|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Bry Kuniaste!
ojjjj ząbki masakra ale mam spórnego małego kleszcza sobie ryczy o wszystko i normalnie się przykleił do mnie![]() staram się ale mały daje popalić a wieczór to już ze mnie flak ale dla ciebiedziubasku
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia juz po wizycie bioderkowej- wszystko ok
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ spotkanie! A zdjęcia
Adrij oryginalna uroda, mogę zapytać ile masz latek? i Jasiek niezły przystojniak, kapelusik You się pomalowała? No i gospodarz imprezy Tymek dobrze zabawił towarzystwo. Brumek fajnie macie w domu, przyjaźnie dzieciom ![]() Oliweczka ja się czuję tak o sobie. Męczę się tym miejscem, to mi najbardziej dokucza. Wszystkie inne bóle to pikuś, i jakoś im dam radę. Ale kiedy następuje kumulacja WSZYSTKIEGO dookoła, to najmniejsza rzecz powoduje wybuch ![]() Mezszares Wy całe wakacje wczasujecie. Zazdroszczę. Agni miałam pytać: czym zajmuje się tż że podróżuje po całym świecie? W jakim języku gadacie z Emilem? i ze sobą? Lilii sałąatka z kalafiora: obgotowała kalafior w gotującej się wodzie 3 minuty, dodałam trochę kukurydzy i sos czosnkowy z torebki z biedronki. Dobra była, ale swój ręcznie robiony sos i byłaby o wiele lepsza. Dziewczyny tu mieszały jogurt nat z majonezem i czosnkiem chyba...
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, na szybko.
Piękne zdjęcia Warszawianek, cudne. Podziwiałam z małym i mu tłumaczyłam - to jaś, to tymek a to dziewczynka lila. Mam go na kolanach ciągle. Mamusie sliczne, a adrij mi sie srasznie spodobała ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szymek - buziak za 13-tkę Cytat:
![]() 1. Jasne że można z w tej samej Więc np. do karkówki możesz przygotować na bazie sosu sojowego czy piwa i oliwy, a do skrzydełek - oliwy + miodu.2. Nie trzeba. 3. Dobra jest taka (robiłam ze dwa razy i wszystkim smakowało): http://lepszysmak.wordpress.com/2010...mies-z-grilla/ (dawałam miód zamiast syropu z agawy, nie dawałam chili, nie dawałam wódki) I takie też robiłam: http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...ta-do-kurczaka Ale, jak Ci się nie chce babrać, to możesz kupić zwyczają potrawę do grilla (np. Kamis), wysmarować tym mięcho, zostawić w lodówce na paręnaście godzin i też będzie pycha Tak robimy najczęściej ![]() 4. Ja KOCHAM cukinię i kukurydzę z grilla No i takie dodatki jak ziemniaki, ten chleb ziołowo-serowy. Choć my ziemniaków nie pieczemy...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
A to ta bransoleteczka
![]() Niewyraźnie widać, ale uwierzcie na słowo, że to nasze inicjały
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba też zamówię A długo czekałaś na przesyłkę ?
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no tak mój T. stwierdził, że to bardziej naturalne, żeby młoda kobieta była matką i się poświęcałą, niz młody facet, który wiadomo, jeszcze chce poszaleć. jak spojrzałąm na niego to się biedny aż odsunął i powiedział: no wiesz ja to już mam 40 więc stary jestem. aczkolwiek on rozumie podejście młodych samców do sprawy.ja nie stronczek miotła go przez łeb albo ![]() no sliczne zdjęcia. Brumku fajną masz tą zagrodę dla Tymka. Cytat:
. W domu taki nie jest . mam nieograniczony dostęp do kont![]() a z Emilem ja rozmawiam po polsku, on po Duńsku, a między sobą po angielsku of course ![]() Cytat:
Dziubku spóznione Sto lat!!! |
||||||
|
|
|
#2472 | |||
|
Zadomowienie
|
a dzięki Skarbulku
![]() Cytat:
i jedno z bani! a jak Mati dokazuje w brzuszku czy spokojny z niego dżentelmen ?Cytat:
a pisałyście o ryku i wymuszaniu młody też to ma jak mu się coś nie widzi to daje do góry ręce i nie da się go utrzymać i tak do tyłu się wygina, ale wtedy kładę go delikatnie na ziemię i mówię, że jak dojdzie do siebie to niech powie zwykle zajmuje mu to jakieś 2 minuty i nieszczęśliwy, że się nie udało raczkuje do zabawek![]() kupiliśmy fotelik na rower młodemu się podoba na razie tylko prowadzę rower bo po kask jedziemy jutro ale nie od razu Rzym zbudowano po kawałeczku będziemy jeździć, aż przywyknę Cytat:
odkryłam program do zdjęć picassa to moja pierwsza przygoda, ale mi się podoba!!!
|
|
#2473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam widze dość wyraźnie
|
||
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
na gwalt potrzebne mi przepisy na dania z cukini czy kabaczka - tylko niezawierajace papryki. co mozna zrobic, bo zaczynam miec wysyp w ogródku
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się boję, że daleko nie ujadę. Sama a co dopiero z młodym
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ja na szybko bo Juluś doskwiera, chociaż teraz słucha melodyjek i chwilowo się ode mnie odczepił. Zaczął się skubany wszędzie wspinać. Brumek zdjęcia rewelka wy takie uśmiechnięte :d Julek tez ma zawsze brudne nóżki, czyści podłogi ![]() Zaraz muszę poodkurzać, ciekawe jak ja mam z nim to zrobić?/ Od jutra tż jedzie zbierać borówki, nie będzie go codzienne od 7 prawie do 20. Jestem przyzwyczajona, że codziennie już o 14.10 jest w domu, aj ciężko będzie. Za to dziś go zostawiam z Lulkiem i jadę z koleżanką sobie do galerii, pozałatwiać moją szkołę to się pozajmuje, chociaż on i tak codziennie się dziwi jak ja wytzrymuje z tym naszym małym Diabełkiem tyle godzin ![]() Agulaa Oliweczko nasza ciężaróweczko widzę, że doskwiera już stan błogosławiony Monia co do cukini to już podawałam przepis na zupę krem z cukini. Agni dla tż za podejście. Mój wie, że musi pomagać bo jak nie to normalnie pogonię dziada! Dziecko ma oboje rodziców, ja zawszę mówię swojemu że ojciec to musi być nie tylko przy poczęciu! Wczoraj go 90 minut po sklepie na rękach nosił, żebym ja się nie męczyła ina koniec mu motorek kupił bo grzeczny był i mu obiecał.Kurczę dalej nie pamietam a dziecię mnie już terroryzuje
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Monia faszerowane cukinie. Kroisz wzdłuż na pół, wyciągasz miąższ. Mieso mielone z pieczarkami i cebulką podsmażasz i tym miąższem, przyprawy, zioła. Faszerujesz, na to ser i do piekarnika.
Agni wow to ciekawa praca A jak zaczynałaś swoją przygodę z londynem? długo tu mieszkasz? na stałe zostajecie? gdzie się poznaliście? Brumek ładna, taka delikatna. Lili ja robiłam marynatę z tego przepisu: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/...marynacie.html i skrzydełka też w tej zrobiłam.
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() o spotkaniu powiem tak, wrociłam do domu i czułam że się jakoś jeszcze nie nagadałyśmy! ![]() mam nadzieje ze może uda sie powtórzyć spotkanie - marzy mi się ze siedzimy sobie gdzieś, popijamy jakąś mrożoną kawke a dzieciaczki biegają dookoła (oczywiście interesując się wszystkim innym niz zabawkami ) ![]() u Brumkow w domu jak w klubie malucha wszystko tak przygotowane super i faktycznie dzieci przegrzeczne się wyciszyły ![]() a zdrzadze Wam jeszcze ze Brumkowy mąż ma tez zaszczepiony pierwiastek wizażowy wizazowo uczestniczył w babskim spotkaniu![]() You do lazurowego wybrzeza to nam jeszcze troche daleko choć faktycznie Jasiowi w odsłonie wczoraj troche bliżej ![]() a ty! własnie zapomnialam ci wczoraj powiedziec masz taką figure że hey po dwóch niedawnych ciązach naprawde co do Brumka to dziewczyny macie racje i nic się nie mylicie jest przesympatyczna cierpliwa taka jak postowo no i mieszkamy tak blisko jak się okazuje że hej ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- AgaG jak u Ciebie na spotkaniu? ![]() Dakaro działka pięknie! domyslam się ze to cudowne uczucie ![]() Marzena zdjęcia piękne i tort kurcze wow! a powiedz różyczki to robiłaś z takiego lukru w tubce rózowego czy jak ![]() i jeszcze co do tż'ta3r to nie wyobrazasz sobie jak ja bym chcial zeby mój wymyślił wyjazdowo na 2 rocznice slubu ale on na pewno na to nie wpadnie eh ![]() Agula kciuki zeby z umową jednak wszystko bylo ok i jak najbardziej po waszej myśli Jancio śpi a woda w basenie jużczeka się grzeje a mamusia z kawa u was - tak tak zdecydowanie brakuje ikionki z piceim kawki tak czesto się pojawia w treści
|
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Nie srebro, to zwykła stal nierdzewna. Kosztowała 35 zł + przesyłka. Równo tydzień czekałam. Cytat:
![]() Dzięki ![]() Ja na to też mówię zagródka Chociaż u nas to nigdy nie było zamknięte - stoi tylko wzdłuż jednej ściany, przez całą długość pokoju. Mąż mi ciągle mówi, że to nie do tego służy i żeby tam Tymka zamykać, jak chcę coś porobić, ale ja jakoś nie umiem i nie chcę ![]() Agni, a ile Ty już mieszkasz poza Polską? U nas odkurzanie w duecie zawsze jest Tymek uwielbia odkurzacz i łazi za nim krok w krok pokrzykując do niego co chwila ![]() Cytat:
![]() Co do mojego męża to aż mi głupio, że się tak do nas przyczepił On lubi ploteczki itp, choć w życiu by się nie przyznał
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() Brumeczku, miałam pytać już ostatnio - czy ty masz w pokoju rozłożoną barierkę/płotek? Dobrze widzę? Cytat:
![]() Ale przykro mi z powodu palca Na pewno go boli Oby szybko doszedł do siebie
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ten
|
|
#2482 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i własnie zapomnialam dodac ze Tymek jest tak rozgadany, mowie wam nie spotkałam dawno tak namietnie wygadanego niemowlaka i nie to ze pojedyncze typowe głoski tylko on buduje całą w swoim zrozumialym jezyku mowe szkrab mały i ciesze się ze nie tylko moj Jasiek okazuje się takim smakoszem wszystkiego, Lila tez słodziaczek smakoszka Cytat:
i jeśli masz ochote kukurydza/pomidor (jesli akurat masz pod ręką bo i solo do grila dobre) ostatnio u znajomej natknęlam się też na tą sałatke tylko oni robią z zielonym groszkiem z puszki, mi jakoś nie podeszła bo nieprzepadam nawmiętnie za groszkiem ale jesli któs lubi to w sumie tego kalafiora można połączyć ze wszystkim ![]() Cytat:
pewnie nie tyle na ile wyglądam a tak na serio zdradzone na pierwszej stronie --- 28 Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki pomóżcie
Igor ma sra.czkę. Może być po zwykłym mleku z kartonu? ( dałam wczoraj pierwszy raz, w zasadzie to M. bo nie zajarzył, że chodzi mi o zwykłe MM i zrobił kaszkę kukurydzianą ((taką normalną, średnią)) na tym krowim mleku ). W kupie były ziarenka kaszki.. Czy może któres dziecko się zsiurało w brodziku i się zaraził jakimś syfem. Jak sądzicie mamuśki? [COLOR="rgb(245, 222, 179)"]Kupa czarna z ziarenkami kaszki [/COLOR]
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest taki płotek z furtką, można z tego zrobić zagródkę dla dziecka. Ale u nas nie jest zamykany, tylko na stałe stoi pod jedną ścianą, bo tylko tam są rzeczy, do których nie chcę Tymka dopuszczać.Cytat:
Normalnie gada duuuużo więcej i faktycznie "całymi zdaniami" Właśnie aż żałowałam, że się przy Was nie rozgadał
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a masz jakiś lacidofil lacido baby coś w tym stylu ja bym podała, zawsze tak robie dopóki się nic bardziej niepokojącego nie rozwinie |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
oj juz troszeczkę. 8 lat minęło w maju
![]() Cytat:
![]() ![]() moja historia z Londynem?hmmmm... po skończeniu licencjatu, nie za bardzo miałam opcję na dalsze studia, bo w sumie z kasa było nie zaciekawie. postanowiłam ,że pojadę na rok, moze krócej, zarobię na studia i wrócę. tu zaczynałam od sprzątania jak chyba większośc naszych rodaków, potem recepcja w hotelu, praca w pralni chemicznej- doszłam do kierownika tej pralni. i potem odeszłam, a kilka miesięcy później zaszłam w ciąże. w między czasie skończyłąm magistra marketingu, zrobiłam sobie prawojazdy, skończyłam szereg kursów angielskiego, 2 kursy masażu. odwiedziłąm Izrael, Szwajcarię, kilka wypadów do Polski. Potem w mojej pracy poznałąm mego T. - był klientem i tak umówiliśmy się na kawę i dalej codziennie rano razem pijemy kawę. moje zycie było piekne, a on zrobił je bajkowe na stałe zapewne nie zostajemy w Londynie, bo taki charakter jego pracy i natura, że lubi podróże. pewnie za kilka lat pojedziemy do Australii albo Afryki (jego marzenie). oj ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale on dla mnie i tak wczoraj gadał dużo troche się momentami rozkręcal i bardzo złożone dzwięki
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to jest na tyle ciężkie, że on tego nie przesunie albo nie przewróci na siebie? Nie kusi go, żeby sobie za to poszarpać?
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Agni zazdroszczę Ci tego bajkowego życia, naprawdę.. rozmarzyłam się..
Marina może być po mleku. Daj coś dicoflor czy smectę, coś osłonowo i obserwuj.
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip ma antybiotyk ![]() Bry :P chamstwo się szerzy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

sobie ryczy o wszystko i normalnie się przykleił do mnie

No i takie dodatki jak ziemniaki, ten chleb ziołowo-serowy. Choć my ziemniaków nie pieczemy...

Zapomniał o proszku

i jedno z bani! a jak Mati dokazuje w brzuszku czy spokojny z niego dżentelmen ?