|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
A niestety dziś w nocy obudziłam się o 4 na ranem, brzuch bolał jak na @. Biegiem do łazienki, siku, czysto. Ale niestety jak sprawdziłam "głębiej" to znowu było trochę krwi. Wróciłam załamana do łóżka z założeniem, że czas na najgorsze, ale się uspokoiło. Byłam już kilka razy w łaźience, jedynie brązowe plamienia. Ale sama nie wiem co mam myśleć o tym. Czasami wątpię czy dotrwam do środy, do tego USG. Ale dziękuje wam wszystkim za wsparcie, może się jednak kurcze uda. Czytałam, że kobiety pisały, że lało się z nich jak z kranu i skrzepów pełno i inne takie historie. A u mnie tak dramatycznie nie jest... Może się uda... Swoją drogą zapomniałam dodać, że według kalkulatorów mam termin na 17.03.2013. Z tym, że będę mieć planowaną cesarkę ze względu na moją chorobę, to pewnie będzie to 10.03.2013 albo i wcześniej. |
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Łączę się w bólu... Biust mi się podwoił prawie. Dopóki jest w staniku jest ok, jak zdejmuję - masakra. O spaniu na brzuchu nie ma mowy.
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() yssmay kurcze wierzyć się nie chce że tak jest w krajach tak wysoko rozwiniętych gdzie opieka medyczna powinna być na najwyższym poziomie.... Jednak powiem Ci tak, nie martw się bardzo i nie czytaj tych wszystkich rewelacji na innych forach. Jeśli się denerwujesz jeszcze bardziej szkodzi to ciąży. Z tego co piszesz to masz już troszkę obsesje na punkcie tego plamienia. Odetchnij trochę poodpoczywaj. We wczesnej ciąży plamienie brunatne jest możliwie, dzieje się tak z powodu zagnieżdżania się zarodka w macicy. Narusza on strukturę rozpulchnionej błony śluzowej i stąd plamienie. Bóle jak na miesiączkę też nie są niczym złym. Macica zaczyna się powiększać. U mnie takie bóle to był pierwszy z objawów ciąży ![]() Ból po stornie któregoś jajnika to rozciągające się więzadła, które trzymają macicę w ryzach. Ze spokojem. Odpoczywaj, jedz ten magnez (dobrze że go sobie zakupiłaś ![]() Mokka_83 jak po wizycie?? Serduszko było już widać? no-angel witaj Sorceresss ciesz się biustem dopóki go masz ;P Po karmieniu nie zawsze wraca do formy z przed ciąży Chyba, że karmić nie będziesz
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Jednym rośnie innym nie, kurcze dziwnie jakoś. Mi tak trochę jakby urósł i się tak zatrzymał. Bolą jedynie sutki, szczypią jak dotykam albo jak myję. W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Mdłości też nie mam. Ogólnie to tylko brzuch czasami boli i wzdęty jest strasznie. Nawet w ubraniu go widać.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje narzekanie dotyczy tylko pory nocnej ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- mnie bolą całe piersi... a brzuch tak czasem pobolewa leciutko jakby przed miesiączką. 2 tyg temu przez tydzień bolał mnie tak, jak zapowiedź okresu... teraz ustąpiło i tylko niekiedy sobie przypomni... mdłości nie mam... tylko jak rano wstaję do pracy to mąż mnie wołem z łóżka ściąga. A ja mam wtedy taki humorek, że bym chyba ubiła każdego kto mi stanie na drodze... wieczorem też mnie jakaś taka huśtawka nastrojów łapie ale próbuję to przeleżeć, żeby przykrości nikomu nie sprawiać
|
|
|
|
#577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
I jak tu młodzi mają się decydować na dzieci skoro już zanim się urodzi tyle kasy trzeba wydawać tak kraj dba o rozwój super ![]() Cytat:
i Frida też u nas była ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że dziś zaczyna się weekend. Poleżymy z mężem na kanapie, pooglądamy filmy. |
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy i gratulujemyCytat:
|
|
|
#581 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i uważam że nie fajne jest gonienie kobiety ciężarnej z jednego na drugi koniec miasta.. im większy brzuszek tym większy wysiłek.. i to też trzeba brać pod uwagę.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#582 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo na Julkę wychodzi mi, że chłopiec powinien być Wychodzi mi za to ten poniżej chiński Cytat:
![]() Cytat:
cudne maleństwo Cytat:
wielkie gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
sprawdza się też z Julcią Cytat:
Cytat:
gratulacjea to ja zaczynająca 10tydzień musiałam sukienkę przycisnąć, bo jest taka luźna, że nie widać ps wybaczcie brudne lustro, ale moje dziecko bawi się w naklejanie naklejek z okna na lustro i tak cały czass przyszło dziś łóżko, więc jak będziecie chciały to pokażę wam jak wygląda u Julci w pokoju.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-07-29 o 23:17 |
|||||||||
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nawet wyspać się w tej ciąży nie można - syn obudził mnie o 4 - płakał. Wiecie - od niemal 3 lat nie przespałam ani jednej nocy całej... liczyłam, że jednak się w końcu wyśpię, a tu takie buty ![]() Pokażę Wam mojego syna kilka godzin po narodzinach.
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi - no rzeczywiście widać ciążę
Niesamowite jak szybko rosną brzuszki.
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Ależ miło się czyta Wasze przeżycia i myślę sobie jakie jest mi to teraz bliskie Mój dzidziuś dziś skończył 7 tyg i ma 1cm. Mdłości były 3 razy, meeeega niefajne uczucie, ale poradziłam sobie z nimi Nieostrość widzenia, zawroty głowy, ból podbrzusza, zmęczenie, senność, bezsenność, ból piersi, wszystko. Najbardziej widoczna zmiana to brzuch, pożegnałam długo wypracowany kaloryferek, ehh nie sądziłam, że tak szybko się powiększy.
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Vaszka
|
|
#587 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi we wcześniejszej ciąży też chłopak wychodził. a mam córę.. dlatego to w formie zabawy.. jakoś nie wierzę w takie rzeczy.. ![]() ja chcę zobaczyć łóżko.. ![]() Cytat:
śliczny.. Cytat:
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna- tak. Syn budzi się w nocy kilka razy. Marzyłam o wyspaniu się...
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
oj.. to współczuję.. moja córa na szczęście przesypia ładnie całe noce.. ale za to wcześnie wstaje..
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ____________ ja dziś po kolejnych badaniach, do popołudnia czekam na wyniki, to czekanie jest najgorsze. |
|
|
|
|
|
#591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Julka od 6tyg życia przesypiała całe nocy, na karmienie nawet nie wstawała teraz też raczej nie ma problemów, czasami w nocy zapłacze, ale to rzadko Cytat:
Cytat:
) ![]() Cytat:
No ja wolę zaoszczędzić kasę w tej ciąży i chodzić tylko kiedy ginka mi powie
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczzny
Cytat:
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Vaszka: cześć i gratulacje
Mało piszę (bo całymi dniami boli mnie żołądek i ciągle mnie mdli, choć nie wymiotuje) ale jestem na bieżąco i wszystkim kibicuję Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakieś propozycje na miłe, rekreacyjne spędzanie weekendów z facetami? takie jak np wyjście na basen, do kina, jakieś jeszcze propozycje dla ciężarówek?
a tak poza tym miłego weekendu bo widzę że wszystkie się weekendujecie ;p
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Pozwólcie, że dołączę do Was, jeszcze nie byłam u lekarza ale licząc od ostatniej miesiączki jestem w 5 tygodniu. Ten do którego chodziłam wcześniej niestety jest na urlopie i do niego mam wizytę dopiero na wrzesień. Zapisałam się na poniedziałek do jedynej Pani u której były wolne terminy, mam nadzieję że jakoś to będzie bo nie ma najlepszych opini na forum. Bardzo się boję aby wszystko potoczyło się dobrze ponieważ staraliśmy się pół roku a poprzednią ciążę poroniłam. |
|
|
|
|
#596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki..
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymamy kciuki
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Wykupiłam sobie dzisiaj witaminy, które przepisał mi lekarz na pierwszej wizycie. Nie sądziłam, że tyle trzeba tego łykać, ale dla Bąbla zrobię wszystko
Zaczęłam też czytać w internecie opinie o ginekologach-położnikach, bo chciałabym swojego zmienić. Jeszcze badania... Boję się strasznie dziewczyny...Serio... Boję się, że coś pójdzie nie tak... To moja pierwsza ciąża, odstawiłam tabletki i udało mi się zajść już w drugim cyklu. Boję się, że coś się nie uda...
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
No coś Ty.. nie martw się.. myśl pozytywnie i ciesz się każdym dniem..
bo jeśli nie masz powodów do zmartwień to nie warto.. ![]() Kurcze dziewczyny słyszałyście o tym wypadku, w którym zginęła 25-letnia kobieta w ciąży i jej 1,5 roczny synek? Straszne.. potrącił ich kierowca.. aż się ryczeć chce..
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Po prostu jakoś mi się nie chciało w to wierzyć, ze w takiej instytucji jak Lux Med, nie każdy lekarz ma usg! już nie tyle w gabinecie, co w całym budynku.
W nocy sypiam... sypiałam.... zawsze na brzuchu... a teraz się nie da. Budzę się w nocy jak sobie przygniotę za mocno cycuszki... Bestie rosną i bolą 
hormony szaleją
I jak tu młodzi mają się decydować na dzieci skoro już zanim się urodzi tyle kasy trzeba wydawać
Rodzicom nic nie mówimy, poczekamy aż wrócimy z podróży i będzie wszystko w porządku
05.07.2008 

. No to z powrotem do przychodni, wcisnęli mnie między pacjentami. Zrobili jeszcze jeden test ciążowy sikany - pozytywny. W końcu zbadali szyjkę macicy, że zamknięta. Trochę tej krwi tam było to lekarka powycierała. Kazali mi iść do domu i wsiąść wolne i leżeć. I tak leżałam cały tydzień, krwi więcej nie było, tylko plamienie i plamienie. Jeden dzień bolał mnie jajnik prawy i myślałam, że to już koniec, ale nie. Dzwoniłam jeszcze pytałam o wcześniejsze USG to nic się nie dało. Jedynie położna mi mówiła, że to krwawienie to normalne a szczególnie przy robieniu kupy (przepraszam za określenie), co właśnie u mnie tylko wtedy krew się pojawia. Zaczęło się polepszać, ale w piątek znowu kilka kropli krwi, znowu nerwy. Weekend w miarę spokojnie. Stwierdziłam, że wracam do pracy bo to bardzo pozytywne miejsce, jestem fotografem, siedzę sobie przy komputerze, zdjęcia obrabiam i szefostwo się martwi o mnie i wspiera. We wtorek znowu coś brzuch pobolał, łazienka, jakieś jednorazowe rozwolnienie i do tego znowu kilka kropel krwi. Na razie jest lepiej, plamienia są mniejsze, ale ciągle coś tam w środku jest. Nie jest tak na całe szczęście żebym miała całe wkładki brązowe czy coś, czasem może kilka kropli. No ale ja też latam co 5 minut do łazienki. Do USG zostało jeszcze 5 dni... No i ogólnie jestem w 7 tyg., plamie już 10 dzień... A w dodatku żeby nie było za fajnie, to mam chorobę genetyczną (wrodzoną łamliwość kości) i 50% przekazania jej maleństwu.
Nieostrość widzenia, zawroty głowy, ból podbrzusza, zmęczenie, senność, bezsenność, ból piersi, wszystko. Najbardziej widoczna zmiana to brzuch, pożegnałam długo wypracowany kaloryferek, ehh nie sądziłam, że tak szybko się powiększy.