|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
buena fajny opis i ekspresowy poród
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Wvictoria tak zamierzam.....nie mam ogrodzenia, mam nadzieje ze kasy na nie starczy.....:/ dzieki kochana
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ja siedzę na balkonie już 2 godziny i czekam na tz......głupia ges ze mnie ale boje sie sama zasnąć dziś....
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-07-28 o 22:52 |
|
|
|
#2283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie część od razu była za mała. Nie dość, że mam mało śpioszek i pajacyków w rozmiarze mniejszym, niż 62, to niektóre chyba są na maluszki o "wzroście" 50 cm, a córka ma 53 cm. Te na 62 cm są zdecydowanie za duże i co chwilę muszę rozdzielać nóżki, bo po chwili wierzgania obie są w kroku, albo w jednej nogawce. Na szczęście w takich temperaturach to nie problem, bo w domu zakładam jej tylko body i czasem skarpetki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ciastek - witaj w domu. Nie zdążyłam Ci złożyć życzeń, ale i tak cały czas życzę zdrówka Tobie i Rozalce. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-07-28 o 23:09 |
||||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wynotowałm co trzeba, przejrzałam allegro, ale jednak z zakupem będę musiała się wstrzymać do późnej jesieni, może do świąt...na razie krucho z kasą wciąż ![]() Cytat:
![]() Tak to kieszonki Wkładki też zamierzam kupić, a na myjki potnę i obrębię flanelkę niech tylko ten bajzel sie w domu skończy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szybko urodziłaś i szybko w domku jesteście! Super! Czekamy na opis ![]() Cytat:
![]() Bardzo sie cieszę, że już w domku jesteście!!! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mandi witaj |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie i sprawnie Wam poszło Wczoraj odszedł mi czop podbarwiony na brazowo i koło północy zaczęły sie skurcze-prawie wogóle nie spałam-cały czas są co 10 min i nie przyśpieszają Mam nadzieje ze sie akcja rozwinie
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie spałam całą noc
Mały mi szalał, nie chciał spać, tylko by wisiał na cycu. Wkurzyłam się nad ranem i butlę mm mu dałam, to spał po niej tylko 1,5 godziny i znowu głodny Mam zamiast dziecka jakiegoś żarłoka Teraz mi się nawet nie chce spać z tego wszystkiegoCytat:
za rozkręcenie akcji!
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
I znów mamy zastój, coś te dzieciaki wolą w brzuchu posiedzieć.
vvictoria myślałam, że urodzisz jak pisałaś o tych skurczach ![]() Ja wczoraj 2 razy zaliczyłam 3 piętro, posprzątałam, poprasowałam i co?CISZA!!! ani jednego skurczu, nic. Jutro mam wizytę u ginki i ściągnięcie krążka, ciekawa jestem co powie na moją szyjkę. Najgorzej jak się będę tak bujać do 9.08. albo jeszcze dłużej---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
żeby się rozwinęło
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
moje dziecie zachipnotyzowane pozytywka spalo ladniutko zarypista a jak bedzie sie do ggory patrzyla to zobaczy na suficie misie takie kręcące sie ![]() Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina ściąg firanki, umyj okna i zawieś je od nowa - u mnie podziałało
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam wlasnie konika fisher
|
#2293 | |
|
Rozeznanie
|
Siemka,
Nie odzywałam się bo chodzę sfrustrowana tym, że jeszcze nie urodziłam... Na dziś mam się zgłosić na IP na KTG znowu ale myślę, że chyba mnie zostawią w szpitalu. Mam taką nadzieję. Wczoraj wieczorem i w nocy miałam nieregularne skurcze, jak wstawałam do kibelka w nocy to mi zdaje się wyciekały powoli wody - raz nawet kapnęło kilka kropel na podłogę no upławy w każdym razie to to chyba nie są bo nigdy aż takich ilości nie miałam. Wkładka ciągle mokra. Także teraz się powoli szykujemy i przed południem pewnie śmigniemy do szpitala. Jeśli sączą mi się wody i jestem po terminie to chyba nie powinni mnie odesłać do domu, jak myślicie?---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ZA ile znalazłaś? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
wczoraj dostałam od teścia ale jeszcze nie zjadłam bo chyba samo się zaczyna powoli
|
|
#2294 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dzisiejsza noc była nie do zniesienia... Co prawda na sikanie wstawałam tylko 4 razy ale okropnie bolą mnie piersi i sutki są gorące, spałam nago żeby ich nie drażnić. Do tego dochodzi ból w podbrzuszu i krzyża. Są to skurczybyki, ale nieregularne, więc nic po nich się nie spodziewam. Ale jestem umęczona ... W nocy była burza...Cytat:
za rozkręcenie akcji!Cytat:
![]() Cytat:
.Super opis! Jeszcze raz gratulacje! ![]() Cytat:
za rozkręcenie akcji!
|
||||
|
|
|
#2295 | |||||||
|
Rozeznanie
|
gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za rozkręcenie akcji!
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Rozeznanie
|
Dziś mój termin porodu, ale oczywiście nic się nie dzieje i nawet już nie liczę, że zacznie
Czekam teraz do środy, czyli wizyty u gina, może w końcu się czegoś dowiem (pewnie tego, że do porodu jeszcze daleko ). I ciekawe czy wyśle mnie do szpitala tak jak ostatnio mówił, swoją drogą nie wiem po co miałabym tam leżeć, ale z drugiej strony bez przyjęcia ktg mi nie zrobią...---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Weszłam w mój suwaczek, a tam "Dziś narodziny twojego dziecka" - |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka, Balbinka1983, natee, Selay, Linzey, ewka5891 , mlodaj, Paulaaa23 -
za szczęśliwe porody w lipcu.
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
Hej
U mnie sie wyciszylo. Tj skurcze co 20min i słabsze ![]() Moje skarby pływają na basenie a ja tylko obserwuje BalbinkA mam nadzieje ze już akcja ładnie ruszy a Ciebie w końcu zostawia Paulaaa uparta te nasze dzieciaczki z 29
|
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak tam nocka? Bo u nas była taka burza, że jak był błysk to w całym domu się jasno robiło... i do tego takie grzmoty, że mnie obudziły (co się prawie nigdy nie zdarza ).U mnie nic - żadnych skurczy ani odejścia wód... czekam
|
|
|
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie,
U nas noc ok (nie zapeszam ) Pogoda - ochłodziło się do 27 st, ufffff i jest wiatr, błogo.Rodzić nie rodzę i nic na to nie wskazuje - poziom frustracji rośnie. Nie mniej palmę pierwszeństwa odstępuję WSZYSTKIM LIPCÓWECZKOM. Dziewczynki za Wasze szybkie rozwiązania ![]() My dziś bez planów, nastawieni na byczenie
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny....nie wiem czy mam skurcze, czy mi sie chce kupę
...... Od wczoraj tak...
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzasz czy się to powtarza i co ile?
|
|
|
|
#2305 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest WASZ dom i nic nikomu do niego. Będzie dobrze Cytat:
Już nie tłumaczę. Skoro wszyscy wiedzą lepiej czy jestem głodna i ile zjem to po co dyskutować? Co tam ja i mój żołądek wiemy? ![]() Cytat:
Mój pcha mi tyłek do góry jak śpi na boku bo się zgina w pół i takoś tak wychodzi ![]() Cytat:
za rozwój akcji Oby poszło szybko ![]() Cytat:
![]() Ja też myślałam, że urodzę... ale nic z tego. Było pięknie i cisza... Szkoda się nastawiać ![]() za dobre wieści Ja też się boję, że będę się bujać z tą piłką zamiast brzucha do 13.08. A to mnie wcale nie pociesza...Cytat:
Oby poskutkowało...Cytat:
za rozwój i szybkie zakończenie akcji Będzie dobrze ![]() Cytat:
U mnie jak widać też nie. Przestanę zwracać na to uwagę bo się tylko nakręcam i nic z tego ![]() Cytat:
Co tu jeszcze robisz? Ktoś musi odkorkować kolejkę ![]() za rozwój akcji
|
|||||||||
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Boje sie, na mnie szpital działa jak pies na kota....
w życiu nie byłam na szczęście i przeraża mnie ze będę musiała. Przepraszam, byłam w w wieku 11 lat Zobaczyć poraz ostatni mojego brata który zmarł następnego dnia.....i tylko tak mi sie szpital kojarzy. Poczekam jeszcze jak bedzie super mnie bolalo![]() W kosmos są, maja swoje życie, znaczy nic wspólnego z regularnoscia. Na pewno to te prEpowiadajace, miałam takie jak mi kazał lekarz leżeć.
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Eninka to może na dniach urodzisz
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna w szpitalu w którym będę rodzić powiedziała, że 7-8 doba po terminie jest graniczna, wtedy TRZEBA się zgłosić na wywołanie. A u Ciebie juz 9, więc nie powinni już odsyłać do domu. Trzymam kciuki w razie czego ![]() Cytat:
![]() Tez weszłam na Twój suwaczek, fajnie wygląda ten podpis Vwictoria, Malwin_a- Co się Wam tak spieszy dziewczyny? Przecież do terminu jeszcze troszkę macie czasu spokojnieCzy jestem tu jedyna, która nie chce niczego przyspieszać? ![]() Zamierzam spokojnie czekać do terminu z OM, potem się zastanowię czy myć te okna i po schodach łazić .
|
||
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

Nie dość, że mam mało śpioszek i pajacyków w rozmiarze mniejszym, niż 62, to niektóre chyba są na maluszki o "wzroście" 50 cm, a córka ma 53 cm. Te na 62 cm są zdecydowanie za duże i co chwilę muszę rozdzielać nóżki, bo po chwili wierzgania obie są w kroku, albo w jednej nogawce. Na szczęście w takich temperaturach to nie problem, bo w domu zakładam jej tylko body i czasem skarpetki. 
Mogę się z kimś podzielić bo została mi ponad połowa i nie zmieszczę
.(...) Kurde, jak nie zaglądam, to nie zaglądam, a teraz się rozpisałam
), a lepiej chodza z dysku, zumba pewnie tez.

Mały mi szalał, nie chciał spać, tylko by wisiał na cycu. Wkurzyłam się nad ranem i butlę mm mu dałam, to spał po niej tylko 1,5 godziny i znowu głodny
Mam zamiast dziecka jakiegoś żarłoka
za rozkręcenie akcji!

Czekam teraz do środy, czyli wizyty u gina, może w końcu się czegoś dowiem (pewnie tego, że do porodu jeszcze daleko