|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cześć dziewczyny
Podczytuję was od jakiegoś czasu gdyż potrzebuje pomocy ze zbudowaniem zdrowego jadłospisu dla karmiącej mamy na redukcji. Mam do zrzucenia jeszcze jakieś 3-4 kg, a waga ostatnio jakoś tak średnio spada :Mój jadłospis: 7:00 śniadanko: 1/2 szk Musli samorobionego(pł owsiane, żytnie, orkiszowe, suszone morele,żurawina, rodzynki, pestki dyni, słonecznika, orzechy włoskie)+ 1/2 kubka jogurtu naturalnego + łyżka miodu 10:00 II sniadanko brzoskwinia+5śliwek+jabłu szko 12:00-13:00 obiad: 200-300g piersi z kuraczaka duszonej w cukini, cebuli i papryce +1/2 paczki kaszy gryczanej+ 300-400g fasolki szparagowej 14:00 jajo +2pomidory, ogórki małosolne 17:00 kolacja 2 kromki chleba żytniego na zakwasie + 2 plastry chudej szynki i 2pl sera żułtego+ 125 sera białego + miód+pomidore i ogórki małosolne chyba za dużo węglowodanów na kolacje
|
|
#2282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli nie, to robisz sobie w ten sposób krzywdę. Ostatni posiłek jemy na 2-3h przed snem, a jeśli jest tylko białkowo-warzywny, to możesz nawet później.Upiekłam razową szarlotkę z owsianą kruszonką, jaaaa
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-29 o 13:29 |
||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Ty wiesz, że to mooojeee smaaakiiii A jutro
|
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm spać chodzę góra 9:30 niestety dzieci potrafią mnie obudzić nawet o 5:30 a 6:30 to już na bank ... i nie wspomnę o nocnych pobudkach
Edytowane przez 123sciri Czas edycji: 2012-07-29 o 14:23 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...miałabym ochotę na twoją szrlotkę!!! gratuluję własnego udanego wypieku (u mnie to różnie bywa
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o ocenę, dzisiaj chyba lepiej mi poszło.
To coś jak R, albo raczej ZJ zdrowe jedzenie Ś: dwie kanapki z ciemnego pieczywa, jedna z masłem orzechowym i truskawkami, druga z pasztetem sojowym i pomidorem, herbata zielona, IIŚ: szklanka mleka sojowego z miodem, serek wiejski z domową nutellą (1 mała łyżeczka-domowa nutella to kakao, mleko i miód w takich ilościach, aby przypominało konsystencję nutelli), Obiad: Obiad: placek (2 łyżki mąski kukurydzianej, 1 jajko, trochę mleka 2, 0 % tł) smażony na oliwie z oliwek z warzywami i jednym świeżym pomidorem, Podwieczorek: jogurt nat z rzodkiewką i ogórkiem, Kolacja: serek wiejski z miodem. W ciągu dnia jak zwykle dużo wody, herbaty, wpadła też jedna kawa z mlekiem. Rano 2, 5 km biegu i 14, 2 km rowerem, a po obiedzie jeszcze 15, 6 km rowerem.
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R/u:
Ś: kawałek bagietki z camembertem, rogalik francuski z czekoladą. dwie godziny tenisa, basen śliwka O: kawałek łososia z grilla, jeden szaszłyk warzywny z grilla P: dwie śliwki, serek homo 1,5 godziny tenisa, ścianka K: szaszłyk z grilla |
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I sałatka (ziamniaki, jajko, brokuł, wyłuskana gotowana kukurydza, duzo słonecznika, musztarda rosyjska, jogurt grecki, przyprawy), kilka kawałków wędzonego kurczaka + kubek kawy parzonej II trofie tricolore ze świeżym szpinakiem, pomidorkami cherry, ricottą, czosnkiem, przyprawami i bazylią III smoothie z marwitu wpadla kawa parzona i kawałek sernika IV świeży szpinak duszony na oliwie z ciecierzycą z dressingiem balsamicznym z musztardą francuską ![]() do picia: woda i roiboos Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-29 o 20:30 |
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Rrr
i jak? |
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Hej, byloby mi barrrrrdzo miło gdyby ktos ocenił
![]() R sniadanie: koktajl(mały jogurt,brzoskwinia,jabłko ,banan,garsc porzeczek,garsc szpinaku,płatki owsiane(wszystko zmiksowane razem)) drugie sniadanie po siłowni) kromka razowca z maslem jajkiem,plasterkiem pomidora i lisciem szpinaku + sałatka z kapusty pekińskiej,tuńczyka,pomid orów z oliwą z oliwekObiad: Duża miska zupy warzywnej Podwieczorek:Pół ugotwanego brokuła z sosem jogurtowo-czosnkowym Kolacja:twaróg z jogurtem i jajkiem (sól,przyprawy)
Edytowane przez dosiap150 Czas edycji: 2012-07-29 o 21:08 |
|
|
|
#2291 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS. Nie jadasz mięsa? Nie widziałam jeszcze u Ciebie kurczaka, szynki, ryb... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiejsze U: I owsianka z wiórkami kokosowymi, brzoskwinią, gorącymi jagodami, wieśniakiem i prażonymi płatkami migdałów; kawa z mlekiem II maleńka kromka razowca z pastą jajeczną; kawałek razowej szarlotki z owsiano-orzechową kruszonką; koktajl bananowy (1/2 jogo nat + 1/2 banana + cynamon)- tutaj był głód ![]() III miska zupy-krem z cukinii IV znowu kawałek szarlotki 45 min bieg, 8 min abs V cukinia (połówka) faszerowana mielonym mięsem z cebulką i sosem cygańskim (pomidorowo-czosnkowym chyba?) Do picia: woda, herbata zielona
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-29 o 21:36 |
|||||
|
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
P:
przedwczorajsze: I. Naleśnik podsmażony w dużej ilości miodu na patelni *,* II. Grahamka z dużą ilością masła, wędliną drobiową, sałatą, rzodkiewką, pomidorem i szczypiorkiem III. Jogurt naturalny z muesli i brzoskwinią kawałek ciasta "Pleśniak" IV. Placki po węgiersku, czyli dwa placki ziemniaczane polane gulaszem z mięsem+surówka wiosenna V. Sałatka grecka, jakaś sałatka z brokułami, pomidorami i jajkiem kawałek tortu Pavlova ![]() i wczorajsze: I. Grahamka z presidentem rzodkiewkowym, łososiem wędzonym i ogórkiem kawałek Pavlovej II. Udko z kurczaka z keczupem III. Obiad taki sam, jak dzień wcześniej lód Big Fruit IV. Jogurt naturalny z musli i brzoskiwnią V. Grahamka z dużą ilością masła, wędliną (ale już nie drobiową), sałatą, rzodkiewką i ogórkiem Mogę powiedzieć, że tyję. Jakimś cudem po takich dwóch dniach jest około +O,6 na wadze Możliwe to jest? ![]() Jak to wygląda? Bardzo proszę o ocenę! Edytowane przez ciemna_noc Czas edycji: 2012-07-30 o 09:41 |
|
|
|
#2293 | |
|
Rozeznanie
|
mo
Cytat:
możliwe to jest to że zalega ci jedzenie w żołądku
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ładnie jesz więc przytyjesz
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
R:
1h orbitrek 1.owsianka z mlekiem i jabłkiem 2.kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z twarogiem chudym; rzodkiewki; kawa z mlekiem 3. makaron pełnoziarnisty; buraczki gotowane; pierś z kurczaka gotowana 4. twarożek lekki z warzywami gotowanymi i pestkami słonecznika bieganie lub rower z tż i jak? zależy mi na ocenie, ponieważ chcę odżywić mój organizm, ustabilizować go, odzyskać okres, nabrać formy, ujędrnić ciało i wymodelować przy okazji. wstyd mi- koleżanki pytają się mnie co mi się stało. w rok czasu przytyłam 26 kg, non stop huśtawa-krzywdzę siebie, swoje ciało- nie zasłużyłam na to- jestem dietetykiem, mam 26 lat, jestem ładną dziewczyną- a niszczę to, bo teraz atrakcyjność minęła- nie pasuje do mnie grubas i jest nieapetycznie naprawdę- to jest obiektywne stwierdzenie. a najgorzej przestraszyłam się kiedy z tżtem byliśmy ostatnio gdzieś tam i zaczął lać deszcz- 100 m szybkiego biegu- byłam fioletowa i myślałam, że się uduszę. już w tej chwili sprawia mi kłopot wejście na 3 piętro. a o dyskopatii- ciągle bolącym kręgosłupie, spuchniętych stopach i obrzękniętych kostkach nie wspomnę, czuję się jak w 9 tym miesiącu ciąży, której pragnę, ale najpierw muszę zadbać o siebie, by umieć zadbać o to drugie cudne stworzenia. dotychczas bardzo się napinałam- w sumie nie dawałam sobie czasu, bo co po 3 tyg weszłam na wagę i spadek wagi 3 kg. a prze następne 2 tyg. 1 kg to napięcie i wiadomo co dalej. teraz daje sobie czas na dietę, na zdrowy styl życia i cel- starania od stycznia. pół roku 25 kg. uważam , że realne. ważne jest też to, że minęły wszystkie przeszkody na drodze, wszystkie napięcia- typu- przedłużenie umowy o pracę, wesele znajomego- mnóstwo znajomych z czasów chuda, ur taty na dużo ludzi w lokalu, tłuczenie butli, wesele ( świadek )mnóstwo ludzi i poprawiny brata; panieńskie; rocznica ślubu itp. wszystko wiązło się ze wstydem i lękiem. jeszcze jedno co dość napina- czekam na decyzje z banku odnośnie kredytu mieszkaniowego- w tym tyg będzie wiadomo- myślę, że gdyby się udało to byłaby furtka do nowych myśli, nowego zajęcia do nowych obowiązków. nie mieszkałabym z rodzicami i mężem, a już wtedy tworzylibyśmy własne gniazdko. sorki za taki opis. wylałam to co chciałam i czekam na pomoc. jak coś to na pw.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-07-30 o 12:30 |
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Moje r/u
Ś: gofr pełnziarnisty z połówką banana i dwoma łyżkami serka homo, jeden suchy, kawa z mlekiem 1 h tenisa O: gofr wytrawny z papryką, szynką i dwoma kostkami sera feta, szklanka coli light z cytrynką P: wieśniak K: 2 jaja na twrado, warzywa |
|
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25kg w pół roku to ponad 4kg miesięcznie- jesteś pewna, że to nie za dużo? Podczas odchudzania przecież zdarzają się zastoje, przy tak ciasnym celu będą prowadzić do frustracji, zmniejszania porcji lub obcinania kalorii, w rezultacie do antonimu "zdrowego stylu życia". Cytat:
Jesz za mało ilościowo.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-30 o 12:56 |
||
|
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
naleśniki na słodko i z pieczarkami, rogale maślane i sernik na zimno.
![]() Cytat:
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I saszetka fitelli orzechowej z serkiem naturlanym, brzoskiwnią, pestkami dyni II 2 podójne tosty z chleba tostowego wieloziarnistego z serem topionym z pieczarkami, pieczarkami, papryką, pomidorem i keczupem III 3 domowe duże drożdżówki z serem IV talerz zupy jarzonowej z ryżem, drożdżówka z serem V pewnie jajecznica z 2 jaj, mizeria z ogórków ze szczypiorem i 4 tosty pełnoziarniste z masłem
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż mi narobiłaś ochoty na te tosty i drożdżówki Moje U: 1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%) z 1/2 kostki twarogu pełnotłustego, 2 malutkimi jabłkami i garścią orzechów ziemnych 2. dużo sałaty, 2 pomidory, 2 ogórki, pierś z kurczaka przysmażana na 1 łyżce oleju rzepakowego, bazylia, oregano, dużo pieprzu- wiem, że nie powinno się łączyć pomidorów z ogórkiem, ale nigdy tego nie robię, więc czasem nie zaszkodzi. Zresztą witaminę C dostarczam sobie w innych posilkach (wyszła ogromna micha i sama wszystko zjadłam) ![]() ![]() 3. jakieś 15 kopytek z masłem, surówka z marchewki 4. będą 2 albo 3 kromki (ale raczej 3, bo muszę sobie organizm przyzwyczaić do obfitszego jedzenia) chleba slonecznikowego z masłem 82%, sałatą, serem żółtym pełnotłustym salami, ogórkiem i szczypiorkiem |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U:
1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%) z 1/2 kostki twarogu pełnotłustego, 2 malutkimi jabłkami i garścią orzechów ziemnych 2. dużo sałaty, 2 pomidory, 2 ogórki, pierś z kurczaka przysmażana na 1 łyżce oleju rzepakowego, bazylia, oregano, dużo pieprzu- wiem, że nie powinno się łączyć pomidorów z ogórkiem, ale nigdy tego nie robię, więc czasem nie zaszkodzi. Zresztą witaminę C dostarczam sobie w innych posilkach (wyszła ogromna micha i sama wszystko zjadłam) ![]() ![]() 3. jakieś 15 kopytek z masłem, surówka z marchewki 4. będą 2 albo 3 kromki (ale raczej 3, bo muszę sobie organizm przyzwyczaić do obfitszego jedzenia) chleba slonecznikowego z masłem 82%, sałatą, serem żółtym pełnotłustym salami, ogórkiem i szczypiorkiem[/QUOTE] Dziekuję Co do Twojego jedzenia to do sałatki dałabym jakiś sosik na bazie oliwy z oliwek by nie była taka sucha. Co do jedzenia to brakuje mi owoców, ale rozumiem ze dzisiaj nie mialaś ochoty
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-30 o 18:27 |
|
|
|
#2304 | |
|
Raczkowanie
|
.
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Co do Twojego jedzenia to do sałatki dałabym jakiś sosik na bazie oliwy z oliwek by nie była taka sucha. Co do jedzenia to brakuje mi owoców, ale rozumiem ze dzisiaj nie mialaś ochoty [/QUOTE]Właśnie miałam robić taki sos i zauważyłam, że oliwa się skończyła Że mało owoców i warzyw, to wiem... Niestety nie miałam więcej w domu
Edytowane przez imperfect1997 Czas edycji: 2012-07-30 o 18:29 |
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już wiem, co zjem na kolację!Cytat:
![]() Ja mojego dzisiejszego nie pokażę, bo składał się głównie z resztek z weekendu i razowej szarlotki zapijanej maślanką o smaku pieczonego jabłka...
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA mam dni ze cały dzień żywie się tylko sernikiem i zjadam cały placek z 1,5 kg sera a ostatnio chleb tostowy bardziej posmakowal mi od zwykłego I kupiłam tez pszenice w miodzie i w smaku przypomina mi ryż preparowany. Jak dla mnie za słodkie na sucho zobacze jutro z jogurtem
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre najadłam się kolacją wiec było ok
U ![]() I twarożek (twaróg+mleko sojowe naturalne) z mango, płatkami owsianymi, zytnimi, jęczmiennymi, orkiszowymi itp + duża kawa parzona II wieloziarnista tortilla z wędzonym łososiem, musztardą curry, roszponką, rukolą i papryką III po włosku - sos bolognese z wieprzowiny z siekanymi pomidorami, cebulą, czosnkiem, ziołami i bazylią do tego opiekana ciabatta z zielonym pesto i bazylią tłoczony sok jabłkowy IV powtórka z wczoraj bo było pycha - smażony na oliwie świeży szpinak z ciecierzycą i przyprawami z dressingiem balsamico z musztardą francuską do picia: woda, pokrzywa i yerba mate Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-30 o 19:19 |
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. 2 cynamonowe scones pszenno-razowe z twarogiem i całą brzoskwinią posypane suszoną żurawiną/ jajkiem z patelni, pomidorem i podprażonymi ziarnami słonecznika II. scones z twarogiem i suszoną żurawiną; brzoskwinia III. mcflurry z torcikiem wedlowskim i polewą karmelową IV. a'la chińszczyzna z czerwoną fasolą z puszki; marchewka Chyba tak to wyglądało... Może być? |
|
|
|
#2309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu nie ma obiadu, a kolacja jest redukcyjna. Jakbyś się karała za tego mcflurry'a.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, widzę że mówicie o maśle orzechowym, które bardzo lubię
ja polecam to z Reala, mają dostawy z USA i naprawdę, wielkie kawałki orzechów Moje R, chyba: Ś: owsianka z cynamonem i jabłkiem, kawa z mlekiem, 2, 5 km biegu, 14, 4 km rowerem, IIŚ: 200 g serka wiejskiego z 1 łyżeczką domowej nutelli, trzy kanapki z masłem orzechowym i bananem, kubek mleka sojowego z miodem, 19, 8 km rowerem, Obiad: placek (2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 jajko, trochę chudego mleka) smażony na oliwie z oliwek z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i 2 plastrami łososia, Kolacja: (zaraz właśnie będę jeść ) 1 szklanka mleka gorącego mleka krowiego (nie mogę spać w nocy! ) i warzywa świeże. I oczywiście w ciągu dnia dużo płynów. Dance_macabre, dziękuję za ocenę Nie, nie jestem wprawdzie wegetarianką, ale po prostu...nie lubię jeść mięsa. Gdy widzę mięso, mam wrażenie, że to jeszcze skacze, a przecież dwa dni temu skakało, zanim go zabili
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

:

wiec proszę o korektę póki mogę coś zmienić (śniadania już nie
w gołąbkach mogłoby jeszcze mięso być, a do tego surówka
skoro chcesz tyć, to zjedz normalne, kaloryczne...
nie znam się na diecie dla mam karmiących, gdyby to było zwykłe R, to wyeliminowałabym chleb i ser zółty, a dała np. tuńczyka wsw, jajecznicę, twaróg biały + warzywa
Kierowca