|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
A ja uwielbiam prasować!! najbardziej nie lubie myć naczyń wrr..
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Napiszcie mi dziewczyny czy jeszcze pracujecie czy jesteście już na zwolnieniu. Ja póki co mam wakacje, ale głęboko się zastanawiam czy we wrześniu wracać do pracy. Tyle starań o dzidzię, najmłodsza też już nie jestem (w grudniu skończę 31 lat
, w związku z tym mam niemały dylemat. A co do pogody, to faktycznie. Cały dzień leżę w salonie przed wiatrakiem, bo totalnie z nóg mnie taki upał ścina. |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o widzisz a moją kolejną najbardziej znienawidziałą czynnościa domową jest mycie naczyń ![]() nic ja lece lepic te leniwe kopytka czy tez pierogi jak kto woli
|
|
#3695 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego jak jem płatki, to czokoszki(biedronkowe czokapik), albo kakao robię![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak pojechałam wtedy na pogotowie, to w głowie miałam tylko pytanie, czy z dzidzią wszystko ok. Przepraszałam nawet brzucha za moje głupie wątpliwości I czekam tylko na te ruchy, w nocy coś poczułam takie inne coś, aż się obudziłam, ale teraz nie wiem, czy mi się to nie przyśniło, bo myślę o tym w koło![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... kiedyś tak sobie gadałam z przyjaciółką o tym że jak będziemy w ciąży to sobie sesje walniemy z brzuszkiem hmmmmm.....
ciekawa jestem ile kosztuje
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tylko dziecię się pojawi i wexmiesz je na ręcę - miną !!!
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już kocham takie opiekane na słonince a takie połączenie typu tłuste+ cukier to mój TŻ stosuje: placki ziemniaczane z keczupem i cukrem nawet w ciązy sie do nich nie przekonałam, zjem jedynie delikatnie posolone |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj zasuwacie!
a mi się tak spać chce, że kompletnie nie chce mi się ruszyć z kanapy .....i jeszcze śniadania nie jadłam
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to chyba popłaszcze sie przed teściową o kluski śląskie, mniam
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopytka są z ziemniaków, a leniwe z ziemniaków i sera (do nich idealnie cukier pasuje). Posłodziłam kopytka, bo pod tą nazwą znałam własnie te z serem. I od tej pory to co ja znałam jako kopytka nazywam prawidłowo leniwe
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym na twoim miejscu poszla, ja planuje wziąć L4 na wizycie 10-ego
|
|
#3704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia robiła leniwe, mama kopytka. Tylko, że jak robimy w domu na 4 osoby (babci nie liczę, je śladowe ilości) to na dwa dni bierzemy 3 kg ziemniaków. I w pierwszy dzień jem z cukrem i masełkiem, a na drugi sobie odsmażam i wtedy czasem dodamy te skwarki, czy co to tam jest ![]() A TŻ to ładnie sobie wychowujesz i bardzo dobrze. Ja też nie prasuję, jestem zdania, że "wyprasuje" się na mnie ![]() a chłop też ma rączki, a żelazko nie jest trudne w obsłudze![]() Cytat:
Ale to bym prędzej koleżankę wzięła, jakieś ładne tło, bo na fotografa to bym sępiła pewnie kasę
|
||
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuję i mam zamiar pracować do końca grudnia.
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
mojego tzta do mycia zmusiłby chyba tylko brak czgos czystego z czego moglby sie napic soku...... ja uwielbiam myc naczynia, dlatego nie ma u nas problemu- jedynie wymagam zeby naczynia po sobie odnosic do zlewu bo inaczej
![]() ![]() A pamietam jak po slubie swiezo upieczony małżonek nie zaniosł brudów do kosza w lazience tylko rzucił tam gdzie stał. powiedzialam wyraznie ze ja po nim sprzatac nie bede tak jak jego mamusia nauczyła (jego brat 25 l. do tej pory nie zaniesie po sobie nawet skarpetek tylo ona chodzi i zbiera). Powiedział ze zrozumiał. Po czym następnego dnia znowu nie zaniósł. Nie krzyczałam, nie posprzątałam (omijałam szerokim łukiem ale zostawiłam tam gdzie leżało)- po prostu nie uprałam ![]() ![]() ![]() a straznie mu zalezało bo to była koszula od munduru do pracy![]() ![]() Jak poszedł z brudnym kołnierzykiem tak nastęopnym razem nawet moją bluze zaniosl jak zdjęłam i zostawiłam na barierce ![]() ![]() klask i:troche tresury jeszcze nikomu nie zaszkodziło |
|
|
|
#3707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a ja nie lubię myć naczyń, prasować, sprzątać...Ze mnie to ogólnie leń jest Ale lubie jak jest czyst0 wiec sprzątam.Tak mi narobiłyście smaka na te kopytka, że aż chyba sobie ulepie kilka. W ogóle to wczoraj miałam smaka na naleśniki z dżemem, ale nie miałam dżemu to zrezygnowałam i nie zrobiłam :/
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię takich rzeczy, jak kopytka czy leniwe...
Jak mama czasem zrobi, to zjem, ale sama bym się nie pokusiła...Ja dzisiaj robię klopsiki w sosie marinara z młodymi ziemniaczkami i mizerią.
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej. Witam.Ale duchota. Ja czekam na obiadek. Dziś pieczarkowa i mielone
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle miałam wczoraj takie humory...
Ostatnio jakaś mówi, czy kupię jej kawę, to biorę do wózka tą najtańszą,a ona, że nie tą i mi nescafe pokazuje Zrobiłabym pierogi z jagodami dziś, ale tak straaasznie mi się nic nie chce, nogi by mnie bolały od stania. Leń totalny.
|
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Uh ja nienawidzę zmywać naczyń, zawsze czekam do ostatniego momentu jak juz narawde nie mam wyjścia. A jak są naczynia pozmywane to odrazu porządek widać wiec gonie TŻ-a często do tej parszywej roboty.
Na L4 poszłam bo nie widziałam lepszego wyjścia. Pracuje jako sprzedawca i muszę dźwigać.Podnosiłam skrzynki po 30,40 kg gdzie sama warzę 55. Dlatego byłam taka wystraszona jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. Wytłumaczyłam lekarzowi że u mnie w pracy nie będzie przywilejów bo "ktoś to musi zrobić". Od razu wiedziałam na czym stoję i czym to śmierdzi. Ja bym coś zjadła ale nie mam pojęcia co.Wszystko wydaje sie mi za słodkie lub za kwaśne. Najlepiej to bym zjadła pizze z mojej ulubionej pizzerii ![]() Do smażenia naleśników przymierzam się już 3 dni i zebrać się nie mogę. |
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (20 użytkowników i 6 gości) pstryczek84, malizna777, nomenklaturabinominalna, marta00537, e_vel, meneq, bishonka, BlackSanctum, monamur, insolito, hope01, ilkas, sylwietta1988, Delicjanka, aska27adopcje, ILLUSION, maluchna30, mikakrolikowa
Ale nas dziś tu duuuuużo! |
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pędzicie
U mnie przeziębienia ciąg dalszy, gardło już tak nie piecze ale teraz przyszedł czas na kaszel. W nocy strasznie się meczyłam. Jejku kiedy to minie ![]() Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja zamierzam chodzić. U mnie w mieście jest jedna bezpłatna gdzie chodziło dużo moich koleżanek i były zadowolone. Są zarówno wykłady jak i ćwiczenia fizyczne m.in. z piłkami ale co najważniejsze to są niektóre wykłady na które się przychodzi z partnerami. Koleżanka mi opowiadała że jak ona klęła i płakała bo ją piersi bardzo bolały jak karmiła i nie wiedziała co robić to mąż właśnie jej pomógł bo zapamiętał z wykładów co robić w takiej sytuacji a ona w tym bólu i stresie nie myślała o tym zupełnie. Są też wspólne zajęcia praktyczne z zajmowania się maleństwem np. przewijania czy kąpieli. Mojemu mężowi się przydadzą bo po pierwsze to nasze pierwsze dziecko a po drugie jak byliśmy ostatnio u mojego bratanka kilka dni po jego urodzeniu to powiedział że jak nasze dzieciątkobędzie takie maleńkie to on poczeka ze 3 miesiące aż podrośnie a do tego czasu będzie się bał dotykać i brać na ręce ![]() ![]() Zapomniałam dodać że do szkoły rodzenia chodzi się od 23 albo 27 tygodnia ciąży (muszę zadzwonić i dopytać bo nie pamiętam).
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-27 o 13:37 |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
nooom dzisiaj lecimy
zjadłam śniadanie i taaaaaaaak mi się chce spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać. ......
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jak ty masz taką chodzoną pracę, to dasz radę z brzucholem śmigać po NS tak długo?
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię zmywać, prasuję tylko jeśli już muszę.
Gotować też lubię, w poprzednim poście chodziło mi o to, że w ciąży mi się wszystkiego odechciało... Teraz np powinnam pozmywać ale zamiast tego wykąpałam się i zjadłam serek wiejski z pomidorem. Oprócz tego zjadłam dzisiaj jeszcze kubek zimnego mleka z chrupiącym musli z bananem, oraz banana. Więc troszkę lepiej dzisiaj z jedzeniem, uff. I zaraz wezmę magnez postanowiłam sobie, że bedę brać. W prenatalu nie ma więc nie zaszkodzi. |
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dziś obżeram
non stop coś jem
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy, plany planami, ale mogą się zweryfikować. Część rzeczy mogę załatwić przez mail czy telefon , ale nie zawsze.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-27 o 13:50 |
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to zmywareczka i po problemie ![]() QUOTE=Delicjanka;35542498]Wiecie co... kiedyś tak sobie gadałam z przyjaciółką o tym że jak będziemy w ciąży to sobie sesje walniemy z brzuszkiem hmmmmm..... ciekawa jestem ile kosztuje [/QUOTE]Taka sesja to super sprawa, czasami oglądam sesje e necie - fajna pamiątka... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

i prasuje tylko koszule, sukienki 
, w związku z tym mam niemały dylemat. 

Dlatego jak jem płatki, to czokoszki(biedronkowe czokapik), albo kakao robię
Już tydzień się to ciągnie

nawet w ciązy sie do nich nie przekonałam, zjem jedynie delikatnie posolone

klask i:
i taaaaaaaak mi się chce spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać. ......