|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cześć Kochane, podczytuje Was dziś, a nie miałam czasu pisać, latające jak głupia po mieście a pózniej spalam 2h.....
|
#3242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale trzeba by włączyć silnik w aucie... Ja mam klimę w sypialni ale nie chcę cały czas siedzieć w klimatyzowanym bo to też niekoniecznie zdrowe. Dlatego wieczorem jak jest chłodniej (przynajmniej teoretycznie) na zewnątrz wyłączam ją ![]() Cytat:
W końcu to ponoć one mają dać znak, że już czas na porodówkę
|
||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dużo gazet dostałam w paczce ze szpitala, od lekarza itd. ale wszystkie jakieś takie nudne. Jednak m jak mama są w porządku, bo jest o wszystkim krótko i na temat wg mnie
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Co taka cisza? Rodzicie?
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie kochane co znalazłam
http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin cenne informacje.Ta herbatka również polecana po porodzie
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wsadzą. Zresztą już spanikowałam, bo przestałam krwawić i po 2h zaczęłam. Pojechałam jeszcze raz do lekarza. Zrobił usg i wysłał mnie na ktg do szpitala. Wsio ok. ![]() Nadal mam różowy śluz ale to wg lekarza szyjka się rozwiera Cytat:
, jak Ty to zrobiłaś??Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jaką ja mam zgagę!!!! |
||||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
chyba też ja zacznę pić
a tym czasem idę spać do jutra
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja niestety nie
To czekanie jest najgorsze... Tym bardziej, że ja termin z om mam na 11.08, a z pierwszego usg (wg lekarza i mnie bliższe prawdy) na 13.08. Czyli już całkiem niedługo... a ja skurcze przepowiadające miałam chyba raz albo dwa. Jak tak dalej pójdzie to ja się przed Wielkanocą 2013 nie wyrobię
|
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
jeju tyle czasu się nie odzywałam że teraz nie wiem od czego zacząć!troszkę Was podczytywałam ale przyznaje że brakuje mi czasem dnia żeby wszystko ogarnać i zazdroszcze Wam organizacji że ma macie czas na Wizaż,mi bardzo tego brakuje ale pomimo tego że się nie udzielałam myślami zawsze jestem z Wami Gratuluje wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne porody! napiszę troszkę co u nas ![]() Miłosz rośnie jak na drożdżach w ubiegłym tygodniu byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i ważył 4200 jest małym głodomorkiem podobno mąż i teściowa też mieli taki apetyt wiec to rodzinne Karmie mm niestety nie udało mi się piersią po wyjściu ze szpitala tak jak pisałam już miałam nawał taki że gdyby nie moja mama wylądowałabym w szpitalu,pokarm odciągałam i karmiłam małego butelką bo nie chciał ssać zasypiał i nawet 8h nie chciał jeść miałam dość i dlatego ta butla a tydzień po nawale pokarm mi ustał i d... wiec nie było wyjścia tylko mm.Opanowaliśmy też kolkę która go męćzyła pomogły krople sab simplex (polecam !) kolki zaczeły się w 2tyg i było ciężko,teraz walcze z ulewaniem dosłownie jak nie urok to...wiecie co,mały ulewa mi non stop już próbowaliśmy zagęszczacza nutrition ale mial biegunki póżniej kleik ryżowy biegunki ustały ale ulewanie nie przeszło i teraz dajemy 15 ml nan Ar na początek karmienia a póżniej bebilon,jest troszke lepiej ale podobno niektóre dzieci tak mają i już Miłosz zjada od 90-120ml czasami więcej.Mam super położną młoda fajna babka była u nas już 3 razy i często sama dzwoni dopytuje co u nas.Byliśmy też na usg bioderek i wszystko jest ok![]() Ja już w zdecydowanie lepszej formie opuchlizna jeszcze troszkę została na stopach,po porodzie tak spuchłam (najbardziej nogi) że szok poprostu i 7 poty mnie zalewały ale juz jest ok straciłam 11 kg jeszcze troszkę mi zostało ![]() Postaram się częściej zaglądać chociaż wieczorem,brakuje mi tego że nie mogę sobie za Wami popisać na bieżąco albo troszkę częściej ale mam nadzieje że wszystko się unormuje (czyt. mały będzie spał dłużej niż 3h ) i będe miała wiecej czasu.Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki Soleilka jeszcze raz dziękuje za smsa tak mi się miło zrobiło że o mnie pamiętacie |
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak upiekę to dam. A w sumie to coś bym zrobiła - może mnie zbierze? Ale to jutro - obiorę borówek, mam nektarynki to coś się wrzuci do tej galaretki i będzie gites Mężowi się należy bo ciągle dłubie przy tej łazience. Zapomniałam napisać, że przywieźli nam parapety i blaty na meble łazienkowe ![]() Właśnie kurde to ćmienie w brzuchu jest straszne. A jeszcze tak mnie zakuło w pipce, że podskoczyłam. Na co mąż stwierdził, że może młody się w ginekologa bawi ![]() Zgaga... a ja nie miałam ani razu. Jak nic będzie łysol A ty to chyba owłosione całe urodzisz
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wkurza mnie bo już wszyscy pytają czy rodzę? I jeszcze mają pretensję, że najpierw panikuję od marca bo grozi przedwczesny poród i w domu na L4 siedzę, a teraz nic... No kurde, jakby to ode mnie zależało
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja urodzę małe gorylątko Super, że materiał dotarł, teraz czekamy na mebelki ![]() Cytat:
nie wiem jakim cudem mi taka data przyszła doo głowy ... |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 17 czerwca to rzeczywiście trochę przenoszona ![]() Ale ja w karcie ciąży mam wpisany termin porodu - 13.08.2011 ![]() A teraz idę spać bo mąż marudzi ![]() Próbowałam go namówić na przytulanie ale twardziel odmawia... Jeszcze będzie prosił Ale ja pewni wtedy nie odmówię ![]() Dobrej nocy dziewczynki i rodzić proszę Ja to raczej tej nocy na porodówkę nie pojadę
|
|
|
|
|
#3257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja położna wręcz na odwrót. Dziecko potrzebuje kontaktu z matką, w szczególności w tych pierwszych chwilach, przecież było z nami ciągle przez 9 miesięcy. Takie nagłe oderwanie go od nas też je stresuje, więc czemu nie nosić, nie przytulać? Nie rozumiem czegoś takiego.Kochana jak powiedziała mi położna w szpitalu: matka wie najlepiej. I tej zasady się trzymaj Ja karmię 30 minut I cały ten czas aktywnie ssie Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja do odbeknięcia też siadam sobie, a Małego opieram o siebie tzn. leży pleckami sobie na mnie, a główkę ma między cyckami. I też ładnie odbekuje, a ja się nie męczę ![]() Cytat:
Chyba nie ma u nas na wątku bezproblemowych dzieci
|
|||||
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
Mnie spanie po takich wrażeniach pewnie nieprędko złapie, ehhh a było tak pięknie
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-02 o 23:29 |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Z cyklu rady Mamy TŻ:
- mam jeść nabiał i nie słuchać pediatry - po co mi kropelki na kolkę, jak Mały nie ma kolki tylko jest głodny - mam dawać herbatkę z kopru, ona jest lepsza niż kropelki (nic sobie nie robi z tego, że to nie działa) - mam jeść wszystko łącznie ze smażonym, bo ona kiedyś... - a i podobno wg niej 800 zł na chrzciny starczy ( o i 800 zł chce księdzu dać (ksiądz bierze za chrzciny 100 zł )Ta baba jest |
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem glodna.....ale wszyscy już śpią wiec leze i czytam, ni będę nikogo budzić...
|
#3261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co czytasz? |
||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kładę się spać zaraz. Jutro przychodzi położna, a po 18 idę na grilla i wracam o 20 do dziecka mojego chociaż zjem coś "innego".Muszę jeszcze jutro kupić sobie margarynę, bo zapomniałam, że w lodówce tylko masło jest
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytam o porodach...to nie jest dobry pomysł na wieczorne odstresowanie......:brzyd al:
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Wyszłam sobie na balkon i jem krakersy, żeby tz nie obudzić
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Już nie czytam.... Już mi dosyć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- A co do strachu....ja sie boje całej tej otoczki najbardziej, nie myśle o bólu bo nie potrafię sobie go wyobrazić, mam takie przeczucie ze urodze szybciutko, albo zrobią mi cc.... Boje sie samego przyjęcia na oddzial, lewatywy, przebraniu w koszule do rodzenia i położenia sie na samolocie.....dziwna jestem co? ale naprawdę przeraża mnie otoczka....
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-08-02 o 23:53 |
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
dlatego my mamy osobne spania teraz. Ja łażę po nocy a Mąż rano do pracy więc takie wyjście wydało się nam rozsądne.
O porodach nie chciałabym czytać ale za to kupiłam język niemowląt i bardzo mi się podoba. Soleilka wybaw się tam, jutro na tym grillu i pojedz, w końcu Mały kolek nie ma tylko głodny ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Eninka, nie czytaj o porodach, bo się zrazisz!!!!!! Ja jak czytałam, to sraczki dostawałam haha, albo poty mnie oblewały, naprawdę. Jakiś koszmar. A poszło gładziutko
![]() Muminku, myslalam dzisiaj o Tobie, czemu się nie odzywasz i jak sobie radzicie. Cieszę się, że wszystko u Ciebie OK. Moja mała też ulewa, to koszmar!!!!! Soleilka, teściową masz w dechę, pozazdrościć... a tak serio, weź ty się tymi radami w ogóle nie przejmuj!!!!!!! Dzidzia śpi o dziwo, a mama padnięta, ale jeszcze poczyta cosik. |
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lewatywa wcale nie jest taka straszna jak się ją opisuje Nawet nie wiesz kiedy, a już wstajesz i lecisz bo Ci się chce ![]() Zresztą jak poczujesz, że to już, że zaraz Maleństwo będzie z Tobą, to wszelkie troski odpływają. Liczy się tylko to, że zaraz się zobaczycie, że zaraz przytulisz swoje dziecko i je usłyszysz. Magiczna chwila Cytat:
Może nawet Karmi wypiję ![]() Moja babcia też jest mądrzejsza Ostatnio dyskutowałyśmy nt. czerwonej wstążki na wózku i mnie poparła. Bo ja uważam, że albo się wierzy w pogańskie mity i nosi wstążkę, albo się jest katolikiem i chrzci dziecko. Ja swoje dziecko chrzczę i w jakieś bajki nie wierzę A wstążeczki jak nie było, tak nie ma na wózku ![]() Idę spać. I cioteczki Fabiś właśnie skończył miesiąc A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam Oczywiście od nas: - dla mamuś w dwupaku ciacho czekoladowe - dla mamuś karmiących biszkopt z malinami - dla naszych słodkich mamuś serniczek bez cukru |
||
|
|
|
#3269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wizyta dopiero 11....---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Fabisiowi życzę duuuuuzo zdrowka!!L
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córcia też kończy miesiąc ! Hurra!
Co do porodu to prawda - ogromną motywacją jest fakt narodzin wyczekiwanego dzidziusia. Ja tak miałam. Jak mi lekarz powiedział: "urodzi pani na tym skurczu, proszę mocno przeć" to nic mnie przez cały poród tak nie zmotywowało jak te słowa. Ból wiadomo był, ale był to ból w jakimś celu, także... keep smiling i do dzieła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

w sumie jakby wyciągnąć fotele środkowe to mamy na długość ponad 2 metry - odpalić autko, włączyć klime a potem tam spać hihi
Ale trzeba by włączyć silnik w aucie... Ja mam klimę w sypialni ale nie chcę cały czas siedzieć w klimatyzowanym bo to też niekoniecznie zdrowe. Dlatego wieczorem jak jest chłodniej (przynajmniej teoretycznie) na zewnątrz wyłączam ją
(oczywiście tyczy się tylko tych donoszonych)

i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie

, jak Ty to zrobiłaś??
zła jestem, bo niczego nie mogę sobie zaplanowac, nawet tak prozaicznej rzeczy jak odpisanie wam na wiadomości. Grrrr.......
żeby wszystko poszło dobrze. Zresztą widzę, że dziewczyny już odpisywały i na pewno coś doradzą
do jutra 

Zacznę ją tak układać również w łóżeczku. Gdzieś (chyba w TV) słyszałam, żeby na początku nie zostawiać maluszków ułożonych na brzuszku, więc tego nie robiłam.
więc chętnie sprawdzę inne możliwości.
A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam