|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Wiem, że to nieładnie, ale muszę się pochwalić....
Wchodzę w swoje spodnie z przed ciąży! Piękne uczucie
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie też wydaje się, że te zupki to bardzo wcześnie. Nie słyszałam żeby ktoś podawał przed skończeniem 4. miesiąca... Tym bardziej, że Leon dość duży jest, nie wiem czy te zupki nie spowodują, ze jeszcze więcej zacznie przybierać...Po szlakach się nie włóczyliśmy tym razem, za gorąco było na noszenie Maćka w chuście. Ale na jesieni może jeszcze wyskoczymy i wedy jak najbardziej. A deszcz... można wziąć parasol. Zresztą... nawet teraz jak pada deszcz to biorę Maćka w chustę, duży parasol i spacerujemy ![]() Cytat:
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
też tak będe robić. już znieram słoiczki. tyle, że ja nie mam działkowych warzyw ;( chyba na balkonie posadzę sobie marcheweczkę :P
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze przed wyjazdem w nocy kisiłam ogóryCytat:
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam, że macie wywczasy ![]() dla Maćka za postępy.Zdjęcia cudne. Zazdraszczam aparatu Cytat:
Mam nadzieję, że to jednak nie ciemieniucha. Może się Hani skóra wysusza na główce od częstego mycia Myjemy co 2 dni. I kupiłam szampon dla noworodków, może to jego sprawka? NIE CHCEMY CIEMIENIUCHY ![]() Cytat:
Gratuluję! |
|||
|
|
|
#1058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: oj tam zaraz nie wypada,wypada,wypada:ehem :Cytat:
http://mojniemowlak.pl/pielegnacja/c...ia-radzic.html |
||
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kazala raz dziennie wiec w sumie nieduzo, koelzanka chodzi do innego lekarza i tez od 4 mca kazala jej wprowadzac przy mm.a co do szczytow, jesieni... srednio sobie wyobrazam siebie na szczycie z dzieckiem podczas ulewy z parasolem )<w sum,ie nigdy nikogo w parasolem nie widzialam na szlaku> w tamtym roku jak nas zlapala burza to ledwo glowy chowalismy, pozniej mialam zapalenie oskrzeli wiec w tym roku raczej bede sie bala z dzieckiem, w przyszlym jak najbardziej.A pytalam czy chodzilas bo bylam wlasnie z mezem 1 dzien, wchodzilam na jeden z bieszczadzkich szlakow, na szcycie tak od kamieni grzalo, skora mi z czola zeszla, twarz mialam spalona sloncem. takze dobrze, ze sie z dzieckiem na szlak nie wybraliscie bo by udaru albo cus dostalo;/ czupryna Macieja sie nie wyciera mojemu rosnie czolo i juz malo wloskow mu widaC
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka a jak z mlekiem dostałas receptę?
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic się Maćkowi włosy nie wycierają. Ile ja się nasłuchałam "zobaczysz, wytrą mu się"... a tu d00pa
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
no niebardzo.....
teraz niby sa wymagane od alergologa, powiedzialam ok to zrobmy jakeis badania- a ona, ze maly jest za mlody bo sie jakis wycinek robi!?... no to pytam skoro za mlody to jak mozna stwierdzic ta alergie, a ona ze no narazie do 3 mca nie mozna, ale od 4tego ze niby juz trzeba badania robic i takie tam.... wypisala recepte na 10 op, pozniej powiedziala ze sie zobaczy powiedzialam, ze maluy robil kupe z krwia, ze mial bolesci. w sumie powiedziala- no zobaczymy, ale tro mleko moge przepisac bez znizki, byloby za 22 zl z groszami nastepnym razem. takze narazie jeszcze mam 5 puszek zapasu, 10 puszek przepisala, pozniej sie zobaczy za 6 tyg nast szczepienie takze to mleko co mam mi do tego czasu wystarczy, zobaczymy co powie ze 6 tyg.---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- agata mi sie konczy macierzynski w pazdz, napewno bede wtedy szukala pracy bo zostaje bez pieniedzy, jakas robota bylegdzie nawet na pol etatu by sie przydala.... zupki moge mu robic, w sumie babcie mam za sciana wiec ona bedzie robila poki swieze warzywa trzeba sprobowac wprowadzac. Bo pozniej nie chce zaczynac wprowadzac jak zostana tylko te sklepowe.raz dziennie bede podawala zupke, zobaczy sie )masakra, ale te dzieci rosna Jeszcze niedawno nie umial chwycic cyca, a tera zjuz mu bede musiala zupke lyzeczka podawac )agata pare postow wstecz masz pare moich zdjec z gor ) nie narobilam duzo, bo bylismy 1 dzien :P
|
#1063 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gonimy Mikołaja... Choć on też ładnie rośnie. ![]() Cytat:
U nas nocka spokojna, ale rano wycie nie wiem czemu... W końcu położyłam go na brzuszku, walczył, krzyczał, ale zasnął na brzusiu. ![]() Cytat:
U nas zakupy przebiegły spokojnie, choć jak wychodziliśmy z domu byłam pełna obaw bo wyjec wył... Ślicznie wyglądacie! Cytat:
Cytat:
![]() Młody usnął, ja siedzę i oglądam siatę. Przegrywamy... |
||||||
|
|
|
#1064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O ja Cię!!! Cudowna jest Fajny kudłacz rośnie ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Albo nie
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
_agata super zdjęcia . Maciek taki mądrala
![]() chciałam sprawdzić ile mam pokarmu w jednej piersi gdy jest pełna i ściągnęłam 250 ml, to max ja dociągam teraz laktatorem po małym żeby zwiększyć laktacje |
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
Witamm
Dawno mnie nie bylo, ale ostatnio duzo sie dzialo, duzo nerwow i nie mialam czasu na nic. Na szczescie najgorsze chyba za mna. Chyba Was nie nadrobie, ale cos tam postaram sie doczytywac i byc juz na biezaco U mnie teraz juz okey.. Oliwka rosnie szybko ( nosi juz ubranka na rozmiar 62 i 68 ), ostatnio 4 noce przespala cale od 22 do 6, ale teraz znowu budzi sie raz kolo 4/5, a juz myslalam ze tak zostanie Niestety w dzien nie chce spac... tzn sama nie chce, jak sie kolo niej poloze to moze spac i ze 2 godziny, a jak mnie przy niej nie ma to maxymalnie 20 minut.. i nie wiem jak ja nauczyc zeby w dzien ladnie sama spala ( w nocy spi tylko w lozeczku i nie ma problemu).Zdazylam tylko spojrzec na Wasze dzieciaczki- sliczne maluchy agata - widz ze Twojemu synkowi stoja wlosy,to tak specjalnie czy same mu sie ukladaja? bo mojej corci same tak wlosy stoja jak u kogucika
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziś bylismy na szczepionce przeciwko rotawirusom - Hania się śmiała do pani pielęgniarki jak ją podawała do jedzenia (picia) no ale nie wypluła nosz kurde wyplułaby 300zl???? ja bym jej dała kurcze malo mi przybiera - agatka 661 jak czytam ze Twoj Leo to juz 7 kg wazy to normalnie zazdrosze - moja Hanka 4700 dluga i szczupłaCyc juz u mnie max 1 raz na dzien, nie mam czego odciagac no coz... nie wszystko sie toczy jak sie zaplanuje, już do tego chyba przywykłam ![]() dzis sie okazało, ze synek kolegi ma raka (2 latka) ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- ja biegam na stepperze i tez sie lepiej czuje dzieki cwiczeniom, jeszcze tydzien temu byla masakra ale jest juz good
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
U mnie jeszcze długa walka.... Niestety... ![]() Też się pochwalę jak dojdę do wagi sprzed ciąży. _agata super że jesteś. Maciej jest uroczy. martula moja też się ostatnio buntuje przed snem w dzień. Nie wiem jak ją zmobilizować.
|
|
#1069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
agata masz
) zapodaj jakies swoje a nie nam 3 zdj rzucilas )
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-09-06 o 22:07 |
|
|
|
#1071 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
są rózne maści i emulsje - my akurat dostalismy mustele i pomogła ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
nawet nie wiedzialam, ze przed ciążą byłam taaaak szczupła , as zawsze wmawiałam sobie, że jestem gruba W bluzki jeszcze jako tako - ale tylko te elastyczne, te ze zwyklego materialu - no way... cyce za duze ja nie chce takich cyckow, chce moje z miską B!!!!! a nie D!!!!!!! i jeszcze bez mleka ... ja serio mam jakies zalamanie odnosnie wszystkiego---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
a gdzie w koncu byliscie bo mi umknela miejscowosc... my tez chcemy jechac za 2 dni, ale sie jeszcze zastanawiamy bo ma byc ponad 30st. a nasza Hania jest megaaa marudna w upały i moze to byc strzaŁ w kolano taki wyjazd ; myslimy o okolicach Bialki tatrzanskiej itp.zdjęcisa bardzo ładne, Twoj synio to model jakich mało a i Ty też przystojna (moja babcia tak mowila zawsze )---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#1072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może jeszcze wszystko przed nami... współczujęAle ja nie chcę czytać takich rzeczy ![]() Byliśmy na spacerze. Ale upał!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Dzięki wielkie |
||
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie manuskrypt,wczoraj byliśmy na 2 szczepieniu szczepie 5 w 1 mała przy ukluciu się śmiała pielęgniarka była zdziwiona .obwód główki 39 waga 5800 na drugi tydzień bedzie Juz mieć 3 miesiące ale ten czas leci
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
jezusicku świebodziński czy moje dziecko pojdzie spac
!?!?!? wierci sie w tym swoim królestwie i godo do siebie nawet doktorka powiedziłą, ze jest zbyt ruchliwa
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
Też Sara miała takie coś, stosowałam przed kapielą oliwke tak z 15 min wcześniej nakładałam na główke póżniej myliśmy główke szamponem i wyczesywalismy ten niby łupiez po 2 dniach nie było śladu
|
|
|
|
#1076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włoski same mu stoją, nawet jak chcę mu przylizać na wodę to się podnoszą. ![]() Cytat:
![]() Aaaaa, dotarłam do zdjęcia Twojej Haneczki. Fajnniutka ![]() Rany, jak pięknie! Bez Leona byliście?Nie mam nic ciekawego więcej pod ręką, muszę z karty zrzucić ![]() Cytat:
![]() Byliśmy w Sromowcach Niżnych, pod samymi Trzema Koronami ![]() Cytat:
|
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pamięta któraś co polecały kism i SzmaragdowyKotek na ząbkowanie???
moje dziecię dzisiaj chyba bardzo cierpi... Ooo Kotku widzę, że jesteś, pomożesz??
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie masz objawy?
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
ślini się, pcha łapki do buzi uspokaja mi się tylko przy cycku, albo jak mu wsadziłam smoka prosto z zamrażarki... mój brat w wieku 3,5 m-ca miał już zęby
i tak cały dzień mamy na cycku (odpadają mi już!) mały przysypia na 10-20 minut i znowu jest krzyk... No chyba, że coś innego mu dolega, a ja nie wiem... Zaraz będę z nim płakać..._agata ślicznie wyglądacie razem
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj płaczliwie... Zwymiotował mi herbatkę w wózku, muszę wyprać.
I ewidentnie ciemieniucha na piotrkowej łepetynce... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Piękne uczucie

Tym bardziej, że Leon dość duży jest, nie wiem czy te zupki nie spowodują, ze jeszcze więcej zacznie przybierać...
A i z Ciebie niezłe ciasteczko

dla Maćka za postępy.
Mam nadzieję, że to jednak nie ciemieniucha. Może się Hani skóra wysusza na główce od częstego mycia
Myjemy co 2 dni. I kupiłam szampon dla noworodków, może to jego sprawka? 

klask i: oj tam zaraz nie wypada,wypada,wypada:ehem :

ja bym jej dała
no coz... nie wszystko sie toczy jak sie zaplanuje, już do tego chyba przywykłam 

!?!?!? wierci sie w tym swoim królestwie i godo do siebie