|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Tej kobiety nie da się zagiąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedna Natee Oby szybko doszła do siebie!
|
||
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jak najszybciej doszla do siebie
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Sala
Jak tam u Was? Macie już imię dla córci?
|
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku? U mnie była wczoraj szwagierka w odwiedzinach i zwróciła mi uwagę, że dziecko nie może być cały czas przy rodzicach. A dziś TŻ był w pracy, ja zostałam z małym sama, poszłam na chwilkę do łazienki, a jak wróciłam to mały był cały w wymiotach, nawet w nosku miał pełno
![]() Przestraszyłam się nieźle i po prostu mam już obsesję, żeby zawsze ktoś był w pokoju, nawet jak śpi. Jak to u Was wygląda?
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Podczytuje jedną ręką na telefonie, postaram się odezwać jutro. U nas wszystko super, czekamy na pierwszą wizytację położnej. Uściski dla Was wszystkich i gratulacje dla nowych mam! Sent from my GT-I9000 using Tapatalk |
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo do kuchni, ale mam wtedy drzwi uchylone i Mały śpi na boku, bo jakby mu się ulało to się nie zakrztusi Jak masz na tyle kasy to kup sobie elektroniczną nianię Dużo dziewczyn chwali sobie Tommee Tippee - Cyfrowa niania elektroniczna z czujnikiem ruchu, tam bodajże nawet kamera jest, że podglądasz dzieciątko
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
wiktoria watek przeczytałam od dechy do dechy, z zapartym tchem i momentami śmiałam sie w głos
karolka kącik Lilutkowy piękny eninka też mam turystyczne z babyono oliwkowe z żyrafką ![]() Dzięki za kciuki za wyniki. Dziś zakupiłam ostatnią, brakującą rzecz dla Macieja - wanienkę Poukładałam wszystko rozmiarami w szafkach i okleiłam jaki rozmiar gdzie. Kaftaniki na kaftanikach, śpiochy na śpiochach itd. Jestem z siebie dumna No i dzisiaj chyba pierwszy raz poczułam co to jest skurcz tak mi się wydaje. No, przyjemne to nie było.... no i wydaje mi się, że młody powoli pełznie w dół...
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko musi miec tez czas dla siebie czy przygotowac jedzenie w kuchni - nie mowie o robieniu obiadu, ale np. o szykowaniu kanapek czy czegos do picia.A tutaj na szaro zachowanie jednego z dzieci, ktore znam Nie mowie ze tak bedzie w przypadku kazdej z nas, ktora chce spedzac jak najwiecej czasu z dzieckiem, po prostu czasami przez nadmierna opieke, wiszenie nad dzieckiem zdarzaja sie takie "kwiatki":Widzialam takie "rozpieszczone" dziecko, nad ktorym trzeba bylo NON STOP stac z grzechotka czy czymkolwiek, non stop zagadywac, takie dziecko ktore koniecznie musi byc w centrum uwagi. Dzisiaj ma ponad rok i prawie wcale sie nie zmienil, do domu tam nie przychodze praktycznie od poczatku jesli faktycznie nie musze ich odwiedzic - wlasnie ze wzgledu na non stop placzace dziecko. Raz z nim zostalam sama w pomieszczeniu na pare minut. Ja dziekuje ![]() Czasami tez sasiadka ma go pod opieka (chodzi z wozkiem), pare razy chcialysmy porozmawiac na lawce, dzieciak byl okropnie oburzony, ze zajmujemy sie rozmowa, wiec trzeba go bylo chociaz wozic i jednoczesnie zaczepiac. Zaznaczam, ze nie byl taki od poczatku, jak kazde dziecko, czasami wymagal uwagi, czasami nie, ale ze mamusia non stop wisiala nad nim z grzechotka (bo co sie dziecko nudzic bedzie) i non stop do niego mowila - tak sie nauczyl. To troche jak uczenie dziecka spania z rodzicami - pozniej ciezko od tego odejsc. Ja mojego zostawialam samego jak najczesciej (zwlaszcza jak spal), rowniez dlatego, ze nie chcialam mu przeszkadzac w spaniu, ale mialam dziecko bezglosne - wstawal, patrzyl sie na zabawki i nie dawal znaku zycia, chyba ze juz koniecznie chcial jesc. W pozniejszym wieku jak zaczelo sie gaworzenie - juz slyszalam jak sie budzil, ale w ciagu dnia nie zawsze dokladnie doslyszysz, wiec zdarzalo sie, ze tak sobie troche lezal, bawil sie stopkami itd. Poza tym mysle ze dobrze zrobilam, ze nie latalam do niego non stop, dzieki temu nawet dzisiaj umie chwile poczekac jak wstanie. Zawola mnie, ja mam chwile zeby sie podniesc (teraz mnie wszystko boli ), zdarze jeszcze pojsc do toalety (w miedzyczasie sobie czasami rozmawiamy, ja mowie ze jeszcze ide do toalety, po wyjsciu mowie ze juz do niego lece itd.), on grzecznie czeka, rozmawia itd
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
zblednie
moja jeszcze bardzo widoczna tezCytat:
![]() w domu tez zawsze tz i ja razem sie kapalismy jak on to ja z nim siedzialam i an odwrot a teraz kaze mu siedziec z dzieckiemw pokoju a ja ide sie kapac sama no ale teraz jak on w pracy a ja sama to niemam wyjscia. Czasem klade Ja w wozek i jedzie z emna do kuchni ale czesciej w pokoju jest sama, lezy na boku tylko i wylacznie.. A ja słysze Ją. Nie ukrywam ze co chwile do niej przychodze jak tyklko zakwiczy![]() Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Linzey
Balbinka1983 natee Gratuluje ![]() Ja w szpitalu nadal pewnie do porodu mnie nie wypuszczą
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Te bez kamerki są od 80-90 zł na allegro, te z kamerką od 300 w górę
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nawet jak jej się uleje to daje znać![]() Ale u nas oberwanie chmury A tż jest w drodze do domu-Dorotka w wózku bez folii I do tego grad
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-07-30 o 17:53 |
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Z której strony?
Ty to pewnie nawet kamasutrę masz w małym paluszku
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
po wizycie poloznej mala wazy 3280 Haniu to prawie jak Twoja :PZarejstrowalismy mala i jest oficjalnie Amelia Susan T. :P nie udalo mi sie ostac do dentysty, dostalam leki od lekarza rodzinnego, jutro bede probowala sie dostac, nici z sesji bo jestem spuchnieta i w bolu.... a 4 godzinna sesja to ostatnia rzecz o ktorej mysle, sama mal obfoce. |
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
acha
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
mąż by się ucieszył jakby tak było
![]() Cytat:
![]() a bólu zęba współczuje
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna Zuzanna na drugie imię ![]() Nie ma za co To z pewnością
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zadzwonili do nas z przychodni, że u małej w wynikach krwi wyszło, że ma trochę za małą liczbę płytek, niby niewiele, ale mamy to omówić z pediatrą na najbliższej wizycie
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
natee- ogromne gratulacje! urodzić tak duże dziecko (jeszcze pierwsze) to nie lada wyczyn
![]() : oklaski:, jednocześnie współczuje ciężkiego porodu---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- właśnie skończyłam projekt fotoalbumu Poli, ciężko było zrobić ładnych18 zdjęć w 2 i pół tygodnia.No ale mus to mus, to foto album w ramach reklamacji za mniejszy format albumu ślubnego. |
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szybkiego powrotu do formy
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest sloneczko ale wiatr
wywalilam malej ciuszki na dwor beda ladnie pachniec swiezoscia ![]() ktos chetny do prasowania na jutro?
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
jutro bede miała urodzinowy prezent od tzta
![]() ![]() taki fonik ![]() http://allegro.pl/nowa-nokia-610-lum...505283162.html
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko tak na szybko, może jutro zajrzę na dłużej, poczytam, bo nie mam humoru jakoś dzisiaj
![]() Gratulacje dla Linzey, Balbinki i Natee W końcu się doczekały
|
|
|
|
#2607 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Melduję się po ktg, wykazało 2 silne skurcze (były w granicach 50, ale dość je odczułam...). Na wcześniejszych ktg miałam skurcze powyżej 100 a aż tak ich nie czułam
. Lekarz mnie dziś nie badał, mam przyjść za 3 dni. Teraz nie czuję się za dobrze, jestem jakaś słaba . Śmiałam się dziś, że jeszcze rodzić nie będę, bo na to siły nie mam. Pobolewa mnie podbrzusze i krzyż... Chyba za dużo dziś chodziłam. Natee - gratulacje synka! Kawał chłopa Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę w przyszłym tyg - a może malutka zechce szybciej wyjść na świat? ![]() Cytat:
i za jutrzejszą wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za wizytę w przyszłym tyg!Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2608 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, gniazdka to taka pierdoła co mocno szarpie po kieszeni ![]() Pewnie spóźnione ale trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dosyć że nic nie wyrzuca jeszcze do domu znosi (prowadzi skład złomu )tragedia i mąż ma tą okropną cechę po nim. Jak coś wyrzucam to ukradkiem, po kryjomu, i muszę dobrze w koszu zagrzebać bo zdarzyło mu się odkryć i wyjąć Cytat:
) w końcu nie wytrzymałąm i jej powiedziałam, że jak będzie swój urządzać to niech sobie robi jak chce a ja mam tak jak lubię i przystopowałaCytat:
komoda świetnaBidulka, strasznie mi jej żal... |
|||||
|
|
|
#2610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tylko nie wiem czy dzidzia będzie miała na względzie kwestię Twojego zmęczenia Ale życzę Ci z całego serca aby mała miała to na uwadze
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Tej kobiety nie da się zagiąć 

Dużo dziewczyn chwali sobie Tommee Tippee - Cyfrowa niania elektroniczna z czujnikiem ruchu, tam bodajże nawet kamera jest, że podglądasz dzieciątko

A tż jest w drodze do domu-Dorotka w wózku bez folii

Nie dosyć że nic nie wyrzuca jeszcze do domu znosi (prowadzi skład złomu