|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Bry Kuniaste!
ojjjj ząbki masakra ![]() ale mam spórnego małego kleszcza ![]() ![]() staram się ale mały daje popalić a wieczór to już ze mnie flak ![]() ![]() dziubasku ![]() ![]() ![]() ![]()
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Julcia juz po wizycie bioderkowej- wszystko ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Ależ spotkanie! A zdjęcia
![]() ![]() Adrij oryginalna uroda, mogę zapytać ile masz latek? i Jasiek niezły przystojniak, kapelusik ![]() You się pomalowała? ![]() No i gospodarz imprezy Tymek dobrze zabawił towarzystwo. Brumek fajnie macie w domu, przyjaźnie dzieciom ![]() ![]() Oliweczka ja się czuję tak o sobie. Męczę się tym miejscem, to mi najbardziej dokucza. Wszystkie inne bóle to pikuś, i jakoś im dam radę. Ale kiedy następuje kumulacja WSZYSTKIEGO dookoła, to najmniejsza rzecz powoduje wybuch ![]() Mezszares Wy całe wakacje wczasujecie. Zazdroszczę. Agni miałam pytać: czym zajmuje się tż że podróżuje po całym świecie? W jakim języku gadacie z Emilem? i ze sobą? Lilii sałąatka z kalafiora: obgotowała kalafior w gotującej się wodzie 3 minuty, dodałam trochę kukurydzy i sos czosnkowy z torebki z biedronki. Dobra była, ale swój ręcznie robiony sos i byłaby o wiele lepsza. Dziewczyny tu mieszały jogurt nat z majonezem i czosnkiem chyba...
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, na szybko.
Piękne zdjęcia Warszawianek, cudne. Podziwiałam z małym i mu tłumaczyłam - to jaś, to tymek a to dziewczynka lila. Mam go na kolanach ciągle. Mamusie sliczne, a adrij mi sie srasznie spodobała ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szymek - buziak za 13-tkę ![]() Cytat:
![]() 1. Jasne że można z w tej samej ![]() ![]() 2. Nie trzeba. 3. Dobra jest taka (robiłam ze dwa razy i wszystkim smakowało): http://lepszysmak.wordpress.com/2010...mies-z-grilla/ (dawałam miód zamiast syropu z agawy, nie dawałam chili, nie dawałam wódki) I takie też robiłam: http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...ta-do-kurczaka Ale, jak Ci się nie chce babrać, to możesz kupić zwyczają potrawę do grilla (np. Kamis), wysmarować tym mięcho, zostawić w lodówce na paręnaście godzin i też będzie pycha ![]() ![]() 4. Ja KOCHAM cukinię i kukurydzę z grilla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2467 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]()
#2468 |
Zakorzenienie
|
A to ta bransoleteczka
![]() Niewyraźnie widać, ale uwierzcie na słowo, że to nasze inicjały ![]()
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tak mój T. stwierdził, że to bardziej naturalne, żeby młoda kobieta była matką i się poświęcałą, niz młody facet, który wiadomo, jeszcze chce poszaleć. jak spojrzałąm na niego to się biedny aż odsunął i powiedział: no wiesz ja to już mam 40 więc stary jestem. aczkolwiek on rozumie podejście młodych samców do sprawy.ja nie ![]() stronczek miotła go przez łeb albo ![]() ![]() no sliczne zdjęcia. Brumku fajną masz tą zagrodę dla Tymka. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a z Emilem ja rozmawiam po polsku, on po Duńsku, a między sobą po angielsku of course ![]() Cytat:
![]() Dziubku spóznione Sto lat!!! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||
Zadomowienie
|
a dzięki Skarbulku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kupiliśmy fotelik na rower młodemu się podoba na razie tylko prowadzę rower bo po kask jedziemy jutro ![]() ![]() ![]() Cytat:
odkryłam program do zdjęć picassa to moja pierwsza przygoda, ale mi się podoba!!! ![]()
![]() |
#2473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam widze dość wyraźnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
na gwalt potrzebne mi przepisy na dania z cukini czy kabaczka - tylko niezawierajace papryki. co mozna zrobic, bo zaczynam miec wysyp w ogródku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się boję, że daleko nie ujadę. Sama a co dopiero z młodym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ja na szybko bo Juluś doskwiera, chociaż teraz słucha melodyjek i chwilowo się ode mnie odczepił. Zaczął się skubany wszędzie wspinać. Brumek zdjęcia rewelka wy takie uśmiechnięte :d Julek tez ma zawsze brudne nóżki, czyści podłogi ![]() Zaraz muszę poodkurzać, ciekawe jak ja mam z nim to zrobić?/ Od jutra tż jedzie zbierać borówki, nie będzie go codzienne od 7 prawie do 20. Jestem przyzwyczajona, że codziennie już o 14.10 jest w domu, aj ciężko będzie. Za to dziś go zostawiam z Lulkiem i jadę z koleżanką sobie do galerii, pozałatwiać moją szkołę to się pozajmuje, chociaż on i tak codziennie się dziwi jak ja wytzrymuje z tym naszym małym Diabełkiem tyle godzin ![]() Agulaa ![]() Oliweczko nasza ciężaróweczko widzę, że doskwiera już stan błogosławiony ![]() Monia co do cukini to już podawałam przepis na zupę krem z cukini. Agni dla tż ![]() Kurczę dalej nie pamietam a dziecię mnie już terroryzuje ![]()
#2477 |
Zakorzenienie
|
Monia faszerowane cukinie. Kroisz wzdłuż na pół, wyciągasz miąższ. Mieso mielone z pieczarkami i cebulką podsmażasz i tym miąższem, przyprawy, zioła. Faszerujesz, na to ser i do piekarnika.
Agni wow to ciekawa praca ![]() A jak zaczynałaś swoją przygodę z londynem? długo tu mieszkasz? na stałe zostajecie? gdzie się poznaliście? Brumek ładna, taka delikatna. Lili ja robiłam marynatę z tego przepisu: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/...marynacie.html i skrzydełka też w tej zrobiłam.
#2478 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() o spotkaniu powiem tak, wrociłam do domu i czułam że się jakoś jeszcze nie nagadałyśmy! ![]() mam nadzieje ze może uda sie powtórzyć spotkanie - marzy mi się ze siedzimy sobie gdzieś, popijamy jakąś mrożoną kawke a dzieciaczki biegają dookoła (oczywiście interesując się wszystkim innym niz zabawkami ![]() ![]() ![]() ![]() u Brumkow w domu jak w klubie malucha wszystko tak przygotowane super i faktycznie dzieci przegrzeczne się wyciszyły ![]() a zdrzadze Wam jeszcze ze Brumkowy mąż ma tez zaszczepiony pierwiastek wizażowy ![]() ![]() You do lazurowego wybrzeza to nam jeszcze troche daleko choć faktycznie Jasiowi w odsłonie wczoraj troche bliżej ![]() a ty! własnie zapomnialam ci wczoraj powiedziec masz taką figure że hey po dwóch niedawnych ciązach naprawde ![]() co do Brumka to dziewczyny macie racje i nic się nie mylicie jest przesympatyczna cierpliwa taka jak postowo ![]() no i mieszkamy tak blisko jak się okazuje że hej ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- AgaG jak u Ciebie na spotkaniu? ![]() Dakaro działka pięknie! domyslam się ze to cudowne uczucie ![]() Marzena zdjęcia piękne i tort kurcze wow! a powiedz różyczki to robiłaś z takiego lukru w tubce rózowego czy jak ![]() i jeszcze co do tż'ta3r to nie wyobrazasz sobie jak ja bym chcial zeby mój wymyślił wyjazdowo na 2 rocznice slubu ale on na pewno na to nie wpadnie eh ![]() Agula kciuki zeby z umową jednak wszystko bylo ok i jak najbardziej po waszej myśli ![]() ![]() Jancio śpi a woda w basenie jużczeka się grzeje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Nie srebro, to zwykła stal nierdzewna. Kosztowała 35 zł + przesyłka. ![]() Równo tydzień czekałam. Cytat:
![]() Dzięki ![]() Ja na to też mówię zagródka ![]() ![]() ![]() Agni, a ile Ty już mieszkasz poza Polską? U nas odkurzanie w duecie zawsze jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mojego męża to aż mi głupio, że się tak do nas przyczepił ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() Brumeczku, miałam pytać już ostatnio - czy ty masz w pokoju rozłożoną barierkę/płotek? Dobrze widzę? Cytat:
![]() Ale przykro mi z powodu palca ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ten ![]()
![]() |
#2482 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i własnie zapomnialam dodac ze Tymek jest tak rozgadany, mowie wam nie spotkałam dawno tak namietnie wygadanego niemowlaka i nie to ze pojedyncze typowe głoski tylko on buduje całą w swoim zrozumialym jezyku mowe szkrab mały ![]() i ciesze się ze nie tylko moj Jasiek okazuje się takim smakoszem wszystkiego, Lila tez słodziaczek smakoszka ![]() Cytat:
i jeśli masz ochote kukurydza/pomidor (jesli akurat masz pod ręką bo i solo do grila dobre) ostatnio u znajomej natknęlam się też na tą sałatke tylko oni robią z zielonym groszkiem z puszki, mi jakoś nie podeszła bo nieprzepadam nawmiętnie za groszkiem ale jesli któs lubi to w sumie tego kalafiora można połączyć ze wszystkim ![]() Cytat:
![]() pewnie nie tyle na ile wyglądam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki pomóżcie
Igor ma sra.czkę. Może być po zwykłym mleku z kartonu? ( dałam wczoraj pierwszy raz, w zasadzie to M. bo nie zajarzył, że chodzi mi o zwykłe MM i zrobił kaszkę kukurydzianą ((taką normalną, średnią)) na tym krowim mleku ). W kupie były ziarenka kaszki.. Czy może któres dziecko się zsiurało w brodziku i się zaraził jakimś syfem. Jak sądzicie mamuśki? [COLOR="rgb(245, 222, 179)"]Kupa czarna z ziarenkami kaszki [/COLOR]
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a masz jakiś lacidofil lacido baby coś w tym stylu ja bym podała, zawsze tak robie dopóki się nic bardziej niepokojącego nie rozwinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
oj juz troszeczkę. 8 lat minęło w maju
![]() Cytat:
![]() ![]() moja historia z Londynem?hmmmm... po skończeniu licencjatu, nie za bardzo miałam opcję na dalsze studia, bo w sumie z kasa było nie zaciekawie. postanowiłam ,że pojadę na rok, moze krócej, zarobię na studia i wrócę. tu zaczynałam od sprzątania jak chyba większośc naszych rodaków, potem recepcja w hotelu, praca w pralni chemicznej- doszłam do kierownika tej pralni. i potem odeszłam, a kilka miesięcy później zaszłam w ciąże. w między czasie skończyłąm magistra marketingu, zrobiłam sobie prawojazdy, skończyłam szereg kursów angielskiego, 2 kursy masażu. odwiedziłąm Izrael, Szwajcarię, kilka wypadów do Polski. Potem w mojej pracy poznałąm mego T. - był klientem i tak umówiliśmy się na kawę i dalej codziennie rano razem pijemy kawę. moje zycie było piekne, a on zrobił je bajkowe ![]() na stałe zapewne nie zostajemy w Londynie, bo taki charakter jego pracy i natura, że lubi podróże. pewnie za kilka lat pojedziemy do Australii albo Afryki (jego marzenie). oj ale się rozpisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to jest na tyle ciężkie, że on tego nie przesunie albo nie przewróci na siebie? Nie kusi go, żeby sobie za to poszarpać?
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Agni zazdroszczę Ci tego bajkowego życia, naprawdę.. rozmarzyłam się..
Marina może być po mleku. Daj coś dicoflor czy smectę, coś osłonowo i obserwuj.
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filip ma antybiotyk ![]() Bry :P chamstwo się szerzy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.