|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Dziewczęta, trzymamy
![]() Wiadomość od Malwiny Jestem na ip, nie czułam ruchów małej. Zostawiają mnie na obserwację. Malwina. |
|
|
|
#2732 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
moja niunia dala do wiwatu wczoraj....w ciagu dnia spala ze 2h i to dopiero pod wieczor to przez te upaly, a w nocy zeszlo mi do 00.30 usypianie jej od 23... a tak ladnie usypiala w lozeczku..teraz jak zaczyna kwiczec biore ja na rece na chwile i odkladam do lozeczka ...i dopiero po jakims czasie spokjnie dluzej lezy w lozeczku i zasypia...w dzien tez jej ciezko, ale to przez ta duchote ...i cigale mi sie tak spina i prezy przy robieniu kupki az czasem krzyczy ehh... musze malej kupic sukienke na chrzest...nie wiem czy wam pisalam ,ale my juz za 2,5 tyg mamy chrzciny Cytat:
moja dosyc czesto...wogole lubi znajdywac sobie jakis punkt- czesto jest to pusta sciana i wpatrywac sie w niego![]() Cytat:
Cytat:
itp...na rece tez chce, ale nie non stop
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapytaj się jej, czy zrobili jej ktg i co wykazało
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pros i:
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My chrzest mamy dopiero 28. października. I nie mam pojęcia w co ubiorę Patrysia. Że o sobie to nawet nie wspomne ![]() Cytat:
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ładna sukienka ja na opuchliznę mam żel z kasztanowca ale średnio działa tak szczerze ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj ledwo z łóżka się zwlokłam
|
|||||
|
|
|
#2740 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(i jaka słodka pościel - skąd masz?)Cytat:
Cytat:
(zresztą podobnie miałam w ciąży - nic mnie nigdy nie niepokoiło, dopiero pierwszy raz przestraszyłam się po tym usg potwierdzającym, że mała jest za mała. I wtedy faktycznie było czego (się przestraszyć)) Cytat:
kiedy nakarmić - tego nie wie mnóstwo mam, chyba większość (łącznie ze mną, przekonana jestem, że karmię częściej, niż mała jest faktycznie głodna, ale czasem naprawdę już nie wiem co zrobić, by ją uśpić/uspokoić, a jedzenie ją wycisza) A z innymi rzeczami to jakoś wychodzi instynktownie, naprawdę. Kiedyś miałam problem z trzymaniem półrocznego dziecka a przy swoim? nie bałam się jedną ręką obsługiwać dwukilogramowego okruszka, jakoś ciało samo mi podpowiedziało, jak trzymać, jak nosić i w ogóle ![]() Tak jakbym od zawsze była na to zaprogramowana
|
||||
|
|
|
#2741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytałam położną o tą czkawkę to powiedziała, żeby się nie przejmować, bo "jest, ale przecież przejdzie". Tylko kurczę przy każdym karmieniu męczy się on, a potem ja ![]() ah, i pytałam o to kładzenie na boku, to mi powiedziała, że do 1 m-ca nie można, bo może spowodować wady postawy. I bądź tu człowieku mądrym. Edytowane przez Vestis Czas edycji: 2012-07-31 o 14:25 |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To takie budujące, bo ja też jestem przerażona tym, że mały będzie wkrótce z nami. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej boję się tego co dalej... Ale to co napisałaś podniosło mnie na duchu. Dziękuję |
|
|
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już wszystko zawodzi to cyc na ogół pomaga![]() Choć ja też miałam na początku problem ze wstawaniem, w pierwszą noc w szpitalu jak mi go zostawili to dziewczyny, które leżały na tej samej sali co ja, budziły mnie, że mój synek płacze, bo ja tego w ogóle nie słyszałam, tylko spałam w najlepsze ![]() Dlatego odetchnęłam z ulgą jak wyszliśmy do domu, no bo w nocy zawsze TŻ jest obok, jak ja się nie obudzę, to on. Ale teraz nie mam z tym już problemu |
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam sobie sama na spacer
Fajnie było, tylko po drodze spać mi się zachciało ![]() Ja robię tak: płacze to przykładam zgięty palec do buzi, jak mocno zassie to jest głodny (przy zwykłej chęci pomemlania lekko ssie i smoczek mu wystarcza), a jak z przebieraniem? Jak Ci strzeli śmierdzącą kupę, to uwierz, będziesz wiedziała że trzeba przebrać ![]() Dasz radę E to nie zaszaleliście ![]() Cytat:
ale kocyki są ok, jak go dobrze przykryję to nie da rady i leży cały czas przykryty ![]() Mój lubi podczas wietrzenia mnie obsikać, dziś też obsikał i obsrał mnie, co jest już normalką Cytat:
![]() Ale sobie w kulki lecą ![]() Cytat:
żeby było ok!
|
|||
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od Malwiny:
Na razie czekam bo nie zrobią mi ktg bo nie mam piżamy. Normalnie kpina. Tętno jest więc trochę spokojniejsza jestem. |
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie tego co napisała Depoison - ja nie do końca wiem kiedy karmić
szkoda że przy karmieniu na żądanie nie ma specjalnego przycisku dla dziecka jak w autobusie dla przystanku na żądanie ![]() w nocy Mała ładnie śpi, budzi się co parę godzin (mniej więcej co 4) i wtedy wiadomo - karmienie, gorzej w ciągu dnia, kiedy to po prostu jest marudna i nie wiadomo o co jej chodzi.... jeszcze do niedawna to był aniołek, ale coś zaczyna się zmieniać, coraz mniej śpi
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-31 o 14:46 |
|
|
|
#2747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!! |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chociaż tętno sprawdzili
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie za Malwinę i Agatkę
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wiadomości od Malwiny
Już po ktg, tętno ma dobre, skurczów brak. Już spokojna jestem. Straszą mnie, że jak to 39 tydzień to będę kiblować do końca już. Dzięki za pozdrowienia. Uffff, całe szczęście, że wszystko dobrze Oby jednak ją puścili, zawsze to w domu lepiej. Chociaż dzidzia najważniejsza |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki za Malwine!
![]() My jestesmy po spacerku, kupilam sobie inke mniam mniam byla pycha :P i lecha free wypije sobie pozniej troszke, cala ciaze nie pilam zadnego piwa bezalkoholowego i dzis bedac w sklepie mialam taka ochote ze szok po prostu
|
|
|
|
#2754 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale akcja z piżamą, to jakaś kpina normalnie Ja przed chwilą wróciłam od położnej. Standardowo "all clear, all fine" i następną wizytę mam w dniu mojego tp. Ciekawe, czy się na niej pojawię...
|
|||
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że im chodziło o to, że nie zrobią jej ktg bez przyjęcia na oddział. Ale nawet wtedy nie wiem po co piżama. Jak ja trafiłam do szpitala z poronieniem biochemicznym, to najpierw mnie zbadali a dopiero potem pytali czy mam piżamę ze sobą. W tym przypadku tym bardziej najpierw powinny być badania a potem zastanawianie się, czy pacjentka ma ze sobą co trzeba...Cytat:
Cytat:
![]() I teraz najchętniej poszłabym spać
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Bardzo sie cieszę ze u Malwiny i jej bobasa ok. Strachu można sie najesc w Tej ciazy
![]() Mam prośbę o pomoc przy wyborze dodatków do domku. Otóż, jaki kolor wlacznikow i gniazdek pasuje do szarej jasnej ściany? Ściana prawie srebrna, płytki na podłodze ecru, fioletowe elementy scian i sufitow. Generalnie przewaga szarości i ecru....i nie wiem jaki kolor gniazdek....bialy, ecru, czy moze srebrny? Choć ten ostatni najmniej mi odpowiada, bo sie zleje ze ściana.....co Wy na to?
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-07-31 o 16:48 |
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, właśnie w rozmowach w toku była dziewczyna, po 15 urodzinach zaszła w ciąże. Jak ją zapytali dlaczego nie stosowała antykoncepcji to powiedziała, że bała się tabletek bo jej koleżanki spuchły i ona się bała spuchnąć
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie masz z tymi spacerkami Już się nie mogę doczekać swoich spacerków ![]() Cytat:
Ale ecru to też byłoby wyjście. Choć ja bym postawiła na klasykę czyli białe
|
||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka:
"Wczoraj miałam oksytocynę, nie podziałała. Wody wczoraj czyste, a dzisiaj nawet pani doktor nie mogła sprawdzić, bo już nawet rozwarcia na jeden palec nie mam. Założyli mi po raz trzeci ten cewnik i chodzę po schodach. Trzymajcie kciuki, żeby zadziałało "Masakra jakaś!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

to przez te upaly, a w nocy zeszlo mi do 00.30 usypianie jej od 23... a tak ladnie usypiala w lozeczku..teraz jak zaczyna kwiczec

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
,że dała radę.
Będziecie mieć na pamiątkę i przekażecie swoim wnukom.