III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 16:19   #2011
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
My chyba tak samo.

Butelkę ja mam Tommee tippee zwykłą, nie antykolkową. Póki co, jedną, bo planuję karmic piersią.
Butelki Tommee tippee są przecież antykolkowe
Stary 2012-07-27, 16:25   #2012
aloy
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego tętna
Zmierzyłam ciśnienie wszystkim domownikom i każdy ma podwyższone, może to przez te upały

Ja na początku ciąży miałam ok 105/65, ale ostatnio te górne jest wyższe. Niedawno miałam nawet 133/77 A nie biorę żadnych leków oprócz nospy, magnezu i uroseptu...

Gratulacje i dużo, dużo szczęścia!

Ja od ponad miesiąca w nocy mam twardy brzuch, zwłaszcza jak leżę na plecach. Oczywiście staram się tego unikać, ale co z tego skoro zasypiam grzecznie na lewym boku, a budzę się leżąc na plecach I tak co 2-3 godziny, a za każdym razem brzuch jak kamień. Ale u mnie cały jest napięty Wstaję wtedy do łazienki i zaraz odpuszcza. Do tego od niedawna brzuch mnie boli przy każdej zmianie pozycji. W dzień jest lepiej ale też bardzo często mam twardy brzuszek, czuję się wtedy jakbym miała w środku balon, który jest napompowany do granic możliwości i zaraz pęknie Boję się przez to wychodzić z domu. Póki co biorę 3 razy dziennie nospę forte, ale nic to nie pomaga.
W najbliższy czwartek mam wizytę i porozmawiam o tym z ginem. Już nie mogę się doczekać...
ja tez jak właśnie na plecach leże. Dlatego staram się spać na boku.. niestety w nocy wychodzi mi że na prawym...

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ale upal33 st.posiedzialam 5 min.na balonie i juz czerwona jestem jak burak...
moje dziecko wzielo sobie zabawkowa wedke,napuscilo wody do miski i udaje,ze lowi ryby

a ja poprasowalam reszte ciuszkow dla malej.zaraz wrzucam do pralki poszewki,ochraniacz,rozek itd.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

dobra ta koperkowa???daj przepis...ja nigdy niejadlam
ja już poprałam dzisiaj 3 komplety pościeli i wsad czyli poduszkę i kołderkę. Jak się będę dobrze czuła to poprasuje jak wyschnie.... ale to tylko chwilka na szczęście ciuszki prawie wszystkie mam już poprane i poprasowane...
i znalazlam dzisiaj w szafie moją koszulę do karmienia tez juz uprana i włożę ją do torby bo ja juz pakuje powoli torbe do szpitala dla siebie

ja bede szczepiła 5 w 1 i chciałabym jeszcze dzieci na pneumokoki zaszczepic i meningokoki. nad rotawirusami ub synka sie zastanawiam, bo córki nie szczepiłam i w ciągu roku mia,ła 7 razy....

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:25   #2013
anesh_
Zakorzenienie

Wszystko ok z Maleńką!

Byłam na wizycie - u tego lekarza do którego Tamlin chodzi. Naprawdę świetny lekarz. Nie miałam usg 3d, bo wystarczyło 2d. Buźkę nadal ciężko było zobaczyć- Mała ma cały czas rączki w buźce i na to jeszcze nóżki.Pan doktor tak długo ją pukał i stukał, aż w końcu pokazała co chcieliśmy.

Idę troszku Was nadrobić, bo dwa dni mnie nie było, zobaczymy ile się uda.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:26   #2014
Sojka1990
Zadomowienie

Nie szczepie odry, ani rota- no szczepionki wcale przed rota nie chronią.

Reszta tylko skojarzone, w tych pojedynczych jest rtęć.

Może pneumo, ale to jeszcze nic pewnego,
Stary 2012-07-27, 16:29   #2015
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć żabki

Popracowałam troszkę, a teraz musze zrobić porządek z paznokietkami bo jutro na wesele śmigamy.

Kupiliśmy bransoletkę w tym Lilou dla tej małej. I słuchajcie ja nie wiedziałam, że to jest takie popularne......szok. Pełno ludzi. Ciągle ktoś wchodził, wychodził. Tam jest tak, że składa się zamówienie i po 2 godzinach odbiera. I przy kasie pełno tych torebeczek do odbioru....

Co do szczepień to dla mnie temat rzeka. przegląda się internet, czyta artykuły, słucha się przeciwnikow i zwolennikow i czlowiek głupieje
Przerabialam to 2 lata temu i teraz znowu. I nadal nie jestem przekonana czy dobrze zrobiłam. Same sie przekonacie

Ja szczepiłam skojarzonymi 6w1 - jeszcze 1 dawka została. Jedna kosztuje u nas 200zł. Ale potem słysze, że One wcale takie bezpieczne nie są. Na rota nie szczepiłam - moja pediatra odradziła bo dzieci mimo szczepienia lądują w szpitalu. Poleciła pneumokoki jeśli chodzi do żłobka - i tu sie zastanawiam. Generalnie ile osób tyle opinii i bądź tu czlowieku mądry
Na meningo i ospę nie szczepię.
Ja zamierzam szczepić jak najmniej, tylko na te najgorsze, śmiertelne choroby. Szczepionki niby takie bezpieczne, a syn kuzyna mojego TŻta ma po skojarzonej szczepionce autyzm, u nich w rodzinie panuje szczepionkofobia i najchętniej by mi zupełnie zabronili szczepić dziecko.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wszystko ok z Maleńką!

Byłam na wizycie - u tego lekarza do którego Tamlin chodzi. Naprawdę świetny lekarz. Nie miałam usg 3d, bo wystarczyło 2d. Buźkę nadal ciężko było zobaczyć- Mała ma cały czas rączki w buźce i na to jeszcze nóżki.Pan doktor tak długo ją pukał i stukał, aż w końcu pokazała co chcieliśmy.

super wieści!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:36   #2016
katiem
Wtajemniczenie

Dearlie, Niegrzeczna, Konczita, Kraven za tygodnie

Coco wszystkiego najlepszego

Anesh to super

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
sojka współczuje... zdarzyło mi się to dwa razy, też w nocy przy przekręcaniu, okropny ból a przy tym strach... nie wiem co to mogło być...

Gratulacje też zaczynam 28tc wg OM

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że od jakiegoś czasu też mam jakieś niepokojące objawy w nocy. Mianowicie budzę się z bardzo twardym brzuchem, a po prawej stronie mam jakby wystającą kulę. Początkowo myślałam, że to Antoś po prostu tak się układa w śnie i to co wystaje to jakaś część jego ciałka. Jednak od jakiś 2-3 dni budzę się z tą "kulą" i lekkim bólem. Dopiero jak wstanę, przejdę się do łazienki to tak jakby się rozluźniał ten brzuch. Czy to możliwe, aby były to jakieś skurcze? Poza tym dzisiaj nadal w tym miejscu mnie boli, a brzuch twardy. Wzięłam jedną nospę forte, mam nadzieję, że przejdzie, bo muszę na 15 iść do pracy.
Ja mam tak, że brzuszek w okolicy pępka układa się w taką dupkę. Z jednej strony bardziej wystającą to tak ciągnie nieprzyjemnie. Trwa chwilę i przechodzi - to są skurcze Hicksa.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Prawie posprzątałam łazienkę ale co się przy tym upociłam to moje,ale przynajmniej jest tak jak lubię pachnąco i czysto,pewnie dopóki mężul nie wróci

Powiem Wam że jestem załamana moją cerą,już nawet w lustro patrzeć nie mogę i płakać mi się chce,sama nie wiem co mam robić,byłam u dermatologa ale powiedziała że jak po połogu cera się nie uspokoi to wtedy mam przyjść
Ja też mam teraz brzydką cerę. Walczę z zajadami - mimo, że biorę witaminy i dodatkowo Mg z B6.
Tragedia

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Nie szczepie odry, ani rota- no szczepionki wcale przed rota nie chronią.

Reszta tylko skojarzone, w tych pojedynczych jest rtęć.

Może pneumo, ale to jeszcze nic pewnego,
A odra jest dostępna jakoś osobno? Bo ona jest chyba w pakiecie MMR - świnka, odra, różyczka.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam szczepić jak najmniej, tylko na te najgorsze, śmiertelne choroby. Szczepionki niby takie bezpieczne, a syn kuzyna mojego TŻta ma po skojarzonej szczepionce autyzm, u nich w rodzinie panuje szczepionkofobia i najchętniej by mi zupełnie zabronili szczepić dziecko.[COLOR="Silver"]
No właśnie temat jest ciężki. Musimy się jeszcze zastanowić czy tym razem nie będziemy szczepić starym systemem. Tylko znowu te wkłucia.....eh

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:44   #2017
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:45   #2018
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli trzymałaś się z dala to nie masz się co denerwować.
Zresztą asystent na pewno widział, ze jesteś w ciąży.

Tak. Akurat z koleżankami byłam w grupie i wszystko na tym ćwiczeniu robiły za mnie. I prowadzący też wiedział, że w ciąży jestem.

I teraz już wiem, ze wszystko ok
Stary 2012-07-27, 16:45   #2019
katarzinka
Wtajemniczenie

zapomnialam Wam powiedzieć, że mi się brzuszek obniżył - już nie dostaje zadyszki jak czytam córce bajki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:48   #2020
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Cześć żabki

Popracowałam troszkę, a teraz musze zrobić porządek z paznokietkami bo jutro na wesele śmigamy.

Kupiliśmy bransoletkę w tym Lilou dla tej małej. I słuchajcie ja nie wiedziałam, że to jest takie popularne......szok. Pełno ludzi. Ciągle ktoś wchodził, wychodził. Tam jest tak, że składa się zamówienie i po 2 godzinach odbiera. I przy kasie pełno tych torebeczek do odbioru....

Co do szczepień to dla mnie temat rzeka. przegląda się internet, czyta artykuły, słucha się przeciwnikow i zwolennikow i czlowiek głupieje
Przerabialam to 2 lata temu i teraz znowu. I nadal nie jestem przekonana czy dobrze zrobiłam. Same sie przekonacie

Ja szczepiłam skojarzonymi 6w1 - jeszcze 1 dawka została. Jedna kosztuje u nas 200zł. Ale potem słysze, że One wcale takie bezpieczne nie są. Na rota nie szczepiłam - moja pediatra odradziła bo dzieci mimo szczepienia lądują w szpitalu. Poleciła pneumokoki jeśli chodzi do żłobka - i tu sie zastanawiam. Generalnie ile osób tyle opinii i bądź tu czlowieku mądry
Na meningo i ospę nie szczepię.

to prawda, tyle samo jest zwolennikow co przeciwnikow. ale mnie nikt nie przekona do nie szczepienia widzialam dziecko chore na rota, na penumo i nigdy tego nie zapomne. moja cora bedzie zaszczepiona, tak samo jak pozniej na hpv.
zreszta nasz pediatra kiedys powiedzial, ze czesto widzi dzieci na oddziale walczace o zycie przez te chorobska a rodzic potem pluje sobie w twarz ze nie zaszczepili.
ja sie osobiscie nie spotkalam z dzieckiem ktore szczepione na rota zachorowało moje kuzynki szczepily swoich synkow i żaden nie chorował.

ale wiadomo to jest decyzja kazdego rodzica, i kazdy postapi jak uwaza za wlasciwie nie kazdy tez moze sobie pozwolic na szczepienie ze wzgledow finansowych.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

co za wspaniała wiadomoscc!!!!!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:55   #2021
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

Anesh to super wieści
Biedactwo tyle nerwów cię kosztowało to czekanie ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i w końcu trafiłaś na świetnego lekarza nie tak jak ostatnio
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:27   #2022
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

jestem załamana, a może raczej w.☠☠☠☠iona odebrałam wyniki glukozy i nie wiem co jest grane. wyszło mi, że wynik po 2 godzinach jest wyższy od tego po godzinie
jak to możliwe, przecież z upływem czasu powinien maleć, co najwyżej stać w miejscu ale raczej nie wzrastać...

zadzwoniłam do lekarza i on prawdę mówiąc też osłupiał. i co najlepsze dla sprawdzenia czy to nie błąd w laboratorium mam pić to gówno po raz trzeci... no ileż można

i tak za każdym razem rzygam po tym jak kot, to pod koniec następnego tygodnia czeka mnie znowu ta przyjemność...

jestem zła, idę spać, najchętniej obudziłabym się pod koniec września bo prawdę mówiąc w.☠☠☠☠ia mnie to wszystko

nadrobię Was później kochane, bo teraz jestem zła, lepiej mi dzisiaj zejść z drogi bo nie ręczę za siebie
Biedna... ale dla dzidzi dasz radę

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
co do cukru to ja dzis tez mialam masakre tzn. rano ok 10 zjadlam 5 krowek i wypilam kawe z mlekiem i cukrem,potem zjadlam chałke i o 13 badalam cukier i wynik 58 juz niewiem co myslec ;/

a co do mojego synka do dermatolog sama niewie co mu jest postawila 2 diagnozy mianowicie poparzenie sloneczne albo toczeń wlasnie,ale to drugie to jest dosc powazne i mam nadzieje ze to nie to.
Dziwny lekarz... Może testy alergiczne zrobić jeszcze?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja juz mam dwa a dwa na jutro.Prasuje na siedzaco bo niedaje rady.W sobote dostane kolejny karton poprasowany i poprany od kolezanki po corci.Czyz ona nie aniol??
Muminku, ale Ty już pierzesz i prasujesz? Ja mam termin przed Tobą i myślałam , ze jeszcze tyle czasu i że szkoda tak wcześnie to robić...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witam późnym wieczorem
Chciałam nadrobić i w sumie pocytowałam, poodpisywałam.. Ale wszystko skasowałam Nie mam siły..

Jak byście mogły.. W którym tygodniu jesteście i ile mm ma wasza szyjka????

Bo mi znowu Doktorek zwiększył dawkę fenka.. Mam brać 8razy na dobę po całej.. W piątek na ktg i jak będą skurcze to wtedy telefon i kładziemy na oddział. Jeżeli nie będzie to widzimy się na oddziale w czwartek za tydzień na wszystkie badania..
No i ja mam skończone 34tygodnie+kilka dni, a moja szyjka ma 18mm..
W 24 tyg. miałam dokładnie 38 mm.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Tak denerwuje tą szyjką, normalnie ryczeć mi się chce.. Nic więcej
Słońce, odpoczywaj dużo. To już 34 tydzień i niedługo całkiem bezpiecznie będziesz się mogła rozpakować.

Cytat:
witam sie raniutko
co chwile sie budzilam w nocy,chyba 5 razy siku i suszylo mnie strasznie-1,5l wody wypilam...no i juz pospane.a do tego jakas glodna juz jestem
my dzis juz 36 tydzien zaczynamy a to juz 9 miesiac,co nie???wiec soczek dla wszystkich z tej okazji
i buziaki dla Sojki i jej Zosieńki

ide poszperac w lodówce

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
dzisiaj jest Anny to nie pamiętam ile ich tu mamy ale jak jest jakaś co obchodzi dzisiaj ze mną to Wszystkiego co Najlepsze
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantek Aniu
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka
wSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH ANEK
Cytat:
Wszystkim Aniom dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
W takim razie wszystkim Anną wszystkiego naj naj !
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Anusia wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji imienien i dla naszych innych Anuś rowniez
Cytat:
Ja również życzę wszystkim wątkowym Annom dużo, dużo szczęścia oraz spełnienia marzeń!!!
Dziękuję

Cytat:
No to teściowa ma z nim dobrze zresztą nie tylko ona

Nie wiem czy Wam mówiłam ale Jaśko będzie miał po mamusi czerwone śpioszki z miki i powiem Wam że są w bardzo dobrym stanie hehe
Super
A moja Majeczka sweterek po mamusi - jak nowy.
Stary 2012-07-27, 17:42   #2023
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla wszystkich Aneczek.
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Anulki nasze kochane sto lat, wszystkiego najlepszego
!!
Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantek - sto lat Anie, Hanie i wszystkie których nie wymieniłam
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dla wszystkich Aneczek wszystkiego, co najszczęśliwsze!
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń dla wszystkich naszych Anulek - zdrówka kochane, miłości i .. i szybkiego terminowego rozpakowania mamusie
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wszystkim Annom,Aniom,Aneczkom,Anus iom wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin
Dziękować

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam na meil zdjątko brzucha
Śliczny

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zaczęłyśmy z Zuzią 8 miesiąc

Cytat:
Gratuluję nowych tygodniJa dziś zaczynam 33

Cytat:
za kolejny rozpoczęty tydzień

A śpioszki po mamusi już pokazuję
Sweet

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo. Cieszę się, że mam to z głowy bo zastanawiałam się nad tym kocykiem chyba ze 2 miesiące :/
Ja dzisiaj może pojadę kupić proszek i właśnie pieluchy.
A jutro wybieram się do Katowic z siostrą i mam zamiar odwiedzić Silesię gdyż upatrzyłam dla Małej taki komplet:

Kocyk i komplecik bardzo ładne
Stary 2012-07-27, 17:57   #2024
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

Super wieści i te nerwy były zupełnie niepotrzebne
Stary 2012-07-27, 17:59   #2025
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wrocilam z miasta, ale goraco
bylam odebrac nasza firanke, za ktora czekalam 2tyg i wkoncu ładnie wyglada pokoik
czekam na meza az wroci z treningu i wyskoczymy na spacerek wieczorkiem bo wtedy przynajmniej jest czym oddychac
Anesh super wiescina takie czekałysmy tutaj

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:59   #2026
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

super wiesci

Co do szczepień ja się słucham mojego lekarza jeszcze nigdy sie na nim nie zawiodłam i już przeprowadziłam z nim tą rozmowę na temat zachorowań na autyzm, niby orzez szczepienie.. i on twierdzi że kiedyś była nagonka na to bo jakiś tam proifesor zrobił badania i niby przez te szczepienia dzieci chorowały. Ja ma ufam i bedę szczepić tymi skojarzonymi, twierdzi że są lepsze niż zwykłe. wiadomo każddy rodzić sam zadecyduje na co i jak szczepi. ważne by zawsze porozmawiać ze swoim pediatrą.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:59   #2027
zielona1911
Zakorzenienie

sandra
najpierw gotujesz rosoł potem gdy warzywa miekkie juz koperek(posiekany) mozesz podsmazyc na maselku i wrzucasz do zupy i zabielasz smietana,troszke koperku nie podsmazasz tylko wrzucasz do dekoracji. Ziemniaki w kostke ja gotuje w osobnym garnku.
Przepisow na koperkowa jest sporo i kazdy inny

dzis odebralam rano masc dla malego smaruje,ale narazie efektu nie widac. jedynie co zauwazylam to w ciagu ostatnich dni mu sie to bardzo powiekszylo. Strasznie to wyglada...

test bym chciala alergiczny zrobic na swinke ale niewiem gdzie to sie robi i ile takie cos kosztuje i czy trzeba miec skierowanie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:01   #2028
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne Mi ostatnio teściowa przyniosła taką malusią koszulę i spodenki po moim mężu.
Super

Cytat:
Wszystkim Aneczkom również życzę wszystkiego naj Ja tak mam na drugie
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego wszystkim wątkowym Aniom
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Ań sama mam tak na drugie
Dziękuować, dziękować. Chyba więcej życzeń niż Ań

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
a ja czkawki nigdy jeszcze nie czułam
Ja też nie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
wrocilismy z pobierania krwi,maly wogole nie plakal-pobierali mu krew z palca.Jestem w szoku jakiego mam dzielnego synka.
Poszlam do innego lekarza skonsultowac i stwierdzil ze jemu to na toczen nie wyglada bo toczen pojawia sie w ksztalcie motyla na grzbiecie nosa i policzkach i ze to nie jest pierwszy objaw. Ale jest bardzo ciekawy moim wynikiem z OB,moczu i morfologii i kazal mi przyjsc jutro z wynikami do niego i on sprowadzi swojego kolege dermatologa sprawdzic co to. Normlanie lekarz anioł. Ja wyniki bede miec na internecie o 16.
W badaniu lekarz zauwazyl tylko powiekszone wezly chlonne.
I jest w labolatorum badanie na toczen ale kosztuje 200zl.
To może jednak warto zrobić...
Dobrze, że poszłaś do innego lekarza.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
wczoraj pisala do mnie przyjaciolka, w 2/3 mscu ciazy... byla na wizycie i gin stwierdzil, ze ciaza nic sie nie rozwija, dzis poszla do szpitala na usuniecie... strasznie jej wspolczuje, to jej 3 ciaza ktorej niestety nie donosi... w tamtym roku poronila i miala usuwana pozamaciczna... a teraz mialo byc wszystko ok, dostala duphaston 3 x dziennie i 2 x dziennie luteine, od razu zwolnienie z pracy ze wzgledu na poprzednie ciaze nie wyobrazam sobie jak ona to przezywa
Przykre to bardzo

Cytat:
Sandra no to za ten 36 tc nasz!!!!!!

Kurcze jak to poważnie brzmi :P w zasadzie w każdej chwili możemy wylądować po drugiej stronie mocy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj uswiadomiłam soibie ze jesli nic wczesnije sie nie wydarzy to od poniedziałku za 3 tygodnie ide rodzic
I niedługo będziesz tuliła dzidka w ramionach

Cytat:
ja już nie czuje tego bólu bo od lat sie debiluje. zaczelo sie od nog, potem pachy a teraz odkad jestem w ciazy jeszcze doszedł bober
Ja tylko nogi dałam radę, ale w końcu i tak przestałam, bo żyłki pękały....

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jestem po wizycie ...
Niunia urosła ładnie przez te dwa tygodnie i ma już 2150 - duża nie ???? przez 2 tyg przybrała 350g jestem z niej dumna !!!!
wody mi się poprawiły i już mam aktualnie 18 więc spokój i harmonia, szyjka trzyma skurczy brak ...
kolejna wizyta 4 września - i tu jestem rozczarowana, ma ginka idzie na urlop jedzie do stanów na cały miesiąc !!!!!!!!!!

co prawda moja karta wędruje do jej zaprzyjaźnionego lekarza - defakto ordynatora szpitala w którym mam teoretycznie rodzić ale mimo wsio mnie zawiodła .. bo co ja pójdę do niej na wizytę w 39t (38t) tak? no pięknie .. jak coś się będzie działo mam do niego dzwonić i on mnie przyjmie w swym gabinecie albo w szpitalu ... ehhh mam za 2 tyg zrobić mocz i morfologię no i posiew jutro i czekać sobie grzecznie ... beznadzieja idę popłakać
Stary 2012-07-27, 18:01   #2029
zielona1911
Zakorzenienie

anesh

super ze wszystko ok.tylko szkoda Twoich nerwow. Widac ze lekarze lubia straszyc tak jak mnie tym toczniem,dlatego mozemy podac sobie reke
Stary 2012-07-27, 18:06   #2030
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
A moja Majeczka sweterek po mamusi - jak nowy.
No proszę i u Ciebie coś się uchowało

Ale słaba dziś jestem .... głowa mnie coś pobolewa, ciężko się oddycha i tak jakby na wymioty mi się miało ... uhhhh

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Kobietki a na brudne ciuszki maluszka kupujecie jakiś osobny kosz czy jak to będzie u Was wyglądało ? Bo właśnie się nad tym zastanawiam

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-27 o 18:04
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:10   #2031
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Kobietki a na brudne ciuszki maluszka kupujecie jakiś osobny kosz czy jak to będzie u Was wyglądało ? Bo właśnie się nad tym zastanawiam
ja raczej nie kupuje

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:21   #2032
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hallol dziolchy!
Sorki,ze mnie tak dlugo nie bylo, co prawda jestem juz od piatku na macierzynskim i nie pracuje, ale i tak ciagle mam cos do zrobienia... a do kompa to juz nie zagladalam wieki
Na chorobowym w sensie

Cytat:
dziewczyny chce tupic taki wozek i nie moge sie zdecydowac na kolor.pomozecie ???jaki dla dziewczynki waszym zdaniem???czerwono-czarny czy niebieski???
Polecam czerwono - czarny. Sama mam w takich kolorkach.

Cytat:
Mnie się bardziej niebieski podoba.
My zdecydowaliśmy się na ten :
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Wszystkim Aniom wszystkiego naj z okazji imienin

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej ja juz po wizycie i wiec tak; Jasiek ma 2400 g wszystko wpirzadku szyjka dalej krotka i zamknieta, leki biore do 13 sierpnia a 14 mam ostatnia sizyte i jesli nic wczesniej sie nie wydarzy na porodowke stawiam sie 20 sierpnia w poniedzialek czyli za 3 tygodnie i pare dni w poniedzialek ktg i mam zabrac wszystkie badania co do tej pory robilam i zobaczymy co brakuje i bedziemy robic reszte. Uciekam bo maz na trening jedzie a ja zostaje z Zuzka bede wieczorkuem

Cytat:
Już widzę jak mnie będzie zazdrość skręcała, gdy zaczniecie się masowo rozpakowywać, a ja będę jeszcze czekała i czekała na naszego Antosia.
Spokojnie Dearlie... ja jeszcze po Tobie:P

Zielona dobrze, ze to nie jest to paskudztwo.
Stary 2012-07-27, 18:34   #2033
zielona1911
Zakorzenienie

co do wozka Sandry tez on mi sie podoba,jednak mialam z tej firmy spacerowke i niestety wszystko sie w niej psulo i odpadalo,niewiem czy wytrzymala chociaz rok
ale co do koloru to ten czerwony
Stary 2012-07-27, 18:34   #2034
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

No a nie mówiłyśmy, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku???????

A ja już mam pół szafy na przedpokoju zrobionej
Matko ile mi tam rzeczy wejdzie w końcu mi sie wsio pomieści, a jak mi jeszcze jutro mężul drugą część zrobi to już bede szczęśliwa, potem zamówić przesuwane drzwi z lustrami i bedzie jak ze sklepu

U mnie też skwar, 33 stopnie w cieniu, zaraz chyba znowu sie zdrzemne czy coś bo jakaś nietomna chodze

Co do szczepionek to ja kurde nie wiem co będe robić z tym jeszcze bo ten temat jest też głęboki i co człowiek to inna opinia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:38   #2035
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

Anesh, super!! bardzo się cieszę! a nie mówiłam, że dobre wieści będą dzisiaj
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam szczepić jak najmniej, tylko na te najgorsze, śmiertelne choroby. Szczepionki niby takie bezpieczne, a syn kuzyna mojego TŻta ma po skojarzonej szczepionce autyzm, u nich w rodzinie panuje szczepionkofobia i najchętniej by mi zupełnie zabronili szczepić dziecko.
mój bratanek też ma problemy po szczepionce skojarzonej i dlatego chyba nie chcę wszystkiego na raz dziecku podawać, żeby układ immunologiczny sobie z tymi radził.
zresztą taki maluch i tak ma niezłą jazdę na początku... zero jakiejkolwiek odporności i do wszystkiego musi się przyzwyczaić...

tak dyskutujemy z mężem już 3 dzień o tych szczepionkach, pytamy znajomych i chyba zdecydujemy się na pneumokoki i meningokoki. wczoraj położna mówiła, że jeśli maluch nie idzie do żłobka to na pneumokoki i meningokoki można go później zaszczepić (nie są potrzebne 3 dawki tylko wystarczą 2) a tym samym układu odpornościowego malucha od razu się nie bombarduje
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
zapomnialam Wam powiedzieć, że mi się brzuszek obniżył - już nie dostaje zadyszki jak czytam córce bajki
za to pewnie na pęcherz ciśnie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:40   #2036
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A w ogóle to martwie sie moim ciśnieniem bo skacze jakoś
Mierzycie sobie codziennie te ciśnienie jak macie możliwość? Jak tak to jakie macie ???
Cytat:
Kurde chciałabym takie...
Mnie od niedawna skoczyło ciśnienie i tak jest od 125/77 do nawet 134/88
I nie żebym sie przemęczyła bo mierze chwilke po wstaniu z łóżka w którym czesto dzisiaj bywam.
Myśle o dodaniu jeszcze jednej tabletki a biore 3x dziennie.
Ja na wizycie zawsze mam wyższe - czasem sięga 152/84, 140/85, ale żadnych leków nie biorę. W domu zawsze mam normalne. Lepiej samemu sobie dawki nie zwiększać, co?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Nie biorę żadnego z tych leków ale jeśli źle się czujesz to nie wahaj się tylko zadzwoń, zwłaszcza że zmieniłaś tabletki.
Już myślałam, ze jestem jedyna, która oprócz femibionu i zelaza nic nie bierze.
Stary 2012-07-27, 18:42   #2037
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

też się nad tym zastanawiam. jak znajdę taki maleńki, to kupię na pewno

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:50   #2038
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
a przy tym fenku bierzesz też isoptin?i czemu Ci się pokruszył ten ząb?
Cytat:
Witam!
Dziewczyny mam pytanie,bo od poniedziałku nie biorę już isoptinu,a w środę zaczęłam znowu brać fenoterol i czuje,że się jakoś trzęsę po nim,ale dopiero od dzisiaj.Czy któraś tak ma,bo łyka sam fenek???
Poradźcie proszę,bo nie wiem,może powinnam zadzwonić do gina i mu o tym powiedzieć.
Niedługo po przebudzeniu zmierzyłam ciśnienie i miałam 114/73 a puls 109 a jak trochę zjadłam i zmierzyłam potem 104/83 puls 120.Matko chyba zaraz oszalejeźle mi.......
Katee ja nie biorę Isoptinu. Dwa dni czułam sie okropnie, potem mi przeszło i czasami tylko wysoki puls daje się we znaki. W szpitalu jak byłam to go bralam, ale potem gino na wizycie nie kazał mi go brać, tylko Aspargin 3x2 ma złagodzić te dolegliwości po Fenku, w sumie to sam magnez i potas więc bezpieczniejszy napewno dla dzidzi. No i dużo wody trzeba pić, co mi z trudem przychodzi niestety.
a ząb-zresztą też wcześniej leczony kanałowo-złamał się od pestki wiśni

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny długo mnie nie było, ale był problem z internetem. Dziś zamierzam zrobić maraton z prania i wyprać wszystkie Filipkowe rzeczy. Poza tym... bolały/bolą Was żebra? Mnie od wczoraj tak napierdzielają po lewej stronie ani spać na lewym boku, ani się przekręcić a o głębszym wdechu nie wspomnę. ;/
mnie bolą żebra po prawej stronie, dlatego że od razu pod nimi mała ma główkę. ból chwilami nie do zniesienia przy siedzeniu. mnie nie boli jak leże. czasem nawet obiad muszę jeść w pozycji półleżącej, bo wysiedzieć nie mogę.
Cytat:
witam
my dzis zaczynamy 33 tydzien
u mnie znowu skwar.. po tym deszczy nocnym jest jeszcze gorzej masakra jakas
ide wszamac sniadanko a potem jedziemy zamowic komode
Cytat:
Dobry, dobry

A my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, a tym samym 7 miesiąc i III trymestr !

Kraven, dla Ciebie i dla Jasia wielkie gratulacje z okazji naszego święta!!!

Anesh, mocno trzymam kciuki za Was!!!

Coco, wszystkie najlepszego na Nowej Drodze Życia Przede wszystkim dużo, dużo miłości i szczęścia!

Niegrzeczna, Konczita gratuluję rozpoczętych tygodni
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
sojka współczuje... zdarzyło mi się to dwa razy, też w nocy przy przekręcaniu, okropny ból a przy tym strach... nie wiem co to mogło być...

Gratulacje też zaczynam 28tc wg OM
gratuluje

Cytat:
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że od jakiegoś czasu też mam jakieś niepokojące objawy w nocy. Mianowicie budzę się z bardzo twardym brzuchem, a po prawej stronie mam jakby wystającą kulę. Początkowo myślałam, że to Antoś po prostu tak się układa w śnie i to co wystaje to jakaś część jego ciałka. Jednak od jakiś 2-3 dni budzę się z tą "kulą" i lekkim bólem. Dopiero jak wstanę, przejdę się do łazienki to tak jakby się rozluźniał ten brzuch. Czy to możliwe, aby były to jakieś skurcze? Poza tym dzisiaj nadal w tym miejscu mnie boli, a brzuch twardy. Wzięłam jedną nospę forte, mam nadzieję, że przejdzie, bo muszę na 15 iść do pracy.
obserwuj się kochana. ale masakra że wizytę masz dopiero na koniec września, przecież teraz powinny być częstsze

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej, widze,ze z tymi moimi dolegliwosciami to chyba sama jestem
A tak na marginesie to pieluchy tetrowe mi sie skurczyly,pralam w 40st.,ale wydaje mi sie,ze to suszara tak na nie zadzialala, no coz, beda malutkie
A i wstawilam nasz brzucholek na maila.
Śpioszka nie jesteś sama. nie miałam siły Ci wczoraj odpisać. Też miałam takie kłucia w szyjce, ale nie wiem co pomogło czy Fenoterol czy leżakowanie i odpoczynek w szpitalu. Spróbuj trochę poleżeć i zobaczysz czy pomoże. też myślałam że ten ból to może skracanie szyjki czy co, ale minimalnie się skróciła, a rozwarcia brak.
Cytat:
aa i odwiedziłam dzis smyka i juz calkiem zjechali z cenami, jak komus cos jeszcze brakuje do wyprawki to radze sie udac bo warto. np 5 pak slicznych bodów 25 zl
dzięki za cynk. zajrze w poniedziałek. mam nadzieję że jeszcze cos zostanie. wczoraj zrobiłam zamówienie przez smyk.com, ale wiele rzeczy jest już niedostępnych.

Choco gratulacje, wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!

co do szczepionek to jestem zielona. wiem że konieczna jest gruźlica. czytałam artykuł że nie należy szczepić przeciwko różyczce.lepiej żeby dziecko przeszło tę chorobę w dzieciństwie (szzcególnie dziewczynki) niż zostało zaszczepione i zachorowalo np. w czasie ciąży (ważność szczepionek wygasa po latach). Na pewno będę szczepić od tego co najważniejsze.
Stary 2012-07-27, 18:54   #2039
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Kobietki a na brudne ciuszki maluszka kupujecie jakiś osobny kosz czy jak to będzie u Was wyglądało ? Bo właśnie się nad tym zastanawiam
Ja nie. Już chyba tylko na balkonie mogłabym go trzymać

Co do ciuszków po mamusi to moja mama ma schowane po mnie malusie sukienki, takie własnie na 62-68. I jak nie pozwoliłam ich nikomu dawać - a mam juz 2 bratanice. I jak na złość będę mieć drugiego synka. Więc chyba jednak ja ich nie wykorzystam

Ale mi się drzemnęło

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:56   #2040
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh daj znać jak najszybciej co i jak
Cytat:
: cmok:nie bój sie-bedzie dobrze
Cytat:

Anesh -
Cytat:
Anesh
Cytat:
anesh od razu napisz po wizycie
Cytat:
anesh trzymam kciuki,musi być dobrze!
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]dołączam się do kciuków za anesh[/QUOTE]

Cytat:
Hej hej
Po pierwsze kciuki z sił całych za ANESH
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Anesh zaciskam mocno kciuki i czekamy na dobre wieści
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Anesh kciuki zaciśnięta
Dziękuję kochane. Jestem taka szczęśliwa, że wszystko z Małą ok. A ona to chyba odczuwa, bo cały czas ją dziś czuję

Cytat:
A i wczoraj przed północą się położyłam i Kubuś tak mi wkładał noge pod żebra,że aż bolało...musiałam z nim odbyć rozmowę
No tak, Kubuś to agent jest - sama widziałam.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]
super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było[/QUOTE]

Wszystkiego dobrego Kochana

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj o mało co się w nocy nie przekręciłam.. już myślałam że będę TŻta budzić i gonić do szpitala..... a mianowicie chciałam się przekręcić z boku na plecy i poczułam takie rwanie od środka w dole brzucha że całe oczy miałam we łzach, już się wystraszyłam że to może łożysko się odkleja czy coś ale po kilku sekundach bardzo ostrego bólu przeszło, potem jeszcze raz mnie złapało ale troszke lżej i do tej pory cisza, Zośka wporządku bo wierci się od rana
Dobrze, ze przeszło. Sójeczko teraz to już będzie dobrze i niedługo Zośkę tulić będziesz w ramionach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości