|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Moim zdaniem to wystarczy przeprać parę razy w proszku dla dzieci.
Potem jeszcze potraktować to żelazkiem i będzie ok. Zawsze się dostaje też sporo ciuszków od koleżanek i kuzynek. Też przecież używane. Poza tym niemowlęta mają często nienaruszone w stanie rzeczy wiec po co przepłacać? Ja jestem pewna że kupie też jakieś nowe ciuszki takie tylko niego ale i w SH będę buszować. ![]() Ostatnio przywiozłam kocyk od mamy. Ten w którym ona przywiozła mnie ze szpitala ![]() Niebiesko różowy wiec nada się i dla chłopca i dla dziewczynki
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mi nawet nie przyszło do głowy, że to może być jakiś problem lumpkowe ciuszki dla maluszka. Tym bardziej że się trafiają czasem za grosze firmówki z grubszych rzeczy : sweterki, bluzy itp - za co normalnie trzeba słono zapłacić. Moja mama od lat dla siebie kupuje w lumpkach, potrafi znaleźć perełki, stąd też dziwi mnie jej opinia, jakoś się nie spodziewałam.
Ja zdania nie zmieniam specjalnie, taka mnie tylko naszła refleksja, ale widzę, że tu wszystkie szperacie w SH, przecież jak się wypierze to żaden problem. Co do specjalisty na NFZ : fakt, do specjalisty deklaracji nie trzeba. Więc możesz iść Lenova gdziekolwiek na NFZ i cię przyjmą, zacznij szukać kogoś z pozytywnymi opiniami na necie!
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
synek rodził się w grudniu, ja kupiłąm 62 był nie co za duży ale za to starczył na nie co dużej
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
po prostu trzeba je wyprać ze dwa trzy razy i tyle
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszystkie mamy podobne zdanie, nie wiem o co mojej mamie chodziło z tymi ciuszkami - tzn wiem o delikatną skórę dziecka, ale dla mnie ciuszki z SH nie są żadnym zagrożeniem
![]() Oprócz tego mama jest krawcową, więc deklaruje, że troszkę rzeczy uszyje mi, ale nie wiem czy jest sens, to takie maleństwa przecież, a jest przy tym sporo pracy, jeszcze trzeba materiały powybierać..chociaż jak mi mama coś sprezentuje własnoręcznie uszytego to będę bardzo happy )Szaja :a właśnie ty nie myślałaś, żeby sprzedawać na allegro troszkę swoich wyrobów? Na pewno są świetnej jakości, nie umywają się do sklepowych, popyt by był. |
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jejuuu jjuż w piątunio wizyta, może już poznam kto tam siedzi we mnie hehe
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie czego zostawiasz dowód i lecisz do bankomatu się poratować
|
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj jadę odebrac pierwszy wór ciuszków w spadku po siostrzenicy pamiętam jak 2 lata temu robiliśmy zakupy dla małej, a teraz wszystko przechodzi powoli w moję ręce, gdyż termin mam na 29 stycznia ![]() też dużo lumpeksowych było, ale w super stanie i bardzo dobrze wyprane więc śmiało mozna robic zakupy za grosze
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh uduszę, śliczne są te ciuszki!!!
Djerba, w Scenicu jestem zakochana od nie wiem kiedy, uwielbiam to auto, strasznie mi się podoba męża chcę namówić, ale niedawno kupiliśmy Sienę więc póki się nie rozleci to będziemy nim jeździć![]() Lenova zmień lekarza, nie wiem, jak można traktować tak kobietę w ciąży, wiadomo, że nie można się w tym stanie denerwować, a mam wrażenie, że część lekarzy podchodzi do tego "chciałaś to teraz się męcz" :/ Delicjanko to dobrze, że wyniki w porządku ![]() Tak mnie paskudnie bolą plecy, że sobie nie wyobrażacie, mam wrażenie, że jak stoję to mnie zaraz przegibie w tył, że moje plecy nie są w stanie mnie utrzymać :/ masakra
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to mówi ze za 4 tyg proszę przyjść i tyle
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie ma innego lekarza na nfz? jest tylko ta jedna baba? |
|
|
|
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie szukam jakiejś innej przychodni i lekarza, wszyscy najlepsi z opinii w necie są prywatnie .
Obecnie mieszkam w Warszawie i wiaodmo lekarzy w bród i nie wiadomo na kogo się trafi , znajome mi kilku poleciły że są swietni ale tez kosztują.. Powiedzcie mi jeśli Wy się leczycie prywatnie to dużo to kosztuje? Chodzi mi o cenę wizyty usg i dodatkowych badań, bo u mnie to wygląda tak że wizyta ok 100-120 zł plus usg 150 chyba że 3d lub 4d to ok 300 zł. |
|
|
|
#4664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
pan w straży miejskiej powiedział mi, że to jest zakłócanie spokoju w ciągu dnia , tak samo jak i w nocy..tylko w nocy można zgłosić anonimowo..a tutaj muszę podać swoje dane... ;/ |
|||
|
|
|
#4665 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Tak, Zachcianek jeszcze i ZMyślona, to w sumie trylogia jest
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja normalnie teraz piorę SH z naszymi rzeczami, a gdzieś w 8/9mcu wypiorę w dzieciowym proszku i płynie.
|
||||||||
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że podjęłaś temat. My też mamy w testamencie mieszkanie po dziadkach męża (malutkie, ale w tej chwili warte k. 100tys) więc w sumie na wkład własny by było, dodatkowo mam zamiar w końcu pomóc mężowi w jego interesie i oby nam się udawało odkładać pieniążki tak jak do tej pory to potem nie trzeba by brać tak dużego kredytu![]() no a ja właśnie nie wiem, różne są opinie, zaczęłam się tym właśnie interesować i nie wiem co lepsze, czy budowanie, czy w stanie surowym zamkniętym, chociaż ja wolę zobaczyć, pomacać, a nie w ciemno, ale jednak swoje całkiem od podstaw to też co innego, no nie wiem, będziemy musieli naprawdę zacząć ostro nad tym myśleć..... No ewentualnie właśnie mieszkanie z wyjściem na ogród
|
|
#4668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on taki fajny duży jest 3 fotele z tyłu..duży bagażnik..idealny dla rodzinki szkoda tylko, że ten który bym kupiła to jest mniej wypasiony niż poprzednie auto z 1999 roku ![]() np. tylne szyby na korbkę ale w sumie co mi tam...tam tylko dzieciaki będą siedzieć i jedna osoba najwyżej po środku ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
no tylko widzisz na jakich sąsiadów można trafić hehehezastanawiam się tylko czy w takich ogrodach przy domowych, to można np dowolnie nimi zarządzać..ostatnio słyszałam od koleżanki, że jak posadziła iglaki (chciała wysokie - więcej prywatności) to jej hossa nie pozwoliła...musiała ściąć do danej wyokości. ;/ |
|||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Da się zamówić coś z h&m przez ich strone ??? chciałam jakieś spodnie ciążowe, a u mnie w mieście nie ma działu h&m mama w ogóle nie wiem gdzie jest :/ a na stronie www tylko ceny i tyle nie ma możliwości zakupu
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
ja się na budowę nie nadaję kompletnie, jakbym 2 lata musiała się użerać z robotnikami i jeszcze pilnować czegoś, na czym się kompletnie nie znam to chyba bym umarła ze stresu, w sumie mamy znajomego kierownika budowy który mógłby ocenić dom na który byśmy się ewentualnie decydowali.......
A brak sąsiadów to jeden z wielu wielu pozytywów
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałyście się z fotelikiem uspokajającym np. http://www.2o2.pl/produkt,26713,uspo...her-price.html ?
Dziś koleżanka z pracy opowiadała, że to świetna rzecz, jak dziecko płacze, jest niespokojne a "nie ma się czasu" nosić.
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie koszt wizyty wynosi 100 zł z usg i cytologią, przezierność też miałam w cenie wizyty.
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh a w Silesii nie ma hm mama?
wydaje mi się, że był
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja jestem z warszawy tzn mieszkam w niej obecnie , szukam caly czas w necie innego lekarza .
O dziewczyny to tanio macie , jakbym ja taką cenę gdzieś tu znalazła to nawet bym się nie wahała no ale niestety za kazde usg płaci sie dodatkowo :/ albo coś źle szukam .. |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
ale na dole czy górze? bo na dole raczej nie ma...
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa dziewczyny ale się objadłam
dzisiaj zapiekanka ziemniaczana ze szpinaczkiem, serem żółtym, lazurem (oczywiście z fermentowanego mleka), troszkę chilli i sosik jogurtowo koperkowy... mmmm :p
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa to nie wiem
hm mama na pewno jest w bytomiu w agorze. Chyba w reserved maja tez dział dla mam, kuzynka coś ostatnio mi mowiła. a na stawowej w hm nie ma dla mam?
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4680 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I w ogóle stwierdziłam, że ja jednak dobrze trafiłam na NFZ, za nic nie płace, badania darmowe, nawet za Toxo (któreś z was pisały, ze za Toxo musiały płacić). Nawet się wczoraj dowiedziałam, ze te położne które tam pracują, pracują też w szpitalu gdzie będę rodzić i one też po porodzie przychodzą do domku, więc trochę obeznana jestem z nimi. heh tylko jeden minus jest, że za często usg nie robią jak się nic nie dzieje. Ale jak bym chciała prywatnie zrobić to 50 zł za usg, więc myśle, ze jeszcze nie tak najgorzej, Ehh ale się napisałam, wybaczcie![]() AAa a JOB uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

w razie czego zostawiasz dowód i lecisz do bankomatu się poratować

3 fotele z tyłu..duży bagażnik..idealny dla rodzinki
wydaje mi się, że był