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myśle, że niepotrzbnie namieszałaś tym lutkiem skoro wcześniej miałaś w miare normalnie. Często cykle są bez owu i nawet o tym nie wiemy a @ przychodzi normalnie. Teraz nie ma co gdybac tylko trza czekac. Z szyjka to nie mam nawet konceptu co może być nie halo, bo moja cały czas otwarta ( peknieta) i nie wiem kiedy się powinna zamykać ale raczej nie przed @...
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do torbieli mi się potrafiły robić w ciągu kilku dni. Największa 7cm
|
|
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boję się torbieli właśnie ... chociaż gdyby coś urosło to pewnie by pobolewało chociaż .. a tu nic. Jak normalnie mam bóle jajników w okolicach @ tak teraz nic, zero, null. Tylko wywaliło mi bebzon trochę. Aa, a jak jest torbiel to cycki są takie jak przed @?
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Hmm nie znam się na torbielach i nie wiem dlaczego i gdzie powstają za wyjątkiem tych z niepeknietego jaja, bo sama taka miałam.
U mnie było tak : bardzo bolesna owu, na drugi dzień usg u gin i potwierdzona owu i już torbiel krwotoczna. Od tego dnia dupek przez 7 dni a już 9 @. Nie miałam żadnych zwyczajowych objawów takich jak ból cyca, brzucha czy bycie wredną zołzą. Nic. Okres dostałam w 20 dc....
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałki przyjmuje, to się wepcham na krzywy ryj ![]() Jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to będzie 12 dzień po lutku, to chyba w sam raz na wizytę ...
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki moje kochane wróciłam.
Byłam rano na rozmowie bo tak jak Wam pisałam w pon był pierwszy etap i rozmowa z taką kobitką a dziś rozmowa z szefem. Ogólnie wybrali nas 2 dziewczyny ale pracę dostanie tylko jedna. Także trzymajcie mocno kciuki proszę Was Wrażenia z rozmowy mam takie bezpłciowe w sumie sama nie wiem ale nie nastawiamMokka daj znaka jak tam po wizycie ale według mnie będzie wszytsko ok zobaczysz i serduszko też już pewnie usłyszysz No to widzę że tu u nas na forum dużo lwic ![]() Co do testowania to ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam testa ale tylko I krecha niestety . No trudno się mówi. Niby terminowo @ powinna przyjść jutro ale jakoś nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dziś testa ale jak widać negativ kurna. Skłoniło mnie to tego moje złe samopoczucie jakoś tak źle czułam się rano i chciało mi się więc pomyślałam że może to to ale jednak to nie było to. No cóz trudno pozostaje czekać na @ i działać dalej w sumei już 11 cykl. Ale znam Wasze zdanie i sama tak samo Wam mówię dopóki @ nie ma to nie co zakładać z góry że przyjdzie. Ale spokojnie żadnej ciąży sobie wkręcać nie będę będę czekać czekać i jeszcze raz czekać ![]() Ale się rozpisałam jak szalona |
|
|
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isia a tak a propos brzusia to jak na tak wczesną ciążę to spory ten brzuszek ale ty szczuplutka jesteś ja niestety mam tłuszczyk na brzuchu i nic nie widać tyle tylko że nie co wzdęty jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale czy to możliwe by tak wcześnie serduszko było widać , ja byłam tydzień temu na badaniu ale to zaledwie 2mm zarodek a serduszko to chyba koło 8 tygodnia jeśli się mylę to mnie poprawcie ale tak słyszałam |
|||
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u mnie 31dc. @ nie ma, ale od czasu do czasu mam takie bole nieprzyjemne, piersi bola caly czas.kurde z drugiej str chcialabym zeby przyszla, bo myslalam nad zmiana pracy, bo teraz pracuje na pol etatu, a wiadomo lepiej caly niz pol, tym bardziej, ze teraz robimy kuchnie i kasa sie przyda a do tego wesele wiecie, moze jak dostac sie do banku spoldzielczego albo gdzie sa zbiorowe ogolszenia a prace w instytucjach publicznych?
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Hejka piątkowo! Jak dobrze, że już weekend. Oby do 16-tej.
Jestem dziś zła, bo wygląda na to, że chyba dziś owulka, a wczoraj było tak gorąco, że kompletnie nam się nie chciało przytulać. |
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dziś masz owu to i tak większe są szanse na zapłodnienie z przedwczorajszego seksu niż z dzisiejszego, bo zanim się poseksicie to komórka już nie będzie zdolna do zapłodnienia - jest zdolna tylko kilka godz.- dlatego najlepiej się pukać przed owu
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ten przedwczorajszy seksik to taki na szybko był, poleżałam potem z 5 minut i potem wszystko ze mnie wypłynęło, więc coś czuję, że ten cykl to też pójdzie na straty. |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a propo tych całych obserwacji powiem wam, ze bylo lepiej jak bardzo mało wiedzialam wczesniej gdy zaszlam w ciaze to nawet nie bylam pewna, czy to akurat ten dzien. Wydal mi sie 'dziwny i inny' od wszystkich to mysle sobie, a to sprobujemy dopiero pozniej zaczelam czytac na ten temat wszystko co mozliwe no i okazalo sie, ze to byl wlasnie trafiony dzien. Teraz jak juz wszystko wiemy to tak jak napisala Kwitka, doszukujemy sie symptomow i wmawiamy sobie :d głupie to ja tez mowie, ze to tak na luzie i w ogole ale wszystko zauwaze i odrazu doktor google![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A podobno najbardziej owocne sa przytulanki na jeden lub dwa dni przed owulka:d |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem mam ochotę przestać czytać wszystko dowiadywać się coraz więcej. Tak żeby sobie nic nie wkręcać, ale to jest silniejsze ode mnie. Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-07-27 o 13:20 |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doszukujemy sie, oczekujemy tych II kreseczek i myslisz, ze jak juz tobedzie TO uspokoisz sie ale wcale tak nie jest jest jeszcze gorzej heh bo ze wszystkim co tylko poczujesz czy zauwazysz chcesz juz, teraz, natychmiast! leciec do lekarza
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było. Słyszałam, że przytulanki przed owulką dają dziewczynkę, bo te plemniczki są wolniejsze ale dłużej żyją i mają większą szansę dotrzeć do komórki jajowej a jak przytulanki są w owulkę to będzie chłopiec, bo te plemniki są szybkie, więc prędzej trafią do celu.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fatalnie się dziś czuję. Od rana boli mnie głowa, brzuch boli stałe z różnym natężeniem do tego mam strasznie przewrazliwione zęby - w nocy spalam z nakladkami z żelem wybielajacym ale wcześniej nie miałam po tym takich wrażliwych - no żyć nie umierać.
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To podobno prawda, że przed owu to na dziewczynkę. Ja bym chyba wolała chłopca. Ale to niedawno mi się tak odmieniło, bo jeszcze jakiś czas temu marzyłam o dziewczynce. Ale co będzie to będzie, oby było niedługo i zdrowe. ![]() Anielka, bardzo ładne imię. Niespotykane, a jednocześnie niewymyślne. Takie mi się podobają najbardziej. Ja lubię typowo polskie imiona, ale jednocześnie takie, które się nie powtarzają zbyt często. A podwójnego bym nie dała. Ja mam jedno, TŻ też i uważam, że drugie jest zbędne.
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
Ja wcześniej też myślałam sobie, że nie chcę bliźniaków, ale teraz to już sobie myślę, że nawet fajnie by było, bo bym miała 2 dzieci za jednym machem
Oczywiście nie jednojajowe! Mówiłam, że wolę córkę, a teraz myślę, że niezależnie od płci będę się cieszyć
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się parka marzy
![]() A brzuchol zaczyna boleć, pewnie w końcu @ się zdecyduje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

.

Wrażenia z rozmowy mam takie bezpłciowe w sumie sama nie wiem ale nie nastawiam
. No trudno się mówi. Niby terminowo @ powinna przyjść jutro ale jakoś nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dziś testa ale jak widać negativ kurna. Skłoniło mnie to tego moje złe samopoczucie jakoś tak źle czułam się rano i chciało mi się
Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było.