Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 13:41   #2731
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

Jestem na ip, nie czułam ruchów małej. Zostawiają mnie na obserwację. Malwina.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:44   #2732
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
moja niunia dala do wiwatu wczoraj....w ciagu dnia spala ze 2h i to dopiero pod wieczor to przez te upaly, a w nocy zeszlo mi do 00.30 usypianie jej od 23... a tak ladnie usypiala w lozeczku..teraz jak zaczyna kwiczec biore ja na rece na chwile i odkladam do lozeczka ...i dopiero po jakims czasie spokjnie dluzej lezy w lozeczku i zasypia...w dzien tez jej ciezko, ale to przez ta duchote ...i cigale mi sie tak spina i prezy przy robieniu kupki az czasem krzyczy ehh...
musze malej kupic sukienke na chrzest...nie wiem czy wam pisalam ,ale my juz za 2,5 tyg mamy chrzciny
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
mam pytanie do wszystkich mamuś: Wasze dzieciaczki też patrzą do góry, mimo, że nikt tam nie stoi i nic nie przykuwa jego uwagi?
ojtak moja dosyc czesto...wogole lubi znajdywac sobie jakis punkt- czesto jest to pusta sciana i wpatrywac sie w niego
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no my juz na nogach :P
kurcze wiecie co jak budze sie w nocy i karmie mala to nie jestem tak zmeczona jak np wstaje o 7-8 rano, masakra...
heh ja mam to samo, rano jestem mega zmeczona..jeszcze jak niunia po rannym karmieniu spi ze mna troche to nawet spoko, ale czasem ma tak ze juz nie chce spac wtedy oczy mi sie schodza....
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Moja córka nie potrzebuje wiecznego noszenia na rękach, ale mojej obecności w pobliżu na razie tak. Najchętniej zasypia na mnie, ale na szczęście akceptuje już swoje łóżeczko i w nocy tylko czasem protestuje już chwilę po włożeniu jej do niego. W dzień jest trochę gorzej, bo woli spać na łóżku.
Dodam, że dopiero pod koniec ciąży zdecydowałam, że łóżeczko ma stać obok łóżka, a nie w sąsiednim pokoju, ale za kilka miesięcy i tak zamierzam je tam przenieść.
Lenka ma tak samo..musi czuc ze ktos jest obok niej, tzreba do niej mowic itp...na rece tez chce, ale nie non stop
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:45   #2733
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

jejku zaciskam mocno
zapytaj się jej, czy zrobili jej ktg i co wykazało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:45   #2734
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

o kurcze, oby wszystko było dobrze:pros i:

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:45   #2735
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Była wczoraj u nas moja babcia i na wstępie mnie wkurzyła. Była odwiedzić prawnuczkę już w szpitalu i pierwsze co do mnie powiedziała, no zaraz po gratulacjach było: ale masz duży brzuch. No ok.
Jednak wczoraj to samo: masz duży brzuch. Se po myślałam noż ku.wa. a do babci: w ciąży byłam, dziecko dopiero co urodziłam. No tak, ale to było w czwartek a ty masz taki duży brzuch....
Nie ma to jak kochająca rodzinka, a moja babcia we wszystkim ma tyle taktu i wyczucia, że pożal się boże.
no comment
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:58   #2736
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

oby wszystko było ok

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:59   #2737
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pochwalę Wam się, że Lusia na swój chrzest będzie miała robioną szydełkowaną sukienusię, do kompletu buciki i czapeczkę Będzie mała strojnisia
Ooo a kto będzie dziergał ubranko?
My chrzest mamy dopiero 28. października. I nie mam pojęcia w co ubiorę Patrysia. Że o sobie to nawet nie wspomne

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:02   #2738
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ooo a kto będzie dziergał ubranko?
My chrzest mamy dopiero 28. października. I nie mam pojęcia w co ubiorę Patrysia. Że o sobie to nawet nie wspomne
moja koleżanka. Ona się ogólnie zajmuje takimi rękodziełami, a ja zamiast kupować od obcych wolę dać zarobić znajomym, a i przy okazji Lusia będzie miała ubranko na miarę i specjalnie dla niej

Stary 2012-07-31, 14:14   #2739
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki Ogarnęłam Was bardzo pobieżnie, ale i tak jestem zadowolona bo mniej więcej wiem co się dzieje
Dzisiaj rano miałam wenę - chciałam napisać opis porodu, ale najpierw zaczęłam od dzwonienia do przychodni, gdzie chcemy zapisać Małą, sprawdzałam jak załatwić becikowe, liczyłam do kiedy mam macierzyński, pogadałam z koleżanką na gg, no a potem Amelka Chociaż dzisiaj nie była bardzo absorbująca - nawet w ciągu dnia mogłam się przespać
No i mieliśmy gości Póki co, odwiedzają nas tylko goście z mojej strony, jeśli nie licząc rodziców Tż. Małżowi, chociaż nie mówi tego, jest przykro, że nawet jego bracia nie raczyli się do nas pofatygować.
Linzey
Balbinka
IgaTg
Natee
Dziewczyny gratuluję zdrowych dzieciaczków
Szczególne brawa dla natee ,że dała radę.
Agunia opowieść o odbieraniu Was ze szpitala super
Dottka mnie najpewniej po ostatniej wizycie u ginki wzięło na rodzenie (u niej miałam minimalne rozwarcie, szyjka zgładzona w 40% - ale badała mnie na fotelu, pierwszy raz bolało i potem krwawiła. m Możliwe, że tak "grzebła", że się ruszyło. Trzymam za Was kciuki - będziesz rodzić w Gliwicach to tylko napiszę, że jestem bardzo zadowolona z opieki, atmosfery, podejścia położnych i lekarzy. Myślę, że też będziesz zadowolona)
Soleika 20-letnie buty w prezencie dla Małego to super prezent Będziecie mieć na pamiątkę i przekażecie swoim wnukom.
karolka110 śliczny pokoik Mam taką samą lampkę, daje super światełko
Sala brawa dla Waszej, a w zasadzie Twojej - skoro małża nie widziała, położnej Na pewno wykonuje swoją pracę z powołania
Mam nadzieję, że moja taka nie będzie
dzięki za informację

Cytat:
Była wczoraj u nas moja babcia i na wstępie mnie wkurzyła. Była odwiedzić prawnuczkę już w szpitalu i pierwsze co do mnie powiedziała, no zaraz po gratulacjach było: ale masz duży brzuch. No ok.
Jednak wczoraj to samo: masz duży brzuch. Se po myślałam noż ku.wa. a do babci: w ciąży byłam, dziecko dopiero co urodziłam. No tak, ale to było w czwartek a ty masz taki duży brzuch....
Nie ma to jak kochająca rodzinka, a moja babcia we wszystkim ma tyle taktu i wyczucia, że pożal się boże.

Cytat:
Nie przejmuj się!!! Babcie mają tyle wyczucia co słoń w składzie porcelany.
Pocieszyć Cię?
Już pisałam, że jak wychodziłam za mąż (miałam 29lat) to babcia mi powiedziała, że w moim wieku już sukienka ślubna nie wypada - powinnam kupić garsonkę, najlepiej kremową albo błękitną... a biała suknia zdecydowanie odpada.
A jak pojechałam do niej pierwszy raz z, wtedy, moim narzeczonym to patrząc na niego powiedziała do mnie - wiesz, ja rozumiem, że może chcesz mieć dziecko, ale żeby od razu męża??? Mina mojego, teraz męża, bezcenna...

Takich historii jest mnóstwo...
niezła
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
można wrzucić na pierwszą stronę http://akogo.pl/Inne/Pierwsza%20pomo...t_niemowle.pdf

zaczęliśmy dziś 36 tydzień czyli 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też mnie tak wszystko boli
Cytat:
Treść usunięta
ładna sukienka ja na opuchliznę mam żel z kasztanowca ale średnio działa tak szczerze

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

wielkie

ja dzisiaj ledwo z łóżka się zwlokłam
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:16   #2740
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a skoro nie mogę się pochwalić Dzieciaczkiem, to chociaż pochwalę się tym co dla Niej wyszykowaliśmy, bo już wszystko gotowe
oto Lilutkowy Kącik:
śliczny! (i jaka słodka pościel - skąd masz?)

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy zostawiacie maluszki same w pokoju - łóżeczku lub w wózku?
tak, jak najbardziej - jestem przez większość dnia sama z dzieckiem i kotem, i po prostu nie mogę sobie pozwolić (ze względów organizacyjnych i psychicznych też) na nieustanne czuwanie nad dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja zawsze, za wszelka cene staram sie miec dosc spokojne podejscie, bez paniki. Chociaz nie zawsze sie da, ale zawsze mam obok TZ, ktory na wiekszosc odpowiada "nic mu nie bedzie"
to u nas jest podobnie, tylko że mąż panikuje, a ja odpowiadam "nic jej nie będzie". Nie wiem, czy to instynkt, czy nadmierny optymizm, ale po prostu jakoś CZUJĘ, że z małą jest wszystko ok
(zresztą podobnie miałam w ciąży - nic mnie nigdy nie niepokoiło, dopiero pierwszy raz przestraszyłam się po tym usg potwierdzającym, że mała jest za mała. I wtedy faktycznie było czego (się przestraszyć))

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
mam pytanie do wszystkich mamuś: Wasze dzieciaczki też patrzą do góry, mimo, że nikt tam nie stoi i nic nie przykuwa jego uwagi?

Cytat:
Treść usunięta
kiedy nakarmić - tego nie wie mnóstwo mam, chyba większość (łącznie ze mną, przekonana jestem, że karmię częściej, niż mała jest faktycznie głodna, ale czasem naprawdę już nie wiem co zrobić, by ją uśpić/uspokoić, a jedzenie ją wycisza)
A z innymi rzeczami to jakoś wychodzi instynktownie, naprawdę. Kiedyś miałam problem z trzymaniem półrocznego dziecka a przy swoim? nie bałam się jedną ręką obsługiwać dwukilogramowego okruszka, jakoś ciało samo mi podpowiedziało, jak trzymać, jak nosić i w ogóle
Tak jakbym od zawsze była na to zaprogramowana

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:23   #2741
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Istnieje jakiś zagęstnik, który można podać dziecku chwilę przed karmieniem piersią. W SR chyba mieli ulotkę Enfamilu, ale inne firmy pewnie też coś takiego produkują.
Mój mały też ma problem z ulewaniem, wymioty też mu się zdarzały, a niemal przy każdym jedzeniu ma czkawkę, a potem koncertuje bo go boli brzuszek (tak wnioskuje po pozach, które wówczas wykonuje).

Pytałam położną o tą czkawkę to powiedziała, żeby się nie przejmować, bo "jest, ale przecież przejdzie".

Tylko kurczę przy każdym karmieniu męczy się on, a potem ja

ah, i pytałam o to kładzenie na boku, to mi powiedziała, że do 1 m-ca nie można, bo może spowodować wady postawy. I bądź tu człowieku mądrym.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam

Edytowane przez Vestis
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:25
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:26   #2742
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
kiedy nakarmić - tego nie wie mnóstwo mam, chyba większość (łącznie ze mną, przekonana jestem, że karmię częściej, niż mała jest faktycznie głodna, ale czasem naprawdę już nie wiem co zrobić, by ją uśpić/uspokoić, a jedzenie ją wycisza)
A z innymi rzeczami to jakoś wychodzi instynktownie, naprawdę. Kiedyś miałam problem z trzymaniem półrocznego dziecka a przy swoim? nie bałam się jedną ręką obsługiwać dwukilogramowego okruszka, jakoś ciało samo mi podpowiedziało, jak trzymać, jak nosić i w ogóle
Bardzo fajnie to napisałaś To takie budujące, bo ja też jestem przerażona tym, że mały będzie wkrótce z nami. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej boję się tego co dalej... Ale to co napisałaś podniosło mnie na duchu. Dziękuję

Stary 2012-07-31, 14:30   #2743
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Z tym karmieniem mam tak samo Jak już wszystko zawodzi to cyc na ogół pomaga

Choć ja też miałam na początku problem ze wstawaniem, w pierwszą noc w szpitalu jak mi go zostawili to dziewczyny, które leżały na tej samej sali co ja, budziły mnie, że mój synek płacze, bo ja tego w ogóle nie słyszałam, tylko spałam w najlepsze

Dlatego odetchnęłam z ulgą jak wyszliśmy do domu, no bo w nocy zawsze TŻ jest obok, jak ja się nie obudzę, to on. Ale teraz nie mam z tym już problemu

Preferencje

Stary 2012-07-31, 14:40   #2744
Soleilka
Zakorzenienie

Wyszłam sobie sama na spacer Fajnie było, tylko po drodze spać mi się zachciało

Cytat:
Treść usunięta
Ja robię tak: płacze to przykładam zgięty palec do buzi, jak mocno zassie to jest głodny (przy zwykłej chęci pomemlania lekko ssie i smoczek mu wystarcza), a jak z przebieraniem? Jak Ci strzeli śmierdzącą kupę, to uwierz, będziesz wiedziała że trzeba przebrać
Dasz radę
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
yy nie dalismy, w sumie nie myslałam o tym, a TZ juz to załatwił

E to nie zaszaleliście
Cytat:

Soleilka wietrzenie nogi świetne
Ja małej w ogóle nie mogę przykrywać kocykiem, nie ma opcji, żeby ona się nie odkopała. Więc muszę kombinować z odpowiednim ubieraniem. Najgorzej jest, jak dupkę wietrzymy i ten mój golasek się rozkopuje
No to mój wykopuje dół z rożka ale kocyki są ok, jak go dobrze przykryję to nie da rady i leży cały czas przykryty
Mój lubi podczas wietrzenia mnie obsikać, dziś też obsikał i obsrał mnie, co jest już normalką
Cytat:
Istnieje jakiś zagęstnik, który można podać dziecku chwilę przed karmieniem piersią. W SR chyba mieli ulotkę Enfamilu, ale inne firmy pewnie też coś takiego produkują.
Sama z siebie podawać nie będę, może niedługo minie, a jak nie to pewnie pediatra zadecyduje
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dostałam kopertę dokładnie w takim samym stanie
Ale sobie w kulki lecą

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

żeby było ok!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:42   #2745
wvictoria
Wtajemniczenie

Mam wiadomość od Malwiny:

Na razie czekam bo nie zrobią mi ktg bo nie mam piżamy. Normalnie kpina. Tętno jest więc trochę spokojniejsza jestem.

Stary 2012-07-31, 14:45   #2746
Linka25
Zakorzenienie

odnośnie tego co napisała Depoison - ja nie do końca wiem kiedy karmić
szkoda że przy karmieniu na żądanie nie ma specjalnego przycisku dla dziecka jak w autobusie dla przystanku na żądanie
w nocy Mała ładnie śpi, budzi się co parę godzin (mniej więcej co 4) i wtedy wiadomo - karmienie, gorzej w ciągu dnia, kiedy to po prostu jest marudna i nie wiadomo o co jej chodzi....
jeszcze do niedawna to był aniołek, ale coś zaczyna się zmieniać, coraz mniej śpi

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:46
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:48   #2747
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

Na razie czekam bo nie zrobią mi ktg bo nie mam piżamy. Normalnie kpina. Tętno jest więc trochę spokojniejsza jestem.
No nie no, takie podejście mnie rozbraja po prostu
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

Preferencje

Stary 2012-07-31, 14:51   #2748
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

ja pierdzielę
Stary 2012-07-31, 14:52   #2749
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

rany, to jakieś kpiny!
dobrze, że chociaż tętno sprawdzili

Stary 2012-07-31, 15:02   #2750
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
No nie no, takie podejście mnie rozbraja po prostu
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja pierdzielę
Cytat:
rany, to jakieś kpiny!
dobrze, że chociaż tętno sprawdzili
Myślałam, że może Wy wiecie co ma piżama do ktg? Bo ja nie mam pojęcia. Nie chcę tego pisać Malwinie żeby jej nie denerwować dodatkowo. Jak będę miała jeszcze jakieś info to przekażę. Na razie jej napisałam, że wszystkie trzymamy kciuki i pozdrawiamy. I że ja byłam w szpitalu z tego samego powodu i wszystko jest dobrze to i u niej też będzie.
Wielkie za Malwinę i Agatkę

Stary 2012-07-31, 15:07   #2751
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że może Wy wiecie co ma piżama do ktg? Bo ja nie mam pojęcia. Nie chcę tego pisać Malwinie żeby jej nie denerwować dodatkowo. Jak będę miała jeszcze jakieś info to przekażę. Na razie jej napisałam, że wszystkie trzymamy kciuki i pozdrawiamy. I że ja byłam w szpitalu z tego samego powodu i wszystko jest dobrze to i u niej też będzie.
Stary 2012-07-31, 15:25   #2752
wvictoria
Wtajemniczenie

Nowe wiadomości od Malwiny

Już po ktg, tętno ma dobre, skurczów brak. Już spokojna jestem. Straszą mnie, że jak to 39 tydzień to będę kiblować do końca już. Dzięki za pozdrowienia.

Uffff, całe szczęście, że wszystko dobrze Oby jednak ją puścili, zawsze to w domu lepiej. Chociaż dzidzia najważniejsza

Stary 2012-07-31, 16:34   #2753
chce_byc_mama
Zakorzenienie

trzymamy kciuki za Malwine!

My jestesmy po spacerku,
kupilam sobie inke mniam mniam byla pycha :P
i lecha free
wypije sobie pozniej troszke, cala ciaze nie pilam zadnego piwa bezalkoholowego i dzis bedac w sklepie mialam taka ochote ze szok po prostu

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:38   #2754
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczęta, trzymamy

Wiadomość od Malwiny

Cytat:

Cytat:

Już po ktg, tętno ma dobre, skurczów brak. Już spokojna jestem. Straszą mnie, że jak to 39 tydzień to będę kiblować do końca już. Dzięki za pozdrowienia.
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i z małą jest ok Ale akcja z piżamą, to jakaś kpina normalnie

Ja przed chwilą wróciłam od położnej. Standardowo "all clear, all fine" i następną wizytę mam w dniu mojego tp. Ciekawe, czy się na niej pojawię...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:41   #2755
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia chyba że im chodziło o to, że nie zrobią jej ktg bez przyjęcia na oddział. Ale nawet wtedy nie wiem po co piżama. Jak ja trafiłam do szpitala z poronieniem biochemicznym, to najpierw mnie zbadali a dopiero potem pytali czy mam piżamę ze sobą. W tym przypadku tym bardziej najpierw powinny być badania a potem zastanawianie się, czy pacjentka ma ze sobą co trzeba...

Cytat:

Uffff, całe szczęście, że wszystko dobrze Oby jednak ją puścili, zawsze to w domu lepiej. Chociaż dzidzia najważniejsza
ufff kamień z serca

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki za Malwine!

My jestesmy po spacerku,
kupilam sobie inke mniam mniam byla pycha :P
i lecha free
wypije sobie pozniej troszke, cala ciaze nie pilam zadnego piwa bezalkoholowego i dzis bedac w sklepie mialam taka ochote ze szok po prostu
ja też już po spacerku, drugim dzisiaj
I teraz najchętniej poszłabym spać

Stary 2012-07-31, 16:42   #2756
eninka84
Zadomowienie

Witajcie! Bardzo sie cieszę ze u Malwiny i jej bobasa ok. Strachu można sie najesc w Tej ciazy
Mam prośbę o pomoc przy wyborze dodatków do domku. Otóż, jaki kolor wlacznikow i gniazdek pasuje do szarej jasnej ściany? Ściana prawie srebrna, płytki na podłodze ecru, fioletowe elementy scian i sufitow. Generalnie przewaga szarości i ecru....i nie wiem jaki kolor gniazdek....bialy, ecru, czy moze srebrny? Choć ten ostatni najmniej mi odpowiada, bo sie zleje ze ściana.....co Wy na to?

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-07-31 o 16:48
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:54   #2757
wvictoria
Wtajemniczenie

Laski, właśnie w rozmowach w toku była dziewczyna, po 15 urodzinach zaszła w ciąże. Jak ją zapytali dlaczego nie stosowała antykoncepcji to powiedziała, że bała się tabletek bo jej koleżanki spuchły i ona się bała spuchnąć A na pytanie o antykoncepcję po ciąży powiedziała, że nie będzie się za często kochać, tylko czasem I co ciekawsze jest ich chyba 5 sióstr i każda z nich zaszła w ciążę po 15 urodzinach - brawa dla rodziców za uświadomienie córek

Stary 2012-07-31, 16:58   #2758
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, właśnie w rozmowach w toku była dziewczyna, po 15 urodzinach zaszła w ciąże. Jak ją zapytali dlaczego nie stosowała antykoncepcji to powiedziała, że bała się tabletek bo jej koleżanki spuchły i ona się bała spuchnąć A na pytanie o antykoncepcję po ciąży powiedziała, że nie będzie się za często kochać, tylko czasem I co ciekawsze jest ich chyba 5 sióstr i każda z nich zaszła w ciążę po 15 urodzinach - brawa dla rodziców za uświadomienie córek
o matko przegiecie....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:59   #2759
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam pojęcia chyba że im chodziło o to, że nie zrobią jej ktg bez przyjęcia na oddział. Ale nawet wtedy nie wiem po co piżama. Jak ja trafiłam do szpitala z poronieniem biochemicznym, to najpierw mnie zbadali a dopiero potem pytali czy mam piżamę ze sobą. W tym przypadku tym bardziej najpierw powinny być badania a potem zastanawianie się, czy pacjentka ma ze sobą co trzeba...

ufff kamień z serca

ja też już po spacerku, drugim dzisiaj
I teraz najchętniej poszłabym spać
Może masz rację z tą piżamą ale tragedia!!! Zamiast robić cyrki powinni robić kgt. A w międzyczasie ktoś by dowiózł tą piżamę...

Fajnie masz z tymi spacerkami Już się nie mogę doczekać swoich spacerków

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witajcie! Bardzo sie cieszę ze u Malwiny i jej bobasa ok. Strachu można sie najesc w Tej ciazy
Mam prośbę o pomoc przy wyborze dodatków do domku. Otóż, jaki kolor wlacznikow i gniazdek pasuje do szarej jasnej ściany? Ściana prawie srebrna, płytki na podłodze ecru, fioletowe elementy scian i sufitow. Generalnie przewaga szarości i ecru....i nie wiem jaki kolor gniazdek....bialy, ecru, czy moze srebrny? Choć ten ostatni najmniej mi odpowiada, bo sie zleje ze ściana.....co Wy na to?
Hm... ciężko stwierdzić. Ale srebrne nie. Ja mam w całym mieszkaniu białe bo mnie się najbardziej podobają Ale ecru to też byłoby wyjście. Choć ja bym postawiła na klasykę czyli białe

Stary 2012-07-31, 17:00   #2760
blueberry88
Zakorzenienie

Norniczka:
"Wczoraj miałam oksytocynę, nie podziałała. Wody wczoraj czyste, a dzisiaj nawet pani doktor nie mogła sprawdzić, bo już nawet rozwarcia na jeden palec nie mam. Założyli mi po raz trzeci ten cewnik i chodzę po schodach. Trzymajcie kciuki, żeby zadziałało"

Masakra jakaś!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości