Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 16:13   #1081
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

clauudik, to wcale nie muszą być zęby To ten etap, że dziecię pcha ręce do buzi (właśnie odkryło, że należą do niego), ślini się...
spróbuj ponosić, pomasowwać brzuszek, pośpiewać...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:22   #1082
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
jedyne co mogę doradzić to wybrać się do kogoś kto ma trochę mniej lat i nowszą wiedzę.. nasz czerwcowy maluszek dostał po usg pieczątkę z zaleceniem szerokiego pieluchowania. pani doktor stawia ją każdemu,więc każdy ma zalecone szerokie pieluchowanie...
gdyby któraś z was była z mojego miasta to mogłabym zalecić do kogo się udać,ale niestety
dobrze żeby to był np lekarz rehabilitacji.
No ja już też głupia jestem... byłam u tego ortopedy, potem sprawdziłam z ciekawości u kogo byłam i facet ma w necie kilkadziesiąt rewelacyjnych opinii na portalu znanylekarz że jest niby super specem... robimy ćwiczenia, dzisiaj przyszła ta flanelka do pieluchowania, założyłam ją Wojtkowi i w sumie jak patrzę, to to nie jest tak, że on ma sztywno, bo może ruszać nóżkami, tylko ma je bardziej odwiedzione. W nocy śpi na brzuchu, więc nóżki i tak układam mu na żabę... już sama nie wiem, co robić...
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
podziwiam świadomą decyzję

ja chyba wiecej dzieci nie planuje, jak już to los zadecyduje

niby też bym chciała kiedys miec kolejne, ale ten moj porod i 9 miesięcy rzygania, to podziękuje
wiesz, to prawda, że każda ciąża jest inna. Ja z Michałem śmigałam i świetnie się czułam. Wojtek mnie wykończył gdyby był pierwszy też bym się obawiała pewnie, a tu naprawdę nie ma żadnej reguły! W następnej ciąży możesz śmigać bez problemu albo umierać - nie dowiesz się, dopóki nie zajdziesz

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
U nas ta pielegniarka byla bardzo miła wypelniajac ten kwestionariusz mowila nam jakie odpowiedzi zaznacza. Mówila że teraz muszą przychodzic i troche sprawdzac po tych aferach z dziećmi z Madzią i z tym chłopcem Szymusiem . Jak złe warunki to podobno częstsze wizyty nam kolejną zapowiedzial 8-9 miesiac.
U mnie żadnej pielęgniarki nie było i nie będzie, nie życzę sobie, żeby mi ktoś zglądał po domu

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
dziewczyny pamięta któraś co polecały kism i SzmaragdowyKotek na ząbkowanie??? moje dziecię dzisiaj chyba bardzo cierpi... Ooo Kotku widzę, że jesteś, pomożesz??

Dentinox pewnie, że pomogę!

Agata - cudny avatarek!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-31 o 16:25
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:32   #1083
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
clauudik, to wcale nie muszą być zęby To ten etap, że dziecię pcha ręce do buzi (właśnie odkryło, że należą do niego), ślini się...
to mój sprawdzony sposób na darcie japy

mała ma karuzele z tą najbardziej oklepaną melodyjką (zapomniałam tutułu tegoż utworu) i często jej puszczam. Do tego śpiewam razem z karuzelą i wlaśnie jak drze japę. Pomaga
Stary 2012-07-31, 16:35   #1084
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

agata tak bylismy sami, dlatego tak krotko :P.... nie wylazlabym z dzieckiem tam bo mega upaly, slonce mnie poparzylo.

moje dziecko placze bardzo po szczepioce... wlasnie usnal... ale zaraz wstanie i bedzie ryk.

a moj chlop mial dzazge w oku, byl w szpitalu, wyciagneli mu, bylam mu kupic w aptece masc i tez spi bo go oko boli i zaklejone.

a mi sie chce mega spac ale juz nie mam gdzie sie polzyc bo na jednej polowie maz a na drugiej dziecko :P w nogach miejsca nie ma :P....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:35   #1085
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Tylko, że dziecko chwilami mi tak wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali... Jak tak dalej będzie to chyba pojedziemy na międzyrejonówkę. Kupki robi normalne, dzisiaj już 4 albo 5 było, gorączki nie ma, nie odnoszę też wrażenia, że go coś konkretnego boli... Eh "uroki" macierzyństwa.
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

Dentinox pewnie, że pomogę!

Agata - cudny avatarek!
Dziękować

Filip usnął przy szumie wody z prysznica. Bujany na moich rękach...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:36   #1086
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej laski
u nas noc tez nie za fajna, maly sie budzil co 2.5h na jedzenie;/! a juz od dobrych paru dni spal od ok o 20 do 3ciej! to tej nocy sie obudzil o 23, o 2, 4, przed 7.
trzymajcie kciuki bo ide z nalym dzis na 2gie szczepienie. Oby nie plakal znow tak jak ostatnio;/porozmawiam o ropiejacym oku i mam nadzieje, ze nowa lekarka znow bedzie przepisywala pepti bebilona.
U nas upaly, nie mam ochoty na nic, zaczelam sie ostatnio zastanawiac nad tym, ze teraz czuje sie lekko wykoncozna tym wstawaniem w nocy, mialam konczyc prawko... nie mam sily i mi sie nie chce... co dopiero bedzie wteyd jak pojde na 8h gdzies do roboty;/ pozniej przyjsc do domu, posprzatac, ugotowac, zajac sie dzieckiem i tez wstawac w nocy. wtedy dopiero bedzie mozna mowic o zmeczeniu....
ciagle ktos pyta keidy koncze prawko, ale ja musze powtorzyc testy i od nowa zdac, robie cos w domu, zajmuje sie malym i kurde nie mam czasu na to;/ a jak mam czas to mam ochote sie przespac;/ Nie wiem czy ejstem tak leniwa czy co...
ok ide sie zbierac od 11-12 szczepienia dla smyka. Trzymajcie kcuiki
nie nie jesteś leniwa tylko zmęczona, każdy ma do tego prawo odpoczniesz to nabierzesz sił

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z herbatką bo teraz nawet inki się nie napiję, bo bez mleka nie lubię. Ja nie wiem czy to skaza , czy coś innego, ale na razie mleka nie będę pić. W ogóle jak dziś otworzyłam lodówkę...mleka nie mogę, masła nie mogę, jajek nie mogę, kurde, nie mam co jeść.
Wieczorem ta wysypka była straszna, czerwona, i pełno grudek, aż strach pomyśleć jak takie coś musi swędzieć. Choć nie płacze więcej niż zwykle. Rano dalej wysypka czerwona, trochę jaśniejsza, grudek mniej. Umówiłam ją do lekarza na 12:50, znowu a teraz jej to schodzi grudek zdecydowanie mniej, jasne, prawie nic czerwone mam się cieszyć? Ale jedziemy, ciekawe co nam powie. Czy jest możliwe uczulenie na płyn do kąpieli dopiero teraz jeśli używam go od urodzenia??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Inwytka dostałaś maila od Smyka z informacją ze wysłali zamówienie?? czy po prostu wysłali?
możesz stosować sojowe lub ryżowe, u nas jest jeszcze zwykłe lactoze free - może poszukaj na zdrowej żywności?

nie wydaje mi się, żeby to co było od początku nagle uczuliło

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Krzyczeć nie krzyczy, ale wydaje odgłosy jakby płakał albo się śmiał Czasami stoję nad nim i się cieszę jak tak się śmieje przez sen.

Mój ma to samo i dobija mnie to. Ja go kładę, z za chwilkę rączki i nóżki "latają" po całym łóżeczku i po spaniu. Ale zauważyłam, że jest tak wtedy kiedy on jest zmęczony, a ja przegapię pierwszą fazę kiedy powinnam go położyć.

My dziś pospaliśmy od 21,30 do 9,00, z przerwą o 2 i 6 na karmienie.

Dziewczyny na chrzciny zapraszacie całą rodzinę czy tylko rodziców i chrzestnych?
jak byłabym w Polsce robiłabym - swoich chrzestnych, rodziców, dziadków i rodzeństwo oraz chrzestnych dziecka, a ponieważ mnie tam nie ma więc zapraszamy chrzestnych dziecka i rodzicow

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem to ciemieniucha jest właśnie żółta Szymon ma żółtą główkę to wygląda jak takie a'la strupy.Tobie Gaabbi współczuję chyba najpierw musisz do fryzjera iśc
jest żółta wygląda jak strupki, ale też lżejsza jest biała i wygląda jak łupież.

Cytat:
a z tymi zupkami..... czym je podawac? w butli? kupic jakis specjalny smoczek do butli o innym przeplywie ? czy hmmm lyzeczka ?
on mi sie krztusi butla z mlekiem, co dopiero zupka....
no my zaczynamy 4 ty miesiac za 2 dni takze dlatego juz zupki stokroteczko

no i bede je gotowala na warzywach z dzialki, takze nieopryskiwanych.
Nie bede kupowala sloiczkow
agata witaj fajnie, ze wypoczeliscie. Z malym po szlakach lazilas ? rozmyslam czy nie wziasc mlodego we wrzesniu, ale ja chc epolzic po gorach i gdyby spadl deszcz albo cos.....
narazie jeszcze do konca wrzesnia duzo czasu

Leon tez mial ciemieniuche, smarowalam oliwka, kupilam do mycia takie cos tluste- parafina z olliatum, delikatnie jak juz zlazilo podczas kapieli odhaczalam paznokciem i sciagalam, teraz ma malutko, w zasadzie juz nic ) a wydaje mi sie... ze zeszlo mu po mleku jak zmienilam. Bo jkak jadl zwykle to mu sie to pogarszalo;/

ja bym dawała łyżką, niech się uczy

co do oliwek - polecam olejuszkę ze skarbu matki, na naszą WIELKĄ ciemieniuchę, a naprawdę miał ogromną była świetna, smarowałam rano a przy kąpieli zmywałam i schodziło płatami
Cytat:
Wiem, że to nieładnie, ale muszę się pochwalić....
Wchodzę w swoje spodnie z przed ciąży! W sumie to wróciłam do całej przed ciążowej garderoby Piękne uczucie
przede mną jeszcze długa droga - a Tobie gratuluję!

Cytat:
Ostatnio szukałam i nic takiego nie znalazłam. Ja nie chodzę częściej niż trzeba, Tylko raz byliśmy, na szczepieniu. Dla dziecko to stres, rozebrać, zdjąć pieluchę, macają go, dotykają, ob racają, grzebią... po co to? Jak dziecię zdrowe to ograniczyć wizyty do minimum

A próbowałaś do kawy mleko sojowe? Daje radę

O ja Cię!!! Cudowna jest Fajny kudłacz rośnie

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Szukam i szukam i nie widzę...

Powinno mu przejść Albo nie
witaj zdięcia super, a jaki model!
włosy mojego Adama poszły w zapomnienie, wytarł wszystko. Ale rosną mu już nowe

masz rację, po co dziecko męczyć u lekarza jak jest zdrowe, oszczędzić mu tego trzeba!
a co do mleka sojowego - podgrzane jest do inki znacznie lepsze niż zimne

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

U mnie jeszcze długa walka.... Niestety...
Też się pochwalę jak dojdę do wagi sprzed ciąży.

_agata super że jesteś. Maciej jest uroczy.

martula moja też się ostatnio buntuje przed snem w dzień. Nie wiem jak ją zmobilizować.
nie martw się u mnie jeszcze przynajmniej 13 kg.... powoli kiedyś odzyskamy swoją wagę

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
rodzice, chrzestni, babcie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

ło mtko wlasnie mi przypomnialas, ze musze kupic blender - jaki masz, jakis firmowy czy zwykly?
polecam Philipsa - mam i jest super!

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Też Sara miała takie coś, stosowałam przed kapielą oliwke tak z 15 min wcześniej nakładałam na główke póżniej myliśmy główke szamponem i wyczesywalismy ten niby łupiez po 2 dniach nie było śladu
jak już pisałam Olejuszka albo vazelina też jest świetna
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:47   #1087
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
dziewczyny pamięta któraś co polecały kism i SzmaragdowyKotek na ząbkowanie??? moje dziecię dzisiaj chyba bardzo cierpi... Ooo Kotku widzę, że jesteś, pomożesz??
ja słyszałam jeszcze o camilla czy coś podobnego.

Moje dziecko spało dzisiaj 3,5h cięgiem. Szok.
Stary 2012-07-31, 17:16   #1088
_agata
Zakorzenienie

ranyboskie! Maciek zasnął na brzuchu! Muszę to gdzieś odnotować!

o
Stary 2012-07-31, 17:31   #1089
begie13
Zadomowienie

agata piękny avatar fajnie, że już jesteście z powrotem

my byłyśmy na usg bioderek i wszystko w porządku, chociaż ta doktorka jakoś mnie nie przekonuje i bardzo mi się nie podobało jak szarpała i przerzucała Antosią

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:40   #1090
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

moje dziecko placze bardzo po szczepioce... wlasnie usnal... ale zaraz wstanie i bedzie ryk.

a moj chlop mial dzazge w oku, byl w szpitalu, wyciagneli mu, bylam mu kupic w aptece masc i tez spi bo go oko boli i zaklejone.

a mi sie chce mega spac ale juz nie mam gdzie sie polzyc bo na jednej polowie maz a na drugiej dziecko :P w nogach miejsca nie ma :P....
O matko... Współczuję...
Do spania pozostaje dywan...
Cytat:
ranyboskie! Maciek zasnął na brzuchu! Muszę to gdzieś odnotować!
I u mnie dziś ten cud się wydarzył...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Muszę do dermatologa chyba pójść. Zsypało mi całą twarz.. Wielka krosta na wielkiej kroście, nawet w ciąży tak nie miałam... Nawet przy uszach, koło węzłów chłonnych. Totalna porażka.
Stary 2012-07-31, 17:50   #1091
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O matko... Współczuję...
Do spania pozostaje dywan...

I u mnie dziś ten cud się wydarzył...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Muszę do dermatologa chyba pójść. Zsypało mi całą twarz.. Wielka krosta na wielkiej kroście, nawet w ciąży tak nie miałam... Nawet przy uszach, koło węzłów chłonnych. Totalna porażka.
Ja tak miałam w trakcie ciąży pod koniec. Jakaś masakra to była. Dermatolog przepisała mi skinoren - to jest maść bez recepty.
Stary 2012-07-31, 18:12   #1092
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja tak miałam w trakcie ciąży pod koniec. Jakaś masakra to była. Dermatolog przepisała mi skinoren - to jest maść bez recepty.
Tzn. krem? To http://allegro.pl/skinoren-zel-na-tr...503339748.html czy to http://allegro.pl/skinoren-20-krem-n...29892837.html?
Stary 2012-07-31, 18:16   #1093
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

ło mtko wlasnie mi przypomnialas, ze musze kupic blender - jaki masz, jakis firmowy czy zwykly?
he he ja też własnie kupiłam nie dawbo specjalnie na zupki,ja mam zwykły za 59zł-najtańszy jaki był w sklepie
Cytat:

Byliśmy w Sromowcach Niżnych, pod samymi Trzema Koronami
Agata gdzieś ty zawędrowałata nazwa jednoznacznie mi się kojarzay
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

my byłyśmy na usg bioderek i wszystko w porządku, chociaż ta doktorka jakoś mnie nie przekonuje i bardzo mi się nie podobało jak szarpała i przerzucała Antosią
To jest normalne badanie bioderek

Dziekuję wam dziewczyny że mam co nieco do poczytania po powrocie z placu zabaw

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 18:22   #1094
Tacca
Zakorzenienie

Dziewczyny co polecacie na tą ciemieniuchę? Oprócz oliwki.
Stary 2012-07-31, 19:15   #1095
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dalam malemu vibucol, ale ma dalej goraczke ponad 38
placz emi bardzi
nie wiem co mam robic (
Stary 2012-07-31, 19:42   #1096
Tacca
Zakorzenienie

Agatka, może trzeba trochę poczekać. Ewentualnie jakieś chłodne okłady... Nie wiem, jeszcze nie byłam w takiej sytuacji...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Czytałyście może: http://ksiazki.wp.pl/bid,65959,tytul...fragment.html? Warto?
Stary 2012-07-31, 19:43   #1097
kapukat
Zakorzenienie

Tacca ja już trzy razy pisałam - ale napiszę jeszcze raz, Olejuszka ze skarbu matki fantastyczna, nakładasz rano wieczorem zmywasz i ciemieniuche wyczesujesz płatami ale można też użyć Vazeliny, działa tak samo.

SzmaragdowyKotku - wzięłam sobie Twoją dobrą radę, apropos leżenia na brzuchu i spania - i nie uwierzysz, Adaś dzisiaj obudził się o 4 rano i o 7 - to wzięłam go do nas dopiero o 7 i pospaliśmy jeszcze godzinę!!! Matko to było coś niesamowitego, chciałabym żeby to się powtórzyło
Stary 2012-07-31, 19:44   #1098
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dziewczyny co polecacie na tą ciemieniuchę? Oprócz oliwki.
Oliwa z oliwek tez dobra nawet lepsza od oliwki
Cytat:
placz emi bardzi
nie wiem co mam robic (
i jak teraz?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:58   #1099
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

narazie spi.... goraczka zeszla uff....
lipa z tymi szczepieniami;/!
Stary 2012-07-31, 20:02   #1100
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
placz emi bardzi
nie wiem co mam robic (
skoro gorączka nie spada jechać do lekarza
Stary 2012-07-31, 20:08   #1101
aga_bre
Rozeznanie

Tacca to drugie na trądzik.

Cytat:
placz emi bardzi
nie wiem co mam robic (
agatka ja stosowalam paracetamol w czopkach i mi lekarz jak do niego dzwoniłam to powiedział, że po ok. 7h zmierzyć godzinę i jak temp. nie zeszła to wtedy jeszcze jeden czopek. A ogólnie Miki po szczepieniach miał przez 2dni wyższą temp.
Stary 2012-07-31, 20:14   #1102
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

narazie pomglo, spi.... ide sie wymyc i poloyc do tz milej nocki ) jestem padnieta
dzieki dziewuszki
Stary 2012-07-31, 20:17   #1103
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Wchodzę w swoje spodnie z przed ciąży! W sumie to wróciłam do całej przed ciążowej garderoby Piękne uczucie
Gratuluje

My bylismy dzisiaj u neurologa z Maja i wszystko w porzadku jest, nie ma zadnej asymetrii, to jak sie układa nie budzi zastrzeżeń, komunikatywna, żywa, dobrze napina ciałko i nie mamy czym sie martwić Uff, co za ulga.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:45   #1104
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Tacca ja już trzy razy pisałam - ale napiszę jeszcze raz, Olejuszka ze skarbu matki fantastyczna, nakładasz rano wieczorem zmywasz i ciemieniuche wyczesujesz płatami ale można też użyć Vazeliny, działa tak samo.

SzmaragdowyKotku - wzięłam sobie Twoją dobrą radę, apropos leżenia na brzuchu i spania - i nie uwierzysz, Adaś dzisiaj obudził się o 4 rano i o 7 - to wzięłam go do nas dopiero o 7 i pospaliśmy jeszcze godzinę!!! Matko to było coś niesamowitego, chciałabym żeby to się powtórzyło
Dzięki za ten 4 raz!

A mój dostaje wścieklizny jak kładę go na brzuszku... Robię to w sumie na siłę, bo staram się nie zwracać uwagi na płacz i marudzenie. Raz się zdarzyło, że mi tak zasnął - dzisiaj. A tak to nie wiem ile go trzymać w tej pozycji...
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Oliwa z oliwek tez dobra nawet lepsza od oliwki

i jak teraz?
Cytat:
narazie spi.... goraczka zeszla uff....
lipa z tymi szczepieniami;/!
Ano lipa... I dla dzieciątek, i dla nas.. Najważniejsze, że temperatura spadła.
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Tacca to drugie na trądzik.
Dzięki!
Cytat:
narazie pomglo, spi.... ide sie wymyc i poloyc do tz milej nocki ) jestem padnieta
dzieki dziewuszki
Odpoczywaj!
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
My bylismy dzisiaj u neurologa z Maja i wszystko w porzadku jest, nie ma zadnej asymetrii, to jak sie układa nie budzi zastrzeżeń, komunikatywna, żywa, dobrze napina ciałko i nie mamy czym sie martwić Uff, co za ulga.
Super wieści!
Stary 2012-07-31, 21:04   #1105
_agata
Zakorzenienie

Tacca jak Piotruś płacze podczas leżenia na brzuszku to nie kładź go na siłę. Niech leży tylko tyle ile wytrzyma bez wrzasku. Ja kładę kilka razy dziennie, próbuje małymi kroczkami od początku, ale staram się żeby Maciek się nie zniechęcił. Jak tylko zaczyna marudzić to go od razu odwracam, i tym sposobem od kilku sekund przeszliśmy do jakichś 10 minut bez płaczu

o
Stary 2012-07-31, 21:27   #1106
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Jestem, No więc tak. Wysypka Paulinki to:
A. skaza
B.nietolerancja mleka NAN.
Zgaduj zgadula.
Przepisała nam Bebilon Pepti. To jest tańsze od naszego NANa. No i dalej smarować i podawać krople. No i ja nie mogę jeść nabiału. Świetnie.
Jeżeli wysypka zniknie, to przyjść po nową receptę, a jak nie zniknie to przyjść po receptę na Nutramigen i po skierowanie do alergologa.

Ale teraz tak...jeśli wysypka zniknie to mam myśleć że moje dziecko ma skazę czy że nie tolerowało mleka?? Znowu zgaduj zgadula?
Wysypka w tej chwili jest o niebo lepsza.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Niestety, ale chyba mamy ciemieniuchę Na czubku głowy pokazał się jakby łupież. To nie są żółte strupki, tylko takie białe, jakby łuszczyła się skóra. To ciemieniucha, tak? I co ja powinnam z tym robić??? Zaznaczam, że Hania ma dużo, długich włosów

Zapominam ciągle napisać, że krem emolium pomógł nam na krostki. Smarowałam twarz i klatkę piersiową i po krostkach nie ma śladu
Paulina też miała takie coś i też białe, i oliwka nie bardzo pomagała i smarowałam tą maścią ochronną którą ma do tyłka cóż za uniwersalna maść

Cytat:
a z tymi zupkami..... czym je podawac? w butli? kupic jakis specjalny smoczek do butli o innym przeplywie ? czy hmmm lyzeczka ?
on mi sie krztusi butla z mlekiem, co dopiero zupka....
no my zaczynamy 4 ty miesiac za 2 dni takze dlatego juz zupki stokroteczko
W suwaczku masz co innego

Cytat:

Cytat:
Ojej, ale elaborat. I kto to czyta?? Dzięki

Cytat:
A próbowałaś do kawy mleko sojowe? Daje radę
No właśnie nigdzie u nas nie znalazłam. W marketach musze poszukać. W biedrze był tylko napój sojowy.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
chciałam sprawdzić ile mam pokarmu w jednej piersi gdy jest pełna i ściągnęłam 250 ml, to max

ja dociągam teraz laktatorem po małym żeby zwiększyć laktacje
Jak to mówi moja koleżanka "dojna krowa" oczywiście bez obrazy.

Cytat:
dzis sie okazało, ze synek kolegi ma raka (2 latka) [COLOR="Silver"]
Ojej. Współczuję

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No ja już też głupia jestem... byłam u tego ortopedy, potem sprawdziłam z ciekawości u kogo byłam i facet ma w necie kilkadziesiąt rewelacyjnych opinii na portalu znanylekarz że jest niby super specem... robimy ćwiczenia, dzisiaj przyszła ta flanelka do pieluchowania, założyłam ją Wojtkowi i w sumie jak patrzę, to to nie jest tak, że on ma sztywno, bo może ruszać nóżkami, tylko ma je bardziej odwiedzione. W nocy śpi na brzuchu, więc nóżki i tak układam mu na żabę... już sama nie wiem, co robić...
Ja na początku też myślałam, że mam źle założoną tę pieluszkę, bo mała umiała ruszać nóżkami, były one własnie odwiedzione i tyle, ale jak poszłam na usg do tej innej lekarki, to o to zapytałam, i powiedziała że tak właśnie ma być. Więc ok. I też zamówiłam taką pieluszkę nie hello kitty Jakby nie Ty Kotku to ja bym w ogóle nie wiedziała że są takie pieluszki gotowe

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
możesz stosować sojowe lub ryżowe, u nas jest jeszcze zwykłe lactoze free - może poszukaj na zdrowej żywności?

nie wydaje mi się, żeby to co było od początku nagle uczuliło

a co do mleka sojowego - podgrzane jest do inki znacznie lepsze niż zimne
Dzięki.
Nie wiedziałam że jest mleko ryżowe
Potrzebuję je właśnie do Inki

No i też tak myślałam, ale dziś lekarka mi powiedziała że alergia może wystapić nawet po długim stosowaniu "czegoś" co nie uczulało.Mówiła na przykładzie mleka. Na początku ok a potem bęc.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:31   #1107
Tacca
Zakorzenienie

Żeby on spokojnie leżał to by nie było problemu tak myślę, bo jak był pół śpiący i była położna, to po oględzinach położyła go na brzuszku i spokojnie przespał chyba ze 3 godziny... Gorzej, że jak ja go kładę, to on leżeć nie chce tylko prze do przodu... A bez podparcia nóg ciężko się przesuwać.. Wtedy zaczyna się płacz.
W bujaku też nie chce leżeć. Poleży chwilkę popatrzy na zabawki i już zaczyna się krzywić. Wibracje też leeee. No to go wyjmuję. Mam nadzieję, że polubi bujak z czasem.
Stary 2012-07-31, 21:35   #1108
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy dzwonili do Was z firmy ...nie pamiętam nazwy i wciskali segregator i karty do zbierania LEŚNE PRZYGODY?? Że niby mają nasze dane bo w szpitalu wypełniałyśmy ankiete... Ja się na to zgodziłam mysląc że to bajki, a to nie są bajki Każda karta jest o czymś tam, np o bluszczu albo o jakimś ptaku moje dziecko jeszcze nie idzie do szkoły. Co za naciągacze. po kilku dniach dzwonili i wciskali mi depilator no tak, po ciąży szybciej rosną mi włosy

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:38   #1109
nedzia
Raczkowanie

Melduje sie w nowym watku lecz czasu brak na czytanie. Zosia ostatnio mnie strasznie niepokoi. Nie chce mi niestety jesc. Jakten starszy jadl co 2 lub 3 godziny tak ona je co 5 lub 6. Strasznie mnie to niepokoi. Ide z tym jutro do lekarza. Czy ktoras z was ma tez podobny problem? Moze to przez kolki. Juz sama nie wiem ale ona wogole nawet nie okazuje oznak glodu. To dosc dziwne.
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:41   #1110
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym watku lecz czasu brak na czytanie. Zosia ostatnio mnie strasznie niepokoi. Nie chce mi niestety jesc. Jakten starszy jadl co 2 lub 3 godziny tak ona je co 5 lub 6. Strasznie mnie to niepokoi. Ide z tym jutro do lekarza. Czy ktoras z was ma tez podobny problem? Moze to przez kolki. Juz sama nie wiem ale ona wogole nawet nie okazuje oznak glodu. To dosc dziwne.
Jeśli karmisz mm jest to możliwe, natomiast przy piersi to chyba za rzadko. W sumie chyba lepiej zapytać lekarza.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości