|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
A jak tą maść neomycynę się stosuje, jak to smarować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miał 25 dni waga 5600 6tyg 6400 12tyg 8200 6m-cy 9700 1r1m 11kg 2 lata 14kg 4 lata 18kg dzis waży 20kg wiem jedno i do dzisiaj tego nie zapomnę śmiali się ze mnie w sklepie ze kupuję ciuchy na półtoraroczne dziecko a Filip miał 6,7 m-cy ![]() Cytat:
Śliczna ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Zapomniałam powiedziec ze mam pierwsze moje działeczkowe ogórki które będę robic jutro a dzisiaj walczę z buraczkami ![]() A Filip pojechał na wycieczkę z tym kolegą co pisałam wczoraj że zbierał pszenicę z nim z Tomkiem,wziął go nad morze,do znajomego i do wesołego miasteczka ![]() ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-29 o 16:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Teraz przydalby mi sie odpoczynek w psychiatryku, no ale jakby teraz poszla
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
ania, kusisz tym drugim dzidziolem
![]() ![]() ![]() ![]() Kobiety, to jednak są harpagany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
dzieki Anulka
![]() ![]() ![]() oby sie tylko zdrowo chowal, moze byc wielki ![]()
#937 | |
Rozeznanie
|
Z tym wychodzeniem jestem przerazona...ale mamy ogrod meeega wielki i tam bede chodzic,zamkne wszystkie wyjscia,maz zrobi hustawki i piaskownice i zadne mi nie ucieknie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie
![]() ![]() Dzisiaj chyba nie mam dnia na kulinarne ekscesy. Śniadanie średnio mi smakowało, na szczęście P smakowało. Była pasta serowo rybna. Rosół wyszedł mi dobry ![]() Ciasto na drożdżówki z jagodami jakieś takie za bardzo klejące mi wyszło. Musiałam podsypać mąką i teraz chyba znowu jest za ciężkie i nie chce mi wyrosnąć ![]() Sernik jakiś taki rzadki. Nie wiem, czy w ogóle stężeje ![]() Hania dzisiaj cały dzień śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba wiecej dzieci nie planuje, jak już to los zadecyduje ![]() niby też bym chciała kiedys miec kolejne, ale ten moj porod i 9 miesięcy rzygania, to podziękuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna!! gratulacje ![]() Cytat:
![]() ja dzemów też w tym roku nie robię. za gorąco, a poza tym mamy zapasy. co do drugiego dziecka, my też chcemy nie chcemy dużej różnicy, ale chcę poczekać aż skończę karmić i trochę zregeneruję organizm ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Bu jakie tu pustki...
Ja walcze nadal z buraczkami ale już tylko wekuję,niech to się skończy-spac mi się chce..M włąsnie poszedł do roboty tzn do Mana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też nienawidzę 5... Piotrek ostatnio regularnie budzi się po 3. A później 7, tylko ja o 5 szykuję męża do pracy... ![]() Cytat:
![]() Mój też marudny, w sumie ciągle... Wczoraj pewnie z gorąca. Pić chiał bez przerwy. Dziś już trochę lepiej, ale popadało... Śliczna!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Jutro ważymy... ![]() Oglądam mecz siaty jednym okiem... Jak pomyślę, że znowu będzie noc i kolejny dzień, a potem znowu noc i kolejny dzień, to łapię doła... A jakbym miała 2 maleńkich dzieciątek, to pewnie bym zupełnie nie dała rady... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Tak też zrobiłam, że odczekałam z godzinkę, aż masa trochę stężała. I tak był problem, bo jak wlałam galaretkę na wierzch, to ciut wypłynęło poza formę
![]() Z tym biszkoptem spróbuję następnym razem ![]() Bułki wyszły pyszne ![]() Ciasto jednak wyrosło, bułki się pootwierały w piekarniku ![]() Jutro spróbujemy sernik. Może też się udał ![]() Jedziemy jutro na kontrolne badanie bioderek. Jestem padnięta. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry z kawką rzecz jasna
![]() Szymono paputał o 01.40 i przebudził się o 4.30 dałam mu herbatki i spał do 6 ![]() ![]() ![]() Śmiem twierdzic lub podejrzewac że Szymonowi idą zęby ![]() A w kuchni mam burdello po burakach że chyba tam nie wejdę dzisiaj ![]() Wyniki rezonansu kręgosłupa nie są zadowalające bo nie znamy przyczyny bóli M,przez kontakty wiemy od innego neurologa że to co on ma z kręgosłupem nie powoduje takich bóli w jakich on żyje i trezba szukac dalej i boję się że to może byc ...Życie znowu zaczyna mnie przytłaczac Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-30 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Onething, ale z rabarbaru do słoiczków? bo ja chciałam kompot na zimę
![]() Pola_m jak znajdę na ryneczku papierówki, to spróbuję ![]() U nas też magiczna 5 dzień w dzień, a właściwie 4.30 ![]() ![]() Dziś rano mała kaszlała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() i ja się witam z kawką ![]() mała pospała do 3:30 (bo zasnęła po 22), po jedzonku jeszcze spała do 7:20 ![]() mąż ma teraz po pracy kurs i cały dnie w tym tyg go nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
ja mam póki co jeden kompot z papierówek włąsnie. mam smaka na kompot z gruszek |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Już zęby???? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem o co chodzi z tą 5,ale u mnie to samo. Mikołaj śpi już ok. 20.00-20.30, o 1.00 budzę go na jedzenie - budzi się koło 4 na kolejne jedzenie i ZAWSZE!!!!!!!!!!! musi się obudzić 5.00-5.30 - masakra jakaś.
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy to zęby na pewno tak podejrzewam.Szymon szybcioch jest,już gaworzy,piszczy,sztywno sie trzyma w pionie,zmienic mu pampersa już nie lada wyczyn bo podnosi dupsko do góry,macha nogami a mi to utrudnia zmianę pampka.Każde dziecko rozwija się we własnym tepie mój Filipek był ze wszystkim póznej za to Szymon chyba będzie szybszy.Ale ząbka u Filipka zobaczyłam jak miał 4m-ce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() pisze bo nie wiem czy się martwić czy cieszyć ![]() Nasza mała przesypia 10 h w noc nie budząc sie na jedzenie. Ja dostanie jeść o 20-21 to prześpi do 7 rano bez budzenia się, i nie wiem czy jest to normalne.... Mama mi powtarza że nie powinnam się martwić, no ale ja matka się przejmuje, bo jak na 2,5 miesięczne niemowle o chyba powinna jeszcze jeść w nocy. Drugi problem jest u nas związany z kupką, a mianowicie je brakiem, nie robi kupki po 3-4 dni męcząc się przy tym.... Ja bardzo uważam na swoją dietę żeby nic jej nie zaszkodziło. Przypomnę że małą karmię moim mlekiem, odciągam i daje z butli. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kupki, to dziecko na piersi może ją robić raz na tydzień nawet. Moja jak się męczyła z kupkami, to pomagało: masowanie, leżenie na brzuszku, przepajanie wodą ewentualnie w kryzysowych sytuacjach rumianek ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dobra, spadam do lekarza. Oczywiście nie spisałam godzin, w których przyjmuje, więc idziemy na chybił trafił, bo oczywiscie dodzwonić się do przychodni graniczy z cudem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nie wiem co z tym moim dzieckiem, ale wczoraj przespała praktycznie cały dzień, całą noc spała z dwoma pobudkami na jedzonko, spałyśmy do 8:30, a teraz sobie Hania leży, obserwuje wszystko dookoła, gada do siebie i zaraz chyba odpłynie ![]() ![]() ![]() Jagodzianki są pycha, ale już chyba o tym pisałam ![]() Na 12 jedziemy zbadać bioderka. Trzymajcie kciuki. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Męża, to nie myśl o najgorszym. Wiem co przeszliście, ale już limit chorób z serii "straszne" wyczerpaliście. Trzymam kciuki za szybką diagnozę i zwalczenie bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc spokojna, jedno karmienie o 4, to już standard, czy pójdzie spać o 20 czy o 21 tak budzi się ok 4, a potem ok 7. Dziś jej pozwoliłam pić z cyca tyle ile chciała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- W Biedronce jest pościel za 39,99zł, chcieliśmy kupić dwa takie same komplety, teściowa nam po nie poszła o 7 i co?? Mieli z każdego po 1komplecie ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, my właśnie wstaliśmy
![]() Aaaa... to nie pomogę, bo ja nigdy w życiu słoików nie robiłam, a z rabarbaru to taki na już ![]() Cytat:
Kupka...dziecko na mleku matki może robić kupki bardzo rzadko,a to oznacza, że mleko matki jest w pełni trawione. Mój jak się męczył to dawałam Bobotic rano i wieczorem. I choćbyś nie wiem jaką dietę trzymała to te problemy kupkowe mogą się pojawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Rozeznanie
|
Hej!
Gatta, jeśli dobrze przybiera to ja bym nie budziła w nocy. Mojej Hani też czasem uda się przespać całą noc bez pobudki na karmienie. Średnio śpi w nocy 6h ciągiem. I to mnie bardzo cieszy. ![]() Wkleję Wam zdjęcie mojej niuni z kuzynem. Moja to ta czarnulka. ![]()
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka jest różnica między nimi?? urocze dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.