|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
Kurczę a ja właśnie chcę silikonowe foremki na babeczki kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czeka mnie drukowanie pracy , opłaty za dyplom, rekrutację więc w siepniu kosmetyki nie są mile widziane![]() Cytat:
![]() ![]() Data kremu meega Ja jak kupię coś nowego to odrazu otwieram by wypróbować
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Wykorzystałam dzisiaj groupony w YR. W drodze do domu już mi ramię odpadało od tej torby kosmetyków.
Nie pamiętam kiedy ostatnio używałam np. balsamu do ciała. Dziwne, że jeszcze się ze mnie skóra nie sypie.
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja kupilam jeden grupon do YR ale nigdy nie mialam ich kosmetykow i nie wiem na co wydać go
|
|
#1384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Regularnie tam piszemy Cytat:
To tak jak z silikonami. Tylko piszę, co przeczytałam, bo dla kogoś może to mieć znaczenie. Pewnie sama wypróbuję tą płukankę, jak gdzieś dorwę Cytat:
![]() A nie boisz się, że potem się przeterminuje? |
|||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy? Dla mnie tragedia Nie mam pojęcia nic o tym temacie, a żaden inny nie pasował mojemu promotorowi. Nie wiem o czym pisać, nie wiem jak zacząć, czuję, że będę musiała się pożegnać ze studiami ![]() Przez Was kusicielki poległam i ja Pierwszy raz od chyba pół roku byłam na większych zakupach kosmetycznych.Kupiłam: dwufazę Bielendy z bawełną (mojego płynu została z 1/3) pastę do zębów (wczoraj wykończyłam jedną, jutro chyba pójdzie kolejna, więc zakup konieczny) maseczkę matująco-regenerującą (zachcianka lakier chabrowy Bell Air Flow (zachcianka, z moją ilością lakierów nie powinnam kupować żadnego błyszczyk Bell Air Flow pomarańczowy (też nie powinnam kupować, nigdy nie zużyłam nic do ust, więc mam tego sporo lotion Babydream (służył mi swego czasu dobrze na ciało i na twarz, a mój ostatni kupiony krem Ava mnie zapycha :/) przyszła maska do stóp z Oriflame Swedish Spa, którą wzięłam z opłaty za małe zamówienie zużyłam dziś tylko tę maskę do włosów Welli. Sierpień zaczął się porażkowo
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Kuszą mnie całe
W tym miesiącu odłożę sobie 60zł i przy następnej wypłacie kupię co by mniej bolało ![]() Boję się trochę rozbierać, bo to pewna odpowiedzialność jednak ![]() edit: te kupony do YR można dalej kupić
Edytowane przez LeejdiNaati Czas edycji: 2012-08-04 o 08:24 |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby nie to że długo zużywam takie kosmetyki to bym kupiła oba dla porównania
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli „Malina”, 400 ml 2. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Mleczko do ciała „Kokos”, 400 ml 3. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Krem do rąk “Owies”, 200 ml 4. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Ananas+Kokos, EDT 100 ml - gratis 5. Yves Rocher, Plaisirs Nature, Smoothie Malina, EDT 100 ml - gratis 6. Yves Rocher, Beaute Des Pieds, peeling do stóp, 50 ml 7. Yves Rocher, Regenerujący balsam do ust z masłem karite, 4 g 8. Yves Rocher, Mleczko nawilżające do skóry normalnej i suchej z sokiem z agawy, 200 ml 9. Yves Rocher, Dezodorant antyperspirant w kulce “Zielona herbata”, 50 ml 10. Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml 11. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Zielona cytryna z Meksyku”, 200 ml 12. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Ziarna kawy”, 200 ml 13. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic „Owoc granatu z Hiszpanii”, 200 ml 14. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Delikatna róża”, 50 ml - gratis 15. Yves Rocher, Un Matin Au Jardin, Żel pod prysznic “Kwiaty cytrusów”, 50 ml - gratis
|
|
#1389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam aż tylu kosmetyków Bo mam ich sporo i używam na przemian Ale ja nie umiem jednego kosmetyku cały czas I pamiętam kiedy otworzyłam jaki produkt i sobie przeglądam co miesiąc kosmetyki i to co wiem, że już muszę zużyć bo albo termin mnie goni albo widzę że zostało mało i tylko opakowanie zagraca mi miejsce to biorę do koszyczka i męczę ![]() Jeśli już mi się nie uda czegos zużyć i widzę, że jest po terminie to albo używam dalej jeśli widzę, że konsystencja i zapach jest ten sam albo znajduję inne zastosowania ![]() Cytat:
![]() A co do studiów nie szkoda Ci tych 3 lat? Bo jednak wysiłek włożyłaś duży by byc na tym poziomie na którym jesteś Co do samego tematu poszperaj w necie na ten temat i spróbuj sobie plan ułożyć konkretny co gdzie ma być i pokaż promotorowi Wtedy będziesz wiedziała co ma być konkretnie. Mój promotor np np pytał nas jaki mamy plan to mu mówiłam I jak już uzyskalam zgodę na nowego promotora to pierwsze co nam zrobiła babka to z każdym osobna zapytała jaki mamy plan pracy. I sama wyjęła kartkę i nam pisała podpunkty. I każdy miał jasno. Tylko z mojej grupy też nikt ise ostatecznie nie obronił Bo kto napisze prace w 2 tygodnie![]() A nie masz mozliwości zmiany promotora? Albo w archwium sprawdz może ktoś już taką pracę pisał i sobie ją przeczytasz i będziesz wiedziała mniej więcej. Rozłóz sobie jakoś plan tak byś się obroniła nawet w pażdzierniku Cytat:
![]() Zużyłam wodę pokrzywową do włosów
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, na to czekałam właśnie ![]() Oczywiście, że szkoda... Ale chyba nie mam wyjścia. Nigdy nie pisałam takiej pracy w dodatku na temat który mnie nie bardzo interesuje i nie mam o nim pojęcia. Promotor nic nie pomaga.... Nawet nie chce mówić co ma być w pracy a co nie. Nie chce oglądać rozdziałów, planów, tylko przyjmuje gotowe prace Szukałam w necie czy coś istnieje związanego z tematem, ale jest niewiele. Wypożyczyłam jakieś książki, czytam je, zaczęłam trochę coś pisać (aż pól strony ), ale nie wiem czy to co piszę lub zamierzam pisać jest ok, promotor mi tego nie powie, bo przez cały rok na seminarium nie raczył tego zrobić... Jak mu dziewczyna zwróciła uwagę, że u innych promotorów jest inaczej, że podpowiadają, pomagają, naprowadzają to się oburzył, że on myślał, że my jesteśmy bardziej ambitni...Masakra jednym słowem |
|
|
|
|
#1391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech się skończy sukcesem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie zaczęłaś miesiąc ![]() Cytat:
A z maskami jakoś sobie poradzisz. Dobrze, że tylko jedna kategoria.Czemu nie wolno? Odebrałam dziś puder bambusowy z BU od koleżanki ze wspólnego zamówienia. |
||||
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
aktogimka fajne perełki kupiłaś w YR, szczególne zazdroszczę tego co dostałaś w gratisie, też poluje na wodę kokos+ananas, choć w zapasach mam kilka pachnideł.
wrzucam zaległy lipcowy bilans, byłby bardzo ładny gdyby nie avonowskie zakupy: Zakupy - My Secret lakier do paznokci 159 turquoise wale 10ml -Essence colour&go lakier do paz. 87 passion for fashion 5ml -Kobo szminka nr 302 Coral Code -Corine de Farme mleczko do demakijażu twarzy i oczu 200ml -Nivea płyn do demakijażu 125ml -Sensique lakier do paznokci nr 151 strong&trendy nail 8ml -Avon naturals szampon dodający objętości malina 250ml -Avon naturals żel p.prysznic mleko&miód 200ml -Avon naturals żel p.prysznic granat&mango 200ml -Avon naturale żel p.prysznic fiołek&liczi 200ml -Avon płyn do higieny 300ml -Avon naturals krem do rąk miód&mleko 75ml -Avon naturals krem do twarzy mleko&miód 75ml -Avon woda perfum. Treselle 50ml. Zużyte: -YR Hydra Vegetal żel-krem 1 ml – 2x -Avon Naturals balsam do ciała fiołek&liczi 200ml -Ziaja płyn micelarny oliwkowy 200ml -Bielenda dwufazowy płyn czarna oliwka 125ml -Frutini żel p.prysznic mleczno- pomarańczowy 250ml -BeBeauty żel peelingujący do mycia twarzy 150ml -Barwa szampon do włosów brzozowy 250ml -Wellness&Beauty płyn do kąpieli 400 ml wanilia i makadamia - Garnier szampon olejek arganiowy i żurawina 250ml -Avon mleczko do ciała truskawka i guawa 200ml. Edytowane przez gabipati Czas edycji: 2012-08-04 o 22:02 Powód: bilans |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam z TZ dzis caly dzien na plazy w Jastarni
cudnie bylo. TUTAJ więcej na temat wyjazdu
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-08-04 o 23:26 |
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wczoraj z TŻ i znajomymi pojechaliśmy na jakiś tam festiwal muzyczny gdzie gwiazdą wieczoru był zakopower teściowa przed wyjazdem mnie wku*wiła że jej dogadałam a teraz żałuję bo nie wiem czy powinnam
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie jestem ciekawa
Widzę, że nie tylko mnie wkurza potencjalna teściowa
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że nie tylko pracę mam na wrzesień, ale jeszcze kilka innych przedmiotów do zaliczenia ![]() Postaram się mieć więcej zużyć niż zakupów, myślę, że to nie będzie zbyt trudne ![]() Tak mnie poinformowała Pani w dziekanacie - nie wolno zmienić promotora i już. ![]() Dzięki Nusiu za pw
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) później trochę żałowałam że tak powiedziałam ale jednak doszłam do wniosku że przez ten prawie rok jak tu mieszkam nic się nie zmieniło i ona się nie nauczyła tego że jesteśmy dorośli i nie ma prawa nami rządzić więc trzeba chyba zacząć używać bardziej radykalnych środków sama już nie wiem tym bardziej że umówiliśmy się wcześniej z TŻ że wczoraj to już był ostatni raz, jeszcze tylko dzisiaj pojedziemy wieczorem do moich rodziców i tam też jest jakiś festyn to pewnie jakichś znajomych się spotka a potem to będziemy już wieczorami odpoczywać (od dwóch dni kilka razy dziennie mam skurcze przepowiadające ) a co do teściowej to powiem też że na początku ciąży tyle razy się nasłuchałam że ciąża to nie choroba, trzeba żyć normalnie a nie siedzieć czy leżeć bo takie matki to rodzą chore dzieci no i jak to ona w każdej ciąży musiała ciężko pracować aż do porodu a potem jeszcze pieluchy prać a dzisiaj to matki są leniwe i mają pampersy
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybrałam juz kierunek studiow podyplomowych
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że Ci się nie kalkulowało lub nie zdążyłaś Cytat:
Ale przynajmniej pokazałaś jej, że nie może sobie już dłużej z Tobą pogrywać. I tak Ci się dziwię, że dopiero teraz wybuchłaś, mnie to by już dawno szlag trafił Jaki?
|
||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej wyświadcza mi tym przysługę, bo TŻ ma powiedziane, że za żadne skarby nie będę z nią mieszkać i przynajmniej po jej zachowaniu wiem czego ja NA PEWNO nie będę robić swojemu dziecku
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Żele JdM biorę przy każdej książeczce czekowej - jest czek, że można kupić 3 w cenie 2. W lipcu wzięłam komplet i teraz też.
Na pierwszy ogień poszedł pomarańczowy - świetnie pachnie przy myciu. Poza tym grouponami z YR nie mam już żadnych planów i kosmetycznych potrzeb w sierpniu. ![]() nynka, ładnie dogadałaś teściowej. Ale wg mnie masz rację i dobrze zrobiłaś, poza tym prędzej czy później na pewno byś się tak do niej odniosła i wszystko byś wygarnęła.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2012-08-05 o 21:23 |
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam w tym roku jechać na urlop nad morze, ale wiadomo jak wyszło po drodze...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 5 Jakie?![]() Cytat:
Dodatkowo muszę kupić peeling w rossie, bo dzisiaj wykończyłam.W górach było super, tylko że aż 3 razy złapała mnie burza na szlaku...To było coś czego się najbardziej w górach zawsze boję, ale na szczęscie przeżyłam ![]() Zużyłam: -peeling Ziaja Sopot Spa - żel pod prysznic YR Jardins Du Monde Pomarańcza - sampler podkładu Lilly Lolo |
||||||
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pierwszy raz używałam cukrowego peelingu, mam marcepanowy z Perfecty SPA. Ciężko operowało mi się tą gęstą mazią i zapach średni jak na obecne temperatury , ale po spłukaniu miałam tak świetnie nawilżone ciało, że już nie używałam żadnego balsamu.
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Sama chodzisz po gorach? Nie boisz sie? Ja bym się bała ze np cos mi sie stanie i nie będzie miał mi kto pomoc dlatego zawsze jade w gory z kims
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie na liście zakupów mam :
![]() Cytat:
Bałabym się i to nawet nie zwierząt czy zasłabnięcia, a ludzi
|
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie poszło:
Jak się uda to może w tym miesiącu zużyję jeszcze 2 flakony perfum, a mianowicie Precious Moments z Ori 50 ml i Christinę Aguilerę 15 ml
|
||
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mam dziś wolne w pracy i nadrabiam pielęgnacyjne rytuały.
Zrobiłam właśnie spa dla stóp i czuję się rewelacyjnie. Jeszcze tylko malowanie paznokci mi zostało. ![]() A rano wyrzuciłam Bloker Ziaji. Użyłam wczoraj przed spaniem i wydawał mi się jakiś dziwny, bo strasznie kapał przy poruszaniu kulką, a wcześniej nie miał tak wodnistej konsystencji. Na początku nic mnie nie piekło i nie swędziało, ale w nocy nieświadomie podrapałam się aż do krwi. Nigdy tak nie reagowałam na niego, a jak się obudziłam, to myślałam, że zwariuję. Mam teraz dylemat czy kupić znów Bloker czy może Antidral.
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie wszystkie blokery niestety działają tak samo- robią mi się potówki na dekolcie po nich, także bardzo żałuję, że nie mogę ich używać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Robiłam w formie silikonowej i to najgorsze co może być. Muszę kupić chyba metalową.
Współczuję przejść z promotorem... Jak się cieszę, że mam już to za sobą! Ja miałam taką promotorkę, że najpierw była oschła, wymagająca więc nikt się do niej nie zapisał, a potem okazała się najlepszą promotorką ze wszystkich - mieliśmy małą 5-osobową grupę i zawsze miała dla nas czas i pomagała
Najlepiej się zmusić, napisać, zdać w możliwie najwcześniejszym terminie, odkreślić grubą kreską i mieć spokój. I satysfakcję. Bo z pracą przecież 
W sierpniu się popraw 

Dziwne, że jeszcze się ze mnie skóra nie sypie.
Ja na szczęście miałam fajną babkę. Ale musisz się zebrać w sobie, bo takie odkładanie tylko pogarsza sprawę...

Przez operację TŻ mogliśmy tylko nad morze pojechać.
Jeszcze tylko malowanie paznokci mi zostało.