|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Hehe, ja ostatnio pisałam tekst ma wizaż w Wordzie i dobrze, że jeszcze raz przeczytałam, bo zamiast tego, że moja córeczka jest "przekochana" powstało "przekichana":brzydal : |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avent ma takie urzadzenie na plaskie i wklesle sutki, Niplette, mozna stosowac przed i w trakcie ciazy (podobno tez po) i pomaga w karmieniu ![]() Moje wlasnie sie chowaly troche (ale nie byly wklesle, predzej wlasnie takie plaskie) i m.in. to utrudnialo zlapanie piersi, tym razem jest bardziej "normalnie", oby mi sie nie chowaly po ciazy, ale jakby co juz kupilam nakladki Avent, te najmniejsze, wtedy mialam normalne i malego brzuszek bolal, bo zasysal razem z powietrzem. Jestem za tym, ze jak sie chce, to jakos sie uda A przynajmniej staram sie pozytywnie nastawic.
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety Młoda ma na oczku coś wyglądającego na siniak - była przyklejona oczkiem do łożyska no i to póki co nie schodzi.Super, że ładnie się goisz! Cytat:
|
||
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i niby przy upale lepiej dopajac, bo jednak musimy duzo wiecej plynow przyjmowac, takie dziecko tez. I raczej tak bede stosowac, jesli po moim porodzie dalej beda upaly. Ale przylaczam sie do pytania, ciekawa jestem jak Wy robicie
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekidziewczyny! Moj maly ma pekniete naczynko w oku, przez porod;-( ma pekniety obojczyk, bardzo sie o niego martwie, dzis zauwazylam te spuchniete stopy u mnie i zaczetlam schizowac ze mam zakrzepice, ja nie chce teraz umierac:-(
|
|
|
|
#2196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w szpitalu miałam ogromny problem z karmieniem, mały nie mógł złapać i przez to każde karmienie było stresem. Mąż kupił mi nakładki z Canpol Babies i rewelacja - cały czas z nimi karmię, mały bez problemu łapie i ssie.Z Aventu też kupiłam i też są ok. |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I na pewno nie umrzesz....dzieckiem sie musisz zając
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 | |||||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z cotygodniowych zakupów. Dziś mąż ma popołudniowa zmianę, więc ja jadę do teściów na grilla
. Nie chcę w domu sama siedzieć...Cytat:
za 39 tc! Maluszek sam zdecyduje kiedy wyjdzie, tylko oby za długo się nie zastanawiał .Mąż się śmieje, że tyle czasu spędzamy w szpitalach, przychodniach i laboratoriach, że już powinna się nam renta należeć Cytat:
![]() Cytat:
żeby Agatka się zdecydowała!Swoja drogą ja tez mieszkam na 3 piętrze (właściwie to mam do pokonania 4 piętra, bo garaż mam podziemny - pod blokiem) i chodzę tak czasem 2 razy dziennie i nic się nie zapowiada na szybszy poród... Koledzy męża z pracy wróżyli mu, że dziś urodzę (podobno ma być burza) - zobaczymy .Cytat:
!Cytat:
. A ta krostka to pewnie potówka, położna coś o niej mówiła?
|
|||||
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiem wiem o tych nakładkach i myślałam żeby je sobie kupić bo może też jakiś problem wystąpi
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakichś strasznych upałów nie ma, ale nawet jakby były to bym nie dopajała. Jak dziecko zaczyna ssać pierś, to najpierw leci rzadsze mleko, czyli dziecko tylko pije. Po kilku minutach pokarm robi się gęstszy i wtedy dziecko je. Dlatego jest ważne, żeby dziecko aktywnie ssało ponad 10 minut.
|
|
|
|
#2202 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dostałam zwrot podatku, już nie jesteśmy w czarnej |
||||
|
|
|
#2203 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) a te dzieciaki taki rzeczy robią![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- nie zamierzam karmić przy innych (poza mężem) z gołym cycem, absolutnie nie
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-07-28 o 12:22 |
|||||
|
|
|
#2204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jeszcze nie kupuje bo by mnie kusilo a dupsko jeszcze boli ![]() ale mam juz wyczajona :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystko zeszlo i nie moge uwiezyc ze mam takie chude stopki
|
||||
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Płakać mi sie chce, wszyscy w domu mnie wnerwiaja i jeszcze na dworze jest ze 40 st.!
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę idziemy na ślub, a w niedzielę na poprawiny - zrezygnowaliśmy z wesela... Raz, że nie mamy prezentu, a dwa nie mam sukienki
Wszystkie moja przedciążowe podkreślają brzuch - a póki co nie ma czego podkreślać No i jak idziemy tylko na obiad poprawinowy, to powiedzcie jaki prezent się kupuje - chodzi mi o wielkość
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na Tz jak na zbawienie, a pewnie jak przyjedzie to mnie bedzie wkur....:/ cudowny dzień
|
#2208 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też tragiczny upał, wiatrak nie daje rady ![]() A siku byłam 5 razy tej nocy to chyba największa niedogodność.Cytat:
![]() Cytat:
Jestem zielona w temacie a zainteresowały mnie te ćwiczenia ![]() Na zajęcia w klubie pewnie nie będę miała jak dojeżdżać ![]() Cytat:
Cytat:
NA szyjce to pewnie potówka, wszak gorąco jest strasznie Cytat:
Nie schizuj z zakrzepicą, z tego co czytałam i dziewczyny pisały zejście obrzęków może trochę potrwać, zabraniam wybierania się na tamten świat ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamunie
witamy się z Wami w 40 tc. mam nadzieję, że w tym tygodniu dojdzie do wypakowania chociaż niewiele na to wskazuje....żadnych skurczy, niekiedy lekkie bóle podbrzusza....no i kłopoty ze spaniem....kiedy nadejdzie ta chwila :confused :![]() dziś jeszcze wybieramy się do Ikei, zakupić łóżko-tym razem dla Nas-bo śpimy już tydzień w warunkach spartańskich no i dla Córeczki przewijaczek![]() phadwao głowa do góry-wszystko będzie dobrze-będziesz żyć....nie panikuj Kochana Miłego dnia dla Was wszystkich
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- kurde ja nie wiem co z tym moim smokiem jest, karmilam ja okolo 11 ssala 25 minut z przerwa na bekniecie :P i teraz siedzi i kweka i mietosi paluchy w buzi no ludzie pol godziny dopiero minelo! |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Glodomorek z tego smoka
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem nie do życia
Niech się raz na zawsze ustabilizuje, bo nie wyrobię
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nadal sie ciągnie, skurcze całe przedpołudnie co 5 min i nagle co 15min...
![]() w szpitalu chcą mnie widziec dopiero jak odejdą wody albo skurcze beda minimum co 4 minuty... mam dość, każdy skurcz trwa już prawie minute i jest bardzo bolesny... i tak od wczoraj rana... |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Kochane za wsparcie!!!
właczyłam kompa korzystawjac z chwili ze maly spi |
|
|
|
#2217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny wreszcie tu dorarlam....
moje dziecie wczoraj zasnelo przed polnocą...ale strasznie sie umeczyla przy robieniu kupki wasze tez sie tak mecza??? napinaja i czasem az placza??, jeszcze z tego upalu dostala potowek...myje ja w mace i przemywam krysztalkami potasu...bidulka moja... w czw byla polozna, pepuszek slicznie sie goi i w ciagu dni przytyla 410 g ...Cytat:
..takze tym sie niemartw minie mu toCytat:
Cytat:
i widze, zemalej lepiejCytat:
![]() teraz proboje ja uspic w wozku bo jest taki zar i sie bidulka meczy
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do opuchnięcia to na jednej wizycie u gina przede mną były dwie dziewczyny po porodzie świeżo i obie mocno popuchnięte - lekarka nawet mi mówiła, że to częste ![]() Co do karmienia piersią w miejscach publicznych to mi to nie przeszkadza Nawet nie zwracam na to uwagi, nigdy też nie widziałam by któraś mama wymachiwała tym cycem ludziom przed oczami Natee oby się akcja w końcu rozwinęła ![]() witam się i uciekam - miłego dnia |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
No niech to świnia powącha!!!
Najpierw mąż mi mówi, że śniło mu się, że urodziłam przez cc - był na sali operacyjnej i widział wszystko ![]() A przed chwilą dzwoniła moja mama bo jej z kolei się śniło, że przyszła do mnie do szpitala, ja leżałam taka wymęczona i pyta się mnie co słychać, a ja mówię, że urodził się chłopczyk i waży 3 kg ![]() No i wszystko ok, bo oba sny dobre i wiem, że wynikają z tego, że oboje się martwią ale ja już chcę mieć Kubusia przy sobie I wiecie co? Aż się popłakałam, że jestem jeszcze w ciąży zamiast z małym u cyca ![]() I apropo wczorajszej rozmowy nt. jedzenia - teściowa przyniosła mi obiad. Porcja jak dla faceta co cały dzień zapierniczał Mogę się z kimś podzielić bo została mi ponad połowa i nie zmieszczę I jak tu wytłumaczyć - jem dla dwojga, a nie za dwoje? Jak ktoś wie to chętnie poczytam bo ja już nie mam siły ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
nie ma nic gorszego niż takie czekanie... ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Jak przetrwać upał w ciąży ![]() http://dziecko.onet.pl/76816,5,7,prz...y,artykul.html Ciekawe jakie mają rady?
|
|
|
|
|
#2220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przez ten upal musialam jakos zle doczytac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale do tego musisz miec Xbox 360. Najlepiej slim - sa nowe, najmniej awaryjne koszt do 1000zl, zalezy czy kupisz z dyskiem 250gb czy 4gb. Mozesz tez kupic stara wersje xbox 360, ale wtedy trzeba uwazac i pytac jaka jest plyta glowna, niestety xbox ma to do siebie ze lubi sie przegrzac i zepsuc (wtedy juz zostaje smietnik, bo po naprawie zazwyczaj przegrzewa sie na nowo). W kazdym razie ja polecam xbox 360 slim z dyskiem 250gb, z tym ze ja lubie gry od czasu do czasu (teraz na urodziny TZ mi zalatwil stos gier ), a lepiej chodza z dysku, zumba pewnie tez.Mozna tez kupic zestaw od razu z kinectem, za jakies 1300zl (250gb). Zawsze lepiej juz miec ta nowsza wersje, najlepiej nowa, bedziesz miala pewnosc, ze jest gwarancja, nie byl zepsuty itd. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- [QUOTE=sas;35559932 ja dopajam rumankiem i herbatka zkoperkiem.... owszem na początku mleko jest wodniste, ale tego tez nie jest duzo...i zaraz pojawia sie normlane mleko... to tak jakbysmy my mialy ciagle jest schabowe z ziemniakami...Tylko zastanawia mnie jedno ile ml dziennie mozna jej podawac?? ([/QUOTE] Nam kazali dawac nie wiecej niz 100ml picia dziennie, gdzies chyba do 6 miesiaca, nie pamietam teraz. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio bylismy u nich, ja mowie, ze jadlam w domu obiad, wiec dziekuje. Widze, ze mama TZ naklada. Mowie, ze ja wiecej niz 3 pierogi nie zmieszcze. Dostalam wielki talerz Oczywiscie nie zmiescilam nic a nic i uslyszalam, ze ja to nic nie jem ![]() Ale milo jak ktos tak dba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

A na brzuchu nic, ani jednego - nie wiem jak to się stało... przecież brzuch był wielokrotnie bardziej powiększony 

oby tak zostało 
A przynajmniej staram sie pozytywnie nastawic.

no i to póki co nie schodzi.
w szpitalu miałam ogromny problem z karmieniem, mały nie mógł złapać i przez to każde karmienie było stresem. Mąż kupił mi nakładki z Canpol Babies i rewelacja - cały czas z nimi karmię, mały bez problemu łapie i ssie.

za kolejne tygodnie
za wizyty, ktg, usg, konsultacje... ale się wychodzimy po tych lekarzach, przychodniach i szpitalach 

Wszystkie moja przedciążowe podkreślają brzuch - a póki co nie ma czego podkreślać
No i jak idziemy tylko na obiad poprawinowy, to powiedzcie jaki prezent się kupuje - chodzi mi o wielkość