|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Swoją drogą zależność włosy dziecka i łaskotanie żołądka ![]() Mam znajomego, który uczy w szkole pracowników socjalnych. I ma tam zajęcia z psychologii i właśnie jedne z nich są poświęcone przesądom w ciąży. Mówi, że dziewczyny uczące się w tej szkole naprawdę wierzą w te bzdury!! A szkoła jest w wawie a nie jakiejś pipidówce
|
|
|
|
|
#3392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My robimy obiad i jakiś deser. Tyle. Cytat:
Cytat:
![]() Małej pozwalam pokrzyczeć, ale jak zaczyna zanosić się płaczem, to ją utulam. Przecież może ją coś boleć albo może potrzebowac po prostu czułości. Cytat:
za przyrost wagi!No to Martynka też pięknie się uśmiecha, jednak to tylko kolejna minka Cytat:
Pumas, USG bioderek u nas zaleca się z 6 tygodniu |
|||||
|
|
|
#3393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
to moje musi mieć stópcie owłosione bo przecież siedzi głową w dół
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to w sumie nie ja, to moje dziecię, to ona się urodziła kudłata chociaż zgagi nie miałam. I na księżyc do tego patrzyłam! Cytat:
Osobne wybrałam po tym, jak zasięgnęłam na ten temat opinii z kilku źródeł i poczytałam. I tak na przykład mojej znajomej w szpitalu gdzie rodziła cały personel odradzał szczepionki skojarzone. Moja pediatra zasugerowała mi, że po nich jest zwiększone ryzyko wstrząsu neurologicznego. Poza tym dużo pojawia się opinii, że nawet przy osobnych dawkach kalendarz szczepień w pierwszym roku jest przesadzony i za bardzo bombarduje się ten mały organizm - a gdzie dopiero skojarzoną, gdzie podajesz mega bombę w jeden dzień. No i skojarzona ponoć zawiera więcej szkodliwych konserwantów i innych syfów. Kolejna sprawa - osobne szczepionki są stosowane od wielu lat i znane są ich długoterminowe skutki uboczne. Jeśli chodzi o skojarzone, są one używane od niedawna i nie wiadomo, czy za kilka lat nie okaże się, że coś tam jednak złego w dłuższym okresie czasu powodują. I nikt nie potrafił mi podać sensownego argumentu przemawiającego za skojarzonymi oprócz "ale szkoda tyle razy dziecko kłuć". To jak dla mnie jest żaden argument
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka dziś wychodzi!!!
![]() Cytat:
![]() Najlepsze życzonka dla Blani i Fabisia!!! |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I o co z tym oparzeniem chodzi? Kurcze, jakoś mało wyedukowana w kwestii przesądów jestem
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się ciężarna oparzy to dziecko będzie miało ślad
|
|
#3400 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na dobrą sprawę jesteś pod opieką lekarzy i masz świadomość, że niedługo przytulisz Agatkę! Trzymam za szybki rozwój akcji!Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego przesądu z księżycem też nie znam Ale coś słyszałam o tym że kobieta w ciąży nie powinna być chrzestną i nie powinna iść na pogrzeb Ale dlaczego
|
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziel się tym menu ![]() Cytat:
Dziś jechałam autem koleżanki mojej mamy nad jezioro i zaproponowała, żebym Małą włożyło do tyłu w gondoli, żeby jej było ciepło
|
||
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
byla polozna oczywiscie przyszla w momencie w ktorym zabralam sie za sprzatanie :P
chyba rosnie mi mala kluska :p mala wazy 3580 :P |
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie tak jak pisałam, wcześniej kupki były żółte. Dopiero teraz są zielone . Chociaż mój mąż jak zmieniał wczoraj pampka to mówił ,że kupka była żółta,ale następna znowu zielona.
No i jem to co jadłam od początku. Nic nowego nie wprowadziłam. Jedynie w sobote ponownie spróbowałam jabłka(wcześniej miał po nim zieloną kupke ale to było jakoś na 2 dzień od zjedzenia) i fasolki szparagowej. Ale reakcja po nich byłaby chyba wcześniej. Chociaż kurcze,przypomniało mi się,że przez ostatnie pare dni jadłam kiełbasę wędzoną(robioną przez mojego tate) - kurde może to jest przyczyna . . .
|
#3405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I co? Nie zdecydowałaś się na tą gondolę? Przecież chłodno dziś |
||
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do oklepywania, to wiem, ze nie powinno się otwartą dłonią |
||
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
No to małą obudziłam na karmienie, pojadła i... poszła spać dalej
![]() to się chyba na krótki spacer wybierzemy, bo psa trzeba wyprowadzić a coś się zaczyna chmurzyć
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zrobic lodeczke. To sie moze bardzo przydac pozniej przy nauce samodzielnego jedzenia, w SR mowili ze przy udlawieniu mozna zrobic taka "lodeczke" i uderzyc dosc mocno, nic sie nie stanie, a to czym dziecko sie zakrztusilo powinno latwo wyleciec. Mialam taka sytuacje jak Michal (jeden z pierwszych razy) jadl jablko, zakrztusil sie i nie mogl oddychac szybko go wzielam na kolana, nogami do mnie, glowa troche nizej, juz przed moimi kolanami, on na brzuchu i uderzalam w panice i ze lzami w oczach, bo juz mi sie wydawalo, ze siny jest, na szczescie dosc szybko sie udalo...
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia podziwiam Cię,za to że masz siłe iść na spacer z dzieckiem i psem. Ja bym chyba nie dała rady.
|
#3410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bo nie mamy jakiś wiekszych problemów. pierwsza wizyta trwała 2 h(mnóstwo papierów do uzupełnienia), druga 15 min, trzecia tez z ok.15 min.za pierwszym razem teściowa(przez tż)chciała jej wcisnąć napiwek, ale odmówiła
|
|
|
|
|
#3411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy elektroniczną wagę i ważę Mała tak, że wchodzę z nią, a potem sama i obliczam różnicę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za ulga po tych upalach!
|
|
#3413 | |||||
|
Zadomowienie
|
hey. ale mam dzisiaj dzien...ciśnienie maleńkie i wszysko mnie boli. piczka, nogi, kosci wszystko!!!! jestem już tak zmęczona tą ciążą ehh..ogolnie jakies tam skurczyki małe dzisiaj wyłapuje...ale czy z tego coś wyniknie? pewnie nie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super, że wody czyste! może cię ruszy po grzebaniu w szyjce! ![]() Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-08-03 o 15:08 |
|||||
|
|
|
#3414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja cios spac nie moze
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#3415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak jest w mojej przychodni, ale raczej tak samo, jak w pewnej takiej w mieście, gdzie dziecko otrzymało po jednym ukłuciu w nóżki i jedno w rączkę. Czyli razem trzy - to nie jest czasem ta sama dawka co 5w1? Ile razy ukłuli Lusię? Cytat:
![]() Cytat:
Nie, stwierdziłam, że lepiej, jak mama weźmie ją na kolana...
|
|||
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
ja po 14 dopiero wróciłam, bo lekarki w szpitalu miały operacje i coś tam jeszcze i musiałam 2h czekać na badanie i konsultację po KTG.... u mnie bez zmian....szyjka skrócona, ale jeszcze jest, główka nisko, ale jeszcze nie tam gdzie ma być....zero skurczy.... i Lila podobno waży ok 3600g, ale czy to prawda :confused :![]() jestem trochę załamana tym, że nic się nie dzieje....po prostu jakiś smutek mnie ogarnął....mam nadzieję, że weźmie mnie na ten weekend z nienacka ![]() :pr osi:jak nic się nie zmieni w poniedziałek znów kontrola.... idę się położyć, bo humor mi uleciał.... a propos rozmiaru biustu, ja teraz mam 75G....pomyślcie co to będzie dalej....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-08-03 o 15:14 |
|
|
|
#3417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a przyrostem wagi nie powinnaś się martwic, bo skoro zjada na raz 120ml(g??)to na pewno ładnie przybiera. Moja wczoraj z butli zjadła 60 ml w jednej turze i za godzinę taka samą porcję. Ja w tym czasie buszowałam po galerii... |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguś ,Lusia ma długie włoski. Tak jak mój Patryś .Powiedz,wycierają się jej już czy jeszcze nie?? Idzie burza
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sukienka... może tak odcinana pod biustem?? Albo luźniejsza - teraz bez paska albo z szerokim paskiem, a kiedyś z wąskim paseczkiem? I do tego żakiet, też ukryje brzuszek I duża torebka kopertowa w kontrastowym kolorze - odwróci uwagę od innych rzeczy I pamiętaj - buty i torebka w jednym kolorze to nie jest dobry pomysł Postarza takie zestawienie. Generalnie w wyborze sukienki postaw na wyeksponowanie biustu i nóg Szpilki bez palców też by fajnie wyglądały ![]() Trochę chaotycznie ale może coś Ci się przyda ![]() A u mnie właśnie zaczyna kropić deszczyk Ufff, jaka ulga
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś tz obiecał mnie zabrac do knajpy z okazji urodzin. Małej trzeba odciągnąć butle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

za jak najszybsze rozkręcenie akcji
Kiedyś myśleli, że jak dziecko ma włosy to łaskocze w żołądek i stąd zgaga 

Po pomidorowej bolał bo brzuś... Po malinach ma wysypkę, po jagodach to samo, po pierogach ruskich zrobił zieloną kupę to co ja mam jeść. Warzyw prawie żadnych, owoców też 
A też planuję na połowę września 

za przyrost wagi!
na zmianę z małżem co chwilę ją uspokajamy, bo odłożona od razu zanosi się płaczem