|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
ale mi gorąco
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam od mamy, upiekłyśmy ciasto kruche ze śliwkami bez śmietany i jajek
Po 9 miesiącach na mojej diecie to już do takiej wprawy dochodzę, że sama się dziwię, że takie pyszności można jeść![]() Nogi mam strasznie spuchnięte, jak dwa baleroniki ![]() vvictoria plamiłaś coś po ściągnięciu krążka?bo ja po usunięciu na wkladce mam dzisiaj brązowe plamy. |
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do mojej małej to już wątpię że wyjdzie wcześniej, już się nastawiam że urodzę tego 9.08 albo i później.... |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nasze dzieci same wiedzą kiedy wyjść .
|
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylk omi w dodatku krwi nie przetoczyli, konowały![]() Cytat:
jejku mam problem z karmieniem, jeden sutek zrobil sie twardy, a dodatku mały nie łapie całej broday tylko sutki, na to wszytsko bola mnie az pali
|
||
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skurczy, ja mam po sikaniu takie jak na okres ale delikatne i nie za każdym razem, ale przed chwila suszylam włosy i nagle jak mnie cholernie zakuly po obu stronach pachwiny to musiałam sobie usiąść, taki straszny bol Czy któraś z Was ma podobnie?
|
|
#2619 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Aleście dziś naprodukowały!
![]() Nadrobiłam zaledwie połowę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że ma to już za sobą i że mały zdrowy ![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() już doczytałam, że aparat pożyczyłaś, ale jak będziesz miała z powrotem, to koniecznie zrób zdjęcia! strasznie jestem ciekawa, jak wyglądają te cuda sprzed 20 lat ![]() moja wtedy wypluwa tego cyca i ma jeszcze lepiej - pokarm strzyka jej np. prosto w oko ![]() Cytat:
Już wiem, kiedy mała wyje z głodu a kiedy ze zmęczenia, to trochę inne rodzaje płaczu. Tylko... jak ją wtedy uspokoić? jak uśpić? Kołysanie, śpiewanie, włączanie suszarki (na youtubie tudzież na żywo ), kładzenie na podrygujących kolanach i tym podobne zabiegi albo pomagają na chwilę (przyśnie na 5 minut), albo w ogóle.Aha - odłożenie do łóżeczka nie pomaga NIGDY, mała wyje jak obdzierana ze skóry ![]() Cytat:
za KTGNo i właśnie - ten obowiązkowy rooming-in. Od początku czułam, że mi się ten system nie spodoba, ale jak po ciężkim porodzie kazano mi tkwić z małą na nie swoim oddziale (bo moje łóżko było przecież na ginekologii, na innym piętrze), a ja byłam półżywa ze zmęczenia, spocona, z krwią nawet na piętach i w ogóle - to już mi się ten cały rooming-in bardzo nie spodobał. Marzyłam, by mieć choćby 3 godziny dla siebie, a tu dupa Cytat:
No, nadrabiam dalej
|
||||||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
pdhwao tez tak mialam i dlatego mala mi tak zaorala sutki... teraz karmimy sie orzez nakladki. bez tego juz nie da rady
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-07-30 o 20:35 |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obejrzeliśmy z TŻ film LOL, super był Mały śpi, TŻ na mieście a ja się nudzę
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
mój też nie - i właśnie dlatego korzystam z kapturków
bo mam dość płaskie brodawki i Małej ciężko było złapać a kapturków i tak nie lubi na początek wypełniam kapturek pokarmem wtedy chętniej go łapie ![]() Soleilka ja też wciąż mam tę krechę ciemną na brzuchu ciekawe kiedy to zniknie
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
bo one nie maja wypelniac przykladasz tak zeby sutek byl w srodku i jak dziecko zasysa to sutek sam idzie do srodka
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
Postaram się napisać więcej jutro i może wrzucić jakieś zdjęcia, a póki co poprawię Wam humor rewelacjami od położnej środowiskowej, która nas odwiedziła. Oboje z mężem prawie umarliśmy w trakcie jej wizyty i na koniec byłam w stanie tylko kiwać głową i mówić "uhm", żeby nie wybuchnąć śmiechem.
Zwracała się tylko do mnie, nawet jak poszłam do drugiego pokoju nakarmić małą, a ona miała z mężem wypełnić papiery -- uparcie go ignorowała, jakby obok niej stało powietrze. Najweselsze jednak są jej teorie, i tak: - widząc małą śpiącą spokojnie i otuloną szczelnie otulaczkiem zdiagnozowała u niej, kolejno, dysplazję bioder, potówki, łuszczącą się skórę na rękach i nogach wymagającą oliwkowania i potencjalną ciemieniuchę, jeśli nie będziemy jej dokładnie oliwkować głowy i szczotkować Aha, i jeszcze przepuklinę po odpadnięciu pępka, bo pępowina była jej zdaniem duża.- na dysplazję nakazała, oczywiście, "szeroko pieluchować" i za 8 tygodni powtórzyć USG bioder, bo na pewno pomoże (nieważne, że pierwsze USG wykazało wynik prawidłowy) - po rozwinięciu małej i zobaczeniu jej odnotowała w końcu, że ani nic jej się nie łuszczy, ani nie ma potówek i innych wysypek, ale oczywiście mogłaby mieć, więc oliwkować, koniecznie, codziennie, i wietrzyć. No i szczotkować, wiadomo! - pępek kazała nam przemywać spirytusem Pomijam już to, że pępek małej w szpitalu oglądało z 15 osób i zagrożenia przepukliną nie widziało, ona tymczasem dostrzegła je rentgenem przez pieluchę.- flanela (100% bawełny) jej zdaniem nie oddycha (no tak, potówki!) - próbowała nas namawiać na szczepionki skojarzone i dodatkowe (wiadomo, kasa dla przychodni), przy czym zachęcała nas w dziwny sposób, mówiąc np. że można oszczędzić i wziąć dwie dawki z trzech i też będzie dobrze ![]() - okropnie groźnym głosem powiedziała do mnie: "o diecie karmiących pani słyszała?!" i pouczyła, że mam zacząć od jedzenia prawie niczego i stopniowo wprowadzać nowości. - dziecko ubrane w body z krókim rękawem i otulone flanelowym otulaczkiem (...przecież flanela nie oddycha!) uznała za ubrane zbyt grubo. Przegrzewamy je strasznie i tyle. - nie zważyła małej i nie wyglądała na zainteresowaną tą kwestią Aha, na koniec zapowiedziała się na kolejne wizyty i dodała, że mam się nie bać, bo na pewno mnie nie zostawi. No, teraz to się autentycznie boję, tyle że odwrotnie. Tego, że mnie nie zostawi! |
|
|
|
#2626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to nic wielkiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ ma to samo, muszę nawet majtki te do wyrzucenia chować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny dostałam paczkę z Loveli, przyszła w takim stanie
|
||||||
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na usypianie nic nie zaradzę, sami mamy z tym problem ostatnio :/ Działa jeszcze smok, ale momentami i z nim bywa ciężko...
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Sala skąd ją wytrzasnęliście?
|
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strach się bać, że będzie przychodzić. Swoją drogą kobieta ma niezły wzrok skoro widzi wszystko i dokładnie ![]() Są dwa rozwiązania: 1. odeślij im i podziękuj, a przy okazji zapytaj czy wszystkie ich produkty mają tak wysoką jakość i są tak super pakowane bo jeśli tak to dziękujesz, nie skorzystasz, 2. prześlij im to zdjęcie na jakiś kontaktowy adres mailowy albo zadzwoń do nich, dalsze postępowanie jak wyżej ![]() Dużo zachodu ale jest szansa, że przyślą jakieś porządne próbki albo nawet produkty Kolega, który pracuje w Philipie Morrisie opowiadał jak dostali kiedyś w dziale marketingu właśnie maila z pytaniem czy teraz już zawsze ich papierosy będą takie niedobre jak teraz bo te co kupił są fatalne. I najpierw zadzwonili do faceta, a później wysłali mu chyba za 3 wagoniki papierosów do testowania żeby jednak z nich nie rezygnował ![]() A mój mąż w pracy, od 8 rano Co prawda był w między czasie w domu przez godzinę (kupiliśmy parapety i blaty do mebli do łazienki) ale jakby nie liczyć jest już w pracy 11h!!! Dobrze, że jak wpadł do domu to moją porcję obiadu zjadł
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-07-30 o 21:43 |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciliśmy z zakupów, obwód kostek = obwód łydek - masakra. A nogi mnie tak napier...., że chyba zdechnę...aż mi się wyć chce... No i z nowości - opadł mi brzuch, mam niżej pępek o jakieś 5 cm. |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to już niedługo
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedz że coś się dzieje nie znasz dnia ani godziny
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
soleilka, nela jakoś się nie ekscytuje specjalnie, bo tak naprawdę wierzyć mi się nie chce. No i dziewczyny z brzuchami w dole to chodziły jeszcze ze 2 tygodnie więc... Maciek może się okazać terminowym chłopcem
![]() Jutro jadę do gina... zobaczymy co on na to. Wydaje mi się, że dziecię wpasowało się już w kanał. Jego ruchy nie są tak bolesne jak choćby wczoraj no i zdecydowanie lepiej mi się oddycha.. Oczywiście, chciałabym już urodzić ale teraz jak jest tyle oznak, że już bliżej niż dalej ogarnia mnie lęk przed porodem, którego nawet przed samą sobą się wstydzę. Boje się, że będzie boleć, że coś pójdzie nie tak no i wiele innych tego typu...
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skąd ją macie?
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie jak je pierwszy raz mialam w rekach to na sile chcialam calego sutka do srodka wcisnac :P
dopiero polozna mi pokazala jak to dziala ![]() a z czego masz? ja z aventu ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Sala polozna macie po prostu pierwsza klasa
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mnie tepachwiny zakuly to już konkretnie zaczęłam sie bać. Ja Małego czuje normalnie w pipce czuje jakaś sie fryga normalnie, strasznie dziwne uczucie.Mój lekarz jest na urlopie, wizytę mam dopiero 11. .... Ciekawe czy dotrwam... ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Ach i wszystko mnie swedzi...to z nerwów chyba
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko śpi najedzone, to ja obejrzę sobie film
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
to Ty tez spi. moja wlasniewii na cycu ciekawe njak dlugo moglaby posac z 25 minut to by pozniej pospala z 3 godzinki a tak possie z 15 i za poltora godzinyie obudzi
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Ogarnęłam Was bardzo pobieżnie, ale i tak jestem zadowolona bo mniej więcej wiem co się dzieje ![]() Dzisiaj rano miałam wenę - chciałam napisać opis porodu, ale najpierw zaczęłam od dzwonienia do przychodni, gdzie chcemy zapisać Małą, sprawdzałam jak załatwić becikowe, liczyłam do kiedy mam macierzyński, pogadałam z koleżanką na gg, no a potem Amelka Chociaż dzisiaj nie była bardzo absorbująca - nawet w ciągu dnia mogłam się przespać ![]() No i mieliśmy gości Póki co, odwiedzają nas tylko goście z mojej strony, jeśli nie licząc rodziców Tż. Małżowi, chociaż nie mówi tego, jest przykro, że nawet jego bracia nie raczyli się do nas pofatygować.Linzey Balbinka IgaTg Natee Dziewczyny gratuluję zdrowych dzieciaczków Szczególne brawa dla natee ,że dała radę. ![]() Agunia opowieść o odbieraniu Was ze szpitala super ![]() Dottka mnie najpewniej po ostatniej wizycie u ginki wzięło na rodzenie (u niej miałam minimalne rozwarcie, szyjka zgładzona w 40% - ale badała mnie na fotelu, pierwszy raz bolało i potem krwawiła. m Możliwe, że tak "grzebła", że się ruszyło. Trzymam za Was kciuki - będziesz rodzić w Gliwicach to tylko napiszę, że jestem bardzo zadowolona z opieki, atmosfery, podejścia położnych i lekarzy. Myślę, że też będziesz zadowolona) Soleika 20-letnie buty w prezencie dla Małego to super prezent Będziecie mieć na pamiątkę i przekażecie swoim wnukom.karolka110 śliczny pokoik Mam taką samą lampkę, daje super światełko Sala brawa dla Waszej, a w zasadzie Twojej - skoro małża nie widziała, położnej Na pewno wykonuje swoją pracę z powołania Mam nadzieję, że moja taka nie będzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Po 9 miesiącach na mojej diecie to już do takiej wprawy dochodzę, że sama się dziwię, że takie pyszności można jeść

Ale życzę Ci z całego serca aby mała miała to na uwadze
. Śmiałam się dziś, że jeszcze rodzić nie będę, bo na to siły nie mam. Pobolewa mnie podbrzusze i krzyż... Chyba za dużo dziś chodziłam.
za wizytę w przyszłym tyg - a może malutka zechce szybciej wyjść na świat? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)...