Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 11:51   #2191
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Co do cycków to moje też są w rozstępach A na brzuchu nic, ani jednego - nie wiem jak to się stało... przecież brzuch był wielokrotnie bardziej powiększony
U mnie to samo. Ja myślę, że dlatego, że biust bardzo szybko urósł wypełniając się mlekiem w jedną noc. Brzuch miał nieco więcej czasu.

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość

Przepraszam ze pisze z takimi błędami ze cieżko zrozumieć ale pisze z iPada który przekreca słowa...:/
Hehe, ja ostatnio pisałam tekst ma wizaż w Wordzie i dobrze, że jeszcze raz przeczytałam, bo zamiast tego, że moja córeczka jest "przekochana" powstało "przekichana":brzydal :
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:54   #2192
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wklęsłe sutki, nic a nic nie chciały się wysunąć.
Moja mama podobno miała to samo, mnie póki co sterczą oby tak zostało
A w ciazy nie miala wkleslych sutkow?
Avent ma takie urzadzenie na plaskie i wklesle sutki, Niplette, mozna stosowac przed i w trakcie ciazy (podobno tez po) i pomaga w karmieniu
Moje wlasnie sie chowaly troche (ale nie byly wklesle, predzej wlasnie takie plaskie) i m.in. to utrudnialo zlapanie piersi, tym razem jest bardziej "normalnie", oby mi sie nie chowaly po ciazy, ale jakby co juz kupilam nakladki Avent, te najmniejsze, wtedy mialam normalne i malego brzuszek bolal, bo zasysal razem z powietrzem.
Jestem za tym, ze jak sie chce, to jakos sie uda A przynajmniej staram sie pozytywnie nastawic.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:55   #2193
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej dziewceta! Powoli sie ogarniam, maly teraz buja sie w lezaczku, ja wylozylam nogi bo mam tak spuchniete ze kostek niebwidac. Byla juz polozna, wykapala mi dzidzie. Obejrzala krocze, goi sie dobrze mam ponoc 6 szwow zewwnetrznych, , malemu na szyjce wyszedl pryszczyk, mam nadzieje ze to tylko potowka czy obtarci: prosi:
Na pewno zejdzie. U nas takie pojedyncze pojawiają się i następnego dnia znikają.
Niestety Młoda ma na oczku coś wyglądającego na siniak - była przyklejona oczkiem do łożyska no i to póki co nie schodzi.
Super, że ładnie się goisz!

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają swoje maleństwa i karmią piersią: czy w takie upały dopajacie maleństwa czymś oprócz mleka?
Bo położne upierają się, że mleko całkowicie wystarcza, a mi się wydaje, że dzidziusiowi się chce pić
Nie dopajam, ale przeszło mi to przez myśl. Widzę też, że Młoda częściej chce pić w ten upał
Stary 2012-07-28, 11:57   #2194
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają swoje maleństwa i karmią piersią: czy w takie upały dopajacie maleństwa czymś oprócz mleka?
Bo położne upierają się, że mleko całkowicie wystarcza, a mi się wydaje, że dzidziusiowi się chce pić
A to ciekawe, bo co polozna to inna opinia, tez sie o to pytalam ostatnio. Wszystkie wiemy, ze na poczatku leci bardziej "wodniste" mleko, ktorym dziecko zaspokoja pragnienie, a dopiero pozniej to geste, ktorym sie najada.
No i niby przy upale lepiej dopajac, bo jednak musimy duzo wiecej plynow przyjmowac, takie dziecko tez. I raczej tak bede stosowac, jesli po moim porodzie dalej beda upaly.

Ale przylaczam sie do pytania, ciekawa jestem jak Wy robicie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-28, 11:59   #2195
phdwao
Zakorzenienie

Dziekidziewczyny! Moj maly ma pekniete naczynko w oku, przez porod;-( ma pekniety obojczyk, bardzo sie o niego martwie, dzis zauwazylam te spuchniete stopy u mnie i zaczetlam schizowac ze mam zakrzepice, ja nie chce teraz umierac:-(
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:00   #2196
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Avent ma takie urzadzenie na plaskie i wklesle sutki, Niplette, mozna stosowac przed i w trakcie ciazy (podobno tez po) i pomaga w karmieniu
Moje wlasnie sie chowaly troche (ale nie byly wklesle, predzej wlasnie takie plaskie) i m.in. to utrudnialo zlapanie piersi, tym razem jest bardziej "normalnie", oby mi sie nie chowaly po ciazy, ale jakby co juz kupilam nakladki Avent, te najmniejsze, wtedy mialam normalne i malego brzuszek bolal, bo zasysal razem z powietrzem.
Jestem za tym, ze jak sie chce, to jakos sie uda A przynajmniej staram sie pozytywnie nastawic.
Mnie nakładki uratowały w szpitalu miałam ogromny problem z karmieniem, mały nie mógł złapać i przez to każde karmienie było stresem. Mąż kupił mi nakładki z Canpol Babies i rewelacja - cały czas z nimi karmię, mały bez problemu łapie i ssie.
Z Aventu też kupiłam i też są ok.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:05   #2197
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Dziekidziewczyny! Moj maly ma pekniete naczynko w oku, przez porod;-( ma pekniety obojczyk, bardzo sie o niego martwie, dzis zauwazylam te spuchniete stopy u mnie i zaczetlam schizowac ze mam zakrzepice, ja nie chce teraz umierac:-(
Takim maleństwom wszystko szybko sie goi, nie martw sie !
I na pewno nie umrzesz....dzieckiem sie musisz zając
Stary 2012-07-28, 12:06   #2198
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie panikuj!!! Są upały, też mam opuchnięte nogi! PRzykro mi z powodu obojczyka, ale to się podobno zdarza i nie mu nie będzie!!! Rozumiesz??? Nic!!!
Stary 2012-07-28, 12:12   #2199
bebe1987
Rozeznanie

Wróciłam z cotygodniowych zakupów. Dziś mąż ma popołudniowa zmianę, więc ja jadę do teściów na grilla . Nie chcę w domu sama siedzieć...

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja zaczynam dziś 39 tydzień Wiem, na porodówkę... ale młody nie zainteresowany wyprowadzką a umowę wynajmu ma do 13.08

za kolejne tygodnie
za wizyty, ktg, usg, konsultacje... ale się wychodzimy po tych lekarzach, przychodniach i szpitalach
za 39 tc! Maluszek sam zdecyduje kiedy wyjdzie, tylko oby za długo się nie zastanawiał .
Mąż się śmieje, że tyle czasu spędzamy w szpitalach, przychodniach i laboratoriach, że już powinna się nam renta należeć .

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

dzisiaj mam termin z pierwszego usg, oczywiści nic sie nie dzieje i nie zapowiada się abym rodziła....
na chwile obecną jestem spokojna, bo przynajmniej TZ jest w domu i nie będę się nudzić sama, choć nie ukrywam, że chętnie wylądowałabym na porodówce

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
VVictoria weź mnie nie strasz, bo ja fenka brałam 18 tygodni i to by znaczyło że we wrześniu urodzealbo w przyszłym roku
Wczoraj na wieczór miałam kilka skurczy ale potem wszystko przeszło.
Dzisiaj już schody (3pietro) zaliczylam, wieczorem jeszcze planuje spacer, a zaraz się biorę za sprzątanie. Mam nadzieję, że mała nas posłucha i w poniedziałek albo wtorek się zdecyduje wyjść.

A widzicie tak się bałyśmy wcześniej urodzić, a teraz jak chcemy to się nie da Nawet annie zatrzymali akcje skutecznie.
żeby Agatka się zdecydowała!
Swoja drogą ja tez mieszkam na 3 piętrze (właściwie to mam do pokonania 4 piętra, bo garaż mam podziemny - pod blokiem) i chodzę tak czasem 2 razy dziennie i nic się nie zapowiada na szybszy poród...
Koledzy męża z pracy wróżyli mu, że dziś urodzę (podobno ma być burza) - zobaczymy .

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
TŻ niedługo jedzie i wróci dopiero jutro Pierwszy raz zostaję sama z Małym...
Dacie radę !

Cytat:
Hej dziewceta! Powoli sie ogarniam, maly teraz buja sie w lezaczku, ja wylozylam nogi bo mam tak spuchniete ze kostek niebwidac. Byla juz polozna, wykapala mi dzidzie. Obejrzala krocze, goi sie dobrze mam ponoc 6 szwow zewwnetrznych, , malemu na szyjce wyszedl pryszczyk, mam nadzieje ze to tylko potowka czy obtarci: prosi:
Super sobie radzicie . A ta krostka to pewnie potówka, położna coś o niej mówiła?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:12   #2200
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz że nie wiem, nie pytałam.
no wiem wiem o tych nakładkach i myślałam żeby je sobie kupić bo może też jakiś problem wystąpi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:14   #2201
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jakichś strasznych upałów nie ma, ale nawet jakby były to bym nie dopajała. Jak dziecko zaczyna ssać pierś, to najpierw leci rzadsze mleko, czyli dziecko tylko pije. Po kilku minutach pokarm robi się gęstszy i wtedy dziecko je. Dlatego jest ważne, żeby dziecko aktywnie ssało ponad 10 minut.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:18   #2202
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
TŻ niedługo jedzie i wróci dopiero jutro Pierwszy raz zostaję sama z Małym...
Cytat:
Mama na wczasach, wraca w poniedziałek... Na obiad i posiedzieć sobie pójdę do babci, ale nie chcę jej męczyć spaniem u niej
Dasz radę
Cytat:
Głupolku Ty... nie umierasz A obojczyk szybko się zrośnie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kochana, nie panikuj!!! Są upały, też mam opuchnięte nogi! PRzykro mi z powodu obojczyka, ale to się podobno zdarza i nie mu nie będzie!!! Rozumiesz??? Nic!!!
Dokładnie tak

Dostałam zwrot podatku, już nie jesteśmy w czarnej finansowej

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:19   #2203
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

A ja obudziłam się przed 7 i nie mogłam zasnąć. Miałam straszne bóle w krzyżu i do tego wczoraj zauważyłam, że opadł mi brzuch. Czop mi odchodzi w częściach, ale przynajmniej wydaje mi się, że to czop. Trzymajcie kciuki, żebym nie zaczęła rodzić...chociaż do tego 10 sierpnia, bo właśnie jestem w trakcie przeprowadzki
Trzymam mocno kciuki, żeby dzidziuś poczekał do końca przeprowadzki
Cytat:
Mamuśka zrobiła mi pobudkę o 8 i już nie mogę spać.
Na TV4 jest program Master Chef, gdzie występują dzieci. I 9 latka mówi, że ona lubi bażanta przygotowywać
Oglądam ten program (jakoś też koło16-17 leci) i zbieram za każdym razem szczękę z podłogi. W wieku 8 lat próbowałam zrobić jajecznicę, dopiero przy trzeciej próbie zawartość nie wylądowała w koszu tylko była zjadliwa (nie smaczna ale nadająca się do jedzenia) a te dzieciaki taki rzeczy robią
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ja już nawet nie będę jęczeć, jaką to miałam okropną noc.. Jest coraz gorzej, z moim samopoczuciem też, o psychicznym nie wspominając. Wczoraj zobaczyłam po dłuższej przerwie w lustrze mój tyłek i się poryczałam... I do tego mój mąż oznajmił mi wczoraj, że mu się nie chce seksu jakoś ostatnio (czyli co, przez ostatnie dni się zmuszał ), jest mi przykro, źle i mam wszystkiego dość
Przytulam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc! a mojej przygody ze szpitalem cd:-( jutro moja polozna mnie porzadnie przebaxa i podejmiemy decyzje cy wychodze na kilka dni w pon czy rodze... fenek mi bowiem sutecznie zatrzymal akcje,, oby nie za skutecznie!
Że skutecznie to dobrze, niech potrzyma do terminu, na spokojnie się przeprowadzisz
Cytat:
Mi sie zdanie na ten temat nie zmienilo Bardzo mi sie nie podoba takie publiczne karmienie i nie chcialabym zeby przy mnie ktos "cycki wyjmowal".
Moje zdanie też ta rozmowa z mężem była w żartach, może niezbyt dobitnie to podkreśliłam - nie zamierzam karmić przy innych (poza mężem) z gołym cycem, absolutnie nie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-07-28 o 12:22
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:36   #2204
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Super, a ktora czesc? Ta nowsza? Bo podobno jest lepsza i poki co chce ja kupic. Ale tak jak pisalam, kupie dopiero z miesiac po porodzie. Teraz mnie bedzie kusic niepotrzebnie
tak ta nowsza :P
tez jeszcze nie kupuje bo by mnie kusilo a dupsko jeszcze boli
ale mam juz wyczajona :P

Cytat:
nic sie nie martw to napewno potowka gdyby bylo cos niepokojacego polozna napewno zwrocilaby na to uwage

Cytat:
jezeli masz zamiar karmic tylko i wylacznie piersia to nie powinno sie dopajac.

Cytat:
kochana maly sie wylize nic sie nie martw a ja mialam po porodzie stopy jak banie do 4 doby chyba nawet w ciazy nie mialam tak spuchnietych nie umialam ruszac palami u nog,
wszystko zeszlo i nie moge uwiezyc ze mam takie chude stopki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:40   #2205
eninka84
Zadomowienie

Płakać mi sie chce, wszyscy w domu mnie wnerwiaja i jeszcze na dworze jest ze 40 st.!
Stary 2012-07-28, 12:41   #2206
blueberry88
Zakorzenienie

W sobotę idziemy na ślub, a w niedzielę na poprawiny - zrezygnowaliśmy z wesela... Raz, że nie mamy prezentu, a dwa nie mam sukienki Wszystkie moja przedciążowe podkreślają brzuch - a póki co nie ma czego podkreślać No i jak idziemy tylko na obiad poprawinowy, to powiedzcie jaki prezent się kupuje - chodzi mi o wielkość
Stary 2012-07-28, 12:41   #2207
eninka84
Zadomowienie

Czekam na Tz jak na zbawienie, a pewnie jak przyjedzie to mnie bedzie wkur....:/ cudowny dzień
Stary 2012-07-28, 12:44   #2208
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
3 raz dziś próbuje coś napisać i 3 raz coś mi przeszkadza, opisałam sie, wyzalilam i skasowalo sie, więc moral z tego taki ze mam sie nie uzalac.
Napisze tylko ze ja na siku wstaje 2-3 razy na szczęście a i tak mnie to wkurza.
Odkąd wstalam mam już dosyć dzisiejszego dnia, tz w pracy do 14, jak wróci to po panele jedziemy do sypialni. Chętnie bym zaczęła sprzątać w domu, ale jeszcże za wcześnie, bo pewnie jakieś ściany bedą poprawiać i cała praca moja pójdzie na marne.
Upał u nas dziś ogromny, uffffffffff
Ja sprzątam na razie tylko tak bardzo pobieżnie, np. kurz myję z podłogi, żeby się tak nie nosiło, gruntowne sprzątanie robię jak mi się wszyscy fachowcy wyniosą z domu
U mnie też tragiczny upał, wiatrak nie daje rady
A siku byłam 5 razy tej nocy to chyba największa niedogodność.
Cytat:
Tez mojej kuzynki już nie zapraszam, nie mam ochoty na słuchanie płaczu przez kilka godzin, nie swojego dziecka, zwłaszcza ze jego histeryczny płacz wynika z gorąca, a matka zamiast siedzieć w chłodnym miejscu, lata po znajomych i ma w dupie. Ehhh a wiecie co wtedy robił jej tz? Poszedł nad zalew ze znajomymi....ja pytam jak to, on ci nie pomaga, jak to dziecko tak placZe? A ona na to ze musi sobie odpocząć chłopak od tego dziecka.....i dopóki on z zalewu nie wrócił to ona kolysala, karmila, przebierala to non stop placzace dziecko i tak 3h......ja myślałam ze zwariuje....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Idę na podwórko, słońca trochę złapać zrobię fotki w domku i pózniej je tu Wrzuce
Co za ludzie...nie mogli pójść razem, jak Paula opisała, dziecku byłoby łatwiej znieść upał a nie ojciec ma w dupie, matka lata po znajomych a dzieciaczek cierpi z gorąca
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
PaulinaSHIN ja tez planuje zumbe na kinekta
tylko nie wiem jak to bedzie jak sie ktos wprowadzi na dol i mu moje trzaskanie moze nie odpowiadac :P
Dziewczyny a ten kinect to droga zabawa?
Jestem zielona w temacie a zainteresowały mnie te ćwiczenia
Na zajęcia w klubie pewnie nie będę miała jak dojeżdżać
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Widzę, że większość tych co jeszcze w dwupaku, zaczyna skarżyć się na różne dolegliwości - łączę się z Wami w bólu Zadziwiające, jak to wszystko potrafi się zmienić, w tak krótkim czasie. Jeszcze tydzień temu, niemal nic mi nie dolegało, a teraz nie dość że bóle krzyża i podbrzusza, to jeszcze problemy ze spaniem i totalna niezgrabność Dodatkowo, wczoraj pod wieczór tak niesamowicie bolało mnie w okolicach mostka i wątroby, że prawie nie mogłam oddychać... Na szczęście, po jakimś czasie samo przeszło Ciekawe, jakie niespodzianki szykuje mi moje ciało na dzisiaj? Hmm...
Współczuję dolegliwości przytulam
Cytat:
Super, że się dobrze goi
NA szyjce to pewnie potówka, wszak gorąco jest strasznie
Cytat:
Obojczyk się zrośnie i śladu nie będzie
Nie schizuj z zakrzepicą, z tego co czytałam i dziewczyny pisały zejście obrzęków może trochę potrwać,
zabraniam wybierania się na tamten świat
Cytat:
Też o nim czytałam Podobno nie można tego używać w III trymestrze, a po porodzie nie wiem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-07-28, 12:46   #2209
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Mamunie

witamy się z Wami w 40 tc.

mam nadzieję, że w tym tygodniu dojdzie do wypakowaniachociaż niewiele na to wskazuje....żadnych skurczy, niekiedy lekkie bóle podbrzusza....no i kłopoty ze spaniem....kiedy nadejdzie ta chwila:confused :

dziś jeszcze wybieramy się do Ikei, zakupić łóżko-tym razem dla Nas-bo śpimy już tydzień w warunkach spartańskichno i dla Córeczki przewijaczek

phadwao głowa do góry-wszystko będzie dobrze-będziesz żyć....nie panikuj Kochana

Miłego dnia dla Was wszystkich:ro za:
Stary 2012-07-28, 12:47   #2210
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
W sobotę idziemy na ślub, a w niedzielę na poprawiny - zrezygnowaliśmy z wesela... Raz, że nie mamy prezentu, a dwa nie mam sukienki Wszystkie moja przedciążowe podkreślają brzuch - a póki co nie ma czego podkreślać No i jak idziemy tylko na obiad poprawinowy, to powiedzcie jaki prezent się kupuje - chodzi mi o wielkość
Wg mnie tylko kartkę i kwiaty, nie kupowałabym już prezentu skoro na weselu Was nie będzie. A brzucha nie da się jakoś zamaskować szalem?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-07-28, 12:52   #2211
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie

witamy się z Wami w 40 tc.

mam nadzieję, że w tym tygodniu dojdzie do wypakowaniachociaż niewiele na to wskazuje....żadnych skurczy, niekiedy lekkie bóle podbrzusza....no i kłopoty ze spaniem....kiedy nadejdzie ta chwila:confused :

dziś jeszcze wybieramy się do Ikei, zakupić łóżko-tym razem dla Nas-bo śpimy już tydzień w warunkach spartańskichno i dla Córeczki przewijaczek

phadwao głowa do góry-wszystko będzie dobrze-będziesz żyć....nie panikuj Kochana

Miłego dnia dla Was wszystkich:ro za:
Zazdroszczę Ikei, ja bym tam kupiła masę rzeczy ale do najbliższej mam 150km ..... Dlatego pojadę po takie ☠☠☠☠☠☠☠y do domu dopiero jak mały bedzie miał ze 3 m-ce może, wcześniej raczej bez szans niestety...chyba ze mi sie mega grzeczne dziecko trafi i bedzie można z nimjezdzic wcześniej
Stary 2012-07-28, 13:01   #2212
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
wiec najpierw musisz miec konsole xbox uzywana mozna kupic juz za jakies 200zl, do tego dochodzi kinect jako uzadzenie dodatkowe ktore Cie skanuje i do tego gra, rozejrzyj sie na allegro bedziesz miala jasnosc

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

kurde ja nie wiem co z tym moim smokiem jest, karmilam ja okolo 11 ssala 25 minut z przerwa na bekniecie :P
i teraz siedzi i kweka i mietosi paluchy w buzi no ludzie pol godziny dopiero minelo!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:04   #2213
eninka84
Zadomowienie

Glodomorek z tego smoka
Stary 2012-07-28, 13:07   #2214
hanjah
Zakorzenienie

Jestem nie do życia Kolejny dzień zaczęłam z bólem głowy A że te bóle męczą mnie od 6. roku życia to już je potrafię odróżnić-nie mam migreny i nie jestem przeziębiona, po prostu ciśnienie się zmienia Niech się raz na zawsze ustabilizuje, bo nie wyrobię
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:09   #2215
natee
Zakorzenienie

u mnie nadal sie ciągnie, skurcze całe przedpołudnie co 5 min i nagle co 15min...
w szpitalu chcą mnie widziec dopiero jak odejdą wody albo skurcze beda minimum co 4 minuty...
mam dość, każdy skurcz trwa już prawie minute i jest bardzo bolesny... i tak od wczoraj rana...

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:24   #2216
phdwao
Zakorzenienie

dzieki Kochane za wsparcie!!!:c mok:chyba huśtawka hormonów sie włączyla właczyłam kompa korzystawjac z chwili ze maly spi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:29   #2217
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny wreszcie tu dorarlam....
moje dziecie wczoraj zasnelo przed polnocą...ale strasznie sie umeczyla przy robieniu kupki wasze tez sie tak mecza??? napinaja i czasem az placza??, jeszcze z tego upalu dostala potowek...myje ja w mace i przemywam krysztalkami potasu...bidulka moja... w czw byla polozna, pepuszek slicznie sie goi i w ciagu dni przytyla 410 g wazy juz 3660...
Cytat:
kochana moja niunia po porodzie miala oba czoka w popekanych naczynkach....pediatra mowila ze nawet do 2 mcy moze sie to utrzymywac, ale juz widze ze jedno oczko jest bez czerw naczynek tylko jeszcze jej ropieje..takze tym sie niemartw minie mu to

Cytat:
A to ciekawe, bo co polozna to inna opinia, tez sie o to pytalam ostatnio. Wszystkie wiemy, ze na poczatku leci bardziej "wodniste" mleko, ktorym dziecko zaspokoja pragnienie, a dopiero pozniej to geste, ktorym sie najada.
No i niby przy upale lepiej dopajac, bo jednak musimy duzo wiecej plynow przyjmowac, takie dziecko tez. I raczej tak bede stosowac, jesli po moim porodzie dalej beda upaly.

Ale przylaczam sie do pytania, ciekawa jestem jak Wy robicie
ja dopajam rumankiem i herbatka zkoperkiem.... owszem na początku mleko jest wodniste, ale tego tez nie jest duzo...i zaraz pojawia sie normlane mleko... to tak jakbysmy my mialy ciagle jest schabowe z ziemniakami...Tylko zastanawia mnie jedno ile ml dziennie mozna jej podawac??
Cytat:
jak pisalam wyzej ja dopajam i widze, zemalej lepiej
Cytat:
super, ze dochodzisz do siebie...moja dostala potowek

teraz proboje ja uspic w wozku bo jest taki zar i sie bidulka meczy
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:33   #2218
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dzieciaczki szybko dochodzą do siebie więc sie nie martw
A co do opuchnięcia to na jednej wizycie u gina przede mną były dwie dziewczyny po porodzie świeżo i obie mocno popuchnięte - lekarka nawet mi mówiła, że to częste

Co do karmienia piersią w miejscach publicznych to mi to nie przeszkadza Nawet nie zwracam na to uwagi, nigdy też nie widziałam by któraś mama wymachiwała tym cycem ludziom przed oczami

Natee oby się akcja w końcu rozwinęła

witam się i uciekam - miłego dnia
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:48   #2219
wvictoria
Wtajemniczenie

No niech to świnia powącha!!!
Najpierw mąż mi mówi, że śniło mu się, że urodziłam przez cc - był na sali operacyjnej i widział wszystko
A przed chwilą dzwoniła moja mama bo jej z kolei się śniło, że przyszła do mnie do szpitala, ja leżałam taka wymęczona i pyta się mnie co słychać, a ja mówię, że urodził się chłopczyk i waży 3 kg
No i wszystko ok, bo oba sny dobre i wiem, że wynikają z tego, że oboje się martwią ale ja już chcę mieć Kubusia przy sobie I wiecie co? Aż się popłakałam, że jestem jeszcze w ciąży zamiast z małym u cyca

I apropo wczorajszej rozmowy nt. jedzenia - teściowa przyniosła mi obiad. Porcja jak dla faceta co cały dzień zapierniczał Mogę się z kimś podzielić bo została mi ponad połowa i nie zmieszczę I jak tu wytłumaczyć - jem dla dwojga, a nie za dwoje? Jak ktoś wie to chętnie poczytam bo ja już nie mam siły

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
u mnie nadal sie ciągnie, skurcze całe przedpołudnie co 5 min i nagle co 15min...
w szpitalu chcą mnie widziec dopiero jak odejdą wody albo skurcze beda minimum co 4 minuty...
mam dość, każdy skurcz trwa już prawie minute i jest bardzo bolesny... i tak od wczoraj rana...
Ojjj, oby wszystko poszło szybko nie ma nic gorszego niż takie czekanie...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Jak przetrwać upał w ciąży
http://dziecko.onet.pl/76816,5,7,prz...y,artykul.html

Ciekawe jakie mają rady?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 14:02   #2220
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana trzymaj sie, wszystko bedzie ok, nie schizuj, sporo z nas teraz chodzi opuchnietych - taka pogoda! Z maluszkiem bedzie dobrze
Cytat:
Mnie nakładki uratowały w szpitalu miałam ogromny problem z karmieniem, mały nie mógł złapać i przez to każde karmienie było stresem. Mąż kupił mi nakładki z Canpol Babies i rewelacja - cały czas z nimi karmię, mały bez problemu łapie i ssie.
Z Aventu też kupiłam i też są ok.
Dobrze wiedziec, dajesz mi nadzieje
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a wiesz że nie wiem, nie pytałam.
no wiem wiem o tych nakładkach i myślałam żeby je sobie kupić bo może też jakiś problem wystąpi
Ja je biore do szpitala, jak trzeba bedzie to i od pierwszego dnia bede je stosowac
Cytat:
Moje zdanie też ta rozmowa z mężem była w żartach, może niezbyt dobitnie to podkreśliłam - nie zamierzam karmić przy innych (poza mężem) z gołym cycem, absolutnie nie
A juz myslalam ze zmienilas zdanie Przez ten upal musialam jakos zle doczytac
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak ta nowsza :P
tez jeszcze nie kupuje bo by mnie kusilo a dupsko jeszcze boli
ale mam juz wyczajona :P
Pewnie pierwsza wyprobujesz, wiec od razu pisz jak sie sprawdza
Cytat:

Też o nim czytałam Podobno nie można tego używać w III trymestrze, a po porodzie nie wiem
Kinect to koszt ok. 400-500zl online, chyba ze kupisz uzywany za ok. 300.
Ale do tego musisz miec Xbox 360. Najlepiej slim - sa nowe, najmniej awaryjne koszt do 1000zl, zalezy czy kupisz z dyskiem 250gb czy 4gb.
Mozesz tez kupic stara wersje xbox 360, ale wtedy trzeba uwazac i pytac jaka jest plyta glowna, niestety xbox ma to do siebie ze lubi sie przegrzac i zepsuc (wtedy juz zostaje smietnik, bo po naprawie zazwyczaj przegrzewa sie na nowo).
W kazdym razie ja polecam xbox 360 slim z dyskiem 250gb, z tym ze ja lubie gry od czasu do czasu (teraz na urodziny TZ mi zalatwil stos gier ), a lepiej chodza z dysku, zumba pewnie tez.
Mozna tez kupic zestaw od razu z kinectem, za jakies 1300zl (250gb).
Zawsze lepiej juz miec ta nowsza wersje, najlepiej nowa, bedziesz miala pewnosc, ze jest gwarancja, nie byl zepsuty itd.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

[QUOTE=sas;35559932

ja dopajam rumankiem i herbatka zkoperkiem.... owszem na początku mleko jest wodniste, ale tego tez nie jest duzo...i zaraz pojawia sie normlane mleko... to tak jakbysmy my mialy ciagle jest schabowe z ziemniakami...Tylko zastanawia mnie jedno ile ml dziennie mozna jej podawac??
([/QUOTE]

Nam kazali dawac nie wiecej niz 100ml picia dziennie, gdzies chyba do 6 miesiaca, nie pamietam teraz.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No niech to świnia powącha!!!
Najpierw mąż mi mówi, że śniło mu się, że urodziłam przez cc - był na sali operacyjnej i widział wszystko
A przed chwilą dzwoniła moja mama bo jej z kolei się śniło, że przyszła do mnie do szpitala, ja leżałam taka wymęczona i pyta się mnie co słychać, a ja mówię, że urodził się chłopczyk i waży 3 kg
No i wszystko ok, bo oba sny dobre i wiem, że wynikają z tego, że oboje się martwią ale ja już chcę mieć Kubusia przy sobie I wiecie co? Aż się popłakałam, że jestem jeszcze w ciąży zamiast z małym u cyca

I apropo wczorajszej rozmowy nt. jedzenia - teściowa przyniosła mi obiad. Porcja jak dla faceta co cały dzień zapierniczał Mogę się z kimś podzielić bo została mi ponad połowa i nie zmieszczę I jak tu wytłumaczyć - jem dla dwojga, a nie za dwoje? Jak ktoś wie to chętnie poczytam bo ja już nie mam siły
Kochana ja mam to samo
Ostatnio bylismy u nich, ja mowie, ze jadlam w domu obiad, wiec dziekuje.
Widze, ze mama TZ naklada. Mowie, ze ja wiecej niz 3 pierogi nie zmieszcze. Dostalam wielki talerz Oczywiscie nie zmiescilam nic a nic i uslyszalam, ze ja to nic nie jem
Ale milo jak ktos tak dba

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości