Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 10:21   #2881
Malwina_a
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Aaaaaa! Norniczka urodziła!!!
"Wczoraj Foley zadziałał. Urodziłam dzisiaj w nocy o 2:10, 3280, 56 cm. Byłam nacinana, bo mała była okręcona pępowiną i tętno spadało, więc mnie ciachnęli. Pozdrów Dziewczyny. Jestem przeszczęśliwa"

No to mamy pierwszą sierpniową mamę, gratulacje
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:23   #2882
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj no oby się rozkręciło jak najszybciej
a jeśli chodzi o to dobieranie osób do sal, to niestety tak to wygląda w większości szpitali, zero pomyślunku, jak wolne łóżko to kładą i o niczym innym nie myślą.
Ja nawet czytałam historię, gdzie dziewczynę, której płód obumarł i musiała go rodzić położyli w jednej sali z dziewczynami w bardzo zaawansowanej ciąży. I ona na tej sali to martwe dziecko rodziła Przecież to jest nieludzkie

Jej jakie wieści, Norniczka gratuluję, no w końcu
U nas w szpitalu, zależy to od ilości wolnych miejsc, nie mniej jednak jeśli ciąża obumarła to pacjentka leży na ginekologii i nie ma styczności z innymi pacjentkami w ciąży. Jedynie jest przewożona na salę porodową na sam poród.

Norniczka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:26   #2883
pumas
Zakorzenienie

wróciłam do żywych hell yeah !! Nadrabianie was zajmie mi chyba cały dzień, ale się postaram ! A tymczasem lecę zobaczyć, kto urodził
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:26   #2884
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
to mój wraca dziś rano z pracy, ja się przebudziłam, a on: - rodzisz?
ja: nie
on: dlaczego ?!
ja: mnie się nie pytaj, tylko małego
on: gnojku, wyłaź! xD

Mój w zeszłym tygodniu do Gosi powiedział, żeby się szybciej urodziła: Gocha, wyłaź! - i mała obraziła się na tatę i siedzi do dziś .
Powiedz Twojemu, że musi przeprosić synka .

Cytat:
Moja mama wczoraj trafiła do szpitala Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić
Idę dziś do gina za niedługo, więc trzymajcie kciuki, żeby był (miał już być dzisiaj) i żebym dowiedziała się czegoś konkretnego....
za mamę! I za pomyślną wizytę - by już mały zechciał wyjść na ten świat!

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki
Ja niestety będe kiblować tutaj przynajnniej do piątku, widocznie taka pacjentka im odpowiada, leków nie dostaje, o jeść nie woła bo musi mieć swoją wałówkę.
Liczę ruchy 3 razy dziennie, tętno niby mają badać co 3 godz ale do tej pory tylko 2 razy mi mierzyli.
Chodzę po schodach i mam nadzieję że coś się u mnie ruszy, bo skurcze to miałam wczoraj konkretne. Aż strach myśleć jak będą wyglądać porodowe
Leży ze mną dziewczyna w 9tc z krwiakiem, jest tutaj od 3 tygodni, dzisiaj miała iść do domu i zaczeła krwawić znów, bardzo mi jej szkoda I niewiem co za idiota kładzie do jednej sali babki przed porodem i we bardzo wczesnej ciąży

Idę pooglądać czy mamy nową dzidzie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ja
Ja nie mam nic przeciwko temu żebym była pierwsza, tylko powiedzcie to mojej Agatce, bo jeszcze w brzuchu siedzi a już pokazuje swój charakterek
Leżysz na patologii ciąży? To normalne w Polsce, kładą pacjentki jak leci... Ja leżałam z dziewczyną, która poroniła w 5 miesiącu i z drugą w 17 tygodniu w ciąży! Do tego po korytarzu rozchodził się dźwięk bicia serduszka dziecka z ktg... Musiało być strasznie przykro tej dziewczynie, co poroniła...
za Was, żebyście szybko wyszły do domku (oczywiście po szybkim i bezbolesnym porodzie!). Trzymaj się kochana .

Cytat:
"Wczoraj Foley zadziałał. Urodziłam dzisiaj w nocy o 2:10, 3280, 56 cm. Byłam nacinana, bo mała była okręcona pępowiną i tętno spadało, więc mnie ciachnęli. Pozdrów Dziewczyny. Jestem przeszczęśliwa"

Tyle się naczekała!!! Chyba jak żadna z nas
No nareszcie!!! Gratulacje !
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:30   #2885
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

U naswystarczy ściągnięcie pieluchy i położenie na podkładzie
taaa, u nas też, ale akurat nie wtedy jak mama z pojemniczkiem czatuje
dzisiaj rano założyłam jej woreczek i też lipa
Jutro kolejne podejście, wyniki musimy mieć do przyszłego czwartku, może w końcu kiedyś się uda

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:33   #2886
Paula SHIN
Zakorzenienie

Brawa! Wiec zaczynamy sierpniowe rozpakowywanie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:39   #2887
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
w takim razie za to żeby Gosia zdecydowała się wyjść kiedy tatuś ma wolne

Wiecie co, tak sobie właśnie pomyślałam, że niedługo będę miała własną rodzinę! Wiem, że to żadne odkrycie, ale ten fakt staje się coraz bardziej realny . Już się doczekać nie mogę, tym bardziej po tym wszystkim, co przeszłam w życiu...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:45   #2888
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Wiecie co, tak sobie właśnie pomyślałam, że niedługo będę miała własną rodzinę! Wiem, że to żadne odkrycie, ale ten fakt staje się coraz bardziej realny . Już się doczekać nie mogę, tym bardziej po tym wszystkim, co przeszłam w życiu...
To jest i fajne i trochę przerażające, przynajmniej jak dla mnie. Czy podołam? Czy będe dobrą mamą, czy damy radę aby związek nadal był taki jaki jest...? Dużo tych pytań a czas przyniesie odpowiedzi

Uciekam do fryzjera

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:55   #2889
hanjah
Zakorzenienie

Przyszłam zobaczyć czy ktoś urodził

Cytat:

Gratulacje
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:02   #2890
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
eh, ja myślę, że mnie to z połowa sierpniówek przegoni I obstawiam, że pierwsza będzie Malwina lub Karolka
dziękuję Kochana za wiarę we mnie

życzę powodzenia z wizytą i z Mamuśką

Norniczka gratulacje!!!! w końcu masz swoją Dzidzię obok....
Stary 2012-08-01, 11:05   #2891
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Malwiny

Hej od wieczora do 2 miałam skurcze, dość mocne ale mało regularne, a teraz mnie ciągle czyści. Czekam na wizytę i ktg. Pozdrowienia
za rozkręcenie
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy z Gosią 40 tydzień,więc czekam aż moja córka zdecyduje się wyjść na świat . Mamy już sierpień!
My dzisiaj 39 tydzień...
Cytat:

to mój wraca dziś rano z pracy, ja się przebudziłam, a on: - rodzisz?
ja: nie
on: dlaczego ?!
ja: mnie się nie pytaj, tylko małego
on: gnojku, wyłaź! xD

Cytat:
Moja mama wczoraj trafiła do szpitala Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić
Idę dziś do gina za niedługo, więc trzymajcie kciuki, żeby był (miał już być dzisiaj) i żebym dowiedziała się czegoś konkretnego....
za mamę i za wizytę
Cytat:
Wspaniałe wieści! Nareszcie!

Hej Ja zaraz idę budzić małża, bo dostał wezwanie na zrobienie badań w kierunku astmy, którą zdiagnozowali u niego, jak wylądował ostatnio w szpitalu i powoli musimy się zbierać. A jutro przylatuje moja siostra

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni I trzymam za rychłe porody

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:11   #2892
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje

Cytat:

Nas nikt nie pyta, a wręcz nikt nie wierzy, patrząc na mnie, że mam termin z 2 tyg
mnie za to wszyscy pytają czy to bliźniaki
Cytat:

A ja nicciuchy w workach i kartonach, nawet pralki jeszcze nie mam podłączonej torba też nie spakowana...
mi ginka ostatnio kazała spakować torbę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

My dzisiaj 39 tydzień...

dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:44   #2893
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Norniczka gratulacje!!!!!

Kathi noe wiem czy mozna czy noe ale ja myje :p zaraz poczytam na butelce to Ci napisze

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:59   #2894
agunia82
Zakorzenienie

Kumpela, która jest biochemikiem napisała mi, że kosmetyki johnsona mają najbardziej dziadowski skład jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci, a cena jest zupełnie nieadekwatna do jakości, tylko marketing robi swoje.
Może lepiej zainwestować w tego hippa, ewentualnie ziajkę? Też mają dobre kosmetyki

Stary 2012-08-01, 11:59   #2895
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

W końcu Naczekała się biedna

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:01   #2896
hanjah
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzisiaj jest Światowy Dzień Karmienia Piersią
http://dziecisawazne.pl/1-sierpnia-s...ienia-piersia/
Stary 2012-08-01, 12:05   #2897
Soleilka
Zakorzenienie

Piszecie o myciu maleństw, ja myję aktualnie mydełkiem z Babydream, a później oliwkuję oliwką. Wcześniej umyłam kilka razy tym płynem 3w1 z JJ i ze skórą Małego było ok, próbowałam też płynu z Musteli, ale jak dla mnie za bardzo się pienił. Czekam aż Fabi skończy miesiąc, bo mam ten płyn z szamponem z Nivea Baby

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:08   #2898
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kumpela, która jest biochemikiem napisała mi, że kosmetyki johnsona mają najbardziej dziadowski skład jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci, a cena jest zupełnie nieadekwatna do jakości, tylko marketing robi swoje.
Może lepiej zainwestować w tego hippa, ewentualnie ziajkę? Też mają dobre kosmetyki
ja na pewno nie tknę kosmetyków JJ - kiedyś dostałam takiego uczulenia po płynie do kąpieli, że dziękuję.... To samo miałam po balsamie...

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
może dostają gratisy w formie reklamy
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:10   #2899
Alexandraaa88
Raczkowanie

W końcu znalazłam trochę czasu by napisać Cały czas Was podczytuję ale zazwyczaj nie piszę bo zazwyczaj jestem zbyt padnięta. Na dodatek złapało mnie jakieś przeziębienie i jestem ledwo żywa. Niestety mały też ode mnie je złapał ale nie ma całe szczęście jakiś silnych objawów.

Cytat:
Phdwao, nas to ominęło. Raczej nie krzyczy przy przebieraniu. Kąpiel uwielbia! Gorzej z wycieraniem
Mój też uwielbia kąpiel Woda bardzo go uspokaja

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bebilon, mamy do dzisiaj i jest super
Na mleko lepiej nie oszczedzac. O NAN duzo czytalam, ze powoduje zaparcia...
Ja mam Nan i jestem bardzo zadowolona Sebuś nie ma żadnych zaparć

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Malwiny

Hej od wieczora do 2 miałam skurcze, dość mocne ale mało regularne, a teraz mnie ciągle czyści. Czekam na wizytę i ktg. Pozdrowienia

Trzymam kciuki żeby się rozkręciło, im szybciej tym lepiej bo ten szpital... szkoda gadać

Cytat:

Super! Gratulacje
Gratuluję również wszystkim rozpakowanym w ostatnich dniach Mamusiom

A ja wczoraj podczas kąpieli przeżyłam szok bo wyleciał ze mnie spory kawałek "czegoś". Wydaje mi się, że najprawdopodobniej jest to łożysko Odkąd mi to wypadło to pojawiły się bolesne skurcze macicy... Na dodatek tydzień temu zmagałam się z infekcją więc domyślam się, że to "coś" to spowodowało. Nie wiem tylko czy nie będzie już więcej niespodzianek tego typu Dostałam numer do lekarza, który mnie ciął, może on coś doradzi
Stary 2012-08-01, 12:17   #2900
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
O mamo moj maly wciaz wisi na cycu, masakra naje sie, usnie a jak go odkladan to ryk i szuka dalej cyca
Ja mam ostatnimi czasy to samo, ale wczoraj była położna i "pocieszyła mnie", że tak ma być i utrzyma się to do 1 m-ca, dopóki się małemu cykl dnia i nocy nie ureguluje i nie zmieni się moje mleko.

A że był przy tej rozmowie mój TŻ, to teraz jak tylko mały zaczyna kwękać czy popłakiwać, to już słyszę tekst "daj mu cyca" jakby to było lekiem na całe zło. No szlag mnie trafia czasami normalnie, wczoraj wieczór już tak miałam dość, że zakończyło się to dziką awanturą

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas znowu w szpitalu odradzają J&J jako kosmetyki, które często uczulają noworodki. Ja używam żelu 2w1 Nivea, kremu przeciw odparzeniom z tej samej serii i oliwki bambino i jest ok.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:19   #2901
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kathi to jet chyba jedno i to sano. niestety w uk nie ma zbyt wielkiego wyboru jezelic chodzi o kosmetyki dla dzieci kroluje JJ . mam jeszcze z innej firmy do kapania SIMPLE al to sa mocno nawilzajace i nie chce ich n razie uzywac. poki co jj u nas sie sprawdza

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:23   #2902
houserka
Rozeznanie

Norniczka-gratulacje, chyba sie najdłużej naczekałaś z nas wszystkich na swój skarb
pumas-jesteś już w Krakowie czy nadal w Tarnowie?musimy się w końcu wybrać na wspólny spacer. Może jutro?

ale mam apetyt, kiedys na śniadanie wystarczyły mi 2 kromki lub jedna bułka, a teraz to jem 3x więcej i schudnij tu człowieku. A za tydzień chrzciny u brata, potem wesele u kolegi, we wrześniu kolejne wesele i chrzciny Poli. Nie mam się w co ubrać! Niby tylko 3 kg mi zostało po porodzie ,ale po ciuchach wydaje się że dużo więcej. Najgorzej z cyckami i brzuchem.W weekend jakiś shopping planuje. Tż mówi że w sumie mam urodziny za 2 dni wiec jest okazja, a 6 sierpnia rocznica ślubu więc zaszaleje .
Hania-pocieszyłaś mnie z tym spalaniem do 500 kalorii przy karmieniu piersią
A dziś z tz idziemy na spacer wybrać pielęgniarkę środowiskową. Nie wiem po co ona jest? chyba tylko po to by stwierdzić czy dziecko nie jest maltretowane. U nas jest odwrotnie - to dziecko maltretuje nas - swoim płaczem , zwłaszcza w nocy i nad ranem.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:32   #2903
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Hania-pocieszyłaś mnie z tym spalaniem do 500 kalorii przy karmieniu piersią
A dziś z tz idziemy na spacer wybrać pielęgniarkę środowiskową. Nie wiem po co ona jest? chyba tylko po to by stwierdzić czy dziecko nie jest maltretowane. U nas jest odwrotnie - to dziecko maltretuje nas - swoim płaczem , zwłaszcza w nocy i nad ranem.
Ja też nie wiedziałam że aż tyle kalorii traci się podczas karmienia piersią Ale jak się karmi to trzeba dostarczyć sobie 500kcal więcej i to tyle dziecko potem z nas wyciąga

U nas pielęgniarka środowiskowa to jest właśnie health visitor. W poniedziałek była u nas pierwszy raz-zważyła małą, obejrzała pępek. Zostawiła książeczkę zdrowia i ulotki, wypełniła mnóstwo papierów Pytała o moje samopoczucie, czy ktoś w domu pali papierosy, przypomniała że mam regularnie jeść i pić etc.
Nie wiem jak w Polsce, ale może jest podobnie
Stary 2012-08-01, 12:36   #2904
nadalka
Zakorzenienie

Ja tak jak Soleilka uzywałam z J&J ten płyn 3w1 i było ok. Tylko skura (kurde zapomniałam przez jakie "u") się wysuszała. Ale główkę myjemy w płynie z ziajki.
Stary 2012-08-01, 12:38   #2905
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

ale pospałam!!
teraz za obiad się muszę brać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:40   #2906
houserka
Rozeznanie

haniau nas od tego jest położna środowiskowa, była już 3x i w sobotę ma przyjść po raz 4. A pielęgniarka środowiskowa to przychodzi później.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:44   #2907
wvictoria
Wtajemniczenie

Hej Mamuśki
Jak tam u Was? Ja zrobiłam leczo po czym stwierdziłam, że nie mam na nie ochoty I zjadłam chleb z dżemem truskawkowym (nie lubiłam chleba z dżemem przed ciążą) a do tego mam inkę z mlekiem
Urodził ktoś czy nadal zastój?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Widzę, że Norniczka urodziła
Super wiadomość !!! Gratuluję!!!!
Brawa dla niej i dla małej Amelki, że w końcu wyszła

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:48   #2908
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
haniau nas od tego jest położna środowiskowa, była już 3x i w sobotę ma przyjść po raz 4. A pielęgniarka środowiskowa to przychodzi później.
Do mnie przez pierwsze 10 dni (ale nie codziennie) przychodziła położna. I ona też sprawdzała dziecko, ważyła, oglądała etc. No i przede wszystkim mnie.
A hv tu się opiekuje dzieckiem jak już położna skończy. Nie pamiętam jak długo przychodziła do Dorotki, ale wydaje mi się że aż skończyła roczek. Najpierw odwiedziny były 2-3 razy w miesiącu a potem mniej więcej raz na miesiąc.

Potwierdziło się to, co mówiła moja położna-będzie nas odwiedzać ta sama hv co przy Dorotce Teraz w poniedziałek była inna, bo moja jest na wakacjach w... Wietnamie
Stary 2012-08-01, 12:51   #2909
agunia82
Zakorzenienie

ja oliwkuję, też oliwką babydream. Ale nie używam dużo tej oliwki, jak to mi moja położna powiedziała - nie smarujemy taką warstwą, żeby dziecko przypominało kurczaka w marynacie, tylko tyle o ile, żeby natłuścić

Cytat:
\

jak się rejestrowałam w przychodni to mi powiedzieli, że mam wybrać pielęgniarkę środowiskową w razie, gdyby była potrzeba wykonania jakichś zabiegów jak pobranie krwi w domu

Stary 2012-08-01, 12:57   #2910
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
W końcu znalazłam trochę czasu by napisać Cały czas Was podczytuję ale zazwyczaj nie piszę bo zazwyczaj jestem zbyt padnięta. Na dodatek złapało mnie jakieś przeziębienie i jestem ledwo żywa. Niestety mały też ode mnie je złapał ale nie ma całe szczęście jakiś silnych objawów.

Ja mam Nan i jestem bardzo zadowolona Sebuś nie ma żadnych zaparć

A ja wczoraj podczas kąpieli przeżyłam szok bo wyleciał ze mnie spory kawałek "czegoś". Wydaje mi się, że najprawdopodobniej jest to łożysko Odkąd mi to wypadło to pojawiły się bolesne skurcze macicy... Na dodatek tydzień temu zmagałam się z infekcją więc domyślam się, że to "coś" to spowodowało. Nie wiem tylko czy nie będzie już więcej niespodzianek tego typu Dostałam numer do lekarza, który mnie ciął, może on coś doradzi
Kazde dziecko inaczej reaguje na mleko Na forach sporo sie czyta, ze NAN powoduje zaparcia - nie u wszystkich.
Inni narzekaja na Bebiko, ze tanie to i beznadziejne.
Jeszcze inni zle mowia o Bebilonie Jak ze wszystkim, najwazniejsze zeby naszym dzieciom ktores odpowiadalo.
Karmisz tylko MM czy piersia tez?

A to nie jest ten slynny "kawalek watrobki" o ktorym sie mowi?
Tylko dziwne, ze tak pozno, w kazdym razie takie duuuze skrzepy sie zdarzaja, sama takie mialam na poczatku.
To nie moze byc lozysko, oni bardzo dokladnie do tego podchodza, jesli kobieta nie urodzi calego to pozniej ja dodatkowo czyszcza, tak samo przy CC dokladnie czyszcza zeby nic nie zostalo, to wazne
Zawsze mozesz sie upewnic u lekarza - dla wlasnego spokoju

Zdrowka zycze

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Wow az tyle?

A lekarza u Was jeszcze nie bylo?

Kurcze u mnie jakos mniej tych wizyt bylo, max 3 razy polozna, zaraz pozniej lekarz, a pielegniarka nie pamietam kiedy, wiem ze wizyty byly rozlozone na miesiace, sprawdzala raz dziecko przed rozszerzeniem diety - miala opowiedziec co dawac, ile itd. pozniej gdzies przy raczkowaniu miala zobaczyc postepy i gdzies po roczku miala przyjsc albo zadzwonic, ale jakos to zalatwilismy przy szczepieniu.

Ciekawa jestem jak bedzie tym razem

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości