|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Dzięki dziewczyny za pomoc
![]() Cytat:
Teraz dowiedziałam się, że muszę zrobić potrzebne badania na własny koszt i nie potrzebuję skierowania. ![]() Damn...dobrze, że ciąża się☠już kończy bo nie cierpię tego biegania po lekarzach.
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gardło mnie boli
|
||
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie...
Młody waży 3 kg (coś mi mało, ale niech będzie), szyjki - brak, rozwarcie na jeden palec jak było. Stwierdzenie lekarza - możesz rodzić dziś, jutro i za 2 tygodnie. Jeśli nie urodzę do 20.08 !!!! mam dzwonić będziemy rodzić razem Po powrocie do domu idę do kibelka a tam całe majtasy we krwi... wystrachałam się. Dzwonie do gina, kazał się uspokoić, poleżeć. No i tez przyjechać jeszcze dziś na usg sprawdzić czy z dzidzią wsio ok. Ale Młody zaczął szaleć, krwawić przestałam (to po badaniu było) więc nigdzie nie jadę. A no i na papierze był kawałek czopu Wy też teraz macie po badaniu krwawienia? Potem Was nadrobię bo idę pobyć trochę z Małżonkiem
|
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dla młodego
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-02 o 17:05 |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie stękanie po 3 dniach! Bez zaparć co prawda, ale za to z napinaniem się chyba przez dobę. ![]() Edit: zginęła część postu. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-02 o 18:05 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Mi ostatnio brak czasu na kompa. Wczoraj cały dzień byliśmy poza domem - po powrocie padłam a dziś mieliśmy gości od rana. Poza tym pogoda mnie wykańcza - głowa mi pęka i mam podwyższone ciśnienie.
Norniczka ogromne gratulacje! Buziaki dla Was! Paula trzymam za mamę oraz by akcja u Ciebie szybko się rozkręciła.Soleika przykro mi, że do Twojego tż-ta nic nie dociera i jeszcze jego mama.... Porażka! W ciągu dnia rób wszystko by jak najwięcej zajmował się Fabim. natee super, że jesteście w domku ale przykro mi, że tyle musiałaś się wycierpieć - ważne, że wszystko skończyło się dobrze. bebe dobrze, że nie będziesz na darmo leżeć w szpitalu i że jak tylko coś się zacznie to możesz liczyć na męża. anna co tam u Ciebie? Pisałyście o wywoływaniu - u mnie w szpitalu wywołują 6-7 dni po terminie - nie czekają do skończenia 42tc. Poza tym nie pisałam Was ale mam paciorka - obym tylko zdążyła dostać antybiotyk w czasie porodu... I takie pytanko do mam w dwupaku mam: czy Wasze maluchy też mają swoje stałe pory aktywności? Bo moja tak ok 17 tak daje czadu, ze aż mam łzy w oczach. |
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się uśmiałam
![]() http://demotywatory.pl/3885965/Problemy-w-komunikacji |
|
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mi przeszło. potem leciutko poplamiłam brazowawym śluzem i już. nie panikuj tylko bo wsadzą cie do szpitala! :P
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko kładź ją jak najczęściej i nie tylko na sobie bo Mała ćwiczy wtedy też trzymanie główki
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie u lekarza...
rozwarcie po 2-tygodniowym leżeniu nadal na 2 cm, już nie biorę fenka, ale córcia waży już 4000 g (!!!) i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie ![]() lekarz zawołał małża do gabinetu i kazał mu pomóc żonie nakazując przytulanki ![]() Jestem delikatnie mówiąc W SZOKU ![]() Teraz nadrobię co u was |
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I oby sama akcja się rozkręciła bez wywoływania
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SOleika-z tym psem to przegięcie!!!! A dlaczego ja gdzieś tam czytałam, że masz się przenieśc do swojej mamy?? Czy mi się przewidziało? |
|
|
|
|
#3194 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Byłam dzis na ktg, mała szalała dziś niemiłosiernie, tętno skakało i skurczyki też były (w granicach 50-80). Znowu trafiłam na tego poj.banego lekarza - arogancki i niegrzeczny. Nie badał mnie i nawet nie przyjrzał się wykresowi z ktg tylko zaraz odpękał notatkę na karcie konsultacyjnej. Tak nabazgrał, że zapytałam się co tam napisał a on na to: to jest informacja nie dla pani tylko dla lekarza prowadzącego! Mam wszystkie oryginały z ktg i zawsze rozczytałam co tam jest napisane. Jedyne co na dzisiejszym napisał wyraźnie to: kontrola za 3 dni... Masakra jakaś z tym ginem. W poniedziałek wraca mój gin z urlopu, jak nie urodzę do tego czasu to pójdę na spokojnie do niego. ![]() Cytat:
![]() Współczuję kłótni z tz i przyszłą teściową... Co za ludzie Oby szybko wyjechała, bo z tego co pisałaś wszystkie problemy są przez nią - wtedy sytuacja wróci do normy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za wizytę!Krwawienie po badaniu to norma - u mnie też się zdarza. Cytat:
Moja do dziś miała stałe pory aktywności, tylko dzisiaj wyjątkowo szaleje non stop! ![]() Cytat:
Cytat:
, super wiadomości kochana!!!Gratuluję rozpoczętych tygodni i wizyt, które mogłam przeoczyć! |
|||||||
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() boję się właśnie trochę tego wywoływania... bo jak akcja sama się rozkręci to fajnie, a tak to obawiam się że będzie to długo trwało i poród nie będzie łatwy... |
|
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zamówiłam dziś konika z Fischer Price - tak go zachwalałyście, że dałam się skusić
. Zamówiłam różowego.
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy!
była u mnie połozna i wprowadziła rewolucję w wychowaniu i zajmowaniu sie dzieckiem. Napisze Wam co radziła a Wy prosze odnieście się do tego jak Wy postepujecie. Otóz połozna kazała mi po karmieniu odkładać dziecko do łóżeczka i gdy ono zacznie płakac/wyc itd mam nie reagować, poczekac az samo sie uspokoi, nasetpnie powinno albo zasnąc albo zacząć sie interesować okolicą. Co do karmienia to ma trwac az dziecko sie naje-czyli zacznie zasypiac i to moze trwac 5-10 minut(nie wiecej) Dziewczyny ile czasu Wy karmicie? mnie sie wydaje to krótko. No i jak z tym odkladaniem, powiem Wam szczerze ze teraz to robimy i sama siedze i rycze
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo kobiety naskrobałyście dzisiaj. Znaczy, że już większość mamuś ma ustalony tryb dnia i znajduje czas na wizaż.
U mnie jeszcze wariatków - przede wszystkim goście, dzisiaj były dwie tury, jeszcze czekamy na jedną "porcję". Była położna, zdjęła mi szwy - nielegalnie i po znajomości. Nielegalnie bo powinna to zrobić położna z przychodni do której ja należę, a po znajomości bo ona prowadziła nam sr ![]() Pooglądała małą, wszystko w porządku. Przyjdzie jeszcze raz, w następną sobotę. Idę się trochę ogarnąć i czekam na ostatnich gości dzisiaj. Wkurza mnie, że nie mam czasu na wizaż, ale Amelka mi to wynagradza ![]() Trzymajcie się Dziewczyny |
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco masakRa moja po spacerze wisi na cycu godzinę!! Apetytu nie man ostatnio jakoś. Muszę się zmuszać ,i stwierdziłam ze jestem gruba;!!!!
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
nawet na spacerach
|
|
#3200 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki
![]() My już po szczepieniu, Luśka była dzielna i płakała tylko przy wkłuciu a potem się uspokajała. Aż ją pielęgniarka pochwaliła ![]() Za to teraz nam koncerty odstawia, znaczy w łóżeczku tylko, bo na rączkach grzeczna, ehhh No i mała waży już 3670g, ładnie nadrabia W ciągu 3 tyg przybyło jej 900g, pediatra była z tego faktu bardzo zadowolona.Rozmawiałam też o ulewaniu i stwierdziła, że mała wręcz się przejada, o czym świadczy to ulewanie i taki ładny wzrost wagi (ale nie mówiła, że to źle )Czyli krótkie ssanie też może dziecku wystarczyć, bo moja tak średnio ssie jednego cyca koło 5 minut, a przy jednym karmieniu je z obu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też chrzcimy 16 września ![]() Cytat:
Cytat:
![]() żeby akcja szybko się rozwinęłaCytat:
Co do jedzenia - jak napisałam wyżej, moja ssie zwykle cyca koło 5 minut (przy jednym karmieniu je z obu cycków) i się najada. Nie zawsze przy tym zasypia, ale po około 5 minutach po prostu odsuwa się od cyca. A przybiera bardzo ładnie na wadze. Gdzieś też czytałam, że niektóre dzieci potrafią cyca opróżnić nawet w 2-3 minuty (zdarza to się rzadko, ale jednak) i że czas ssania jednego cycka nie powinien przekraczać 10 minut, bo po tym czasie dziecko już nie je tylko połyka powietrze
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odkładania, zobaczę czy wytrwam w tym, jednak matka zawsze inaczej do tego podhcodzi, nie moge patrzec jak mlody sie zanosi, teraz siedze i rycze dzięki---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3203 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wiktoria z praniem gówna dobrze Ci doradziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znalazłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dla-niemowlat Cytat:
Był u nas facet z kablówki a ja jak strzała wyleciałam z kibelka z zadartą do góry kiecą po telefon.... dobrze, że był odwrócony i nie widział mojego wariactwa... Cytat:
Piekłam sernik bo mój Małżonek go uwielbia... choć jak teściowie u nas byli to była zdziwiona i mówi do Męża: od kiedy Ty jesz sernik, jak ja robiłam to nie jadłeś.. Na co mój mąż: bo Twój jest suchy a ten rozpływa się w ustach. No, nie powiem było mi miło ale mina teściowej - bezcenna. Z papierówkami to bym kruche zrobiła, na to jabłuszka przesmażone z cynamonem, na górę piana z białek a na to potarła jeszcze odrobinę kruchego. To się chyba pleśniak fachowo nazywa ![]() Teraz poboluje mnie brzuch. Tak jak na miesiączkę... Najgorsze jest to, że mój gin idzie za tydzień znowu na urlop. Co prawda na tydzień ale wyjeżdża i to za granicę... Ja chcę już rodzić.... Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-02 o 18:16 |
||||||
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie tymi radami poloznej bym sobie tylek pottarla. |
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznę ją tak układać również w łóżeczku. Gdzieś (chyba w TV) słyszałam, żeby na początku nie zostawiać maluszków ułożonych na brzuszku, więc tego nie robiłam. Mama powtarza, że mam czekać, aż się jej odbije trzymając ją w pionie np. na ramieniu, a mi wysiada krzyż, więc chętnie sprawdzę inne możliwości. Mam nadzieję, że jakieś porady będą w "Języku Niemowląt". Koglus - o poduszce - klinie, albo podniesieniu materca już pomyślałam. Dzięki. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Takimi uśmiechami córcia raczy mnie nawet przez sen, więc u niej chyba jeszcze nie są świadome. Mnie też. Od kilku dni mam w gardle coś w rodzaju afty. Wiem, że to alergia na coś, co zjadłam, więc nie jest zaraźliwa, ale boli.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-02 o 18:43 |
||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Niestety nie dam rady Was nadrobić ![]() U nas wszystko dobrze, cieszę się obecnością mojej mamy Pogoda fajna, także korzystamy i chodzimy na spacerki Tż wziął jeszcze kilka dni urlopu i do pracy idzie dopiero w przyszły wtorek![]() Buziaki dla Was i Waszych maluszków I jeszcze pytanie do Mamci-dobrze pamiętam, że masz/używasz slow cookera? Okazało się, że mamy taki Planuję coś w tym ugotować, ale póki co nie mam pomysłu i będę musiała przeszukać net Ale coś mi się kojarzy że Ty (albo może inna mama z UK?) coś w tym gotowałaś, więc proszę o podpowiedzi i może przepisy
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie część porad Twojej położnej można zastosować u większego niemowlęcia, które płaczem próbuje coś wymusić, a noworodek nie wymusza, tylko sygnalizuje potrzeby - równeż potrzebę bliskości, więc ja zwiększam dystans, ale łagodnie. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Wolałabym poczekać jeszcze kilka dni i mieć cc. |
||
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Jeśli nie urodzę do 20.08 !!!! mam dzwonić będziemy rodzić razem
dla młodego
. I teraz się zastanawiam co ja takiego zjadłam,że on ma takie problemy
za mamę oraz by akcja u Ciebie szybko się rozkręciła.

i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie

Takimi uśmiechami córcia raczy mnie nawet przez sen, więc u niej chyba jeszcze nie są świadome.