Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 23:55   #4201
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A może i mam
spóźnione ale szczere życzonka Widzę, że koleja lwiczka
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która stosuje wiesiołka? To jest w tabletkach do połykania? Jak się go stosuje? Zamierzam poeksperymentować w tym cyklu
ja w szczęśliwym cyklu brałam wiesiolka naturkaps i nie wiem czy to jego zasługa, czy po prostu zbieg okoliczności
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć moje kochane dzisiaj lece
szczęśliwego lotu i udanego pobytu
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ja dziś zauważyłam u siebie różowego gluta i przyjmując, zupełnie teoretycznie, że mogła to być implantacja a caly czas czuje klucia, ciagnięcia i inne takie...mogę zacząć się wkrecać .
Nestety owu miałam w pon, wiec na implantację za wcześnie i zapewne znów za szybko przyjdzie @ i tyle z mojego wkrecania. Tymczasem zrobiłam sobie śpiki z siemienia i wymieszalam z owsianką - można powiedzieć, że zjadliwe, potem zapiję ziółkami na progesteron i chyba pójdę
kwitka, trzymam kciuki by to było TO
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja mam 1 kota i sama mu kuwetę sprzątam. Mam łopatkę do tego i każdym razem k.upa do woreczka, zawiązuję na supełek i do śmieci. Rączki mydełkiem. Nie wiem jakim sposobem miałabym się czymś zarazić. Przecież nie dotykam się do tego. Za każdym razem jak Kitek z kuwety wychodzi to oglądam mu łapki. Jak ma brudne to pod kran i mydłem je.
Ja to się tylko zastanawiam, czemu on co jakiś czas mi haftuje. Nie wychodzi z domu, odrobaczam go, daję najlepszą karmę (dla wrażliwych jelitek) z firmy royal... i mimo wszystko co jakiś czas muszę bełty sprzątać... Bleee
mój dachowiec też miał takie momenty że haftował bardzo często. Może to faktycznie było z obżarstwa Ale wydaje mi się też, że to szczególnie się nasilało w momentach gdy tracił więcej futra, np. gdy zaczynaly się uapły albo gdy zaczynał się okres grzewczy. Więcej sie futra nawcinał i musiał oddać, bosię nie strawiło Poza tym dajemy kićkom odklaczacz, więc on też pewnie własnie w taki sposób działa

Witam Was kochane
Wróciłam dziś od rodziców po prawie tygodniu Dziś chwila odpoczynku, wymizialiśmy nasze kićki, które zostały pod opieką koleżanki, no a jutro wyjazd weekendowy na imieniny znajomej. Jednak wcześniej, na 11.20 mam wizytę u gin. Dziewczyny jak ja się strasznie boję tej wizyty. Oczywiście mam najczarniesze myśli, choć jakichś szczególnych powodów nie mam by się martwić, bo się dość dobrze czuję. Tylko dziś po podróży trochę mnie podbrzusze bolało... Już bym chciala żeby bylo po tej wizycie, i żeby wszystko byo dobrze. I marzy mi się by było już widac serduszko, wtedy bylabym spokojniejsza chyba. Ale jutro początek piątego tyg od owu, a czyli początek 7mego od ostatniej miesiaczki, więc serduszka chyba jeszcze może nie być widac Jutro będziemy mówić o Fasolince tym naszym znajomym i tak bym chciała wiedzieć, ze serduszko już bije
Caluję Was mocno i już na dobre wrócę do Was w niedzielę. A dziś to ze 3 godziny nadrabiałam te 7 stron, które naprodukowałyście przez ten tydzień
Stary 2012-07-27, 07:05   #4202
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
teorema- witam Cię w naszym gronie. Jakoś przeskakiwały mi Twoje posty. Ja mam endometriozę 3 stopnia i powiem Ci szczerze, że leki rozkurczowe to można sobie w du.pę wsadzić! Ewentualnie podczas owulacji wziąć jak boli. Jeśli masz na myśli no-spę to nie sądzę, żeby ona mogła zaszkodzić. Mojej koleżance lekarz zalecił ja na początku ciąży jak miała skurcze związane z rozciąganiem macicy.
Czytałam wcześniej, że masz raczej krótkie @. Przynajmniej nie leci z ciebie jak z zarżniętej świni (sory za porównanie ) Niestety ja mam i długo (bo 7 dni) i boleśnie. Niestety żadne leki nie pomagają, a po ketonalu wymiotuję

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

u mnie trochę pomaga termofor z gorącą wodą... niestety jest to dość ryzykowne bo może spowodować krwotok ( u mnie na szczęście nic się takiego nie dzieje), ale zawsze jak @ się zbliża to test najpierw robie, właśnie głównie przez ten termofor. Bo jakbym była w ciąży to mogłabym ją przez to stracić
Witaj
Mam niepotwierdzono endo, tzn nie mialam jeszcze laparoskopii. Dwoch gin na podstawie objawow, wynikow badan (Ca 125) i umiejscowionego bolu tak stwierdzilo. Prz czym jeden z tych lekarzy powiedzial, ze nic nie poradzi na bol, a druga kazala mi brac spasmoline od 20 dc do konca okresu. Trzy razy pod rzad atak bolu sie nie pojawil!!! Myslalam, ze umre ze szczescia. Do tego kazala mi brac cos odwadniajacego i moczopednego, ale na szczescie sama spasmolina wystarcza. Trzeba brac 4 tabletki dziennie.
A bralas Dafalgan przecibolowy?
Termoforu nie uzywalam.

A ja sie dzis dziwnie czuje, 2 dni do @. Spac nie moge.. mam dzis urlop, kilka rzeczy do zalatwienia. Brzuch nadal nie boli w sumie, ale piersi tez nie, strasznie chce zrobic test, ale nadal nie wyjdzie, prawda?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:44   #4203
Szejda
Rozeznanie

Witam w piąteczek, jutro weekend i jeszcze tydzień i urlop
Jedziemy na tydzień do moich rodziców, gdzie będzie mój brat z moim chrześniakiem, gdzie są czyste jeziorka i jest gdzie pojeździć na rowerze. Potem jedziemy na weeknd nad morze a kolejny tydzień to jeszcze nie wiem

Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Witajcie,
Jeśli nie bedę przeszkadzać, to chciałabym do Was dołączyć... i od razu trochę się wypłakać.
Mam 33 lata i od lutego staramy się z mężem zaciążyć. Niestety właśnie okazało się, że ten cykl (6-ty), też się nie udał. Dwa piersze właściwie nie miały prawa zaowocować, bo okazało się, że starania wypadały w niewłaściwe dni, a owulacja prawdopodobnie wypadała 5-6 dni później. Cykle mam dość długie 32-34 dniowe, a miesiączki bardzo skąpe (zaledwie 1-2 dni + jeden dzień plamienia), ale bardzo bolesne. Moja ginekolog mówi, że to nie powinno stanowić problemu, przebadała mnie, kazała zrobić stertę badań (nawet okazało się, że przeszłam różyczkę, a byłam pewna, że nie) i kazała próbować. Najlepiej na luzie i nie stresować się, a jak przez pół roku się nie uda, to przyjść i będzie coś kombinować. I chyba właśnie to "na luzie" jest u mnie niewykonalne. Od kwietnia latam po domu jak wariatka z testami owulacyjnymi, i z nich + obserwacji śluzu wynika, ze owulacja wypada mi w 19-21 dc. Pierwsze dwa cykle w sumie przegapione, 3, 4 i 5 z testami owu też bez efektu, więc kupiłam żel pre-seed, ale 6 cykl też właśnie okazał się być stracony, bo franca @ przyszła. I jest mi źle. Siedzę, ryczę i mam naczarniejsze wizję ..., że pewnie nigdy się nie uda, że jestem za stara, itd...
Właściwie do 5-go cyklu starań nie wkręcałam się bardzo. Nie udało się, trudno, przykro i smutno, ale czułam jeszce przed@, że nie wyszło. Teraz było inaczej. Byłam pewna, że to był właśnie TEN miesiąc. Test robiłam przedwczoraj, więc jesccze przed spodziewaną @ i wydawało mi się, że widziałam baaardzo bladziutki cień drugiej kreseczki. Teraz wiem, że ja chyba poprostu bardzo chciałam go tam widzieć. Nie wiedziałam, że tak bardzo potrafię się wsłuchiwać w swój organizm, że pewnie większość objawów sobie uroiłam. Zawsze bóle podbrzusza pojawiały mi się max. 1-2 dni przed @, teraz miałam dziwne mrowienie/bulgotanie/lekkie kłucie 25 dc, czyli jakieś 5-6 dni po owu, i od tego czasu aż do dziś (@) dziwne lekkie bóle w podbrzuszu przechodzące w ciągnięcie i lekki ból w dole kręgosłupa. Sutki od 26 dc potwornie wrażliwe, co do tej pory mi się zdażało, piersi bolały tylko z boków, śluz gęsty, biały w znacznie większej ilości niż dotąd w tych samych dniach cyklu. Nawet dziwnie spokojna i mało żarłoczna byłam, a zawsze przed @ to lepiej bez kija do mnie nie podchodzić i mieszkam prawie w lodówce. Mam żal do siebie, ze tak się nakręciłam.
Też tak macie, że tłumaczycie sobie same, ze nie ma się co nakręcać (bo rozczarowanie będzie jeszcze większe), a i tak szukaćie w sobie TYCH pozytywnych oznak/ciągnięć/mrowień/bólu? Jak sobie z tym radzicie?
Mąż mi mówi, że na bank się uda, a jak nie teraz to w następnym miesiącu, ale widzę, że jego też boli, że to nie był TEN miesiąc. Widzę, ze on od dłuższego czasu dostaje ślinotoku na widok dzieci znajomych w wózkach. Pewnie też myślał, ze to tak raz, dwa i uda się zaciążyć.
Jutro idę do mojej ginekolog (chciałam w poniedziałek, jak @ się skończy), ale ona będzie już na urlopie. Zobaczymy co wymyśli, może monitoring.
Przepraszam, strasznie się rozpisałam. Chyba musiałam to z siebie wywalić, zeby na chwilę nie zalewać łzami klawiatury. Podczytuję Was od kilku dni i widzę, że niektórym się udaje, a to chyba mocno podnosi na duchu pozostałe starajace się, więc przycupnę sobie u Was, może podłapię część pozytywnych fluidów.

Witaj
Po to jesteśmy, żeby siebie wspierać i łapać fluidki od zafasolkowanych Pisz co Ci leży na sercu a zobaczysz, że z nami będzie łatwiej, wiem to sama po sobie U nas jest tak fajnie, że wszytskie Twoje smutki i problemy rozgonimy

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Mialam jako mala dziewczynka kotke z nerwica, wiem rozumiem. Nigdy jej nie przeszlo, a zyla 19 lat
Moj rasowy kotek tez jest jak pies. Spi w nogach, wszedzie chodzi za czlowiekiem i aportuje

Bosh, dziewczyny od 4 dni po pracy od 18 do 22 tylko was czytam, juz mi wszystko skacze przed oczami! Dobrze, ze TZ siedzi w pracy cale wieczory, bo by sie w glowe popukal chyba
Wizaz wciąga Ja zaczynam od rana
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:47   #4204
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja w szczęśliwym cyklu brałam wiesiolka naturkaps i nie wiem czy to jego zasługa, czy po prostu zbieg okoliczności
To może sobie dzisiaj kupię... W sumie jak nie zaszkodzi a może pomóc to czemu nie. A jak go zażywałaś? Widzę że stosowanie jest takie: dorośli: 1-2 kapsułki 3 razy na dobę. Wiem też, że można go stosować tylko do owulki.
Stary 2012-07-27, 08:48   #4205
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Jedziemy na tydzień do moich rodziców, gdzie będzie mój brat z moim chrześniakiem, gdzie są czyste jeziorka i jest gdzie pojeździć na rowerze. Potem jedziemy na weeknd nad morze a kolejny tydzień to jeszcze nie wiem

Miłego dnia!

Super, ja uwielbiam polskie jeziora i morze
Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość

Miłego dnia!

Super, ja uwielbiam polskie jeziora i morze
Oj, wciaga, wciaga Moj kregoslup mnie nienawidzi za to ciagle siedzenie przy kompie, najpierw 8 godz w pracy, pozniej kilka w domu..
Cytat:
To może sobie dzisiaj kupię... W sumie jak nie zaszkodzi a może pomóc to czemu nie. A jak go zażywałaś? Widzę że stosowanie jest takie: dorośli: 1-2 kapsułki 3 razy na dobę. Wiem też, że można go stosować tylko do owulki.
Tez myslalam o wiesiolku w nastepnym cyklu. Ale troche mnie odstrasza jego dzialanie ...
Stary 2012-07-27, 09:09   #4206
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

mój dachowiec też miał takie momenty że haftował bardzo często. Może to faktycznie było z obżarstwa Ale wydaje mi się też, że to szczególnie się nasilało w momentach gdy tracił więcej futra, np. gdy zaczynaly się uapły albo gdy zaczynał się okres grzewczy. Więcej sie futra nawcinał i musiał oddać, bosię nie strawiło Poza tym dajemy kićkom odklaczacz, więc on też pewnie własnie w taki sposób działa

Witam Was kochane
Wróciłam dziś od rodziców po prawie tygodniu Dziś chwila odpoczynku, wymizialiśmy nasze kićki, które zostały pod opieką koleżanki, no a jutro wyjazd weekendowy na imieniny znajomej. Jednak wcześniej, na 11.20 mam wizytę u gin. Dziewczyny jak ja się strasznie boję tej wizyty. Oczywiście mam najczarniesze myśli, choć jakichś szczególnych powodów nie mam by się martwić, bo się dość dobrze czuję. Tylko dziś po podróży trochę mnie podbrzusze bolało... Już bym chciala żeby bylo po tej wizycie, i żeby wszystko byo dobrze. I marzy mi się by było już widac serduszko, wtedy bylabym spokojniejsza chyba. Ale jutro początek piątego tyg od owu, a czyli początek 7mego od ostatniej miesiaczki, więc serduszka chyba jeszcze może nie być widac Jutro będziemy mówić o Fasolince tym naszym znajomym i tak bym chciała wiedzieć, ze serduszko już bije
Caluję Was mocno i już na dobre wrócę do Was w niedzielę. A dziś to ze 3 godziny nadrabiałam te 7 stron, które naprodukowałyście przez ten tydzień
Oby już było serduszko widać, 3mamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty

Szejda-zazdroszczę tego urlopu, ja chcę jeszcze raaaz!
Może uda mi się wykombinować w sierpniu jeszcze kilka dni

A tak w ogóle to Dzień Dobry

No tak dziś piąteczek i weekend ale ja i tak jutro idę na rano do pracy...dobrze,że dziś mam wolne bo mam zamiar się trochę poopalać
Jutro jedziemy popołudniu z Tż kupić farby itp bo w sierpniu mamy zaplanowany mały remoncik pokoju
A tak w góle to strasznie mnie dzisiaj brzuch boli od podbrzusza aż do żołądka promieniuje...przez to przebudzilam się dziś o 6 rano i teraz już wstałam na dobre bo i tak zasnąć nie moglam przez ten ból i upał...

A tak w ogole to które w najbliżyszm czasie testują,hmm?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:12   #4207
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny, kupiłam tego wiesiołka ale wyczytałam w ulotce że zmniejsza krzepliwość krwi, a ja i tak mam słabą krzepliwość, więc nie będę go stosować... Wiem że słaba krzepliwość może powodować problemy z zagnieżdżeniem się zarodka (gdzieś to wyczytałam), więc nie zaryzykuję...
Stary 2012-07-27, 09:14   #4208
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry.
U mnie 34 dc, 9 dzień po odstawieniu lutka a @ brak. Zaczynam się martwić, bo to dobrze nie wróży
Stary 2012-07-27, 09:24   #4209
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U mnie 34 dc, 9 dzień po odstawieniu lutka a @ brak. Zaczynam się martwić, bo to dobrze nie wróży
gdzieś czytałam, że łaski po lutku to i 14 dni czekają. Może jak nie dostaniesz, to w przyszłym tyg gin?

Cytat:
Dziewczyny, kupiłam tego wiesiołka ale wyczytałam w ulotce że zmniejsza krzepliwość krwi, a ja i tak mam słabą krzepliwość, więc nie będę go stosować... Wiem że słaba krzepliwość może powodować problemy z zagnieżdżeniem się zarodka (gdzieś to wyczytałam), więc nie zaryzykuję...
Ja po wiesiołku nie dość, że nie widziałam różnicy to jeszcze bolał mnie żołądek i dochodziły skurcze. Masakra.
Cytat:

Witam Was kochane
Czekamy na relację z wizyty. U mnie w 6 tyg wg @ było już widac serducho, wiec trzymam kciuki.
ps. ja też lwica
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:31   #4210
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
gdzieś czytałam, że łaski po lutku to i 14 dni czekają. Może jak nie dostaniesz, to w przyszłym tyg gin?
Nom też czytałam, ale zazwyczaj problemy z @ po lutku są jak jest torbiel. No i się zastanawiam, czy w 5 dni można takową wyhodować ...?
Poza tym, część lasek bierze lutka na wywołanie @, kiedy nie mają jej tygodniami albo i miesiącami, wtedy może faktycznie trzeba dłużej poczekać .. a ja miałam wszystko w miarę regularne, tego lutka wzięłam tak o, bo skoro owu nie będzie to oszukam organizm, że była i pójdzie wszystko normalnie. A tu takie coś

A no i dziwnie się szyjka zachowuje, jeszcze 2 dni temu była otwarta i miękka, teraz się zamknęła

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:34
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:32   #4211
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to które w najbliżyszm czasie testują,hmm?
Ja chyba... jakos w nd. Ale teraz czuje, ze w moim przypadku chyba nie doszlo do pekniecia pecherzyka, bo nie mam ZADNYCH objawow wskazujacych na @, nie mowiac o ciazy Juz raz tak mialam w marcu, musialam brac luteine na wywolanie
Stary 2012-07-27, 09:50   #4212
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Nom też czytałam, ale zazwyczaj problemy z @ po lutku są jak jest torbiel. No i się zastanawiam, czy w 5 dni można takową wyhodować ...?
Poza tym, część lasek bierze lutka na wywołanie @, kiedy nie mają jej tygodniami albo i miesiącami, wtedy może faktycznie trzeba dłużej poczekać .. a ja miałam wszystko w miarę regularne, tego lutka wzięłam tak o, bo skoro owu nie będzie to oszukam organizm, że była i pójdzie wszystko normalnie. A tu takie coś

A no i dziwnie się szyjka zachowuje, jeszcze 2 dni temu była otwarta i miękka, teraz się zamknęła
no ja wychodowalam torbiel 6 cm w 1 dzień...
myśle, że niepotrzbnie namieszałaś tym lutkiem skoro wcześniej miałaś w miare normalnie. Często cykle są bez owu i nawet o tym nie wiemy a @ przychodzi normalnie. Teraz nie ma co gdybac tylko trza czekac. Z szyjka to nie mam nawet konceptu co może być nie halo, bo moja cały czas otwarta ( peknieta) i nie wiem kiedy się powinna zamykać ale raczej nie przed @...
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-27, 10:01   #4213
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:

Maru, ja wiem, że najprawdopodobniej nie było owulacji, ale wiesz różńie bywa. Ty robiłaś test?

A co do torbieli mi się potrafiły robić w ciągu kilku dni. Największa 7cm
Stary 2012-07-27, 10:14   #4214
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
no ja wychodowalam torbiel 6 cm w 1 dzień...
myśle, że niepotrzbnie namieszałaś tym lutkiem skoro wcześniej miałaś w miare normalnie. Często cykle są bez owu i nawet o tym nie wiemy a @ przychodzi normalnie. Teraz nie ma co gdybac tylko trza czekac. Z szyjka to nie mam nawet konceptu co może być nie halo, bo moja cały czas otwarta ( peknieta) i nie wiem kiedy się powinna zamykać ale raczej nie przed @...
Kwitko, wcześniej miałam normalnie, ale ten cykl był inny i nie było jajek (monitoring 12 dc) no i nie było jajowego śluzu itp. Więc ten cykl raczej był bez owulacji. Pytałm lekarza, czy jest szansa, że jeszcze jakieś jajko urośnie, odpowiedział, że w tym cyklu już nie. Więc w 17 dc zaczęłam brać lutka. Sama nie wiem, czy mogłam namieszać ... w sumie gin mi zapisywał lutka już, brałam po domniemanej owu do @, @ przyłaziła, wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Maru, ja wiem, że najprawdopodobniej nie było owulacji, ale wiesz różńie bywa. Ty robiłaś test?

A co do torbieli mi się potrafiły robić w ciągu kilku dni. Największa 7cm
Hmm nawet jeśli to jak już pisałam - po tym USG do 17 dc nie było nic ... nie mieliśmy mocy. Więc nie ma co testować. Chyba, że to z poprzedniego cyklu a gin nie zauważył ehehe ale to by było przegięcie. Zresztą, gdyby to było z poprzedniego cyklu to już dawno bym miała jakieś objawy.

Boję się torbieli właśnie ... chociaż gdyby coś urosło to pewnie by pobolewało chociaż .. a tu nic. Jak normalnie mam bóle jajników w okolicach @ tak teraz nic, zero, null. Tylko wywaliło mi bebzon trochę.

Aa, a jak jest torbiel to cycki są takie jak przed @?
Stary 2012-07-27, 10:33   #4215
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:

Aa, a jak jest torbiel to cycki są takie jak przed @?
Hmm nie znam się na torbielach i nie wiem dlaczego i gdzie powstają za wyjątkiem tych z niepeknietego jaja, bo sama taka miałam.
U mnie było tak : bardzo bolesna owu, na drugi dzień usg u gin i potwierdzona owu i już torbiel krwotoczna. Od tego dnia dupek przez 7 dni a już 9 @. Nie miałam żadnych zwyczajowych objawów takich jak ból cyca, brzucha czy bycie wredną zołzą. Nic. Okres dostałam w 20 dc....
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-27, 10:52   #4216
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Hmm nie znam się na torbielach i nie wiem dlaczego i gdzie powstają za wyjątkiem tych z niepeknietego jaja, bo sama taka miałam.
U mnie było tak : bardzo bolesna owu, na drugi dzień usg u gin i potwierdzona owu i już torbiel krwotoczna. Od tego dnia dupek przez 7 dni a już 9 @. Nie miałam żadnych zwyczajowych objawów takich jak ból cyca, brzucha czy bycie wredną zołzą. Nic. Okres dostałam w 20 dc....
Heh .. no nic, będę musiała iść do gina jak nie dostanę tej @.
W poniedziałki przyjmuje, to się wepcham na krzywy ryj
Jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to będzie 12 dzień po lutku, to chyba w sam raz na wizytę ...
Stary 2012-07-27, 11:01   #4217
monini2507
Zakorzenienie

Hej laseczki moje kochane wróciłam.
Byłam rano na rozmowie bo tak jak Wam pisałam w pon był pierwszy etap i rozmowa z taką kobitką a dziś rozmowa z szefem. Ogólnie wybrali nas 2 dziewczyny ale pracę dostanie tylko jedna. Także trzymajcie mocno kciuki proszę Was Wrażenia z rozmowy mam takie bezpłciowe w sumie sama nie wiem ale nie nastawiam

Mokka daj znaka jak tam po wizycie ale według mnie będzie wszytsko ok zobaczysz i serduszko też już pewnie usłyszysz

No to widzę że tu u nas na forum dużo lwic
Co do testowania to ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam testa ale tylko I krecha niestety . No trudno się mówi. Niby terminowo @ powinna przyjść jutro ale jakoś nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dziś testa ale jak widać negativ kurna. Skłoniło mnie to tego moje złe samopoczucie jakoś tak źle czułam się rano i chciało mi się więc pomyślałam że może to to ale jednak to nie było to. No cóz trudno pozostaje czekać na @ i działać dalej w sumei już 11 cykl.

Ale znam Wasze zdanie i sama tak samo Wam mówię dopóki @ nie ma to nie co zakładać z góry że przyjdzie. Ale spokojnie żadnej ciąży sobie wkręcać nie będę będę czekać czekać i jeszcze raz czekać

Ale się rozpisałam jak szalona
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:09   #4218
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Hmm. jeszcze trochę i też będziesz taka mądra. Człowiek uczy się całe życie. Fakt, że dzięki starankom też mi trochę wiedzy przybyło.

A u nas pogoda piękna, ja niestety siedzę w domku, bo po dłuższym przebywaniu na dworze mam zawroty głowy i ogólnie źle się czuje. Także lato podziwiam z balkonu. Też dobrze.
Całuski Laseczki.
No może i racja, jeszcze nie jestem w temacie ale jak przejdę swoją pierwszą ciążę to na pewno nieco wiedzy mi przybędzie

Isia a tak a propos brzusia to jak na tak wczesną ciążę to spory ten brzuszek ale ty szczuplutka jesteś ja niestety mam tłuszczyk na brzuchu i nic nie widać tyle tylko że nie co wzdęty jest

Cytat:
Czytałam wcześniej, że masz raczej krótkie @. Przynajmniej nie leci z ciebie jak z zarżniętej świni (sory za porównanie ) Niestety ja mam i długo (bo 7 dni) i boleśnie. Niestety żadne leki nie pomagają, a po ketonalu wymiotuję

u mnie trochę pomaga termofor z gorącą wodą... niestety jest to dość ryzykowne bo może spowodować krwotok ( u mnie na szczęście nic się takiego nie dzieje), ale zawsze jak @ się zbliża to test najpierw robie, właśnie głównie przez ten termofor. Bo jakbym była w ciąży to mogłabym ją przez to stracić
U mnie bywa podobnie tyle że u mnie okres trwa 3-5 dni zależy i raczej ostatnie dni to skąpy, ale bóle na początku mocne i też się wspomagałam termoforem i to jedyny skuteczny i szybki sposób

Cytat:

Witam Was kochane
Wszystko będzie dobrze zobaczysz ale czy to możliwe by tak wcześnie serduszko było widać , ja byłam tydzień temu na badaniu ale to zaledwie 2mm zarodek a serduszko to chyba koło 8 tygodnia jeśli się mylę to mnie poprawcie ale tak słyszałam
Stary 2012-07-27, 11:18   #4219
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
u mnie 31dc. @ nie ma, ale od czasu do czasu mam takie bole nieprzyjemne, piersi bola caly czas.kurde z drugiej str chcialabym zeby przyszla, bo myslalam nad zmiana pracy, bo teraz pracuje na pol etatu, a wiadomo lepiej caly niz pol, tym bardziej, ze teraz robimy kuchnie i kasa sie przyda a do tego wesele wiecie, moze jak dostac sie do banku spoldzielczego albo gdzie sa zbiorowe ogolszenia a prace w instytucjach publicznych?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:35   #4220
dedra
Zadomowienie

Hejka piątkowo! Jak dobrze, że już weekend. Oby do 16-tej.
Jestem dziś zła, bo wygląda na to, że chyba dziś owulka, a wczoraj było tak gorąco, że kompletnie nam się nie chciało przytulać. Przytulanko było przedwczoraj no i trzeba będzie dzisiaj się postarać. Coś szybko w tym miesiącu wypada, bo dziś dopiero 11dc. A może tylko mi się wydaje, że pęcherzyk pęka. Kłuje mnie dziś prawy jajnik i przed chwilą trochę niedobrze mi się zrobiło. Zauważyłam, że zawsze na owu mam lekkie mdłości. Śluzu tylko jakoś mało, taki glutek wczoraj był, a dziś jakoś nie bardzo. Denerwują mnie te obserwacje. Wolałabym się jakoś od tego odciąć. Nie myśleć, ale nie da się...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:20   #4221
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Hejka piątkowo! Jak dobrze, że już weekend. Oby do 16-tej.
Jestem dziś zła, bo wygląda na to, że chyba dziś owulka, a wczoraj było tak gorąco, że kompletnie nam się nie chciało przytulać. Przytulanko było przedwczoraj no i trzeba będzie dzisiaj się postarać. Coś szybko w tym miesiącu wypada, bo dziś dopiero 11dc. A może tylko mi się wydaje, że pęcherzyk pęka. Kłuje mnie dziś prawy jajnik i przed chwilą trochę niedobrze mi się zrobiło. Zauważyłam, że zawsze na owu mam lekkie mdłości. Śluzu tylko jakoś mało, taki glutek wczoraj był, a dziś jakoś nie bardzo. Denerwują mnie te obserwacje. Wolałabym się jakoś od tego odciąć. Nie myśleć, ale nie da się...
ja też mam już dość tych obserwacji, kiedyś nie zwracalam na to wszystko uwagi a teraz nawet jak wmawiam sobie, że to olewam to i tak mimo woli zauważam każde kłucie, ból czy glutek... no i oczywiście wszystko jest dla mnie zwiastunem ciąży
jak dziś masz owu to i tak większe są szanse na zapłodnienie z przedwczorajszego seksu niż z dzisiejszego, bo zanim się poseksicie to komórka już nie będzie zdolna do zapłodnienia - jest zdolna tylko kilka godz.- dlatego najlepiej się pukać przed owu
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-27, 12:24   #4222
dedra
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam już dość tych obserwacji, kiedyś nie zwracalam na to wszystko uwagi a teraz nawet jak wmawiam sobie, że to olewam to i tak mimo woli zauważam każde kłucie, ból czy glutek... no i oczywiście wszystko jest dla mnie zwiastunem ciąży
jak dziś masz owu to i tak większe są szanse na zapłodnienie z przedwczorajszego seksu niż z dzisiejszego, bo zanim się poseksicie to komórka już nie będzie zdolna do zapłodnienia - jest zdolna tylko kilka godz.- dlatego najlepiej się pukać przed owu
No właśnie też tak mi się wydaje, ale chyba spróbujemy dzisiaj profilaktycznie. Różnie to z tą owu może być. A przez tą duchotę wieczorną to wczoraj myślałam, że zdechnę. Chyba na wieczór musimy sobie do sypialni zabierać wiatrak.
A ten przedwczorajszy seksik to taki na szybko był, poleżałam potem z 5 minut i potem wszystko ze mnie wypłynęło, więc coś czuję, że ten cykl to też pójdzie na straty.
Stary 2012-07-27, 13:13   #4223
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie też tak mi się wydaje, ale chyba spróbujemy dzisiaj profilaktycznie. Różnie to z tą owu może być. A przez tą duchotę wieczorną to wczoraj myślałam, że zdechnę. Chyba na wieczór musimy sobie do sypialni zabierać wiatrak.
A ten przedwczorajszy seksik to taki na szybko był, poleżałam potem z 5 minut i potem wszystko ze mnie wypłynęło, więc coś czuję, że ten cykl to też pójdzie na straty.
czesto ten cykl, ktory wydaje Ci sie ze 'slaby' byl i nic z tego nie bedzie to okazuje sie największą niespodzianką a propo tych całych obserwacji powiem wam, ze bylo lepiej jak bardzo mało wiedzialam wczesniej gdy zaszlam w ciaze to nawet nie bylam pewna, czy to akurat ten dzien. Wydal mi sie 'dziwny i inny' od wszystkich to mysle sobie, a to sprobujemy dopiero pozniej zaczelam czytac na ten temat wszystko co mozliwe no i okazalo sie, ze to byl wlasnie trafiony dzien. Teraz jak juz wszystko wiemy to tak jak napisala Kwitka, doszukujemy sie symptomow i wmawiamy sobie :d głupie to ja tez mowie, ze to tak na luzie i w ogole ale wszystko zauwaze i odrazu doktor google

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A podobno najbardziej owocne sa przytulanki na jeden lub dwa dni przed owulka:d
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:19   #4224
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
czesto ten cykl, ktory wydaje Ci sie ze 'slaby' byl i nic z tego nie bedzie to okazuje sie największą niespodzianką a propo tych całych obserwacji powiem wam, ze bylo lepiej jak bardzo mało wiedzialam wczesniej gdy zaszlam w ciaze to nawet nie bylam pewna, czy to akurat ten dzien. Wydal mi sie 'dziwny i inny' od wszystkich to mysle sobie, a to sprobujemy dopiero pozniej zaczelam czytac na ten temat wszystko co mozliwe no i okazalo sie, ze to byl wlasnie trafiony dzien. Teraz jak juz wszystko wiemy to tak jak napisala Kwitka, doszukujemy sie symptomow i wmawiamy sobie :d głupie to ja tez mowie, ze to tak na luzie i w ogole ale wszystko zauwaze i odrazu doktor google

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Różnie może być. Jak się nie uda to lecą do mnie ziółka z fluidkami ciążowymi od Isi.
Czasem mam ochotę przestać czytać wszystko dowiadywać się coraz więcej. Tak żeby sobie nic nie wkręcać, ale to jest silniejsze ode mnie.

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-07-27 o 13:20
Stary 2012-07-27, 13:27   #4225
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Różnie może być. Jak się nie uda to lecą do mnie ziółka z fluidkami ciążowymi od Isi.
Czasem mam ochotę przestać czytać wszystko dowiadywać się coraz więcej. Tak żeby sobie nic nie wkręcać, ale to jest silniejsze ode mnie.
chyba kazda z nas to ma doszukujemy sie, oczekujemy tych II kreseczek i myslisz, ze jak juz tobedzie TO uspokoisz sie ale wcale tak nie jest jest jeszcze gorzej heh bo ze wszystkim co tylko poczujesz czy zauwazysz chcesz juz, teraz, natychmiast! leciec do lekarza
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:46   #4226
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
No może i racja, jeszcze nie jestem w temacie ale jak przejdę swoją pierwszą ciążę to na pewno nieco wiedzy mi przybędzie

Isia a tak a propos brzusia to jak na tak wczesną ciążę to spory ten brzuszek ale ty szczuplutka jesteś ja niestety mam tłuszczyk na brzuchu i nic nie widać tyle tylko że nie co wzdęty jest
Z tym moim brzuchem to tak dziwnie i boję się, że mogą być bliźnięta. Szczerze mówiąc to nie bardzo mi się to uśmiecha, ale wiadomo jak będę to i tak będziemy kochać maleństwa. Wizytę mam 2 sierpnia i wtedy na USG się okaże co się w pęcherzyku kryje. Chciałabym jeszcze jedną dziewczynkę. Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość

Słyszałam, że przytulanki przed owulką dają dziewczynkę, bo te plemniczki są wolniejsze ale dłużej żyją i mają większą szansę dotrzeć do komórki jajowej a jak przytulanki są w owulkę to będzie chłopiec, bo te plemniki są szybkie, więc prędzej trafią do celu.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:01   #4227
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:

Słyszałam, że przytulanki przed owulką dają dziewczynkę, bo te plemniczki są wolniejsze ale dłużej żyją i mają większą szansę dotrzeć do komórki jajowej a jak przytulanki są w owulkę to będzie chłopiec, bo te plemniki są szybkie, więc prędzej trafią do celu.
Też tak czytałam... ja chciałabym dziewczynkę, bo chłopca już mam ale będę kochać niezależnie. Blizniakami bym nie pogardzila Imiona też już mamy wybrane Nadia i Borys....

Fatalnie się dziś czuję. Od rana boli mnie głowa, brzuch boli stałe z różnym natężeniem do tego mam strasznie przewrazliwione zęby - w nocy spalam z nakladkami z żelem wybielajacym ale wcześniej nie miałam po tym takich wrażliwych - no żyć nie umierać.
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-27, 14:33   #4228
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Z tym moim brzuchem to tak dziwnie i boję się, że mogą być bliźnięta. Szczerze mówiąc to nie bardzo mi się to uśmiecha, ale wiadomo jak będę to i tak będziemy kochać maleństwa. Wizytę mam 2 sierpnia i wtedy na USG się okaże co się w pęcherzyku kryje. Chciałabym jeszcze jedną dziewczynkę. Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było.

Ale będą jajca jak się okaże że masz dwójeczkę w brzusiu. To wprawdzie dwa razy więcej problemów, ale i dwa razy więcej szczęścia. Chociaż ja bym chyba nie chciała bliźniaków.
To podobno prawda, że przed owu to na dziewczynkę. Ja bym chyba wolała chłopca. Ale to niedawno mi się tak odmieniło, bo jeszcze jakiś czas temu marzyłam o dziewczynce. Ale co będzie to będzie, oby było niedługo i zdrowe.
Anielka, bardzo ładne imię. Niespotykane, a jednocześnie niewymyślne. Takie mi się podobają najbardziej. Ja lubię typowo polskie imiona, ale jednocześnie takie, które się nie powtarzają zbyt często. A podwójnego bym nie dała. Ja mam jedno, TŻ też i uważam, że drugie jest zbędne.
Stary 2012-07-27, 15:33   #4229
lady_malgo
Rozeznanie

Ja wcześniej też myślałam sobie, że nie chcę bliźniaków, ale teraz to już sobie myślę, że nawet fajnie by było, bo bym miała 2 dzieci za jednym machem Oczywiście nie jednojajowe! Mówiłam, że wolę córkę, a teraz myślę, że niezależnie od płci będę się cieszyć

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:42   #4230
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Mnie się parka marzy

A brzuchol zaczyna boleć, pewnie w końcu @ się zdecyduje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości