Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 23:13   #2131
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

ja nie wiem jak to jest z tym karmieniem ja jem na razie wszystko a mala strzela pierdy jak zla kupki ma koloru zoltka kurzego takie pomaranczowo zolte :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:16   #2132
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
mam skurcze co 6-7 min...
może to ta noc?
kciuki za Was, myślę że to juz TO

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Byliśmy w restauracji z Małym Kompletnie nie miałam pojęcia co mogę zjeść, zamówiłam pierogi ruskie, popiłam sokiem jabłkowym i Mały strzelił drugi raz zieloną kupkę. Mam nadzieję, że do jutra mu przejdzie...
I oczywiście na spacerze włączyło mu się: jeść i kupę naraz musiałam znooowu świecić cyckami, chyba głodnieje na świeżym powietrzu

Idę Was nadrobić
Właśnie, ktoś wie, co jest przyczyną zielonej kupki? U nas były takie w 3 lub 4 dobie, później już nie.
Soleilka nie wiem skąd te zielone kupki, ale jestem prawie pewna, ze nie przez dietę.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-07-27 o 23:17
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:31   #2133
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jednak jutro wychodzimy . jeszcze muszę ta jedną noc i dzień się przemeczyc.
Już bliżej niż dalej jutra
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
muszę się Wam pochwalić zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie i to tylko na piersi a ostatnio miałam wrażenie że mniej je ale pewnie szybciej się najada
Chłop jak dąb
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jakich butelek używacie dziewczyny przy takim karmieniu mieszanym-pierś/butla??
Jestem zadowolona z Aventu, TT się nie sprawdza u nas
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. jestem w paskudnym nastroju chce mi sie ryczec.
dostalam kolejny komentarz do zdjecia z psem(od kolezanki mojej mamy)
"oj to zdjecie nie za dobrze o tobie swiadczy mamo"
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!
W dupie się babie poprzewracało Olej moczem ją!
Cytat:
A więc wieści ode mnie... W nocy odszedł mi czop. Było tego sporo, wodniste (bałam sie, ze to juz wody) i podbarwione na brązowo. Raniutko drugi raz coś poleciało i zaczęły mi sie skurcze. Nie są jeszcze bardzo regularne, ale coś już sie dzieje. Na usg wyszło wszystko bardzo dobrze, mój mały tak jak przypuszczały połozne ma co najmniej 4,1kg, z łożyskiem też ok, wiec tylko czekać na rozwój akcji.
Wszystkiego najlepszego

Chyba szykuje Ci się piękny prezent imieninowy
Cytat:
a tak w ogole Amelia konczy dzis tydzien
duża kobitka z niej
Cytat:
a ja Wam pokaże mój ostatni hafcik dla Córeńki oraz wtorkowe zdobycze z second handu
Śliczności
Cytat:
Napisane przez osia86 Pokaż wiadomość
dziś zaczęliśmy... 9. m-c!

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
No i witam się w 38tc

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
A do mamuś z dziećmi po tej stronie brzuszka mam jeszcze jedno pytanie, czy używacie leżaczków-bujaczków? Mam wrażenie, że różnych "niezbędnych" rzeczy mamy całe mnóstwo więc zanim dokupię coś jeszcze, chciałam zasięgnąć porady czy warto
Póki co sporadycznie korzystam, myślę że jak Mały będzie większy i będzie więcej rozumiał to się bardziej przyda

Linka w pierwszych dobach to mogła być smółka u nas do 4 doby była, teraz to chyba efekt wprowadzania nowych produktów Przynajmniej tak na necie znalazłam

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2012-07-27 o 23:39
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 00:33   #2134
red_scorpio
Rozeznanie

No i dalej nie śpimy, boli mnie brzuch, nogi i głowa. Wrrrrrr

Jest 3 i dalej nie śpię a Wam zazdroszczę.. ale poprasowałam wszystko i z tego jestem dumna!!

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-07-28 o 03:14
red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 06:14   #2135
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moje dziecię urządziło mi pobudkę o 4:30 i teraz dopiero zasnęło Więc postanowiłam już się nie kłaść tylko nadrobić wizaż

Cytat:
Info od Mandi: Amelka póki co złote dziecko. Od porodu śpi, zaraz po pojadła z cyca i poszła spać. Jesteśmy w niej zakochani, a jakżeby inaczej
Widzieliśmy córcie Sali śliczna dziewuszka i większa od naszej Byłam siku i pod prysznicem, pierwsze to był wyczyn rana piecze i boli mnie doopa masakra, ale co tam, córcia wynagrodzi. Buziaki dla wszystkich ciotek

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu z Mandi, mnie tez boli i piecze a trzymajcie kciuki za mija morfologie bo jest bardzo zla
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
Witam
Mam nockę za sobą po wczorajszym emocjonującym dniu i dośc silnych skurczach po wieczornej kąpieli wszystko ucichło miałam nadzieje na szybką akcję a tu proszę nic sie konkretnego nie dzieje... Wczoraj cały dzień sączyło sie ze mnie coś. Jestem już zmęczona u mnie temperatury po 38 stopni normalnie nie ma gdzie się skryć. Płakać mi sie chce ile to jeszcze potrwa ? Dziewczyny czy z rozwarciem 3 cm ? i bez czopa bedę jeszcze biegac do sierpnia ? Matko ja sobie pomyśle o kolejnym tygodniu to juz mi się nie chce....... Czekam I nic...
Mam nadzieję, że już niedługo...

Cytat:
hej my dziś ładnie spalysmy. niunia od poniedzialku przybrała 170 gram oby tak dalej

czekam na wizytę i chciała bym już dziś wyjsc ale pewnie dopiero jutro nas wypuszcza.

chciałam wam powiedziec że już brzucha nie mam tzn w bluzce Obcislej jest płaski a bez też mały tyle że miękki pielęgniarka mi Powiedziala że nie widać bym 2 tyg temu rodziła i tO jeszcze przez cc pocieszajace

Super!
dla córci i dla mamusi

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wszystkie Was dziś częstuję brownie z wiśniami z okazji moich imienin
Dla mam karmiących delikatne ciasteczka
wszystkiego najlepszego!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 06:21   #2136
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wow, mamusia z fantazją Ale odważna babka, a i ojciec też, bo przecież ktoś ją musiał wieść Nie powiesz chyba, że sama prowadziła?

Ja zainteresowania tym aspektem nie straciłam ale tak w połowie ciąży to mniej mi się chciało. A teraz to tak mi się chce...
Ale po tak długiej przerwie jaką Ty miałaś... czapki z głów To jak drugi pierwszy raz
Tata prowadził Po latach stwierdzili, że nie zdawali sobie sprawy, że to ryzykowne myśleli, że poród w ich rodzinnym mieście to jak najbardziej dobry pomysł

Jak najbardziej to będzie "drugi pierwszy raz".
Mi się wcale od początku nie chce...
Cytat:
a ja czeam na wyniki loterii dzis wieczor mam zamiar zostac milionerka
Szkoda, że się nie udało
U nas dziś 15 milionów w kumulacji oczywiście wysyłam
Cytat:
może to ta noc?
O jaaa, trzymam bardzo mocno!!!
Czekamy na wieści
Cytat:
Huh..no to trzymamy kciuki aby to było dziś...i aby to była szybka akcja

Właśnie teraz swoje maluchy rodzi też moja kotka Już od rana była niespokojna i wyraźnie szukała miejsca. Uszykowaliśmy jej pudełko w stajence i właśnie przed chwilą zajrzałam, żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku. Już 4 koteczki są na świecie
Jak słodko cudne są takie małe koteczki
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
karolinaPW czzy ja dobrze pamiętam, że będziesz stosowała wielorazówki? Pytam bo dostałam w prezencie. Jesteśmy nimi z mężem zachwyceni tylko zastanawiam się gdzie kupić jakiś środek do odkarzania - bo ich się chyba nie gotuje. Dobrze kojarzę??
Tak będę używać wielorazówek Nie trzeba ich gotować a tych typu kieszonka, czy otulaczy wręcz nie wolno bo się zniszczą.
Dodatki antybakteryjne do proszków można zamówić przez net w sklepach z pieluszkami wielo (stacjonarnie chyba tylko w Wawie niestety)
http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Nappy...ia-pieluszek/7
http://www.babyetta.pl/pl/p/Antybakt...ania-750-G/173

olejek z drzewa herbacianego można kupić w aptekach (skrapia się nim pieluszki oczekujące na pranie w szczelnie zamkniętym wiaderku)

A jakie pieluszki dostaliście? kieszonki?
Cytat:
I oczywiście na spacerze włączyło mu się: jeść i kupę naraz musiałam znooowu świecić cyckami, chyba głodnieje na świeżym powietrzu
Może jakąś chustą się nakrywaj, będziesz się mniej krępować, chociaż jak spytałam męża co sądzi o karmieniu publicznie (kobieta karmiła na środku Ikei) powiedział, że im więcej cycków na wolności tym lepiej Jak go spytałam, czy swoje też mam wystawiać wśród ludzi to już nie był taki kozak
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 06:51   #2137
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
muszę się Wam pochwalić zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie i to tylko na piersi a ostatnio miałam wrażenie że mniej je ale pewnie szybciej się najada
pięknie rośnie!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u diabetologa, jak wspominałam u innej babki niż ta co mnie od początku prowadziła, bo przez sezon urlopowy nie dostałbym sie do mojej przed porodem. I powiem bez wdawania się w szczegóły- cieszę sie bardzo, że u tej byłam jeden jedyny raz- czułam się jak głupie dziecko, które nie odrobiło lekcji, bardzo nieprzyjemna kobieta...Z dobrych wieści powiedziała, że od momentu porodu mam zapomnieć o diecie cukrzycowej i jeść wszystko na co mi dziecko pozwoli, 6 tyg po porodzie mszę zrobić ponowny test obciążenia glukozą i wtedy się okaże co dalej. Odradzała zdecydowanie mi ponowne usg, stwierdziła, że to zupełnie niepotrzebne, ale i tak się umówiłam na przyszły tydzień (znaczy po skierowanie, bo w Medicoverze tak z marszu się nie da)
Masz racje. Idź na to usg Na pewno Cię to uspokoi

Cytat:
jakich butelek używacie dziewczyny przy takim karmieniu mieszanym-pierś/butla??
Teraz co prawda nie dokarmiam, ale w razie konieczności używam TT.

Cytat:
hej dziewczyny. jestem w paskudnym nastroju chce mi sie ryczec.
dostalam kolejny komentarz do zdjecia z psem(od kolezanki mojej mamy)
"oj to zdjecie nie za dobrze o tobie swiadczy mamo"
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!
Nie przejmuj się głupimi komentarzami Dobrze wiesz, że to nie prawda i to jest najważniejsze.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dobra, pierwszy dzień bez tż... Zrobiłam obiad, wstawiłam pranie, schowałam ciuchy z prania poprzedniego i jestem z siebie dumna! Zaraz napiszę do ćwiczeniowca z uczelni i jak się dowiem czego, to powoli zacznę się uczyć
super sobie radzisz
Mój mąż też poszedł wczoraj do pracy. Na nockę. Ale dla równowagi przyjechała moja mama Mimo to w nocy sama wszystko robiłam przy Małym i jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Do tego herbatniki i biszkopty. Odkad urodzialm wcinam je na okragło,a brzuch sobie z przodu zwisa
Ja też wcinam I jeszcze ciasteczka maślane - pycha!

Cytat:
A więc wieści ode mnie... W nocy odszedł mi czop. Było tego sporo, wodniste (bałam sie, ze to juz wody) i podbarwione na brązowo. Raniutko drugi raz coś poleciało i zaczęły mi sie skurcze. Nie są jeszcze bardzo regularne, ale coś już sie dzieje. Na usg wyszło wszystko bardzo dobrze, mój mały tak jak przypuszczały połozne ma co najmniej 4,1kg, z łożyskiem też ok, wiec tylko czekać na rozwój akcji.
no to trzymamy mocno kciuki

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja leże w szpitalu na patologii ciąży. Bo miałam jakiś ktg nie wyraźne. Ale teraz narazie wszystko gra. MoZe w poniedzialek wyjde.
Wszystko będzie dobrze

Cytat:

Cytat:
Hej! Wlasnie dotarlismy do domku!!! Nie jestem w stanie was nadrobic, choc cos ze szpitala podczytalam, maly juz pije z piersi ladnie wiec jestem szczesliwa!
Witamy ! dla Jasia za ssanie piersi.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:

a ja Wam pokaże mój ostatni hafcik dla Córeńki oraz wtorkowe zdobycze z second handu
zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak pobudzić laktację?
ciągle mi się wydaje ze mam za mało pokarmu...
karmię jednak tylko piersią, nie poddaję się
[/I]

muszę przyznać że TZ bardzo mnie wspiera w karmieniu
Ja piję bawarkę i herbatkę na laktację. można też odciągać pokarm laktatorem, bo to dodatkowo pobudza produkcję mleka. Ale mi osobiście się nie chce

Cytat:
moje zdolne dziecko dziś przeszło sama siebie. tak jadła że i ja i ona całe w mleku jesteśmy. tyle że ona ma ubrania a ja już nie tzn stanika nie mam już i Skisne i będę capic pół bluzki mam mokrej dobrze że mam na zmianę. a ona tO mleko nawet we włosach Miala. raczki to muszę jej chyba wiązać
mój Mały też tak czasem je

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
może to ta noc?
oooo to czekamy na wieści

Cytat:
A do mamuś z dziećmi po tej stronie brzuszka mam jeszcze jedno pytanie, czy używacie leżaczków-bujaczków? Mam wrażenie, że różnych "niezbędnych" rzeczy mamy całe mnóstwo więc zanim dokupię coś jeszcze, chciałam zasięgnąć porady czy warto
nie mam na razie bujaczka, ale zamierzam kupić
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 06:59   #2138
prince_polo
Zakorzenienie

Hej
moja niunia już od 5 nie Spi. rzuca się po lozku i pokopała mi brzuch
teraz coś ma oczka jak chineczka może Zasnie

głowa mi pęka..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:02   #2139
ajka89
Zadomowienie

Natee żeby to było to i poszło gładko

A ja obudziłam się przed 7 i nie mogłam zasnąć. Miałam straszne bóle w krzyżu i do tego wczoraj zauważyłam, że opadł mi brzuch. Czop mi odchodzi w częściach, ale przynajmniej wydaje mi się, że to czop. Trzymajcie kciuki, żebym nie zaczęła rodzić...chociaż do tego 10 sierpnia, bo właśnie jestem w trakcie przeprowadzki
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:57   #2140
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Może jakąś chustą się nakrywaj, będziesz się mniej krępować, chociaż jak spytałam męża co sądzi o karmieniu publicznie (kobieta karmiła na środku Ikei) powiedział, że im więcej cycków na wolności tym lepiej Jak go spytałam, czy swoje też mam wystawiać wśród ludzi to już nie był taki kozak
Zakrywam się, ale ludzie i tak się gapią

Mamuśka zrobiła mi pobudkę o 8 i już nie mogę spać.
Na TV4 jest program Master Chef, gdzie występują dzieci. I 9 latka mówi, że ona lubi bażanta przygotowywać

Bloguję
Stary 2012-07-28, 09:02   #2141
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Hej! Wlasnie dotarlismy do domku!!! Nie jestem w stanie was nadrobic, choc cos ze szpitala podczytalam, maly juz pije z piersi ladnie wiec jestem szczesliwa!
witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Wzrostu Wam zazdroszczę, ja to malenstwo....158....
ja też maleństwo, 157cm

Cytat:
jestem w szoku jak się zaangażował Sam kupił laktator, kapturki jedne, potem drugie, bo stwierdził, że z medeli będą lepsze, sam mi skręca i myje laktator, wyparza itp. I jaką ma już wiedzę o laktacji... Wstaje w nocy jak karmię małą, by mi pomóc... no szok. Dodatkowo wszystko potrafi i chce przy niej robić. I mówi że nie ma ochoty wracać do pracy, wolałby sie nią zajmować I dziś powiedział że cały czas myśli o Martynce...
zwariował
tylko pozazdrościć

Cytat:
Witajcie dziewczyny, nie było mnie chyba od niedzieli - ale nie mam dosłownie chwili, żeby tu się wtoczyć. Jest gorąco, jak mam wolną chwilę, to zapadam w sen jak niedźwiedź zimą, a do tego - ponieważ pracuję w domu - dostałam kolejną książkę do korekty na b. szybko i siedzę nad nią i dłubię... A wiadomo, czas to pieniądz, zwłaszcza teraz kiedy jeszcze kompletujemy wyprawkę. Dziś byliśmy w Rossmanie na drobnych zakupach, typu pieluszki, patyczki, wkładki laktacyjne... Jeszcze tyle rzeczy nam brakuje, ale raz że ja już nie mam siły zwyczajnie, bo jest mi ciężko ze sobą chodzić, a dwa że czasu... Może moja mama coś pomoże i coś tam zakupi - wysłałam jej wczoraj mailem listę, co nam jeszcze brakuje. Nie ma co z tym zwlekać, skoro dziś zaczęliśmy... 9. m-c!
gratulacje

Cytat:
może to ta noc?

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja obudziłam się przed 7 i nie mogłam zasnąć. Miałam straszne bóle w krzyżu i do tego wczoraj zauważyłam, że opadł mi brzuch. Czop mi odchodzi w częściach, ale przynajmniej wydaje mi się, że to czop. Trzymajcie kciuki, żebym nie zaczęła rodzić...chociaż do tego 10 sierpnia, bo właśnie jestem w trakcie przeprowadzki
no to obyś wytrzymała

Ja już nawet nie będę jęczeć, jaką to miałam okropną noc.. Jest coraz gorzej, z moim samopoczuciem też, o psychicznym nie wspominając. Wczoraj zobaczyłam po dłuższej przerwie w lustrze mój tyłek i się poryczałam... I do tego mój mąż oznajmił mi wczoraj, że mu się nie chce seksu jakoś ostatnio (czyli co, przez ostatnie dni się zmuszał ), jest mi przykro, źle i mam wszystkiego dość

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:06   #2142
anna99302
Zadomowienie

czesc! a mojej przygody ze szpitalem cd:-( jutro moja polozna mnie porzadnie przebaxa i podejmiemy decyzje cy wychodze na kilka dni w pon czy rodze... fenek mi bowiem sutecznie zatrzymal akcje,, oby nie za skutecznie!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Natee żeby to było to i poszło gładko

ha!to ja juz wem ze prosic se mozna! w pon zaczelismy przeprwadzke a ja do szpitala...dzidzius ma to w nosie
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:12   #2143
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ha!to ja juz wem ze prosic se mozna! w pon zaczelismy przeprwadzke a ja do szpitala...dzidzius ma to w nosie
tak jak mój, kiedy wszyscy go proszą, żeby już wyszedł na tą stronę

Stary 2012-07-28, 09:19   #2144
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Dzisiejsza noc była okropna... Znowu spadek cukru - do 47... Potem wstawanie na siku aż 8 razy! Jestem wykończona. Boli mnie głowa, podbrzusze i piersi (czyżby piersi rosną?). Wczoraj mąż wymasował mi krzyż - jaka ulga . Po wczorajszym ktg wyszłam sfrustrowana - 3 tydzień już chodzę i zawsze były jakies skurcze, czasem mocniejsze a czasem słabsze, ale były! A wczoraj nic - dosłownie nic... Już na IP obstawiają kiedy urodzę, a ja wyszłam z założenia, że chyba do pełnoletności będę ją nosić... . Nie dałam się wczoraj zbadać, bo jedyny lekarz jaki był na oddziale to Ahmed i jakoś mnie od niego odrzucało (zresztą jestem badana co 2 dni, więc nic się nie stanie jak raz nie będę) Oczywiście dopiero po ktg zaczęłam się gorzej czuć, ale to nic. Kolejne ktg w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
No i witam się w 38tc

Cytat:
Duży chłopak! No to czekamy na rozwój akcji !

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja leże w szpitalu na patologii ciąży. Bo miałam jakiś ktg nie wyraźne. Ale teraz narazie wszystko gra. MoZe w poniedzialek wyjde.

Cytat:

Cytat:
Super! Brawo dla Was

Cytat:
dziś zaczęliśmy... 9. m-c!

Cytat:
może to ta noc?
Kochana, trzymam !!!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:32   #2145
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki za Was, myślę że to juz TO

Właśnie, ktoś wie, co jest przyczyną zielonej kupki? U nas były takie w 3 lub 4 dobie, później już nie.
Soleilka nie wiem skąd te zielone kupki, ale jestem prawie pewna, ze nie przez dietę.
Przy MM zielone kupki wskazuja na alergie (my sie z tym meczylismy dlugo), przy piersi podobno moga byc zielone i to nic zlego.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:33   #2146
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc! a mojej przygody ze szpitalem cd:-( jutro moja polozna mnie porzadnie przebaxa i podejmiemy decyzje cy wychodze na kilka dni w pon czy rodze... fenek mi bowiem sutecznie zatrzymal akcje,, oby nie za skutecznie!

Oby się nie okazało, że fenek aż taki skuteczny. Wczoraj szukałam info w ciągu jakiego czasu od jego odstawienia może być poród i niestety żadnych konkretów - mogą to być równie dobrze 2 dni jak i 2 -3 tygodnie. To mnie nie pociesza. Ale wydaje mi się, że to może też zależeć od tego jak długo się go brało. Bo z tego co wyczytałam to dziewczyny, które go brały długo po odstawieniu dłużej chodziły jeszcze w ciąży To mnie trochę pociesza bo ja go brałam w sumie tylko (aż?) miesiąc...

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
tak jak mój, kiedy wszyscy go proszą, żeby już wyszedł na tą stronę
Indywidualista

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Dzisiejsza noc była okropna... Znowu spadek cukru - do 47... Potem wstawanie na siku aż 8 razy! Jestem wykończona. Boli mnie głowa, podbrzusze i piersi (czyżby piersi rosną?). Wczoraj mąż wymasował mi krzyż - jaka ulga . Po wczorajszym ktg wyszłam sfrustrowana - 3 tydzień już chodzę i zawsze były jakies skurcze, czasem mocniejsze a czasem słabsze, ale były! A wczoraj nic - dosłownie nic... Już na IP obstawiają kiedy urodzę, a ja wyszłam z założenia, że chyba do pełnoletności będę ją nosić... . Nie dałam się wczoraj zbadać, bo jedyny lekarz jaki był na oddziale to Ahmed i jakoś mnie od niego odrzucało (zresztą jestem badana co 2 dni, więc nic się nie stanie jak raz nie będę) Oczywiście dopiero po ktg zaczęłam się gorzej czuć, ale to nic. Kolejne ktg w poniedziałek.
8 razy? wow!! ja chodzę 1 lub 2 a i tak mi się nie chce wstawać I jakby się dało to bym trzymała... ale wtedy młody mi przypomina, że teraz to on rządzi kiedy ja idę siku
U mnie tez zero skurczy... wczoraj mi się wydawało, że coś się zaczyna ale minęło. W sumie to przez jakieś 45-60 minut miałam skurcze, przekręcałam się z boku na bok i nie przechodziły. Już myślałam... ale wstałam do toalety, trochę pochodziłam i cisza Jestem rozczarowana.

No cholera jasna, nie dodało mi jednego posta
W każdy razie
KarolinaPW - rodzice z fantazją
Soleilka - nie mów, że Ty nie robisz bażanta? Ja prawie na każdy niedzielny obiad A swoją drogą to rodzice ostro pie....nięci bo jak dla mie 9latka to powinna się lalkami bawić a nie bażanta patroszyć.
prince_polo - już niedlugo w domku

Ja zaczynam dziś 39 tydzień Wiem, na porodówkę... ale młody nie zainteresowany wyprowadzką a umowę wynajmu ma do 13.08

za kolejne tygodnie
za wizyty, ktg, usg, konsultacje... ale się wychodzimy po tych lekarzach, przychodniach i szpitalach

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-07-28 o 09:40
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:37   #2147
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

dzisiaj mam termin z pierwszego usg, oczywiści nic sie nie dzieje i nie zapowiada się abym rodziła....
na chwile obecną jestem spokojna, bo przynajmniej TZ jest w domu i nie będę się nudzić sama, choć nie ukrywam, że chętnie wylądowałabym na porodówce

Natee

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:39   #2148
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
8 razy? wow!! ja chodzę 1 lub 2 a i tak mi się nie chce wstawać I jakby się dało to bym trzymała... ale wtedy młody mi przypomina, że teraz to on rządzi kiedy ja idę siku
U mnie tez zero skurczy... wczoraj mi się wydawało, że coś się zaczyna ale minęło. W sumie to przez jakieś 45-60 minut miałam skurcze, przekręcałam się z boku na bok i nie przechodziły. Już myślałam... ale wstałam do toalety, trochę pochodziłam i cisza Jestem rozczarowana.
ja chodzę codziennie w nocy po jakieś 5-6 razy, już się przyzwyczaiłam Co do skurczy, mam takie etapy czasem i w dzień i w nocy, każdy kolejny jest silniejszy, aż zaczynam sobie robić nadzieję i ... przechodzi

Stary 2012-07-28, 09:46   #2149
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie zdanie na ten temat nie zmienilo Bardzo mi sie nie podoba takie publiczne karmienie i nie chcialabym zeby przy mnie ktos "cycki wyjmowal".

chce byc mama - watek caly czas podczytuje i mialam Ci napisac: nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Tak jak na pierwszy bym przymknela oko, ten drugi to byla przesada. Kolezanka mamy czy nie - takich rzeczy sie nie mowi. A kontakt ze zwierzakiem jest dziecku potrzebny, troche zarazkow nikomu nie zaszkodzilo. Moj Michal od samego poczatku jest wsrod zwierzat (psy i koty), uwielbia sie do nich przytulac. Wiec po takim komentarzu powiedzialabym tej kobiecie co o niej mysle...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-28, 09:51   #2150
Soleilka
Zakorzenienie

Na dworze jest tak gorąco, że się idzie ugotować
Byłam właśnie na zakupach, chłopaki w domu zostały Jakiś nowy kasjer jest w markecie i zapomniał babie wydać resztę z 50 zł

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Soleilka - nie mów, że Ty nie robisz bażanta? Ja prawie na każdy niedzielny obiad A swoją drogą to rodzice ostro pie....nięci bo jak dla mie 9latka to powinna się lalkami bawić a nie bażanta patroszyć.

Ja zaczynam dziś 39 tydzień Wiem, na porodówkę... ale młody nie zainteresowany wyprowadzką a umowę wynajmu ma do 13.08
Co Ty, ja mam codziennie prosiaka w jabłkach

jeszcze masz czas!

Bloguję
Stary 2012-07-28, 09:55   #2151
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ja chodzę codziennie w nocy po jakieś 5-6 razy, już się przyzwyczaiłam Co do skurczy, mam takie etapy czasem i w dzień i w nocy, każdy kolejny jest silniejszy, aż zaczynam sobie robić nadzieję i ... przechodzi
jakbym o sobie czytała

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:55   #2152
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mi sie zdanie na ten temat nie zmienilo Bardzo mi sie nie podoba takie publiczne karmienie i nie chcialabym zeby przy mnie ktos "cycki wyjmowal".

chce byc mama - watek caly czas podczytuje i mialam Ci napisac: nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Tak jak na pierwszy bym przymknela oko, ten drugi to byla przesada. Kolezanka mamy czy nie - takich rzeczy sie nie mowi. A kontakt ze zwierzakiem jest dziecku potrzebny, troche zarazkow nikomu nie zaszkodzilo. Moj Michal od samego poczatku jest wsrod zwierzat (psy i koty), uwielbia sie do nich przytulac. Wiec po takim komentarzu powiedzialabym tej kobiecie co o niej mysle...
Bardzo mądre oba akapity
Co d pierwszego to jeszcze maleńkie dziecko jestem w stanie zrozumieć. Ale 2 albo 3latek? No przegięcie!! Dla mnie przegięcie

A co do drugiego to jestem tego samego zdania. Trochę zarazków nie zaszkodzi. A później będą się dziwić, że dziecko ciągle coś łapie... no a jak ma nie łapać jak było w sterylnej klatce i nie jest przyzwyczajone do żadnych zarazków? Poza tym równie dobrze można dzieciaczka separować od innych ludzi - przecież każdy może przynieść jakieś inne zarazki i zarazić czymś dzieciaka. Ale komentarz na nk to takie gadanie starej baby z wąsem i jeszcze pewnie bezdzietnej (wcale by mnie to nie zdziwiło)

Stary 2012-07-28, 09:58   #2153
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja jak muszę nakarmić (a staram się Małego nakarmić przed każdym spacerem) to idę w ustronne miejsce, gdzie nikt mnie nie będzie widział. Takie karmienie na środku miasta/sklepu by u mnie nie przeszło

Bloguję
Stary 2012-07-28, 09:59   #2154
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam właśnie na zakupach, chłopaki w domu zostały Jakiś nowy kasjer jest w markecie i zapomniał babie wydać resztę z 50 zł

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

jeszcze masz czas!
Zgadzam sie, ja sie non stop poce przez ten brzuch, a przyszlo wczoraj lozeczko i trzeba jechac

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-28, 10:00   #2155
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Oby się nie okazało, że fenek aż taki skuteczny. Wczoraj szukałam info w ciągu jakiego czasu od jego odstawienia może być poród i niestety żadnych konkretów - mogą to być równie dobrze 2 dni jak i 2 -3 tygodnie. To mnie nie pociesza. Ale wydaje mi się, że to może też zależeć od tego jak długo się go brało. Bo z tego co wyczytałam to dziewczyny, które go brały długo po odstawieniu dłużej chodziły jeszcze w ciąży To mnie trochę pociesza bo ja go brałam w sumie tylko (aż?) miesiąc...
VVictoria weź mnie nie strasz, bo ja fenka brałam 18 tygodni i to by znaczyło że we wrześniu urodzealbo w przyszłym roku
Wczoraj na wieczór miałam kilka skurczy ale potem wszystko przeszło.
Dzisiaj już schody (3pietro) zaliczylam, wieczorem jeszcze planuje spacer, a zaraz się biorę za sprzątanie. Mam nadzieję, że mała nas posłucha i w poniedziałek albo wtorek się zdecyduje wyjść.

A widzicie tak się bałyśmy wcześniej urodzić, a teraz jak chcemy to się nie da Nawet annie zatrzymali akcje skutecznie.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:01   #2156
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja jak muszę nakarmić (a staram się Małego nakarmić przed każdym spacerem) to idę w ustronne miejsce, gdzie nikt mnie nie będzie widział. Takie karmienie na środku miasta/sklepu by u mnie nie przeszło
U mnie tez nie, a pisalam kiedys ze mialam ten problem z bratowa.
Przy stole jak jedlismy czy po prostu w pokoju wyciagala piers i karmila
Ja wiem, ze dziecko musi zjesc itd. Ogolnie karmienie mnie nie odrzuca, to super chwila DLA MAMY I JEJ DZIECKA, ale za kazdym razem jak widzialam jak ona piers wyciaga to mi sie zbieralo na

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-28, 10:02   #2157
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze masz czas!
Rozgarnięty chłopak Może do pensji dorabia?

Prosiak w jabłkach? Muszę spróbować, ale chyba jutro

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jakbym o sobie czytała
To ja już nie będę narzekać na wstawanie 1 lub 2 razy w nocy Sypię głowę popiołem

Stary 2012-07-28, 10:04   #2158
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, ze dziecko musi zjesc itd. Ogolnie karmienie mnie nie odrzuca, to super chwila DLA MAMY I JEJ DZIECKA, ale za kazdym razem jak widzialam jak ona piers wyciaga to mi sie zbieralo na
Nie dziwie się, też bym tak zareagowała. Ja jak karmię w domu, to idę do drugiego pokoju, cała rodzina nie musi moich cycków oglądać btw. mają tyle rozstępów, że się dziwie, że TŻ jeszcze nie rzyga na ich widok

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Rozgarnięty chłopak Może do pensji dorabia?

Prosiak w jabłkach? Muszę spróbować, ale chyba jutro
Nie zdziwiłabym si e przecież kasjerzy nawet punkty lojalnościowe nabijają na swoje karty jak się człowiek odwróci

Bloguję
Stary 2012-07-28, 10:11   #2159
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mądre oba akapity
Co d pierwszego to jeszcze maleńkie dziecko jestem w stanie zrozumieć. Ale 2 albo 3latek? No przegięcie!! Dla mnie przegięcie

A co do drugiego to jestem tego samego zdania. Trochę zarazków nie zaszkodzi. A później będą się dziwić, że dziecko ciągle coś łapie... no a jak ma nie łapać jak było w sterylnej klatce i nie jest przyzwyczajone do żadnych zarazków? Poza tym równie dobrze można dzieciaczka separować od innych ludzi - przecież każdy może przynieść jakieś inne zarazki i zarazić czymś dzieciaka. Ale komentarz na nk to takie gadanie starej baby z wąsem i jeszcze pewnie bezdzietnej (wcale by mnie to nie zdziwiło)
Daj spokoj w ogole sobie nie wyobrazam karmic takiego wielkiego dziecka
Ja widze jaki moj (prawie) 2-latek jest madry, kumaty, nie wyobrazam go sobie przykladac do piersi A co dopiero 3-latka, ktory juz zupelnie kumaty jest.....

Tez tak uwazam, mnie dopiero by skomentowala... Moje dziecko buzie przyklada psu do pyska, bo chce buzi (najczesciej w policzek, na szczescie).
I to nie byle jakiemu - jego ulubiony pies od zabaw to doberman Uwiesza sie na nim jak nie wiem, a i pies go bardzo lubi (zwlaszcza jak zobaczy jedzenie )

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Nie dziwie się, też bym tak zareagowała. Ja jak karmię w domu, to idę do drugiego pokoju, cała rodzina nie musi moich cycków oglądać btw. mają tyle rozstępów, że się dziwie, że TŻ jeszcze nie rzyga na ich widok
Przestan oni nas teraz musza kochac - i ze zbednymi kg i rostepami. Koniec, kropka
A swoja droga jestem ciekawa jak szybko uda mi sie zrzucic brzuch. Juz nie mowie o kg, marzy mi sie plaski brzuch

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-28, 10:16   #2160
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
VVictoria weź mnie nie strasz, bo ja fenka brałam 18 tygodni i to by znaczyło że we wrześniu urodzealbo w przyszłym roku
Wczoraj na wieczór miałam kilka skurczy ale potem wszystko przeszło.
Dzisiaj już schody (3pietro) zaliczylam, wieczorem jeszcze planuje spacer, a zaraz się biorę za sprzątanie. Mam nadzieję, że mała nas posłucha i w poniedziałek albo wtorek się zdecyduje wyjść.

A widzicie tak się bałyśmy wcześniej urodzić, a teraz jak chcemy to się nie da Nawet annie zatrzymali akcje skutecznie.
Ejj... już tu była taka co myślała, że do świąt nie urodzi Ale urodziła... Tak jak mówię - jakiejś specjalnej zależności nie było (z tego co wyczytałam) Wydaje mi się, że wszystko zależy od organizmu. I tak jak organizm musi się "nasycić" fenkiem jak się zaczyna kurację, tak samo pewni później musi go usunąć z organizmu. A jedno i drugie zależy od metabolizmu, między innymi. Ja bym się nie przejmowała Słonicą nie jestem (przynajmniej nie gatunkowo, bo wielkościowo mi blisko) to może uda się szybciej niż później? Czego sobie i wszystkim oczekującym życzę

Cytat:
Hardcore Ja bym cycków przy rodzinie nie wystawiła. Może jestem pruderyjna, ale mimo wszystko nie. Twojej reakcji wcale się nie dziwię A chwila jest dla matki i dziecka i ewentualnie dla partnera/ojca dziecka ale w sensie niech widzi jakie to cudne
Chyba już pisałam jak w jakimś filmie na TLC było o karmieniu piersią. Kobieta karmiła 2 synów (chyba 4 i 6 latka) na raz, a jak zostawało mleka to sobie ojciec pociągnął

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości