Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 23:17   #1381
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Ja też mam w sumie ze 2 takie które się niedługo skończą, ale to takie perłowe nude i maluje nimi paznokcie u nóg zimą
Wow, to już jesteś na ukończeniu, ja dopiero zaczynam. Mój temat to: Polityka Francji wobec imigrantów

Nie wyglądają apetycznie, naprawdę. Robiłam w formie silikonowej i to najgorsze co może być. Muszę kupić chyba metalową.
Ciekawy temat A Ty też się bronisz we wrześniu?

Kurczę a ja właśnie chcę silikonowe foremki na babeczki kupić
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
W

Parole, ale nakupowałaś Współczuję przejść z promotorem... Jak się cieszę, że mam już to za sobą! Ja miałam taką promotorkę, że najpierw była oschła, wymagająca więc nikt się do niej nie zapisał, a potem okazała się najlepszą promotorką ze wszystkich - mieliśmy małą 5-osobową grupę i zawsze miała dla nas czas i pomagała Najlepiej się zmusić, napisać, zdać w możliwie najwcześniejszym terminie, odkreślić grubą kreską i mieć spokój. I satysfakcję. Bo z pracą przecież
)
A mój własnie wprost przeciwnie od początku olewał i potem zrobił to czego się spodziewaliśmy
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Aleś poszalała W sierpniu się popraw

Jak będziesz miała tyle balsamów, co Koshatka, to będziesz sobie mogła kupować nowe
Poprawię poprawię Czeka mnie drukowanie pracy , opłaty za dyplom, rekrutację więc w siepniu kosmetyki nie są mile widziane
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobilam spis kosmetykow nieotwartych datami waznosci, mam kilka waznych do grudnia 2012 a tak to 2013 i 14, sa tez na 2015 i 1 szt kremu na 2016. Glupio mi sie zrobilo jak pomyslalam ze ja juz bede po 30 a ten krem nadal bedzie wazny

Mam juz zyzycia no i zakupy - 5:5

Zastanawiam sie tez nad tym dlaczego nikt nie zglosil sie na rodanie na moim blogu. Wpis wisi od kilku dni, ludzie czytaja ale nikt sie nie zglosil. czy cos jest nie tak? Powiedzcie szczerze? TU link do rozdania
Według mnie jest wszystko okey

Data kremu meega
Ja jak kupię coś nowego to odrazu otwieram by wypróbować
Stary 2012-08-03, 23:36   #1382
aktogimka
Zakorzenienie

Wykorzystałam dzisiaj groupony w YR. W drodze do domu już mi ramię odpadało od tej torby kosmetyków. Zapasy mi się przez ostatnie miesiące sporo powiększyły, a w ogóle nie mam chęci na zużywanie czegokolwiek. Nie pamiętam kiedy ostatnio używałam np. balsamu do ciała. Dziwne, że jeszcze się ze mnie skóra nie sypie.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 23:43   #1383
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Wykorzystałam dzisiaj groupony w YR. W drodze do domu już mi ramię odpadało od tej torby kosmetyków. Zapasy mi się przez ostatnie miesiące sporo powiększyły, a w ogóle nie mam chęci na zużywanie czegokolwiek. Nie pamiętam kiedy ostatnio używałam np. balsamu do ciała. Dziwne, że jeszcze się ze mnie skóra nie sypie.
co kupiłaś ciekawego?
Bo ja kupilam jeden grupon do YR ale nigdy nie mialam ich kosmetykow i nie wiem na co wydać go
Stary 2012-08-04, 00:09   #1384
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Chyba nie doczekam do grudnia i kupię te perfumy w następnym miesiącu

A dzieje się tam coś? Bo jeśli nic nie ma to w sumie nie będę jej zawracać głowy
Ale całe dla siebie czy na rozbiórkę?
Regularnie tam piszemy

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Hmm, ale może faktycznie mimo składu przynosi pozytywne efekty. Zależy, co komu służy.
Nie przeczę To tak jak z silikonami. Tylko piszę, co przeczytałam, bo dla kogoś może to mieć znaczenie. Pewnie sama wypróbuję tą płukankę, jak gdzieś dorwę

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Poprawię poprawię Czeka mnie drukowanie pracy , opłaty za dyplom, rekrutację więc w siepniu kosmetyki nie są mile widziane

Ja jak kupię coś nowego to odrazu otwieram by wypróbować
No tak, to skutecznie pomoże w odwyku
A nie boisz się, że potem się przeterminuje?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 00:09   #1385
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj, to współczuję promotora Ja na szczęście miałam fajną babkę. Ale musisz się zebrać w sobie, bo takie odkładanie tylko pogarsza sprawę...
Wiem, ale żebym tylko tę pracę miała na wrzesień to by było ok...

Cytat:
Ciekawy temat A Ty też się bronisz we wrześniu?
Ciekawy? Dla mnie tragedia Nie mam pojęcia nic o tym temacie, a żaden inny nie pasował mojemu promotorowi. Nie wiem o czym pisać, nie wiem jak zacząć, czuję, że będę musiała się pożegnać ze studiami

Przez Was kusicielki poległam i ja Pierwszy raz od chyba pół roku byłam na większych zakupach kosmetycznych.
Kupiłam:
dwufazę Bielendy z bawełną (mojego płynu została z 1/3)
pastę do zębów (wczoraj wykończyłam jedną, jutro chyba pójdzie kolejna, więc zakup konieczny)
maseczkę matująco-regenerującą (zachcianka )
lakier chabrowy Bell Air Flow (zachcianka, z moją ilością lakierów nie powinnam kupować żadnego )
błyszczyk Bell Air Flow pomarańczowy (też nie powinnam kupować, nigdy nie zużyłam nic do ust, więc mam tego sporo )
lotion Babydream (służył mi swego czasu dobrze na ciało i na twarz, a mój ostatni kupiony krem Ava mnie zapycha :/)
przyszła maska do stóp z Oriflame Swedish Spa, którą wzięłam z opłaty za małe zamówienie

zużyłam dziś tylko tę maskę do włosów Welli.

Sierpień zaczął się porażkowo
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 08:22   #1386
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Ale całe dla siebie czy na rozbiórkę?
Regularnie tam piszemy
Kuszą mnie całe W tym miesiącu odłożę sobie 60zł i przy następnej wypłacie kupię co by mniej bolało

Boję się trochę rozbierać, bo to pewna odpowiedzialność jednak

edit: te kupony do YR można dalej kupić KLIK

Edytowane przez LeejdiNaati
Czas edycji: 2012-08-04 o 08:24
LeejdiNaati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:15   #1387
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Bawełna też jest spoko, tylko dla mnie awokado lepsza
gdyby nie to że długo zużywam takie kosmetyki to bym kupiła oba dla porównania
Stary 2012-08-04, 10:55   #1388
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
co kupiłaś ciekawego?
Bo ja kupilam jeden grupon do YR ale nigdy nie mialam ich kosmetykow i nie wiem na co wydać go
Miało być 9 rzeczy, a wyszło 15.

1. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli „Malina”, 400 ml
2. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Mleczko do ciała „Kokos”, 400 ml
3. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Krem do rąk “Owies”, 200 ml
4. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Ananas+Kokos, EDT 100 ml - gratis
5. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Malina, EDT 100 ml - gratis
6. Yves Rocher, Beaute Des Pieds, peeling do stóp, 50 ml
7. Yves Rocher, Regenerujący balsam do ust z masłem karite, 4 g
8. Yves Rocher, Mleczko nawilżające do skóry normalnej i suchej z sokiem z agawy, 200 ml
9. Yves Rocher, Dezodorant antyperspirant w kulce “Zielona herbata”, 50 ml
10. Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml
11. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Zielona cytryna z Meksyku”, 200 ml
12. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Ziarna kawy”, 200 ml
13. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Owoc granatu z Hiszpanii”, 200 ml
14. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Delikatna róża”, 50 ml - gratis
15. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Kwiaty cytrusów”, 50 ml - gratis

Stary 2012-08-04, 11:59   #1389
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to skutecznie pomoże w odwyku
A nie boisz się, że potem się przeterminuje?
nie Nie mam aż tylu kosmetyków Fakt zapasy mam na rok niektóre ale np kremów do twarzy mam chyba 3 i używam je zamiennie w tym dwa teraz męczę przez wakacje. Jedyne czego mogę obwiać się to maski do włosów Bo mam ich sporo i używam na przemian Ale ja nie umiem jednego kosmetyku cały czas I pamiętam kiedy otworzyłam jaki produkt i sobie przeglądam co miesiąc kosmetyki i to co wiem, że już muszę zużyć bo albo termin mnie goni albo widzę że zostało mało i tylko opakowanie zagraca mi miejsce to biorę do koszyczka i męczę
Jeśli już mi się nie uda czegos zużyć i widzę, że jest po terminie to albo używam dalej jeśli widzę, że konsystencja i zapach jest ten sam albo znajduję inne zastosowania

Cytat:

Ciekawy? Dla mnie tragedia Nie mam pojęcia nic o tym temacie, a żaden inny nie pasował mojemu promotorowi. Nie wiem o czym pisać, nie wiem jak zacząć, czuję, że będę musiała się pożegnać ze studiami

Przez Was kusicielki poległam i ja Pierwszy raz od chyba pół roku byłam na większych zakupach kosmetycznych.
Kupiłam:
dwufazę Bielendy z bawełną (mojego płynu została z 1/3)
pastę do zębów (wczoraj wykończyłam jedną, jutro chyba pójdzie kolejna, więc zakup konieczny)
maseczkę matująco-regenerującą (zachcianka )
lakier chabrowy Bell Air Flow (zachcianka, z moją ilością lakierów nie powinnam kupować żadnego )
błyszczyk Bell Air Flow pomarańczowy (też nie powinnam kupować, nigdy nie zużyłam nic do ust, więc mam tego sporo )
lotion Babydream (służył mi swego czasu dobrze na ciało i na twarz, a mój ostatni kupiony krem Ava mnie zapycha :/)
przyszła maska do stóp z Oriflame Swedish Spa, którą wzięłam z opłaty za małe zamówienie

zużyłam dziś tylko tę maskę do włosów Welli.

Ty i tak mało kupujesz to wiesz

A co do studiów nie szkoda Ci tych 3 lat? Bo jednak wysiłek włożyłaś duży by byc na tym poziomie na którym jesteś
Co do samego tematu poszperaj w necie na ten temat i spróbuj sobie plan ułożyć konkretny co gdzie ma być i pokaż promotorowi Wtedy będziesz wiedziała co ma być konkretnie. Mój promotor np np pytał nas jaki mamy plan to mu mówiłam A ten ze czegoś więcej chce blablabla i nie miałam nigdy planu stworzonego I jak już uzyskalam zgodę na nowego promotora to pierwsze co nam zrobiła babka to z każdym osobna zapytała jaki mamy plan pracy. I sama wyjęła kartkę i nam pisała podpunkty. I każdy miał jasno. Tylko z mojej grupy też nikt ise ostatecznie nie obronił Bo kto napisze prace w 2 tygodnie
A nie masz mozliwości zmiany promotora? Albo w archwium sprawdz może ktoś już taką pracę pisał i sobie ją przeczytasz i będziesz wiedziała mniej więcej.
Rozłóz sobie jakoś plan tak byś się obroniła nawet w pażdzierniku
Cytat:

1. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli „Malina”, 400 ml
2. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Mleczko do ciała „Kokos”, 400 ml
3. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Krem do rąk “Owies”, 200 ml
4. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Ananas+Kokos, EDT 100 ml - gratis
5. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Malina, EDT 100 ml - gratis
6. Yves Rocher, Beaute Des Pieds, peeling do stóp, 50 ml
7. Yves Rocher, Regenerujący balsam do ust z masłem karite, 4 g
8. Yves Rocher, Mleczko nawilżające do skóry normalnej i suchej z sokiem z agawy, 200 ml
9. Yves Rocher, Dezodorant antyperspirant w kulce “Zielona herbata”, 50 ml
10. Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml
11. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Zielona cytryna z Meksyku”, 200 ml
12. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Ziarna kawy”, 200 ml
13. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Owoc granatu z Hiszpanii”, 200 ml
14. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Delikatna róża”, 50 ml - gratis
15. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Kwiaty cytrusów”, 50 ml - gratis
Te żele muszą być dobre skoro wszyscy je biorą

Zużyłam wodę pokrzywową do włosów
Stary 2012-08-04, 12:22   #1390
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
nie Nie mam aż tylu kosmetyków Fakt zapasy mam na rok niektóre ale np kremów do twarzy mam chyba 3 i używam je zamiennie w tym dwa teraz męczę przez wakacje. Jedyne czego mogę obwiać się to maski do włosów Bo mam ich sporo i używam na przemian Ale ja nie umiem jednego kosmetyku cały czas I pamiętam kiedy otworzyłam jaki produkt i sobie przeglądam co miesiąc kosmetyki i to co wiem, że już muszę zużyć bo albo termin mnie goni albo widzę że zostało mało i tylko opakowanie zagraca mi miejsce to biorę do koszyczka i męczę
Jeśli już mi się nie uda czegos zużyć i widzę, że jest po terminie to albo używam dalej jeśli widzę, że konsystencja i zapach jest ten sam albo znajduję inne zastosowania

Ty i tak mało kupujesz to wiesz

A co do studiów nie szkoda Ci tych 3 lat? Bo jednak wysiłek włożyłaś duży by byc na tym poziomie na którym jesteś
Co do samego tematu poszperaj w necie na ten temat i spróbuj sobie plan ułożyć konkretny co gdzie ma być i pokaż promotorowi Wtedy będziesz wiedziała co ma być konkretnie. Mój promotor np np pytał nas jaki mamy plan to mu mówiłam A ten ze czegoś więcej chce blablabla i nie miałam nigdy planu stworzonego I jak już uzyskalam zgodę na nowego promotora to pierwsze co nam zrobiła babka to z każdym osobna zapytała jaki mamy plan pracy. I sama wyjęła kartkę i nam pisała podpunkty. I każdy miał jasno. Tylko z mojej grupy też nikt ise ostatecznie nie obronił Bo kto napisze prace w 2 tygodnie
A nie masz mozliwości zmiany promotora? Albo w archwium sprawdz może ktoś już taką pracę pisał i sobie ją przeczytasz i będziesz wiedziała mniej więcej.
Rozłóz sobie jakoś plan tak byś się obroniła nawet w pażdzierniku

Zużyłam wodę pokrzywową do włosów
Bardzo mądrze zużywasz kosmetyki
Dziękuję, na to czekałam właśnie

Oczywiście, że szkoda... Ale chyba nie mam wyjścia. Nigdy nie pisałam takiej pracy w dodatku na temat który mnie nie bardzo interesuje i nie mam o nim pojęcia.
Promotor nic nie pomaga.... Nawet nie chce mówić co ma być w pracy a co nie. Nie chce oglądać rozdziałów, planów, tylko przyjmuje gotowe prace Już nie wspomnę o tym, żeby nam jakoś pomógł, naprowadził. Potrafi tylko o filozofii nawijać i gadać rzeczy z kosmosu. Jestem załamana. Chciałam go zmienić, ale nie wolno Szukałam w necie czy coś istnieje związanego z tematem, ale jest niewiele. Wypożyczyłam jakieś książki, czytam je, zaczęłam trochę coś pisać (aż pól strony), ale nie wiem czy to co piszę lub zamierzam pisać jest ok, promotor mi tego nie powie, bo przez cały rok na seminarium nie raczył tego zrobić... Jak mu dziewczyna zwróciła uwagę, że u innych promotorów jest inaczej, że podpowiadają, pomagają, naprowadzają to się oburzył, że on myślał, że my jesteśmy bardziej ambitni...
Masakra jednym słowem
Stary 2012-08-04, 15:24   #1391
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:

A na kiedy masz?
To niech się skończy sukcesem

Cytat:
Kuszą mnie całe W tym miesiącu odłożę sobie 60zł i przy następnej wypłacie kupię co by mniej bolało
Zawsze to jakieś wyjście

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
gdyby nie to że długo zużywam takie kosmetyki to bym kupiła oba dla porównania
Ale one mają tak długą datę ważności, że i tak byś spokojnie zdążyła zużyć

Cytat:
Pięknie zaczęłaś miesiąc

Cytat:
nie Nie mam aż tylu kosmetyków Fakt zapasy mam na rok niektóre ale np kremów do twarzy mam chyba 3 i używam je zamiennie w tym dwa teraz męczę przez wakacje.
A no to spoko A z maskami jakoś sobie poradzisz. Dobrze, że tylko jedna kategoria.

Cytat:
Chciałam go zmienić, ale nie wolno
Czemu nie wolno?

Odebrałam dziś puder bambusowy z BU od koleżanki ze wspólnego zamówienia.
Stary 2012-08-04, 20:59   #1392
gabipati
Zadomowienie

aktogimka fajne perełki kupiłaś w YR, szczególne zazdroszczę tego co dostałaś w gratisie, też poluje na wodę kokos+ananas, choć w zapasach mam kilka pachnideł.

wrzucam zaległy lipcowy bilans, byłby bardzo ładny gdyby nie avonowskie zakupy:

Zakupy
- My Secret lakier do paznokci 159 turquoise wale 10ml
-Essence colour&go lakier do paz. 87 passion for fashion 5ml
-Kobo szminka nr 302 Coral Code
-Corine de Farme mleczko do demakijażu twarzy i oczu 200ml
-Nivea płyn do demakijażu 125ml
-Sensique lakier do paznokci nr 151 strong&trendy nail 8ml
-Avon naturals szampon dodający objętości malina 250ml
-Avon naturals żel p.prysznic mleko&miód 200ml
-Avon naturals żel p.prysznic granat&mango 200ml
-Avon naturale żel p.prysznic fiołek&liczi 200ml
-Avon płyn do higieny 300ml
-Avon naturals krem do rąk miód&mleko 75ml
-Avon naturals krem do twarzy mleko&miód 75ml
-Avon woda perfum. Treselle 50ml.

Zużyte:
-YR Hydra Vegetal żel-krem 1 ml – 2x
-Avon Naturals balsam do ciała fiołek&liczi 200ml
-Ziaja płyn micelarny oliwkowy 200ml
-Bielenda dwufazowy płyn czarna oliwka 125ml
-Frutini żel p.prysznic mleczno- pomarańczowy 250ml
-BeBeauty żel peelingujący do mycia twarzy 150ml
-Barwa szampon do włosów brzozowy 250ml
-Wellness&Beauty płyn do kąpieli 400 ml wanilia i makadamia
- Garnier szampon olejek arganiowy i żurawina 250ml
-Avon mleczko do ciała truskawka i guawa 200ml.

Edytowane przez gabipati
Czas edycji: 2012-08-04 o 22:02 Powód: bilans
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:14   #1393
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Bylam z TZ dzis caly dzien na plazy w Jastarni cudnie bylo. TUTAJ więcej na temat wyjazdu

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2012-08-04 o 23:26
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:54   #1394
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam z TZ dzis caly dzien na plazy w Jastarni cudnie bylo. TUTAJ więcej na temat wyjazdu
zazdroszczę
my wczoraj z TŻ i znajomymi pojechaliśmy na jakiś tam festiwal muzyczny gdzie gwiazdą wieczoru był zakopower teściowa przed wyjazdem mnie wku*wiła że jej dogadałam a teraz żałuję bo nie wiem czy powinnam
Stary 2012-08-05, 11:48   #1395
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa przed wyjazdem mnie wku*wiła że jej dogadałam a teraz żałuję bo nie wiem czy powinnam
A co jej powiedziałaś?
Stary 2012-08-05, 11:54   #1396
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
A co jej powiedziałaś?
Też właśnie jestem ciekawa

Widzę, że nie tylko mnie wkurza potencjalna teściowa
Stary 2012-08-05, 12:46   #1397
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
A na kiedy masz?
To niech się skończy sukcesem

Czemu nie wolno?
Chodziło mi o to, że nie tylko pracę mam na wrzesień, ale jeszcze kilka innych przedmiotów do zaliczenia
Postaram się mieć więcej zużyć niż zakupów, myślę, że to nie będzie zbyt trudne
Tak mnie poinformowała Pani w dziekanacie - nie wolno zmienić promotora i już.
Dzięki Nusiu za pw Muszę sobie to wszystko przekalkulować
Stary 2012-08-05, 16:18   #1398
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
A co jej powiedziałaś?
Cytat:
Też właśnie jestem ciekawa

Widzę, że nie tylko mnie wkurza potencjalna teściowa
już kilka razy jak gdzieś wieczorem jechaliśmy to jak tylko usłyszała że schodzimy z góry to leciała i swoje tołki nam wciskała że może byśmy już nie jeździli tylko siedzieli w domu... wczoraj to samo, tylko TŻ jej coś tam odszczeknął a ona dodała jeszcze że tym jeżdżeniem dziecku zaszkodzimy to wtedy się przekonamy że miała rację a ja jej na to że nic nie zaszkodzi dziecku bardziej niż jej jęczenie i wpierdzielanie się w nasze sprawy bo mnie to już tak wku*wia że chyba będę rodzić w choroszczy (najbliższy szpital psychiatryczny u nas ) później trochę żałowałam że tak powiedziałam ale jednak doszłam do wniosku że przez ten prawie rok jak tu mieszkam nic się nie zmieniło i ona się nie nauczyła tego że jesteśmy dorośli i nie ma prawa nami rządzić więc trzeba chyba zacząć używać bardziej radykalnych środków sama już nie wiem tym bardziej że umówiliśmy się wcześniej z TŻ że wczoraj to już był ostatni raz, jeszcze tylko dzisiaj pojedziemy wieczorem do moich rodziców i tam też jest jakiś festyn to pewnie jakichś znajomych się spotka a potem to będziemy już wieczorami odpoczywać (od dwóch dni kilka razy dziennie mam skurcze przepowiadające )
a co do teściowej to powiem też że na początku ciąży tyle razy się nasłuchałam że ciąża to nie choroba, trzeba żyć normalnie a nie siedzieć czy leżeć bo takie matki to rodzą chore dzieci no i jak to ona w każdej ciąży musiała ciężko pracować aż do porodu a potem jeszcze pieluchy prać a dzisiaj to matki są leniwe i mają pampersy no a jak ja staram się żyć normalnie, robię wszystko to co do tej pory to się nie podoba i mi wciąż pie*doli żeby siedzieć w domu bo dziecku zaszkodzimy, więc gdzie tu sens i logika skoro raz się mówi tak a raz tak
Stary 2012-08-05, 19:54   #1399
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
już kilka razy jak gdzieś wieczorem jechaliśmy to jak tylko usłyszała że schodzimy z góry to leciała i swoje tołki nam wciskała że może byśmy już nie jeździli tylko siedzieli w domu... wczoraj to samo, tylko TŻ jej coś tam odszczeknął a ona dodała jeszcze że tym jeżdżeniem dziecku zaszkodzimy to wtedy się przekonamy że miała rację a ja jej na to że nic nie zaszkodzi dziecku bardziej niż jej jęczenie i wpierdzielanie się w nasze sprawy bo mnie to już tak wku*wia że chyba będę rodzić w choroszczy (najbliższy szpital psychiatryczny u nas ) później trochę żałowałam że tak powiedziałam ale jednak doszłam do wniosku że przez ten prawie rok jak tu mieszkam nic się nie zmieniło i ona się nie nauczyła tego że jesteśmy dorośli i nie ma prawa nami rządzić więc trzeba chyba zacząć używać bardziej radykalnych środków sama już nie wiem tym bardziej że umówiliśmy się wcześniej z TŻ że wczoraj to już był ostatni raz, jeszcze tylko dzisiaj pojedziemy wieczorem do moich rodziców i tam też jest jakiś festyn to pewnie jakichś znajomych się spotka a potem to będziemy już wieczorami odpoczywać (od dwóch dni kilka razy dziennie mam skurcze przepowiadające )
a co do teściowej to powiem też że na początku ciąży tyle razy się nasłuchałam że ciąża to nie choroba, trzeba żyć normalnie a nie siedzieć czy leżeć bo takie matki to rodzą chore dzieci no i jak to ona w każdej ciąży musiała ciężko pracować aż do porodu a potem jeszcze pieluchy prać a dzisiaj to matki są leniwe i mają pampersy no a jak ja staram się żyć normalnie, robię wszystko to co do tej pory to się nie podoba i mi wciąż pie*doli żeby siedzieć w domu bo dziecku zaszkodzimy, więc gdzie tu sens i logika skoro raz się mówi tak a raz tak
mooim zdaniem dobrze jej powiedzialas. zawsze starałas sie byc miła i grzeczna a skoro to nie pomaga to trudno, trzeba użyć cięższej broni.

Wybrałam juz kierunek studiow podyplomowych
Stary 2012-08-05, 21:02   #1400
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o to, że nie tylko pracę mam na wrzesień, ale jeszcze kilka innych przedmiotów do zaliczenia

Dzięki Nusiu za pw Muszę sobie to wszystko przekalkulować
Aha, no tak, to trzymam kciuki
Widzę, że Ci się nie kalkulowało lub nie zdążyłaś

Cytat:
Dobrze zrobiłaś. Może to jej w końcu da coś do myślenia. Choć takie baby to się chyba nie zmieniają Ale przynajmniej pokazałaś jej, że nie może sobie już dłużej z Tobą pogrywać. I tak Ci się dziwię, że dopiero teraz wybuchłaś, mnie to by już dawno szlag trafił

Cytat:
Wybrałam juz kierunek studiow podyplomowych
Jaki?
Stary 2012-08-05, 21:10   #1401
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też twierdzę, że dobrze jej powiedziałaś I powiem Ci, że poniekąd rozumiem Twoje zdenerwowanie jej wtrącaniem, bo ja z TŻem mam podobnie. On ma dziecko (3 letnią córeczkę) i ma ją w co drugi weekend. Jak jestem w tym czasie u niego to mnie aż krew zalewa co ona z tym dzieckiem robi... Mimo, że nie raz od TŻa dostała porządną z☠☠☠kę. I też we wszystko się wtrąca, bo ... jest starsza, wychowała dwójkę dzieci i przecież ona wie wszystko lepiej niż TŻ (ma 23 lata) ...

Ale przynajmniej wyświadcza mi tym przysługę, bo TŻ ma powiedziane, że za żadne skarby nie będę z nią mieszkać i przynajmniej po jej zachowaniu wiem czego ja NA PEWNO nie będę robić swojemu dziecku
Stary 2012-08-05, 21:18   #1402
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Żele JdM biorę przy każdej książeczce czekowej - jest czek, że można kupić 3 w cenie 2. W lipcu wzięłam komplet i teraz też. Na pierwszy ogień poszedł pomarańczowy - świetnie pachnie przy myciu.

Cytat:
Pięknie zaczęłaś miesiąc
Poza tym grouponami z YR nie mam już żadnych planów i kosmetycznych potrzeb w sierpniu. Za to mam chętkę na zakupy ubraniowe, dziś kupiłam krótkie spodenki do kolana i trzy koszulki.

nynka, ładnie dogadałaś teściowej. Ale wg mnie masz rację i dobrze zrobiłaś, poza tym prędzej czy później na pewno byś się tak do niej odniosła i wszystko byś wygarnęła. W końcu ileż można być potulnym jak baranek i wszystko znosić. I tak dużo znosiłaś.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2012-08-05 o 21:23
Stary 2012-08-05, 21:56   #1403
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki?
Skandynawistykę Szczegóły w klubie.
Stary 2012-08-05, 21:57   #1404
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Naati - polecam gabke Syrenke i peeling Lirene antycellulitowy pod prysznic Sprawdzilam na sobie, widac efekty
Muszę wypróbować ten peeling. Nie mam jeszcze cellulitu, ale chyba lepiej zadbać też wcześniej o skórę...
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszczę. Moje pierwsze wakacje bez Zakopanego od kilku lat Przez operację TŻ mogliśmy tylko nad morze pojechać.
A ja zazdroszczę morza Miałam w tym roku jechać na urlop nad morze, ale wiadomo jak wyszło po drodze...
Cytat:
Mamy 2.08, a ja mam 5 zakupów (biedronkowych) i 5 zużyć
- czarna kredka Essence
- próbka czerwonej szminki Avon
- krem do rąk Ori
- kąpiel do stóp Avon
- tonik do zmywania paznokci Barbra
Super
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Kurcze, nie zdążyłam wczoraj wskoczyć do Biedronki! Byłam za to u fryzjera, obcięła mnie może trochę za krótko, no ale będę miała na dłużej. Z przodu mam dłuższe pasma, a z tyłu krótsze - typowy bob, ale teraz fajniejszy, bo grzywka mi całkiem odrosła i mam równe boki
Kupiłam sobie w naturze rozjaśniacz do pasemek, naszła mnie ochota na jakąś zmianę, Zrobię sobie kilka delikatnych wokół twarzy. No i wzięłam też ten śliczny balsam Soraya Model Skin - wyszczuplająco-antycellulitowy. Jest ważny do 2016 roku, więc na pewno zdążę zużyć
Ja też chcę boba, ale takiego dłuższego, zebym mogła spinać włosy
Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
dopiero po poście Parole zorientowałam się, że też nie wstawiała jeszcze bilansu w tym miesiącu

LIPIEC:

przybyło: 7
ubyło: 6

przybyło:
* Marion, Nature Therapy, Ocet Z Malin & Koktajl Owocowy, Spray regenerujący włosy
* Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Maska do włosów `Intensywna odbudowa ceramidy`
* Profis-Fryzopol, Scandic Plus, Coco Mask (Maska kokosowa)
* L'Oreal, Pure Zone, Krem nawilżający

GLOSSYBOX:
* Siquens - Prevention krem pod oczy 15ml
* Lierac - zmysłowy żel pod prysznic Gel Douche Sensoriel 30ml
* ÜBER - intensywnie regenerująca maska do włosów 25ml

wydane:
ok 14zł odżywki Marion i Ziaja + 26 coco mask + 26,26 kolorówka + 50 GLOSSYbox

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZUŻYCIA:
Iwostin, Sensitia, Maseczka nawilżająco - odżywcza
Eveline, Q10+R, Maseczka termiczna odmładzająco-oczyszczająca
CHI jedwab
Isana różowa odżywka x2
Avon, Advance Techniques Summer Rescue, Krem nadający włosom słoneczne refleksy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

no wiesz, zawsze mogłaś go kupić np po zużyciu 2 - 3 smarowideł z Twojej kolekcji na razie chyba go nie wycofują, z Twoimi zapasami w 2016 mogłabyś go kupić dopiero
Ładnie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A ja sobie kupiłam 5 balsamów.
5 Jakie?
Cytat:
Ja jutro chyba sie wybiorę zrealizować moje groupony Dodatkowo muszę kupić peeling w rossie, bo dzisiaj wykończyłam.

W górach było super, tylko że aż 3 razy złapała mnie burza na szlaku...To było coś czego się najbardziej w górach zawsze boję, ale na szczęscie przeżyłam

Zużyłam:
-peeling Ziaja Sopot Spa
- żel pod prysznic YR Jardins Du Monde Pomarańcza
- sampler podkładu Lilly Lolo
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 22:21   #1405
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja jutro chyba sie wybiorę zrealizować moje groupony Dodatkowo muszę kupić peeling w rossie, bo dzisiaj wykończyłam.
I co planujesz kupić w YR?

Dzisiaj pierwszy raz używałam cukrowego peelingu, mam marcepanowy z Perfecty SPA. Ciężko operowało mi się tą gęstą mazią i zapach średni jak na obecne temperatury , ale po spłukaniu miałam tak świetnie nawilżone ciało, że już nie używałam żadnego balsamu. Wygląda też na dość wydajny, bo mało zużyłam, a peelingowałam całe ciało.

Stary 2012-08-05, 22:22   #1406
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

W górach było super, tylko że aż 3 razy złapała mnie burza na szlaku...To było coś czego się najbardziej w górach zawsze boję, ale na szczęscie przeżyłam
Sama chodzisz po gorach? Nie boisz sie? Ja bym się bała ze np cos mi sie stanie i nie będzie miał mi kto pomoc dlatego zawsze jade w gory z kims
Stary 2012-08-05, 23:28   #1407
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
I co planujesz kupić w YR?
Na razie na liście zakupów mam :
  • tusz sexy pulp
  • błyszczyk sexy pulp
  • puder sypki lub matujący
  • 3 żele
Co do reszty to jeszcze myślę

Cytat:
Sama chodzisz po gorach? Nie boisz sie? Ja bym się bała ze np cos mi sie stanie i nie będzie miał mi kto pomoc dlatego zawsze jade w gory z kims
Nie, nigdy nie chodzę sama Bałabym się i to nawet nie zwierząt czy zasłabnięcia, a ludzi
Stary 2012-08-06, 00:31   #1408
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no tak, to trzymam kciuki
Widzę, że Ci się nie kalkulowało lub nie zdążyłaś
Stwierdziłam, że Amor jest niedrogi i może sama go kiedyś kupię. Poza tym znam dobrze ten zapach i trochę mi się "znudził". Choruję teraz na Miss Dior i Flowerbomb lub Jimmy Choo, ale jak widzę ceny to
Cytat:

Zużyłam:
-peeling Ziaja Sopot Spa
- żel pod prysznic YR Jardins Du Monde Pomarańcza
- sampler podkładu Lilly Lolo
Brawo

U mnie poszło:
  1. Yves Rocher, Couleurs Nature, Mascara Volume Déployé, tusz zwiększający objętość rzęs
  2. Dove, Purely Pampering Shea Butter & Warm Vanilla, Shower Gel Rozpieszczający żel pod prysznic
  3. Perfumy Oriflame Muse 50 ml

Jak się uda to może w tym miesiącu zużyję jeszcze 2 flakony perfum, a mianowicie Precious Moments z Ori 50 ml i Christinę Aguilerę 15 ml
Stary 2012-08-06, 14:33   #1409
aktogimka
Zakorzenienie

Wreszcie mam dziś wolne w pracy i nadrabiam pielęgnacyjne rytuały. Zrobiłam właśnie spa dla stóp i czuję się rewelacyjnie. Nie znam lepszej soli do stóp, niż ziołowa z lawendą od Gehwola. Świetna aromaterapia i świetne działanie. Jeszcze tylko malowanie paznokci mi zostało.

A rano wyrzuciłam Bloker Ziaji. Użyłam wczoraj przed spaniem i wydawał mi się jakiś dziwny, bo strasznie kapał przy poruszaniu kulką, a wcześniej nie miał tak wodnistej konsystencji. Na początku nic mnie nie piekło i nie swędziało, ale w nocy nieświadomie podrapałam się aż do krwi. Nigdy tak nie reagowałam na niego, a jak się obudziłam, to myślałam, że zwariuję. Mam teraz dylemat czy kupić znów Bloker czy może Antidral.

Stary 2012-08-06, 16:57   #1410
Lynn
Zakorzenienie

Na mnie wszystkie blokery niestety działają tak samo- robią mi się potówki na dekolcie po nich, także bardzo żałuję, że nie mogę ich używać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości