III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 10:25   #3391
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziś przyniosłam ze skrzynki paczuszkę z bebilonu i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę
Oto on
ja na początku ciązy sie zarejestrowałam tam na ich stronce i jeszcze mi nie przysłali więc straciłam nadzieje
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć mamcie!
Też miałam ciężką noc wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej to są skurcze HB czy co?
ja w ogóle tych skurczy nie czuje a sa na ktg i doktorek mi powiedział że one sie zaczynaja od góry i że cały brzuch twardnieje na chwile
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:26   #3392
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

hej mamusie!
ja pospalam dzis do 9:40i jeszcze w łóżku leże ale musze sie wziazć za sprzątanie bo bałagan troszke
dzis mężul składa łóżeczko a potem idą z młodym na rower wiec bede miała troche czasu dla siebie

gratuluje rozpoczetych tygodni

lidka 100lat

tamlin,bafi współczuje cieżkich nocy ja dzis mialam pierwszą dobrą od niepamiętnych czasów

Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:36   #3393
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
W pracy mam problemy i się denerwuję wszystkim za bardzo, niby od połowy sierpnia mam nie pracować ale widzę że oczekiwano że tak szybko ich nie zostawię i mam wyrzuty sumienia :/
Stary 2012-08-04, 10:41   #3394
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No co mam powiedzieć wiem że nikt niezastąpiony nie jest ale jak powiedziałam że chcę się wycofać w połowie sierpnia to widziałam rozczarowanie. I padło pytanie czy będę pod telefonem i mailem. Jak zobaczyli moją minę to zaczęły się niby żarty czy na porodówce też ale spokoju wewnętrznego nie mam. Za to jednego p***ba który robi mi koło dupy.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:42   #3395
Dearlie
Zakorzenienie

Wpadłam przywitać się od rana. Na 11 uciekam do pracy na 3 h, a później leżę plackiem w łóżku resztę weekendu. Brzuch nadal mnie pobolewa, na razie wzięłam tylko magnez, ale jak nie przejdzie to po powrocie do domu łyknę jeszcze nospę. W poniedziałek o 8:30 mam wizytę położnej, zobaczymy co powie o tych moich bólach. Już nawet rozważam opcję pojechania w poniedziałek do mojego gina. Ostatnio mam bardzo nerwowy okres, o którym nawet tutaj za wiele nie pisałam. Pewnie część z Was kojarzy, że mam psychiczną babcię i daje nam się ona we znaki. Jak będę miała kiedyś więcej czasu to opiszę Wam więcej, ale boję, że te nerwy wpłynęły na moją szyjkę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to nie masz wyjścia i musisz wreszcie przystopować i odpoczywać leżąc! bo nic innego nie pomoże.

nigdzie się nie wybieram jeszcze przez 2 tygodnie
Planuję jeszcze tylko następny tydzień pracować, bo mam pannę młodą i jej rodzinę, a później już tylko leżę. Weekend też zamierzam odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać.

No i pięknie! Trzymam za słowo!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my mamy ten dotykowy z lidla
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.Przyszłam się pożegnać na kilka dni,bo jutro o 4rano wyjeżdżamy nad nasze Morze
Bierzemy ze sobą laptopa,tylko nie wiem,czy będzie net łapał.
Wracamy w piątek,bo mam usg.Także wytrzymać z rozpakowaniem do mojego powrotu,bo chce Wam kibicować i być na bieżąco.
Pozdrawiam cieplutko każdą Mamusie i jej brzuszkowego lokatora
Pa,pa!!!
Miłego wypoczynku życzę

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Dearlie, a w którym dokładnie miejscu boli Cię ten kręgosłup, mnie strasznie zarywał na dole, przy samym tyłku i okazało się, że to nerki. mała uciskała na nie... po kuracji urospetem bóle odeszły w niepamięć
Aga_ton, ale to lekarz Cię zdiagnozował, że to nerki? Ja w sumie często miewam odmiedniczkowe zapalenie nerek i wówczas mam silne kolki, ale ten ból ich nie przypomina, mimo, że rzeczywiście ból zlokalizowany jest tak bardzo nisko w odcinku lędźwiowym. Tylko te bóle mam szczególnie wieczorami, więc nie wiem czy to nie czasami spowodowane kilogramami, które mi doszły w ciąży oraz dość dużych rozmiarów brzuchem. A w jakiej dawce bierzesz urosept?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Cytat:
Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę.

Biedulko Ty Doskonale Cię rozumiem, bo mi w ostatnim czasie również zdarzyło się kilka razy popłakać z bólu i takiej ogólnej bezsilności związanej z różnymi objawami ciążowymi. Szczególnie właśnie wieczorami, gdy już próbowałam się ułożyć do snu, a w każdej pozycji odczuwałam ból. Trzymajcie się dzielnie i odpoczywajcie jak najwięcej. My też mamy takie plany na nadchodzące 2 dni, choć chciałam pojechać w kilka miejsc, ale muszę z tego zrezygnować, bo przecież maluszki najważniejsze.
Stary 2012-08-04, 10:46   #3396
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin nie daj się, nawet niech Mateusz nie myśli o tym, żeby już wychodzić

Kurcze, ale dzisiaj jestem śpiąca.... Chyba zaraz wracam do wyra, bo nie wyrobię :/

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:48   #3397
kajaja
Zadomowienie

Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających nowe tygodnie

Lidka 100 lat!!!

u mnie dziś naleśniki ze swiezo zesmazonymi jabuszkami

ale mi dziś duszno .... masakra

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Tamlin nie daj się, nawet niech Mateusz nie myśli o tym, żeby już wychodzić

Kurcze, ale dzisiaj jestem śpiąca.... Chyba zaraz wracam do wyra, bo nie wyrobię :/

ja też spalam bo tak samo nie wyrabialam
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:24   #3398
kraven
Zakorzenienie

Czesc. Pozdrawiam serdecznie z plazy z Rowow.

Tamlin odpoczywaj jak najwiecej.

Iwoncia gratuluje rocznicy.

Katee milego wypoczynku. My wyjechalismy tylko na weekend prawdziwy urlop bedziemy miec za 2 tygodnie.

Milego dnia i odezwe sie wieczorem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:29   #3399
anesh_
Zakorzenienie

Hej

Ułożyłam sobie ankietę do mojej pracy magisterskiej. W końcu wzięłam się za jakieś działania dot. magisterki - mam co prawda jeszcze rok, ale wiadomo jak to będzie jak dzidzia już na świecie będzie....

A zaraz zmykam na obiad do znajomych, a potem na imieniny do teściówki. Może zdąże Was jeszcze troszku nadrobić.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ja,a ja?? ja mam dwa

No tak
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:37   #3400
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja próbowałam tego piwka, w sensie, że koniec języka umoczyłam tylko jak mężul na grilu u rodziców popijał i pyszne jest i też już bym się go chciała napić! i tak samo pyszny jest nowy desperados z żurawiną chyba, taki czerwony

No to czekamy z niecierpliwością na rozwój wydarzeń kochana

A ja wczoraj skończyłam 28 lat!

Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj!
Dziewczyny nawet nie piszcie o piwie, bo na tych upałach mam takiego smaka na zimne piwko z soczkiem albo jakiegoś reddsika że masakra

A z okazji wczorajszych urodzinek wszystkiego najlepszego i oczywiście łatwego porodu

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
weronika_91 mogę poprosić linka do tej paczuszki z bebilonu bo nie mogę znaleść tego na stronie głównej
Ja też się przyłączam do prośby bo wiele dziewczyn już tu o tym misiu pisało a ja nie mogę nigdzie tego znaleźć

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej

Ułożyłam sobie ankietę do mojej pracy magisterskiej. W końcu wzięłam się za jakieś działania dot. magisterki - mam co prawda jeszcze rok, ale wiadomo jak to będzie jak dzidzia już na świecie będzie....

A zaraz zmykam na obiad do znajomych, a potem na imieniny do teściówki. Może zdąże Was jeszcze troszku nadrobić.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

No tak
Chyba muszę wziąć z ciebie przykład dobra kobieto, bo moja praca magisterska na razie nie tknięta, co prawda jeszcze rok ale z dzidziusiem wcale łatwiej nie będzie ale nie mam motywacji żeby się za to zabrać
A najlepsze jest to że do końca września mam jeszcze napisać pracę przejściową weźcie mnie pogońcie bo jeszcze nic w tej kwestii nie zrobiłam

A dziś robię sobie racuszki na obiad
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:54   #3401
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc.63 dni do godziny 0

Cytat:
Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35\ jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek

i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wieczorem i dzisiaj rano znów mnie brzuch pobolewa
Odpoczywaj Kochana
za kolejny tydzień.
Dobrze, ze się na Jagódke jednak zdecydowaliście, takie ładne zdrobnienie. Angelika nie ma takiego zdrobnienia.

Cytat:
u mnie do tp 44 dni ale na pewno tyle nie wytrwamy, wydaję mi się, że przy dobrych wiatrach to do końca sierpnia Jagódka wysiedzi, jak to mnie ginek uprzedził

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
My dzisiaj 37 rozpoczynamy

Cytat:
U mnie też 44 dni do porodu, tylko jakim cudem zaczynasz dziś nowy tydzień jak ja zaczynam w poniedziałek ??? a mamy ten sam termin...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
melduje,że dzisiaj na suwaczki mamy 30 tydzień w końcu
i stawiamy soczek
za 30 tydzień Mi do 30 brakują jeszcze 3 tygodnie

Cytat:
Ja próbowałam tego piwka, w sensie, że koniec języka umoczyłam tylko jak mężul na grilu u rodziców popijał i pyszne jest i też już bym się go chciała napić! i tak samo pyszny jest nowy desperados z żurawiną chyba, taki czerwony

Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj!
To dzisiaj odpoczywaj Kochana
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Ach... wypiło by się piwko, nie ma co. Desperadosa nigdy nie spróbowałam:P, tam jest duża zawartość alkoholu jak dla mnie:P, dlatego nigdy nie kupiłam. Ja jak wypije jednego Reds'a to już mam kręciołki w głowie. A tego lecha to na pewno kiedyś spróbuję (oczywiście po karmieniu piersią), bo tam niby tylko ciut powyżej 2 %.

Cytat:
Dziś przyniosłam ze skrzynki paczuszkę z bebilonu i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę
Oto on
O to taki on malutki, ze się do skrzynki zmieści... To musze luknąć. Ja wysłałam dokładnie 18 czerwca i nadal go nie mam.

Cytat:
Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę.
Odpoczywaj słońce

Cytat:
Cześć mamcie!
Też miałam ciężką noc wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej to są skurcze HB czy co?

Przybyło mi 13 kg wiem że po porodzie natychmiastowa dieta jest niemożliwa ale już nie mogę się doczekać kiedy będę wyglądać jak przed porodem...

W pracy mam problemy i się denerwuję wszystkim za bardzo, niby od połowy sierpnia mam nie pracować ale widzę że oczekiwano że tak szybko ich nie zostawię i mam wyrzuty sumienia :/

Każdej z Was gratuluję kolejnych tygodni !
Biedactwo... Odpoczywaj.
Wyrzuty sumienia? Jak dla mnie to długo już pracujesz w ciąży... i nie powinni mieć do Ciebie pretensji...
Stary 2012-08-04, 11:55   #3402
gda
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też 44 dni do porodu, tylko jakim cudem zaczynasz dziś nowy tydzień jak ja zaczynam w poniedziałek ??? a mamy ten sam termin...
No właśnie...? Bo ja też dziś kończę 34 tydzień, a termin mam na 15.09...

A ja pospałam aż do teraz Mi też mały w brzuchu buszuje całą noc, ale ja już się przyzwyczaiłam i śpię sobie z ręką na brzuchu i podobno uśmiechem na twarzy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:05   #3403
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Chyba muszę wziąć z ciebie przykład dobra kobieto, bo moja praca magisterska na razie nie tknięta, co prawda jeszcze rok ale z dzidziusiem wcale łatwiej nie będzie ale nie mam motywacji żeby się za to zabrać
A najlepsze jest to że do końca września mam jeszcze napisać pracę przejściową weźcie mnie pogońcie bo jeszcze nic w tej kwestii nie zrobiłam

A dziś robię sobie racuszki na obiad
Czy racuchy to ciasto naleśnikowe z drożdżami?

Musisz koniecznie!!! Mnie zmobilizowała moja dobra koleżanka z poprzednich studiów. Ona zawsze taka sumienna była. Dzięki niej miałam dobre oceny - bo dzwoniła do mnie z pytaniami ile już umiem i tym samym mobilizowała mnie do nauki. Właśnie wczoraj z nią rozmawiałam i mnie trochę opieprzyła, że maluszek się urodzi i wtedy nie będę miała czasu na szkołę, egzaminy, a co dopiero pisanie pracy. Powiedziała, ze mam pisać 2 strony dziennie to w miesiąc na spokojnie będę miała ją gotową. I że mnie będzie sprawdzać:P. No to muszę się wziąć do roboty. I Tobie też radzę, bo jak nie to .

Lecę się szykować, bo na 13 miałam być, a ja jeszcze w proszku
Stary 2012-08-04, 12:09   #3404
weronika_91
Zakorzenienie

fiolusiek, karolluki oto link : https://www.bebilon.pl/ musicie się zarejestrować na stronce
Stary 2012-08-04, 12:11   #3405
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie kochanenie mialam kilka dni neta ale nadrobilam was po części.
Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciaczkowwidze,że kilka z Was już na końcówce

i stawiamy soczek
ja wczoraj weszłam w 30 tydzień
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:16   #3406
weronika_91
Zakorzenienie

Wy tu widzę o pracach magisterskich , a mnie w przyszłym roku czeka licencjacka ... nawet nie mam pojęcia o czym chcę ją pisać :/ ogólnie teraz w ciąży to nawet u mnie z koncentracją słabo ...
Stary 2012-08-04, 12:19   #3407
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny.

miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam tak więc w środę czeka mnie po raz 4 powtórka z rozrywki

na razie znikam, bo z tego wszystkiego wyć mi się chce. odezwę się jak mi humor wróci.

trzymajcie się cieplutko
Gdybym mogła to wypiłabym tą glukozę za Ciebie, mi smakowała

Cytat:
gratuluję wizyty

Coco, widzę że jesteś powiedz, mi jak Twoje nerki? powiem Ci szczerze, że u mnie znacznie lepiej. po kuracji uroseptem ( 6 tabletek dziennie)i no spie (3-6 tabletek) ból zniknął jak ręką odjął. a wcześniej miałam takie ataki, że małżonek musiał mnie z łóżka ściągać bo sama nie byłam w stanie się podnieść...

matko, co za ulga
Wybacz że dopiero odpowiadam, ale miałam do nadrobienia ponad 10 stron i dopiero dziś zobaczyłam że pytałaś o moje nery
Dziekuję - już jest lepiej, czasami jeszcze czuję ból moczowodu z prawej strony, ale na ostatniej wizycie ginek mówił, że dzidzia trzyma tam sobie głowkę więc może mnie trochę naciskać. Łobuziara noo
Za to brzuchol dalej twardnieje i biorę no spe forte 3x dziennie.

Cytat:

Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu
Gratulacje

Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana!

Lecę na mini spacerek z koleżanką, miłego dnia dziewczynki
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:25   #3408
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Enigmama Dziewczyny nie bójcie się lewatywy, to nic strasznego, przechodzilam to dwa razy była wykonana dyskretnie w specjalnym pomieszczeniu, zaraz po byłam pozostawiona sama, mogłam skorzystac także z prysznica. Ja na przykład wolę to niż stresować się że może się zdarzyć niespodzianka przykra. To nie jest przeciez bolesne, u mnie w szpitalu to naprawde krótki , dyskretny zabieg.

Ja się kiedyś zraziłam do lewatywy przy zabiegu operowanej przepukliny kiedy pielęgniarka chciała mi zrobić lewatywę przy trzech pacjentkach z którymi dzieliłam pokój. Powiedziałam, że sobie chyba żartuję, że będę się wypróżniać przy kimś i to jeszcze do baseniku małego i dopiero zaprowadziła mnie do łazienki. Tak więc mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz, w dyskretnym miejscu bo tak ogólnie zabieg nie jest jakiś okrutny. Szybko idzie hehe
Faaaatalnie, to jest w ogóle naruszenie wszzelkich zasad :/ prywatnosci. Aż mi się nie chce wierzyć. W takim razie i ja bym odmowiła. Wydaje mi się że jednak w wiekszosci szpitali jest inaczej, warto podpytać mamy która niedawno rodziła.

Tamlin odpoczywaj dużo, jeszcze trzeba troche podtrzymać. zycze lepszego samopoczucia.

Cytat:
Hej.Przyszłam się pożegnać na kilka dni,bo jutro o 4rano wyjeżdżamy nad nasze Morze
Wracamy w piątek,bo mam usg.Także wytrzymać z rozpakowaniem do mojego powrotu,bo chce Wam kibicować i być na bieżąco.
Pa,pa!!!
Udanego odpoczynku!
Cytat:
dzięki dziewczyny za rady. z tego co widzę wózek idealny dla mnie musi mieć pompowane koła i fotelik o reszcie jeszcze pomyślę

Enigmama, waga wydaje mi się w normie ja przez 4 tygodnie przytyłam 5 kg ale to było w 6 miesiącu, teraz 2 na plusie
ja wlasnei do tej pory kilogram co wizyte tylko a w 7 miesiącu prawie 4 kg! mzoe to przez upały.

Cytat:
a czy termometr rtęciowy można jeszcze gdzieś kupić, bo z tego co słyszałam to są wycofywane ze sprzedaży
Na allegro

Cytat:

Sto lat! ! !

Weronika ponoć w ciąży się szybicej zapamiętuje i łatwiej uczy. Dasz rade przede mną magisterka ... też....

Dziś u nas taka duchota że najchetniej chodzilabym nago. Nie dsoc ze ponad 30 stopni to zero przewieu i straszna sauna. Z samego rana byłam juz na cmentarzu u taty oporządzić troszkę nagrobek , dziewczynki mi towarzyszyły oczywiscie a teraz troszkę posprzątalam, i powolutku po kawałku maluje nadal łózeczko - juz od kilku dni Na ten upał sie nawet wychodzic nie chce!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-04 o 12:28
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:28   #3409
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie dam rady was nadrobić...jestem dziś padnieta

zaczynamy 26 tydz dzis czyli 7 miesiąc...

glukoza: nic nie piłam...na czczo mialam już 117 i lekarka kazala mi sie 7 razy na dzien kłóć i w wtorek do kontroli z wynikami bo najprawdopodobniej bede brała insuline.Dzidzie sa najważniejsze...
za tygodnie!

A z insuliną..Te troszkę czasu się przemęczysz, Małe najważniejsze

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
colds jak możesz do dopisz imię mojego synka PIOTRUŚ
Dobrze, dopiszę

Cytat:
Brzuch mnie boli, miałam trzy skurcze co 15 minut, wzięłam nospę, magnez, zaliczyłam prysznic i leżę. Jak na razie od pół godziny jest dobrze, ale brzuch ciągle pobolewa jak na okres. Także na dziś się żegnam.
Opoczywaj!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
no plusy ma masz racje ale wyglad lareta mnie przyciaga jedziemy jeszcze w poniedzialek do tatko i podejmiemy ostateczna decyzje
Widzę, że Ty z wielkopolski.. Powiedz mi, gdzie chcesz kupić wózek? Jakaś hurtowania czy coś? Bo ja już wariuję..

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
colds jeśli możesz to dopisz mi ma pierwszej stronie imie dla Malutka - mąż stwierdził że będzie Mateusz
Nie ma sprawy

Cytat:
Pa,pa!!!
Udanego urlopu!!!
Stary 2012-08-04, 12:37   #3410
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Czy racuchy to ciasto naleśnikowe z drożdżami?

Musisz koniecznie!!! Mnie zmobilizowała moja dobra koleżanka z poprzednich studiów. Ona zawsze taka sumienna była. Dzięki niej miałam dobre oceny - bo dzwoniła do mnie z pytaniami ile już umiem i tym samym mobilizowała mnie do nauki. Właśnie wczoraj z nią rozmawiałam i mnie trochę opieprzyła, że maluszek się urodzi i wtedy nie będę miała czasu na szkołę, egzaminy, a co dopiero pisanie pracy. Powiedziała, ze mam pisać 2 strony dziennie to w miesiąc na spokojnie będę miała ją gotową. I że mnie będzie sprawdzać:P. No to muszę się wziąć do roboty. I Tobie też radzę, bo jak nie to .

Lecę się szykować, bo na 13 miałam być, a ja jeszcze w proszku
Tak racuchy to ciasto naleśnikowe tylko gęstsze z drożdżami
A co do pracy to chyba też będę musiała obrać taki system, codziennie po 1 lub 2 stronach i poleci, mi najgorzej jest zacząć, ale jak już napiszę kilka pierwszych stron to później już będzie z górki

Cytat:
fiolusiek, karolluki oto link : https://www.bebilon.pl/ musicie się zarejestrować na stronce
Dziękuję
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:38   #3411
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. Pozdrawiam serdecznie z plazy z Rowow.
Zazdroszczę. Dopiero wróciłam znad morza a już mi tęskno.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Do roboty

Cytat:

A tego lecha to na pewno kiedyś spróbuję (oczywiście po karmieniu piersią), bo tam niby tylko ciut powyżej 2 %.
Ten Lech dobry bo łyczka wzięłam, ale ta nowa Warka Radler czy jak jej tam pyszna strasznie, jak lemoniadka. Bratowa piła i spróbowałam

Cytat:
Brawa dla koleżanki Dobrze mieć takiego stróża przy sobie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Widzę, że Ty z wielkopolski.. Powiedz mi, gdzie chcesz kupić wózek? Jakaś hurtowania czy coś? Bo ja już wariuję..
Była na wylocie na Komorniki. Mieli bardzo duży wybór i niskie ceny. Nie tylko wózki tam mieli, ale całe oprzyrządowanie do nich, foteliki, śpiworki, torby itp. Ale dokładnej ulicy nie pamiętam niestety. Jechało się taką żwirową drogą równolegle do Głogowskiej za wiaduktem.
I na Traugutta/ Hetmańskiej był fajny komis jeśli interesują Cię używane. Bardzo dużo mieli rzeczy. W Plazie był też z wózkami sklep, perełki cenowe się trafiały bo koleżanka kupiła. Ja akurat w Pati i Maksie kupowałam.
Stary 2012-08-04, 12:47   #3412
colds
Zakorzenienie

Cytat:

Spełnienia marzeń!!!

Cytat:
i stawiamy soczek
Cytat:
Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek
Cytat:
my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0

Cytat:
Była na wylocie na Komorniki. Mieli bardzo duży wybór i niskie ceny. Nie tylko wózki tam mieli, ale całe oprzyrządowanie do nich, foteliki, śpiworki, torby itp. Ale dokładnej ulicy nie pamiętam niestety. Jechało się taką żwirową drogą równolegle do Głogowskiej za wiaduktem.
I na Traugutta/ Hetmańskiej był fajny komis jeśli interesują Cię używane. Bardzo dużo mieli rzeczy. W Plazie był też z wózkami sklep, perełki cenowe się trafiały bo koleżanka kupiła. Ja akurat w Pati i Maksie kupowałam.
My ostatnio właśnie w Patim i Maxie byliśmy, tylko o cenę nie zapytałam ani o czas realizacji zamówienia..
No i nie wiem teraz, czy ceny w tym sklepie mogą się różnić z tymi podanymi na ich stronie internetowej? .

Teraz, z akcji desperacji, weszłam na stronę Tako. Znalazłam kilka sklepów, w których powinny być ich produkty.
Nic tylko czekać na nowy tydzień, bo pieniążki już mamy uszykowane
Stary 2012-08-04, 13:01   #3413
Enigmama
Raczkowanie

Dziewczyny orientujecie się czy foteliki tako mają wkładkę dla noworodka?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:04   #3414
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
za tygodnie!

A z insuliną..Te troszkę czasu się przemęczysz, Małe najważniejsze
wiesz pocieszam sie ze zostalo mi jakies 10 tyg i juz....

kircze dzis jadlam ciemne pieczywo i cukier i tak po sniadaniu ponad 170.Ciekawa jestem ile bedzie po obiedzie bo przez sprzatanie zbilam sobie do 63 Zjadlam ćwiartke faszerowanej cukini bo przez to ze wciaz mi sie chce pic to nic nie umiem jesc i teraz czekam godzine,poklikam z wami i ogarne kuchnie i klatke a potem na urodzinki
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:04   #3415
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Sandra śliczny brzuszek

Kur... ta położna sobie jaja robi. Czekam na nią jak głupia, w końcu dzwonię a ta że dziś nie przyjdzie bo ma urlop i że za tydzień. No wiecie co? Umawia się, zmienia plany ale nie informuje o tym. Bezczelna. I do mnie że no najwyżej za tydzień, ja na to że będę w pracy, to ona że za dwa i tym sposobem może spotkamy się po porodzie. Nic jej nie podpiszę, nic. Mam ją gdzieś tak jak ona mnie. A tak chciałam aby Paula posłuchała serduszka braciszka...

Idę na zakupy bo mam nerwa.
Ja też bym na bank nie podpisała nic takiej jełopie!

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
no to gratuluję dziewczyny i chętnie napiję się z Wami. mam mega czkawkę i mnie mdli chyba po tabletce z żelazem, albo po tym jabłku po gwoździach. o mamo....
Na serio jesz te jabłka? ja bym się bała, że nie wiadomo, ile one tego żelaza asymilują z tych gwoździ i że może być za dużo, chyba bezpieczniejsze mi się wydaje takie w tabletkach i u mnie skutkuje, bo morfologia nie spada, choć zaparcia po nim straszne niestety

Ellena ty o siemieniu pisałaś kiedyś, podrzuć jeszcze raz, jak się to zaparza i spożywa, bo podobno też pomaga, kakao powoli przestaje na mnie działać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:06   #3416
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
nie mam pojecia ale jesli nie maja mozna dokupić

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
......bo morfologia nie spada, choć zaparcia po nim straszne niestety
ja pije szklanke wody cieplej na czczo i jem duzo jabłek i śliwek,ciemnego pieczywa i powiem ci ze jest duzo lepiej z zaparciami
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:19   #3417
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
nam położna poleciła kupić w aptece enemę ( taką lewatywę do użytku domowego). i użyć ją gdy skurcze dopiero się zaczną bo później to lepiej sobie odpuścić, by do szpitala spokojnie dojechać.
będę musiała o tym poczytać i zastanowić się, czy robić to w domu, czy czekać na szpital. Choć w domu na pewno intymniej
Cytat:
a czy termometr rtęciowy można jeszcze gdzieś kupić, bo z tego co słyszałam to są wycofywane ze sprzedaży
można można. i to fakt, że rtęciowe mierzą dokładniej. choć te 10 min. trzeba czekać, więc dla maluszka to za długo.. dlatego kupiliśmy elektroniczny
Cytat:
mi za bardzo cukinia nie podchodzi za to papryka, grzybki, wszelkie sałatki ogórkowe bardzo mi smakują.
i jeszcze buraczki z papryką

a jutro biorę się za dżem wiśniowy
też uwielbiam sałatki ogórkowe, grzybki i paprykę, choć w tym roku akurat tego nie robię,. Porobiłam jedynie dżemy malinowe, truskawkowe i wiśniowe i porzeczkowe i wystarczy. Ogóreczki zrobiła mi mama
Cytat:
my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0
zdecydowałaś się już na kompletowanie wyprawki, czy uparcie czekasz na poród?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
My dzisiaj 37 rozpoczynamy
Katiem, idziemy zatem łeb w łeb
też dziś zaczynamy 37tydzień

Cytat:
gratulacje! i wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata!
Cytat:
i stawiamy soczek

Cytat:

sto lat zatem
Cytat:
Oto on
też wczoraj dostałam identyczną przesyłkę
widać, że zaczęli hurtowo wysyłać

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
mają choć na żywo jeszcze nie miałam okazji się przekonać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:47   #3418
marzenka1984
Rozeznanie

Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:51   #3419
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

zaraz biorę się za nadrabianie
byłam u mamy i teraz nic mi się nie chce

Lidka wszystkiego naj naj

A siemię: zmielone i odtłuszczone 1 łyżeczkę zalewam wrzątkiem, chwilę mieszam i wypijam/zjadam na łyżeczce. Ale ja to na zgagę a nie na zaparcia stosuję.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?

Nie wiem jaki on jest. Ja poszłam i obciełam w zeszłym tygodniu. A potem pół dnia przepłakałam bo mi się nie podobało

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:53   #3420
colds
Zakorzenienie

Jeżeli któraś chciałaby zamówić w Poznaniu wózek Tako Laret to podaję ceny i adresy sklepów oraz okres oczekiwania na zamówienie:

Pati i Max
ul. Polna 40
cena fotelika - 169zł
cena wózka 2w1 - 1359zł
czas oczekiwania: od 4 do 6tygodni

Akpol Baby (MODENA)
ul. Kraszewskiego
cena fotelika - 250zł
cena wózka - 1420zł
czas oczekiwania: do 3tygodni

Akpol Baby
ul. Łacina 6 (Rataje)
cena fotelika - 220zł
cena wózka - 1399zł
czas oczekiwania: od 2 do 3tygodni

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-08-04 o 13:56
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości