Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 09:01   #4291
Szejda
Rozeznanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Hej!
Mokka, super, ze wszystko w porzadku!!

Dziękuję

I ja trzymam kciuki!

Ja mam wrazenie, ze to czytanie ciagle o ciazy troche mnie rozstroiło. Chyba musze spasowac na jakis czas, bo dostane fiola. Juz naprawde przez chwile myslalam ze w poprzednim cyklu sie udalo, nie chce sie znow nastawiac. Tez tak macie?
Ja im więcej czytam, tym bardziej się nakręcam. My się juz troche staramy i jak za każdym razem nic nie wychodzi, to można się lekko zdołować. Tzn ja sie dołuję, bo Tż nie ma takiego cisnienia jak ja. Mówi,. że jak będzie dziecko to będzie ok ale teraz też nie jest źle. A tak wogóle jak się okazę, że nie mozemy mieć dzieci to Tż chce adoptować ale ja sie tego strasznie boję.
Teraz zrobie sobie badania na hormony i zobaczymy co z nich wyjdzie a poźniej Tż zbada swoje żołnierzyki. Póki co jesteśmy dobrej myśli, co ma byc to będzie....
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:08   #4292
aigrene
Raczkowanie

Cześć Kochane
Co tam u Was?! Nie było mnie ponad tydzień szybciutko zdac mi tu relacje co nowego u Was?

Nie odzywałam się nie dlatego, że nie chciałam ale dlatego, że zwyczajnie nie miałam na to siły Od tej pory zdążyłam już zmienić lekarza, który faszerował mnie Dupkiem 3 razy dziennie, po którym to leku serce waliło mi non-stop 100-120 razy na minute. Myślałam że życie skończe. Jak zadzwoniłam do lekarki to wiele sie nie przejęła. Więc zmieniłam ją na inną, z której narazie jestem zadowolona. Co najlepsze powiedziała, że nie widzi podstaw do tego żebym w ogole brała DUPKA i zmniejszyła mi dawka narazie do 2 razy dziennie. Powiedziała, że nie mam torbieli na jajniku, tylko jest to zupełnie naturalny wygląd, bo z niego doszło do owulacji itp. No a mięśniak jest, mały bo mały, ale w centralnej części macicy i on najbardziej mnie martwi. Wiec narazie czekamy jak sie wszystko ułoży. W następny pon. mam wizytę kontrolną.

Od tego czasu jak zaczełam odkładac Dupka serce wróciło do normy, ale pojawiły się znów wstrętne, niemiłe i okropne mdłości! O matko co ja teraz przechodzę. Cały weekend leżałam w łóżku i sił nie miałam na to zeby wyjść chocby do łazienki, co ja mówie - nawet ręki nie miałam siły podnieść do góry. Czułam się jak z krzyża zdjeta Od czwartku w ciągu dnia mnie delikatnie mdliło, ale wczoraj wieczorem to już było apogeum. Na szczescie nie wymiotowałam, chociaz przez chwile zastanawialam sie czy nie lepiej byloby zwymiotowac i miec swiety spokoj. Wszystko co jadlam w ubiegłym tygodniu teraz powoduje u mnie mdlosci, nawet na samam mysl o tym. Niestety pracuje i nie moge sobie pozwolic na wolne, bo zastepuje kolezanke przez 3 tyg., ktora pojechala na wakacje. Nie wiem co mam robic i jak sobie z tym radzic?! Moze cos doradzicie? Staram sie jesc co 2 godziny jakies male posilki i maz robi mi herbatke z imbirem, bo to podobno ma pomoc. Problem w tym, ze jest coraz mniej posilkow, ktore nie powoduja u mnie odrzucenia, a na mysl o imbirze juz tez mnie dreszcze przechodza, chociaz narazie wypilam zaledwie 2 takie herbatki Akurat w tej chwili czuje sie nie najgorzej, ale ogarnia mnie lęk przed tym, zeby mdlosci sie nie pojawily. Nie wiem jak sobie pomoc bo w pracy nie chce narazie nic mowic o ciazy. A to bardzo trudne Pomozcie, doradzcie cos prosze

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:08   #4293
pszczoua
Zakorzenienie

Mokka super że z ciążą ok i serduszko już się rozwinęło Czyli rozumiem, że jednak 1 fasolka? Wiem, że kiedyś coś wspominałaś że urosło kilka pęcherzyków i może być więcej
Ja mam dzisiaj 5dc, rozpoczęłam kurację clo, mam nadzieję że już w tym cyklu (4cs) się uda Staramy się nawet z TŻ zdrowiej jeść, ale czy to coś da...
Stary 2012-07-30, 09:11   #4294
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Witajcie,
Jeśli nie bedę przeszkadzać, to chciałabym do Was dołączyć... i od razu trochę się wypłakać.
Mam 33 lata i od lutego staramy się z mężem zaciążyć. Niestety właśnie okazało się, że ten cykl (6-ty), też się nie udał. Dwa piersze właściwie nie miały prawa zaowocować, bo okazało się, że starania wypadały w niewłaściwe dni, a owulacja prawdopodobnie wypadała 5-6 dni później. Cykle mam dość długie 32-34 dniowe, a miesiączki bardzo skąpe (zaledwie 1-2 dni + jeden dzień plamienia), ale bardzo bolesne. Moja ginekolog mówi, że to nie powinno stanowić problemu, przebadała mnie, kazała zrobić stertę badań (nawet okazało się, że przeszłam różyczkę, a byłam pewna, że nie) i kazała próbować. Najlepiej na luzie i nie stresować się, a jak przez pół roku się nie uda, to przyjść i będzie coś kombinować. I chyba właśnie to "na luzie" jest u mnie niewykonalne. Od kwietnia latam po domu jak wariatka z testami owulacyjnymi, i z nich + obserwacji śluzu wynika, ze owulacja wypada mi w 19-21 dc. Pierwsze dwa cykle w sumie przegapione, 3, 4 i 5 z testami owu też bez efektu, więc kupiłam żel pre-seed, ale 6 cykl też właśnie okazał się być stracony, bo franca @ przyszła. I jest mi źle. Siedzę, ryczę i mam naczarniejsze wizję ..., że pewnie nigdy się nie uda, że jestem za stara, itd...
Właściwie do 5-go cyklu starań nie wkręcałam się bardzo. Nie udało się, trudno, przykro i smutno, ale czułam jeszce przed@, że nie wyszło. Teraz było inaczej. Byłam pewna, że to był właśnie TEN miesiąc. Test robiłam przedwczoraj, więc jesccze przed spodziewaną @ i wydawało mi się, że widziałam baaardzo bladziutki cień drugiej kreseczki. Teraz wiem, że ja chyba poprostu bardzo chciałam go tam widzieć. Nie wiedziałam, że tak bardzo potrafię się wsłuchiwać w swój organizm, że pewnie większość objawów sobie uroiłam. Zawsze bóle podbrzusza pojawiały mi się max. 1-2 dni przed @, teraz miałam dziwne mrowienie/bulgotanie/lekkie kłucie 25 dc, czyli jakieś 5-6 dni po owu, i od tego czasu aż do dziś (@) dziwne lekkie bóle w podbrzuszu przechodzące w ciągnięcie i lekki ból w dole kręgosłupa. Sutki od 26 dc potwornie wrażliwe, co do tej pory mi się zdażało, piersi bolały tylko z boków, śluz gęsty, biały w znacznie większej ilości niż dotąd w tych samych dniach cyklu. Nawet dziwnie spokojna i mało żarłoczna byłam, a zawsze przed @ to lepiej bez kija do mnie nie podchodzić i mieszkam prawie w lodówce. Mam żal do siebie, ze tak się nakręciłam.
Też tak macie, że tłumaczycie sobie same, ze nie ma się co nakręcać (bo rozczarowanie będzie jeszcze większe), a i tak szukaćie w sobie TYCH pozytywnych oznak/ciągnięć/mrowień/bólu? Jak sobie z tym radzicie?
Mąż mi mówi, że na bank się uda, a jak nie teraz to w następnym miesiącu, ale widzę, że jego też boli, że to nie był TEN miesiąc. Widzę, ze on od dłuższego czasu dostaje ślinotoku na widok dzieci znajomych w wózkach. Pewnie też myślał, ze to tak raz, dwa i uda się zaciążyć.
Jutro idę do mojej ginekolog (chciałam w poniedziałek, jak @ się skończy), ale ona będzie już na urlopie. Zobaczymy co wymyśli, może monitoring.
Przepraszam, strasznie się rozpisałam. Chyba musiałam to z siebie wywalić, zeby na chwilę nie zalewać łzami klawiatury. Podczytuję Was od kilku dni i widzę, że niektórym się udaje, a to chyba mocno podnosi na duchu pozostałe starajace się, więc przycupnę sobie u Was, może podłapię część pozytywnych fluidów.
witaj, i pisz jak najwiecej, po to jestesmy

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z plażingu, ale się zjaraaałamhihi.
Kurde ale mnie boli podbrzusze tak myślę że to moze po tym dupku,też tak macie/miałyście?

Mi i Tż marzy się córeczka ale co by było to by było i tak będzie mocno kochane,byle zdrowe.
jak mialam dupka na torbielke to przez ze dwa dni mialam mocny bol brzucha...byly akurat imieniny u as w domku i kupa rodzinki a ja lezalam w drugim pokoju i kwiczalam,...nie moglam ani siedziec, ani leec ani chodzic....
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Kawał na uśmiech na waszych buźkach:

Wygląda dżdżownica z ziemi, patrzy, a tu obok druga.
- Dzień dobry!
- Co, dzień dobry!? Własnej dupy nie poznajesz?...
hehehe
siedze w pracy i sie smieje do monitora

Dzien doberek w ogole
znow poniedzialek....niestety. ...
pisalyscie o blizniakacvh,,, my znamy paru... znamy nawet dwoch blizniakow, ktorzy pożenili sie z blizniaczkami. tzn jest rodzenstwo A i B i rodzenstwo C i D ... i A ma za żone C a B ma za żone D..... jelsi rozumiecie o co mi chodzi i oba rodzenstwa to blizniaki jednojajowe.... baaaardzo podobni trakze ciekawie razem wygladaja

co do zwolnienia w ciazy.... ja chyba pochodzxilabym do jakiegos 3 miesiaca i na zwolnienie bym poszla. jednak to jest pewien stres w pracy,,, poza tym, nawet siedzenie przy biurku 8 godzin nie wykonujac fizycznej pracy potrafi zmeczyc, i kregoslup... i brzuch uciska.... tak, ja chyba na zwolnienie bym poszla.
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:12   #4295
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
ja! ja! wlasie nie wiem co myslec.. ogolnie przed okresem mnie piersi nie bolą.. a teraz jest tydzien po owulacji, a mnie jajniki kują tzn prawy od czwartku tak ze wczoraj w ogole prawie nie chodzilam, bo takie dziwne uczucie.. a piersi mnie tak bolą.. no i jest bialy taki sluz.. nie wiem. tak sobie myslalam, ze sobie wkrecam to, ale piersi mnie tak bolą, ze dotkąć nie moge, az na Tż krzyczalam.. co o tym sadzicie? w tamtej ciazy pamietam, ze tydzien po owulce mnialam takie zaparcia i tak kilka tygodni sie utrzymywaly i piersi tez bolaly prawie od początku..
U mnie z tym śluzem to było tak: Dopóki nie dowiedziałam się że jestem w ciazy to po owulce było sucho, tak jak przed @ w każdym cyklu. Mniej wiecej w dniach spodziewanej @ pojawil się śluz taki jak płodny. No a gdzies tydzien po terminie spodziewanej @ zrobił się biały, gęsty i lepiący. I taki jest prawidłowy w ciaży- tak mi gin powiedziała.

Piersi bolały mnie od samej owulki,ale to byl dużo silniejszy ból niż przy pozostałych cyklach. O innych pierwszych objawach pisałam już kilka stron wcześniej

Stary 2012-07-30, 09:23   #4296
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja! ja! wlasie nie wiem co myslec.. ogolnie przed okresem mnie piersi nie bolą.. a teraz jest tydzien po owulacji, a mnie jajniki kują tzn prawy od czwartku tak ze wczoraj w ogole prawie nie chodzilam, bo takie dziwne uczucie.. a piersi mnie tak bolą.. no i jest bialy taki sluz.. nie wiem. tak sobie myslalam, ze sobie wkrecam to, ale piersi mnie tak bolą, ze dotkąć nie moge, az na Tż krzyczalam.. co o tym sadzicie? w tamtej ciazy pamietam, ze tydzien po owulce mnialam takie zaparcia i tak kilka tygodni sie utrzymywaly i piersi tez bolaly prawie od początku..
trzymam kciuki!

A u mnie bez zmian.
W weekend się naczytałam o cyklach bezowulacyjnych, o tym, że jedna @ może wypaść i o tym, że jak po 14 dniach od lutka nie ma @ to dopiero można się martwić. Więc mam jeszcze 2 dni.
Stary 2012-07-30, 10:13   #4297
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Mnie po duphastonie to jajniki bardzo bolą, piersi bolą, potrafi mnie mdlić, więc już parę razy wzięłam to za cudooowne objawy fasolowe A to tylko dupek
A ja jutro kontrola i monitoring Ale starania już w czwartek tak na wszelki wypadek zaczęliśmy, czyli od 9 dnia cyklu Ale bym chciała, żeby się w tym cyklu udało, już mam dosyć tego myślenia o dysplazji, wymrażaniu itp, itd. Mam nadzieję, że już jestem zdrowa i wszystko się w końcu uda
uda się na pewno, podobno "po przejściach" szybciej się udaje, czego Ci życzę z całego serducha
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
@ jak w zegarku, wiec rozpoczynam 3 cykl staranek
dobrze, że bez bóli z endo...

Cytat:
ja! ja!
jesteśmy chyba na tym samym etapie...

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Nie odzywałam się nie dlatego, że nie chciałam ale dlatego, że zwyczajnie nie miałam na to siły Od tej pory zdążyłam już zmienić lekarza, który faszerował mnie Dupkiem 3 razy dziennie, po którym to leku serce waliło mi non-stop 100-120 razy na minute. Myślałam że życie skończe. Jak zadzwoniłam do lekarki to wiele sie nie przejęła. Więc zmieniłam ją na inną, z której narazie jestem zadowolona. Co najlepsze powiedziała, że nie widzi podstaw do tego żebym w ogole brała DUPKA i zmniejszyła mi dawka narazie do 2 razy dziennie. Powiedziała, że nie mam torbieli na jajniku, tylko jest to zupełnie naturalny wygląd, bo z niego doszło do owulacji itp. No a mięśniak jest, mały bo mały, ale w centralnej części macicy i on najbardziej mnie martwi. Wiec narazie czekamy jak sie wszystko ułoży. W następny pon. mam wizytę kontrolną.
nie ma to jak trafić na konowała

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
No a ja już opowiadam o piątkowej wizycie) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę Ale ulgę poczułam jak to usłyszałam... no i zobaczyłam Gin spytała kiedy mialam oststanią miesiączkę (14 czerwca) i na tej podstawie wyliczyła, że jestem w 6 tygodniu... Ale zupelnie nie wiem jak jej to wyszło, bo wg moich obliczeń - jesli liczyć od owu, to w piątek u mnie był początek 5 tygodnia, a licząc od @ - poczatek 7mego... Nie wiem jak oni to liczą Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje W każdym razie na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tyg - już się umówilam na 9 sierpnia, dostałam listę kilku badań do zrobienia, no i powiedziała, że jak wszystko na kolejnej wizycie będzie dobrze, to zakłada mi kartę ciąży. Trochę się rozczarowałam, że teraz w piątek jeszcze jej nie założyła, no ale karta mało wazna - ważne by Maleństwo prawidłowo się rozwijało W sumie o zwolnieniu też nic nie wspominała. Mam nadzieję, że jak pójdę za 2 tyg to raczy mnie spytac czy bym nie była zainteresowana;p Bo coraz bardziej to rozważam - zresztą każdy mi radzi by iść z tego mojego urzędu jak szybko sie tylko da, bo straszny sajgon tam teraz i już wiem, że jak wrócę w przyszły poniedz z urlopu to od razu będa nadgodziny - tym bardziej że 2 koleżanka ida na urlop gdy ja wracam No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie Choć powiem Wam, że naprawdę biję się z myślami... bo chyba zeświruję siedząc w domu

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

A u mnie bez zmian.
W weekend się naczytałam o cyklach bezowulacyjnych, o tym, że jedna @ może wypaść i o tym, że jak po 14 dniach od lutka nie ma @ to dopiero można się martwić. Więc mam jeszcze 2 dni.
ale idziesz dziś do gina, tak???
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:15   #4298
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mokka super że z ciążą ok i serduszko już się rozwinęło Czyli rozumiem, że jednak 1 fasolka? Wiem, że kiedyś coś wspominałaś że urosło kilka pęcherzyków i może być więcej
Ja mam dzisiaj 5dc, rozpoczęłam kurację clo, mam nadzieję że już w tym cyklu (4cs) się uda Staramy się nawet z TŻ zdrowiej jeść, ale czy to coś da...
no raczej jest jedna Fasolinka, czyli wychodzi na to, że bardzo dobrzez, że IUI była na więcej niż jednym pęcherzyku. Pierwsza była na jednym i lipa z tego wyszła, ta była tak na prawdę na 3 - 3ci był mniejszy, ale kto wie... może to właśnie on zaowocował Fasolką? Istnieje oczywiście jeszcze jakaś szansa, na ewentualne bliźniaki jednojajowe - bo gin jeszcze nie była w stanie tego dokładnie dojrzeć. No ale raczej myślę, że 1 Maleństwo tam rośnie. A Tż tak się nastawiał, że będą bliźniaki...
Stary 2012-07-30, 10:26   #4299
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ale idziesz dziś do gina, tak???
Nie wiem ...czy nie lepiej poczekać do czwartku. W końcu skoro 14 dni to 14 dni ..
Ja fasoli na pewno nie mam, a nic mi się przecież nie stanie.
Stary 2012-07-30, 10:36   #4300
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Witajcie! I znowu poniedziałek. Pogoda się popsuła, grilla wczoraj nie udało się zrobić, bo cały dzień lało. Dziś trochę słońce świeci, ale chłodno już. A ja tak lubię ciepełko
Z moją owulką zgłupiałam całkowicie. Najpierw myślałam, że była w piątek, potem w sobotę, a w niedzielę szyjka otwarta maksymalnie, więc sama już nic nie wiem. Seksik był w czwartek wieczorem, w sobotę rano i wczoraj wieczorem, więc może udało coś się zmajstrować. Teraz czekamy 2 tygodnie... Długie dwa tygodnie...

Madziu może to to, kiedy testujesz kochana?
No wlasnie te dwa tygodnie są najgorsze.. tak sie dluuuzaa..
juz zrobilabym ten test zrobila najchetniej, ale same wiecie, ze te szybkie bardzo czesto nie wychodzą.. dają falszywy wynik czesto.. poczekam jeszcze pare dni. ale piersi tak bolą..;( kurcze, tu widze te wszystkie zmiany u siebie, ale cos nie wierze zeby udalo sie za pierwszym razem.;|

a wy dziewczynki, ktora i kiedy testuje?

KWITKA to za ile testujemy?
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:36   #4301
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem ...czy nie lepiej poczekać do czwartku. W końcu skoro 14 dni to 14 dni ..
Ja fasoli na pewno nie mam, a nic mi się przecież nie stanie.
Maru, a ile Ty tej lutki brałaś dziennie i przez ile dni? Te 14 dni, to strasznie długo. Ja max na @ po odstawieniu lutki czekałam 6 dni. A potem to już po 2 dniach od odstawienia przychodziła.
Stary 2012-07-30, 10:39   #4302
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Maru, a ile Ty tej lutki brałaś dziennie i przez ile dni? Te 14 dni, to strasznie długo. Ja max na @ po odstawieniu lutki czekałam 6 dni. A potem to już po 2 dniach od odstawienia przychodziła.
Brałam od 17 do 25 dc, dziś jest 37dc.
Brałam 2x1, ale fakt,że kilka razy zapomniałam o wieczornej porcji.
Może to było za mało ..

A już raz zdarzyło mi się czekać 9 dni na @ po lutku, więc różnie może być ..
Stary 2012-07-30, 10:40   #4303
Mokka_83
Wtajemniczenie

A tu przedstawiam nasza Fasolinkę Wg opisu zdjęcia - 5w6d - czyli tak jak mówiła gin - 6 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fasolka 27.02.2012.jpg (27,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-07-30, 10:45   #4304
dedra
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie te dwa tygodnie są najgorsze.. tak sie dluuuzaa..
juz zrobilabym ten test zrobila najchetniej, ale same wiecie, ze te szybkie bardzo czesto nie wychodzą.. dają falszywy wynik czesto.. poczekam jeszcze pare dni. ale piersi tak bolą..;( kurcze, tu widze te wszystkie zmiany u siebie, ale cos nie wierze zeby udalo sie za pierwszym razem.;|
No niestety będzie się to dłużyło. Tak sobie myślę, że najlepszym wyjściem byłoby w tym momencie odstawienie forum, żeby sobie nie wkręcać objawów. Ale chyba nie wytrzymam
Który masz dzień cyklu?

Cytat:
A tu przedstawiam nasza Fasolinkę Wg opisu zdjęcia - 5w6d - czyli tak jak mówiła gin - 6 tydzień
Przepiękna fasoleczka
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:45   #4305
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Brałam od 17 do 25 dc, dziś jest 37dc.
Brałam 2x1, ale fakt,że kilka razy zapomniałam o wieczornej porcji.
Może to było za mało ..

A już raz zdarzyło mi się czekać 9 dni na @ po lutku, więc różnie może być ..
uhmmm... no to ja ten najdłuższy czas na @ po ostawieniu lutki czekałam własnie gdy brałam tak jak Ty - mała dawka przez 10 dni. Ale potem gin powiedziała, że albo mogę brać 16-25dc 2x1tabl dziennie lub 21-25dc 2x2 tabl dziennie - więc ja wolałam tę drugą opcję, bo przez 5 dni jeszcze jestem w stanie pamiętać o wzięcu tabletek, ale 10 dni to już jest uciążliwe i też często zapominałam. No jak brałam krócej a intensywniej to czekałam na @ max 2 dni. No to poczekaj może faktycznie jeszcze te 2 dni... A jeśli nie przyjdzie, to już sama nie wiem co Ci doradzić. Teoretycznie, tylko w ciąży po lutce nie przychodzi @ Ale nie chcę też Ci robić jakichś nadziei, jeśli sama jesteś pewna, że w ciąży nie jesteśTrzymam kciuki, by wszystko było dobrze
Stary 2012-07-30, 10:49   #4306
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Jaka malutka fasoleczka ja też chcę taką
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:07   #4307
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
No niestety będzie się to dłużyło. Tak sobie myślę, że najlepszym wyjściem byłoby w tym momencie odstawienie forum, żeby sobie nie wkręcać objawów. Ale chyba nie wytrzymam
Który masz dzień cyklu?
24.. to za wczesnie jeszcze na mnie.. ale juz mnie nosi nie moglabym odstawic wizazu heh jak wstaje, wlaczam komputer to pierwsze co wchodze tu, moge nie pisac, ale poczytac musze

Mokka ale piekny kropek! zdrowka zycze wam!
Stary 2012-07-30, 11:15   #4308
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
uhmmm... no to ja ten najdłuższy czas na @ po ostawieniu lutki czekałam własnie gdy brałam tak jak Ty - mała dawka przez 10 dni. Ale potem gin powiedziała, że albo mogę brać 16-25dc 2x1tabl dziennie lub 21-25dc 2x2 tabl dziennie - więc ja wolałam tę drugą opcję, bo przez 5 dni jeszcze jestem w stanie pamiętać o wzięcu tabletek, ale 10 dni to już jest uciążliwe i też często zapominałam. No jak brałam krócej a intensywniej to czekałam na @ max 2 dni. No to poczekaj może faktycznie jeszcze te 2 dni... A jeśli nie przyjdzie, to już sama nie wiem co Ci doradzić. Teoretycznie, tylko w ciąży po lutce nie przychodzi @ Ale nie chcę też Ci robić jakichś nadziei, jeśli sama jesteś pewna, że w ciąży nie jesteśTrzymam kciuki, by wszystko było dobrze
Chyba nie tylko w ciąży nie przychodzi @ po lutku, może też być torbiel.
Albo zwyczajnie za mała dawka.
Tylko dziwne, że zwykle dostawałam @ normalnie, kilka dni po odstawieniu albo zaraz na 2 dzień.
To, co raz czekałam 9 dni to było po dupku a nie lutku, teraz sprawdziłam. I to w dodatku w czasie przywracania cyklu po danazolu. Więc w sumie zupełnie inna sytuacja.
Byłabym nakręcona na fasolę, gdyby nie USG w 12 dc i brak jajek, no i niska temperatura (nawet podczas brania lutka). No i brak starań po tym USG.
Na fasolę więc szans raczej nie ma. Zastanawiam się tylko w jakim momencie cyklu jestem, bo jeśli wypadła mi jedna @ to mogę być niedługo przed owu a jeśli to ciągle poprzedni cykl to nie wiem, pewnie będę musiała zjeść więcej lutka.
Stary 2012-07-30, 11:22   #4309
pszczoua
Zakorzenienie

Mokka śliczna fasolka
Stary 2012-07-30, 11:45   #4310
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko dziwne, że zwykle dostawałam @ normalnie, kilka dni po odstawieniu albo zaraz na 2 dzień.
To, co raz czekałam 9 dni to było po dupku a nie lutku, teraz sprawdziłam. I to w dodatku w czasie przywracania cyklu po danazolu. Więc w sumie zupełnie inna sytuacja.
Byłabym nakręcona na fasolę, gdyby nie USG w 12 dc i brak jajek, no i niska temperatura (nawet podczas brania lutka). No i brak starań po tym USG.
Na fasolę więc szans raczej nie ma. Zastanawiam się tylko w jakim momencie cyklu jestem, bo jeśli wypadła mi jedna @ to mogę być niedługo przed owu a jeśli to ciągle poprzedni cykl to nie wiem, pewnie będę musiała zjeść więcej lutka.
ja w przedostatnim cyklu z clo miałam taka sytuację że, gdy poszłam na monitoring, to okazało się, że nici ze stymulacji bo mam torbiel.I wtedy gin powiedziała, że bez stymulacji, owu w tym cyklu nie będzie, bo są same drobne pęcherzyki i powiedziała że w takim razie od razu mogę zacząć brać luteinę żeby skrócić ten stracony cykl i przyspieszyć @. No i wtedy pomimo torbieli, @ przyszła 2 dni po odstawieniu lutki
Stary 2012-07-30, 11:47   #4311
magdaammm
Raczkowanie

zegnam sie z wami na pare dni jade troszke do rodzinki mam nadzieje, ze jak wroce to bede miala co tu czytac i bede miala tak samo co napisac trzymajcie sie kochane
Stary 2012-07-30, 12:13   #4312
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
zegnam sie z wami na pare dni jade troszke do rodzinki mam nadzieje, ze jak wroce to bede miala co tu czytac i bede miala tak samo co napisac trzymajcie sie kochane
trzymam za Ciebie kciuki kochana. Mam nadzieję, że wzajemnie bedziemy czytać o naszych testach - pozytywnych ofkors

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
ja przy torbieli dostałam @ dwa dni po odstawieniu dupka... no ale to był dupek a nie lutek....
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-30, 12:16   #4313
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja w przedostatnim cyklu z clo miałam taka sytuację że, gdy poszłam na monitoring, to okazało się, że nici ze stymulacji bo mam torbiel.I wtedy gin powiedziała, że bez stymulacji, owu w tym cyklu nie będzie, bo są same drobne pęcherzyki i powiedziała że w takim razie od razu mogę zacząć brać luteinę żeby skrócić ten stracony cykl i przyspieszyć @. No i wtedy pomimo torbieli, @ przyszła 2 dni po odstawieniu lutki
No kurczę i tak zrobiłam, tylko sama o tym zdecydowałam. Ta ostatnia wizyta u gina z USG była mega krótka, jemu się spieszyło (miał dużo pacjentek a było dawno po jego godzinach przyjęć) i właściwie zrobił raz dwa usg, nawet chyba nie obejrzał macicy tylko jajniki, wypisał Clo i do widzenia. Coś nawet chciałam pytać to mnie zbył. Nie mam pretensji do niego, bo faktycznie miał sporo pacjentek i się spieszył ... no bywa i tak.
Więc może nawet nie pomyślał by mi dać też lutka. Ale skoro tak Ci zaleciła ginka to się uspokoiłam, że może nie narobiłam sobie kuku.
Gdyby nie usg i niska temp to już bym się nakręcała, robiła testy itp.

A i co jeszcze jest dziwne - nic mnie nie boli oprócz pleców. Zwykle przed @ bolały mnie jajniki, pobolewał brzuch a teraz nic. Ale z drugiej strony biorę magnez. Może dlatego ...

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:28
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:31   #4314
dedra
Zadomowienie

Cytat:
No kurczę i tak zrobiłam, tylko sama o tym zdecydowałam. Ta ostatnia wizyta u gina z USG była mega krótka, jemu się spieszyło (miał dużo pacjentek a było dawno po jego godzinach przyjęć) i właściwie zrobił raz dwa usg, nawet chyba nie obejrzał macicy tylko jajniki, wypisał Clo i do widzenia. Coś nawet chciałam pytać to mnie zbył. Nie mam pretensji do niego, bo faktycznie miał sporo pacjentek i się spieszył ... no bywa i tak.
Więc może nawet nie pomyślał by mi dać też lutka. Ale skoro tak Ci zaleciła ginka to się uspokoiłam, że może nie narobiłam sobie kuku.

A i co jeszcze jest dziwne - nic mnie nie boli oprócz pleców. Zwykle przed @ bolały mnie jajniki, pobolewał brzuch a teraz nic. Ale z drugiej strony biorę magnez. Może dlatego ...
Maru, a nie korci Cię ani trochę, żeby ten test zrobić?
Stary 2012-07-30, 12:32   #4315
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez mam podobne zdjęcie już Tyle, ze u mnie powienien zaczac sie 7 tydzien, ale gin powiedziala, ze oceniajac zdjecie to bedzie 5/6 tydzien. To podobno w zwiazku z tym, ze miałam ostatnio bardzo nieregularne cykle. I jak patrzylam na to usg to mi sie wydawalo ze maluszkowi bije serce,a ona mi nic nie powiedziala. Czy to mozliwe? Podobno jest malo wylewna, ale zeby nie powiedziec że bije serduszko? Mozliwe to? Teraz sie zaczynam martwic, ze nie widac jeszcze serduszka

Stary 2012-07-30, 12:34   #4316
Moderna
Zakorzenienie

Dzisiaj rano testowalam i niestety negatwny
@ ma sie w sumie pojawic dopiero jutro wiec szansa niewielka jeszcze jest ...byc moze cykl mi sie wydluzyl .. w kazdym razie czekam do weekendu . bestem bardzo rozczarowana

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:35
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:46   #4317
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:

no ale skoro nie obejrzal macicy to może cosik tam jest jeszcze z poprzedniego cyklu...

musiałam sobie kupić aktivie i suszone śliwki, bo zaparcia dają mi się we znaki dosyć mocno. Sama nie wiem co się dzieje... nigdy nie miałam takich problemów ( za wyjątkiem ciąży ), nie zmienilam diety ( dalej jest do rzici ), duzo pije, mało jem... Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na tę "przyjemność " to czekam...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
też się nad tym zastanawiam. Pomimo całej grande walize argumentów na NIE to ja bym nie wytrzymała.
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-07-30, 13:00   #4318
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie
Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Ja tez mam podobne zdjęcie już Tyle, ze u mnie powienien zaczac sie 7 tydzien, ale gin powiedziala, ze oceniajac zdjecie to bedzie 5/6 tydzien. To podobno w zwiazku z tym, ze miałam ostatnio bardzo nieregularne cykle. I jak patrzylam na to usg to mi sie wydawalo ze maluszkowi bije serce,a ona mi nic nie powiedziala. Czy to mozliwe? Podobno jest malo wylewna, ale zeby nie powiedziec że bije serduszko? Mozliwe to? Teraz sie zaczynam martwic, ze nie widac jeszcze serduszka
aigrene, jeśli to początek 6 tyg, no to mogło jeszcze nie być widać serduszka. Moja gin też niezbyt wylewna jest a ja znowu nie jestem z tym co sie wypytują. Mi dopiero po chwili pokazała, że to pulsujące w środku, to serduszko Ale oczywiście zapomnialam ją spytać o datę porodu, a ona sama też mi nie powiedziała No ale mam nadzieję, że jak pójdę w kolejny czwartek, gdy będzie zakładała mi kartę to już powie na kiedy termin wypada A Ty nic się nie martw Kiedy masz kolejną wizytę?
Cytat:
musiałam sobie kupić aktivie i suszone śliwki, bo zaparcia dają mi się we znaki dosyć mocno. Sama nie wiem co się dzieje... nigdy nie miałam takich problemów ( za wyjątkiem ciąży ), nie zmienilam diety ( dalej jest do rzici ), duzo pije, mało jem... Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na tę "przyjemność " to czekam...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

też się nad tym zastanawiam. Pomimo całej grande walize argumentów na NIE to ja bym nie wytrzymała.
hmmm... ja Ci Kwitka powiem, że raczej problemów z zaparciami nigdy nie miałam, a w tym cyklu w którym zaszłam w ciążę, to w sumie ze 3 dni po owu takie dziwne lekkie zaparcia miałam przez jakieś 2 tygodnie... niby czulam że mi się chce, a jak szłam do toalety to chwile posiedziałam i nic Tak więc... fasolką mi tu pachnie
Stary 2012-07-30, 13:25   #4319
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
no ale skoro nie obejrzal macicy to może cosik tam jest jeszcze z poprzedniego cyklu...
No myślę o tym trochę ... ale ja już się tyle razy rozczarowałam, że staram się nie nakręcać. Bo mimo wszystko za dużo jest na nie (@ i tempka).

Cytat:
Cytat:
Wiecie co, chyba faktycznie się skuszę. Bo dziś jakoś mi nie po drodze do gina no i wolę poczekać do tych 14 dni po lutku,. żeby nie był zły, że mu głowę zawracam kiedy jeszcze @ może przyjść. A w czwartek będzie już 15 to już chyba mnie nie wyrzuci no a poza tym moze @ sama przylezie i będzie spokój.

Jedyne co mi się teraz w tej sytuacji podoba to cycki fajne są.
Stary 2012-07-30, 13:48   #4320
dedra
Zadomowienie

Cytat:

Jedyne co mi się teraz w tej sytuacji podoba to cycki fajne są.
I to jest mocny argument za tym, żebyś jednak ten test wykonała
Także sikaj jutro rano, albo już dziś najlepiej babo jedna. My tu mimo, żeś niedowiarek, to trzymamy kciuki za dwie krechy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości