Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 13:15   #571
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, że Wam się udało. jednocześnie zastanawiam się jak to jest, że w Pl tyle narzekamy na opiekę lekarską, a w takiej sytuacji jaką opisujesz kobieta już dawno miałaby zrobiony komplet badań i dostała leki, może nie obyłoby się bez pobytu w szpitalu. niestety krwawienia zdarzają się często, ale to poważna sprawa i po to są leki, żeby je w takiej sytuacji brać. nie masz możliwości pójść gdzieś prywatnie, albo chociażby gdzieś dalej pojechać do lekarza? czasem na prawdę cieszę się, że mam możliwość leczenia się w Pl. może poczytaj polskie strony/fora dotyczące krwawienia, stosowanego wtedy leczenia, może coś podpowiesz/wymusisz na lekarzu.
Niestety prywatnie też się nie da. Coś takiego jak prywatna praktyka lekarska tutaj nie istnieje, przynajmniej w moim rejonie, nie wiem jak w stolicy. Właśnie ten brak badań jest dla mnie najbardziej dobijający, taka kompletna nie moc. Czytałam już te wszystkie fora i nie mam już na to siły, tylko popadam w depresje. Stosuję jedyne rozwiązanie jakie mogę, to znaczy, że leżę albo pół leżę większość dnia. Biorę dodatkowo magnez na skurcze.

A niestety dziś w nocy obudziłam się o 4 na ranem, brzuch bolał jak na @. Biegiem do łazienki, siku, czysto. Ale niestety jak sprawdziłam "głębiej" to znowu było trochę krwi. Wróciłam załamana do łóżka z założeniem, że czas na najgorsze, ale się uspokoiło. Byłam już kilka razy w łaźience, jedynie brązowe plamienia. Ale sama nie wiem co mam myśleć o tym. Czasami wątpię czy dotrwam do środy, do tego USG.

Ale dziękuje wam wszystkim za wsparcie, może się jednak kurcze uda. Czytałam, że kobiety pisały, że lało się z nich jak z kranu i skrzepów pełno i inne takie historie. A u mnie tak dramatycznie nie jest... Może się uda...

Swoją drogą zapomniałam dodać, że według kalkulatorów mam termin na 17.03.2013. Z tym, że będę mieć planowaną cesarkę ze względu na moją chorobę, to pewnie będzie to 10.03.2013 albo i wcześniej.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 13:15   #572
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hmm...fajnie u Ciebie to wszystko napisane na mojej http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/n...pracy-lekarzy/ jest tak, że trzeba kliknąć w kazdego po koleji i sprawdzać. Pewnie, że można to zrobić, gdybym wcześniej wiedziała, że to faktycznie tak jest jak pisza na forach, to szukałabym takiego co i usg robi Po prostu jakoś mi się nie chciało w to wierzyć, ze w takiej instytucji jak Lux Med, nie każdy lekarz ma usg! już nie tyle w gabinecie, co w całym budynku.
nie mam pojęcia czym to jest podyktowane, bo u mnie w budynkach mają gabinety usg tylko ponad połowa lekarzy w ogóle nie robi usg (nie mają uprawnień czy co?) w każdym razie na dłuższą metę lepiej nawet oszukać się po necie, ale znaleźć takiego, który zrobi usg, przynajmniej wie o co chodzi, a nie opiera się tylko na opisie usg robionego przez innego lekarza.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 13:20   #573
no-angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny... chyba sobie muszę zrobić jakąś konstrukcję wsporczą na piersi W nocy sypiam... sypiałam.... zawsze na brzuchu... a teraz się nie da. Budzę się w nocy jak sobie przygniotę za mocno cycuszki... Bestie rosną i bolą
Łączę się w bólu... Biust mi się podwoił prawie. Dopóki jest w staniku jest ok, jak zdejmuję - masakra. O spaniu na brzuchu nie ma mowy.
no-angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 13:55   #574
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej

yssmay kurcze wierzyć się nie chce że tak jest w krajach tak wysoko rozwiniętych gdzie opieka medyczna powinna być na najwyższym poziomie....
Jednak powiem Ci tak, nie martw się bardzo i nie czytaj tych wszystkich rewelacji na innych forach.
Jeśli się denerwujesz jeszcze bardziej szkodzi to ciąży. Z tego co piszesz to masz już troszkę obsesje na punkcie tego plamienia. Odetchnij trochę poodpoczywaj. We wczesnej ciąży plamienie brunatne jest możliwie, dzieje się tak z powodu zagnieżdżania się zarodka w macicy. Narusza on strukturę rozpulchnionej błony śluzowej i stąd plamienie.
Bóle jak na miesiączkę też nie są niczym złym. Macica zaczyna się powiększać. U mnie takie bóle to był pierwszy z objawów ciąży
Ból po stornie któregoś jajnika to rozciągające się więzadła, które trzymają macicę w ryzach.
Ze spokojem. Odpoczywaj, jedz ten magnez (dobrze że go sobie zakupiłaś )i myśl pozytywnie! Będzie dobrze

Mokka_83 jak po wizycie?? Serduszko było już widać?

no-angel witaj

Sorceresss ciesz się biustem dopóki go masz ;P Po karmieniu nie zawsze wraca do formy z przed ciąży Chyba, że karmić nie będziesz
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 14:03   #575
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no-angel Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu... Biust mi się podwoił prawie. Dopóki jest w staniku jest ok, jak zdejmuję - masakra. O spaniu na brzuchu nie ma mowy.
Jednym rośnie innym nie, kurcze dziwnie jakoś. Mi tak trochę jakby urósł i się tak zatrzymał. Bolą jedynie sutki, szczypią jak dotykam albo jak myję. W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Mdłości też nie mam. Ogólnie to tylko brzuch czasami boli i wzdęty jest strasznie. Nawet w ubraniu go widać.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 16:10   #576
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Sorceresss ciesz się biustem dopóki go masz ;P Po karmieniu nie zawsze wraca do formy z przed ciąży Chyba, że karmić nie będziesz
cieszę się, cieszę... szczególnie, że na obfitość w tej kwestii mogłam narzekać... teraz nawet uruchomiłam moje bluzki z dekoltem, w których agrafką spinałam troszkę materiału
moje narzekanie dotyczy tylko pory nocnej

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ogólnie to tylko brzuch czasami boli i wzdęty jest strasznie.
mnie bolą całe piersi... a brzuch tak czasem pobolewa leciutko jakby przed miesiączką. 2 tyg temu przez tydzień bolał mnie tak, jak zapowiedź okresu... teraz ustąpiło i tylko niekiedy sobie przypomni... mdłości nie mam... tylko jak rano wstaję do pracy to mąż mnie wołem z łóżka ściąga. A ja mam wtedy taki humorek, że bym chyba ubiła każdego kto mi stanie na drodze... wieczorem też mnie jakaś taka huśtawka nastrojów łapie ale próbuję to przeleżeć, żeby przykrości nikomu nie sprawiać

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 16:25   #577
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki... Dziewczyny czy zastanawiałyście się nad płcią maleństwa? Może jakieś przeczucia?
Kiedyś słyszałam, że dziewczynki "wyciągają" z mamusi całą urodę. I jak tak patrzę na siebie... na moje zawirowania cerowe... wyglądam jak nastolatka z trądzikiem hormony szaleją
mój mąż tweirdzi że będzie chłopak w 1 c powiedział od razu że będzie dziewczyna a teraz mówi że chłopak zobaczymy czy mi się znów sprawdzi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na badaniach(poznan)-morf.,mocz,tsh,cmv,toxo,g lukoza-109 zł
masakryczne ceny tych badań I jak tu młodzi mają się decydować na dzieci skoro już zanim się urodzi tyle kasy trzeba wydawać tak kraj dba o rozwój

Cytat:
Hej dziewczyny !

A to moje Maleństwo w 7 tygodniu
super

Cytat:
Chciałbym się odnieść do mojej wyprawki.

Becik ja tego ustrojstwa w ogóle nie używałam.....jedynie jak chciałam Mała przykryć, coś ala kołderka.

Aspirator do noska na początku miałam Fridę, ale to nie zdało egzaminu. Polecam KATAREK, polski produkt, kosztuje około 50 zł ale naprawdę jest rewelacyjny. Podłącza się go do odkurzacza i po sprawie. działa na zasadzie ssaka jakiego używają na porodówkach. Bez obaw dziecku nic się nie stanie, aspirator ma reduktor mocy
a ja akurat becik czy tam rożek używałam tylko miałam taki miękki i jak Jula była malutka to ją zawijałam w niego do karmienia było mi o wiele wygodniej

i Frida też u nas była ok

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
W maju odstawiłam tabletki, 14 czerwca dostała pierwszy okres bez nich i...od tamtej pory cisza. Tydzień po planowanym okresie zrobiłam test- nic. No to spoko, okres się spóźnia więc poczekam. Bolały mnie piersi, czułam się ociężała- normalka.
Wczoraj zrobiłam rano test kolejny, raczej z ciekawości i...dwie kreski. No dobra, pomyślałam. W ciągu dnia zrobiłam kolejny i znów to samo. Kupiłam trzeci i umówiłam się na dziś do ginekologa. Rano- dwie piękne grube kreski. A ginekolog stwierdził 5 tydz. ciąży i wyznaczył termin na 21 (29) marca 2013.

Jestem bardzo szczęśliwa, ale też bardzo się boję. Boję się, że coś pójdzie nie tak i stracę maleństwo..... Nie byłam jeszcze na badaniach, pójdę za tydzień, bo...w przyszłym tygodniu biorę ślub i nie mam kiedy Rodzicom nic nie mówimy, poczekamy aż wrócimy z podróży i będzie wszystko w porządku
gratulacje i ślubu i maleństwa

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość
No to ja też się przywitam... chociaż z tą moją ciążą to same przeboje.
.
trzymam kciuki, będzie ok

Cytat:
Cześć dziewczyny Ja chyba najstarsza młoda mama z Was wszystkich Byłam wczoraj u lekarza. Moje maleństwo ma 6 tygodni i dwa dni. 37 mm. I słyszałam jak mu bije serduszko - niesamowite wrażenie
witamy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 16:55   #578
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Cytat:
Hej

yssmay kurcze wierzyć się nie chce że tak jest w krajach tak wysoko rozwiniętych gdzie opieka medyczna powinna być na najwyższym poziomie....
Dzięki za dobre słowa, uspokoiłaś mnie trochę. Wiem, że te upławy to moja obsesja. Tutaj na bardzo dobrą opiekę w ciąży można liczyć, ale trzeba dobić do 12 tygodnia. Słyszałam same dobre opinie o położnych, porodach itp. Zadziwiające jest to, że praktycznie w większości Państw na świecie, ciąże uznaje się dopiero od 12 tygodnia.
Dobrze, że dziś zaczyna się weekend. Poleżymy z mężem na kanapie, pooglądamy filmy.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 17:59   #579
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jednym rośnie innym nie, kurcze dziwnie jakoś. Mi tak trochę jakby urósł i się tak zatrzymał. Bolą jedynie sutki, szczypią jak dotykam albo jak myję. W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Mdłości też nie mam. Ogólnie to tylko brzuch czasami boli i wzdęty jest strasznie. Nawet w ubraniu go widać.
mnie też tylko sutki bolą, wcześniej całe piersi, ale bardzo krótko, biust wcale mi nie rośnie, mam wrażenie, że jest taki jak wcześniej, żadnych zmian objętościowych.
Stary 2012-07-27, 19:33   #580
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny Ja chyba najstarsza młoda mama z Was wszystkich Byłam wczoraj u lekarza. Moje maleństwo ma 6 tygodni i dwa dni. 37 mm. I słyszałam jak mu bije serduszko - niesamowite wrażenie
witamy i gratulujemy
Cytat:
Swoją drogą zapomniałam dodać, że według kalkulatorów mam termin na 17.03.2013. Z tym, że będę mieć planowaną cesarkę ze względu na moją chorobę, to pewnie będzie to 10.03.2013 albo i wcześniej.
trzymamy kciuki zeby bylo wszystko dobrze

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 20:53   #581
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziewczyny, co prawda nie wiem jak jest w luxmedzie w warszawie/piasecznie, o którym pisała Agatka, ale nie oceniajcie tak pochopnie gabinetów. ja jak pisałam też chodzę do luxmedu, chociaż w innym mieście i nie jest prawdą, że nie ma gabinetów usg, one są, u mnie to drzwi obok gabinetu ginekologa, ALE nie każdy ginekolog ma uprawnienia do wykonywania badań usg (a jeśli ma to nie wiem czemu nie wykonuje). w każdym razie ja wybierając lekarza patrzyłam, żeby przy nazwisku miał wpisane poradnia gin-poł, pracownia usg. u takiego lekarza moje wizyty wyglądają tak, że jak jest potrzeba zrobienia usg to wychodzę z lekarzem do gabinetu obok, tam siedzi pani zapisująca na komputerze wynik usg, który lekarz dyktuje w czasie badania i tyle. żadnego dodatkowego czekania. tyle, że nie każdy lekarz w luxmedzie robi usg.
tu jest mowa o konkretnym przypadku..
i uważam że nie fajne jest gonienie kobiety ciężarnej z jednego na drugi koniec miasta.. im większy brzuszek tym większy wysiłek.. i to też trzeba brać pod uwagę..

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a ja akurat becik czy tam rożek używałam tylko miałam taki miękki i jak Jula była malutka to ją zawijałam w niego do karmienia było mi o wiele wygodniej
ja też.. tym bardziej jak córa była tak maleńka (2750g i 52cm), było mi dużo wygodniej..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 23:53   #582
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
A ja następną wizytę mam dopiero 20 sierpnia..
po powrocie z wakacji.. i trochę się niecierpliwię.. na pierwszej nie widziałam jeszcze serduszka.. i zastanawiam się, czy nie iść jeszcze przed wyjazdem..
już sama nie wiem..
ja miałam wizytę w 5 tyg a kolejną w 12 na genetycznym i też nie widziałam serducha, też mnie korci, ale lekarka powiedziała, że nie muszę przychodzić

Cytat:
[/COLOR]a tu coś w formie zabawy..

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

mi wychodzi chłopczyk.. a wam?
mi dziewczynka, ale nie sprawdza się
bo na Julkę wychodzi mi, że chłopiec powinien być
Wychodzi mi za to ten poniżej chiński

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Kurczę, jestem w takiej wczesnej ciąży, a już nie mogę dopiąć spodni i mam mega brzuchol. Wiedziałam, że druga ciąża szybciej jest widoczna, ale do cholery - to piąty tydzień dopiero, a po mnie już widać!
matko ja to samo.. zrobiłam nawet foto i mam brzuch jak w 6 miesiącu, a jutro zaczynam 10tydzień

Cytat:

megi-megi mam to samo ze spodniami.....8 tydzień a ja mam brzuch jakbym była w 4 miesiącu....Masakra
Mówisz ze w drugiej ciąży to normalne?

A to moje Maleństwo w 7 tygodniu
ja to samo, widać mi już okrągły brzuch i ludzie widzą, że jestem "ciężarna" dobrze, że nikt nie pyta który to tydzień hahahah

cudne maleństwo

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
W maju odstawiłam tabletki, 14 czerwca dostała pierwszy okres bez nich i...od tamtej pory cisza. Tydzień po planowanym okresie zrobiłam test- nic. No to spoko, okres się spóźnia więc poczekam. Bolały mnie piersi, czułam się ociężała- normalka.
Wczoraj zrobiłam rano test kolejny, raczej z ciekawości i...dwie kreski. No dobra, pomyślałam. W ciągu dnia zrobiłam kolejny i znów to samo. Kupiłam trzeci i umówiłam się na dziś do ginekologa. Rano- dwie piękne grube kreski. A ginekolog stwierdził 5 tydz. ciąży i wyznaczył termin na 21 (29) marca 2013.

Jestem bardzo szczęśliwa, ale też bardzo się boję. Boję się, że coś pójdzie nie tak i stracę maleństwo..... Nie byłam jeszcze na badaniach, pójdę za tydzień, bo...w przyszłym tygodniu biorę ślub i nie mam kiedy Rodzicom nic nie mówimy, poczekamy aż wrócimy z podróży i będzie wszystko w porządku
będzie dobrze
wielkie gratulacje
Cytat:

Po mnie też widać. Taki brzuch przedtem w 1 ciąży miałam dopiero pod koniec 5 miesiąca. O tym, żeby zapiać spodnie mogę zapomnieć, mam już przy wszystkich gumki recepturki doczepione. Spódniczki to samo. Apetytu nie mam a waga już pokazuje 2 kg więcej. Ale cieszę się ze zmian w ciele, przecież ktoś tam żyje.
to ja mam identycznie! wstawię wam fotkę zaraz

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mi tu o dziwo tez ale mam inny bardziej sprawdzony gdzie wychodzi baba
http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm
mi tu wychodzi chłopiec i bardzo chcemy synka
sprawdza się też z Julcią

Cytat:
No to ja też się przywitam... chociaż z tą moją ciążą to same przeboje. No ale od początku.
Najpierw były rozmowy, że kiedyś tam. Potem się okazało że mam kamienie w woreczku żółciowym, a że zmieniliśmy wtedy kraj zamieszkania Polska - Islandia, to się na operację sporo naczekałam. Potem po operacji grzecznie 3 miesiące odczekałam. No i stwierdziliśmy, że próbujemy i tak z założeniem że się pewnie za pierwszym razem nie uda. No a tu jakiś tydzień po owulacji zaczęłam się dziwnie czuć, piersi zaczęły boleć itp. Nikt mi nie wierzył, że to ciąża i mówili że sobie wmawiam. No to zrobiłam test, co prawda jeszcze przed okresem i wyszedł mi cień cienia kreski. No radocha wielka itp., to sobie po kilku dniach mówię, że zrobię kolejny to pewnie będzie już lepiej widać. A tam wynik negatywny, kolejny dzień i test z rana i też negatywny. Załamałam się, swoje popłakałam, jakoś to przebolałam i stwierdziłam że objawy też chyba zanikły. Rodzicom powiedzieliśmy, że jednak nic z tego. No i czekałam na okres jak na zmiłowanie, żeby zacząć dalej starania a tu okresu nie ma i nie ma. W końcu pewnego dnia mąż mówi, żebym test zrobiła bo mieliśmy na urodziny taty iść. Ja go od głupków wyzwałam, ale i tak test zrobiłam. No i szok!!! No bo 2 kreski. Stwierdziłam na początku, że jak nic to zepsuty ten test jest jakiś. Ale poleciałam do apteki, po kolejny i innej firmy i ten też pozytywny i na drugi dzień z rana też pozytywny. No to jednak ciąża i znowu radocha i okazało się, że objawy nie zniknęły tylko je zignorowałam (długa historia).
A jak już wspomniałam, nie mieszkam w Polsce, także z dostępnością lekarzy ciężko. Szczególnie, że nie mieszkamy w stolicy Reykjaviku, tylko na zachodzie Islandii, gdzie lekarze przyjeżdżają od czasu do czasu. Także poszłam się zapisać do lekarza rodzinnego, żeby mi powiedział co i jak i gdzie na USG itp., cała rozradowana i w ogóle. Wizytę miałam mieć na następny dzień a tu wieczorem idę do łazienki a tam jakieś brązowe plamienie. Wystraszyłam się nie na żarty, rano wstaje to samo. Poszłam do lekarza a tam informacja, że generalnie to mam się zapisać do położnej ale to tak około 12 tygodnia i jak USG tak wcześnie to na własną rękę i że plamienia są normalne i jak będzie krew to wrócić. No i poszłam do domu, coś jeszcze pozałatwiałam, udało mi się umówić na USG na 1.08, bo lekarz jest na urlopie. I poczułam taki lekki ucisk jak na okres, do łazienki a tam krew . No to z powrotem do przychodni, wcisnęli mnie między pacjentami. Zrobili jeszcze jeden test ciążowy sikany - pozytywny. W końcu zbadali szyjkę macicy, że zamknięta. Trochę tej krwi tam było to lekarka powycierała. Kazali mi iść do domu i wsiąść wolne i leżeć. I tak leżałam cały tydzień, krwi więcej nie było, tylko plamienie i plamienie. Jeden dzień bolał mnie jajnik prawy i myślałam, że to już koniec, ale nie. Dzwoniłam jeszcze pytałam o wcześniejsze USG to nic się nie dało. Jedynie położna mi mówiła, że to krwawienie to normalne a szczególnie przy robieniu kupy (przepraszam za określenie), co właśnie u mnie tylko wtedy krew się pojawia. Zaczęło się polepszać, ale w piątek znowu kilka kropli krwi, znowu nerwy. Weekend w miarę spokojnie. Stwierdziłam, że wracam do pracy bo to bardzo pozytywne miejsce, jestem fotografem, siedzę sobie przy komputerze, zdjęcia obrabiam i szefostwo się martwi o mnie i wspiera. We wtorek znowu coś brzuch pobolał, łazienka, jakieś jednorazowe rozwolnienie i do tego znowu kilka kropel krwi. Na razie jest lepiej, plamienia są mniejsze, ale ciągle coś tam w środku jest. Nie jest tak na całe szczęście żebym miała całe wkładki brązowe czy coś, czasem może kilka kropli. No ale ja też latam co 5 minut do łazienki. Do USG zostało jeszcze 5 dni... No i ogólnie jestem w 7 tyg., plamie już 10 dzień... A w dodatku żeby nie było za fajnie, to mam chorobę genetyczną (wrodzoną łamliwość kości) i 50% przekazania jej maleństwu.
Czasami już mi sił na to wszystko brakuje. Nie mogę zrobić bety (potrzebne skierowanie) bo powiedzieli, że robią jak podejrzewają ciąże poza maciczną!?
Objawy mam, piersi obolałe i olbrzymie. Z cerą problemy, włosy trochę wypadają. Mdłości jako takich nie ma, kilka razy mnie zamuliło ale zaraz przeszło. Częściej mi niedobrze z nerwów. Za to chipsy strasznie śmierdzą!!! Boli mnie czasem w kręgosłupie, czasem coś kuje, gorzej jak czuje lekkie skurcze jak na okres, bo wtedy dostaje napadu paranoicznego strachu. No i spodnie już noszę szersze, ale ja też przed ciążą na diecie byłam (bo kamienie itp.) a teraz zaczęłam jeść węglowodany, więc pewnie tyje sobie. No i senność i zmęczenie.
Ale na razie nie chcę się dopisywać do listy itp. dopóki nie dowiem się co mi jest i skąd te plamienia.

Przepraszam, że się tak rozpisałam straszliwe...
witaj!! musi być dobrze i 3mam mocno kciuki

Cytat:
witaj gratulacje

a to ja zaczynająca 10tydzień musiałam sukienkę przycisnąć, bo jest taka luźna, że nie widać
ps wybaczcie brudne lustro, ale moje dziecko bawi się w naklejanie naklejek z okna na lustro i tak cały czass

przyszło dziś łóżko, więc jak będziecie chciały to pokażę wam jak wygląda u Julci w pokoju.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-07-29 o 23:17
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 06:28   #583
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nawet wyspać się w tej ciąży nie można - syn obudził mnie o 4 - płakał.
Wiecie - od niemal 3 lat nie przespałam ani jednej nocy całej... liczyłam, że jednak się w końcu wyśpię, a tu takie buty

Pokażę Wam mojego syna kilka godzin po narodzinach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg słodziaczek.jpg (107,3 KB, 23 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 06:30   #584
megi-megi
Zakorzenienie

Strippi - no rzeczywiście widać ciążę Niesamowite jak szybko rosną brzuszki.
Stary 2012-07-28, 07:42   #585
Vaszka
Raczkowanie

Witajcie!!
Ależ miło się czyta Wasze przeżycia i myślę sobie jakie jest mi to teraz bliskie
Mój dzidziuś dziś skończył 7 tyg i ma 1cm. Ostatnia wizyta była w czwartek, lekarz konkretny, wszystko wytłumaczył i wzbudził zaufanie, dostałam rozpiskę chyba miliona badań i termin 16.03.

Mdłości były 3 razy, meeeega niefajne uczucie, ale poradziłam sobie z nimi Nieostrość widzenia, zawroty głowy, ból podbrzusza, zmęczenie, senność, bezsenność, ból piersi, wszystko. Najbardziej widoczna zmiana to brzuch, pożegnałam długo wypracowany kaloryferek, ehh nie sądziłam, że tak szybko się powiększy.

Vaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 08:02   #586
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Vaszka
Stary 2012-07-28, 08:49   #587
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja miałam wizytę w 5 tyg a kolejną w 12 na genetycznym i też nie widziałam serducha, też mnie korci, ale lekarka powiedziała, że nie muszę przychodzić

mi dziewczynka, ale nie sprawdza się
bo na Julkę wychodzi mi, że chłopiec powinien być
Wychodzi mi za to ten poniżej chiński

przyszło dziś łóżko, więc jak będziecie chciały to pokażę wam jak wygląda u Julci w pokoju.
ja chyba też jednak poczekam.. tym bardziej, że nic złego się nie dzieje.. to nie będę panikować..

mi we wcześniejszej ciąży też chłopak wychodził. a mam córę.. dlatego to w formie zabawy.. jakoś nie wierzę w takie rzeczy..

ja chcę zobaczyć łóżko..

Cytat:
Dzień dobry
Wiecie - od niemal 3 lat nie przespałam ani jednej nocy całej... liczyłam, że jednak się w końcu wyśpię, a tu takie buty

czemu nie przespałaś ani jednej nocy? synek nie pozwala?
śliczny..

Cytat:
Napisane przez Vaszka Pokaż wiadomość
Witajcie!!
Ależ miło się czyta Wasze przeżycia i myślę sobie jakie jest mi to teraz bliskie
Mój dzidziuś dziś skończył 7 tyg i ma 1cm. Ostatnia wizyta była w czwartek, lekarz konkretny, wszystko wytłumaczył i wzbudził zaufanie, dostałam rozpiskę chyba miliona badań i termin 16.03.

Mdłości były 3 razy, meeeega niefajne uczucie, ale poradziłam sobie z nimi Nieostrość widzenia, zawroty głowy, ból podbrzusza, zmęczenie, senność, bezsenność, ból piersi, wszystko. Najbardziej widoczna zmiana to brzuch, pożegnałam długo wypracowany kaloryferek, ehh nie sądziłam, że tak szybko się powiększy.
Witaj! Gratulacje..

Stary 2012-07-28, 08:54   #588
megi-megi
Zakorzenienie

Joanna- tak. Syn budzi się w nocy kilka razy. Marzyłam o wyspaniu się...
Stary 2012-07-28, 09:15   #589
joanna200
Rozeznanie

oj.. to współczuję.. moja córa na szczęście przesypia ładnie całe noce.. ale za to wcześnie wstaje..

Stary 2012-07-28, 09:36   #590
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
tu jest mowa o konkretnym przypadku.. i uważam że nie fajne jest gonienie kobiety ciężarnej z jednego na drugi koniec miasta.. im większy brzuszek tym większy wysiłek.. i to też trzeba brać pod uwagę..
nie, no z tym to się zgadzam, sama nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dlatego uważam, że podstawową rzeczą jest znalezienie takiego lekarza na czas ciąży, który zrobi usg razem z wizytą, nawet gdyby to było w innym gabinecie, ale zawsze za jednym razem i czasem. z drugiej strony rozumiem też, że nie każdy gin może mieć uprawnienia do wykonywania i interpretowania badań usg, ale to już nasza w tym głowa, żeby wybrać odpowiedniego i tyle się naszukać by być zadowolonym

ja dziś po kolejnych badaniach, do popołudnia czekam na wyniki, to czekanie jest najgorsze.
Stary 2012-07-28, 10:50   #591
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dzień dobry

oj słodziak!!
moja Julka od 6tyg życia przesypiała całe nocy, na karmienie nawet nie wstawała
teraz też raczej nie ma problemów, czasami w nocy zapłacze, ale to rzadko

Cytat:
Strippi - no rzeczywiście widać ciążę Niesamowite jak szybko rosną brzuszki.
no ja jestem mega zaskoczona, bo taki brzuszek miałam koło 6-7miesiąca

Cytat:
Witajcie!!

witaj witaj )

Cytat:
ja chyba też jednak poczekam.. tym bardziej, że nic złego się nie dzieje.. to nie będę panikować..

mi we wcześniejszej ciąży też chłopak wychodził. a mam córę.. dlatego to w formie zabawy.. jakoś nie wierzę w takie rzeczy..

ja chcę zobaczyć łóżko..
łóżeczko później dodam, bo mamy malowanie

No ja wolę zaoszczędzić kasę w tej ciąży i chodzić tylko kiedy ginka mi powie
Stary 2012-07-28, 11:02   #592
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
sliczzny
Cytat:
Witajcie!!
witamy i gratulujemy

Stary 2012-07-28, 12:24   #593
Villga
Zadomowienie

Vaszka: cześć i gratulacje

Mało piszę (bo całymi dniami boli mnie żołądek i ciągle mnie mdli, choć nie wymiotuje) ale jestem na bieżąco i wszystkim kibicuję Pozdrawiam
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 16:11   #594
Dragusia88
Zakorzenienie

dziewczyny macie jakieś propozycje na miłe, rekreacyjne spędzanie weekendów z facetami? takie jak np wyjście na basen, do kina, jakieś jeszcze propozycje dla ciężarówek?
a tak poza tym miłego weekendu bo widzę że wszystkie się weekendujecie ;p

Stary 2012-07-28, 20:09   #595
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie
Pozwólcie, że dołączę do Was, jeszcze nie byłam u lekarza ale licząc od ostatniej miesiączki jestem w 5 tygodniu. Ten do którego chodziłam wcześniej niestety jest na urlopie i do niego mam wizytę dopiero na wrzesień. Zapisałam się na poniedziałek do jedynej Pani u której były wolne terminy, mam nadzieję że jakoś to będzie bo nie ma najlepszych opini na forum.
Bardzo się boję aby wszystko potoczyło się dobrze ponieważ staraliśmy się pół roku a poprzednią ciążę poroniłam.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 22:30   #596
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witajcie
Pozwólcie, że dołączę do Was, jeszcze nie byłam u lekarza ale licząc od ostatniej miesiączki jestem w 5 tygodniu. Ten do którego chodziłam wcześniej niestety jest na urlopie i do niego mam wizytę dopiero na wrzesień. Zapisałam się na poniedziałek do jedynej Pani u której były wolne terminy, mam nadzieję że jakoś to będzie bo nie ma najlepszych opini na forum.
Bardzo się boję aby wszystko potoczyło się dobrze ponieważ staraliśmy się pół roku a poprzednią ciążę poroniłam.
Witaj!
i myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki..

Stary 2012-07-28, 23:18   #597
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witajcie
witamy gratulujemy i trzymamy kciuki

Stary 2012-07-28, 23:30   #598
czarny flamaster
Zadomowienie

Wykupiłam sobie dzisiaj witaminy, które przepisał mi lekarz na pierwszej wizycie. Nie sądziłam, że tyle trzeba tego łykać, ale dla Bąbla zrobię wszystko
Zaczęłam też czytać w internecie opinie o ginekologach-położnikach, bo chciałabym swojego zmienić. Jeszcze badania...
Boję się strasznie dziewczyny...Serio... Boję się, że coś pójdzie nie tak... To moja pierwsza ciąża, odstawiłam tabletki i udało mi się zajść już w drugim cyklu. Boję się, że coś się nie uda...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 08:16   #599
joanna200
Rozeznanie

No coś Ty.. nie martw się.. myśl pozytywnie i ciesz się każdym dniem.. bo jeśli nie masz powodów do zmartwień to nie warto..

Kurcze dziewczyny słyszałyście o tym wypadku, w którym zginęła 25-letnia kobieta w ciąży i jej 1,5 roczny synek?
Straszne.. potrącił ich kierowca.. aż się ryczeć chce..

Stary 2012-07-29, 08:41   #600
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty.. nie martw się.. myśl pozytywnie i ciesz się każdym dniem.. bo jeśli nie masz powodów do zmartwień to nie warto..

Kurcze dziewczyny słyszałyście o tym wypadku, w którym zginęła 25-letnia kobieta w ciąży i jej 1,5 roczny synek?
Straszne.. potrącił ich kierowca.. aż się ryczeć chce..
Słyszałam właśnie, to straszne, że przez takie osoby giną niczemu nie winne osoby a kierowcy nic się nie stało.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości