|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
taaak
A z ciekawostek mój ordynator twierdzi, że mój właściwy termin porodu to 20.08 bo tak mu wychodzi z OM. Ogólnie nie zwraca w ogóle uwgi na USG...mimo, że zawsze Franiuś nawet na późniejszych USG wskazywał 17.08.
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-07-31 o 11:35 |
|
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może masz wyjątek w domu. Mój zawsze jak mu mówię żeby instrukcję przeczytał odpowiada, że to przeżytek. Tak jakby to był wstyd czytać instrukcję i postępować zgodnie z nią...Mnie to też denerwuje - najpierw mówili, że zaraz urodzę, dali lekarstwa i twierdzili, że jak odstawię to szybko pójdzie... A teraz mi lekarz mówi, że jeszcze trochę się pobujam z brzuszkiem. Mogliby się zdecydować ![]() Babcie to jest osobna historia ![]() Ja jak wstaję to mnie boli miednica. Ale po nocy zawsze jestem taka zdrętwiała, że się z boku na bok nie mogę odwrócić. |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
no my juz na nogach :P
kurcze wiecie co jak budze sie w nocy i karmie mala to nie jestem tak zmeczona jak np wstaje o 7-8 rano, masakra... Mala na razie nie wymiotuje wczoraj rano byl ostatni raz polozna polecila mi zrobic jej cos w rodzaju klina pod plecki zeby byla troszke wyzej bo jej ta klapka przy przelyku mogla nie domykac jak sie za mocno naje i dlatego zwymiotowala.. ![]() a rano takie pierdy walila ze sie ze starym niezle usmialismy ![]() kupsztale tez wali na zolto czyli chyba moja dieta jej nie szkodzi. ![]() Pisalyscie o zostawianiu maluszka, my mamy w sypialni lozeczko a w salonie koszyk i za dnia ona spi w tym koszuku a w nocy w lozeczku swoim, na szczescie nie mam z tym problemu bo w nocy je mi bardzo ladnie i budzi sie co 3 godz jak juz sie opije jak dzik to zasypia i odkladam ja do lozeczka i spi do nastepnego karmienia a w ciagu dnia w koszyku tez spi albo jak nie spi to sobie lezy i sie rozglada, ale nie zerkam na nia caly czas
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczna sukienka O widzisz dzięki,że mi przypomniałaś o meczyku.
|
|
#2707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym karmić tak pół roku do roku czasu góra. Mówiłam o tym wczoraj TŻ przy jego mamie, a ona do mnie że co ja sobie myślę, mam karmić dziecko cyckiem póki będzie chciało... Mówię jej, że to obleśne i dziecko może poharatać sutki zębami, to ona do mnie że życia nie znam i ona karmiła cycem mojego TŻ do... 3 lat i 3 miesięcy ![]() To mnie pocieszyłaś ![]() Chłopaki lubią spać razem ![]() Cytat:
Cytat:
żeby Ci wody na fotelu odeszły dziękuję |
|||
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dalej cisza, żadnych skurczy
jutro ide do szpitala na ktg, ciekawa jestem czy mi zrobią![]() Byłam u fryzjera z rana, mówię, żeby tak mi podcieła włosy żebym je spieła, to mi tak wycieniowała, że nie mam szans złapać tych z przodu Lipcówki śpieszcie się bo za chwilę będziecie sierpniówkami
|
|
|
|
#2709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to jak dzieciak już jest taki świadomy to już przegięcie żeby karmić. Nie chcę żeby mi młody podbiegał do cyca i darł się, ze chce jeść.Cytat:
żeby się coś drgnęło Chociaż do terminu jeszcze parę dni masz ![]() Mnie też tak wycięła fryzjerka Ale teraz jestem zadowolona bo nie prędko będę musiała iść coś z tym zrobić ![]() Przychylam się do apelu do lipcówek
|
||
|
|
|
#2710 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie chcę cię dołować, bo każdy ma inaczej, ale mi opadł dwa tygodnie temu, a nawet już chyba dłużej i nic ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
hej,
mam pytanie do wszystkich mamuś: Wasze dzieciaczki też patrzą do góry, mimo, że nikt tam nie stoi i nic nie przykuwa jego uwagi?
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka mnie się te drugie zaproszenia bardziej podobają
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, odbierzemy wyniki i skonsultuję to w czwartek z pediatrą, bo akurat na szczepienie idę a w ogóle jak byliśmy na tym pobieraniu to jakaś masakra, dobrze że mnie przy tym nie było bo ja byłam u gina a z małą mąż poszedł. 20 minut się męczyli, żeby jej krew pobrać, najpierw wbili się w jedną rękę, ale krew nie chciała lecieć, to wbili się w drugą i to samo. W końcu wbili się w palca i po kropelce zlewali krew do fiolki, a że mieli napełnić dwie fiolki, to dwa palce jej pokłuli. Jak mąż z nią wyszedł i zobaczyłam jej ręce całe w plastrach to aż się przeraziłam. Ale Luśka była dzielna i jak jej z palca tą krew zlewali to ona poszła sobie spać ![]() fajna Karolka za wizytęCo do ulewania - mamy ten sam problem i uniesienie materaca nic nie dało. Położna stwierdziła, że taki jej urok i póki co jest to normalne i jeśli tylko mała będzie prawidłowo przybierała na wadze to mamy się tym nie przejmować. Chociaż od jakiegoś czasu ulewa się jej jakby mniej. Wczoraj tylko mieliśmy problem, bo dwa razy zwymiotowała, ale to dosłownie był rzyg na pół pokoju. Tylko ja wiem przez co, aż się potem w głowę puknęłam z własnej głupoty. Czyściłam jej język, bo przy jej skłonnościach do pleśniawki wolę dbać bardziej o higienę jamy ustnej i za głęboko palec włożyłam, bo za każdym razem te wymioty były właśnie chwilę po czyszczeniu języka Houserka tak, moja też tak patrzy A dzisiaj raz się na mnie popatrzyła i... strzeliła mi mega uśmiech
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-31 o 12:23 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie karmienia 3-letniego dziecka
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
gratki
![]() IgaTg gratulacje ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ![]() ![]() Ciekawe jak tam Norniczka... U mnie na poród dzisiaj się już nie zanosi, tak więc melduję, że zostaję sierpniówką... Mam nadzieję, że chociaż do końca sierpnia zdążę urodzić, bo się nie zanosi
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- zmiescilam sie w pas wyszczuplajacy ![]() sukcesem jest to ze ten pas ma rozmiar S ![]() zobaczymy jak dlugo w nim wytrzymam :P |
|
|
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra miała 3 lata i chodziła do przedszkola! A tam przecież cycka jej nikt by nie wyciągnął ![]() Dziękuję za opinię Cytat:
dziękuję za opinię Dla mnie karmienie dziecka powyżej roku jest już obleśne... Już jej coś nie pasuje Poszłam do kuchni po coś do jedzenia, Mały wypluł smoczek i zaczął płakać a ona z taką pretensją w głosie, że dziecko płacze Boże niech już jedzie
|
||
|
|
|
#2719 | ||
|
Zadomowienie
|
Fajnie
![]() Z daleka myślałam, że Fabiś ma na nóżce ten klapek wielki Cytat:
jak Ty się boisz to ja spod kołdry nie wychodzę...jesteś dla mnie jedną z najbardziej doświadczonych i mądrych mamuś więc kto ma sie nie bać jak nie Ty.Nie Jak wstaję z łóżka lub wysiadam z auta (ale tylko z auta męża, bo on ma strasznie nisko siedzenia) to leciutko boli mnie spojenie, parę sekund i nie jest to nieprzyjemne. Żadne inne kości nie bolą. A stopy spuchnięte mam, dośc mocno Cytat:
nie denerwuj się, będzie dobrze![]() Ja nie cierpię muzyki klasycznej, a wszyscy mi doradzali słuchać tego w ciąży, że to dobrze na dziecko wpływa, ale myślę, że jak mnie to męczy to i dziecku nie będzie miło, więc na razie słuchamy tego co ja lubię, czy on polubił to się okaże ![]() Sukienka super ![]() Na opuchliznę nie mam sposobów, smaruję zimnym żelem z kasztanowca, moczę w zimnej wodzie ale nie daje to za wiele. |
||
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy dziecię może trochę je "wyciągnąć"?
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmiaru 46 jeszcze nie nosi
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
nic się nie martw, to przychodzi samo, a jak czegoś się nie wie, to jest net i wizaż
![]() Ja byłam wręcz przerażona, jak wracaliśmy z małą do domu, bo też byłam zielona w opiece nad noworodkiem, a co dopiero nad wcześniakiem... Ale w domu wszystko jakoś zaczęło przychodzić naturalnie, chociaż były i bywają ciężkie momenty, zwłaszcza jak mała drze się w niebogłosy i nie wiadomo o co jej chodzi. Dasz sobie spokojnie radę, zobaczysz ![]() Soleilka wietrzenie nogi świetne ![]() Ja małej w ogóle nie mogę przykrywać kocykiem, nie ma opcji, żeby ona się nie odkopała. Więc muszę kombinować z odpowiednim ubieraniem. Najgorzej jest, jak dupkę wietrzymy i ten mój golasek się rozkopuje
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-31 o 13:14 |
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Ad1. Ale masz pysznościowy obiad
![]() Ad2. To chyba tylko ja nie słuchałam nigdy klasyki -wstyd ![]() Ad3.Kochana nic się nie martw. To przyjdzie samo- chociaż wiem,że z perspektywy ciężarnej ciężko w to uwierzyć. Ja jestem jedynaczką, nigdy nie miałam kontaktu z małymi dziećmi, a po porodzie jakoś instynktownie wszystko robiłam. Jedno co mi dużo dało-oglądanie filmików na youtubie jak np. przewijać noworodka,ubierać itp. Wiedziałam wówczas jak trzymać główke,na co uważać itd.
|
#2727 | ||||
|
Branzoletka
|
Cześć dziewczyny
Bardzo nie wygodnie mi jest pisać bokiem dlatego wolę was podczytywać no i nie muszę się stresować, że jak nie doczytam na bieżąco i nie skomentuje(pogratuluje itd.) to nikt się nie obrazi, że mam was gdzieś Wcale tak nie jest Ciężko tak napisać ni z gruchy ni z pietruchy ale chcę abyście wiedziały, że jestem z wami i przeżywam bardzo wasze troski chwile szczęścia a zwłaszcza porody Przy opisie porodu Pumas ryczałam i śmiałam się jednocześnie ale niektóre były smutne, bo chciałabym żeby każda rodziła tak jak ja kiedyś.Serdecznie gratuluje wszystkim mamom które urodziły i ich maleństwom, cieszę się, że wszystkie są zdrowe(bez wad wrodzonych czy nabytych-różnie to bywa) i oby było tak do końca dla każdej z nas ![]() Cytat:
ja widzę, że mamy zgrany zespół mamusiek i nikt(już) fochem nie rzuca i nawet młodziutkie mamy wykazują się dojrzałością i zrozumieniem Przez co łatwiej jest tu być a trudniej zapomnieć o wątku Cytat:
za CC i chyba będziemy miały podobny termic CC ja się dowiem 08 sierpnia dokładnie kiedy. Też u nas wszystko na ostatnią chwilę i remont i wyprawka i strasznie mnie to frustrowało Właściwie na tip top nic nie jest skończone ale w razie W to dzidzia ma gdzie już spać czym jeździć i troche ubranek też jest a kosmetyki lada dzień się kupi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nie wiem ile w tym prawdy)Dziewczyny nie wiem jak do tego podejść ale skoro do tygodni ciąży(wieku) lekarze i kalkulatory doliczają 2 tyg. przed owulacją gdy nie ma jeszcze ciąży, to chyba DONOSZONE jesteśmy dopiero w 40t.c. ![]() Zastanawiam się, bo mi gin będzie ustalał dzień CC i ciekawa jestem jak do tego podejdzie i na kiedy mogę sobie przypuszczać, że będe rodzić
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-07-31 o 13:39 |
||||
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nic. Mój też nie, a Mały ssie Cytat:
Dostałam kopertę dokładnie w takim samym stanie
|
|
#2729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak była bardziej aktywna, to szłam pod prysznic wtedy, kiedy sobie popłakiwała przed jedzeniem. A swoją drogą marzę o długiej, ciepłej kąpieli w wannie... Na karcie z zaleceniami szpitalnymi napisali, że na czas połogu należy z nich zrezygnować. ![]() Cytat:
Płytek przed porodem miałam 158, po porodzie 113 (pewnie na skutek utraty krwi), a Róża dwa dni po porodzie 334. Ale w sumie masz rację, że muszę o swoich płytkach wspomnieć pediatrze. No i pewnie też o niedoczynności tarczycy, bo skoro dokarmiam ją mm, to warto sprawdzić, czy jej tarczyca daje sobie radę. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę Wam się, że Lusia na swój chrzest będzie miała robioną szydełkowaną sukienusię, do kompletu buciki i czapeczkę
Będzie mała strojnisia Branzoletka fajnie, że się odezwałaś Jeśli chodzi o ciążę donoszoną, to uznaje się ją za taką wraz z rozpoczęciem 38 tygodnia. Tak mi mówił mój gin i wszyscy lekarze i położne w szpitalu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-31 o 13:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

ze szpitala wyszłam wczoraj ale nie miałam neta. probowałam pisac z telefonu i nie wiem czy mi sie wysłało. ogólnie caly czas lekko plamię i mam malutkie skurczyki, ale pan ordynator wolał mnie wypuscic
jak juz wszystko uporzadkuje w mieszkanku to może się rozhulac na dobre

.
Ale może masz wyjątek w domu. Mój zawsze jak mu mówię żeby instrukcję przeczytał odpowiada, że to przeżytek. Tak jakby to był wstyd czytać instrukcję i postępować zgodnie z nią...

żeby Ci wody na fotelu odeszły

jutro ide do szpitala na ktg, ciekawa jestem czy mi zrobią
...

ja widzę, że mamy zgrany zespół mamusiek i nikt(już) fochem nie rzuca i nawet młodziutkie mamy wykazują się dojrzałością i zrozumieniem