|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Tak, czy owak![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3512 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kremowej pasuje wiele kolorów, więc na pewno znajdziesz coś odpowiedniego. Cytat:
a potem nie mogła rozdzielić. W niektórych pajacach i śpiochach 56 też jej się to udawało, ale nie od razu i nie we wszystkich. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
No i też staram się obudzić śpiocha przed jedzeniem nawet czekając na płacz, bo jak śpi, to butla ją zalewa i później mi ulewa. Z piersią na szczęście jest lepiej, bo szybko zasypia, ale u mnie bez porządnego ssania wypłynie niewiele. Cytat:
Wymioty też dzisiaj były, ale mało i po tak ciężkim dniu mnie nie dziwią. Mam nadzieję, że jutro już będzie dobrze. Cytat:
---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Młodaj - zdążyłam przeczytać, że zostałaś mamą - gratuluję! Nie dam rady nadrobić reszty. Zasypiam, więc przepię się chociaż godzinkę przed kolejnym karmieniem. ![]() ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Schodzi po porodzie, ale mi na to zapisała maść/krem przygotowywany w aptece. Możesz oliwkować lub smarować balsamem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-04 o 11:14 |
|||||||||
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej My nie śpimy od czwartej
mals teraz nsjedzons przysypia na cycu wiec może pójdzie spać miała bym czas posprzątać i wyprostować włosy Glowa mi zaraz peknie ![]() Muszę was nadrobić wkoncu chociaż trochę bo aż wstyd
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() łopatka lewa mnie boli z tego badziewnego łóżka. Czekam na zastrzyk ![]() Ciekawa jestem czy w ten poniedziałek po kroplówce urodzę ![]() Pełnię mamy a żaden dzieciaczek nie chce wyjść
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Obudziłam się na siusiu jakieś 2h temu i nie mogę już zasnąć, mimo iż czuję się śpiąca Dziś kolejny busy dzień, bo przychodzą do mnie koleżanki na coś w rodzaju Baby Shower i muszę je w miarę przyzwoicie ugościć Tak więc, czeka mnie sprzątanie i kucharzenie, a jeszcze przed tym zakupy Całą ciążę starałam się nie narzekać, ale teraz jestem już ewidentnie zmęczona... Miłego dnia
|
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że nie mam czym się za bardzo ekscytować, ale jakąś godzinę temu wstałam siku i odszedł mi wtedy czop, wydaje mi się, że cały i do tego z dużą ilością krwi. Wiem, że mogę po tym urodzić dzisiaj, jutro, a równie dobrze za tydzień, albo i dłużej, ale może nie będą mi musieli nic wywoływać
Tak się zastanawiam, czy odszedł by mi ten czop, gdyby nie to badanie, bo może to dzięki niemu się coś ruszyło
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja po karmieniu małej i śniadanku piję kawusię. Dzisiaj mnie czeka jeszcze wyprawa na cytologię...Cytat:
Cytat:
|
|
#3518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamcie! Noc - spoko ale od 6 nie śpię ...
Cytat:
![]() Malwina będziemy tak trzymać , że na bank urodzisz ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was juz, ale bede odpisywac pozniej. Jestem taka zmeczona, ze to nie do pomyslenia.
Michal mi nie chcial w nocy spac, a o 4 doszedl do wniosku, ze on juz przeciez nie jest spiacy... Do tego dzisiaj mamy malowanie i pranie ciuszkow.
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny uprzejmie zawiadamiam że 30.07.2012 o godzinie 19:05 przyszedł na swiat Jakub Dominik 3.500 kg 54 cm ma ciemne włoski i jest uroczy : ) jesteśmy już w domu i jest narazie ok mało czasu na opisywanie ale odezwę się jakoś niedługo pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych mamuś i ich dzieciątek jak również dla tych które cierpliwie czekają na ten dzień.... Buziole
|
|
|
|
#3521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby teraz poszło już z górki Mi czop odchodzi fragmentami od zeszłej soboty, ale jest bezkrwisty ![]() ![]() Cytat:
![]() Uciekam na zakupy...
|
||
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzień dobry wszystkim
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie kolejne kiepska noc - chyba na serio uwiję sobie posłanie w łazience
|
||
|
|
|
#3524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : jupi: Gratulacje!!
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() Jak tam nocka? U mnie dobrze - jedno wstawanie na siku a tak to przespałam do 8 ![]() Zaczynam dziś 40 tydzień - sio na porodówkę ![]() za dzisiejsze wizyty i porody ![]() za kolejne tygodnie i narodziny
|
|
|
|
#3526 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Witam się po śniadanku. Noc miałam znośną, z przerwami - ale przespaną .Wczoraj wieczorem bylismy z mężem w kinie na Madagaskar 3 w 3D - podobał mi się . Stwierdziłam, że jak jeszcze nie rodzę, to skorzystam i pójdę na premierę .Zaraz czekają mnie cotygodniowe zakupy z teściową. Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
żebyś urodziła!!!Faktycznie te sierpniowe (i końcówka lipcowych) dzieciaczków nie spieszy się zbytnio ...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Masz rację - SIO!!!
|
||||
|
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!!
witamy się w 41. tygodniu :brzydal :![]() nic z tej okazji nie proponuję.....bo już powinnam być na porodówce, a nie imprezować... ![]() młodaj, czarnula wielkie gratulacje!!!! super, że macie Dzieciaczki już obok ![]() ![]() k laski:wczoraj zastosowałam kilka metod przyspieszenia porodu....i cio???i nic się nie działo-ani bóli, ani skurczy....nic....po prostu co ma być to będzie- w swoim czasie!!! ![]() :p rosi:tylko jak na to doczekać....
|
#3528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mały głodomorek ![]() dla tz. Oby mu się nie odwidziało ![]() Cytat:
![]() Myślę, że takich ludzi jest mimo wszystko. Wystarczy czasem popatrzyć na auta w korkach - dzieciaki plątają się po całym aucie. A ostatnio widziałam jak na przednim siedzeniu jechał może 7-8 letni chłopak, pewnie nawet bez tej podkładki pod tyłek, nie przypięty pasami. Prowadził tatuś, a z tyłu siedziała mamusia (przynajmniej tak to wyglądało) Cytat:
![]() Żałuję, że tak późno. Ale może wcześniej jeszcze bym się przejęła tymi przesądami
|
|||
|
|
|
#3529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest, że budzi się przed 4 i stwierdza, że 3 godziny nie będzie spać
Heh Nader dobrze, jak na te warunki funkcjonuję
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Od 6 na nogach jestem
nie mam czasu zjeść nawet bo Mały non stop wisi mi na cycku...
|
|
|
|
#3532 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może zrzuta i Rydzykowi się wyśle żeby zdrowaśkę w intencji porodu odmówił? ![]() Tonący brzydko się chwyta więc dla mnie każdy sposób dobry ![]() Cytat:
dla Ciebie i Jakuba ![]() Cytat:
Ja na razie próbuje namówić mojego męża na przytulanie ale on stanowcze NIE - jeszcze trochę czasu potrzebuje ![]() A innych rzeczy mi nie pozwalają robić - mogę zapomnieć o sprzątaniu i myciu okien ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
TZ poszedł już z Małą na spacer, ja zostałam. Przekonał mnie, że to mi dobrze zrobi ![]() Maciejka zgadzam sie z Tobą, lepiej przenosić, pomęczyć się, niż rodzić za wcześnie A takich przypadków nie jest mało....Cytat:
Brawa i wielkie gratulacje!Cytat:
Zwłaszcza w nocy mi się to podoba, 2 karmienia po 20 min + chwilka dla niej. W dodatku budzi się o stałych porach, idzie spać o 20-21, budzi się około 3, a potem o 7. I śpi do 9 lub 10. Potem cały dzień nie śpi robi małe drzemki.
|
||
|
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:confu sed: myślę, że towarzystwo miałoby fajne minkiwykorzystywanie męża coś się nie spisuje-za to on jest superzadowolony ![]() wczoraj ze dwie godziny kręciłam się i podskakiwałam na piłce...też nic.... już nie wiem za co się złapać :rolleyes :
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
poszłam do miasta o 8, wróciłam teraz i mały wciąz spinie udąło mi sie kupic żandeog ciucha na mojej wsi, wszystko bee, jedynie kupiłam stanik do karmienia, majtki, i inne potrzebne bibeloty. Nocka była do kitu mały się budził równo co 2 godziny, rano o 7 wyssał mi piersi do żył juz nic mleka nie miałam, a teraz kapie Dziewczyny wczoraj odcięgnęłam pokarm i schowałam do lodówki(nie wiem ile mamy stopni w lodówce) dzis pokarm jakby się rozwarstwił, to chyba normalne co? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
muszę Wam powiedzieć że laktator medela swing to bajka Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-08-04 o 10:22 |
|
|
|
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żartowniś a jak wczoraj mnie żołądek bolał to panikował |
|||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao ja ngdy nie zauwazyłam rozwarstwienia w pokarmie..
moze sie nie przyglądałam..? a ten laktator to drogi bardzo, prawda? ja mam medela mini electic i chyba prawie 3 stówki kosztował Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-04 o 10:32 |
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A juz liczylam na to, ze jest jakis fajny laktator w bardziej "normalnej" cenie, czyt. do 200-300zl ![]() No nic i tak jeszcze nie kupuje, moze sie przyda jesli faktycznie uda mi sie karmic.
|
|
#3539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() własnie była położna, ostatni raz... mówiła żeby dziecku budy w łóżeczku nie stawiać w upały, tylko założyć parasolkę, aby uchronić od słońca a jednocześnie zapewnić dopływ powietrza. Aaa jeszcze odnośnie wózka, nie wiem czy w waszych modelach materacyk jest troche wyżej i dziecko Wam zsuwa sie w dół? Prince_polo wiem ze masz taki sam model jak ja, jest w nim regulacja pod główką, ale jak jest na płasko to i tak dziecko ma główke troche wyżej i przez to całym ciałem zsuwa się w dół.Non stop muszę ją podnosić wyżej, bo podkurczone ma nóżki
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Spać mi się chce, moja mała zaś w nocy nie chciała spać. Wczorajsza nocka to była bajka a dzisiaj doopa. Do tego małż wczoraj kolejny raz opijał córcię więc w nocy była bardzo "pomocny" ![]() No ale nic i tak jest moim skarbeczkiem Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Tak, czy owak

. Dzisiaj kończymy pierwszy miesiąc. Gdzieś koło 5 tygodnia jest ten słynny skok rozwojowy,to może być przez to?
Z piersią na szczęście jest lepiej, bo szybko zasypia, ale u mnie bez porządnego ssania wypłynie niewiele. 

?? Chwytam się już każdej możliwości
, że na bank urodzisz 
k laski:
nie mam czasu zjeść nawet bo Mały non stop wisi mi na cycku...