Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 12:45   #2551
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Kolina gdzies jest? Wracaj juz
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:08   #2552
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Zatęskniłam za Wami w szczególności wczoraj, jak odbierałam przyjaciółkę z jej nowonarodzoną córeczką ze szpitala, tego samego, w którym urodziła się Hania i chyba to jakoś mnie zmobilizowało, żeby sie odezwać.

Tak na marginesie, Brumku Inflancka wygląda niesamowicie po remoncie, znaczy oddział poporodowy. Pokoje trzyosobowe z łazienką, a nie jedna łazienka na całe piętro. Normalnie, aż chce się rodzić

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No wreszcie! kilka razy już o Ciebie pytałam
miło, że ktoś o mnie pamięta

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kogo ja widzę

Fajnie, że Hania zdrowa itp
A czemu tak rzadko wpadasz?

I miło że pamiętasz o moim upałowym zboczeniu Choć od kiedy jest Tymcio wolę jak nie przekracza 28 stopni, bo z niego ciurkiem pot leci i potówki się robią. Mimo, że lata w samej pieluszce

1 września!!!
Pasuje?
tak to ja
1. na początku wypadłam, bo nie nadążałam, potem było ciężko się wbić, a potem miałam na głowie dwie bestyje, bo Majka miała wycinanego migdałka i drenaż uszu (musieliśmy szybko interweniować, bo zmiany w uszach mogły być nieodwracalne) w związku z czym siedziała przed i po zabiegu w domu. Trzy tygodnie lipcowe spędziliśmy nad morzem u teściów (tak wytrzymałam 3 tygodnie i było całkiem miło ) na szczęście przez tydzień mieliśmy pogodę i plażowaliśmy się ile się dało. Hania uwielbia morze i piasek.

2. biedny Tymcio

3. my z Hanią chętnie się na zlot stawimy. Są już znane jakieś szczegóły?

dziubek współczuję przeżyć

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-08-03 o 13:10
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:16   #2553
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marinko a na jak długo idziemy? bo wiesz Maks śpi 2 razy i ciężko mi się tak wstrzelić żeby mi nie mruczał za bardzo, a cyca na basenie nie wyciągnę ... da się tam na basenie jakiś parasol rozłożyć ?

a co robicie tak pod wieczór? może przyjechalibyśmy z Maksem na rynek rowerkiem to pochodziły by sobie dzieciaczki koło fontanny co? macie jakies plany?
To ja się dotosuję do Was z godziną można rozłożyć parasol i wózki normalnie jezdziły, koce itp. Normalnie Ibiza myśmy byli krótko ost - jakąś godzinę ponad lekko. Wiadomo jak z
dzieckiem.

A cenowo to dzieciaki do 3 lat za free wchodzą.
A dla dużych i dorosłych 10 zł za cały dzień.
Kurczę, dziś akurat mamy jechać ok 18 z M. do jego brata, dzwonił bo się chce altaną pochwalić

Ha ha ale świetne zdjęcie, Maksiu zwala zboże
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-08-03 o 13:21
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:45   #2554
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko to może przyjedziesz do mnie przed południem, ja ugotuję jakąś zupkę, dzieciaki zjedzą i pojedziemy co? wezmę parasol koc i jazda nad wodę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:54   #2555
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny jaką temp wody w basenie na dworze macie? dzisiaj było tylko 26, to chyba za mało...po Saren nie było widać ze jej zimno, pół godziny posiedziała, ale ja się dygam że się przeziębi.

Just Pi to teraz się wbijaj i zostań z nami.

Alibany a jak sytułejszyn u Ciebie? nie pokazujesz się.

Brunetka
- no właśnie- na mieście chyba też zje? słoik weźmiesz.

Jak mi się nic nie chce- jak zwykle zresztą, żadna nowość.

Słoneczko dobra fota

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-08-03 o 13:56
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:57   #2556
iustyna1
Wtajemniczenie

Zuza znowu nie chce spać w dzień. Chyba możemy się pożegnać z dziennymi drzemkami . Kuba też szybko przestał spać w dzień.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-03, 14:05   #2557
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuza znowu nie chce spać w dzień. Chyba możemy się pożegnać z dziennymi drzemkami . Kuba też szybko przestał spać w dzień.

nieźle a marudzi przy tym, nie jest śpiąca?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 14:07   #2558
isiaok
Rozeznanie

Witam!
znowu nie miałam internetu pare dni

jakie piekne zdjecia ze spotkań!!!!!!!!!!!!

Nadrobiłam i teraz bede sie wbijac pare dni
U Nas wszystko dobrze, zwiekszyłam sobie godziny pracy,Ewcia szalee rozwojowo

Ewa zrobiła 1go sierpnia 3 kroki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!I teraz codziennie stawia pare kroczków:love :

Telik 12go robimy przyjecie naszego roczniaka wiec zoo odpada
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:25   #2559
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nieźle a marudzi przy tym, nie jest śpiąca?
Trochę ziewa, ale co próbuje ją położyć to się wyglupia i śmieje. Marudzi normalnie . Tylko od 17.30 do położenia na noc ma kryzys. Ostatnio się udało i bez spania w dzień spala od 20.00 do 7.00 (kilka razy się budziła na marudzenie... )

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

cały dzień pada
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-03, 14:31   #2560
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Pokażę Wam nasz budujący się domek:
wow ale szybko rosnie - jak grzyby po deszczu

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecajace smarta
Powiedzie czy to ten model
http://allegro.pl/smart-trike-rowere...528241419.html
ja kupilam ten model bratankowi - polecam, jesli chcesz tansza alternatywe, niewiele rozni sie od najnowszego modelu

Cytat:
a to mój mały rolnik, pomaga babci ....
wow - gospodarz rosnie jak nic
Witam sie i spadam, mam zly humor dzien i wogole - dobijcie mnie
Dla naszych roczniakow sto latek kochani

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:57   #2561
agawoo
Zakorzenienie

Cześć Rozpływam się

Sto lat dla dzisiejszych roczniaków

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aha chciałam zapytać czy któaś z Was zamawiała do wykonania na allegro u jakiegoś optyka kompletne okulary z oprawkami? bo dostałam receptę od okulisty jak miałam badania do pracy i w sumie mam słabe 0,25 i 0,5 minusy ale siedze cały dzień przy kompie i antyrefleksy dają duży komfort - kolega ma poodobne do tych moich - i o niebo lepiej się pracuje w okularach przy kompie oczy się nie męczą.

i chciałam zamówić oprawki i szkła na allegro bo wychodza ok 150zł taniej niż u naszych optyków w mielcu, na samych oprawkach głównie mi zależy bo ich ceny powalają a mierzyłam sporo i mam kilka upatrzonych marek, te same są na allegro nawet 150zł tańsze niż u optyka te same modele - wiem jaki mam rozmiar więc luzik, powinny pasować bez mierzenia,

polecacie jakichś optyków z allegro? interesują mnie soczewki z tworzywa nie szklane.
dla Julci za smoka

Ja z all okularów nigdy nie zmawiałam, tylko soczewki Więc nie pomoge ....

Ale fakt, okulary z oprawkami u optyka stacjonarnego drogo wychodzą
Cytat:
Słodki

Tak mniej więcej nadrobiłam, ale spać mi się chce ... bo nocka była taka sobie

Aha - przyszły kulki z allegro Większe i solidniejsze mi się wydają niż te z Tesco
Nie chciało mi się już baseniku rozkładać, to wsypałam część do wanienki i Amelka sie chwilę bawiła (jeszcze nie umie siedzieć, więc wpadała pod kulki).

A potem wrzucilam je do dużej wanny, nalałam wody i się wypluskałyśmy Ja miałam chyba więcej radochy niż Amelka

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-08-03 o 15:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:29   #2562
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
help!
Jak oduczyć Lenę gryzienia, ja czasem nie zdążę i niestety gryzie Lilę, dziś już 3 raz...
Ma któraś jakiś pomysł?
Stary 2012-08-03, 15:42   #2563
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marinko to może przyjedziesz do mnie przed południem, ja ugotuję jakąś zupkę, dzieciaki zjedzą i pojedziemy co? wezmę parasol koc i jazda nad wodę
Ok
super pomysł!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-08-03, 16:00   #2564
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marina mam wrażenie że to ty w tym avatarku jestes ... przyznaj się

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 16:04   #2565
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Exclamation Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dziewczyny polecicie jakiś kubek który faktycznie niekapie
mamy Nuka, Lovi, Nuby, TT i wszystkie kapią codziennie muszę pościel zmieniać bo młody całe łóżeczko polewa a pije soki wiśniowe i plamy nie chcą schodzić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 17:41   #2566
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mamy Nuka, Lovi, Nuby, TT i wszystkie kapią codziennie muszę pościel zmieniać bo młody całe łóżeczko polewa a pije soki wiśniowe i plamy nie chcą schodzić
Aventu tez kapie...jak jakis znajdziesz to daj cynk bo mamy wiecznie zalany wozek
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:44   #2567
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Aventu tez kapie...jak jakis znajdziesz to daj cynk bo mamy wiecznie zalany wozek
wyobraź sobie że ja mam biały wózek a B ost multiwitaminą polał
Stary 2012-08-03, 17:46   #2568
iustyna1
Wtajemniczenie

Blondynka ja mam taki z TT i mi z niego nie kapie :
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...44600476-.html
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-03, 18:43   #2569
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek e nieeee nie pierwszego mamy wesele. Kurcze może jakaś sierpniowa niedziela? u mnie wchodzi tylko niedziela w rachubę, bo mój tż wtedy wolny, sama do wawy nie pojadę...
Mi nie za bardzo sierpień pasuje, chyba że ostatni weekend No i jest jeszcze 2 września

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek szczególnie do Ciebie ale też dla pozostałych dziewczyn :

dziś przeżyliśmy koszmar, od 4 rano mały 4 razy nam się dusił śliną masakra , po uderzaniu w plecy po dłuższej chwili łapał oddech ale wymiotował śliną, płakał potem strasznie
dodatkowo jest słaby i śpiący nie wiem czy przez wczesną pobudkę czy przez dolegliwości
byliśmy z nim u lekarza, osłuchowo wszystko czyste, dla świętego spokoju zrobilismy mu rtg klatki piersiowej czy nie daj boże nie połknął kamyka wczoraj na placu zabaw i czy nie wpadł gdzieś do dróg oddechowych

na szczęście rtg nic nie wykazało
i tak z lekarką przypuszczamy ,że to przez zeby
musi produkować dużo śliny żeby rozmiękczyć dziąsła a potem nie daje rady tego co mu się zbiera połknąć i stąd to duszenie nagle "bez powodu"

piszę to bo doczytałam,że zdarza się coś podobnego innym dzieciaczkom i może to Was trochę uspokoi

ja jeszcze nie doszłam do siebie z nerwów
Rany, Dziubku, to straszne, co przeżyłaś. Współczuję, bo wiem, co się w takiej chwili czuje
To by się nawet zgadzało, bo przecież u nas też ząbki wyłażą i śliny całe mnóstwo. A długie były te chwili że nie oddychał? Bo u Tymka długie
Jak się czuje teraz? Przeszła ta ospałość? Już dobrze?

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
1. Tak na marginesie, Brumku Inflancka wygląda niesamowicie po remoncie, znaczy oddział poporodowy. Pokoje trzyosobowe z łazienką, a nie jedna łazienka na całe piętro. Normalnie, aż chce się rodzić

2. na początku wypadłam, bo nie nadążałam, potem było ciężko się wbić, a potem miałam na głowie dwie bestyje, bo Majka miała wycinanego migdałka i drenaż uszu (musieliśmy szybko interweniować, bo zmiany w uszach mogły być nieodwracalne) w związku z czym siedziała przed i po zabiegu w domu. Trzy tygodnie lipcowe spędziliśmy nad morzem u teściów (tak wytrzymałam 3 tygodnie i było całkiem miło ) na szczęście przez tydzień mieliśmy pogodę i plażowaliśmy się ile się dało. Hania uwielbia morze i piasek.
1. Ciekawa jestem bardzo jak to wygląda NIe ma rady, trzeba brać się do roboty i przekonać na własnej skórze

2. No to może teraz nie wypadaj już, co?
A Maja pewnie się porządnie wycierpiała, co?

Cytat:
Ale fota fajna

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ten nasz Avent nie cieknie wcale. Ale to nie niekapek z ustnikiem, a bidon ze słomką.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
help!
Jak oduczyć Lenę gryzienia, ja czasem nie zdążę i niestety gryzie Lilę, dziś już 3 raz...
Ma któraś jakiś pomysł?
Nie pomogę, ale cieszę się że zajrzałaś

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ewa zrobiła 1go sierpnia 3 kroki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!I teraz codziennie stawia pare kroczków
Ale czad
Stary 2012-08-03, 19:10   #2570
alibany
Rozeznanie

Patik pytasz o sytacje z domniemaną praca?? czy ogólnie? Z praća na razie cisza ( z każdym kolejnym dniem wątpię, że zadzwonią, ale w głębi jeszcze cierpliwie czekam, bo nie powiedziano mi konkretnie w jakim czasie zadzw. tylko, że po powrocie szefostwa na początku sierpnia) A nie odzywam się bo w dzień moje dziecko nienawidzi mamusi siedzącej przy komputerze, więc czytam po łebkach a nie mam możliwości odpisac każdej z Was i tak wybijam się z rytmu.

dziubku współczuję przeżyć!!! To musi być coś okropnego..... Może i u brumiątka ten sam powód, skoro dzieci wymitoowały/odkrztuszały śliną.Całe szczęście moja od początku mało się ślini i chyba nie groźne nam takie sytuacje...oby i u Was wszytskich już nie miały miejsca!!!!

A my wczoraj zaliczyłysmy debiut plażowania nad jeziorem Moje dziecko oszalało...... w wodzie czuje sie jak rybka, nie chciała wychodzic, pływała dumna w kółku, chichrała się, na plaży za to wszystko co było w zasięgu jej ręki było JEJ! wbiegała na czyjeś koce, zabierała ludziom buty, wszelkie zabawki wiaderka kółka, piłki, niszczyła dzieciom budowle z piasku, wchodziła do każdej wykopanej dziury!!! Nie miałam juz pod koniec pobytu sił za nia biegac. ALe żeby nie było tak miło,
dzis zmagamy sie z biegunką. najprawdopodobniej to wirus, bo koleżanek dzieci, które były u mnie w zeszłą sobotę, też sie aktualnie z tym borykają jeden z chłopczyków goraczkuje przy tym, więc czekam kiedy u nas gorączka się pojawi!!!!

Poniżej moja plażowiczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zm1.jpg (104,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zm4.jpg (112,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zm3.jpg (141,4 KB, 52 załadowań)
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:31   #2571
patik87
Zakorzenienie

Alibany ale jestes chuda, a Ala na drugim zdjeciu minę ma jak żul z kiepem w ustach
Może jeszcze zadzwonią
Stary 2012-08-03, 19:39   #2572
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Alibany ale jestes chuda, a Ala na drugim zdjeciu minę ma jak żul z kiepem w ustach
Może jeszcze zadzwonią
No jestem suchar jakich mało...źle się czuję w takiej "skórze"...
dzięki
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:54   #2573
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hejo

jedna strona za cały dzień???

trzy razy odświeżałam wizaż bo myślałam że mi się coś zawiesiło że mam tylko jedną stronę od wczoraj.

u nas dziś ukrop - po tyłku mi się lało ciurkiem cały dzień...

masakra

Julia już śpi, grZecznie poszłą spać po 20 zaraz.

Cytat:
Sara wogóle nie chce mi jeść świeżych warzyw. Pomiodorów czy ogórków.
u nas też podobnie, nie lubi świeżych a pomidor to zło
ogórka poskubie ale bez szału - woli gotowane warzywa generalnie.

Cytat:
jaki słodziak - rośnie mały gospodarz

Cytat:
dziś przeżyliśmy koszmar, od 4 rano mały 4 razy nam się dusił śliną masakra , po uderzaniu w plecy po dłuższej chwili łapał oddech ale wymiotował śliną, płakał potem strasznie
dodatkowo jest słaby i śpiący nie wiem czy przez wczesną pobudkę czy przez dolegliwości
straszne chwile przeżyliscie, współczuje... oby się już nie powtórzyło..
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
No jestem suchar jakich mało...źle się czuję w takiej "skórze"...
dzięki
ale chudzinka z Ciebie a zdjęcia piękne

Maksio - LiLa - najlepsze życzenia roczniaczki nasze

ja się pochwalę że Jula od wczoraj robi po kilka kroczków sama - dziś zrobiła 4 najwięcej - a jaką ma radochę

ona jest okropnie ostrożna i kurczowo się czegoś łapie, za chiny boi się puścić bo jakby była odwazniejsza to już dawno by sama chodziła.

powoli nabiera odwagi ale baardzo powoli.

jak się puści to zwykle postoi chwilę i siada na dupkę - ale czasm zaczyna próbować sama podejść gdzies na nogach - np. do naszego łóżka jak stoi przy swoim łóżeczku a jest jakiś metr - próbuje kroczkami pokonywać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:32   #2574
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
jest podział na męskie i damskie
o te http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...tive-girl/id/3

tylko nigdzie nie ma już tych dużych paczek
dzięki byłam w innym rossie, była jedna paczka, różowych, ale pieniędzy mi przy kasie zabrakło

KoleżankiWizażanki prosze napiszcie jak sie robi krupnik

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:41   #2575
Marina1
Zakorzenienie

Carmel

Ja robię tak: ( dziś miałam i wcz. )

Do wody włoszczyzna, ziemiaki w kostkę, ew. 2 skrzydełka, kaszę jęczmienną opłukaną, 2 l. laurowe, kilka ziarenek ang,. sól, pieprz, deko vegety. Gotuję 1,5 h jakieś. Marchew ścieram na tarce jeszcze z tej włoszczyzny.
I tyle.
Ogólnie to pierwszy raz robiłam z tego przepisu http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/krupnik
Stary 2012-08-03, 20:42   #2576
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmelka no normalnie gotujesz wywar na jakimś mięsku, dajesz marchewk, selera, pietruszke, pora i ziemniaki, ja zazwyczaj daję jakieś skrzydełka na wywar, no jak to się ugotuje to wsypujesz kasze jęczmienną (na oko) i mieszasz, ja jeszcze ścieram trochę marchewki dla koloru i dorzucam pod koniec no i natkę pietruszki. Wsioo

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:46   #2577
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pokażę Wam nasz budujący się domek:
no.... to jeszcze tydzień i się wprowadzacie. a tak serio to szybko idzie, ale tak jak Telik mówiła zawsze są jakies opóźnienia.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hejka

My już jesteśmy spakowani, i o jakiejś 4:30 rano ruszamy w drogę
Trzymajcie kciuki obyśmy dojechali cali do Gniezna, a potem do iustynki
no to szerokiej drogi
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Patryk boi się odkurzacza i w ogóle nie lubi urządzeń AGD ZA to nie boi się koni, krów, psów, kotów (itd), co jest problemem, bo w parku chce zaczepiać nawet te największe psy Dzis jeden przed nim się chował pewnie za ta delikatność
no widzisz jakie te dzieciaki są różne - u nas Emil z kolei cieszy się jak wyciągam odkurzacz (odkurzam 3 razy w tygodniu więc chłopak przywykł), ale materac wbudowaną pompką przyprawia go o płacz. a poza gołębiami żadne zwierzątka go nie interesują

Cytat:

ona jest okropnie ostrożna i kurczowo się czegoś łapie, za chiny boi się puścić bo jakby była odwazniejsza to już dawno by sama chodziła.

powoli nabiera odwagi ale baardzo powoli.

jak się puści to zwykle postoi chwilę i siada na dupkę - ale czasm zaczyna próbować sama podejść gdzies na nogach - np. do naszego łóżka jak stoi przy swoim łóżeczku a jest jakiś metr - próbuje kroczkami pokonywać
no widzisz , a Emil to zło. upadnie, uderzy się i dalej idzie w to samo miejsce. wczoraj z łazienki zmienił trasę kursu (normalnie idzie do naszej sypialni), i poszedł w stronę schodów i zaczął się na nie wspinac. po raz pierwszy. i wiecie co, wspiął się bez żadnego potkniecia. normalnie wmurowało mnie. a szybki był
na spacerach za rękę nie. on sam a ja za nim ganiam

Dziś byliśmy w Ikei - Emil najpierw odkrył frajdę ze schodów ruchomych, a potem latał po całym Showroom jak po własnym mieszkaniu (niestety w odwrotnym kierunku niż kierunek przez nas obrany). zaczepiał ludzi,przesuwał krzesła, uciekał od nas. po czym po pół godzinie wpadł w zły humor. zrobilismy przerwę i poszliśmy na kulki miesne i wróciliśmy do punktu wyjścia czyli wyjącego Emila.
W końcu go uśpiłam i mogliśmy kontynuować zakupy. chyba juz go nie zabiorę więcej ze sobą do Ikei. Też macie takie problemy z dzieciakami na zakupach?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 20:55   #2578
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
W końcu go uśpiłam i mogliśmy kontynuować zakupy. chyba juz go nie zabiorę więcej ze sobą do Ikei. Też macie takie problemy z dzieciakami na zakupach?
toz to aniol! dal sie uspic na zakupach i to jeszcze w tlocznej IKEI!
U moich dzieci zupelnie niemozliwe, chocby nie wiem jak byly zmeczon
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:03   #2579
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A my wczoraj zaliczyłysmy debiut plażowania nad jeziorem Moje dziecko oszalało...... w wodzie czuje sie jak rybka, nie chciała wychodzic, pływała dumna w kółku, chichrała się, na plaży za to wszystko co było w zasięgu jej ręki było JEJ! wbiegała na czyjeś koce, zabierała ludziom buty, wszelkie zabawki wiaderka kółka, piłki, niszczyła dzieciom budowle z piasku, wchodziła do każdej wykopanej dziury!!! Nie miałam juz pod koniec pobytu sił za nia biegac. ALe żeby nie było tak miło,
dzis zmagamy sie z biegunką. najprawdopodobniej to wirus, bo koleżanek dzieci, które były u mnie w zeszłą sobotę, też sie aktualnie z tym borykają jeden z chłopczyków goraczkuje przy tym, więc czekam kiedy u nas gorączka się pojawi!!!!

Poniżej moja plażowiczka
Bardzo lubię Twoje zdjęcia. Jakiś fajny aparat chyba macie, co?
Aluś cudna - królowa plaży Ty chudzielec faktycznie jakich mało, ale tez śliczny
A ta biegunka to może od sinic w wodzie? Albo E.coli?

Cytat:
1. u nas też podobnie, nie lubi świeżych a pomidor to zło

2. ja się pochwalę że Jula od wczoraj robi po kilka kroczków sama - dziś zrobiła 4 najwięcej - a jaką ma radochę
1. A moje dziecko za surowego pomidora gotowe zabić
2.
To tylko patrzeć, jak popędzi!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy w Ikei - Emil najpierw odkrył frajdę ze schodów ruchomych, a potem latał po całym Showroom jak po własnym mieszkaniu (niestety w odwrotnym kierunku niż kierunek przez nas obrany). zaczepiał ludzi,przesuwał krzesła, uciekał od nas. po czym po pół godzinie wpadł w zły humor. zrobilismy przerwę i poszliśmy na kulki miesne i wróciliśmy do punktu wyjścia czyli wyjącego Emila.
My nie
Tymek zaprawiony w zakupowych bojach, a w Ikei szczególnie

Smutne wieści - teściowa właśnie wróciła do szpitala Strasznych boleści dostała.
Stary 2012-08-03, 21:03   #2580
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dzięki byłam w innym rossie, była jedna paczka, różowych, ale pieniędzy mi przy kasie zabrakło

KoleżankiWizażanki prosze napiszcie jak sie robi krupnik
ja też gotuje skrzydełka dodaje lubczyk świeży lub mrożony.Włoszczyznę ścieram na tarce dodaje ziemniaki, kalafior, kapuste,fasolke zależy co akurat mam.Później kasze.Czasami zaciagam mąką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości