|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Ja wcale nie mam czasu na wizaz, ale musiałam zobaczyć, co u naszych mamuś. Wieczorem oczywiście mała się rozkręciła z płaczem i krzykiem. Teraz śpi i ja też zaraz się prześpię. Też już włączyłam mm, ale walczę o utrzymanie laktacji, chociaż przez leczenie brodawek już prawie się skończyła. Sądząc po ilości wypitego mm i czasie ssania, to na razie walczę skutecznie, ale bez rewelacji jeśli chodzi o ilość. Już nie mam ambicji karmienia wyłącznie piersią, więc nie rozpaczam z tego powodu. Cytat:
Cytat:
Czasem coś kupuję i czytam. Cytat:
Reszta też niezła. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Mi też coś takiego powiedzieli. Odpowiedziałam "zobaczymy". Tż zaczął się śmiać, że jak zwykle nie współpracuję, a położne spytały, czy jestem taka zawsze. Odpowiedział, że tak. Przyznaję, że mówił prawdę. Główka chyba faktycznie wyszła w najbliższym. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-03 o 00:36 |
|||||||||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
muminku super ze u Was wszystko w porzadku! zagladaj do nas czesciej!
moje dziecko od 4 szaleje a ja jestem nieprzytomna! |
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!!
I jak? Pełnia pomogła? Bo mnie nie ![]() Echhh, uparciuchy jedne z tych dzieci Wracam poczytać co u Was ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- No i zacytowałam kilka wypowiedzi i mi "zezarło" i nie opublikowało ![]() W każdym razie Soleilka, Pumas - gratulacje dla dzieciątek za pierwszy miesiąc ![]() ![]() za kolejne tygodnie (panie z 4 z przodu w liczbie tygodnie mogłyby już rodzić...) za wizyty
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec: Sukces, po wielu dniach bojów udało nam się pobrać mocz do badania!!!
Nasz sposób ostateczny i trochę drastyczny: polanie psiochy zimną wodą i dmuchanie, siurnęła aż miło po tych zabiegach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Muminku super, że się odezwałaś, my też walczymy z ulewaniem... No i udało mi się strzelić fotę, jak mała główkę podnosi i trzyma, to się chwalę A potrafi tą główkę tak utrzymać już naprawdę długo, i czasem podnosi jeszcze wyżej
|
|
#3275 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Wszystkie dziewczyny, które mają problem z teściami - współczuję Dziś za jakąś godzinę moja mama ma zabieg, tak więc trzymajcie kciuki ![]() Wybaczcie, że nie odpisuje na wszystko, ale powoli zbieram się do szpitala, może na sobotę i niedzielę tata dowiezie mi laptopa z netem, to wejdę na forum. Jakby coś się działo, to dam znać
|
|||
|
|
|
#3276 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się męczą z brzuszkami .A co do połogu,to ja nie miałam pojęcia ,że nie mogę dźwigać. Cytat:
Pięknie przybrała na wadze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Kochane, od 3 dni leci mi krew z nosa, co mam z tym zrobic???? Bo już nie mam cierpliwości
|
|
#3278 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brawo
|
||||||
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
hej robaczki
własnie karmię Małą lubię karmienie piersią, bo to rzeczywiscie wygoda, zadnego przygotowywania, podgrzewania, mycia i cholera wie czego jeszcze martwię sie tylko czy mała właściwie przybiera, wciaz wydaje mi sie drobna. Połozne jej nie ważą, musimy więc znów wynająć wagę. TZ po weekendzie wraca do pracy, boję się troszkę; teraz było cudownie, wszystko robilismy razem co to bedzie w tym tygodniu? TZ powiedział, ze juz zaplanował obiady na cały tydzień; to dobrze, na gotowanie pewnie bym czasu nie znalazła Soleilka czytałam o Twiom TZcie - potrząśnij nim Cytat:
parte mnie juz nie bolały i miałam ich zaledwie kilka ![]() gratki za 1 miesiąc |
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udaną próbę ![]() A malutka Łucja jest śliczna ![]() Cytat:
za mamę i Twój pobyt w szpitalu
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Lalunie
![]() Soleilka Pumas dla dzieciaczków za pierwszy miesiąc ![]() dla Lusi Paula za akcję i mamęNoc raczej udana choć kilka razy budził mnie ból brzucha. Oczywiście, śniły mi się pierdoły w stylu:Pani rodzi ale to pomijam milczeniem Termometr w słońcu pokazuje 40 st. a ja muszę do miasta jechać
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Czy któraś pojechała na porodówkę bo jak nie to
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy się obie do Wielkanocy bujały z brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
za mocz i dla córci rano mnie trochę po ćmiło jak na @ i byłoby na tyle Nad ranem się obudziłam i już spać nie mogłam pewnie znów mnie popołudniu zamuli
|
||||
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
W końcu Was nadrobiłam
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby szybko i sprawnie poszło sprzątanie ![]() Soleilka Współczuję sytuacji z TŻ i jego mamuśką. Oby Ci się wszystko ułożyło Muminku Super, że wszystko w porządku ![]() Phdwao Ile ludzi tyle opinii, ale myślę, że jako matka wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze Ciastek za telefon do sanepidu! i zdrówka dla TŻ.Ja byłam rano zrobić morfologie i mocz. Wizyta w poniedziałek. Nie mogę się doczekać, bo będę miała usg i dowiem się ile mała waży
|
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po wczorajszym - nic. Obudziłam się rano, nasikałam do pojemniczka, zawiozłam do analizy i dalej |
||
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! A ja dostalam skurczy wczoraj wieczorem znowu...i tak przez 2-3h potem sie uspokoiły...ja się wykończe z tym... dzisiaj mąż idzie na wieczór do pracy to pewnie mnie wtedy weźmie
![]() Pumas, Soleika gratuluję rozpoczętych miesięcy! Kiedy to będzie u nas?
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Widzę, że żadna na porodówkę się nie wybrała...
Ja dziś prawie nie spałam - do 4 rano brzuch mnie bolał ciągle jak na @ i mała jak nigdy była bardzo aktywna w nocy. Paula trzymam za Ciebie i mamę ![]() Pumcia, Soleika gratulacje dla dzieciaczków - ten czas tak szybko leci.... Agunia Lusia jest słodziutka i jaka zdolna a pomysł na pobranie moczu niezły ![]() Muminku super, że się odezwałaś i u Was jest w miarę spokojnie Buziaki dla całej rodzinki!
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana
Co prawda jestem od 6 na nogach, ale dopiero TZ wyszedl do pracy i sie dorwalam do laptopa ![]() Czekaja mnie dzisiaj porzadki, bedziemy miec gosci. Kompletnie nie mam sil. Brzuch jak kamien, oczy mi sie zamykaja (Michal wstal o 6)... Oby ten dzien skonczyl sie jak najszybciej. A pozniej moje pierwsze KTG w tej ciazy
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
wyobraźcie sobie, że witam się z Wami w dzień mojego TP ![]() nie myślałam, że dotrwam tej chwili....byłam pewna, że urodzę wcześniej... a tu porodu ani widu, ani słychu ![]() na 11 idę na wizytę, zobaczymy co tam się dzieje w środku, ale muszę wyznać, że 2 czy 3 dzień dziecko okropnie wieczorami napiera na szyjkę....może daje to jakiś efekt ![]() a w ogóle to jak o 20 zacznie hulać, to wczoraj jej zeszło do 1 w nocy-okropnie się wierci....chyba też już chce wyjść ![]() gratulacje dla Blaneczki i Fabiego ![]() ![]() klask i:Lusia jest przesłodziachna ![]()
|
#3290 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!
|
|||
|
|
|
#3291 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to takie męczące...Cytat:
Cytat:
![]() Ja nawet nie mam siły łepetynki iść umyć A leje się ze mnie pot strumieniami, oblewa mnie jakbym menopauzę miała a nie w ciąży była...
|
|||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja nie wieM kiedy was nadrobie masakra nie mam na nic czasu!! Na spacerach śpi a w domu jej się juz nie chce a fakt nie płacze ale trzeba jej uwagę poświęcać . Tz w pracy a ja cały dzień zajmuje się dzieckiem. Właśnie miała xzkawke zmarzla.. Dziewczyny jak jest 20 stopni i zero slonca to nie będzie za gorąco w bodach na krótki rękaw i na to śpiochy welurowe? Ona jak marznie ma często czkawkę.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-08-03 o 09:59 |
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w taka pogode bym pewna dala bodziaka z krotkim i cienka bluzke, taka jak bodziak. W sumie to zalezy. W kazdym razie ja na pewno bede sie starala ubierac cieniutko, tak jak starszego i juz na dworze dodawac jakas warstwe jesli mu bedzie zimno
|
|
#3294 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane,
Dzisiejsza noc minęła spokojnie, tylko 2 razy wstałam na siku. O 4:20 budziłam męża do pracy i już od tej pory byłam wyspana, oczywiście zmusiłam się do zaśnięcia i spałam do 7:20, ale wtedy już wstałam, bo o 8:00 jest śniadanie (wg. diety). Wczoraj byliśmy na zakupach z tż i jak mnie zaczęły skurcze brać to myślałam, że zemdleję - nie mogłam ustać, nie było gdzie usiąść - myślałam, że będę rodzić! Nie mogłam już się skupić na liście zakupów i musiałam wyjść. W samochodzie klimę włączyliśmy na max, lekko rozłożyłam fotel i czekałam aż skurcze się uspokoją. Odpuściły po 20 min... I potem łapały lekkie. W domu wzięłam chłodny prysznic i całkowicie przeszły. Mąż już się cieszył, że w nocy urodzę a tu nic . Powiem Wam szczerze, że liczyłam na tą pełnię... Tymczasem w środę mam termin porodu. Ciekawe czy moje maleństwo się zdecyduje .Cytat:
dla Lusi!Cytat:
! Znaczy, że coś się dzieje! ![]() Cytat:
![]() Odzywaj się jak znajdziesz czas Cytat:
.Załóż zeszyt i zapisuj te cenne rady - będzie z czego się pośmiać Cytat:
gratulacje dla Fabiego!Dziękuję, że pomyślałaś o słodkich mamach ![]() Cytat:
![]() Masz piękne dziecię, kochana! I jaka ona silna! ![]() Cytat:
za mamę!Cytat:
za ktg i siłę na dzisiejszy dzień!Cytat:
za wizytę i żeby się już zaczęło!Ja mam 5 dni do tp, a już chodzę sfrustrowana... Oby się coś ruszyło |
|||||||||
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
parę dni się nie udzielałam, bo nie miałam nastroju do pisania... juz 6 dzień po terminie i cisza w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....W przyszłym tygodniu mam ustalony termin do szpitala na wywołanie, strasznie sie tego boję, chciałabym rodzić normalnie ale niestety chwilowo sie na nic nie zapowiada trzymam kciuki za pozostałe 'terminowe' dziewczyny , może u Was sie cos ruszy
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
oby obyło się bez wywołania
|
||
|
|
|
#3297 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam siły na nic. A cała mokra jestem :/ Uważaj z tym planowaniem - ja ostatnio jak zaplanowałam odwiedziny u koleżanek to wylądowałam w szpitalu na 9 dni Tobie nie życzę i obyś lepiej planowała niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
Pomysł z zeszytem bdb Ja gdybym słuchała rad wszystkich w koło to: nie kupiłabym wózka 3w1 bo to bez sensu - wystarczy spacerówka taka rozkładająca się bardziej na leżąco (i nikogo nie przekonuje, że fotelik do auta potrzebny - najwyżej nie będziecie jeździć daleko ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Masz jeszcze parę dni więc może się uda Wierzę w to |
||||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
spie na stojaco...
oczekuje na plozna... Moja Amelcia konczy dzis 2 tygodnie ![]() i wieczorem przylatuje moja mama
|
|
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie, radzących dookoła macie fajnych
![]() U mnie tylko słyszę od mamy - nie siedź w przeciągu ![]() Reszta się nie wtrąca a teściowie wcale. Chyba, że mi mąż nie mówi bo mieszkają nad morzem, my na śląsku... Pomysł z brakiem fotelika - bomba Soleilka i inne spisujcie te rady i wydajcie pełną humoru książkę dla ciężarnych w ramach poradnika - jak nie postępować z dzieckiem ![]() Dojrzałam i zbieram się do miasta, po powrocie się odezwę, ufff, słońce zaszło, może nie będzie tak źle... ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
dla Amelci i fajnie, że mamcia będzie z Wami |
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny temat przewijał się już pewnie wiele razy. Ale powiedzcie mi czy zielona kupa jest normalna?? Patryś robi taką od 3 dni .
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

Teraz śpi i ja też zaraz się prześpię. Też już włączyłam mm, ale walczę o utrzymanie laktacji, chociaż przez leczenie brodawek już prawie się skończyła. Sądząc po ilości wypitego mm i czasie ssania, to na razie walczę skutecznie, ale bez rewelacji jeśli chodzi o ilość. Już nie mam ambicji karmienia wyłącznie piersią, więc nie rozpaczam z tego powodu.
A ty to chyba owłosione całe urodzisz
(

A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam
Przyznaję, że mówił prawdę. 

za wizyty 

i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie

klask i: