|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Teraz zrobie sobie badania na hormony i zobaczymy co z nich wyjdzie a poźniej Tż zbada swoje żołnierzyki. Póki co jesteśmy dobrej myśli, co ma byc to będzie.... |
|
|
|
|
#4292 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Co tam u Was?! Nie było mnie ponad tydzień szybciutko zdac mi tu relacje co nowego u Was? Nie odzywałam się nie dlatego, że nie chciałam ale dlatego, że zwyczajnie nie miałam na to siły Od tej pory zdążyłam już zmienić lekarza, który faszerował mnie Dupkiem 3 razy dziennie, po którym to leku serce waliło mi non-stop 100-120 razy na minute. Myślałam że życie skończe. Jak zadzwoniłam do lekarki to wiele sie nie przejęła. Więc zmieniłam ją na inną, z której narazie jestem zadowolona. Co najlepsze powiedziała, że nie widzi podstaw do tego żebym w ogole brała DUPKA i zmniejszyła mi dawka narazie do 2 razy dziennie. Powiedziała, że nie mam torbieli na jajniku, tylko jest to zupełnie naturalny wygląd, bo z niego doszło do owulacji itp. No a mięśniak jest, mały bo mały, ale w centralnej części macicy i on najbardziej mnie martwi. Wiec narazie czekamy jak sie wszystko ułoży. W następny pon. mam wizytę kontrolną. Od tego czasu jak zaczełam odkładac Dupka serce wróciło do normy, ale pojawiły się znów wstrętne, niemiłe i okropne mdłości! O matko co ja teraz przechodzę. Cały weekend leżałam w łóżku i sił nie miałam na to zeby wyjść chocby do łazienki, co ja mówie - nawet ręki nie miałam siły podnieść do góry. Czułam się jak z krzyża zdjeta Od czwartku w ciągu dnia mnie delikatnie mdliło, ale wczoraj wieczorem to już było apogeum. Na szczescie nie wymiotowałam, chociaz przez chwile zastanawialam sie czy nie lepiej byloby zwymiotowac i miec swiety spokoj. Wszystko co jadlam w ubiegłym tygodniu teraz powoduje u mnie mdlosci, nawet na samam mysl o tym. Niestety pracuje i nie moge sobie pozwolic na wolne, bo zastepuje kolezanke przez 3 tyg., ktora pojechala na wakacje. Nie wiem co mam robic i jak sobie z tym radzic?! Moze cos doradzicie? Staram sie jesc co 2 godziny jakies male posilki i maz robi mi herbatke z imbirem, bo to podobno ma pomoc. Problem w tym, ze jest coraz mniej posilkow, ktore nie powoduja u mnie odrzucenia, a na mysl o imbirze juz tez mnie dreszcze przechodza, chociaz narazie wypilam zaledwie 2 takie herbatki Akurat w tej chwili czuje sie nie najgorzej, ale ogarnia mnie lęk przed tym, zeby mdlosci sie nie pojawily. Nie wiem jak sobie pomoc bo w pracy nie chce narazie nic mowic o ciazy. A to bardzo trudne Pomozcie, doradzcie cos prosze
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka super że z ciążą ok i serduszko już się rozwinęło
Czyli rozumiem, że jednak 1 fasolka? Wiem, że kiedyś coś wspominałaś że urosło kilka pęcherzyków i może być więcej ![]() Ja mam dzisiaj 5dc, rozpoczęłam kurację clo, mam nadzieję że już w tym cyklu (4cs) się uda Staramy się nawet z TŻ zdrowiej jeść, ale czy to coś da...
|
|
|
|
#4294 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
siedze w pracy i sie smieje do monitora ![]() Dzien doberek w ogole ![]() znow poniedzialek....niestety. ... pisalyscie o blizniakacvh,,, my znamy paru... znamy nawet dwoch blizniakow, ktorzy pożenili sie z blizniaczkami. tzn jest rodzenstwo A i B i rodzenstwo C i D ... i A ma za żone C a B ma za żone D..... jelsi rozumiecie o co mi chodzi i oba rodzenstwa to blizniaki jednojajowe.... baaaardzo podobni trakze ciekawie razem wygladaja ![]() co do zwolnienia w ciazy.... ja chyba pochodzxilabym do jakiegos 3 miesiaca i na zwolnienie bym poszla. jednak to jest pewien stres w pracy,,, poza tym, nawet siedzenie przy biurku 8 godzin nie wykonujac fizycznej pracy potrafi zmeczyc, i kregoslup... i brzuch uciska.... tak, ja chyba na zwolnienie bym poszla. |
|||
|
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piersi bolały mnie od samej owulki,ale to byl dużo silniejszy ból niż przy pozostałych cyklach. O innych pierwszych objawach pisałam już kilka stron wcześniej
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!A u mnie bez zmian. W weekend się naczytałam o cyklach bezowulacyjnych, o tym, że jedna @ może wypaść i o tym, że jak po 14 dniach od lutka nie ma @ to dopiero można się martwić. Więc mam jeszcze 2 dni.
|
|
#4297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że bez bóli z endo... jesteśmy chyba na tym samym etapie...Cytat:
Cytat:
![]() ale idziesz dziś do gina, tak???
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Istnieje oczywiście jeszcze jakaś szansa, na ewentualne bliźniaki jednojajowe - bo gin jeszcze nie była w stanie tego dokładnie dojrzeć. No ale raczej myślę, że 1 Maleństwo tam rośnie. A Tż tak się nastawiał, że będą bliźniaki...
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ...czy nie lepiej poczekać do czwartku. W końcu skoro 14 dni to 14 dni ..
Ja fasoli na pewno nie mam, a nic mi się przecież nie stanie.
|
#4300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz zrobilabym ten test zrobila najchetniej, ale same wiecie, ze te szybkie bardzo czesto nie wychodzą.. dają falszywy wynik czesto.. poczekam jeszcze pare dni. ale piersi tak bolą..;( kurcze, tu widze te wszystkie zmiany u siebie, ale cos nie wierze zeby udalo sie za pierwszym razem.;| a wy dziewczynki, ktora i kiedy testuje? KWITKA to za ile testujemy?
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Maru, a ile Ty tej lutki brałaś dziennie i przez ile dni? Te 14 dni, to strasznie długo. Ja max na @ po odstawieniu lutki czekałam 6 dni. A potem to już po 2 dniach od odstawienia przychodziła.
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam 2x1, ale fakt,że kilka razy zapomniałam o wieczornej porcji. Może to było za mało .. A już raz zdarzyło mi się czekać 9 dni na @ po lutku, więc różnie może być ..
|
|
#4304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Który masz dzień cyklu? Cytat:
|
||
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie chcę też Ci robić jakichś nadziei, jeśli sama jesteś pewna, że w ciąży nie jesteś Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie moglabym odstawic wizazu heh jak wstaje, wlaczam komputer to pierwsze co wchodze tu, moge nie pisac, ale poczytac musze![]() ![]() Mokka ale piekny kropek! zdrowka zycze wam!
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo zwyczajnie za mała dawka. Tylko dziwne, że zwykle dostawałam @ normalnie, kilka dni po odstawieniu albo zaraz na 2 dzień. To, co raz czekałam 9 dni to było po dupku a nie lutku, teraz sprawdziłam. I to w dodatku w czasie przywracania cyklu po danazolu. Więc w sumie zupełnie inna sytuacja. Byłabym nakręcona na fasolę, gdyby nie USG w 12 dc i brak jajek, no i niska temperatura (nawet podczas brania lutka). No i brak starań po tym USG. Na fasolę więc szans raczej nie ma. Zastanawiam się tylko w jakim momencie cyklu jestem, bo jeśli wypadła mi jedna @ to mogę być niedługo przed owu a jeśli to ciągle poprzedni cykl to nie wiem, pewnie będę musiała zjeść więcej lutka.
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
zegnam sie z wami na pare dni
jade troszke do rodzinki mam nadzieje, ze jak wroce to bede miala co tu czytac i bede miala tak samo co napisac trzymajcie sie kochane
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc może nawet nie pomyślał by mi dać też lutka. Ale skoro tak Ci zaleciła ginka to się uspokoiłam, że może nie narobiłam sobie kuku. Gdyby nie usg i niska temp to już bym się nakręcała, robiła testy itp. A i co jeszcze jest dziwne - nic mnie nie boli oprócz pleców. Zwykle przed @ bolały mnie jajniki, pobolewał brzuch a teraz nic. Ale z drugiej strony biorę magnez. Może dlatego ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-30 o 12:28 |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano testowalam i niestety negatwny
@ ma sie w sumie pojawic dopiero jutro wiec szansa niewielka jeszcze jest ...byc moze cykl mi sie wydluzyl .. w kazdym razie czekam do weekendu . bestem bardzo rozczarowana
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-07-30 o 12:35 |
|
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musiałam sobie kupić aktivie i suszone śliwki, bo zaparcia dają mi się we znaki dosyć mocno. Sama nie wiem co się dzieje... nigdy nie miałam takich problemów ( za wyjątkiem ciąży ), nie zmienilam diety ( dalej jest do rzici ), duzo pije, mało jem... Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na tę "przyjemność " to czekam...![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- też się nad tym zastanawiam. Pomimo całej grande walize argumentów na NIE to ja bym nie wytrzymała.
|
|
#4318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no własnie
Cytat:
No ale mam nadzieję, że jak pójdę w kolejny czwartek, gdy będzie zakładała mi kartę to już powie na kiedy termin wypada Kiedy masz kolejną wizytę?Cytat:
Tak więc... fasolką mi tu pachnie
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no a poza tym moze @ sama przylezie i będzie spokój.Jedyne co mi się teraz w tej sytuacji podoba to cycki fajne są.
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Od tej pory zdążyłam już zmienić lekarza, który faszerował mnie Dupkiem 3 razy dziennie, po którym to leku serce waliło mi non-stop 100-120 razy na minute. Myślałam że życie skończe. Jak zadzwoniłam do lekarki to wiele sie nie przejęła. Więc zmieniłam ją na inną, z której narazie jestem zadowolona. Co najlepsze powiedziała, że nie widzi podstaw do tego żebym w ogole brała DUPKA i zmniejszyła mi dawka narazie do 2 razy dziennie. Powiedziała, że nie mam torbieli na jajniku, tylko jest to zupełnie naturalny wygląd, bo z niego doszło do owulacji itp. No a mięśniak jest, mały bo mały, ale w centralnej części macicy i on najbardziej mnie martwi. Wiec narazie czekamy jak sie wszystko ułoży. W następny pon. mam wizytę kontrolną.
Czyli rozumiem, że jednak 1 fasolka? Wiem, że kiedyś coś wspominałaś że urosło kilka pęcherzyków i może być więcej
hihi.

) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę
Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje
No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie

Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze
a jeśli to ciągle poprzedni cykl to nie wiem, pewnie będę musiała zjeść więcej lutka.
Kiedy masz kolejną wizytę?